Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ετοιμοι οι Αλβανοι να αρπαξουν τις Αλβανοκατοικημενες περιοχες των Σκοπιων.....

Οι Αλβανοί διχοτομούν τα Σκόπια;
Έρχεται εθνοτική διάσπαση μετά από συγκρούσεις;


Ειδικοί αναλυτές της περιοχής, μέσω αλβανικού δημοσιεύματος, προμηνύουν έντονες ταραχές στο κρατίδιο των Σκοπίων, που σταδιακά θα οδηγήσουν τα Σκόπια σε διάσπαση με εθνοτικές περιφέρειες.

Οι ίδιοι παρομοιάζουν την κατάσταση με αυτή του Κοσσυφοπεδίου, ενώ αναφέρουν πως θα χρειαστεί να επέμβει το ΝΑΤΟ, καθώς οι συγκρούσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η πορεία της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι καθοριστική για τις εν λόγω εξελίξεις, ενώ τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να εκραγούν.

«Αν και απέτυχε να λάβει το 51% των ψήφων των εγγεγραμμένων πολιτών, το δημοψήφισμα για το όνομα της πΓΔΜ φαίνεται επιτυχημένο αφού συμμετείχε σε αυτό το 36,7% και από αυτούς το 91,37 ψήφισε υπέρ της αλλαγής του ονόματος», γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Τώρα εναπόκειται στο Κοινοβούλιο να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το ζητούμενο του δημοψηφίσματος για το όνομα. Αυτό απαιτεί τα 2/3 των ψήφων στη Συνέλευση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μουαμέτ Χότζα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές θα απαντήσουν θετικά στο σχέδιο απόφασης για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, που η συζήτησή του αρχίζει στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Ο ίδιος δήλωσε στην KosovaPress ότι όλη αυτή η διαδικασία εάν αποβεί θετική θα δώσει το σήμα για το άνοιγμα των θυρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην πΓΔΜ.

Ο Μουαμέτ Χότζα πιστεύει ότι, οι Αλβανοί και τα αλβανικά κόμματα στην πΓΔΜ είναι ο μόνιμος υποστηρικτής της υλοποίησης του στρατηγικού σ τόχου για την πλήρη ενσωμάτωση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι αναλυτές για την ασφάλεια προειδοποιούν ότι εάν δεν αποβεί θετικά η διαδικασία στο Κοινοβούλιο, θα υπάρξει απειλή για την πΓΔΜ.

Ο Νουρεντίν Ιμπίσι, αναλυτής για θέματα ασφαλείας, σε δήλωσή του στην Kosova Press ανέφερε συγκεκριμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πΓΔΜ εάν δεν εγκριθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι η πολυποίκιλη διάσπαση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, εννοώντας ότι θα χωρισθεί σε θέματα ‘εθνοτικών περιφερειών’ με σαφείς επηρεασμούς από χώρες που συνορεύουν με την πΓΔΜ.

Εξάλλου, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Μπασκίμ Σελμάνι, δήλωσε στον KosovaPress ότι περιμένει από τους βουλευτές του VMRO να ψηφίσουν με βάση τις προσωπικές τους απόψεις και όχι με την κομματική γραμμή.

Διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί στην αβεβαιότητα. Επισημαίνοντας ότι αυτή θα προέλθει άμεσα, καθώς ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είπε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αφού δεν θα επιτευχθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα 2/3 του Κοινοβουλίου.

Ο Σελμάνι αναφέρθηκε σε πιθανό ξέσπασμα συγκρούσεων των δύο εθνοτήτων στη χώρα, των Σλάβων και των Αλβανών και προέβλεψε ακόμη τη επέμβαση δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα.

«Ίσως χρειασθεί το ΝΑΤΟ να παρέμβει όπως έπραξε και στο Κοσσυφοπέδιο, επειδή αναμένονται σημαντικές αναταραχές.

Σε αυτήν την περίπτωση το ΝΑΤΟ ενδέχεται να διαχειρίζεται εδάφη στα οποία κατοικούν Αλβανοί και ενδέχεται να βρίσκεται υπό τη διοίκηση μιας νέας UNMIK, ενώ τα υπόλοιπα εδάφη να διαχειρίζονται από τη Βουλγαρία», είπε ο Σελμάνι.
πηγη

Πληρωνε κοροιδο Ελληνα....Στέγαση λ@θρομετ@ν@στων σε ορεινά ξενοδοχεία ΔΩΡΕΑΝ ! ! !

Δωρεαν ειναι για τους λαθρομετ@ν@στες.....
Τα ξενοδοχεια πληρωνονται κανονικα......



Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους Έλληνες πολίτες που έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλά μέσα σε λίγα χρόνια.

Ως μία «καινοτομία» παρουσιάζεται η φιλοξενία λ@θρομετ@ν@στων σε ξενοδοχεία της ορεινής ηπειρωτικής χώρας, ως αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής ένταξης.

Με την συνδρομή του Παγκόσμιο Οργανισμού Μετανάστευσης, ορισμένων ΜΚΟ και φυσικά του αρμόδιου Υπουργείου, οι πρώτες οικογένειες προσφύγων (κυρίως συριακής καταγωγής) φιλοξενούνται ήδη σε ξενοδοχεία των Γρεβενών.

Με την μαζική μεταφορά λ@θρομεταν@στων  από τα νησιά προς την ενδοχώρα, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η επιλογή αμιγώς ορεινών περιοχών της ηπειρωτικής χώρας προκειμένου να στεγάζονται οι πρώτες ομάδες μεταναστών-προσφύγων.

Επί της ουσίας οι προσφερόμενοι ξενοδόχοι πληρώνονται για την παροχή δωρεάν στέγης, νερού και ηλεκτροδότησης σε οικογένειες προσφύγων.

Τους χορηγούνται από το κράτος ακόμη και κουπόνια προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους!

Ήδη 9 ξενοδοχεία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να δεχθούν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων για την νέα σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017 περισσότεροι από 600 πρόσφυγες είχαν φιλοξενηθεί σε ξενοδοχεία των ορεινών Γρεβενών.

Για να αντιληφθεί κανείς το επίπεδο της οργάνωσης ως προς την υποδοχή των λ@θρομετ@ν@στων, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες κοντινών μίνι μάρκετ έχουν προμηθευτεί προϊόντα αποκλειστικά για τις ανάγκες αυτων!

Φαγητά δηλαδή που ως επί το πλείστον έχουν αραβική προέλευση!

Θα πρέπει να περιμένουμε το ερχόμενο διάστημα νέα…«ανοίγματα» πιθανόν και σε άλλες ξενοδοχιακές μονάδες των ηπειρωτικών, από τη στιγμή ειδικά που οι μισθώσεις για την στέγαση προσφύγων…δίνουν και παίρνουν.

Για την ώρα  ξενοδοχεία των Γρεβενών κάνουν την αρχή στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα
ΠΗΓΗ

Ζάεφ: “Τι θέλετε να κάνουμε, να κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη;” Για κοπιασε γυφτοσκοπιανε......

Το θρασος του Πρωθυπουργου, του υπο διαλυση μορφωματος, ξεπερνα τα ορια....
Νομιζει οτι εχοντας τις πλατες των Αμερικανων μπορει να λεει οτι θελει.....
Το εχουμε γραψει ξανα και ξανα, η λυση ειναι μια.....ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ !

Συνεχίζει τις πιέσεις προς την αντιπολίτευση για να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, κάλεσε το VMRO να αναφέρει την εναλλακτική πρότασή του σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή, ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση της ΠΓΔΜ στην πρόταση του Πάνου Καμμένου, περί εναλλακτικής στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς την αντιπολίτευση δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα, αλλά υπάρχει κάτι στη βάση του οποίου μπορούμε να ενωθούμε: Στην ιστορική ευθύνη που έχουμε. Ας ξεκαθαρίσουμε πως κανείς από εμάς δεν έχει εδαφικές βλέψεις. Τι θα κάνουμε, θα κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη; Γνωρίζω πως κανείς μας δεν έχει τέτοιες προσδοκίες», σημείωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε:
«Μίλησα σε όλους τους βουλευτές και γνωρίζω πως υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός εξ αυτών από την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να αναλογιστεί τι θα συμβεί εάν αυτή η ευκαιρία [για λύση του ονοματολογικού] χαθεί. Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία, ας δούμε πως μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τις πολιτικές μας θέσεις με τις συνταγματικές αλλαγές».

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε επίσης πως οι δύο όροι που ετέθησαν για το δημοψήφισμα δεν εκπληρώθηκαν, συνεπακόλουθα το αποτέλεσμα του είναι δεσμευτικό και πλέον οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τους θεσμούς της ΠΓΔΜ.

Απαντώντας στον Ζάεφ, ο βουλευτής του VMRO Τράικο Ντίμκοφ, ανέφερε πως η διαδικασία για την αλλαγή του Συντάγματος είναι μια ντροπιαστική στιγμή για την ΠΓΔΜ:
«Το όνομα “Μακεδονία” αναφέρεται στο παλαιότερο τεκμήριο της ιστορίας, τη Βίβλο. Ο όνομα “Μακεδονία” έχει ιστορικό όφελος για όλους. Πρόκειται για μια ντροπιαστική στιγμή για μία ολόκληρη γενιά “Μακεδόνων”. Επιμένετε να πιέζετε για τις συνταγματικές αλλαγές, προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τους πολίτες, οι οποίο είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του, έτερος βουλευτής του VMRO, δήλωσε πως ακόμη και εάν η κυβέρνηση σχηματίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων για τις συνταγματικές αλλαγές, θα κάνει λάθος να αποδεχθεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό διότι προχώρησε σε διαπραγματεύσεις δίχως να συμβουλευθεί την αντιπολίτευση

Τελικά, η κυβερνητική πρόταση για την έναρξη της συζήτησης για τις συνταγματικές αλλαγές εγκρίθηκε από την επιτροπή με 10 ψήφους υπέρ και επτά κατά. Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στην ολομέλεια της σκοπιανής Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει την Δευτέρα και θα αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει τη συζήτηση την προσεχή Τρίτη. Για να γίνει κάτι τέτοιο στην ψηφοφορία, η κυβερνητική πρόταση θα πρέπει να συγκεντρώσει 80 ψήφους.

