Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Πεθανε ο παππουλης, που τον ξυλοκοπησαν για να τον ληστεψουν οι <επενδυτες> (σκληρες εικονες) ! ! !

 Ξεψύχησε, 48 ώρες μετά, ο 85χρονος παππούλης από τα Σεπόλια 
ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ! ! !
Δείτε καλά και κατανοήστε, αν σας έχει μείνει έστω και λίγη φαιά ουσία, που μας καταντήσανε τη χώρα οι «προοδευτικοί» πανηλίθιοι, αριστεροί και δεξιοί…. 
Φανταστείτε λίγο ότι ο άνθρωπος αυτός μπορούσε να είναι ο πατέρας σας…

Εκλογές έρχονται, φροντίστε και πάλι να ψηφίσετε αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από τον χάρτη …

«Τον βρήκαμε παραμορφωμένο. Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο ξύλο» λέει η γυναίκα που βρήκε αιμόφυρτο το πρωί της Κυριακής τον 85χρονο....
Ο ηλικιωμένος πέθανε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, την Τρίτη..

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της γυναίκας που μαζί με τον σύζυγό της βρήκαν αιμόφυρτο τον 85χρονο στα Σεπόλια που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από δύο ημέρες μάχης για τη ζωή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από ληστές που μπήκαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η γυναίκα περιγράφει πώς μαζί με τον σύζυγό της βρήκαν τον άτυχο ηλικιωμένο «παραμορφωμένο, με σπασμένα δόντια και «μαύρο» από το ξύλο».

Σύμφωνα με την ίδια ακόμα και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο σοκαρίστηκαν από την εικόνα που αντίκρισαν. «Μας είπαν ότι όσο καιρό είναι στο σώμα δεν είχαν ξαναδεί τόσο ξύλο σε άνθρωπο» λέει η γυναίκα.

Όπως λέει, η μονοκατοικία του 85χρονου ήταν άνω-κάτω. «Δεν υπήρχε να βάλει κάπου το πόδι σου. Είχαν σπάσει πόρτες, ντουλάπια» λέει χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο 85χρονος είχε πέσει θύμα ληστών τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές από αγνώστους που γνώριζαν ότι έμενε μόνος του στο σπίτι.

Η πέμπτη και μοιραία για τον 85χρονο φορά ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι του, τον χτύπησαν, τον εγκατέλειψαν με τους γείτονες να τον βρίσκουν αιμόφυρτο.

Το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον 85χρονο, τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου ο άτυχος ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή, δύο ημέρες αργότερα, την Τρίτη.



phgh

Γενικη Επιστρατευση στην Κυπρο;

Η ενέργεια της Τουρκίας να στείλει τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ έχει αδιαμφισβήτητα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από την πλευρά της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η Λευκωσία, μέσω των διπλωματικών χειρισμών τόσο του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών Χριστοδουλίδη, επιδιώκει να στείλει «ηχηρό» μήνυμα στην Άγκυρα, η οποία ωστόσο «αποκαλύπτει» σταδιακά τους πραγματικούς στόχους του Προέδρου Ερντογάν.

Οι πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον και της κυπριακής Κυβέρνησης συγκλίνουν στο ότι ο «Πορθητής» δεν θα προχωρήσει τελικά σε γεώτρηση, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν αναιρεί το ότι η τουρκική προκλητική αυτή πράξη δεν θέτει σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου...

Μάλιστα, υπάρχει τις τελυταίες ώρες και μια ανεπιβεβαίωτη φημολογία ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης!

Οι τρεις στόχοι του σχεδίου Ερντογάν

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εξετάζει σχέδιο δράσης που περιστρέφεται γύρω από τρεις στόχους, αναφορικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Κύπρου:

Με «εργαλείο, την ένταση που επικρατεί, να διασυνδέσει στρατηγικά το Κυπριακό ζήτημα, με τα ενεργειακά αποθέματα, κάνοντας αναφορά για την «προστασία» του «ψευδοκράτους».

