Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Εκαναν και πλάκα με τους Τούρκους ! ! ! Τους εριξαν βομβίδια ήχου και...ο Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου φώναξε “παραδίνομαι” !


Τις προηγούμενες ημέρες το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος και το Κεμάλ Ρέις, αλλά και με το τουρκικό F-16 που μετά από αερομαχίες με Ελληνικά έμεινε από καύσιμα και παραλίγο να στουκάρει στο Αιγαίο, δεν ήταν τα μόνα.


Είχαμε και άλλα επεισόδια, στον αθέατο πόλεμο των υποβρυχίων.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα, έχει την υπεροχή στον έλεγχο των θαλασσών με υποβρύχια, λόγω των αθέατων υποβρυχίων Τύπου 214, που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά συστήματα.

Τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τα κατασκοπευτικά (ναυτικής συνεργασίας) αεροπλάνα CN-235 πύκνωσαν τις περιπολίες τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, με στόχο να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία όμως ήταν… άφαντα, αφού είναι τεχνολογίας Στελθ και δεν εντοπίζονται εύκολα.

Άρα, μέχρι εδώ το… σκορ είναι 1-0.

Συνεχίζουμε.

Δεν αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο μόνο ελληνικά υποβρύχια, αλλά και τουρκικά.

Αυτά λοιπόν τα… τσίμπησαν ένα προς ένα τα δικά μας ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Όπως μας πληροφορούν ανώτατοι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και μάλιστα υποβρυχιάδες, δεν έχει σημασία αν είναι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, τα ελικόπτερα αλλά και τα άλλα μέσα ανθυποβρυχιακου πολέμου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, εντόπισαν πέντε τουρκικά υποβρύχια, το ένα ανάμεσα από Σκύρο και Εύβοια, το άλλο στον Καφηρέα και άλλα τρία στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα, οι Έλληνες ανθυποβρυχιάδες έκαναν και πλάκα με τους Τούρκους.

Έριξαν βομβίδια ήχου, τα οποία όσοι είναι στο υποβρύχιο τα ακούνε σαν αν είναι πραγματικές βόμβες, ενώ τους έβαζαν και το τραγούδι Yellow Submarine, των Beatles, κορυφώνοντας την πλάκα.





πηγη 




20.000 ευρώ στον Σύψα, για να μας κάνει υποδείξεις και να μας κουνάει και αυτός το δάκτυλο στα τηλεοπτικά παράθυρα;

Σήμερα σας έχουμε μια νέα αποκάλυψη, για ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της ομάδας των επιστημόνων που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση για να κάνει τις ανακοινώσεις και την προπαγάνδα της. Είναι η επιτροπή που, όπως ήδη γράψαμε και καταλαβαίνουν όλοι, χρησιμοποιείται ως «υγειονομική Γκεστάπο» για να σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία, όπως ακριβώς βολεύει την κυβέρνηση και το σύστημα.


Ο λόγος σήμερα για τον καθηγητή Νίκο Σύψα, ο οποίος είναι κι αυτός καθημερινός μαϊντανός στα τηλεοπτικά παράθυρα για να κάνει υποδείξεις και να κουνάει και αυτός το δάκτυλο για τον κορωνοϊό.

Το… σπαρταριστό έγγραφο που έχουμε για τον κ. Σύψα έχει μάλιστα την εξής ιδιομορφία: Αφορά χρήματα τα οποία παίρνει ως αμοιβή του για την «αντιμετώπιση του κορωνοϊού» εκ μέρους του!

Το ποσό ανέρχεται στα 20.000 ευρώ και το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί… φιλοδώρημα σε σχέση με τα κονδύλια που φεύγουν δεξιά κι αριστερά με ανάλογες δικαιολογίες, αλλά δεν παύει έστω κι έτσι να είναι πρόκληση όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες μένουν ακόμη και άνεργοι, χωρίς ευρώ, λόγω… κορωνοϊού.

Μαθαίνουμε έτσι δηλαδή ότι εκτός από τις αποδοχές που έχει ως πανεπιστημιακός -και εκτός επίσης από οτιδήποτε άλλο έχει- ο κ. καθηγητής εισπράττει χρήματα για έργο που τον αφορά, από τον κρατικό κορβανά, μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να μας λέει όσα μας λέει και να προπαγανδίζει όσα προπαγανδίζει.

∆εν τα λέει δωρεάν, δεν προσφέρει υπηρεσίες. Πληρώνεται γι’ αυτές. Και με την ευκαιρία αυτής της αποκάλυψης, δεν θα πρέπει να μας πει η κυβέρνηση τι ακριβώς ισχύει και για όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που έχει φτιάξει για το θέμα αυτό; Είναι δωρεάν η συμμετοχή της ή προβλέπεται αμοιβή και ποια;

Η περίπτωση Σύψα είναι η μόνη ή υπάρχουν κι άλλες; Θυμίζουμε ότι η «ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για τον νέο κοροναϊό» σχηματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή συνολικά 26 ατόμων και με επικεφαλής τον Τσιόδρα.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 8 Απριλίου και είναι απόφαση του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών και ∆ιαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε.του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τα χρήματα βγαίνουν από τον ΕΙ∆ΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ του Πανεπιστημίου έχουν αποδέκτη τον ΣΥΨΑ ΝΙΚΟΛΑΟ και ως αιτιολογία έχουν την «Επιστημονική Υποστήριξη Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α. Ν. Σύψα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19)». ∆ηλαδή τα χρήματα δίνονται στον κ. Σύψα για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για την «απασχόληση ενός ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες του ως άνω έργου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών για την πρόληψη από τον κορωνοϊό». Μάλιστα δίνονται με ημερομηνία λήξης στις 31.1.2021 αλλά όπως προβλέπεται και «με δυνατότητα παράτασης έως 31.3.2021 σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο». Από αυτό το τελευταίο βγαίνει κι ένα παράλληλο συμπέρασμα, ότι υπολογίζουν ότι η ιστορία του κορωνοϊού θα «τραβήξει» μέχρι και τα τέλη της επόμενης άνοιξης.

Μέχρι τότε σχεδιάζουν να έχουν «φυλακισμένη» και «υποταγμένη» την ελληνική κοινωνία για να της επιβάλουν, με αυτό το πρόσχημα, νέα σκληρά οικονομικά και κοινωνικά μέτρα εξόντωσης προσπαθώντας να αποφύγουν τις αντιδράσεις και τον ξεσηκωμό;

Ο ευνοημένος του συστήματος

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας ο Νίκος Σύψας είναι από τους ευνοημένους γενικά του συστήματος. Μάλιστα εκτός από τις άλλες ιδιότητές του τα τελευταία χρόνια έχει διοριστεί από την Εθνική Τράπεζα και πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Ταμείου Υπαλλήλων της, του ΤΥΠΕΤ. Όχι αμισθί κι εκεί βέβαια… Ο Ν. Σύψας είναι αυτός που τις τελευταίες ημέρες φόρτωσε την έξαρση της πανδημίας στους νέους με δικαιολογίες του τύπου ότι ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων γιατί έχουμε ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων και την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι.




πηγη 


Άς τα διαβάσουν αυτά όσοι πιστεύουν πως οι Γερμανοί είναι φίλοι μας....

Όχι, το άρθρο δεν το υπογράφει ο Ερντογάν! Το υπογράφει Γερμανός δημοσιογράφος ο οποίος είναι επί δεκαετίες ανταποκριτής της ΤΑΖ στην Τουρκία. Είναι ενδεικτικό όμως για το που το πάνε οι Γερμανοί, ειδικά ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού εξωτερικών αυθημερόν την Τρίτη σε Αθήνα και Άγκυρα.


Η γερμανική εφημερίδα λοιπόν σε ένα δημοσίευμα που βρίθει φιλοτουρκισμού, εγκαλεί την Ελλάδα διότι εμμένει στις υποτιθέμενες – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – παρότι αυτές οι θέσεις καλύπτονται από το δίκιο της θάλασσας του ΟΗΕ. Επιτίθεται σε Ελλάδα και εμμέσως στην Γαλλία, ότι χρησιμοποιούν ως ασπίδα την ΕΕ για να μην προσέλθουν στο τραπέζι του συμβιβασμού με την Τουρκία.

Αγνοεί προφανώς η γερμανική εφημερίδα ότι κάθε εκχώρηση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστά εκχώρηση ευρωπαΐκής κυριαρχίας, άρα και εκχώρηση γερμανικής κυριαρχίας. Εκτός εάν η Γερμανία έχει αποχωρήσει από την ευρωπαΐκή ένωση και δεν το γνωρίζουμε.

Ο συντάκτης του άρθρου, Γιούργκεν Γκόντσλιχ, παρουσιάζει με περισσή συγκίνηση την Τουρκία ως «απομονωμένη από την Ευρώπη«, ως δυστυχισμένη επειδή ακροβατεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. Μάλλον ο συντάκτης δεν έχει πάρει είδηση ότι η Τουρκία παίρνει παραμάζωμα τις υπερδυνάμεις ώστε να προβεί σε θηριωδίες στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ και όπου αλλού έχει την ευκαιρία.

Εννοείται ότι επαναλαμβάνει πως η περιοχή είναι διαφιλονικούμενη και πως η συνεχής επίκληση στο διεθνές δίκαιο τορπιλίζει τις προσπάθειες για διμερή διάλογο, που πραξικοπηματικά και διακαώς επιθυμεί η Γερμανία.

Άς τα διαβάζουν αυτά όσοι πιστεύουν πως οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.



πηγη 

Ειναι γελοιος ! ! ! Φόρεσε επτά μάσκες ταυτόχρονα, την μια πάνω στην άλλη, για να μας πει ότι η μάσκα δεν μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη.....

Πραγματικα εχει καταντησει γελοιο το ολο θεμα....

Το έχουν τερματίσει κάποιοι προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι η μάσκα δεν μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη. 


Οι επιστήμονες μας λένε ότι είναι απαραίτητη, η Πολιτεία την έχει ανάγει σε ποινικό αδίκημα αν δεν την φοράς και φυσικά οι πολίτες την δέχονται σαν αναγκαίο κακό. 