Η νέα τοποθέτηση του Ζάεφ έρχεται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και στην ΠΓΔΜ για την πρόταση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για ένα πλέγμα αμυντικών συμφωνιών με την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες που θα αντικαταστήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ, αναφέρονται εκτενώς στην εν λόγω πρόταση καθώς επίσης και στην πολιτική αναταραχή που αυτή προκάλεσε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα, Παρασκευή, τοποθετήθηκε επισήμως και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, δια του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε ακατάλληλη την πρόταση του κ. Καμμένου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alsat-m. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «η συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη επιλογή για τις δύο χώρες καθώς οι επικριτές της δεν μπορούν να προσφέρουν μια καλύτερη εναλλακτική».
ΠΗΓΗ 

Στρατηγός Συναδινός (ΠΑΤΡΙΕ)τώρα ζωντανά, στο Ζάππειο, μιλάει για όλα και για όλους!

Δειτε το ζωντανα τωρα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 


Οι μεγαλυτεροι μπαταχτσηδες της Ιστοριας, οι Γερμανοι, μ ενα συγνωμη προσπαθουν να ξεχρεωσουν τα χρεη τους προς την Ελλαδα......

Οι μεγαλυτεροι μπαταχτσηδες της Ιστοριας....
Ναι ειναι σωστος ο τιτλος....
Διαβαστε το αρθρο και θα καταλαβετε ποσο δικιο εχω !



Ακόμη μια συγγνώμη από έναν ακόμη Γερμανό πρόεδρο…Μια επίσκεψη στο Χαϊδάρι και μια έκφραση αποτροπιασμού για τα εγκλήματα της κατοχής… Το Βερολίνο μπορεί να νιώθει πάντα άβολα με το παρελθόν της Γερμανίας, αλλά καμία κυβέρνησή της δεν είχε και δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει έμπρακτα τα όσα έκαναν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί να πληρώσουν, τους πληρώσαμε. Όχι μία αλλά δύο φορές, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τι στοίχισε σ΄ όλη την Ευρώπη η ενοποίηση των δύο Γερμανιών…

Μερικά 24ωρα πριν φθάσει στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος το Spiegel με δημοσίευμά του υποστήριζε ότι η Ελλάδα θέτει ξανά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Φαίνεται ότι στο παρασκήνιο κάποια συνεννόηση γίνεται, με στόχο όχι να υπάρξουν πράγματι καταβολές πολεμικών αποζημιώσεων αλλά να “ξεμπλέξει” με κάποια βολική φόρμουλα η Γερμανία μ΄ αυτή την “ενοχλητική υπόθεση”.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

•Πόσα πραγματικά μας χρωστούν οι Γερμανοί;

•Τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια;

•Ποιο είναι το τέχνασμα με το οποίο οι Γερμανοί προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των πραγματικών πολεμικών αποζημιώσεων;

•Τι σημαίνει η ίδρυση διάφορων “ελληνογερμανικών ενώσεων” που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει…της μόδας;

Ο Σ.Θ. είναι από τους λίγους που έχουν μελετήσει και γνωρίζουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, τόσο καλά.
Τα όσα λέει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr είναι άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά.
Αποσπασμα απο
ΠΗΓΗ

Για εκθρονιση του Τουρκου Πατριαρχη Βαρθολομαιου μιλουν στην Ρωσσια....

Καθολικοί και Μουσουλμάνοι....
Είναι φανερό πλέον ότι σχεδιάζουν την διάλυση των Ορθόδοξων....
Όλες οι κινήσεις τους αυτό δείχνουν....


Συνεχίζονται κατά κόρον οι αντιδράσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απόφαση του Φαναρίου αναφορικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Το μέλος της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Αντρέι Νοβίκουφ, αντέδρασε στις αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία προτείνοντας σειρά αντιμέτρων.

«Ενόψει της απόσχισης του πρώην Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης από την Εκκλησία, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία [θα πρέπει] να δημιουργήσει επισκοπές και ενορίες στην τουρκική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης”, γράφει ο πατέρας Andrey στη σελίδα του Facebook την Παρασκευή.

Προτείνει επιπλέον να πραγματοποιηθεί “μια πανορθόδοξη σύνοδος στη Μόσχα για να εκθρονίσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μέλη της Συνόδου του”.

Επίσης, πρότεινε την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το «ανάθεμα της αίρεσης του ανατολικού παπισμού, συμπεριλαμβανομένου της ψευδοδιδασκαλίας για το δικαίωμα του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει και να αναθεωρήσει τα αναθέματα και τις τιμωρίες των κλάδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας», έγραψε.

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να κηρυχθεί ότι «έχει προκαλέσει σχίσμα, ότι εισήλθε σε κοινωνία με αναθεματισμένους και το ίδιο έχει υποπέσει σε σχίσμα», έγραψε ο Ρώσος ιερέας.

Η απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία καθιστά αδύνατη την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αυτήν, είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

«Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε τους ηγέτες της διάσπασης, νομιμοποιώντας έτσι το σχίσμα που υπήρχε εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα και κατά συνέπεια μας καθιστά αδύνατο να μείνουμε ενωμένοι με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προμηνύοντας το σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «θα πρέπει να λάβει μέτρα”, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι σαφές σε εμάς ότι θα οδηγήσουν στη διάσπαση του Ορθοδόξου Κόσμου.Η κατάσταση μπορεί να θεραπευθεί μόνο αν αυτός ή κάποιος από τους διαδόχους του αποχωρήσει από αυτές τις καταπατήσεις και ισχυρισμούς για την κανονική επικράτεια κάποιου άλλου” .

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας ως πράξη πρόκλησης υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ενάντια σε εκείνες τις προκλήσεις που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης σχεδιάζει τώρα με την άμεση δημόσια στήριξη της Ουάσινγκτον”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος τα προβλήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, καθώς και η διαμορφωθείσα κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Η πηγή επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε εκτάκτως «μετά από την σκανδαλώδη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας».
πηγη 

Πατερας πρωην Π@σοκος ευρωβολευτης και ο γιος λ@θρεμπορος ν@ρκωτικων....

Σιγουρα θα προσπαθησει να βγαλει την ουρα του, απεξω αν δεν καταφερει να τον απαλλαξη των κατηγοριων...



Ενεργή συμμετοχή στο κύκλωμα κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει ο γιος πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας δεν είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα του και πλέον διερευνάται ο ακριβής ρόλος του στην οργάνωση.

Εμπλοκή στο κύκλωμα έχουν και δύο αστυνομικοί. Ο ένας υπηρετεί στα Γρεβενά και ένας δεύτερος υπηρετεί σε υπηρεσία στην Αθήνα. Συνολικά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται 11 άτομα, Έλληνες και Αλβανοί.

Η επιχείρησε ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και στη διάρκεια της εκτός από τις συλλήψεις που έγιναν εντοπίστηκαν και ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

Επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται εντός της ημέρας.
πηγη 

Τα μπογαλάκια και πήγαινε στο σπίτι σου ! ! ! Είπε ο M.Σαλβίνι και ενθουσίασε τους Ιταλούς ! ! !

Ιστορική στιγμή για την Ιταλία, o M.Σαλβίνι υπέγραψε την απέλαση Ιμάμη με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Μάλιστα ο ίδιος δημοσίευσε και την φωτογραφία με την υπογραφή του εγγράφου(με απλό στυλό) απέλασης γράφοντας "πήγαινε στο σπίτι σου"! Ο ενθουσιασμός των Ιταλών είναι διάχυτος κάτι που αποτυπώνεται συνέχεια και στις δημοσκοπήσεις. Πρώτο κόμμα η Λέγκα.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να υπογράφει τα έγγραφα της απέλασης ενός αλλοδαπού ιμάμη.

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Μ.Σαλβίνι.

Όπως σημειώνει ο Ιταλός υπουργός ο ιμάμης οδηγείται σε απέλαση λόγω προτροπής για τρομοκρατικές ενέργειες σε ιταλικό έδαφος.

Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ο ιμάμης που εκδιώχθηκε είναι ο Ahmed Elbadry Elbasiouny Aboualy, αιγύπτιος 35 ετών. Ήταν στην Ιταλία από το 2005 και παρά το εξτρεμιστικό του κήρυγμα παρέμενε ανενόχλητος.

Τον ιμάμη όμως πλέον τον "τσίμπησε" η ιταλική αστυνομία όπου έκανε την δουλειά της.

Οι υποψίες των Αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν από ανάλυση φακέλων και τηλεφώνων σε υπολογιστές που χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές της Ιταλίας, ο ιμάμης είχε επιτεθεί το 2009 στην Daniela Santanchè κατά την διάρκεια διαδήλωσης για τον φερετζέ των μουσουλμάνων γυναικών ενώ είχε επικίνδυνες "επαφές" με τον Mohamed Game, τον συγγραφέα της επίθεσης σε θέση του Στρατού στην Santa Barbara στο Μιλάνο.

"Θυμάμαι πολύ καλά αυτόν τον κύριο που μου έσπασε δύο πλευρά στο όνομα της θρησκευτικής ειρήνης" έγραψε η Daniela Santanchè.

Επιπλέον ο ιμάμης είχε επαφές και με παράνομα τζαμιά και ισλαμικά "πολιτισμικά κέντρα" για διάδοση τζιχαντισμού.

Μην ξεχνάμε πως ο επικεφαλής της Λέγκας είχε εκφράσει και παλαιότερα την υποστήριξη του στον καγκελάριο της Αυστρίας όσο αφορά απελάσεις ιμάμηδων και "λουκέτα" σε τζαμιά λέγοντας ότι «αυτοί που εκμεταλλεύονται την πίστη τους για να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας χώρας πρέπει να απελαθούν».

Ιταλία: Πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της τάξεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, δίνει στη Λέγκα του Βορρά η νέα δημοσκόπηση (8 Οκτωβρίου 2018) της «Tecnè» για την Ιταλία.

Ωστόσο, το κόμμα του Matteo Salvini έχει απωλέσει μία (1) μονάδα σε σύγκριση με την ακριβώς προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, με ποσοστό 31% στην πρόθεση ψήφου.

Το συγκυβερνών κόμμα παρέμεινε στο 29%, ενώ ακολουθούν, με επίσης αμετάβλητο ποσοστό, οι Σοσιαλδημοκράτες, στο 17%.

Το Forza Italia ακολουθεί με 11% (αμετάβλητο), με τα Αδέρφια της Ιταλίας και τους Ελεύθερους και Ίσους να συγκεντρώνουν 4% (+1%) και 2% (αμετάβλητο), αντίστοιχα,


Πηγή

Ιδρυση Κουρδισταν; Συμφερει στις ΗΠΑ; Ας φωναζει οσο θελει ο Σαλεμενος, το δολαριο εχει προτεραιοτητα....

