Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Εξαφανιζονται τελειως τα οστρακα και τα ψαρια απο τον Θερμαικο....

Μετα τα ψαρια....
Κοντευουν να εξαφανιστουν τελειως τα οστρακα, απο τον Θερμαικο...
Φετος ειδικα, εχουν γεμισει οι παραλιες, απο νεκρα οστρακα...
Μυδια, πινες, κυδωνια και πολλα παρομοια εχουν εξαφανιστει...
Κατι λιγα εχουν απομεινει που γινονται τροφη στα εκατομμυρια θαλασσια σαλιγκαρια....
Αν βουτηξεις και βρεις καποιο μυδι πχ, βλεπεις πανω του μια στοιβα σαλιγκαρια που προσπαθουν να το φανε...
Και φυσικα στο τελος το καταφερνουν...
Γιατι συνεβει αυτο, ευλογα θα ρωτησει καποιος...


Η απαντηση, που θα παρει απο τους διορισμενους επιστημονες ιχθυολογους και μη, ειναι, οτι φταιει η υπεραλιευση , η μηχανοτρατα, ακομη και οι λουομενοι, που βγαζουν κανα μυδι η κυδωνι για μεζε...
Οι <επιστημονες> αυτοι , με εισηγησεις τους, πριν καμμια τριανταρια χρονια καταφεραν και απαγορευσαν την αλιεια στις μηχανοτρατες, μεσα στον Θερμαικο, για να μην ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ τα ψαρια....

Σημερα, τα ψαρια, σχεδον εχουν εξαφανιστει...
Και εχουν εξαφανιστει, για τον ιδιο λογο, που εξαφανιζονται και τα οστρακα...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ....
Δεν φταινε, ουτε η υπεραλιευση, ουτε η μηχανοτρατα, ουτε οι οστρακαλιεις...
Οι ασχετοι <επιστημονες> φταινε με τα λαθος μετρα που παιρνουν...
ΔΗΛΑΔΗ...

1. Με καθε μπουρινι που πεφτει, ξεπλενονται τα φυτοφαρμακα που ριχνουν οι αγροτες στον καμπο της Θεσσαλονικης και με τα ποταμια μεταφερονται στις εκβολες των ποταμων στον Θερμαικο...
Εκει που γεννουν τα ψαρια...
Το αποτελεσμα ειναι προφανες...
Το ιδιο συμβαινει και στα οστρακα...

2. Καποια ειδη, οπως τα θαλασσια σαλιγκαρια, δεν βλαπτονται απο τα φυτοφαρμακα των αγροτων και αποτελειωνουν τα λιγα εναπομειναντα οστρακα...
Επισης, τα δελφινια δεν βλαπτονται απο τα φυτοφαρμακα....
Δεν αναπαραγονται οπως τα υπολοιπα ψαρια στις εκβολες των ποταμων.....
Εχει υπεραυξηθει λοιπον ο πληθυσμος τους στον Θερμαικο και το καθε ενα τους, χρειαζεται περιπου 35 κιλα ψαρια ημερησιως για να τραφει...
Στον Θερμαικο, ζουν πανω απο 1000 δελφινια...
Αρα...
Χρειαζονται για τροφη, πανω απο 35 τοννους ψαριων ημερησιως....
Ολα τα ψαρια, που θα καταφερουν να επιζησουν απο τα φυτοφαρμακα...

Κυριοι <επιστημονες>, αυτα ισχυουν και οχι, αυτα που λετε τοσα χρονια ! ! ! 
Ενας Ψαρας



ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ...ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ! ! !

Αλλαξτε ρε τους νομους επειγοντος....
Και πριν απο αυτο αλλαξτε και τους δικαστες....
Κι αν δεν το κανετε τετραετια δεν βγαζετε....
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ! ! !


Ελεύθερος αφέθηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του ο 58χρονος που τον βαρύνουν οι κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση, της αντίστασης κατά της αρχής, της απείθειας και της υπαιτιότητας σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Ο εμπρηστής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή κατόπιν εφέσεως και αφέθηκε ελεύθερος.....

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι απο τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο.

Το Ανακριτικό Τμήμα ωστόσο συνεχίζει να ερευνά την πιθανή εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες.





πηγη 

Απο την μυτη τραβουν οι Τουρκοι, τον Πλανηταρχη Τραμπ και μοιραζουν την Συρια....

Τετοιο διασυρμο ειχαν να υποστουν οι Αμερικανοι απο την εποχη της ξεφτιλας τους στο Βιετναμ.....
Οτι θελουν τους κανουν τα Μεμετια....
Κι αυτοι απλως φωναζουν και απειλουν....
Ισως δεν ακουσαν την παροιμια που λεει....Σκυλος που γαυγιζει δεν δαγκωνει ! ! !


Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων που συγκρότησαν Τουρκία και ΗΠΑ για την εγκαθρίδρυση και διαχείριση μιας ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία θα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων προβλέπεται να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Καταλήξαμε στους γενικούς όρους μιας συμφωνίας για το συντονισμό και τον έλεγχο του εναέριου χώρου καθώς και για πολλά θέματα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από την νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα, καθώς επισκέφτηκε σήμερα τα σύνορα με τη συνοδεία της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα που προορίζονται να λάβουν μέρος σε αυτό το κέντρο επιχειρήσεων.

Μια αμερικανική αντιπροσωπεία είχε φτάσει στην Σανλιούρφα τη Δευτέρα για την έναρξη των εργασιών σύστασης αυτού του κέντρου για το συντονισμό της σχεδιαζόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Αυτή η ζώνη αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και των εδαφών που ελέγχονται από τη κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία.

«Το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα (με την Ουάσινγκτον) έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής. Αναμένουμε να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο Ακάρ.

Η σύναψη αυτής της συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα απέτρεψε την εξαπόλυση μιας τουρκικής επίθεσης κατά του YPG, που είχε απειλήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τουρκικός στρατός έχει ήδη διεξάγει δύο στρατιωτικές εκστρατείας κατά των θέσεων του YPG το 2016 και 2018 στη βόρεια Συρία .

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι αυτή η προπαρασκευαστική συμφωνία Άγκυρας – Ουάσινγκτον για τη ζώνη στη βόρεια Συρία είναι μόνο η αρχή και πολλά ζητήματα χρειάζονται να διασαφηνιστούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο θρύλος του μασκοφόρου εκδικητή Zorro, δεν είναι εντελώς αποκύημα φαντασίας.....

Πολλα ειπωθηκαν....
Πολλες ταινιες εχουμε δει παλιοτερα...
Η Αληθεια ειναι...


Εμπνεύστηκε από ένα Μεξικάνο ο οποίος πήρε εκδίκηση για τα δεινά που είχε περάσει ο ίδιος αλλά και οι συμπατριώτες του από τους λευκούς αποίκους. Ο άντρας αυτός ήταν ο Χοακίν Μουριέτα.