Να επιδιώξει την συνδιαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων ή έστω να «καταστήσει» αναγκαία την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή.

Το «χειρότερο» σενάριο προβλέπει την εξασφάλιση των μισών εσόδων από την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων καθώς επίσης και μια «εγγύηση» πως οι αγωγοί θα περνούν μέσα από την τουρκική εδαφική επικράτεια...

Τα παραπάνω φαίνεται να εξηγούν και την δήλωση Τσαβούσογλου πως η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή σε σημεία εκείνα που δεν υπήρξε αδειοδότηση προκειμένου να αποφύγει την όποια αντιπαράθεση με τρίτες χώρες.

Ποια η δράση του Υπουργού Εξωτερικών Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης θα θέσει ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ φαίνεται πως θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για τις τουρκικές προκλήσεις, κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο θα συνέλθει την Τρίτη με τη συμμετοχή και των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίας, θα κάνουν απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) και θα συζητήσουν ιδίως για την υλοποίηση των 34 έργων της PESCO.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ως «αναμενόμενη» τη στήριξη και είπε ότι τώρα θα δοθεί χρόνος στη διπλωματία, ενώ τόνισε παράλληλα τη σημασία των τοποθετήσεων χωρών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο κράτος που να είδε αρνητικά τα όσα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε το βράδυ της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Φράνσις Φάνον, όπου συζητήθηκαν προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.


phgh

ΕΚΤΑΚΤΟ:Πηγαν για σκι στον Παρνασσο.....και αγνοουνται απο το μεσημερι........

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ!!!Ωρες αγωνιας για τρια ατομα που αγνουνται απο το μεσημερι στην περιοχη του Παρνασσου.Συμφωνα μη πληροφοριες ειχαν παει για σκι και στην συνεχεια θα εκαναν πεζοπορια. Ομως μεχρι τωρα χαθηκαν τα ιχνη τους.Τους αναζητει κλιμακιο της ΕΜΑΚ.Ευχομαστε να βρεθουν το συντομοτερο και να ειναι καλα στην υγεια τους!!!

Συναγερμός στον Παρνασσό - Αγνοούνται τρία άτομα.

Συναγερμός στις Αρχές για τρία άτομα που αγνοούνται στην περιοχή του Παρνασσού από νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις φίλους οι οποίοι το πρωί είχαν πάει για σκι στον Παρνασσό και στη συνέχεια θα έκαναν πεζοπορία.

Δεν έχουν δώσει στίγμα όμως από τη 1:00′ το μεσημέρι και οι δικοί τους άνθρωποι έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναζητήσεις.

Ήδη πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Αμφίκλειας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στο δρόμο είναι και ομάδα διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ που πήρε εντολή να μεταβεί στον Παρνασσό για να πάρει μέρος στις αναζητήσεις.

πηγη

ΤΡΑΓΙΚΟ...Φορεσαν Αρχαιοεληνικες ενδυμασιες και γι αυτο τις απαγορευσαν να επισκεφθουν την Ακροπολη ! ! !

Τα κομπλεξ ορισμενων ειναι πραγματικα επικινδυνα...
Και δυστυχως κατι τετοιοι, βρισκονται σε θεσεις που δεν επρεπε να βρισκονται...
Ο λογος για τους Αρχαιοφυλακες ! ! !

Απίστευτη «πόρτα» από "αρχαιοφύλακες" της Ακρόπολης έφαγαν το Σάββατο 14 Γερμανίδες τουρίστριες με τη δικαιολογία ότι φορούσαν αρχαιοελληνική ενδυμασία που... ευτελίζει τον χώρο!

Όταν όμως συγκεκριμένα κόμματα χρησιμοποιούν τον Ιερό Βράχο για να ξεδιπλώνουν πανό με πολιτικά συνθήματα, εκεί δεν υπάρχει... ευτελισμός του χώρου!