Πρωτα το δολαριο τους...
Δεν εχουν φιλους και συμμαχους....
Ολα για το δολαριο τους γινονται.....




Η Συρία αναμένεται να γίνει ο «τάφος» των Τούρκων και των οθωμανικών βλέψεων του καθεστώτος Ερντογάν, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία του Κουρδικού Κράτους.

Μετά από τις απειλές του Ρ.Τ. Ερντογάν απέναντι στους Κούρδους της Συρίας, ο Μάικ Πομπέο δίνει απάντηση προμηνύοντας γεωπολιτικές ανακατατάξεις υψίστης σημασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η κουρδική πολιτοφυλακή YPG δεν έχει εγκαταλείψει τη βόρεια συριακή πόλη Μάνμπιτζ, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας, και πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.

«Τώρα σκάβουν χαρακώματα στη Μάνμπιτζ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει΄’ετοιμάσαμε τους τάφους, ελάτε και θάψτε μας’», είπε ο Ερντογάν σε μια συγκέντρωση στη νότια Τουρκία. «Είπαν πως θα εγκαταλείψουν την περιοχή σε 90 ημέρες, αλλά δεν το έκαναν. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Την ίδια στιγμή, έρχεται απάντηση από τις ΗΠΑ στις κυνικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, διά στόματος του αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο. Συγκεκριμένα, ο Πομπέο ανέφερε πως ήρθε η στιγμή να διασφαλιστεί «μια θέση στο τραπέζι” για τους Κούρδους, ουσιαστικά προετοιμάζοντας το έδαφος για την επερχόμενη πολιτική επιρροή της κουρδικής οντότητας.

Οι Κούρδοι της Συρίας «ήταν σπουδαίοι εταίροι”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο την Τετάρτη το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, μιλώντας σε συνέδριο του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA).

Ο Πομπέο επιβεβαίωσε ότι οι Κούρδοι θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για το πολιτικό μέλλον της Συρίας. «Τώρα προχωράμε”, είπε, τονίζοντας την τελευταία λέξη, «για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε μια θέση στο τραπέζι”.

Ο Πομπέο είναι ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επιβεβαιώνει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στους Κούρδους της Συρίας.

Προηγουμένως, ο Τζέιμς Τζέφρεϊ, ο οποίος διορίστηκε εκπρόσωπος του Πομπέο για τη Συρία στα τέλη Αυγούστου, είπε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στρατεύματα στην ανατολική Συρία έως ότου επιτευχθούν βασικοί πολιτικοί στόχοι.

Ο ισχυρισμός του Πομπέο για μια παρόμοια πολιτική έχει καταστήσει αυτό το γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Πομπέο εξήγησε ότι υπήρξε μια νέα κατάσταση στη Συρία, η οποία απαιτούσε μια νέα αντίδραση των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Άσαντ έχει σφίξει το χέρι του με τη Ρωσία, το Ιράν και άλλους περιφερειακούς ηγέτες”, εξήγησε ο Πομπέο, ενώ το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «χτυπήθηκε από μια σκιά του πρώην εαυτού του”.

Η εξασφάλιση ότι το ΙΚ έχει απολεσθεί πλήρως και δεν επιστρέφει παραμένει «κορυφαία προτεραιότητα”, αλλά οι ΗΠΑ έχουν τώρα «δύο άλλους αμοιβαία ενισχυτικούς στόχους”.

Το ένα είναι «ένα ειρηνικό και πολιτικό ψήφισμα» για τη συριακή διαμάχη, ανέφερε ο Πομπέο, εξηγώντας ότι η Ουάσινγκτον είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποτελεί τη βάση για μια πολιτική διαδικασία για την παύση των συγκρούσεων στη Συρία.

Ο δεύτερος νέος στόχος των ΗΠΑ στη Συρία, ανέφερε ο Πομπέο, είναι «η απομάκρυνση όλων των δυνάμεων του Ιράν και των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν” από τη χώρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήλπιζε να καταλήξει σε μια συμφωνία στην οποία οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία σε αντάλλαγμα με μια αντίστοιχη ρωσική δέσμευση για την εξάλειψη της ιρανικής παρουσίας εκεί.

Ωστόσο, οι ανώτεροι υπάλληλοι της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας σκέφτονταν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, είτε επειδή η Ρωσία δεν είχε την ικανότητα να το πράξει, είτε επειδή απλώς δεν υπήρχε η απαραίτητη εμπιστοσύνη από τις δύο πλεύρες.

Μετά τη συνάντηση μεταξύ του Τζον Μπόλτον, Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., με τον Ρώσο ομόλογό του στη Γενεύη στα μέσα Αυγούστου, η διοίκηση του Τράμπ συμφώνησε με την πολιτική που περιέγραψε ο Πομπέο το βράδυ της Τετάρτης.

Η δήλωση του Πομπέο ότι οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν ότι οι Κούρδοι «έχουν μια θέση στο τραπέζι» προκύπτει από την αναζωογονημένη πολιτική των ΗΠΑ στη δυτική Συρία.

Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση του Τράμπ αποφάσισε ότι έχει σημαντικό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στη Συρία δυτικά του Ευφράτη. Επομένως δεν μπορεί να αγνοήσει τι συμβαίνει στη Συρία ανατολικά του Ευφράτη.

Το δημοκρατικό συμβούλιο της Συρίας (SDC) είναι η πολιτική πτέρυγα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, του κυριότερου εταίρου της Αμερικής στην καταπολέμηση του ΙΚ στη Συρία.

Το SDC εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα θέση των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον Σινάμ Μοχάμαντ στο Kurdistan 24 την περασμένη εβδομάδα.

Μία ιδιαίτερη πτυχή της περιγραφής του Πομπέο για την πρόκληση που θέτει η Τεχεράνη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ο Πομπέο απαρίθμησε πέντε πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής που κυριαρχεί ή επιδιώκει να κυριαρχήσει το Ιράν: η ίδια η Τεχεράνη μαζί με τη Βαγδάτη, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό και τη Σάνα.

Κατά την παρουσία του προκατούχου του Πομπέο, Ρεξ Τίλλερσον, οι ΗΠΑ απλά δεν αναγνώρισαν ότι η ιρανική επιρροή στη Βαγδάτη ήταν πρόβλημα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Συρία, όπου οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν ένα σχέδιο δράσης, στο Ιράκ, δεν είναι σαφές πώς σκοπεύει η Ουάσινγκτον να αντιμετωπίσει την Τεχεράνη.
πηγη 

Ειναι συμμαχοι μας οι ΗΠΑ; Ξερουν οτι η Τουρκια, θα τα χρησιμοποιησει εναντιον και της τα δινουν.....

Οι συμμαχοι δεν ειναι ετσι.....
Συμμαχος δεν σημαινει μονο να παιρνεις.....
Οι Συμμαχοι εχουν και υποχρεωσεις , οχι μονο δικαιωματα.... 



"Deal" Τουρκίας- ΗΠΑ για πάστορα και F-35: Επιβεβαιώνονται οι χτεσινές πληροφορίες του pronews.gr, για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς ο Τούρκος αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε πριν λίγο να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και να του επιστραφεί το διαβατήριο.

Το τουρκικό δικαστήριο απάντησε θετικά στην εισήγηση του εισαγγελέα.

Καταδίκασε μεν σε τρία χρόνια φυλάκισης των Αμερικανό πάστορα Μπράνσον, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν θα εκτίσει την ποινή εξαιτίας του χρόνου που πέρασε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν,  Ιλνούρ Τσεβίκ σε σημερινό άρθρο γνώμης στην φιλοκυβερνητική Daily Sabah σημείωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος του πάστορα θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.

Ο πάστορας, κρατείται στη φυλακή ή κατ’ οίκον εδώ και δύο χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να αρθεί ο ταξιδιωτικός περιορισμός και η υποχρέωση μετάβασης μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και του επιτρέπει να βγει από την χώρα.

Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν το προεδρικό διάταγμα που μπλόκαρε, θεωρητικά, την παράδοση των F-35 και θα επιτρέψουν την εξαγωγή του μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, στην τουρκική Αεροπορία.

Αλλωστε το πρόγραμμα βιομηχανικής συμμετοχής της Τουρκίας στο F-35 δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή, όπως δεν σταμάτησε ούτε η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών σε αυτό.

Πιθανότατα ο πάστορας Μπράνσον θα αναχωρήσει απόψε για τις ΗΠΑ.

Από χτες που έγιναν γνωστές οι πληροφορίες,  η λίρα έκανε άλμα 3,3%. Μετά την σημερινή είδηση ενισχύεται περίπου 1%.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι αρχίσει να αποκλιμακώνεται, σταδιακά το τελευταίο διάστημα, καθώς ήδη Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύονται μαζί και ξεκινούν κοινές περιπολίες στην Μανμπίζ στη Συρία.

Το "deal" των δύο χωρών αφορά και τα F-35 καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν έλαβε διαβεβαιώσεις για την παράδοσή τους
πηγη 

Τριαντα Αστυνομικοι φυλανε τον Ψινακη; Γιατι; Ποιος ειναι;

Δικαιουται σαν δημαρχος να τον φυλανε τριαντα Αστυνομικοι;
Τι ξεφτιλα ειναι αυτο; 
Ποιος εδωσε αυτη την διαταγη ;



Απάντηση στις αιτιάσεις δημοτικού συμβούλου Μαραθώνα σχετικά με τον αριθμό αστυνομικών που συνοδεύουν τον Ηλία Ψινάκη στις συνεδριάσεις, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι αστυνομικοί (για 20-30 αναφέρει η καταγγελία) είναι ο απολύτως αναγκαίος αριθμός. Σημειώνει ακόμη ότι οι αστυνομικοί διατίθενται για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια του Δημάρχου Μαραθώνα.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε επιστολή δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Μαραθώνα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι :«Όμως συμβαίνει το παράδοξο, όταν έχουμε δημοτικό συμβούλιο, 20-30 αστυνομικοί, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές, να προστατεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα κο Ψηνάκη», ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

οι αστυνομικοί διατίθενται κατόπιν αιτήματος για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια μεμονωμένων προσώπων, ενώ
ο αριθμός τους κρίνεται κατά περίπτωση και είναι ο απολύτως αναγκαίος.