Γεννήθηκε το 1829. Το 1850 μαζί με την σύζυγό του και τον αδερφό του Κάρλος, πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και πήγε στην Καλιφόρνια για μια καλύτερη τύχη. Ήταν η εποχή του «πυρετού του χρυσού», όταν η απληστία και το κυνήγι του θησαυρού, αντικατέστησαν κάθε άλλο αίσθημα και συναίσθημα στην αμερικανική δύση.

Οι τρείς τους έφτιαξαν ένα μικρό αγρόκτημα. Λίγο καιρό αργότερα, επιβλήθηκε ένας δυσβάσταχτος φόρος στους ανθρακωρύχους άλλης εθνικότητας, με τους λευκούς γείτονές τους να τους προειδοποιούν πως θα ήταν παράνομο για έναν Μεξικάνο να ισχυριστεί πως έχει αξιώσεις για τον χρυσό της περιοχής. Φυσικά, δεν έμειναν μόνο στις προειδοποιήσεις αλλά προχώρησαν και σε απειλές για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ένα απόγευμα οι λευκοί γείτονες των Μουριέτα, επιτέθηκαν στο αγρόκτημα και κρέμασαν τον Κάρλος από ένα δέντρο ενώ βίασαν και την σύζυγό του Χοακίν, και μάλιστα, μπροστά στα μάτια του. Μετά τον βιασμό της έκοψαν το λαιμό, ενώ παραμόρφωσαν και το δικό του πρόσωπο.

Ο Χοακίν επέζησε. Και έκανε την προσπάθεια του, ως όφειλε, να διεκδικήσει τα δίκια του με νόμιμο τρόπο. Όμως δεν βρήκε άκρη. Γιατί του είπαν πως οι Μεξικάνοι δεν μπορούν να κατηγορήσουν οποιονδήποτε λευκό. Η αδικία του προκάλεσε οργή και ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση και να αποδώσει την δικαιοσύνη.

Έψαξε και βρήκε 4 συντρόφους και έφτιαξε μια συμμορία, τους «Πέντε Χοακίν». Η συμμορία πήρε εκδίκηση από τους δολοφόνους του αδερφού του και της γυναίκας του. Και αφού απέδωσε δικαιοσύνη, συνέχισε την παράνομη δράση του. Λήστευαν τα πάντα. Βαγόνια τρένων, τράπεζες, άμαξες, χρυσωρυχεία κ.α., δολοφονώντας μόνο λευκούς. Υπήρχε μια εποχή που κανείς δεν περνούσε από περιοχές χρυσορυχείων, εξαιτίας του φόβου που υπήρχε για πιθανή επίθεση του Χοακίν Μουριέτα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια δεν μπορούσε πια να θεωρεί τις επιθέσεις των «Πέντε Χοακίν» ως δευτερεύον ζήτημα. Αποφάσισε να δώσει αμοιβή για το κεφάλι του Μουριέτα, το αστρονομικό ποσό για την εποχή, των 5.000 δολαρίων, ενώ δημιούργησε ομάδα ενόπλων που ονομάστηκαν «Καλιφόρνια Ρέιντζερς», που είχαν ως αποστολή να εντοπίσουν την συμμορία.

Στις 25 Ιουλίου του 1853, όταν ο Μουριέτα ήταν μόλις 24 ετών, οι Ρέιντζερς και οι «Πέντε Χοακίν» συγκρουστήκαν με τον Μουριέτα να πέφτει νεκρός. Ο θρύλος λέει πως μόλις κατάλαβαν ποιος είναι, του έκοψαν το κεφάλι, το οποίο έβαλαν σε ένα βάζο γεμάτο με ουίσκι και το έδειχναν στα χωριά για παραδειγματισμό.

Τον επόμενο χρόνο ο John Rollin Ridge έγραψε ένα μυθιστόρημα για την ζωή του. Η ιδέα του Zorro, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό βασίζεται στην ζωή του Μουριέτα, έγι9νε πράξη 66 χρόνια μετά τον θάνατό του, τον Αύγουστο του 1919.





πηγη 

'Ερχεται Καταστροφικο Τσουνάμι σε Ελληνικο Νησί ! Προειδοποίηση απο τον Καθηγητή Ε. Λέκκα <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>

Σε Πανικό βρίσκονται Τουρίστες και Κάτοικοι από την δήλωση του Καθηγητή Ε.Λέκκα. 

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κω η τοποθέτηση οθονών που προειδοποιούν για τσουνάμι.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής και οι επιχειρηματίες του τουρισμού αντιδρούν στο πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης του συστήματος καταγραφής και προειδοποίησης θεωρώντας ότι δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους τουρίστες και στους επισκέπτες του νησιού.

Ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε δηλώσεις του στο Open εξήγησε ότι όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να αντιληφθούν πως οι υποδομές του νησιού πρέπει να είναι εφάμιλλες των ευρωπαϊκών χωρών και να μην θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες…

Υπενθύμισε μάλιστα το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η Κως το 2017 από τον σεισμό και ότι εκείνη τη στιγμή όλοι οι επισκέπτες έτρεχαν να σωθούν προς το λιμάνι.

Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Με φόντο τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση συστήματος προειδοποίησης για τσουνάμι στην Κω, ο κ. Λέκκας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι στο νησί.
«Είμαι ο συντάκτης της παγκόσμιας κλίμακας τσουνάμι. Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Πάντως σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία τόνισε ότι «πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ως κοινωνία, να αφήσουμε πίσω τα παλιά, την άποψη ότι κρύβουμε τα θέματα κάτω από το χαλί, γιατί αυτό στοιχίζει ζωές» και υπογράμμισε ότι έχει ενδοιασμό «αν έπρεπε να μπουν (σ.σ. οι πινακίδες) αυτή τη χρονική περίοδο».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγη 

Αναστάτωση στην Κεφαλονιά: Εμφανίστηκαν μόνο τα Τρια Φιδάκια της Παναγίας, Ο θρύλος, οι Συμφορές και η Ανησυχία <ΦΩΤΟ>

Η Παναγία να μας βοηθήσει να μην συμβεί κανενα Κακο...

Στην Κεφαλονιά υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας με τα φιδάκια! Φέτος εμφανίστηκαν μόνο τρια από αυτά! Τι σημαίνει όμως ο αριθμός των φιδιών που εμφανίζονται εκεί και τι γίνεται αν δεν εμφανιστούν καθόλου;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο φιδάκι της Παναγίας εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή του Σωτήρος, όπως άλλωστε ορίζει και η παράδοση, στην Παναγία της Λαγουβάρδας στο Μαρκόπουλο.