Συγκεκριμένα την ώρα που άλλες τουρίστριες έκαναν αμέριμνα τη βόλτα τους στον Ιερό Βράχο λιγότερο σεμνά ενδεδυμένες, οι κοπέλες που είχαν ταξιδέψει από τη Γερμανία και είχαν πληρώσει εκατοντάδες ευρώ έμειναν εκτός παρά την αγανάκτηση πολλών άλλων τουριστών και Ελλήνων πολιτών!

Ερωτηθείσα η αρχαιοφύλακας δήλωσε δε ότι οι κοπέλες είχαν... επαγγελματία φωτογράφο μαζί τους και έπρεπε να έχουν ειδική άδεια!

Όταν οι ίδιοι δυσφημούμε τον ελληνικό τουρισμό που υποτίθεται ότι προωθούμε λόγω της ελληνικής στενομυαλιάς και γραφειοκρατίας!



πηγη 

ΙΣΡΑΗΛ:Φοβοι για επιθεσεις απο Τουρκια και Ιραν!!!...Ενισχυουμε και αλλο τις δυναμεις μας........

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ !!!!Συναγερμος εχει σημανει στο Ισραηλ...καθως οι πληροφοριες που εχουν αναφερουν οτι η Τουρκια και το Ιραν ειχαν σχεδιασει τις πυραυλικες επιθεσεις της Χαμας κατα Ισραηλινων στοχων!!!Πηγή της ισραηλινής τηλεόρασης τόνισε πως "οι Ιρανοί σκέφτονται διάφορες επιθετικές πράξεις εναντίον αμερικανικών ή συμμαχικών στόχων.
Η Τεχεράνη σκέφτεται την στοχοποίηση των αμερικανικών βάσεων στον Κόλπο.
Παρόλ' αυτά ο κύριος στόχος τους είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.
"Παραμένει ακόμη θολό τι ακριβώς οι Ιρανοί θέλουν να κάνουν αλλά είναι ξεκάθαρο πως η "θερμοκρασία" έχει ανέβει ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ.

«Τύμπανα» πολέμου από Ισραήλ: «Τουρκία & Ιράν ενορχήστρωσαν επίθεση εναντίον μας - Θα κτυπήσουν την Σ.Αραβία»

Ισραήλ: "Γι αυτό ισοπεδώσαμε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων" - CENTCOM: "Υπάρχει ιρανική απειλή σε θάλασσα και αέρα - Ενισχύουμε και άλλο τις δυνάμεις μας".

Πολύ σοβαρές πληροφορίες μετέδωσαν ΜΜΕ του Ισραήλ λέγοντας πως το Ιράν μαζί με την Τουρκία ενορχήστρωσαν την τελευταία επίθεση της Χαμάς κατά ισραηλινών στόχων ενώ αποκάλυψαν πως η Τεχεράνη σκοπεύει να κτυπήσει τη Σαουδική Αραβία.

"Η Τεχεράνη μετέφερε πυραύλους Badr-3 στη Χαμάς και ήταν αυτή μαζί με την Αγκυρα που ενορχήστρωσε την τελευταία επίθεση της οργάνωσης κατά ισραηλινών στόχων" ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η CENTCOM έδωσε διαταγή να ενισχυθούν και άλλο οι δυνάμεις στην περιοχή. Το  USS Bataan και το USS Arlington κλάσης San Antonio, έμφορτο με πεζοναύτες και αμφίβια οχήματα σπεύδει στην περιοχή καθώς όπως ανέφεραν οι ΗΠΑ υπάρχει "ιρανική απειλή σε θάλασσα και αέρα".

"Η ιρανική απειλή είναι αξιόπιστη και πολύ πραγματική και την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν.

Εχουμε παρατηρήσει μια ανώμαλη ναυτική δραστηριότητα από ιρανικά πλοία.