Η καταγγελία για τον Ψινάκη

Οτι ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης συνοδεύεται από… μια στρατιά αστυνομικούς κάθε φορά που εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο, κατήγγειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, ο κ. Λιβαθινός ενημερώνει για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στον Μαραθώνα, και την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι ο Ηλίας Ψινάκης συνοδεύεται από περίπου 20 με 30 αστυνομικούς, όταν εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως προσθέτει στην επιστολή του ο Σπύρος Λιβαθινός, ο Ηλίας Ψινάκης ούτως ή άλλως συνοδεύεται σε μόνιμη βάση από 2 με 3 αστυνομικούς.

Ο δημοτικός σύμβουλος στην επιστολή του διερωτάται από τι κινδυνεύει ο Ηλίας Ψινάκης, ενώ θέτει το εξαιρετικά… ενδιαφέρον ερώτημα αν η υπουργός γνωρίζει κάποιον άλλον δήμαρχο που να απολαμβάνει τέτοιων προνομίων.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Λιβαθινός επισημαίνει τον κίνδυνο κλοπών και έκνομων ενεργειών μετά τη φονική φωτιά του Ιουλίου και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, τονίζοντας ότι η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, την ώρα που ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης φρουρείται μονίμως από τρεις αστυνομικούς, ενώ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων παρίστανται δεκάδες αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα τονίζει πως η εικόνα που αποκομίζουν οι πολίτες για τον κ. Ψινάκη και τον δήθεν κίνδυνο που διατρέχει είναι γραφική.
πηγη 

Εκανε την κοτα ο Ερτογκαν και απελευθερωσε τον Παστορα. Αρκει ομως αυτο ;

Κοτα λυρατη εγινε ο Σαλεμενος Σουλτανος μπρος στον Τραμπ....
Μπορει να τοπαιζε λιονταρι αλλα μονο τοπαιζε....
Η οικονομια ειναι υπουλος εχθρος και δεν τον επαιρνε....το καταλαβε !



Μπορεί η απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον να δώσει τέλος στην συγκρουσιακή πορεία των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας;

Η απάντηση είναι όχι και επιβεβαιώνεται ακόμη και με αριθμούς. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η απελευθέρωση Μπράνσον δεν φάνηκε να ΄χει αποτέλεσμα στις αγορές , με τους επενδυτές να δείχνουν ακόμη ανήσυχοι για την πορεία της Τουρκίας.

Όπως γράφει το ahval.com  “η  οικονομία της Τουρκίας άγγιξε τα όρια της πλήρους χρηματοπιστωτικής κρίσης τον Αύγουστο με  τον Πρόεδρο των ΗΠΑ  να επιβάλει κυρώσεις σε δύο υπουργούς της Τουρκίας και δασμούς για τις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου.

Η οικονομία της Τουρκίας αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση μετά από την  πτώση της λίρας σχεδόν κατά 40% έναντι του δολαρίου κάτι που οδήγησε σε αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Παρά την απελευθέρωση του Μπράνσον, αρκετοί Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών προξενικών υπαλλήλων, παραμένουν κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες, αδικίες που σχετίζονται με ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Χιλιάδες δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, δικαστές και κρατικοί υπάλληλοι φυλακίζονται επίσης με τις ίδιες κατηγορίες.

Η Τουρκία απειλεί επίσης να επεκτείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και των Κούρδων συμμάχων τους.Η υπόσχεση για κατάληψη αυτών των εδαφώνεπαναλήφθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη.

Η λίρα χθες υποχώρησε 0,2%, στα 5,93 έναντι του δολαρίου αργά την Παρασκευή, διαγράφοντας  τα κέρδη πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ο κύριος δείκτης μετοχών BIST-100 αυξήθηκε κατά 1,7% στις 96.313.

Ο Τιμ Ας, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής των αναδυόμενων αγορών στη Blue Bay Asset Management στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ανεξάρτητα από την απελευθέρωση του Μπράνσον,  η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που πιθανότατα θα απαιτήσουν τη βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρά την αντίθεσή του Ερντογάν στην αναζήτηση οικονομικής βοήθειας , η Τουρκία αναμένεται να φτάσει στα όρια της, μέσα σε έξι μήνες το πολύ, ανέφερε ο Ας σε e-mail προς τους πελάτες του χθες.

Οι οικονομικές αδυναμίες της Τουρκίας συνοψίζονται στον πληθωρισμό, ο οποίος έφθασε στο 25%  το Σεπτέμβριο. Το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας έφθασε στο 24%,  από το 17,75% αλλά ακόμη κι αυτό φαίνεται τώρα ανεπαρκές για να μετριάσει τις αυξήσεις των τιμών.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Μπ.Αλμπαϊράκ , γαμπρός του Ερντογάν, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα κατά του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές αντέδρασαν στην πρωτοβουλία του Αλμπαϊράκ  με κάποια αμηχανία. Ο Πολ Μακναμάρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές στην ελβετική εταιρεία GAM, χαρακτήρισε ανόητο  το σχέδιο , λέγοντας ότι θα πιέσει περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος σε ξένο νόμισμα, το οποίο πρέπει να μετακυλίσουν ή να εξοφλήσουν μέσα σε ένα χρόνο, μια τρομακτική προοπτική μετά την πτώση της λίρας. Αρκετές σημαντικές επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ρύθμισης χρεών στις τράπεζες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια των δανείων, ακόμη και όταν ενισχύεται ο πληθωρισμός.

Η Halkbank, κρατική τράπεζα υπό τον έλεγχο του ταμείου κρατικών επενδύσεων της Τουρκίας, που είναι υπό τη διοίκηση Ερντογάν, βρίσκεται υπό διερεύνηση από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών για παραβίαση κυρώσεων στο Ιράν και είναι πιθανόν να της επιβληθούν πρόστιμα  δισεκατομμυρίων δολαρίων . Ορισμένοι Τούρκοι σχολιαστές υποθέτουν ότι η Άγκυρα ίσως να έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την Ουάσινγκτον ότι οποιοδήποτε πρόστιμο θα έχει πολύ περιορισμένο πεδίο εφαρμογής.

Ο Ι.Σεβίκ, σύμβουλος του Ερντογάν , έγραψε χθες άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι αναμένει «δραματικές αλλαγές» στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας  μετά από την απελευθέρωση του Μπράνσον. Ωστόσο,  προειδοποίησε ότι το τέλος της υπόθεσης Μπράνσον  “δεν μπορεί να σβήσει τα προβλήματα“.

“Υπάρχουν ακόμα πολλά εκκρεμή ζητήματα, ειδικά η αμερικανική υποστήριξη που δόθηκε στους μαχητές της βόρειας Συρίας, οι οποίοι είναι παραφυάδες της τρομοκρατικής ομάδας του ΡΚΚ που διεξάγει μια αποσχιστική εκστρατεία στην Τουρκία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες”, ανέφερε.

militaire.gr

Επιστημονική ομάδα με Έλληνα επικεφαλή τον Αναστάσιος Καραδημήτρης αναπτύσσει νέα αντικαρκινική ανοσοθεραπεία ! ! !

Μπράβο στον Ελληνα αιματολόγο Αναστάσιος Καραδημήτρης μακάρι να βοηθήσει πολύ κόσμο από αυτή την καταραμένη αρρώστια....


Μια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο.

Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή αιματολογίας Αναστάσιο Καραδημήτρη του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Cancer Cell", δήλωσαν ότι, αν και βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, η έρευνά τους σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανοσοθεραπειών τύπου CAR-Τ.

Οι εν λόγω θεραπείες εξατομικευμένης ιατρικής εστιάζουν στον επαναπρογραμματισμό των ανοσοκυττάρων, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Οι υπάρχουσες εξατομικευμένες θεραπείες CART-T είναι όμως πολύ ακριβές, έχοντας κόστος περίπου 300.000 λιρών ανά ασθενή.

Η νέα θεραπεία CAR19-iNKT μπορεί να κοστίζει μόνο το ένα δέκατο και επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι εξατομικευμένη. Η δοκιμή της σε πειραματόζωα εξαφάνισε όλα τα καρκινικά κύτταρα στο 60% των ποντικιών, ενώ το 90% των ζώων επιβίωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη οι ερευνητές σχεδιάζουν την πρώτη δοκιμή της σε ανθρώπους.

Ο Α. Καραδημήτρης δήλωσε ότι «τα πρώτα αυτά ευρήματα δείχνουν πως το εν λόγω είδος κυττάρου του ανοσοποιητικού συστήματος που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο στο εργαστήριο, ώστε να έχει σούπερ-αποτελεσματικότητα, αφήνει υποσχέσεις να υπάρξει μια νέα θεραπεία για τους καρκινοπαθείς».

Οι τυπικές ανοσοθεραπείες CAR (Chimeric Antigen Receptor) αφαιρούν ένα ανοσοκύτταρο από το αίμα του καρκινοπαθούς, το τροποποιούν γενετικά στο εργαστήριο ώστε να ενισχύσουν την καταστροφική αποτελεσματικότητά του και, αφού το πολλαπλασιάσουν εργαστηριακά, επανεισάγουν αυτό τον «στρατό» στον οργανισμό του ασθενούς για να «καθαρίσει» τα καρκινικά κύτταρα.

Η μέθοδος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για νέες εξατομικευμένες θεραπείες της λευχαιμίας και του λεμφώματος (καρκίνου του λεμφικού συστήματος), με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς έως το ένα τρίτο των ασθενών, οι οποίοι έως τότε δεν είχαν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες, εμφάνισαν πλήρη ύφεση της νόσου σε βάθος χρόνου.

«Οι ερευνητές του καρκίνου και οι γιατροί είναι πολύ ενθουσιασμένοι από αυτή τη νέα θεραπεία, που μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς καλές πιθανότητες να δουλέψει», είπε ο δρ Καραδημήτρης.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν Τ-λεμφοκύτταρα στη νέα ανοσοθεραπεία (γι' αυτό λέγεται CAR-T), όμως αυτή τη φορά οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έλληνα αιματολόγο, χρησιμοποίησαν ένα ελαφρώς διαφορετικό είδος κυττάρου «φυσικού φονέα», το iNKT, γι' αυτό η θεραπεία αποκαλείται CAR19-iNKT.

Μολονότι τα κύτταρα iNKT είναι πολύ σπανιότερα στο σώμα από τα Τ-λεμφοκύτταρα, οι ερευνητές βρήκαν ότι είναι πιο αποτελεσματικοί φονείς των καρκινικών κυττάρων. Τα γενετικά τροποποιημένα και ενισχυμένα στο εργαστήριο κύτταρα iNKT μπορούν να φθάνουν στον εγκέφαλο και επίσης να επιτίθενται σε μεγάλους όγκους, πράγμα που δίνει ελπίδες ότι μελλοντικά θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εναντίον εγκεφαλικών όγκων, καθώς επίσης των καρκίνων του προστάτη και των ωοθηκών.