Οι υπεύθυνοι του ναού όπου «ξεπρόβαλλε» το πρώτο φιδάκι της Παναγίας ανέφεραν ότι ο ναός θα είναι ανοικτός για προσκύνημα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Λίγη ώρα αργότερα, δυο φιδάκια της Παναγίας εμφανίστηκαν και στα Αργίνια. Οι κάτοικοι του χωριού εντόπισαν τα φιδάκια στη θέση που εμφανίζονται κάθε φορά εδώ και δεκάδες χρόνια. Τα δυο φιδάκια της Παναγίας μεταφέρθηκαν στο ναό της Παναγίας και αναμένουν τους προσκυνητές.

Τα φιδάκια της Παναγίας έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Φέρουν έναν σταυρό στο κεφάλι και τη γλώσσα, ενώ έχουν ιδιαίτερα απαλό δέρμα και φιλική συμπεριφορά.

Οι Κεφαλονίτες -αλλά και οι επισκέπτες του νησιού- περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο τα φιδάκια της Παναγίας, καθώς αρκετοί φοβούνται πως αν δεν εμφανιστούν θα συμβεί κάτι κακό.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια της Παναγίας μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές: Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο του ‘40, λίγο προτού ξεσπάσει ο πόλεμος και η δεύτερη τον Αύγουστο του 1953, οπότε η Κεφαλονιά δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από σεισμούς.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1.200 μ.Χ., σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα Σύμφωνα με την παράδοση, το 1.200 μ.Χ., σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Εκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα. Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Πηγή 

Μπλακ άουτ στη Σκιάθο: Χωρίς Ρεύμα το νησί που είναι γεμάτο Τουρίστες...


Σημειώθηκε περίπου στις 21.40 - Σύμφωνα με ενημέρωση του τεχνικού τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται εκτός λειτουργίας και παροχής η μία γραμμή που συνδέεται με το Πήλιο.

Στο νησί  βρίσκονται πάνω από 45.000 επισκέπτες Δήμαρχος Σκιάθου «Μεγάλη η βλάβη, αναμένουμε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση τμηματικά στη διάρκεια της νύχτας, με αρχή από το παραλιακό μέτωπο»

Χωρίς ρεύμα είναι πάνω από μία ώρα η Σκιάθος εξαιτίας σημαντικής βλάβης στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το γενικό black out σημειώθηκε περίπου στις 21.40 και αφορά την ηλεκτροδότηση όχι μόνο της Χώρας του νησιού, αλλά ολόκληρης της Σκιάθου, αφού σύμφωνα με ενημέρωση του τεχνικού τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται εκτός λειτουργίας και παροχής η μία γραμμή που συνδέεται με το Πήλιο.

Αυτές τις ημέρες η πληρότητα των καταλυμάτων στο «νησί του Παπαδιαμάντη» εκτιμάται ότι φθάνει στο 100% και υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη Σκιάθο πάνω από 45.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος της Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος η βλάβη έχει σημειωθεί στην περιοχή των Κουκουνιαριών και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την τοπική ΔΕΗ είναι μεγάλη.

Κατά την ίδια ενημέρωση, καταβαλλόταν προσπάθεια, ώστε να αποκατασταθεί έστω τμηματικά η ηλεκτροδότηση στη διάρκεια της νύχτας και αναμενόταν η αρχή να γίνει από το παραλιακό μέτωπο του νησιού.

Ωστόσο, ο κ.Πρεβεζάνος εξέφρασε και ανησυχία για τις καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας, αφού ήδη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχαν αρχίσει αστραπές: «Θα πέσει πολύ νερό απόψε», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πρεβεζάνος, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης γίνονταν από το τοπικό κλιμάκιο των τεχνικών, που βέβαια, είναι μικρό.


Πηγή 

Θρήνος στον Βόλο: Νεκρός 59χρονος που ''χτυπήθηκε'' από Κεραυνό


Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κοντά στη στάνη του, ενώ τον αναζητούσαν συγγενικά του πρόσωπα - Ο θάνατός του προσδιορίζεται την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε τον Βόλο

Ένας 59χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ορεινή περιοχή του Σέσκλου, αργά το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κοντά στη στάνη του, ενώ τον αναζητούσαν συγγενικά του πρόσωπα.

Πιθανολογείται οτι χτυπήθηκε από κεραυνό, και ο θάνατός του προσδιορίζεται την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε τον Βόλο.

Διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.


Πηγή 

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Βιασε 14χρονη, ο 32χρονος Κατσαπλιας ! ! ! Θα αφεθει κι αυτος ελευθερος?

Τι θα γινει ?
Θα βιαζουν , θα σκοτωνουν θα, θα, θα και θα τους αφηνετε ελευθερους ?
Ειστε συνενοχοι, οσοι τους ελευθερωνετε...
Δεν εφαρμοζετε τους νομους και το Συνταγμα, κυριοι χασοδικες...
Αν ηταν το δικο σας παιδι θα τον απελευθερωνατε ?


Στη σύλληψη λοιπον ενός 32χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας για τον βιασμό μίας 14χρονης, σε ξενοδοχείο του νησιού.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ξενοδοχείο στη Δασιά, όπου η 14χρονη Βρετανίδα έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, που εντόπισε και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 32χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Πηγή: corfutvnews.gr

Με γιαουρτια υποδεχτηκαν τον Πανο Κα(η)μεννο στην Μηλο...γιατι αραγε?




Πέταξαν γιαούρτια στο σκάφος του Πάνου Καμμένου στη Μήλο...
Του πασαλειψαν το αγαπημενο του σκαφος....
Εκεινος την γλυτωσε...


Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια ομάδα κατοίκων του νησιού, που αντιλήφθηκε την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο σκάφος του (Ferretti 68 ποδιών), συγκεντρώθηκε στο λιμάνι και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συγκεντρωμένοι τον αποκάλεσαν «προδότη της Μακεδονίας» και του είπαν ότι «θα πρέπει να ντρέπεται που κυκλοφορεί με ένα πολυτελές και ακριβό σκάφος, την αγορά του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει».

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «προδότη της Μακεδονίας», «απατεώνα», «παιδί της χλιδής»,  «μιζαδόρε».

Ορισμένοι, όπως φαίνεται μάλιστα και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πέταξαν μέχρι και γιαούρτια στο σκάφος του πρώην υπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος έφτασε στην Μαρίνα του Αδάμαντα της Μήλου ανήμερα της Παναγίας, και δημιούργησε μάλιστα και επεισόδιο με την υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Μήλου με αφορμή τα τέλη της ημερήσιας διαμονής της πολυτελούς θαλαμηγού του «Lay back».





πηγη 

Εύβοια: Εντόπισαν Στουπιά, Μπιτόνια, Εύφλεκτο Υγρό και Γκαζάκια στο σημείο που ξεκίνησε η Φωτιά ...


Κι όμως… Η τεράστια καταστροφή στην Εύβοια, με δέντρα και ζώα να έχουν γίνει στάχτη, με ηλικιωμένους και παιδιά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και φυσικά με μια τεράστια κινητοποίηση των αρχών που είναι «στο πόδι» για τέταρτη ημέρα, φαίνεται πως προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι!