Σίγουρα δεν διευκολύνει την ζωή όσων πάσχουν από άσθμα, από χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, από καρδιά η από ζάχαρο αλλά την φορούν από πρέπει.

Όμως οι ειδήσεις ότι καρδιολόγος φόρεσε επτά (!!) μάσκες ταυτόχρονα, την μια πάνω στην άλλη, για να μας πει ότι δεν επηρεάστηκε ο δείκτης κορεσμού του οξυγόνου του, είναι αστείες. Για πόση ώρα έκανε το πείραμα;

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τρέξει, να παίξει, να αθληθεί , να κάνει σωματική εργασία και να φοράει μάσκα; Είπαμε να κάνουν κάποιοι προπαγάνδα, όταν μάλιστα πληρώνει η κυβέρνηση αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Οι άνθρωποι που δυσφορούν με την μάσκα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-μητσοτακικοί. Η δυσφορία με την μάσκα δεν έχει χρώμα.





πηγη 

Πλεκουν το εγκωμιο του Ερντογκαν ! ! ! Καμαρωστε τους στο βιντεο ηρεμα ομως, χωρις να σπασετε τον υπολογιστη σας....

Αυτοι μας κυβερνουν....

Και απο αυτους περιμενουμε να σωθει η Ελλαδα;

Οι κρισεις δικες σας....

Δειτε το βιντεο ηρεμα χωρις να σπασετε τον υπολογιστη σας....



Η δηλωση της, αναδεικνύει τον κυνισμό και την αυθαιρεσία με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι άρχοντες τον λαό....

 ''Ανεύθυνες'' οι ελίτ, η εξουσία και η ΕΕ ... η ελληνική κοινωνία όμως έχει ευθύνες για τα πάντα !


Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας : «δεν μπορούμε, να απαιτούμε από την Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που γεννά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί»...

Είναι το νέο αφήγημα, η καλύτερα το νέο δόγμα. Η Ελληνική κοινωνία έχει ευθύνες για τα πάντα, από την στιγμή που το αποφασίζει η πολιτική εξουσία και ο κάθε θεσμός, που υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Και αν στον κορωνοϊό, η απόδοση ατομικών ευθυνών. αφορά την κοινωνική συμπεριφορά που οδηγεί σύμφωνα με το αφήγημα στην επέκταση του ιού στην χώρα μας, η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας αφορά κάτι καινοφανές και πρωτάκουστο. Εδώ η Ελληνική κοινωνία πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, για ένα γεγονός το οποίο δημιουργείται και συντηρείται, με απόλυτη ευθύνη της ιμπεριαλιστικής Δύσης , συνεπικουρούμενης από τους υπερεθνικούς θεσμούς.

Σε απλά Ελληνικά, η Ευρώπη (δηλ. οι θεσμοί της), η οποία ανέχεται και εγκρίνει τις πολεμικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή κυρίως και την οικονομική αφαίμαξη των χωρών της Αφρικής και της Ασίας, μεταφέρει τις ευθύνες του μεταναστευτικού στους λαούς της γηραιάς ηπείρου! 

Και δεν μιλάμε για ηθικές υποχρεώσεις, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο διαλόγου, αλλά κάτι καινούργιο. Ένα είδος συνυπευθυνότητας της πολιτικής εξουσίας, και του λαού που την εκλέγει. Και αν στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, με σαφείς ιμπεριαλιστικές καταβολές και συμμετοχή σε επεμβάσεις, οι λαοί θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον, τι κάνουν αυτοί που ψηφίζουν, για την Ελλάδα, το ζήτημα είναι εξωφρενικό. Μια χώρα που δεν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, να αναλαμβάνει μερίδιο του κόστους που γεννούν αυτοί οι πόλεμοι.

Ασφαλώς δεν είναι μια ''ξεκάρφωτη'' δήλωση της κυρίας Προέδρου. Αντανακλά την στάση σχεδόν όλου του πολιτικού συστήματος. Και αναδεικνύει τον κυνισμό και την αυθαιρεσία με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι άρχοντες τον λαό.

Αναδεικνύει όμως και την μεγάλη αδυναμία του λαού, να απεγκλωβιστεί από όλο αυτό το στημένο πολιτικό παιχνίδι. Και όσο και αν ακούγεται κοινότυπο, ο μόνος τρόπος ο λαός να πετύχει την πολυπόθητη ανατροπή, είναι η η χώρα να αποκτήσει την Εθνική της ανεξαρτησία και να πετάξει όλα τα φερέφωνα.

Δύσκολο μεν, αναγκαίο δε !




πηγη 

Η Τουρκοκρατια ξαναγυρισε; Οι αρχές έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς λόγω τήρησεως μέτρων...

Δεν παμε καλα, καθολου καλα...

Εχουν αποθρασυνθει οι Νεοταξιτες....

Και με προσχημα την κορωνογριπη .....


Τα μέτρα τα σχετικά με τον Corona γίνονται όλο και πιο δρακόντεια. Οι αρχές της Αυστραλίας ανέλαβαν το δικαίωμα να ζητούν από την αστυνομία ν΄αποσύρουν τα παιδιά από την επιμέλεια φύλαξη των γονιών τους για να εγγυηθούν το σεβασμό των μέτρων που αφορούν τον coronavirus.Η παράγραφος 2 του COVID-19 Emergency Response Act 2020 τροποποιεί το Emergency Response Act 2004 στοχεύοντας στη χορήγηση νέων εξουσιών σε « επείγουσες καταστάσεις ».Το άρθρο 25 του νόμου δηλώνει τα ακόλουθα: Απομάκρυνση παιδιών

1) Μη παρεκκλίνοντας από το άρθρο 25, ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος μπορεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις όποιες οδηγίες που δίνονται σύμφωνα με την παρούσα ενότητα, ν’ απομακρύνει ένα παιδί από οποιονδήποτε χώρο, τόπο, όχημα ή πλοίο στον τόπο κατοικίας του ή σε νοσοκομείο ή εγκατάσταση καραντίνας, όπως το κρίνει σκόπιμο (και μπορεί κάνοντας αυτό να χρησιμοποιήσει την λογικά απαραίτητη δύναμη).

Ως παιδί ορίζεται κάθε άτομο κάτω των 18 ετών, ο ανήλικος.

Τα μέτρα περιορισμού που σχετίζονται με την πανδημία κορωνοϊού στην Αυστραλιανή πολιτεία Βικτώρια είναι από τα πιο δρακόντεια στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Χθες, οι αρχές στη Μελβούρνη ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν drones αεροσκάφη παρακολούθησης για να πιάσουν άτομα που δεν φορούν μάσκες και για να παρακολουθούν αυτοκίνητα που κινούνται σ΄ακτίνα μεγαλύτερη από 3 μίλια από τα σπίτια τους.

Αρκετά βίντεο κυκλοφόρησαν επίσης, όπου η αστυνομία κακοποιεί και στραγγαλίζει τις γυναίκες επειδή δεν φορούν μάσκες.

Η αστυνομία έχει επίσης την εξουσία να εισέρχεται στα σπίτια των ανθρώπων χωρίς ένταλμα και να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους καραντίνας.

Οι οδηγοί ενθαρρύνονται επίσης να δείξουν τα χαρτιά τους σε σημεία ελέγχου για να φτάσουν στη δουλειά.

Όποιος συνελήφθηκε έξω χωρίς μάσκα ή παραβιάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ. μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόστιμο.

Η καταστολή της Αυστραλίας ανταγωνίζεται αυτή της γειτονικής Νέας Ζηλανδίας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι είναι ύποπτοι ότι έχουν μολυνθεί με COVID και τα μέλη της οικογένειάς τους θα κρατούνται σε ”στρατόπεδα καραντίνας” παρά τη θέλησή τους για τουλάχιστον 14 ημέρες..





πηγη 

Ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος και κανείς δεν μιλάει γι αυτό ! ! ! Ετοιμασθείτε για ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ! ! !

Δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο οι φασιστες του Μητσοτακικου Καθεστωτος...


Ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της χώρας, λόγω του αυξημένου δανεισμού με ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες δαπάνες του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία, που θα έχει χρέος υπερδιπλάσιο του ΑΕΠ της, με τη διαφορά ότι το ιαπωνικό δημόσιο χρέος είναι εσωτερικό.

Η εκτίναξη του χρέους, σε επίπεδα πάνω από το 200% του ΑΕΠ, οφείλεται τόσο στην αύξηση του δανεισμού όσο και στη μείωση του ύψους του ΑΕΠ, λόγω της βαθιάς ύφεσης που καταγράφει ήδη η οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ύψος του ακαθάριστου δημόσιου χρέους, στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ανήλθε στο ποσό των 362,87 δισ. ευρώ, από 356,02 δισ. ευρώ, που ήταν τον Δεκέμβριο του 2019. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης των 6,9 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο και οφείλεται στις εκδόσεις των ομολόγων και εντόκων γραμματίων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην ίδια περίοδο.

Από τα αναλυτικά στοιχεία του ΓΛΚ, προκύπτει πως, η αύξηση του δημοσίου χρέους, προήλθε από τις εκδόσεις ομολόγων η ονομαστική αξία των οποίων στο εξάμηνο, ήταν 11,27 δισ. ευρώ, ενώ οι εξοφλήσεις αντίστοιχων τίτλων που έληξαν ήταν 5,17 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το χρέος να αυξηθεί κατά 6,1 δισ. ευρώ.

Επίσης κατά 192 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το χρέος από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, ενώ κατά 571 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το υπόλοιπο των δανείων.

Το χρέος Γενικής Κυβέρνησης

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν στο ακαθάριστο δημόσιο χρέος ή χρέος Κεντρικής Διοίκησης, το οποίο διαφέρει από το χρέος Γενικής Κυβέρνησης, το οποίο αποτελεί τον δείκτη παρακολούθησης των επιδόσεων των κρατών.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, από το συνολικό ακαθάριστο χρέος αφαιρούνται:

Τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν ασφαλιστικά ταμεία και οι ΟΤΑ και άλλοι δημόσιοι φορείς, το αποκαλούμενο ενδοκυβερνητικό χρέος, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 14 δισ. ευρώ.

Τα κέρματα και οι επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα των νομικών προσώπων, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 7,2 δισ. ευρώ.