Ο Α.Καραδημήτρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση στη Βρετανία, αρχικά στη γενική ιατρική και μετά στην αιματολογία, στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Η ειδικότητά του είναι τα λεμφώματα Hodgkin και μη-Hodgkin.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν και άλλες δύο ελληνικής καταγωγής ερευνήτριες του Imperial College, η αιματολόγος Κατερίνα Γουδέβενου και η νευροακτινολόγος Καρολίνα Καχραμάνογλου

Πηγή

Καρφωνει Τσιπρ@ ο Ζαεφ...Ετσι ειναι, την προδοσια πολλοι αγαπησαν τον προδοτη κανεις !

Όλα ήταν κανονισμένα από την αρχή...







Eπιβεβαίωσε , πριν λίγο ο Ζ.Ζάεφ καθώς ομολόγησε πως είχε συμφωνήσει με τον Α.Τσίπρα στο όνομα "Δημοκρατία του Ίλιντεν" αλλά λόγω σφοδρών πολιτικών αντιδράσεων στην Ελλάδα προχώρησαν στο "Σχέδιο Β", στο όνομα "Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας".

Γιατί όμως ήθελαν αυτό το όνομα οι Σκοπιανοί; Η απάντηση είναι απλή, θεωρούν την «συμφωνία» με την Ελλάδα σαν την τέταρτη εθνική τους αναγέννηση που θα προστεθεί στον εθνικό ιδρυτικό τους μύθο με την προοπτική όμως να «απελευθερωθούν» και τα εδάφη της Μακεδονίας που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Διότι ο μύθος του Ίλιντεν είναι σαφής: Μιλάει για την «ενοποιημένη Μακεδονία» όσοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν ή θεωρούν ότι θα αποτελέσει πρόβλημα για μελλοντικές γενιές και δεν θα αφορά αυτούς


Ας δούμε τι είπε ο Ζ.Ζάεφ

Ο Ζ.Ζάεφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα για «το θάρρος που επέδειξε» προκειμένου να υπάρξει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θάρρος που επέδειξε και για το γεγονός ότι μοιράστηκε μαζί μου το όραμα για ειρηνικά και ευημερούντα Βαλκάνια ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ζάεφ αποκαλύπτει ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο όπου θεωρήσαμε ότι το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν αποτελεί μια καλή βάση για μια οριστική λύση. Ύστερα συμφωνήσαμε ότι θα επιδιώξουμε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στις δύο χώρες.

Οι ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι δεν παρείχαν ικανοποιητική στήριξη στην πρόταση αυτή και έτσι προχωρήσαμε σε μια άλλη λύση που περιλαμβάνει ένα γεωγραφικό σημείο αναφοράς για τον καθορισμό του ονόματός μας».

Ερωτηθείς για "παραχωρήσεις" που κάνουν τα Σκόπια ο κ. Ζάεφ απαντά:

«η λύση για το όνομα της χώρας μας και για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της ταυτότητάς μας, που ως μακεδονική απορρέει από τα μοναδικά γνωρίσματά μας τα οποία είναι διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής ταυτότητας, πρέπει να βρεθεί στην απόφαση για αλλαγές στο Σύνταγμά μας και τις εγγυήσεις για το απαραβίαστο των συνόρων.

Με βάση τη φρασεολογία σας, αυτές είναι οι παραχωρήσεις που κάνει η χώρα μας».

Ο Ζόραν Ζάεφ επαναλαμβάνει, επίσης, ότι αν οι βουλευτές του VMRO «εξακολουθήσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους και εμμείνουν στις θέσεις που απειλούν το μέλλον της χώρας, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ψηφίσει για πρόωρες εκλογές».

Όσον αφορά, τέλος, τη συνάντηση με την Μαρία Σπυράκη, ο κ. Ζάεφ απαντά, επιβεβαιώνοντας όσα έχει πει η εκπρόσωπος της ΝΔ, ότι «είχα έναν σύντομο καφέ και συζήτηση με την Μαρία Σπυράκη στο ξενοδοχείο όπου διέμενα κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως έκανα με πολλούς ευρωβουλευτές ή πολιτικούς από διαφορετικές χώρες στη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης στις Βρυξέλλες».

Οπως έχει ήδη σημειώσει το Ίλιντεν έχει μεγάλο ιστορικό συμβολισμό καθώς η εξέγερση του Ίλιντεν  στις αρχές του 20ου αιώνα είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη!​

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εξέγερση του Ίλιντεν εορτάζεται στα Σκόπια ως «εθνική επέτειος».

Ανήμερα του Αγίου Ηλία (Ιλιντεν στην γλώσσα τους), στις 20 Ιουλίου το 1903 (στην ΠΓΔΜ γιορτάζεται με το παλαιό ημερολόγιο δεκατρείς μέρες μετά) στην πόλη Κρούσεβο της Μακεδονίας, σημειώθηκε εξέγερση εναντίον των Οθωμανών από ένοπλα αντάρτικα τμήματα, «μακεδονικά» κατά τα Σκόπια, «βουλγάρικα» κατά την Σόφια.

Η εξέγερση επνίγη στο αίμα από τα οθωμανικά στρατεύματα άλλα έκτοτε, καταχωρήθηκε στην συλλογική συνείδηση του σλαβικού στοιχείου ως εθνικό ορόσημο και μέχρι πρόσφατα ο εορτασμός του αποτελούσε σημείο τριβής με την Βουλγαρία.

Η εξέγερση της 20ης Ιουλίου του 1903, θεωρείται το πρώτο θεμέλιο του «μακεδονικού κράτους» στην χώρα αυτή όπου αποκαλείται το «πρώτο Ιλιντεν» και εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ακολούθησαν το «δεύτερο Ιλιντεν» με την ίδρυση το 1944, από τον Τίτο της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», στο πλαίσιο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, που απετέλεσε  και την πρώτη μορφή οργανωμένου «μακεδονικού κράτους» και το «τρίτο Ιλιντεν», το 1991 με την ανακήρυξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ως ανεξάρτητου κράτους.

Θα υπάρξει και «τέταρτο Ιλιντεν», σε συμφωνία με την Ελλάδα αυτή την φορά πιστεύουν οι Σκοπιανοί.

Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην FYROM ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

Η στάση του τότε Ελληνικού κράτους,δεν ήταν θετική γιατί προφανώς μια αυτόνομη ή ανεξάρτητη Μακεδονία δεν θα επέτρεπε ποτέ την ανασύσταση του ελληνικού εθνικού «κορμού».

Σύμφωνα με τον Πεζά, τον τότε πρόξενο της Ελλάδας στο τότε Οθωμανικό Μοναστήρι (Μπίτολα), και τα όσα γράφει σε έκθεση προς τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης το 1902, η επερχόμενη εξέγερση (Ίλιντεν) έχει ως στόχο μια αυτόνομη ή ανεξάρτητη Μακεδονία, προτίθενται να την ακολουθήσουν και πατριαρχικοί και εξαρχικοί πληθυσμοί και περιγράφονται οι άθλιες συνθήκες ζωής πολλών κατοίκων της περιοχής.

Ο ίδιος ο Πεζάς αναφέρει πως ο ίδιος και το Ελληνικό κράτος επιδιώκει μια συνεργασία με τις Οθωμανικές αρχές και δίνει μάλιστα σε αυτές όλες τις πληροφορίες που έχει μαζέψει σχετικά με τις κινήσεις των αυτονομιστών, καθώς επιθυμεί τη συντριβή του κινήματος.

Αναφέρει ακόμα πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την ηρεμία και την ευημερία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, καθώς φοβάται πως η αναταραχή θα μπορούσε να επεκταθεί και μέσα στην Ελλάδα.

Τις παραμονές της επανάστασης ο νέος πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι Κ.Κυπραίος αναφέρει πως υπάρχει συνεργασία του με την Οθωμανική αυτοκρατορία σε επίπεδο πληροφοριών για την επερχόμενη επανάσταση και πως ξοδεύονται χρήματα για προπαγάνδα που θα απέτρεπε τον πατριαρχικό πληθυσμό να μπει στην επανάσταση.

Τέλος ο τότε μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης χαρακτηρίζει με ύβρεις τους επαναστάτες, ενώ φαίνεται πως ο συνεργάτης του και συνεργάτης των Οθωμανών Βαγγέλης Στρεμπενιώτης με τους άντρες του είχε συμμετοχή σε μία εκστρατεία κατά των επαναστατών στις 4 Αυγούστου.

Πηγή

Σκληρή βία και τρόμος στα Ελληνικά σχολεία ! ! ! Καταντήσαμε Φαρ Ουέστ ! ! !

Τις τελευταίες μέρες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα στα σχολειά μας...
Λεπίδες , μαχαίρια , όπλα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάνεις αυτοσχέδιο όπλο...
Τα παιδιά μας κινδυνεύουν το ξέρετε ;;;;;;;
Τι κανετε για αυτο ;;;;;;;
Θα συνεχίζετε να μας φέρνετε λ@θρο@πιθηκι@ στα σχολεία μας ;;;;;

Σοκάρουν τα δύο περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σήμερα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας αντίστοιχα, όπου μαθητές επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους χρησιμοποιώντας όπλα. Αυτό που τρομάζει σε κάθε περίπτωση είναι η εφευρετικότητα και οι σκηνές βίας βγαλμένες "made in USA".

Οι μαθητές λύνουν τις διαφορές τους με αυτοσχέδια όπλα εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αυτό το φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.

Το περιστατικό συνέβη στο 79ο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Ακολούθως οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση, ενώ οι γονείς του 11χρονου αναζητούνται από την αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Νέο σοκ προκάλεσε δεύτερο περιστατικό, αυτήν τη φορά στη Λαμία όπου ένας 13χρονος μαθητής της β' Γυμνασίου αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του πυροβολώντας έναν μαθητή με πιστόλι κρότου λάμψης.

Πέτρα του σκανδάλου φέρεται πως ήταν ένα κορίτσι, φίλη ενός φίλου του 13χρονου το οποίο, παρενοχλήθηκε από τον άλλον μαθητή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το lamiareport, μαθητής της β' γυμνασίου φέρεται να πυροβόλησε με πιστόλι κρότου – λάμψης ενώ βρισκόταν στις τουαλέτες, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συμμαθητές του, καθώς και οι εκπαιδευτικοί από το θόρυβο που άκουσαν.