Τα ιρανικά πλοία έχουν φορτωθεί με βαλλιστικούς πυραύλους" λένε οι Αμερικανοί που αφήνουν υπόννοιες πως οι ιρανοί έχουν φορτώσει αντίγραφα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων "Klub-K" σε πολλά εμπορικά πλοία

Το Ισραήλ αποδέσμευσε μερικές από τις πληροφορίες που παρέδωσε η ΜΟΣΑΝΤ στη CIA λέγοντας πως η Τεχεράνη πρόκειται να κτυπήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα το Κανάλι 13 της ισραηλινής τηλεόρασης ανέφερε πως οι Ιρανοί Φρουροί θέλουν να κτυπήσουν ισραηλινούς στόχους ενώ άλλοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ.

Πηγή της ισραηλινής τηλεόρασης τόνισε πως "οι Ιρανοί σκέφτονται διάφορες επιθετικές πράξεις εναντίον αμερικανικών ή συμμαχικών στόχων.

Η Τεχεράνη σκέφτεται την στοχοποίηση των αμερικανικών βάσεων στον Κόλπο.

Παρόλ' αυτά ο κύριος στόχος τους είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ενα τέτοιο κτύπημα θα έστελνε τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη και το Ιράν θα κέρδιζε περισσότερα από τις πωλήσεις του δικού του πετρελαίου".

Σύμφωνα με  ανώνυμη αραβική πηγή πληροφοριών, υπήρχε μια "μάχη" μέσα στην ιρανική ηγεσία για κτύπημα κατά ΗΠΑ ή συμμαχικής χώρας. Κάποιοι στην ηγεσία των Ιρανών Φρουρών πιέζουν για κτύπημα σε ισραηλινούς στόχους ενώ άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί καθώς δεν επιθυμούν σύγκρουση με τις ΗΠΑ" καταλήγει η αναφορά του Καναλιού 13.

Το "Κανάλι 13" του Ισραήλ είναι το ίδιο που ενημέρωσε πρώτο πριν ημέρες για την αναφορά της MΟΣΑΝΤ στην CIA περί επικείμενου ιρανικού κτυπήματος.

"Παραμένει ακόμη θολό τι ακριβώς οι Ιρανοί θέλουν να κάνουν αλλά είναι ξεκάθαρο πως η "θερμοκρασία" έχει ανέβει ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ. Ισως οι Ιρανοί έχουν υποτιμήσει την αμερικανική αποφασιστικότητα για την προάσπιση των συμφερόντων τους" τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Alon Ben-David.

πηγη

Θαύμα στην Παναγία Χρυσοσπηλαιώτισσα : Παιδί βρήκε τη φωνή του και φωνάζε μπροστά στην εικονα «Με λένε Παναγιώτη»

Η Παναγία να έχει καλά όλο τον κόσμο και να βοηθά όλους όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά της.
Aμήν.

Ένα ολοζώντανο θαύμα της Παναγίας έζησαν οι πιστοί της Χρυσοσπηλαιώτισσας την Κυριακή 21 Μαίου του 2017.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο θείο κήρυγμα του ο πρωτοπρεσβύτερος π.Αθανάσιος Αττάρτ έκανε αναφορά σ’ ένα συγκλονιστικό θαύμα που βίωσε ο ίδιος μόλις πριν 15 μέρες, ημέρα Κυριακή στον εν λόγω Ιερό Ναό.

«Πριν 15 μέρες ήρθαν στον καθ’ ημάς Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη (3,5 χρονών) ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ!

Οι γονείς του προσεύχονταν στη Παναγία νυχθημερόν παρακαλώντας την βοήθεια της!΄Ένα βράδυ είδε την Παναγία στον ύπνο της η μητέρα του παιδιού που της είπε : « Φέρε το παιδί να προσκυνήσει την εικόνα μου την Χρυσοσπηλαιώτισσα, στο σπίτι μου που ανακαινίστηκε πρόσφατα».

Η μητέρα άρχισε να ψάχνει που βρίσκεται αυτή η εκκλησία.Την απάντηση την έδωσε τελικά ο παππούς του παiδιού που είχε πριν χρόνια δούλευε κοντά στην Αιόλου.