Συνολικά δηλαδή, από το συνολικό χρέος αφαιρούνται περίπου 21 δισ. ευρώ, οπότε το χρέος Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώνεται σε 342 δισ. ευρώ, στο τέλος του Ιουνίου.

Πώς φτάνει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ

Με βάση σενάρια για το μέγεθος της ύφεσης της οικονομίας, που κυμαίνονται στο 8 – 12% το ύψος του ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο επίπεδο των 170 δισ. ευρώ, από τα 187,46 δισ. ευρώ που διαμορφώθηκε το 2019.

Στην περίπτωση που το ακαθάριστο δημόσιο χρέος παραμείνει στο τέλος του 2020 στο επίπεδο των 362,87 δισ. ευρώ, ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 213,5% του ΑΕΠ.

Αντίστοιχα, το χρέος Γενικής Κυβέρνησης, διαμορφώνεται στο 201,2% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση ότι το χρέος θα παραμείνει στο 342 δις. ευρώ, και το ΑΕΠ θα υποχωρήσει στα 170 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, με την αναθεώρηση του Προγράμματος Σταθερότητας τον περασμένο Απρίλιο, αναπροσάρμοσε τους στόχους για την εξέλιξη όλων μεγεθών της οικονομίας όπως και του χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος για το ύψος του χρέους Γενικής Κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί σε 337 δισ. ευρώ το 2020, (από 331,1 δισ. ευρώ, το 2019) και στο 188,8% του ΑΕΠ. Βέβαια, μετά την αναθεώρηση οι εξελίξεις στην οικονομία είναι δραματικές, καθώς ο τουρισμός βούλιαξε ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου.

Οι δυσκολίες είναι ακόμα μπροστά μας, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί στους επόμενους μήνες η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού. Αντίθετα οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές και ο νέος δανεισμός θα είναι αναπόφευκτος ή θα χρησιμοποιηθούν τα ταμειακά αποθέματα που έχουν σχηματιστεί από το 2018.




πηγη 

Κλεισε, κλεισε γρηγορα, δεν λεει αυτα που θελουμε ! ! ! Αυτη ειναι η αντιδραση των τηλεπερσονων....

Παρακρουση και ψυχολογικο περα δωθε...

Εμεις δεν λεμε τιποτα....

Το αφηνουμε στην κριση σας....

Και κριση εχετε...

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ! ! !





Κορεάτες τραγουδούν Eλληνικό τραγούδι και αποθεώνονται ! ! !

 Απολαύστε το... 


Ο Hwang Geon-ha και ο Ko Young-Yeol επέλεξαν το τραγούδι «Τι πάθος» για το τελευταίο επεισόδιο του διαγωνισμού, καταφέρνοντας να ενθουσιάσουν το κοινό

Το ελληνικό τραγούδι, «Τι πάθος» του Γιώργου Νταλάρα, σε στίχους και μουσική του Ζακυνθινού Δημήτρη Λάγιου, διάλεξαν να ερμηνεύσουν δυο διαγωνιζόμενοι από γνωστό κορεάτικο μουσικό talent show. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το talent show «Phantom Singer» και την τρίτη σεζόν, το τελευταίο επεισόδιο της οποίας προβλήθηκε τον Ιούλιο του 2020.

Πηγή 

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Σαλεμενος Σουλτανος: Βρήκαμε το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στην τουρκική ιστορία ! ! ! ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;


Οταν εισαι ψευτης και αληθεια να πεις κανεις δεν σε πιστευει...

Καπως ετσι ειναι τωρα...

Τον εντοπισμό του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην τουρκική ιστορία ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Ερντογάν, που από την Τετάρτη είχε προαναγγείλει την ανακοίνωση “καλών νέων” για την χώρα, σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως το Τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ, εντόπισε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα, και πως η Τουρκία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το αέριο αυτό από το 2023.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν επικαλούμενος έρευνες υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανές και νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων στην Μαύρη Θάλασσα και πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει εάν δεν γίνει από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στον τομέα της ενέργειας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία των γεωτρήσεων, o καθορισμός της παραγωγής και η κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση έγινε σε πανηγυρικό κλίμα στο ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία σχεδόν σύσσωμης της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα διεξάγει 3 γεωτρήσεις ταυτόχρονα με το Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα και με τα Γιαβούζ και Κανουνί στην Αντ. Μεσόγειο.

“Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του (πλωτού γεωτρύπανου) Kanuni, στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης”, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Η εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό όσον αφορά στην κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών σε φυσικό αέριο ανέρχεται σε ποσοστό το 95%.

Οι ετήσιες ανάγκες της φτάνουν τα 45-50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι εισαγωγές γίνονται κυρίως μέσω αγωγών από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Εισάγει επίσης υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το Κατάρ, την Αλγερία, τη Νιγηρία και τις ΗΠΑ. Για τον σκοπό αυτό γίνεται εκροή συναλλάγματος από τη χώρα ύψους 50 δισ. δολαρίων.




πηγη 

Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι ελληνική λέξη ! ! ! Ταδε εφη ο Τουρκομογγολος απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς...

Αυτή τη φορά, πέρα από τις γνωστές προκλήσεις στα εθνικά θέματα, επιχείρησαν να ασχοληθούν με την…ετυμολογία των λέξεων.


Ο απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς σε ένα κρεσέντο παραληρήματος ακούγεται να λέει με…”επιχειρήματα” πως οι λέξεις “Αιγαίο” και ” Αγαμέμνονας” δεν είναι στην πραγματικότητα ελληνικές!

Απολαύστε τον να μιλάει σε ένα -υποτίθεται- από τα πιο σοβαρά κανάλια της τουρκικής τηλεόρασης, το CNNTurk:

«Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους.

Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά .

Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη.

Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».




πηγη 

ΖΗΤΩ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"....Οποιος αντιδράει «βαφτίζεται» συνωμοσιολόγος, ένα είδος ημίτρελου για να τρωθεί το κύρος των απόψεών του ! ! !

Ξεκίνησε η προσπάθεια «φίμωσης» όσων αντιδρούν στον παραλογισμό που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους αυτοί και τα παιδιά τους φορώντας μια μάσκα σαν τον Batman.


Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία ζητάει από τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Δηλαδή όποιος αντιδράει «βαφτίζεται» συνωμοσιολόγος, ένα είδος ημίτρελου για να τρωθεί το κύρος των απόψεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων!

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Κατά την κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει αυτό το κυνήγι μαγισσών, στις σελίδες αυτές δεν ακούγονται επιστημονικές απόψεις.

Εδώ θα πρέπει να πούμε στην κυβέρνηση τα εξής: Πρώτον έχουν δικαίωμα να μιλάνε όλοι σε αυτή την χώρα βάσει Συντάγματος και όχι μόνο οι «Επιστήμονες».

Δεύτερον, χιλιάδες επιστήμονες έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις από τους «επιστήμονες» της κυβέρνησης αλλά και όλων των κυβερνήσεων και τρίτον μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, η επιτροπή των... σοφών εισηγείται που σημαίνει, προτείνει και δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα.

Έτσι λοιπόν έχουμε τους «επιστήμονες» να μην παίρνουν την ευθύνη για τα όσα «επιστημονικώς» λένε και να μην υπογράφουν, αλλά να προτείνουν στα... αυτιά των κυβερνώντων και έτσι φυσικά αποφεύγουν τις όποιες ποινικές ευθύνες, έχουμε επίσης τους κυβερνητικούς να λένε «εμείς κάνουμε ότι μας λένε οι επιστήμονες» όπότε ούτε αυτοί φέρουν ποινική ή αστική ευθύνη.

Αντίθετα με βάσει τα όσα γίνονται γνωστά θα κυνηγηθούν οι διαχειριστές ομάδων επειδή βάσει Συντάγματος εκφέρουν την άποψή τους.

Το καταλάβατε αυτό;

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες μέλη.




πηγη 

Καθηγητης επιδημιολογιας Ι.Ιωαννιδης: Η θνητοτητα του Κορωνοιου ειναι της ιδιας ταξης με την εποχικη γριπη ! ! ! (Θα συλληφθει κι αυτος σαν συνομωσιολογος;)

Κυριε υπουργισκε, τον ακουτε τι λεει; 

Η θνητοτητα το Κορωνοιου ειναι της ιδιας ταξης με την εποχικη γριπη ! ! !

Σας χαλαει την πιατσα...

Κι αυτος συνομοσιωλογος ειναι; 

Δεν θα τον συλλαβετε;



"ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ" όσα παιδια δεν φορέσουν μάσκα, λεει ο "καθηγητης" στα τηλεπαραθυρα...

Χωρις αντιλογο ειναι ευκολο να λες οτι θες...
Κι ετσι...
Ο "Καθηγητης" λεει οτι γουσταρει...


Aκουστε τι λεει ο καθηγητης πνευμονολογιας Θ. Βασιλακοπουλος, οι υφασμάτινες μασκες ειναι πολυ επικίνδυνες οσοι τις φοράνε εχουν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να παθουν λοίμωξη του αναπνευστικού απο το να μην φοράνε καμια μάσκα, αρα τι μάσκες θα φοράνε τα παιδιά χειρουργικές που θα πρέπει να τις αλλάζουν και εκείνες κάθε μιση ώρα και θα χρειάζονται 14 χειρουργικές μάσκες σε μια μερα ποιος θα πληρώνει για ολες αυτες τις μάσκες τα παιδιά απο την τσέπη τους η θα δινει το σχολείο κάθε μερα δωρεάν 14 μάσκες σε κάθε παιδί


Ρωτάω εγω τωρα υπάρχει καποιος άνθρωπος που συμφωνεί με ολα αυτα και θα στέλνει το παιδί στο σχολειο κάπως ετσι για 7 ωρες την ημερα




πηγη 

Νευροχειρουργός Δρ Μιχάλης Σπύρου. Είναι κι αυτός συνωμοσιολόγος; Διαβαστε τι λεει για τις κορωνομασκες....

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίως γι’ αυτό το θέμα και όμως ο κόσμος είναι συγχυσμένος.