Ο 13χρονος φέρεται ότι ήθελε να φοβίσει τον αντίζηλο του φίλου του και μάλιστα μετά τον πυροβολισμό ακολούθησε και συμπλοκή.

Ο διευθυντής του σχολείου χωρίς καθυστέρηση κάλεσε την αστυνομία που προσήγαγε τον μικρό με το πιστόλι, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο κλήθηκε και ο πατέρας που έχει την ευθύνη για την πράξη του γιου του.

Με εντολή εισαγγελέα κανείς δεν κρατήθηκε, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.


Πηγή

Το γράμμα μίας μαθήτριας Δημοτικού από την Κεφαλονιά που ζητάει δασκάλα για να μορφωθεί...

Η μικρή μαθήτρια της Ε' Δημοτικού η Αφροδίτη έστειλε μια επιστολή στο Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς-Ιθάκης και ζητάει το παιδί το αυτονόητο μια δασκάλα για το σχολειό  υπάρχουν παιδιά που θέλουν να μορφωθούν και είναι άξια συγχαρητηρίων ! ! !
Κύριοι κυβερνώντες τα ακούτε ;;;;;;;   
Τα παιδιά μας χρειάζονται δάσκαλους στα σχολειά τους ! ! !
 «Σας γράφω αυτό το γράμμα ως μία μαθήτρια που θέλει να μάθει γράμματα. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δασκάλα»...
Έτσι ξεκινά το γράμμα μίας μαθήτριας Δημοτικού από την Κεφαλονιά, με αφορμή τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών, που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία -και, προφανώς, και στο δικό της.

Το γράμμα δημοσιεύει το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, το οποίο, με σχετική ανακοίνωση του, ζητά, εκ νέου, δίκαιη μοριοδότηση των σχολείων, τον επαναχαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων, καθώς και την στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς.

Το γράμμα της μαθήτριας:

Η ανακοίνωση του ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ:

Η κραυγή αγωνίας που αποτυπώνει στο γράμμα μαθήτρια του Δημοτικού των Μεσοβουνείων να γίνει σάλπισμα αγώνα του λαού της περιοχής για τη δίκαιη μοριοδότηση, τον επαναχαρακτηρισμό των σχολείων ως δυσπρόσιτων και την στελέχωσή τους!!!

«Πριν αλέκτωρα φωνήσαι», δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι εκτιμήσεις του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με τις συνέπειες του αποχαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού. Ιδιαίτερα, είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα στην περιοχή της Ερίσου. Εκεί, όχι μόνο έγινε ο αποχαρακτηρισμός αλλά και μειώθηκε η μοριοδότηση από εννέα (9) στο οκτώ (8), ενώ η κοινή θέση της ΕΛΜΕ και Συλλόγου δασκάλων (ΣΕΠΕ) αλλά και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ήταν να αυξηθεί στα δέκα (10) μόρια. Η περιοχή διαθέτει Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις (λείπει μία φιλόλογος και ένας χημικός), Δημοτικό (Τουλιάτα – λείπουν δύο δάσκαλοι συν ένας γυμναστής), καθώς και Νηπιαγωγείο (το ένα τμήμα είναι «άστεγο» και χρειάζεται ένας επί πλέον νηπιαγωγός). Φθάσαμε στο σημείο να παραιτηθεί δασκάλα αναπληρώτρια που τοποθετήθηκε, στο κατά την κυβέρνηση «αναβαθμισμένο», πλέον, Δημοτικό των Τουλιάτων.

Στα παραπάνω σχολεία, όπως και στο σύνολο των άλλων δυσπρόσιτων της Κεφαλονιάς, δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τον αποχαρακτηρισμό, όπως κάναμε για την Ιθάκη, μετά από οργανωμένη κινητοποίηση. Είχαμε προβλέψει, ότι μειώνεται η οργανικότητα αλλά και μεγαλώνει η δυσκολία στελέχωσης αυτών των σχολείων με μόνιμους ακόμη και με αναπληρωτές καθηγητές, που έχουν ως κίνητρο τα περισσότερα μόρια αυτών των σχολικών μονάδων (στους αναπληρωτές διπλασιάζονται τα μόρια στα δυσπρόσιτα). Έτσι, σήμερα τα σχολεία παραμένουν «γυμνά» από προσωπικό, προετοιμάζοντας το δρόμο για νέες υποβαθμίσεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, θεωρεί ότι το γράμμα της μικρής μαθήτριας του Δημοτικού των Μεσοβουνείων που παραθέτουμε, αποκαλύπτει με τον πιο έντονο τρόπο το πώς εξυπηρετούνται με τις εξελίξεις αυτές οι στοχεύσεις των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην παιδεία, που αποτελούν κοινό τόπο των αστικών κομμάτων, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ. Αυτή είναι η «έξοδος από τα μνημόνια» και η «κανονικότητα» για τα σχολεία μας!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά όλων των σχολείων που αποχαρακτηρίστηκαν ή που μειώθηκε η μοριοδότηση και η κατηγορία στην οποία ανήκαν. Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών του νομού και τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ), με την οποία είχαν καθοριστεί 10 μόρια για τα Μεσοβούνεια (και άρα αυτοδίκαιη παραμονή στα δυσπρόσιτα). Ο λόγος ανήκει στην κοινή δράση γονέων – εκπαιδευτικών και μαθητών, τον μόνο παράγοντα που μπορεί να ανατρέψει τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτό τον αγώνα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να δίνει το «παρών», όπου απαιτηθεί.


Πηγή

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Μέχρι και σε Αλβ@νοτσ@μηδες Κ@τσ@πλιάδες δίνουν Ελληνικά χαρτιά για να πάρουν '' ψηφαλάκια '' ! ! !

Για να κρατήσουν τις καρέκλες θέλουν ''ψηφαλάκια'' ....
Για να πάρουν ''ψηφαλάκια'' απο τους Έλληνες γιοκ ! ! ! ! 
Κάνουν Έλληνες λοιπόν τους Ανθέλληνες για τα  ψηφαλάκια ! ! ! !
Eίναι αδιανόητο την στιγμή που δεν δίνεται η ελληνική υπηκοότητα στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να δίνεται σε Αλβανούς μουσουλμάνους οι οποίοι είναι λάτρεις της «Τσαμουριάς» και «συγχαίρουν όλους τους Αλβανούς από την Τσαμουριά (…) έως το Πρέσεβο»

Όπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα ο Μεργκίμ Μαβράι, μουσουλμάνος παίκτης της εθνικής ομάδας της Αλβανίας και γνωστός από την θητεία του στον Άρη, έλαβε ελληνικό διαβατήριο και μέσω του ‘Instagram’ αφού ανακοίνωσε το γεγονός έστειλε  ένα ‘ευχαριστώ’ στην Ελλάδα!

«Ο αμυντικός και αρχηγός της αλβανικής εθνικής ομάδας, Μεργκίμ Μαβράι έλαβε ελληνικό διαβατήριο. Ο Μαβράι δημοσίευσε φωτογραφία του διαβατηρίου, γράφοντας στην ελληνική γλώσσα: «Ευχαριστώ την Ελλάδα».

Η δημοσίευση έγινε στο ‘Insta Story’, αλλά στη συνέχεια διαγράφηκε από το προφίλ.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παλαιότερα ο Μαβράι είχε γερμανικό διαβατήριο αλλά του αφαιρέθηκε γιατί η Γερμανία δεν επιτρέπει την διπλή υπηκοότητα.

 Το ευρωπαϊκό διαβατήριο βοηθά τους παίκτες της εθνικής ομάδας να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές σε ομάδα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να θεωρούνται  ‘παίκτες εκτός Ευρώπης’, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’.

Το ότι είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και του χορήγησε ελληνικό διαβατήριο. Όμως ο Μεργκίμ Μαβράι το 2016 δήλωσε με ανάρτησή του στο facebook τα εξής: «Από τα βάθη της καρδιάς μου συγχαίρω όλους τους Αλβανούς από την Τσαμουριά (…) έως το Πρέσεβο, όπου και αν βρίσκονται να έχουν χαρούμενο Μπαϊράμι»

Εδώ παραθετουμε το σχετικό αλβανικό δημοσίευμα

Δηλαδή το ΥΠΕΞ δίνει διαβατήριο σε κάποιον που υποστηρίζει το ζήτημα της Τσαμουριάς με δημόσιες δηλώσεις του.

Την ίδια στιγμή απορρίπτει το δικαίωμα σε Έλληνες το γένος να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, όπως καταγγέλλουν εκατοντάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες που συνεχίζουν να φυλάσσουν Θερμοπύλες στην αρχαία αυτή εστία του Ελληνισμού.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ΣΦΕΒΑ από την Κορυτσά, το τελευταίο διάστημα, πολλοί ομογενείς που έκαναν αίτηση για χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας λαμβάνουν απορριπτική απάντηση μέσω του εκεί προξενείου και μάλιστα χωρίς να εξηγείται επαρκώς και τεκμηριωμένα, ο λόγος της απόρριψης.

Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και έχουν ανησυχήσει και θορυβήσει τους Βορειοηπειρώτες της πόλης καθώς βλέπουν ότι τους απορρίπτεται το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη χωρίς επαρκή αιτιολογία τη στιγμή που η περιοχή, γενέτειρα μεγάλων ευεργετών του Έθνους, υπέφερε τα πάνδεινα από τη δεκαετία του 1920 για να αλλοιωθεί η εθνική της συνείδηση.

Η αγανάκτησή τους γίνεται μεγαλύτερη μάλιστα όταν ακούγεται στην Ελλάδα ότι θα χορηγηθεί με σύντομες διαδικασίες υπηκοότητα σε μετανάστες που εισήλθαν ή βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.

Το γεγονός δυστυχώς ότι η αναμονή για απάντηση στην αίτηση υπηκοότητας ξεπερνάει συνήθως τους 18 μήνες και συνεπάγεται σοβαρή οικονομική επιβάρυνση αλλά και απώλεια χρόνου για τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων εγγράφων, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ομογενείς μας για να καταθέσουν ξανά τα χαρτιά τους.





Πηγή

Το <Αρπαξε να φας και κλεψε ναχεις>, εφαρμοζουν οι Τουρκοι σε Αιγαιο και Αν.Μεσογειο....

Αυτο ειναι το δογμα τους....
Κι αν σε βρουν σε αδυναμια το εφαρμοζουν....
Γιατι δυστυχως ειναι αδυναμια ναχεις κυβερνηση του Τσιπρ@! ! !



Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τον έλεγχο διακίνησης φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο, πιθανόν και  μέσω του αγωγού East Med, ακόμα και με πόλεμο, σύμφωνα με τουρκικά THINK TANKS.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο (Προ τετελεσμένων η Τουρκία: Σύγκρουση-«μεγατόνων» στην Α. Μεσόγειο για τον East Med – Πως το Τελ-Αβίβ «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Άγκυρας), με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε για μια φορά ακόμη για τις προθέσεις της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο, οι Τούρκοι έχουν χάσει το μέτρο και την στοιχειώδη σύνεση μπρος στα δισ.

Το κύριο θέμα για το οποίο θα αντιδράσει η Άγκυρα, αναφέραμε ότι ήταν το γεγονός ότι ο αγωγός East Med «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση Μεσογειακής ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι στην ουσία προειδοποιούν μέσω του τύπου, τον οποίο ελέγχει ολοκληρωτικά ο Ερντογάν, ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Κύπρο θα προκαλέσουν πόλεμο. 

Ενώ συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας, του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, μόλις σήμερα, έφθασαν στο σημείο να διεκδικούν ΑΟΖ, μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak μετά την συμφωνία Αθήνας και Καΐρου.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Star αναφέρει ότι ο πόλεμος για την εξουσία στην Συρία ολοκληρώνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οσονούπω και στην συνέχεια όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τους τεράστιους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, όπου μπορούμε να έχουμε ακόμη και πόλεμο.

Το πρακτορείο Anadolu έχει άρθρο με τίτλο «ζητείται εξίσωση στα ζεστά νερά της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζοντας ότι ο αναμενόμενος πόλεμος για την κυριαρχία των τεράστιων πόρων στην ανατολική Μεσόγειο είναι ήδη σε ισχύ.

Στην Ανατολική Μεσόγειο τα «ζεστά νερά» γέμισαν «από ισχυρές ναυτικές δυνάμεις», αλλά και «φίλους και εχθρούς», ενώ η Τουρκία πρέπει να αναζητήσει απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα:

Τι είδους εικόνα εμφανίζεται σήμερα σε σχέση με τις κινήσεις των ξένων δυνάμεων στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής για την Ανατολική Μεσόγειο;
Ποιες είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις και τι είδους πίεση μπορούν να δημιουργήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο;
Σύμφωνα με την ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τι είδους επιχειρησιακή αντίληψη υπάρχει;
Στην έκθεση με τίτλο «ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» του Alfred T. Mahan και του «Δόγματος αεροπορικής υπεροχής» του Hausy Scitaklian θα βρεθεί η κατάλληλη στρατιωτική στρατηγική του σήμερα, συνεχίζει το άρθρο.

Σήμερα, οι δυνάμεις με μεγάλη επίδραση σε επιχειρήσεις αεροναυτικού χαρακτήρα είναι μπροστά από τους αντιπάλους τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Από την άποψη αυτή, υπάρχει μια πρόσφατη προσέγγιση των στρατηγικών σχεδίων δράσης, ιδίως στον τομέα των δογμάτων για τις ναυτικές επιχειρήσεις. Ιδίως όμως στην επιβολή καθεστώτος άρνησης της περιοχής πρόσβασης (A2AD).

Αυτή η ιδέα, είναι μια στρατηγική προσέγγιση, που προβλέπει την πολεμική δράση για την «πλήρη απαγόρευση μετάβαση» ξένων δυνάμεων στο πεδίο ενδιαφέροντος.

(Αυτό που υλοποιεί ακριβώς το τουρκικό ναυτικό στα Ίμια, στα οποία δεν επιτρέπει την προσέγγιση ελληνικών μονάδων επιφανείας.)

Τι σημαίνει αυτό όμως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί του παρόντος, πολλά αμφίβια πλοία και υποβρύχια των ΗΠΑ βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία διαθέτει περίπου 25 μονάδες επιφανείας στην ίδια περιοχή.

Η πάλη για την εξουσία στη Συρία ολοκληρώνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στην συνέχεια όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, της οποίας η κυριαρχία θα αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Η Ρωσία, η οποία θέλει να ενισχύσει την θέση της στη Συρία, καθιστώντας την ισχυρότερη, θα επικεντρωθεί στον αγώνα εξουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ από την δική τους πλευρά θέλουν να έχουν μια κοινή επιχειρησιακή δραστηριότητα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και άλλα κράτη.

Στην περίπτωση αυτή, ποια θα είναι η θέση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά του Ναυτικού;

Σε προηγούμενες εμπειρίες τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο Αιγαίο (περίπτωση των Ιμίων).

Άρα, τονίζει το άρθρο, μπορούμε να δείξουμε την ίδια έννοια κυριαρχίας που υποστηρίζεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για να εξυπηρετήσουμε το σκοπό αυτό, ιδιαίτερα σε μια δεσπόζουσα θέση, χρειαζόμαστε μια βάση στο ακρωτήρι της Καρπασίας που θα ελέγχει μια τεράστια θαλάσσια περιοχή και το νησί και θα εξυπηρετεί πλοία, αεροσκάφη και υποβρύχια αλλά και ελικόπτερα Sea Hawk με εξοπλισμένες μονάδες, με σκοπό την κυριαρχία ως στρατηγικό ρόλο πρωτοβουλίας.

Χάρη στην αεροπορική βάση στην Καρπασία θα υπάρχουν οι κατάλληλες «αποτρεπτικές, αποτελεσματικές και σεβαστές» στρατιωτικές μονάδες με ικανότητα άμεσης παρέμβασης, για να υπερασπιστούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή των συριακών ακτών και η Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει περιοχή έντονης πάλης για την εξουσία, και «καυτή ζώνη» συγκρούσεων.

Οι φυσικοί πόροι στην περιοχή είναι μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων που προκαλούν την συγκέντρωση των παγκόσμιων δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο αμερικανικό Geological Survey, στην θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τις χώρες: Κύπρος, Λίβανος, Συρία, ευρίσκονται συνολικά 3.450 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ στην περιοχή του Ισραήλ 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο αυτά τα κοιτάσματα θα είναι η αιτία ενός μεγάλου πολέμου που αφορά μια εξαιρετικά σημαντική ποσότητα υδρογονανθράκων, την οποία δεν μπορεί να αναμένεται να αγνοήσει η Τουρκία.

Η Τουρκία θα εφαρμόσει μια στρατηγική που θα είναι αναγκαία για την προστασία των πόρων που περικλείει η «Βόρεια Κύπρος», ενώ η Άγκυρα εκτιμά την όλη κατάσταση ως μια στρατιωτική υπόθεση με πολλές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Τούρκο συνταγματάρχη ε.α. Μπουλέντ ειδικό σε θέματα Μέσης Ανατολής, η Βόρεια Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο ως πόλος διεθνής έλξης.

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια για τον λόγο αυτόν εξοπλίζεται με συστήματα S-400 από τη Ρωσία, αλλά και με αμυντικά προϊόντα της αμυντικής της βιομηχανίας, με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Ως εκ τούτου, η τουρκική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων οφείλει να αποκτήσει μια κυρίαρχη θέση μέσω ραντάρ και πολεμικών πλοίων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Α.Μεσόγειο.

Αν η Γαλλία, η Ελλάδα και το Ισραήλ και πολλές άλλες κυβερνήσεις υπό την εποπτεία των ΗΠΑ ελέγξουν στην Ανατολική Μεσόγειο ολόκληρο το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, τότε αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για την Τουρκία, καταλήγει το άρθρο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα που έχουν αυτοί στο μυαλό τους και αυτό σημαίνει πάρα πολλά ειδικά το επόμενο διάστημα.
πηγη 

Λ@θρoμετ@ν@στ@κi επιτέθηκε με λεπίδ@ από ξύστρ@ σε 9χρονο Ελληνόπουλο ! ! ! !


Τα ''@θώ@ προσφυγοπούλ@ που ξέρουν να χειρίζονται από μικρά σπαθιά και μπόμπες ...
Φταίνε αυτοί που μας τους κουβάλησαν εδώ για να σφάξουν τα δικά μας τα παιδιά ! ! ! !
Ένα βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο ημεδαπό μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Ακολούθως οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση μετά από το περιστατικό.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς του 11χρονου αναζητούνται από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτόφωρου.



Πηγή

Ετσι μπορείτε να πάρετε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που σας έκοψαν ! ! !

Οι ελπίδες ότι υπάρχει πιθανότητα συνταξιούχοι και μισθωτοί να πάρουν πίσω τα δώρα που σας έκοψαν το δημοσίευμα αληθεύει...        


– Η απόφαση για τα δώρα αφορά όλους τους συνταξιούχους
– Με μια αίτηση οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν ποσά από το 2015
– Αναλυτικά πως πρέπει να κινηθούν όσοι θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους
– Πλήρη ανατροπή στις συντάξεις φέρνει η απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης

Η απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που δικαίωσε συνταξιούχο για τα δώρα που έχουν κοπεί στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις φέρνει πλήρη ανατροπή και ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες διεκδικήσεις από όλους τους συνταξιούχους, χωρίς εξαιρέσεις. Η απόφαση παραμένει πολιτική, η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει, ωστόσο καλό είναι οι συνταξιούχοι να σπεύσουν στα Ταμεία και με αίτηση να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, καθώς τα ποσά για τον κάθε ένα ξεχωριστά είναι χιλιάδες ευρώ.
Η απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης δεν σημαίνει ότι θα ανοίξει αυτόματα η… κάνουλα των χρημάτων. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δώσουν αγώνα καθώς το κόστος για τα Ταμεία και το κράτος είναι τεράστιο. Έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να παρακάμψει ακόμη και τις αποφάσεις του ΣτΕ, όπως έγινε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Έτσι οι συνταξιούχοι εφόσον δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα θα πρέπει να σπεύσουν σε πρώτη φάση να κάνουν αιτήσεις προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ έτσι ώστε να “μπλοκάρουν” τυχόν παραγραφή των διεκδικίσεών τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 (μετά την απόφαση του ΣτΕ) και για το 2016. Καλό είναι η αίτηση να υποβληθεί ως το τέλος του 2018 έτσι ώστε να μην πάρει πολύ χρόνο μέχρι την εκδίκαση της αγωγής που θα πρέπει να ασκήσουν στη συνέχεια.
Στις αιτήσεις οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γράψουν ότι ζητούν να διακοπούν οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί με τους νόμους 4051 και 4093 στην κύρια και την επικουρική τους σύνταξη και παράλληλα ότι διεκδικούν την αναδρομική επιστροφή των ποσών που αναλογούν από 11/6/2015 με βάση τις αποφάσεις 2287 και 2290/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προσοχή στον χρόνο υποβολής της αίτησης

Όσοι κάνουν την παραπάνω αίτηση το 2019 χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν χρήματα για το 2016, ενώ μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα για το 2017, το 2018 και το 2019.
Ποια ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι

Ανάλογα με τους μήνες και το ποσό της σύνταξης (κύριας και επικουρικής) οι συνταξιούχοι διεκδικούν 630 ως και 17.000 ευρώ.