Αφού ήρθαν στο Ναό και μου διηγήθηκαν όλα όσα συνέβησαν τους οδήγησα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Το μικρό παιδί κρατώντας ένα κερί στο χέρι ασπάστηκε την χάρη Της και άρχιζε να φωνάζει: «Με λένε Παναγιώτη!!!!».

Οι λέξεις δεν αρκούν για να διηγηθώ όλα όσα έγιναν εμπρός μου.Οι γονείς σοκαρισμένοι, με δάκρυα στα μάτια άρχισαν να ευχαριστούν την Παναγία για το μεγάλο θαύμα που έγινε…»

Σήμερα 21 Μαίου,ο μικρός Παναγίωτης προσήλθε με τους γονείς του και τον παππού του μετέχοντας ολόθερμα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας,δίνοντας ζωντανή μαρτυρία του θαύματος που βίωσε όλη η οικογένεια, στο κατασυγκηνημένο κοινό της Χρυσοσπηλαιώτισσας που ξέσπασε σε χειροκροτήματα!


Η Παναγία να είναι πάντα βοηθός στην πορεία τόσο του μικρού Παναγιώτη αλλά και όλου του κόσμου που Την επικαλεί ζητώντας καθημερινά την βοήθεια Της!


Πηγή

ΤΕΛΟΣ για την Χρυση Αυγη η διεκδικηση του Δημου Θεσσαλονικης, οι λογοι....

Οι λογοι της αποριψεως θα γνωστοποιηθουν εντος της ημερας....
Κι υπαρχουν φοβοι οτι η αποριψη οφειλεται στην εκκρεμη δικη της ΧΑ, που αν ισχυει, θα δουμε κι αλλους υποψηφιους να κοβονται.....
Ο Ηλιας Κασιδιαρης, παει πολυ καλα και.............................


Η Χρυσή Αυγή «κόπηκε» από τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Η υποψηφιότητα του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή», «κόπηκε» από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανακοινώθηκε νωρίτερα το Σάββατο στους εκπροσώπους των συνδυασμών στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το Voria.gr.

Ο λόγος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ο Ματθαιόπουλος είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Σάββατο 11 Μαΐου είναι και η τελευταία για την οριστική γνωστοποίηση των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο.



πηγη 

Βουτιά θανάτου: Ταξιτζής αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα της Χαλκίδας...


Κρίμα...
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του... 
 


Άσχημο τέλος είχε ένας ταξιτζής, ο οποίος αυτοκτόνησε το μεσημέρι της Παρασκευής πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία πρόκειται για 40χρονο οδηγό ταξί από το Αιγάλεω Αττικής.

Ο αυτόχειρας πήγε με το ταξί του στη Χαλκίδα και προχώρησε στην απονενοημένη πράξη για λόγους που εξετάζονται ακόμη από την αστυνομία.

Μετά το τραγικό συμβάν, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τη σορό του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, τον άντρα αναγνώρισε ο αδερφός του το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει κάποιο σημείωμα του αυτόχειρα.


Πηγή

Συγκλονίζει το σκίτσο μαθήτριας Γυμνασίου για την τραγωδία στο Μάτι <ΦΩΤΟ>





Έχουν περάσει 10 μήνες από την ημέρα που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, οδηγώντας στον θάνατο 102 συνανθρώπους μας και αφήνοντας χαραγμένες στις ψυχές και τη μνήμη των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν εικόνες φρίκης.
Η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, Σοφία Αποστολίδου δημιούργησε ένα συγκλονιστικό έργο, που αποτυπώνει την τραγωδία.

Το ονόμασε «Φωτιά στο Μάτι» και έχει γίνει ήδη viral, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.
Στο έργο αυτό φαίνεται μέσα από ένα δακρυσμένο μάτι να αποτυπώνεται η τραγωδία.
Οι φωτιές να έχουν ζώσει τον ορίζοντα και όλα είναι κατεστραμμένα. «Η μαθήτριά μας Σοφία Αποστολίδου ζωγράφισε το παρακάτω έργο για να το προσφέρουμε ως αναμνηστικό του σχολείου μας, της περιοχής μας και όλων όσων βιώσαμε..