Βοηθούν οι μάσκες;

Κάνουν κακό οι μάσκες;

Πότε θα πρέπει να βάζουμε τις μάσκες;

Ποιος θα πρέπει να βάζει μάσκα;

Όλα αυτά τα ερωτήματα αν και δεν έχουν απαντηθεί, φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την απουσία μάσκας.


Μήπως πίσω από αυτό κρύβονται συμφέροντα αγοραπωλησίας μασκών;

Τι γελοίο να βλέπεις κάποιον στο αυτοκίνητο του, μόνος, να οδηγεί με μάσκα και γάντια! Να περπατά στην παραλία κάποιος, μόνος και σε απόσταση από άλλους, με μάσκα και γάντια. Η πωλήτρια να έχει μάσκα και γάντια για 6-8 ώρες εργασία. Ο οδηγός του λεωφορείου να είναι με μάσκα και γάντια για 5-6 ώρες συνέχεια.

Ευτυχώς που είναι και η ώρα του φαγητού και έχουμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε την μάσκα για λίγο.

Ως να γυροφέρνουν οι ιοί στην ατμόσφαιρα όπως τα κουνούπια και βάζουμε αντικουνουπικό.

Το θέμα με τις μάσκες έχει καταντήσει υπερβολή, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, ως γιατρός.

Εάν δεν μπουν οι μάσκες εκεί που πρέπει και από αυτούς που πρέπει, με το πέρας της κρίσης του ιού, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας του πληθυσμού, ειδικά από την χρήση της μάσκας και όχι από την μη χρήση.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διάφορα ήδη μάσκας. Οι μάσκες που προστατεύουν αυτούς που την έχουν και οι μάσκες που προστατεύουν τους γύρω, χωρίς να προστατεύουν αυτούς που τις έχουν.

Στο χειρουργείο των 2-3 ωρών που κάνω, με την μάσκα στο πρόσωπο μου, δεν είναι για να προστατεύσει εμένα αλλά τον ασθενή μου. Αμέσως μετά το χειρουργείο τρέχω στο νιπτήρα για να πλύνω το στόμα μου από την άσχημη μυρωδιά και γεύση που έχει παραμείνει, ένεκα κακής ανταλλαγής αερίων των πνευμόνων, αλλά και δυσοσμίας από το στομάχι. Γίνεται κατανοητό από εδώ, ότι είναι αδύνατο και λάθος να υποχρεώσεις μια πωλήτρια είτε ένα οδηγό λεωφορείου να έχει μάσκα για 8 συνεχή ώρες και κάθε μέρα. Στο τέλος θα τους δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν τους γύρω. Εμποδίζουν την εκροή πτυέλου στους γύρω. Παραμένουν όλα στην μάσκα. Από αυτή την μάσκα όμως, μπορούν να εισχωρήσουν τα πάντα και να τα εισπνεύσει αυτός που την έχει.

Οι μάσκες με φίλτρο προστατεύουν αυτούς μου τις έχουν αλλά δεν προστατεύουν τους γύρω. Ο αέρας καθαρίζεται (φιλτράρεται) κατά την εισδοχή, αλλά ότι βγαίνει με την εκπνοή μεταφέρεται αναλλοίωτος.

Η συνεχή χρήση της μάσκας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθόσον δημιουργείται μια συνεχή και σταδιακή υπο-οξυγόνωση του οργανισμού. Η διαταραχή της σωστής ανταλλαγής αερίων θα προκαλέσει την μείωση της σωστής ποσότητας οξυγόνου και συνεπώς τον χαλασμό της ζωής του ανθρώπινου οργανισμού (του ενεργειακού μεταβολισμού).

Άρα, πότε και ποιοι θα πρέπει να έχουν την μάσκα;

Οι επαγγελματίες υγείας, που έρχονται κοντά και πολλές φορές σε επαφή με τον ασθενή. Αυτοί ξέρουν φυσικά, ότι μόλις απομακρυνθούν από τον ασθενή, θα αφαιρέσουν την μάσκα και θα την αλλάξουν όταν πρέπει. Πολλές φορές οι επαγγελματίες υγείας φέρουν ταυτόχρονα και από τα δύο είδη μάσκας.

Στα επαγγέλματα όπου είναι αναγκαίο να έλθουν σε κοντινή απόσταση είτε και σε επαφή με τον πελάτη, όπως είναι τα κομμωτήρια και οι αισθητικοί. Εδώ και πάλι, την μάσκα θα πρέπει να φέρει ο επαγγελματίας και όχι ο πελάτης.

Η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή αναπήρων. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, αδέλφια, επαγγελματίες φροντιστές. Βάλτε εσείς την μάσκα, μην την βάλετε στον ηλικιωμένο. Δεν θα τον βοηθήσει. Θα του κάνετε ζημιά.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι αναγκαίο να φέρει μάσκα.

Ο βασικός κανόνας σε όλα τα λοιμώδη νοσήματα, είναι η διατήρηση αποστάσεων και η αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψίας. Το αναγκαίο πλύσιμο των χεριών και του στόματος. Η λήψη ζεστών ροφημάτων και βιταμινών.

Η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη.

Τέλος, η άθληση θεωρείται βασικό στοιχείο στη ζωή μας, καθόσον είναι ο ιδανικότερος τρόπος να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό και συνεπώς και την άμυνα του οργανισμού.

Το κολύμπι στην θάλασσα είναι ένα από τα καλύτερα είδη αντι-ίωσης. Το θαλασσινό νερό έχει υπερτονικό περιβάλλον, κάτι που δεν αρέσει στους ιούς. Εκπλήσσομαι για την απαγόρευση του κολυμπιού στην θάλασσα, από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα.

Μην πανικοβάλλεστε. Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστές ενδείξεις και με φειδώ. Αφήστε το οξυγόνο να εισέλθει στον οργανισμό σας. Κρατάτε αποστάσεις και δεν χρειάζεται να φτύνει ο ένας στα μούτρα του άλλου. Είμαστε χώρα με ήλιο. Απολαύστε τον. Ο ιός θα φύγει όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν. ”

Δρ. Σπύρου Μ.

Νευροχειρουργός. MD, PhD.




πηγη 

Κεραμεως: (Αποφασιζομεν και διατασσομεν)....Οχι μασκα στα διαλειμματα, μονο στην ωρα του μαθηματος ! ! ! Στο διαλειμμα δεν κολλαει;

Νεα κεραμιδα απολυσε η Κεραμεως...

Μονο στην ωρα του μαθηματος η μασκα...

Στα διαλειμματα οχι....

Στο διαλειμα δεν κολλαει η κορωνογριπη;


Προφανώς στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι μπορούν να αποφασίζουν και να διατάζουν και μετά να προχωρούν σε διευκρινιστικές δηλώσεις.

Το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία και στα παιδιά είναι πολύ σοβαρό και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε νέες διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και ενώ χιλιάδες γονείς είναι ήδη στα “κάγκελα” για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς η ασφάλεια των παιδιών τους είναι πάνω απ΄ όλα.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ η κυρία Κεραμέως είπε «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα». Δηλαδή μας λέει η κυρία Κεραμέως ότι μέσα στην τάξη όπου τα παιδιά διατηρούν αυτονόητα αποστάσεις θα φοράνε μάσκες και στα διαλλείματα όπου παίζουν και έρχονται αναπόφευκτα σε επαφή δεν χρειάζεται να φοράνε. Προφανώς η υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε σύγχυση και δεν κατανοεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για την υγεία των παιδιών από τη χρήση της μάσκας.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για το θέμα. Τι θα συμβεί άραγε αν αρχίσουμε και έχουμε λιποθυμίες ή πιο σοβαρά περιστατικά στα σχολεία από τη χρήση της μάσκας; Τότε μάλλον θα είναι αργά για δάκρυα και ανακοινώσεις.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμα τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής…

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ακόμα και αν επιβληθεί το μέτρο αυτό που δεν μας λέει η κυρία Κεραμέως είναι ποιος θα καλύψει το κόστος, διότι εδώ μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες που θα πρέπει να προμηθεύονται οι μαθητές, δηλαδή οι γονείς τους. Ωστόσο το θέμα της υγείας και ασφάλειας των μαθητών από τη χρήση μάσκας είναι το πρωτεύον.





πηγη 

Ο Ερντογάν έκανε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη ! ! ! (Και οι Κουληδες σαν αντιποινα, κανουν τζαμια στην Ελλαδα, καλα παμε)

Σε τζάμι μετατρέπεται και η Μόνη της Χώρας ( Μόνη Αγίου Σωτήρος εν τη Xώρα) που ήταν μουσείο και είχε υπέροχα ψηφιδωτά.

Πέρυσι την μετατροπή την είχε αποφασίσει το δικαστήριο αλλά δεν είχε εφαρμοστεί. Σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στην Τουρκία.

Μωσαϊκό που αναπαριστά τον Μετοχίτη να προσφέρει στον ένθρονο Σωτήρα Χριστό το σχέδιο του ναού


Ποια είναι η Μονή της χώρας

Η Μονή της Χώρας, γνωστή σήμερα ως Καριγιέ Τζαμί (τουρκ. Kariye Camii ή Kariye Müzesi), υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο.

Η μονή χτίστηκε στη θέση της σημερινής συνοικίας Εντιρνέ Καπού, νότια του Κεράτιου κόλπου και σε κοντινή απόσταση από τα Θεοδοσιανά τείχη. Το μνημείο σήμερα είναι γνωστό με το όνομα Μουσείο Χώρας. Ο κύριος ναός δεν είναι επισκέψιμος αφού βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης . Επίσης το εξωτερικό του ναού είναι καλυμμένο για εργασίες αναστήλωσης (Μάιος 2017)

Ετυμολογία

«Χωρίον» ή «Χώρα» έλεγαν οι Βυζαντινοί την έξω των χερσαίων τειχών πεδινή γη και η ονομασία της μονής οφείλεται μάλλον στην ύπαρξη παλαιότερου ναού έξω από τα τείχη του Κωνσταντίνου Α'. Όταν ο Θεοδόσιος Β΄ έχτισε τα νέα τείχη της Κωνσταντινούπολης, η μονή διατήρησε τον παραδοσιακό προσδιορισμό «εν τη Χώρα», παρά το γεγονός πως ανήκε στον περίβολο των οχυρώσεων.