Αυτό τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα…
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, εντόπισαν στοιχεία σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς, κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης, από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη φωτιά.

Τα αντικείμενα που προδίδουν το έγκλημα

Το συγκεκριμένο σημείο, απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μακρυμάλλη και εκεί, τα τρία κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος βρήκαν στοιχεία εμπρησμού σε τρία σημεία: Το ένα κοντά στο δρόμο και τα άλλα δύο σε απόσταση 20 – 30 μέτρων μέσα στο δάσος.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν: Σημάδια καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, συσσωρευμένα κλαδιά και ξύλα και φιαλίδια υγραερίου!

Ψάχνουν στοιχεία για τη μηχανή χωρίς πινακίδες
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον 25 καταθέσεις κατοίκων, που αναφέρουν ύποπτες κινήσεις ατόμου με μηχανή αλλά και ενός οδηγού αυτοκινήτου.

Για τη μηχανή μάλιστα, οι περισσότεροι από τους μάρτυρες είπαν, ότι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι καταθέσεις συνεχίζονται, έτσι ώστε οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής να έχουν αναφορά για το γραμματικό αριθμητικό μέρος των πινακίδων κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων για να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Τρεις ύποπτοι για την καταστροφή
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχει σχηματιστεί ένας κύκλος τριών υπόπτων, που είναι κάτοικοι της περιοχής. Και οι τρεις έχουν ήδη εξεταστεί, για το πού βρίσκονταν τις επίμαχες ώρες. Οι πληροφορίες λένε, ότι έχουν παρουσιάσει άλλοθι…

Ανάμεσα στους υπόπτους, είναι και ο 33χρονος που είχε συλληφθεί πέρσι για εννέα εμπρησμούς και μάλιστα είχε καταδικαστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο ίδιος, είπε ότι την ώρα της φωτιάς ήταν σε άλλο χωριό της Εύβοιας. Άλλοθι, το οποίος εξετάζεται…

Πηγή 

Βαριά «Καμπάνα» 100 ευρω σε Εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» επειδή κάπνιζε...


Η εργαζόμενη εντοπίστηκε να καπνίζει στη γραμματεία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων
Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έπεσε μια εργαζόμενη σε
νοσοκομείο επειδή κάπνιζε.


Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά τις καταγγελίες που έκανε μέσω επιστολής προς το υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ο ο ακτιβιστής για
τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, Ανδρέας Μπαρδάκης.

Στις καταγγελίες περιγραφόταν η συμπεριφορά νοσοκόμων και γιατρών που κάπνιζαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί της 8ης Αυγούστου οι ελεγκτές εντόπισαν εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων.

Στη συγκεκριμένη εργαζόμενη επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ.

Δείτε το πόρισμα των Ελεγκτών:


Πηγη

Προσοχη! <Θερίζει> Ο Ιός του Δυτικού Νείλου: Έξι νεκροί ! Δειτε τις Περιοχές με τα Περισσότερα Μολυσμένα Κουνούπια <Χαρτης>

Προσοχή στις Ευπαθείς Ομάδες και μικρά παιδιά ! 
Οι Περιοχές με τα περισσότερα Μολυσμένα Κουνούπια! 
Πώς να προστατευτείτε, τα Ύποπτα Συμπτώματα...

Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου: Έξι νεκροί Οι περιοχές με τα περισσότερα μολυσμένα κουνούπια Πώς να προστατευτείτε, τα ύποπτα συμπτώματα

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Και τα έξι θύματα ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών.

Από τις αρχές της φετινής περιόδου επιδημιολογικής επιτήρησης και μέχρι τις 14 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό.
Με βάση την περιοχή έκθεσης των ασθενών στον ιό, εκτιμάται ότι μολυσμένα κουνούπια κυκλοφορούν σε τουλάχιστον δέκα περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε:
– Πιερία (Δήμος Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού)
– Πέλλας (Δήμος Πέλλας)

– Ροδόπης (Δήμος Ιάσμου)
– Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου, Αβδήρων, Ξάνθης)
– Καβάλας (Δήμος Νέστου και Θάσου)
– Λάρισας (Δήμος Λάρισας, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Τεμπών)
– Τρικάλων (Δημος Τρικκαίων)
– Καρδίτσας (Δήμος Καρδίτσας)
– Θεσσαλονίκης (Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)
– Ανατολικής Αττικής (Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας)


Πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με τα κουνούπια. Όταν ένα κουνούπι δαγκώνει ένα μολυσμένο πουλί και στη συνέχεια τσιμπήσει ένα άτομο, τότε το άτομο αυτό μολύνεται.
Τα κουνούπια μεταφέρουν τα υψηλότερα ποσά του ιού στις αρχές του φθινοπώρου. Γι αυτό και το ποσοστό της ασθένειας αυξάνει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κίνδυνος μειώνεται καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και τα κουνούπια εξαφανίζονται. Χρόνος επώασης της ασθένειας του ιού του Δυτικού Νείλου Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλώσει την αρρώστια ένα παιδί που ήρθε σε επαφή με τον ιό είναι 2-14 μέρες.
Πως εκδηλώνεται (συμπτώματα) η ασθένεια του ιού του Δυτικού Νείλου
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων (περίπου 80%) που μολύνονται από το ιό παραμένουν ασυμπτωματικά.
Όσοι παρουσιάσουν συμπτώματα συνήθως είναι ήπια και πιθανό να παρουσιάσουν τα πιο κάτω:
• Κοιλιακός πόνος
• Διάρροια
• Πυρετός
• Πονοκέφαλος
• Έλλειψη όρεξης
• Μυϊκοί πόνοι
• Ναυτία
• Εξάνθημα
• Πονόλαιμος
• Διόγκωση των λεμφαδένων
• Έμετος
Σπάνια ο ιός μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα οπότε το παιδί μπορεί να παρουσιάσει τα πιο κάτω συμπτώματα:
Σύγχυση, απώλεια της συνείδησης ή κώμα, μυϊκή αδυναμία, δυσκαμψία του αυχένα
Τα πιο κάτω άτομα κινδυνεύουν να παρουσιάσουν σοβαρή μορφή της ασθένειας του ιού του δυτικού Νείλου.
• Παιδιά με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο ιός HIV, μεταμοσχεύσεις οργάνων, η χημειοθεραπεία
• Οι ηλικιωμένοι ή πολύ μικρά παιδιά
• Εγκυμοσύνη
Πώς να προστατευτείτε
Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’όλη την περίοδο της κυκλοφορίας τους.
Συνιστά ενδεικτικά την ένδυση με κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα) καθώς και τη χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, εφόσον είναι εγκεκριμένα στη χώρα.
Άλλα μέτρα προστασίας είναι τα συχνά ντους για την απομάκρυνση του ιδρώτα που προσελκύει τα κουνούπια, η χρήση κουνουπιέρας ιδίως σε παιδικά κρεβάτια, η χρήση σήτας σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών, ανεμιστήρα ή κλιματιστικού, εντομοαπωθητικών οικιακής χρήσης και η απομάκρυνση κάθε αντικειμένου με λιμνάζον νερό όπως οι θήκες των γλαστρών κ.α.