«Φωτιά στο Μάτι», αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook το σχολείο, δημοσιεύοντας το έργο. Δείτε το καθηλωτικό σκίτσο:

Πηγή

<ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ>!!60.000.με 70.000 ευρω η ζημια απο τους βανδαλισμους σε μαγαζια στην Αθηνα!!!.....Αραγε ποιος θα τα πληρωσει???.......

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ:Τεραστιο το κοστος ζημιων απο τις καταστροφες σε μαγαζια στο εμπορικο κεντρο της Αθηνας απο τις επιθεσεις αγνωστων κουκουλοφορων!!!Κλιμακιο του ΕΒΕΑ που μετεβη 
στον χωρο κατεγραψαν τις ζημιες σε συνολικα 26 επιχειρησεις.Ο προεδρος του επιμελητηριου κυριος Μιχαλος και το Διοικητικο συμβουλιο καταδικαζουν για μια ακομη φορα τις πραξεις βιας που σημειωθηκαν και μαλιστα ζητουν απο την υπουργο Γεροβασιλη την αποζημειωση των επιχειρησεων που υπεστησαν ζημιες που φτανουν συνολικα στο ποσο των 60.000 εως 70.000 ευρω!!!

Γυαλιά-καρφιά έκαναν μπαχαλάκηδες τη Βουκουρεστίου στο όνομα του Κουφοντίνα-70.000 ευρώ οι ζημιές.

Το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στην οδό Βουκουρεστίου, ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Οι κουκουλοφόροι διέλυαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ,  επισημαίνουν ότι «καταδικάζουν απερίφραστα για μία ακόμη φορά τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν εχθές στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε 26 επιχειρήσεις».

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή και κατέγραψαν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και προέκυψε ότι επλήγησαν συνολικά 26 επιχειρήσεις, από τις οποίες 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερματίνων ειδών-τσαντών, κοσμημάτων, ειδών οικιακής χρήσης, γκαλερί και 2 είναι τράπεζες, όπου κατά δήλωσή τους έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως θραύση τζαμαριών, βιτρινών και πορτών.

Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από την καταγραφή των κλιμακίων του ΕΒΕΑ υπολογίζεται σε περίπου 60.000 – 70.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, με την οποία προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιφερειακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

πηγη

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο Πόντιος απο τα Πλάτανα της Τραπεζούντας, που εχει κανει ΜΑΥΡΗ την ζωη του Ερτογκαν...

Ποιος είναι ο πολιτικός που τολμά να τα «βάζει» με τον Ερντογάν;
Ο Πόντιος απο τα Πλάτανα της Τραπεζούντας....
Που ισως στις επομενες εκλογες ειναι ο βασικος αντιπαλος του Σαλεμενου....
Του πηρε την Κωνσταντινουπολη και ισως του παρει και το Παλατι...

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τουρκικής αντιπολίτευσης έγινε ο Εκρέμ Ιμάμογλου όταν κέρδισε πρόσφατα τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ιμάμογλου εμφανίστηκε από το πουθενά και κέρδισε την δημαρχία της πολυπληθέστερης πόλης της Τουρκίας», όπως σημειώνει η National, η μεγαλύτερη αγγλόφωνη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Μέσης Ανατολής.

Πράγματι, ο 49χρονος πολιτικός ήταν ελάχιστα γνωστός στη χώρα του πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με την υποστήριξη του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) για τον δήμο της πλουσιότερης πόλης της χώρας. Προηγουμένως είχε διατελέσει δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου.

Γεννημένος στα Πλάτανα της Τραπεζούντας, ο Ιμάμογλου αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης και από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, από όπου έλαβε πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στην Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ως μαθητής, έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Εργάστηκε ως μάνατζερ στην ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και στην ομάδα μπάσκετ Τράμπζονσπορ.
Το 2008 έγινε μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Συγκέντρωσε το 50,44% των ψήφων στις τουρκικές δημοτικές εκλογές του 2014 και εξελέγη δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, της μεσοαστικής αυτής συνοικίας της Κωνσταντινούπολης.