Περιγραφή της μονής

Επάνω από την μεγάλη θύρα από την οποία εισερχόταν εκ του εσωνάρθηκα στο ναό, βρίσκεται η εικόνα του Θεοδώρου του Μετοχίτη, στο ψηφιδωτό που δείχνει τον Μετοχίτη να προσφέρει στον ένθρονο Σωτήρα Χριστό ομοίωμα του ναού. Ο ναός είχε δύο νάρθηκες τους οποίους κοσμούσαν μωσαϊκά και τοιχογραφίες του Θεόδωρου Μετοχίτη. Τα ψηφιδωτά τού εξωνάρθηκα είναι έξι ημικύκλια που απεικονίζουν τον Χριστό να θεραπεύει ποικίλες ασθένειες. Επίσης πάμπολλες εικόνες διακοσμούν τους τρούλους και τους τοίχους. Οι εικόνες είναι από τις ωραιότερες Βυζαντινές.

Τα χρώματα είναι έντονα, οι αναλογίες των μελών αρμονικές και η έκφραση των προσώπων φυσική. Ο μεσαίος τρούλος έχει μία ρωγμή που τον διασχίζει. Στο εσωτερικό του ναού διασώζονται διάφορα μάρμαρα αρμονικής συναρμογής. Οι Οθωμανοί έχουν καλύψει μερικές επιφάνειες με ασβέστη.

Ιστορία

Η πρώιμη ιστορία της μονής δεν είναι γνωστή με βεβαιότητα. Η παράδοση που τη συνοδεύει τοποθετεί την ίδρυσή της τον 6ο αιώνα από τον άγιο Θεόδωρο, ενώ έχει αποδοθεί και στον Κρίσπο, γαμπρό του αυτοκράτορα Φωκά (7ος αι.). Σήμερα έχει αποδειχθεί πως ο ναός χτίστηκε το διάστημα 1077-81 από την πεθερά τού Αλεξίου Α΄ Κομνηνού Μαρία Δούκαινα, στη θέση παλαιότερων κτισμάτων που χρονολογούνται τον 6ο και 9ο αιώνα. Υπέστη σοβαρή φθορά, πιθανώς εξαιτίας σεισμού, και επισκευάστηκε το 1120 από τον Ισαάκιος Κομνηνός. Ο Θεόδωρος Μετοχίτης συνέβαλε στην ανακαίνισή της (1316-21) και ήταν υπεύθυνος για την προσθήκη του εξωνάρθηκα, του νότιου παρεκκλησίου, καθώς και για το διάκοσμο του ναού που περιλάμβανε αξιόλογα ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Επιπλέον, κληροδότησε στη μονή σημαντική περιουσία, χτίζοντας παράλληλα νοσοκομείο και δωρίζοντας σε αυτή την αξιόλογη συλλογή βιβλίων του, με αποτέλεσμα να προσελκύσει αργότερα σημαντικούς λογίους. Η μονή μετατράπηκε σε οθωμανικό τέμενος με εντολή του μεγάλου βεζίρη του σουλτάνου Βαγιαζήτ Β΄ (1481-1512) και έγινε γνωστό ως Καριγιέ Τζαμί. Σημαντικό μέρος της διακόσμησης του ναού καταστράφηκε. Το 1948 τέθηκε σε εφαρμογή πρόγραμμα αναστήλωσης του μνημείου και από το 1958 λειτουργεί ως μουσειακός χώρος.

Τα κειμήλια της μονής

Ο Συμεών μας αναφέρει διηγούμενος το μαρτύριο τού Αγίου Βαβύλα, που αποκεφαλίστηκε στην Νικομήδεια το έτος 298 επί βασιλείας του Μαξιμιανού: «ελθόντες δια νυκτός έβαλαν τα λείψανα των Αγίων μέσα εις έν μικρόν πλοίον, και τα επήγαν εις τήν Κωνσταντινούπολην ... τα ενταφίασαν έξω του τείχους της πόλεως κατά το βόριον μέρος, όπου είναι μοναστήριον, Χώρα ονομαζόμενον». Στην μονή αυτή επίσης διέμεινε τα τελευταία του χρόνια ο πατρίκιος Θεόδωρος Μετοχίτης όπου πέθανε και ετάφη τον Μάρτιο του 1332. Η μονή συλήθηκε από τους Οθωμανούς κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Η επίσημη λιτανεία

Στην Κωνσταντινούπολη των Βυζαντινών βασιλέων εκτελούντο δύο επίσημες λιτανείες. Η μία λιτανεία γινόταν γύρω στις 28 Ιουλίου με την έξοδο του σταυρού από τα ανάκτορα και περιφερόταν σε όλες τις εκκλησίες, αγυιές και οικίες μέχρι την επιστροφή του στο παλάτι την 14η Αυγούστου. Η λιτανεία αυτή είχε σκοπό να φυλάξει ο Θεός τους πιστούς από τα ολέθρια νοσήματα.

Η δεύτερη λιτανεία γινόταν με την περιφορά τής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, και την οποία στον καιρό της πολιορκίας την περιέφεραν στα τείχη για να εμψυχώνουν τους πολιορκημένους. Η εικόνα έμενε στο παλάτι καθόλη την διάρκεια της μεγάλης νηστείας του Πάσχα. Την Δευτέρα της Διακαινησίμου «μετὰ τῶν ἐν τέλει» (επισήμων), προέπεμπε αυτήν ο βασιλεύς, «μέχρι καὶ τῶν Ὑψηλών ἐκτός». 

Μετά την λιτανεία, η εικόνα κατετίθετο στην σεβάσμια μονή της Χώρας εις κοινή απάντων προσκύνηση. Οι Οθωμανοί, κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, εισέβαλαν και στη Μονή της Χώρας, άρπαξαν την εικόνα της Οδηγήτρας και την κατατεμάχισαν.




πηγη 

Λατρεία Τράμπ για Ερντογκάν: Ο Ταγίπ ειναι φίλος μου ! ! ! (Και η Ελλάδα αναμένει τη βοήθεια των ΗΠΑ)


Ο Τραμπ "σκύβει" το κεφάλι στον Ερντογάν

Εχει και κατι ουρανοξυστες ο Ντοναλτ στην Κωνσταντινουπολη....

Έδειξε ότι ο δεσμός του με τον Τούρκο πρόεδρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να κρύψει τη λατρεία του για τον Ταγίπ Ερντογάν.


Την ίδια ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένει τη βοήθεια των ΗΠΑ και ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται, ο αμερικανός πρόεδρος, δηλώνει δημόσια την... αγάπη του στον Ενρτογάν.

Πραγματοποιώντας δηλώσεις μαζί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο δεσμός του με τον Τούρκο πρόεδρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ απαντούσε σε ερώτηση για την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος του Ιράκ και ο Τραμπ τον διέκοψε, για να πει ότι “είμαστε φίλοι με την Τουρκία και τον Ερντογάν”.

Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως ο Ερντογάν ακούει μόνο εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Τόνισε επίσης πως οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν.




πηγη 

"Βοηθεια" απ την Ευρωπη ζητανε οι Τουρκοι; Η Ευρώπη να συνετίσει Ελλάδα και Κύπρο τσιρίζουν.... (Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης)

Σε ένα νέο παραλήρημα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνετίσει την Ελλάδα και την Κύπρο, ώστε να υπάρξει ειρήνη στη Μεσόγειο.


Μάλιστα προχώρησε και σε μια ακόμα προκλητική δήλωση, υποστηρίζοντας πως το Συμβούλιο των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αιχμάλωτο του εκβιασμού της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι σημείωσε ότι «το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών», ενώ επανέλαβε ότι οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να απευθύνονται στην Τουρκία, αλλά προς την Ελλάδα και την Κύπρο που «είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην ΕΕ, βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση».

«Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2020, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής», ανέφερε η ανακοίνωση Ακσόι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας. Αλλά προς την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην Ε.Ε και βλάπτουν τα συμφέροντα της Ε.Ε και στην πραγματικότητα αυξάνουν την ένταση».

Τέλος, δήλωσε ότι η η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. «Για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, η Τουρκία που από την αρχή έχει τονίσει πως πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις με σχέσεις καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χωρίς να αποποιείται από τα δικαιώματά της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε.




πηγη

Αντωναρος σε Χαρδαλια: Παραπληροφόρηση και fake news είναι όταν ισχυρίζεσαι ότι τα 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια.

 Άναψαν τα αίματα για τα καλά στη Ν.Δ και ο εσωτερικός πόλεμος, άργησε μεν αλλά… ξεκίνησε! Μας έχει συνηθίσει η Ν. Δ σε κάτι τέτοια και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο, δικαίως, μπαίνει ο κ. Χαρδαλιάς, μιας και με τις αποφάσεις που παίρνει καθημερινά, ρίχνει τη Ν.Δ στα τάρταρα!


Παράλληλα, με τις αποφάσεις του διαλύει την οικονομία της χώρας και απαξιώνει σταδιακά, σε όλο και περισσότερο κόσμο, τη Ν.Δ στα μάτια των ψηφοφόρων της αλλά και στα μάτια του Ελληνικού λαού. Βλέπετε η πείνα, αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της και… οι αναδουλειές των επιχειρηματιών, δεν αφήνουν περιθώριά για χειροκροτήματα, στις όποιες αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση, πάντα για το καλό μας!

Το πραγματικό πρόβλημα που ακούει στο όνομα οικονομία, τώρα αρχίζει να φαίνεται και είμαστε ακόμη στην αρχή. Οι επιχειρηματίες, μετά τα νέα αντισυνταγματικά μέτρα, μετρούν όχι… κέρδη στο ταμείο τους αλλά… ζημιές! Και τι ζημιές! Παράλληλα, αρκετοί εργαζόμενοι βρέθηκαν ξαφνικά στο πυρ το εξώτερων, με πρόσχημα έναν ιό.

Από εδώ και πέρα, τα πράματα αρχίζουν να λειτουργούν αντίστροφα για τους σωτήρες μας. Σωθήκαμε άραγε από τον ιό, για να πεθάνουμε από την πείνα; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που θα πρέπει να μας απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει αρχίσει πλέον και μετρά μέρες, στο καλύτερο σενάριο για αυτήν… λίγους μήνες! Ο λαός πεινάει και τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν, την ώρα που ο τρύγος… πλησιάζει!