Ποσό κύριας σύνταξης
Ποσό επικουρικής σύνταξης
Αναδρομικά για 39 μήνες
Αναδρομικά για 32 μήνες
Αναδρομικά για 24 μήνες
Αναδρομικά για 12  μήνες

1.750
500
17.063
14.000
10.500
5.250

1.655
465
16.029
13.152
9.864
4.932

1.555
430
11.096
9.104
6.828
3.414

1.455
395
10.296
8.448
6.336
3.168

1.355
360
9,497
7.792
5.844
2.922

1.255
325
8.697
7.136
5.352
2.676

1.155
290
4.514
3.704
2.778
1.389

1.055
255
4.046
3.320
2.490
1.245

955
220
3.071
2.520
1.890
945



Πηγή

Σπυριά θα βγάλουν οι Αλλ#λέγγυοι.Ο Σταυρός στην Λέσβο ξαναστήθηκε ! ! !

Το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας μας είναι και πάλι στην θέση του ! ! !
Μπράβο σε όσους βοήθησαν η δύναμη του Σταυρού να μας φυλάει όλους μας από τους Αντίχριστους ! ! !  

O Σταυρός ξανά στη θέση του! Οι κάτοικοι στην Απελή Μυτιλήνης έκαναν το αυτονόητο, τοποθέτησαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας που κάποιοι, άγνωστοι γκρέμισαν προ ημερών.

Τη νύχτα της Κυριακής με ξημερώματα της Δευτέρας, ομάδα ατόμων γκρέμισε μεγάλο τσιμεντένιο σταυρό που ήταν τοποθετημένος στην ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης.

Πολλοί κάτοικοι του νησιού εκτός από οργισμένοι αισθάνονται και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό του σταυρού. «Κάποιος πήγε με ένα βαριό (βαρύ αντικείμενο) και τον έσπασε. Αυτό ήταν μίσος!», λέει ο Στέλιος Αγάς κάτοικος της Μυτιλήνης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση του σταυρού είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Συνύπαρξη είχε αναφέρει:

«Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».



Πηγή

Απορρητη τεχνολογια στους Ρωσσους θα διαρευσει, αν δωσουν τα F35 στους Τουρκους οι Αμερικανοι...

Υπολογιζουν τα υπερ και τα κατα...
Απ την μια σκεφτονται τα δολαρια , απ την αλλη τα απορρητα τους....

Τι θα γίνει τελικά με την μεταφορά των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 στην Τουρκία και τι ακριβώς φοβούνται οι Αμερικανοί πραγματικά; 

Πέρα από τους αμερικανικούς φόβους, υπάρχουν και ισραηλινοί καθώς όπως σήμερα αποκάλυψε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Μ. Νετανιάχου δε βλέπει με καλό μάτι την ταυτόχρονη απόκτηση από την Τουρκία μαχητικών stealth F-35, μαζί με το υπερσύγχρονο βαλλιστικό ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή του αμερικανικού αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35 παντοιοτρόπως, ενώ έχει παραγγείλει 100 μονάδες αυτού μαχητικού.

Οι κακές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ λόγω της επικείμενης αγοράς ρωσικών αντι-πυραυλικών συστημάτων S-400, οι διαφωνίες στην Συρία και το σχέδιο δημιουργίας  κουρδικού κράτους, «πάγωσαν» προσωρινά την παράδοση των τεσσάρων πρώτων αεροσκαφών για την τουρκική αεροπορία. 

Η τελική απόφαση για την μεταστάθμευση των τουρκικών αεροσκαφών σε τουρκικά αεροδρόμια και η συνέχιση κατασκευής των 12 μερών του αεροσκάφους από τουρκικές εταιρείες, έγκειται καθαρά στην αμερικανική Γερουσία και μόνο, όσο και να πιέζει η Lockheed Martin να δοθούν στην Άγκυρα για ευνόητους οικονομικούς λόγους.

Το πρόβλημα της μη παράδοσης, η οποία εκτιμούν Έλληνες αμυντικοί αναλυτές ότι έχει προαποφασιστεί, αφορά ξεκάθαρα τον τομέα ασφάλειας κρίσιμων πληροφοριών του αεροσκάφους και στην μεγάλη πιθανότητα διαρροής τους σε Ρώσους.     

Για παράδειγμα η Ισραηλινή Αεροπορία (IAF) και η αμερικανική πολεμική αεροπορία υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία σχετικά με την υποστήριξη των μαχητικών 5ης γενιάς F-35I Adir.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται ζητήματα τεχνικής συντήρησης, λογιστικής υποστήριξης, εκπαίδευσης, ασφάλειας και πληροφοριών.

Το γεγονός αυτό μας αποκαλύπτει τις τεράστιες απαιτήσεις του προγράμματος, ενώ προκαλεί ερωτηματικά για το αν ποτέ θα επιτευχθεί κάτι παρόμοιο μεταξύ ΗΠΑ και καθεστώτος Ερντογάν, που ζητά και την μεταφορά τεχνογνωσίας από τους Αμερικανούς.

Η αμερικανο-ισραηλινή συμφωνία υπογράφτηκε τον Αύγουστο και αναφέρεται σε ειδικά θέματα εκπαίδευσης, προετοιμασίας των πιλότων καθώς και σε ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τις εξελιγμένες τακτικές που μπορεί να εφαρμόσει το νέο μαχητικό σε αγώνα αέρος αέρος και αέρος εδάφους.

Μιλάμε για ένα σύνολο δραστηριοτήτων, τακτικών και πολλών άλλων που «συνοδεύουν” το αεροσκάφος αυτό στο πεδίο της εναέριας μάχης, τα οποία αποτελούν μεγάλα μυστικά.

Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κάποιος τις ΗΠΑ, αν τα μισά από αυτά «πέσουν» στα χέρια των Ρώσων, οι οποίοι θα καταγράψουν αδυναμίες, ίχνος, συστήματα κά ;

Η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ στο πρόγραμμα του F-35 βασίζεται «στην αμοιβαία σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση των δύο χωρών.

Το αεροσκάφος F-35 είναι μοναδικά υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος από όλες τις απόψεις, με προχωρημένο σύστημα πυρός και για αυτό όσες χώρες το διαθέτουν θέλουν να μοιραστούν εμπειρία και γνώσεις για την καλύτερη επιχειρησιακή αξιοποίηση του.

Ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογραφεί και με τις υπόλοιπες χώρες που θα ή έχουν εντάξει στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων τους το F-35.

Η τουρκική αεροπορία όμως κινείται σε εντελώς αντίθετη λογική, κυρίως λόγω καθεστώτος Ερντογάν.

Το πιο σημαντικό που φοβούνται οι ΗΠΑ, είναι ότι ο Τούρκος ηγέτης σε περίπτωση απόκτησης αυτών των αεροσκαφών, ενδεχομένως να τα «μοσχοπουλήσει» στην Μόσχα,  έναντι ισχυρότατου ανταλλάγματος, το οποίο δεν θα αρέσει καθόλου στο Λευκό Οίκο. 

Οι Τούρκοι σήμερα, είναι στην ίδια μοίρα που είχαν οι Αμερικανοί τους Βρετανούς διπλούς πράκτορες την παλαιά εποχή του ψυχρού πολέμου.

Έτσι τους αντιμετωπίζουν στο ΝΑΤΟ και όχι μόνο σε ότι αφορά το μαχητικό F-35, μιλάμε για συνολική τουρκική στρατιωτική αναξιοπιστία. 

Η παράδοση τώρα των «τουρκικών» F-35 ευρίσκεται σε «στάσιμο στάδιο» που βαίνει προς ολοκληρωτική ακύρωση του, εν αναμονή όμως της απόφασης του Κογκρέσου, το οποίο θα κρίνει τα πάντα.

Βάσει της σημερινής συμφωνίας, τα «τουρκικά» αεροσκάφη θα παραμείνουν σε αμερικανική βάση για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται για την συνέχεια απολύτως τίποτα.

Για τα επόμενα δύο χρόνια τα πρώτα τέσσερα τουρκικά F-35 θα παραμείνουν στην Αεροπορική Βάση Luke στην Αριζόνα των ΗΠΑ
πηγη

Παντου Τρομοκρ@τες βλεπει ο Σαλεμενος Σουλτανος, φυλακιζει καθημερινως κοσμο....

Ο φοβος και ο τρομος του Σαλεμενου ειναι μην τον ανατρεψουν...
Φυλακιζει αλυπητα κοσμο και τρεμει για το μελλον του....



Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας γνωστοποίησε πως έθεσε σε διαθεσιμότητα 635 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας που υπόκεινται στον έλεγχό του την Πέμπτη, κατηγορώντας την πλειονότητά τους για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και υποστηρίζοντας ότι επιδίδονταν σε δραστηριότητες που ήγειραν απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τις αρχές, 559 από αυτά τα στελέχη, που περιγράφονται ως «φύλακες χωριών», διατηρούσαν σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ενώ άλλα 76 ενέχονταν σε εμπορία ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο διάφορων αγαθών. Σύμφωνα με το Ανατολή, που επικαλέστηκε ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση να τεθούν τα πρόσωπα αυτά σε διαθεσιμότητα είναι προσωρινή κι εκκρεμεί η λήψη οριστικών αποφάσεων (1).

Μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αποπέμφθηκαν ή φυλακίστηκαν στην Τουρκία για τις φερόμενες σχέσεις τους με διάφορες οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές», κυρίως το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το θρησκευτικό τάγμα του Γκιουλέν ήταν σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος ωσότου επήλθε ρήξη ανάμεσα στον αυτοεξόριστο εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ ηγέτη του και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάνω από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν καθαιρεθεί, αποπεμφθεί, ή τεθεί σε διαθεσιμότητα διότι φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση του Γκιουλέν. 70.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ πολλά ΜΜΕ και διάφορες άλλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.
ΠΗΓΗ

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.