Πηγή 

Θρήνος στην Πάτρα: Το Σάββατο η Κηδεία του 29χρονου Πατέρα τριών παιδιών που Πέθανε από τις αναθυμιάσεις στο σπίτι του

Κριμα...
Θερμά Συλληπητηρια στην Οικογένεια του..

Απαρηγόρητα τα παιδιά, η σύζυγός, οι γονείς και τα αδέλφια του

Το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από τσιγάρο εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική για το τραγικό συμβάν του θανάτου του 29χρονου Λευτέρη Πανταζή σήμερα το πρωί στο σπίτι του στις Ιτιές, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μπροστινό μέρος της οικίας.

O άνδρας εργαζόταν στα Coffee Island στην οδό Γούναρη στην Πάτρα. Το κατάστημα κατέβασε ρολά σε ένδειξη πένθους. "KΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ" γράφει η ανακοίνωση.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά του Β΄Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών. Απαρηγόρητα είναι τα παιδιά του, η σύζυγός του, οι γονείς και τα αδέλφια του

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Ο άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο μπροστινό τμήμα της οικίας. Προσπάθησε να ξεφύγει ανοίγοντας τα ηλεκτρικά παντζούρια αλλά δεν τα κατάφερε.

Τρεις από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση ανέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα και έπρεπε να τους χορηγηθεί οξυγόνο για να αντιμετωπίσουν τα αναπνευστικά προβλήματα.

 Ο νεαρός ήταν μόνος του στο σπίτι μιας και η οικογένειά του βρισκόταν στα Καλάβρυτα για το Δεκαπενταύγουστο.
Πηγή 

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Πύργος Ηλείας: Εμπρηστής Επιτέθηκε με μανία σε Πυροσβέστες και προκάλεσε Τροχαίο <ΦΩΤΟ>


Πρωτοφανές ήταν το επεισόδιο που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα σε πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive καθώς δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως τίποτα για το περιστατικό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.


Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται. Το Ανακριτικό Τμήμα ερευνά την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες…

Πηγή 

Εμπρηστης, επιτεθηκε, τραυματισε Πυροσβεστες, συνεληφθη και....μαλλον θα αφεθει ελευθερος ! ! !

Άγρια συμπλοκή πυροσβεστών, με άνδρα που συνελήφθη, για εμπρησμό...
Και, ειναι καλα στην υγεια του...
Και σιγουρα θα αφεθει ελευθερος...
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ....
Αλλαξε τους νομους, αλλιως τετραετια δεν θα βγαλεις ! ! !


Πρωτοφανές ήταν το επεισόδιο που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα σε πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive καθώς δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως τίποτα για το περιστατικό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται. Το Ανακριτικό Τμήμα ερευνά την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες…






πηγη 

Αυτος, ειναι ΗΓΕΤΗΣ....ΑΥΤΟΣ ! ! !

Αυτος, που περπατα μεσα στον κοσμο, χωρις μπραβους και ασφαλιτες....
Αυτος, που δεν προλαβαινει, να ανταποκρθει στις αυθομητες χειραψιες...
Οχι πληρωμενες χειραψιες, φωτο και υποδοχη απο γυφτους....
ΑΥΤΟΣ, θα αλλαξει την Ευρωπη, ειτε το θελουν τα λαμογια που κυβερνουν ειτε οχι...
Δειτε βιντεο ΕΔΩ και θα μας δικαιωσετε...




Θρήνος στην Πάτρα: 29χρονος νεκρός μετά από Φωτιά σε διπλοκατοικία

Κριμα…

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο διπλοκατοικίας στην οδό Αγήνορος - Τρεις πυροσβέστες χρειάστηκαν οξυγόνο καθώς το σπίτι ήταν ερμητικά κλειστό

Τραγωδία ανήμερα Δεκαπενταύγουστου στην Πάτρα με έναν 29χρονο να χάνει τη ζωή του από φωτιά σε ισόγειο διπλοκατοικίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 6.45 το πρωί στο οίκημα που βρίσκεται στην οδό Αγήνορος στην περιοχή των Ιτεών.

Ο 29χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους πυροσβέστες.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή χορήγησε οξυγόνο σε τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα εξ αιτίας του διοξειδίου του άνθρακα που είχαν εισπνεύσει κατά την κατάσβεση, καθώς το σπίτι ήταν ερμητικά κλειστό με ηλεκτρικά μπατζούρια τα οποία δεν άνοιγαν.


Πηγη

Συναγερμός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν «αθόρυβα» τους πυραύλους cruise Atmaca Block-1 <ΒΙΝΤΕΟ- ΧΑΡΤΗΣ>


Ενα νέο, εγχώριας σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής, δύσκολα ανασχέσιμο λόγω υψηλής ταχύτητας, τουλάχιστον «στα χαρτιά», cruise βλήμα επιφανείας-επιφανείας με δυνατότητες καταστροφής και στόχων εδάφους το Atmaca Block-1, ενέταξε αθόρυβα σε υπηρεσία το τουρκικό Ναυτικό.

Τα πρώτα βλήματα τοποθετήθηκαν στην θέση των πυραύλων
RGM-84 της νέας κορβέτας, επίσης τουρκικής σχεδίασης και ναυπήγησης, F-514 Kınalıada κλάσης Ada.

Είναι κατασκευής της εταιρείας Roketsan και δίνει εντελώς νέες δυνατότητες στο τουρκικό Ναυτικό, καθώς ισοσκελίζει την ύπαρξη των πυραύλων Exocet MM-40 Block III με την ακτίνα δράσης των 180 χλμ. που είναι τοποθετημένες στις πυραυλακάτους κλάσης «Ρουσσέν» του ΠΝ.

Ο νέος πύραυλος κατά σκαφών επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού θα αντικαταστήσει μεν τους αμερικανικούς πυραύλους RGM-84 με την περιορισμένη ακτίνα δράσης των 80 χλμ., στο σύνολο τους, αλλά θα προσδώσει μεγάλες δυνατότητες στρατηγικού πλήγματος στο τουρκικό Ναυτικό, καθώς μπορεί να πλήξει επίγειες εγκαταστάσεις, όπως σταθμούς ραντάρ, σταθμούς καυσίμων, οχυρά, στρατηγεία κλπ. από ασφαλείς αποστάσεις.

Μπορεί να εκτοξευθεί από το Βόρειο Αιγαίο π.χ. και να πλήξει εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη, την Θεσσαλία κλπ.