Το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα της κυβερνήσεως, είναι ότι πλέον ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της και τα στελέχη της, δεν πιστεύουν τον κ. Χαρδαλιά. Πως περιμένουν εκεί στην κυβέρνηση να τον πιστέψει ο κόσμος; Από την άλλη, οι απανωτές κωλοτούμπες του τρομολαγλυκούλη κ. Τσιόδρα, έχουν αρχίσει και σηκώνουν ένα τεράστιο κύμα αμφισβητήσεως στην κοινωνία, για το κατά πόσο όλα αυτά τα αντισυνταγματικά μέτρα που πάρθηκαν και… συνεχίζουν να παίρνονται, γίνονται πράγματι για το καλό μας ή κρύβουν κάτι άλλο από πίσω. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη, όπως όλα δείχνουν, να κάνει άλλες θυσίες για οποιαδήποτε αιτία.

Ο πόλεμος στη Ν.Δ άναψε με ανάρτηση του κ. Αντώναρου: «Έχει το απύθμενο θράσος Έλληνας υφυπουργός να αποκαλεί την Ελλάδα “χώρα της φήμης και των fake news”  και δεν τον έχει πάρει κανείς με τις πέτρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αντώναρος και προσθέτει σε άλλο σημείο της ανάρτησής του: «Ντροπή σου, συστηματικέ και ξεδιάντροπε ψεύτη που παραπληροφορείς καθημερινά την ελληνική κοινή γνώμη…. 

Παραπληροφόρηση και fake news είναι όταν ισχυρίζεσαι ότι τα 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια. Που το ξέρεις; Αφου οι στατιστικές σου είναι ανεπαρκείς, τα δείγματα σου αναξιόπιστα. Μόλις ένας στους 8 εισερχόμενους τουρίστες υποβλήθηκαν σε τεστ. Τα αποτελέσματα δε χιλιάδων τεστ, δεν έγιναν ποτέ γνωστά στους ενδιαφερομένους.

Αφού σε κρατάει με τα νυχιά και τα δόντια αυτός που σε έβαλε στη θέση που έχεις (γιατί άραγε;) καλά να πάθουμε ως χώρα. Δυστυχώς με αυτή τη κυβέρνηση του συστηματικού ψεύδους, της παραπληροφόρησης και ημιπληροφόρησης, των στοχευμένων fake news και της καλοπληρωμένης — αλλά όλο και συχνότερα αναποτελεσματικής — επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των θεμάτων μπορεί να μας συμβούν πολύ χειρότερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αντώναρος σε ανάρτησή του στο twitter!




πηγη 

Η Μυστηριώδης Εκκλησούλα που δεν γκρεμιζόταν, η μπουλντόζα που συνεχεία χαλούσε και ο εργοδηγός που πέθανε μόλις έβαλε μπρος...


Στο κεντρικότερο σημείο της Σόφιας, χαμηλά χω­μένη μέσα στο έδαφος υπήρχε μία όμορφη και αρχαία Εκκλησούλα, της Αγίας Πέτκας, δηλαδή της Αγίας Παρασκευής. (Στα βουλγαρικά η έκτη ημέρα της εβδομάδος ονομάζεται Πέτκα).

Όχι της γνωστής Παρθενομάρτυρος, αλλά μιας συνώνυμης Οσίας, που τιμάται ιδιαίτερα εκεί, και που τα λείψανα της σήμερα βρίσκονται στην Ρουμα­νία.

Με αυτόν τον Ναό συνδέονται εντυπωσιακά και τρο­μερά γεγονότα, που έκαναν «ισχυρούς» της γης να υπο­τάξουν την βούληση τους σε κάποια άλλη ακαταμάχητη βούληση και δύναμη.

Γύρω στο 1963 απεφάσισαν οι αρμόδιοι να διαπλατύνουν τον κεντρικό δρόμο. Αυτό σήμαινε ότι το Χριστια­νικό μνημείο έπρεπε να κατεδαφισθεί. Θα απαλλάσσονταν έτσι και από ένα ανεπιθύμητο κτίσμα. Το συνεργείο κατεδαφίσεως ετοιμάσθηκε. Τον πρώτο ρόλο θα τον έπαιζε μία μπουλντόζα. Σε λίγα λεπτά της ώρας θα τον σώριαζε σε ερείπια. Έτσι υπολόγιζαν τα πράγματα. Τους ήρθαν ό­μως ανάποδα. Τραγουδήθηκε άλλο τραγούδι κι’ όχι αυτό που επιθυμούσαν.

Ενώ έβαζαν εμπρός την μπουλντόζα και την κατεύ­θυναν προς τον Ναό, πάθαινε συνεχώς βλάβες. Την έφτια­χναν, αλλά και πάλι έσπαγε. Αδύνατο να πλησιάσουν στην Εκκλησία. Και σαν να μην έφθανε αυτό, μόλις γυρίζει στο σπίτι του ο εργάτης που με μανία επιζητούσε το γκρέμισμα, βρίσκει νεκρό ένα από τα μέλη της οικογε­νείας του!

Εν τω μεταξύ ο υπεύθυνος αυτής της επιχειρήσεως πληροφορήθηκε ότι οι εργάτες δεν κατόρθωσαν τίποτε. Έμαθε και τις λεπτομέρειες. Του φάνηκαν όλα ανόητα, και αγριεμένος είπε: «Δεν αξίζετε τίποτε. Μόνο για παρα­μύθια είσαστε. Αύριο θα πάω να τον γκρεμίσω ο ίδιος»!

Αλλά ο δυστυχής έμεινε μόνο με τα μεγάλα λό­για. Μόλις ανέβηκε μανιώδης επάνω στο μηχάνημα και βάδισε προς την Εκκλησία, και αυτό έσπασε, αλλά — το πιο συνταρακτικό — βρήκε και ο ίδιος ξαφνικά τον θά­νατο! Καταλαβαίνετε τι θλίψη, αλλά και τι τρόμος επα­κολούθησε. Δεν απέμεινε τίποτε άλλο, παρά να ανακα­λέσουν την διαταγή της κατεδαφίσεως.

Και για να ομορφύνει ο χώρος έφτιαξαν κάτι σαν υπό­γεια καταστήματα και μία πλατεία γύρω από τον Ναό.

Η Αγία Πέτκα ή μάλλον Εκείνος που λάτρευε η Αγία, έγινε γνωστό σ’ όλη την Σόφια, ότι έχει ανυπο­λόγιστη δύναμη που αν κάποτε αρχίζει να την δείχνει, κα­ταλαμβάνονται όλοι από πανικό.

Τέτοιου είδους υπερφυσικά γεγονότα -όπως αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Γούβαρης- υπάρχουν πολυ­άριθμα. Και άλλοι Ναοί, που είχαν κάποια ιδιαίτερη ση­μασία και ιστορία μέσα στον Χριστιανισμό, μόλις αντι­μετώπισαν κατεδάφιση, την εξουδετέρωσαν με τρόπο που προκάλεσε θάμβος. Αυτό συνέβη και σε Ναούς που δεν έτυχε να έχουν κάποια ξεχωριστή αξία, πλην όμως με την απόκρουση του εχθρού επρόκειτο να τονώσουν την πίστη πολλών ανθρώπων.

Ο νεκροταφειακός Ναός του Αγίου Γεωργίου στα Φραγκουλέϊκα (μικρό χωριό της Αιτωλίας, μετά την Κλει­σούρα και πριν από το Αγρίνιο) ανάγκασε, γύρω στο 1968, την εθνική οδό Αντίρριου – Άρτας – Ιωαννίνων σε άσχημη παράκαμψη. Έλαβαν χώρα τα ίδια υπερφυσικά γεγονότα. Μάλιστα, το μηχάνημα που χάλασε καθώς βάλ­θηκε να γκρεμίσει τον Ναό, το άφησαν χαλασμένο εκεί, και, αφού τελείωσε όλο το έργο, τότε τόλμησαν να πλη­σιάσουν και να το φτιάξουν.
Δύο άλλοι Ναοί στην περιοχή Σκαραμαγκά – Ελευ­σίνας ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Ο ένας από αυτούς, Κοίμησις της Θεοτόκου, στην άκρη των Ναυπηγείων του εφοπλιστού Νιάρχου, όταν πήγαν να τον γκρεμίσουν για να συνεχίσουν το υψηλό τείχος, τους έσπαγε κάτι πελώρια μηχανήματα κατεδαφίσεως. Απεφάσισαν τελικά να κάνουν μικρή καμπύλη και να τον αφήσουν απείραχτο «έξω των τειχών». Μπορούσαν να τον περικλείσουν και μέσα, γιατί ο χώρος το επέτρεπε, αλλά ο φόβος που πή­ραν τους έκανε να τραβηχτούν αυτοί προς τα μέσα!

Ο άλλος κοντά στην λίμνη Κουμουνδούρου, στο όνομα της Μεταμορφώσεως. Εκεί γύρω στο 1963 έφτια­χναν δρόμο ασφαλτοστρωμένο προς τα Άνω Λιόσια. Έτσι στον επίσημο και παραθαλάσσιο δρόμο που από την Αθή­να προχωρούσε προς την Ελευσίνα, θα άνοιγε ένα παρακλάδι προς τα δεξιά για την κατεύθυνση που αναφέραμε. Όπως είχε χαραχθεί το σχέδιο, τους δυσκόλευε το ξωκκλήσι, και δόθηκε εντολή να το κατεδαφίσουν. (Ποιος ξέρει τι θεό λάτρευε αυτός που έδινε τέτοιες διαταγές);

Κι’ εδώ τα ίδια αξιοθαύμαστα συντελέσθηκαν. Το υνί του εκσκαφέα έσπασε δύο φορές, οπότε κατάλαβαν ότι έπρεπε να υποκύψουν σε ανώτερη θέληση. Έτσι η στρο­φή έγινε λίγο πιο πέρα, και το Εκκλησάκι με τον ωραίο του τρούλο συνεχίζει να στέλνει την ευλογία του και τον χαιρετισμό του σ’ όλους τους περαστικούς στον πλαϊνό του πολυσύχναστο δρόμο.

Και στην περιοχή των Αθηνών συναντώνται παρό­μοιες ιστορίες.

Ένα βυζαντινό Ναΰδριο που υπάρχει σε χαμηλό επίπεδο πλάι στον Κηφισό ποταμό, ο Άγιος Νικόλαος ο «χωστός», παλαιά κατακόμβη, στην είσοδο του Πρα­κτορείου Λεωφορείων Πελοποννήσου, πολύ όμορφο και αρχαίο, ταπείνωσε τα επηρμένα φρύδια μερικών ασεβών.

Έσπασε μία πρώτη μικρή μπουλντόζα και στην συνέχεια μία μεγαλύτερη. Τρομοκρατήθηκαν και το άφησαν στην θέση του.

Στον Άγιο Ιωάννη του Ν. Κόσμου, τον μεγαλοπρεπή αυτόν Ναό, πίσω από το ιερό και σύρριζα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης υπάρχει ο παλαιός μικρός Αη-Γιάννης. Όταν οικοδομήθηκε ο μεγάλος, είπαν, σαν περιττό να τον γκρεμίσουν. Αλλά και εδώ τα ίδια. Έσπαζαν οι μπουλντόζες. Και έτσι τον άφησαν. Πρέπει να σημειώ­σουμε ότι στην Εκκλησούλα αυτή λειτουργούσε ο πιο άγιος ιερέας της Παλιάς Αθήνας, ο παπα-Νικόλας ο Πλανάς.

Θαυμαστές όλες αυτές οι περιπτώσεις και τονωτικές για την πίστη, αλλά και συμβολικές συγχρόνως δεί­χνουν την ακατάλυτη δύναμη της Εκκλησίας του Χριστού.


Πηγή 

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η Τουρκία προσπαθει με την Μουσουλμανική Αδελφότητα να επιτεθεί κατά Αιγύπτου, ύπουλα και άνανδρα αλλα...

Αλλα θα μπλεξουν ασχημα....

Προετοιμάζουν νέες κινήσεις σε Αιγυπτιακό έδαφος με "ορμητήριο" την Τουρκία....

Ο Σισι δεν ειναι Μητσοτακης...


Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το αιγυπτιακό καθεστώς πάση θυσία, ειδικά μετά την ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

Στον τουρκικό σχεδιασμό αυτή η κίνηση θα έδινε μεγάλη άνεση κινήσεων στην Μεσόγειο που θα θύμιζε την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.  

Για τον λόγο αυτό, μεγάλο αμερικανικό ΜΜΕ, τονίζει ότι πολλοί πιστοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την Αίγυπτο υιοθετούν τη σκέψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν, και ετοιμάζονται να κάνουν ό,τι κάνουν τώρα οι Λευκορώσοι στον πρόεδρο της χώρας.

Μια μυστική έκθεση σχετικά με τους δεσμούς της τουρκικής κυβέρνησης με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτιμά ότι η πλειοψηφία της Αιγυπτιακής κοινότητας που ζει στη χώρα είναι πιστή στο κίνημα, προετοιμάζοντας νέες κινήσεις στο αιγυπτιακό έδαφος.

Η έκθεση του New Century Foundation ανέφερε ξεκάθαρα ότι στην Τουρκία ζούσαν 30.000 Αιγύπτιοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρήκαν καταφύγιο με την βοήθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού στην χώρα τους ήταν στοχοποιημένοι από το καθεστώς του προέδρου Αλ Σίσι ως «τρομοκράτες».

Αν και ο ακριβής αριθμός Αιγυπτίων στην Τουρκία δεν αναφέρεται λεπτομερώς σε επίσημα στατιστικά στοιχεία, η έκθεση ανέφερε έναν ηγέτη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τόνισε ότι 20.000 μέλη της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας ζούσαν στο τουρκικό έδαφος.

Μεταξύ αυτών  ήταν και ο Μεντάτ Αλ Χαντάντ ο οποίος, σύμφωνα με την έκθεση, τον κατηγορεί η "η αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι ηγείται της οικονομικής επιτροπής του κινήματος στην Τουρκία", με σκοπό την πρόκληση ισλαμικής επανάστασης στην χώρα και την δημιουργία του Αιγυπτιακού Χαλιφάτου.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013 στο Κάιρο ώθησε πολλούς Αιγύπτιους να μετακινηθούν στην Τουρκία εγκαταλείποντας την πατρίδα τους, αφού εμπλέκονταν σε έκνομες ενέργειες όπως ήταν η πυρπόληση χριστιανικών εκκλησιών και άλλα εγκλήματα.

Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός Ερντογάν και με την βοήθεια των στενότερων βοηθών του τους έφερε στο κόμμα του για στενότερη ευθυγράμμιση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε από τον Abdelrahman Ayyash, έναν Αιγύπτιο ερευνητή στην Ουάσιγκτον, DC.

Οι υποστηρικτές, τα μέλη και οι αξιωματούχοι της Αδελφότητας έχουν καταστήσει σαφές, μέσω των δημοσιευμένων άρθρων, και μελετών τους, ότι υιοθετούν πολιτικές που ομοιάζουν με το τουρκικό μοντέλο.

Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς πώς τα μέλη της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας έλαβαν επιδόματα για να ζήσουν στην Τουρκία , αν και αυτά δεν ήταν επαρκή για το τοπικό κόστος ζωής.

Η Τουρκία φιλοξένησε επίσης τακτικά συνέδρια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός τον Απρίλιο του 2018, στο οποίο γιορτάστηκε η 90η επέτειος της οργάνωσης με μια συγκέντρωση «ισλαμιστών ηγετών διαφορετικών εθνικοτήτων».

Κατά την άποψη του κ. Ayyash, τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν αγκαλιάσει τον Ερντογάν ως «πολιτικό μέντορα και στενό σύμμαχο».

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για το ίδιο θέμα δίνει έμφαση στα ισλαμικά δίκτυα της τουρκικής κυβέρνησης ήδη από το 2005.

"Το ευρύ φάσμα των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων  Ισλαμιστικού προσανατολισμού, ειδικά για παιδιά και εφήβους από οικογένειες μεταναστών, χρησιμοποιείται για την προώθηση της δημιουργίας και του πολλαπλασιασμού ενός ισλαμιστικού περιβάλλοντος στη Γερμανία", αναφέρει η μυστική υπηρεσία της Μέρκελ.

Η συγχώνευση του AKP με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει μεταμορφώσει τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο, καθώς η Άγκυρα έχει χάσει τον ενθουσιασμό της για ένταξη στην ΕΕ και αποστρέφεται από τη συμμαχία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του κ. Ερντογάν, ο Γιασίν Ακτάι, πρώην αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, δήλωσε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο κρατικής εξουσίας.

«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αντιπροσωπεύει την ήπια δύναμη της Τουρκίας», είπε ο ίδιος.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κ. Ερντογάν το 2016, η έκθεση ανέφερε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει την Αίγυπτο ως «σκιάχτρο» για να καταστείλει τους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων των αντιφρονούντων στο δικό του κίνημα, οι οποίοι διαφωνούσαν με την κατεύθυνση της ηγεσίας του.

Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ηγέτης της μεγαλύτερης ισλαμικής οργάνωσης στον κόσμο μετά την εποχή του Βυζαντίου για να υλοποιήσει τα άνομα σχεδία του παντού,  ελέγχοντας μια τεράστια έκταση στον πλανήτη.

Όλα αυτά το μόνο που θα επιφέρουν όμως  είναι το ταχύτατο τέλος και τον διαμελισμό της Τουρκίας που είναι και η πηγή του κακού. 




πηγη 

Σε νευρικό κλονισμό και παράκρουση οι Τούρκοι, που διεπίστωσαν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι σαν τους πολιτικούς ! ! !

Καταλαβαν οτι στις ενοπλες δυναμεις δεν χωρανε αυτα που ξερουν και κανουν στους πλιτικαντες μας...

Το φυσάνε και δεν κρυώνει το χουνέρι με την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ  και δεν ειναι μονο αυτό...

Συνεχείς ήττες επί του πεδίου για το καθεστώς....

Πώς Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία έχουν κάνει έξαλλο τον «σουλτάνο».


Φαίνεται πως πόνεσε πολύ τον Ερντογάν το πλήγμα της KEMAL REIS από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, μιας και διαπίστωσε για μια ακόμη φορά ποιος έχει τον «πάνω χέρι» στο πεδίο.

Μπορεί οι Τούρκοι να είναι πανίσχυροι στρατιωτικά και υπεράριθμοι, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχουν καταλάβει καλά πως αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η στρατηγική, η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα και η εμπειρία.

Έχοντας υποστεί αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και με την αντιπολίτευση να ασκεί δριμύτατη κριτική, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο εσωτερικό, με συνεχή ψέματα και προπαγάνδα προς τον τουρκικό λαό.

Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, οι Τούρκοι έχουν χάσει στις εξής «μάχες»:

1. Έβρος. Η Ελλάδα αντιμετώπισε τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που πήγαν να εισβάλουν στην Ελλάδα κατόπιν εντολής του καθεστώτος Ερντογάν.

2. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στις 21 Ιουλίου 2020. Οι Τούρκοι έβγαλαν μαζικά τον τουρκικό στόλο από το ναύσταθμο του Ακσάζ αλλά βρήκαν μπροστά τους το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που του έκοψε το δρόμο προς την ανατολική Μεσόγειο.

3. Σφοδρό χτύπημα της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στο «καμάρι του τουρκικού στόλου» την KEMAL REIS. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να αποκόψει την ελληνική φρεγάτα από την παρακολούθηση του ερευνητικού Oruc Reis. Ο κυβερνήτης του ΛΗΜΝΟΣ κράτησε σταθερή πορεία, χτύπησε στα… πλευρά το KEMAL REIS και το έστειλε για επισκευή στο ναύσταθμο.

4. Εντοπισμός τουρκικού υποβρυχίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε τον εισβολέα και αυτό που ακολούθησε για τον Τούρκο κυβερνήτη ήταν… εφιάλτης!