Αλλάζει και την τακτική κατάσταση σε νοτιοανατολική Αιγαίο, καθώς όλη η Κρήτη τίθεται υπό την ακτίνα δράσης μιας κορβέτας που θα εκτοξεύσει τα βλήματά της σε απόσταση 50 χλμ από την ανατολική πλευρά του νησιού ή στα νότια παράλιά της.

Ο χάρτης με τις ακτίνες δράσης που δημοσιεύουμε, αφορά εκτοξεύσεις από επίγειους εκτοξευτές από τα βάθη της Τουρκίας!

Η ανάπτυξη του πυραύλου ξεκίνησε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την εταιρεία Roketsan το 2009 με τις δοκιμές του Atmaca Block-1 να ολοκληρώνονται το Νοέμβριο του 2018 για να ακολουθήσει τον ίδιο μήνα η σειριακή παραγωγή του πυραύλου.

Ο cruise πύραυλος Atmaca Block-1 έχει μήκος 4,8 μέτρα βάρος 800 κιλά βάρος πολεμικής κεφαλής 200 κιλά, κινητήρα Turbojet ο οποίος επιτρέπει στον πύραυλο να επιτύχει ταχύτητα 1.042 χλμ / ώρα μπορεί να πετάει μόλις 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει εμβέλεια 200 χλμ.
Θα τοποθετηθεί εντός πενταετίας στο σύνολο των σκαφών επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού, καθώς και των υποβρυχίων Τype 214ΤΝ.

Επίσης προγραμματίζεται η εγκατάστασή του σε επίγειους εκτοξευτές στο βόρειο Αιγαίο και στο νοτιοανατολικό απέναντι από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγη






Άλιμος: Πέθανε σώζοντας την 9χρονη βαφτιστήρα του


Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8/2019), στις γραμμές του τραμ, ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο της «Ακτής του Ήλιου», στον Άλιμο.

Στην προσπάθειά του, ένας 61χρονος, που πήγαινε για μπάνιο με την 9χρονη βαφτιστήρα του, να περάσει το δρόμο παρασύρθηκε από το τραμ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό τέλος.

Σε αντίθεση με τον 61χρονο, τυχερή στάθηκε η 9χρονη καθώς την τελευταία στιγμή ο άντρας πρόλαβε να σπρώξει τη μικρή και να τη σώσει από τον θάνατο.

Σοκαρισμένος από την τραγωδία που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του νεαρός αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει: «Είδα τον άντρα με το κοριτσάκι να προσπαθούν να περάσουν απέναντι. Της κρατούσε το χέρι…

Δυστυχώς δεν είχε δει το τραμ που ερχόταν με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου το τραμ, έπεσε πάνω του και τον πέταξε πάνω σε μια σιδερένια κολόνα. Το κοριτσάκι, σώθηκε από θαύμα, αφού πέρασε ξυστά δίπλα του».


Πηγή 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Α Ι Σ Χ Ο Σ.....Ελεύθερος ο εμπρηστής, με τους 9 εμπρησμούς ! ! !

Ενω δεν θαπρεπε, να ξαναδει το φως του ηλιου....
Αφεθηκε ελευθερος...
Και περιμενουμε, να περιοριστουν οι εμπρησμοι...
Αυτοι πληρωνονται , βαζουν την φωτια και ξερουν, οτι θα τους αφησουν ελευθρους να απολαυσουν την ζωη τους, με τα λεφτα που πηραν για να μας καψουν....
ΑΙΣΧΟΣ και μονον ΑΙΣΧΟΣ ειναι η αποφαση αυτη...
Να επανελθει η θανατικη ποινη, ειναι η προταση μας, για τετοιου ειδους εγκληματιες ! ! !


Ελέυθερος ο  32χρονος άνδρας απο την τοπική κοινότητα του Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ο οποίος συνελήφθη στις 25/8/18 με την κατηγορία του εμπρησμού για την καταστροφική φωτιά στο Κοντοδεσπότι αλλά και για άλλες 8 φωτιές

Η υπόθεση με τους 9 εμπρησμούς εκδικάστηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, όπου το δικαστήριο τον καταδίκασε για 2 εμπρησμούς σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή, ενώ για τους άλλους 7 αθωώθηκε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την αποφυλάκιση του 32χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας τον είχε κατηγορήσει για τις εξής 9 πυρκαγιές:
1. Την 25-08-2018 και Ω/ 17:20 στην τοποθεσία «ΚΡΥΟ ΡΕΜΑ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

2. Την 25-08-2018 και Ω/ 18:20 στην τοποθεσία «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

3. Την 12-08-2018 και Ω/ 15:24 στη θέση «ΑΛΩΝΑΚΙ» του ΤΚ Κοντοδεσποτίου, του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, από την οποία κάηκε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, οκτώ χιλιάδες (8.000) στρέμματα περίπου.

4. Την 01-07-2018 και Ω/ 18:25 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

5. Την 30-06-2018 και Ω/ 15:20 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

6. Την 29-06-2018 και Ω/ 15:20 στη θέση «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

7. Την 05-06-2018 και Ω/ 13:35 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

8. Την 03-06-2018 και Ω/ 15:45 στη θέση «ΚΑΤΩ ΛΑΚΚΕΣ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

9. Την 02-06-2018 και Ω/ 15:10 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων





πηγη 

Συνεληφθη ενω προσπαθουσε να βαλει φωτια, κοντα στο Οχυρο Ρουπελ! Κυριε Εισαγγελευ θα αφεθει ελευθερος ?


Συνελήφθη εμπρηστής που έβαζε φωτιές κοντά στο οχυρό Ρούπελ
Τον επιασαν στα πρασα...
Και ειναι καλα στην υγεια του....
Όπως, στο μεταξύ, έγινε γνωστό από την προανάκριση της πυροσβεστικής, ο συλληφθείς δηλώνει υπήκοος Βουλγαρίας, κάτοικος Σόφιας.
Θα δικασθει....
Και ?
Θα αφεθει ελευθερος κυριε Εισαγγελευ ?
Τοτε....δεν θα σταματησουν να βαζουν φωτιες ! ! !


Μιλώντας λοιπον νωρίτερα στο «Πρακτορείο FM 104,9», ο κ. Τσολάκης σημείωσε:«Περίπου στις 7 το πρωί σήμερα, ειδοποιηθήκαμε από το στρατό ότι υπάρχει καπνός κοντά στο οχυρό του Ρούπελ. Την ώρα που επιχειρούσε στο σημείο η πυροσβεστική και έθεσε υπό έλεγχο την εστία, εμφανίστηκε και άλλος καπνός λίγο πιο πάνω και εντοπίστηκε κάποιο άτομο να βάζει πυρκαγιές».

«Έγινε άμεση κινητοποίηση, ζητήσαμε τη συνδρομή της αστυνομίας από τις Σέρρες, ενώ είχαμε και κινητοποίηση από ομάδα του στρατού. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα άτομο, είναι αλλοδαπός και έβαζε πυρκαγιές σε ελληνικό έδαφος με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Τσολάκης.