5. Συντριπτικές και καθημερινές ήττες στον αέρα από την Πολεμική Αεροπορία. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα οι Τούρκοι, οι οποίοι επιχειρούν ακόμα και άνανδρες μαζικές παραβιάσεις στο Αρχιπέλαγος. Οι Έλληνες χειριστές τους βάζουν στο στόχαστρο και τους κυνηγούν μέχρι τα τουρκικά παράλια. Σε μία περίπτωση μάλιστα, οι τρομοκρατημένοι Τούρκοι πιλότοι από το ανελέητο κυνηγητό των Ελλήνων, εξαπέλυσαν flares προς τους Έλληνες χειριστές, πρακτική προφανώς παράνομη.

Έξαλλοι και ψεύτες

Μετά από όλα αυτά, βγήκε σήμερα (20/08) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήταν άφαντη στο πεδίο. «Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι βρίσκονται σε πανικό. Παραληρούν καθημερινά, ψεύδονται ασυστόλως, προπαγανδίζουν και κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις με στόχο να συντηρήσουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου θα ζητήσουν τον… ουρανό με τα’ άστρα!

Η στρατιωτική ηγεσία έχει δώσει δυναμικές απαντήσεις όπου απαιτήθηκε, με τους Τούρκους να έχουν αντιληφθεί από πρώτο χέρι την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας. Η πολιτική ηγεσία από την πλευρά της, επιχειρεί μέσω της διπλωματικής οδού να απομονώσει την Τουρκία, με ορισμένους ωστόσο - δήθεν συμμάχους – να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το είχαμε τονίσει άλλωστε και κατά την πρώτη κρίση τον Μάρτιο στον Έβρο: Η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία.




πηγη 

Ενα ματσο παλιοσιδερα εκανε την φρεγατα, καμαρι των Τουρκων, ο μαγκας Ελληνας Κυβερνητης της Ελληνικης φρεγατας ! ! !

 Σοβαρές ζημιές για το ''καμάρι'' των Τούρκων...

Ετσι για να ξερουν τι τους περιμενει αν πεσει η πρωτη σφαιρα....

Ουτε βαρκα δεν θα τους μεινει...

Προς το παρον ας ευχαριστησουν τους Μητσοατακηδες που συγκρατουν τους λεβεντες μας....


Νέες πληροφορίες έρχονται για το περιστατικό ανάμεσα στην Φ/Γ ''ΛΗΜΝΟΣ'' και ''Κemal Reis''....

Οι Τούρκοι με την στάση τους τα τελευταία 24ωρα αποδέχονται την ήττα τους, καθώς τα γνωστά ''τρολ'' του τουρκικού διαδικτύου έχουν εξαφανιστεί. Πάντως η προσπάθεια που κάνει το Τουρκικό Επιτελείο να εμφανίσει την ''KEMAL REIS'' ως ένα πλοίο που δεν έχει υποστεί το παραμικρό, αποσκοπεί στο να λειτουργήσει εμψυχωτικά προς το επίσης τσακισμένο προσωπικό του Τουρκικού στόλου διότι απέναντί τους έχουν την ελληνική ναυτοσύνη που τους κάνει δύσκολη τη ζωή. 

Σε βάθος περισσότερο των τριών μέτρων ''εισέβαλε'' η πλώρη του ''ΛΗΜΝΟΣ'' στο υπόστεγο της ''KEMAL REIS'', δηλαδή εκεί που βρίσκεται το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας....

Αυτο το σημείο είναι το μοναδικό κενό και με αρκετό ύψος από το κυρίως κατάστρωμα ώστε να υπάρχει χώρος όχι μόνο για το ελικόπτερο S-70 αλλά και για να γίνονται εργασίες όταν είναι απαραίτητο.

Από το πιο ψηλό σημείο της πλώρης του ''ΛΗΜΝΟΣ'' (σ.σ. κοράκι) έως και το σημείο που ''μασχαλισμού'' (στερέωσης) της άγκυρας εξωτερικά του πλοίου, πέρασαν τη λαμαρίνα της νεότερης φρεγάτας του Τουρκικού στόλου. Το ρήγμα ξεκινά από το κυρίως κατάστρωμα της φρεγάτας και φτάνει σχεδόν έως το αντιπυραυλικό σύστημα, ακριβώς πάνω από το υπόστεγο. 

Υπόστεγο, αντλιοστάσιο, λαμαρίνες, ίσως και άλλα συστήματα και καλωδιώσεις έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές από την ''εισβολή'' του ''ΛΗΜΝΟΣ'' στην δεξιά πλεύρα της φρεγάτας, εν αντιθέσει με το Ελληνικό πλοίο το οποίο αλώβητο μετά την πρόσκρουση και με το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας έλαβε μέρος στην Ελληνογαλλική άσκηση, εντός της περιοχής που παρανόμως εδώ και δέκα ημέρες (σ.σ. την Πέμπτη βαδίζουμε στην ενδέκατη) το ''Oruc Reis'' πραγματοποιεί το δικό του παράνομο ερευνητικό σεργιάνι εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.




πηγη 

Γενί Σαφάκ: Οι Τούρκοι να στήσουν εκεί δική τους κυβέρνηση στην Θράκη ! ! ! Η Ελλάδα ειναι εισβολέας...(Απορια: Γιατι εχουμε ακομη διπλωματικες σχεσεις;)

Μηπως πρεπει να κλεισουν συνορα , Προξενεια, Πρεσβειες;

Δειτε τι παπαριες λενε...

Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο...

Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν και να πετάξουν τη συνθήκη των Σεβρών!


Μετά από την διατήρηση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνε τις προβοκάτσιες της στην Δυτική Θράκη. Η ελληνική κυβέρνηση η οποία επί πολλά χρόνια με ρυθμίσεις που έκανε στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο. 

Σύμφωνα με ειδικούς η κατάσταση αυτή δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης να θεωρήσουν τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών ως άκυρα. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κατάσταση αυτή καθιστά την περιοχή της δυτικής Θράκης “χωρίς κράτος”  και σχολιάζουν πως “Αν η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών τότε και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης είναι υποχρεωμένοι να  την σκίσουν και να την πετάξουν.

Το θέμα της δυτικής Θράκης που συνεχίζεται επί πολλά χρόνια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με την ένταση που υπήρξε στην Ανατολική Μεσόγειο ήρθε πάλι στην επικαιρότητα.

Τις περασμένες μέρες, ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας κάνοντας άσκηση σε τουρκικό χωριό, θέλησαν να απειλήσουν την τουρκική μειονότητα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ερντογάν προειδοποιώντας με σκληρό τρόπο την Ελλάδα δήλωσε πως “Δεν αφήνουμε μόνους τους ομογενείς μας”.

Σε σχόλια που έκανε προς την εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο πρόεδρος του κέντρου ερευνών Ρούμελης Χασάν Οζκάν,,ανέφερε πως η Ελλάδα με τη συνθήκη των Σεβρών, αποδέχτηκε τα δικαιώματα αυτονομίας της τουρκικής μειονότητας, αλλά με ρυθμίσεις που έκανε αργότερα στο εσωτερικό δίκαιο, αφαίρεσε αυτά τα δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης.

Ο Οζκαν δηλωσε: “Σύμφωνα με το άρθρο 27 της συνθήκης της Βιέννης περί δικαιου των συνθηκών, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα με ρυθμίσεις εσωτερικού δικαίου να αφαιρεί τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων δυτικής Θράκης. Δηλαδή το διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης, λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων τους να θεωρήσουν ως άκυρα τα άρθρα της συνθήκης των Σεβρών. 

Όπως η Τουρκία έσκισε και πέταξε τη συνθήκη των Σεβρών Το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Για αυτό το λόγο η Δυτική Θράκη εκ νέου με τη συνθήκη του Νεϊγύ επιστρέφει στην κατάστασή του ¨μή κράτους”.

Ο Οζκάν λέει πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει καταπέσει στη θέση του εισβολέα στη δυτική Θράκη και σχολιάζει πώς “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης το δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση για εκείνη την περιοχή.

Αν σήμερα οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης μπορούν να συνεχίζουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αναμφίβολα αυτό είναι χάρη στην μητέρα πατρίδα Τουρκία. Η Τουρκία σε κάθε περίοδο στήριξε τον αγώνα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και θα τον στηρίζει. Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, στην τελευταία του δήλωση ανέφερε πώς μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αυτό το μήνυμα είναι μία ανοιχτή προειδοποίηση προς την Ελλάδα, διότι πλέον η κατάσταση των Τούρκων της δυτικής Θράκης έχει φτάσει σε αδιέξοδο” .

Εν προκειμένω η Γενί Σαφάκ προβάλλει τις απόψεις που επιθυμεί το καθεστώς Ερντογάν. Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ο οποιοσδήποτε Χασάν, Μουσταφά η Αμέτ. Το πρόβλημα είναι το ναζιστικό καθεστώς της Άγκυρας που προβάλλει τέτοιες ιδέες. Ο Χασάν Οζκάν είναι απλά σαν ένα υπάκουο σκυλάκι που του πέταξαν ένα κόκκαλο και κάνει (δηλώνει) ότι του πει το αφεντικό του (ΜΙΤ-υπουργείο Εξωτερικών…)




πηγη 

Δικηγόρος ζητά να αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών σε όσους γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν στο σχολείο με μάσκα…


Είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες....

Μηπως ο δικηγορικος συλλογος θα επρεπε να επανεξετασει την αδεια του εν λογω δικηγορου;

Είναι κάποιοι που έχουν ζηλέψει τους ρόλους του Δήμου Σταρένιου και του Αρτέμη Μάτσα σε ταινίες που αναφέρονται στη Γερμανική κατοχή . 

Κάποιοι που σίγουρα εκείνη την εποχή θα είχαν κονομήσει φορώντας την κουκούλα. 


Ένας από αυτούς  είναι και ο κύριος που έκανε το παρακάτω σχόλιο στο facebook, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πρέπει να συλλαμβάνονται όσοι δηλώνουν στα social media ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού θα είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν με μάσκα. 

Ο συγκεκριμένος που δηλώνει δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το πάει κι ένα βήμα παρακάτω λέγοντας (άκουσον-άκουσον), ότι θα πρέπει να αφαιρείται από τους συγκεκριμένους γονείς και η επιμέλεια των παιδιών τους...




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.