πηγη

Έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται βροχές, Καταιγίδες και Χαλάζι

Μακάρι να βρέξει πολύ να σβήσουν οι Φωτιές.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Πέμπτη 15-08-2019 από τις μεσημβρινές ώρες η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και σταδιακά η Ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή 16-08-2019 από τις απογευματινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία -κυρίως η

Χαλκιδική, η Θράκη και αργά το βράδυ οι Σποράδες και πιθανώς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα το πρωί του Σαββάτου 17-08-2019 θα εξασθενήσουν.


Πηγή 

«Σκαμπίλι από την Παναγιά» Συγκλονίζουν τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου για τις Πυρκαγιές...


Ανατριχιαστικά όσα έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος για τις πυρκαγιές: «Σκαμπίλι από την Παναγιά»
Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου, στις δύσκολες ημέρες του ανείπωτου πόνου των φονικών πυρκαγιών, έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού.

«Μετά τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στο Άγιον Όρος, είχα πάει να δω το γέροντα. Ήταν «θυμωμένος» και φώναζε. «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν».

Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος).

Λέγανε ότι θα σβήσει πιο μπροστά, γιατί δε φυσούσε και όμως έσβησε την τελευταία μέρα κι ας είχε αέρα.

Λες και την οδηγούσε ένα χέρι, πήγαινε γύρω – γύρω από ‘κει που δεν την περιμένανε και παρέκαμπτε τις ζώνες ασφαλείας. Κάηκαν τα δάση! Κάηκε το κοσμικό φρόνημα;»

*Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε» του Αθανάσιου Ρακοβαλή


Πηγή 

Εφτασαν στην Ελλάδα τα Ιταλικά αεροσκάφη Canadair, Πρόβλημα με τα Κροατικά


Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τα μεσάνυχτα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Προστασίας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Τα ιταλικά αεροσκάφη, μαζί με τα ελληνικά, θα ξεκινήσουν την μάχη με τις φλόγες με το πρώτο φως της ημέρας.

Αντίθετα, υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία και έτσι η χώρα μας κατέθεσε ήδη νέο αίτημα προς την Ισπανία, προκειμένου δύο ακόμα αεροσκάφη να φτάσουν από εκεί.

Στην Ελλάδα ο Χρήστος Στυλιανίδης
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 9 π.μ. ο επίτροπος θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια. Ο επίτροπος, όπως επισημαίνεται, θα ενημερώσει τον υπουργό για την ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού «rescEU».

Κομισιόν: «Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες»
Σε ανάρτηση στην επίσημο λογαριασμό της Κομισιόν επισημαίνεται ότι «Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα του #rescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες. @StylianidesEU».



Πηγή 

Ανεξέλεγκτη η Φωτιά στην Εύβοια: Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ έχει βυθίσει στο σκοτάδι την Περιοχή <ΦΩΤΟ>


Αποδίδει το νυχτερινό σχέδιο δράσης της πυροσβεστικής, καθώς έπεσαν οι άνεμοι τη νύχτα - Οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με «δυναμική παρέμβαση» για να κρατήσουν τη φωτιά ως το πρωί - Καλύτερη εικόνα στις 4 τα ξημερώματα στο μέτωπο του χωριού Μακρυμάλλη - Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ έχει βυθίσει στο σκοτάδι την περιοχή - Η αντιπυρική ζώνη έξω από τα Ψαχνά σταμάτησε την πορεία της φωτιάς προς την πόλη

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη   στην Εύβοια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έφτασε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς φαίνεται πως αποδίδουν. Οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες μικροεστίες που ξεπηδούν συνεχώς σε όλο το μήκος του γιγαντιαίου μετώπου, ενώ προσπαθούν δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες να περιορίσουν την καταστροφή.


Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου στις 4 τα ξημερώματα, με τους ανέμους να έχουν κοπάσει, η εικόνα της φωτιάς στο χωριό Μακρυμάλλη ήταν πολύ καλύτερη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να προλάβουν να περιορίσουν τη φωτιά πριν ενταθούν εκ νέου οι άνεμοι, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στην Ελλάδα εξάλλου βρίσκονται ήδη δύο αεροσκάφη από την Ιταλία για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Περίπου έως τις 9 το πρωί, οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν έως 4 μποφόρ, ενώ από την ώρα εκείνη έως και το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι από τις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αιτία, οι πολύ ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν και καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Οι άνεμοι κόπασαν όταν έπεσε η νύχτα και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, όλο το βράδυ. Το πρωί όμως, περίπου στις 9, αναμένεται να ενισχυθούν εκ νέου σημαντικά και να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ήταν ορατοί ακόμα και από το Ναύπλιο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.
Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.
«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.
Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα από τη στιγμή που το μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.
«Ελπίζουμε τη νύχτα να μην έχουμε ισχυρούς ανέμους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε κάποια μέτωπα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Θεοδωρικάκος: Δίνουμε σκληρή μάχη, δρούμε με σχέδιο
Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη με το χρόνο τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που έχει μεταβεί στα Ψαχνά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η βασική προσπάθεια των 300 πυροσβεστών που δρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές. «Να μην έχουμε καμία απώλεια και να σωθούν τα σπίτια» είπε και πρόσθεσε ότι η περίμετρος του μετώπου είναι 11.5 χλμ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε επίσης όλοι οι άνθρωποι δρουν συντονισμένα και και νιώθουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους και δρα με συγκεκριμένο σχέδιο.



Πηγή 

Εύβοια: Μάχη με την Πύρινη λαίλαπα δίνουν όλη την νύχτα οι Πυροσβέστες <ΦΩΤΟ>


Ανείπωτη είναι η καταστροφή που έχει ήδη προκαλέσει η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Εύβοια.

Ένα δάσος ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας, μια περιοχή Natura έχει υποστεί τεράστια ζημιά από την πύρινη λαίλαπα, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που δίνουν όλη την νύχτα οι πυροσβέστες.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη μάχη του ανθρώπου με τις φλόγες και την καταστροφή του περιβάλλοντος από την πυρκαγιά.












Πηγή 

Εύβοια:<Βιβλική Καταστροφή> Η Πρώτη δορυφορική Φωτογραφία της Φωτιάς στην Εύβοια από το Copernicus <ΦΩΤΟ>


Την πρώτη δορυφορική απεικόνιση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια έδωσε στην δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, κατόπιν αιτήματος της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτογραφία ελήφθη αγά το πρωί, πριν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα.

Για τον λόγο αυτό τα κύρια ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στην περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, στην κοντινή μονή και στο δάσος λίγο βορειότερα.

Η εικόνα φανερώνει ακόμα πόσο πυκνός ήταν ο καπνός που προκλήθηκε από την φωτιά, ο οποίος προκάλεσε συνθήκες αιθαλομίχλης στην Αττική.

Ακριβώς εξαιτίας του πυκνού καπνού η υπηρεσία Copernicus ενημέρωσε μέσω Twitter ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει απόψε αναλυτική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Δορυφορική αποτύπωση της πυρκαγιάς έχουν δώσει και οι υπηρεσίες του Αστεροσκοπείου Αθηνών, απεικονίζοντας την περικύκλωση του χωριού Μακρυμάλλης από την φωτιά και την σταδιακή επέκταση του μετώπου προς τα νότια και νοτιοανατολικά.






Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

15χρονος Πολωνός: «Ο Θεός με οδηγούσε και μου εδινε δύναμη» <ΦΩΤΟ>


PłOCK, Πολωνία Ένας 15χρονος Πολωνός τόλμησε να εμποδίσει μια πορεία «υπερηφάνειας» LGBT μόνος του υψώνοντας ένα Σταυρό και πλέον αποθεώνεται από τα social media ως «ήρωας».
Ο Jakub Baryła, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «καθολικό, παραδοσιακό, συντηρητικό και πατριώτη» στο Twitter, έχει γίνει σημείο αναφοράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς στάθηκε μόνος του απέναντι από μια πορεία 1.000 και πλέον ομοφυλοφίλων στην πόλη Πλόκ το Σάββατο.


Ο Baryła, που είναι και σύμβουλος στο Συμβούλιο Νεολαίας τουPłock, δήλωσε ότι αποφάσισε να εμποδίσει την πορεία με τον σταυρό αφού εμπνεύστηκε από «μια παρόμοια χειρονομία του π.Ignacy Skorupko κατά τη μάχη της Βαρσοβίας με τουςΜπολσεβίκους το 1920»


Ο πατέρας Skorupko ήταν Πολωνός στρατιωτικός εφημέριος  που σκοτώθηκε στις 14 Αυγούστου 1920, στη μάχη του Ossów κατά την πολωνική αντεπίθεση. Στάθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με τους στρατιώτες οδηγώντας τους σε επίθεση, κρατώντας ένα σταυρό για να ενθαρρύνει τους Πολωνούς στρατιώτες.

Ο Baryła λέει ότι αρχικά εγκατέλειψε αυτή την ιδέα «εξαιτίας των κοινωνικών συνεπειών, φοβόμουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι», δήλωσε στον συντηρητικό ιστοχώρο Polityce.pl.

Ωστόσο, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να δράσει όταν είδε μια βλάσφημη εικόνα της Παναγίας της Częstochowa με ένα φωτοστέφανο στην παρέλαση «υπερηφάνειας» του Płock:
Ζήτησα ένα σταυρό από έναν ιερέα από μια ενορία του Płock. Ο ιερέας φοβόταν τους αθεϊστές μήπως βεβηλώσουν τον Τίμιο Σταυρό, αλλά τελικά μου έδωσε ένα σταυρό. Ήθελα όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να δουν τη χειρονομία μου. Ήθελα να τους κάνει να προβληματιστούν και να συζητήσουν. Πρώτα, περπάτησα με ένα σταυρό στο χέρι μου μπροστά από το αστυνομικό κλοιό που προστάτευε την πορεία «ισότητας».

Αργότερα κάθισα στο πεζοδρόμιο και προσευχόταν στα λατινικά με τις λέξεις Salve Regina. Έκανα την προσευχή μου στη Μητέρα του Θεού, το ιδανικό της αγνότητας. Ήρθαν οι αστυνομικοί και μου ζήτησαν να φύγω από το δρόμο. Είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω γιατί οι συμμετέχοντες της πορείας καταστρέφουν την καθολική πίστη μου και βλάπτουν την πολωνική σημαία τοποθετώντας ένα ουράνιο τόξο πάνω της.

Μετά την άρνησή του οι άνδρες των ΜΑΤ τον άρπαξαν και τον απομάκρυναν.
«Δεν είχα φόβο, είχα επικεντρωθεί στο σταυρό που κρατούσα, είμαι καθολικός, έτσι έχω επικεντρωθεί στον Θεό που μου δίνει δύναμη» είπε ο 15χρονος. «Έχω την εντύπωση ότι ο Θεός με οδηγούσε», είπε προσθέτοντας ότι η αστυνομία συμπεριφέρθηκε «άψογα».

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ,ο Baryła άρχισε να επαινείται σε όλο τον κόσμο για το θάρρος του.


Πηγή 

Λαμια: Την Χαράκωσε Εν Ψυχρώ μέσα στην Πλατεία Πάρκου <ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ>


Ο τσακωμός ενός ζευγαριού το μεσημέρι της Τρίτης, στο κεντρικότερο σημείο της Λαμίας, την πλατεία Πάρκου κατέληξε στον τραυματισμό μιας 43χρονης γυναίκας με ξυράφι - Συνελήφθη ο δράστης λίγη ώρα μετά το συμβάν


Γύρω στις 3:00 το μεσημέρι της Τρίτης ένα ζευγάρι που έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά, τσακώθηκε μέσα στην πλατεία και η γυναίκα θέλησε να φύγει.

Τότε ο αλλοδαπός σύντροφός της που είναι γνωστός στην περιοχή, πρόσφατα αποφυλακισθείς από τις Φυλακές Δομοκού, την πλησίασε από πίσω και με ένα σπασμένο ξυραφάκι, κατάφερε στην άτυχη γυναίκα, τουλάχιστον, δύο βαθιές ξυραφιές στο πρόσωπο.


Το ευτύχημα είναι ότι δεν τη βρήκε στην καρωτίδα, καθώς η γυναίκα αμύνθηκε, οι πληγές όμως ήταν βαθιές και το θύμα έχανε πάρα πολύ αίμα. Τρέμοντας και ενώ αιμορραγούσε ασταμάτητα, βγήκε στο δρόμο, καλώντας σε βοήθεια, ενώ σχεδόν λιποθύμησε στην άκρη της πλατείας.


Κάποιοι περαστικοί έσπευσαν να βοηθήσουν, όπως και ένας φίλος της κοπέλας που λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να τη γλιτώσει από τα χέρια του παραλίγο δολοφόνου της.


Πρώτος στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που ανέλαβε αμέσως δράση και προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία, πιέζοντας την πληγή της γυναίκας. Η επέμβαση του ήταν σωτήρια για την 43χρονη.
Συνάδελφοι του, της Άμεσης Δράσης έσπευσαν προς αναζήτηση του δράστη, ο οποίος είχε φροντίσει να εξαφανιστεί, ωστόσο η περιγραφή του ήταν πολύ γνωστή στις αρχές και λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στα επόμενα λεπτά, έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με επιπλέον συνοδό διασώστη που φρόντισαν για την άμεση και ασφαλή διακομιδή της στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.
Δείτε βίντεο του Lamiareport από το αιματηρό επεισόδιο που έγινε μέρα - μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου:

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.