Έκανε 14 ομιλίες σε μόλις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ιμάμογλου κέρδισε με διαφορά μικρότερη των 13.000 ψήφων–μια οριακή πλην όμως σημαντική νίκη επί του αντιπάλου του, του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο 63χρονος Γιλντιρίμ είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΑΚΡ και επί μακρόν υποστηρικτής του Ερντογάν, της κυβέρνησης του οποίου διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2016 ως το 2018. Λόγω του πολιτικού εκτοπίσματός του, ο Γιλντιρίμ θεωρούνταν φαβορί για την δημαρχία. Μάλιστα ο Ερντογάν τον είχε στηρίξει σε τέτοιο βαθμό ώστε να φθάσει να υποστηρίξει ότι από την εκλογή του διακυβευόταν η επιβίωση της ίδιας της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε τουλάχιστον 14 ομιλίες μέσα σε δύο μόλις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Αν συνυπολογίσει κάποιος και την ευρεία κάλυψη που δόθηκε στην υποψηφιότητα του Γιλντιρίμ από τα έντυπα που ανήκουν στο ΑΚΡ, η ήττα του Γιλντιρίμ αποτέλεσε σοκ.

Το ΑΚΡ κατέθεσε ένσταση ζητώντας τη διεξαγωγή επανακαταμέτρησης ψήφων σε κάποιες περιφέρειες της πόλης, αλλά και πάλι νικητής αναδείχτηκε ο Ιμάμογλου.

Όμως ο Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Οι τουρκικές εκλογικές αρχές ακύρωσαν τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από προσφυγές του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες».

Η ακύρωση της ψηφοφορίας καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «πραξικόπημα εναντίον της κάλπης» και προκάλεσε ανησυχία σε πολλές δυτικές χώρες.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), λαμβάνοντας την απόφαση αυτή, «κατέφερε ένα τρομερό πλήγμα στη δημοκρατία στην Τουρκία», ήταν το σχόλιο του Ιμάμογλου.

«Οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε μια μάχη για τη δημοκρατία», τόνισε προσθέτοντας πως λογαριάζει στη δεύτερη προεκλογική εκστρατεία του να δώσει «ελπίδα σε όλους στέλνοντας θετικά κύματα και δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό». Και θα έχει πάλι απέναντί του τον Γιλντιρίμ.

Ο έκπτωτος δήμαρχος δήλωσε πως στις 23 Ιουνίου, που θα επαναληφθούν οι εκλογές, θα πραγματοποιήσει μια «επανάσταση» για τη δημοκρατία κερδίζοντας τις νέες δημοτικές εκλογές μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της πρώτης ψηφοφορίας.

«Αυτό που κάνουμε είναι να διεξάγουμε μια μάχη για τη δημοκρατία, μια κινητοποίηση για τη δημοκρατία. Αυτό θα μεταφρασθεί σε μια επανάσταση μόλις θα έχουμε φθάσει στο τέλος», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του με το χαρακτηριστικό σύνθημα «όλα θα πάνε καλά» ένα μήνυμα-hashtag που υιοθετήθηκε αμέσως από εκατομμύρια πολιτών και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας.

Ήπιος και επικοινωνιακός
Ο Ιμάμογλου είναι ένας ήπιος άνθρωπος και βρίσκει απήχηση στους απλούς ψηφοφόρους. Στις βόλτες του στους δρόμους της πόλης, αλλά και μέσα από τα social media φάνηκε να κερδίζει το εκλογικό σώμα, ακόμη και τους θρησκευόμενους που κανονικά δεν θα περίμενε κάποιος ότι θα επέλεγαν το κοσμικό CHP.
Σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις, αυτός ο πατέρας τριών παιδιών βρήκε χρόνο στη διάρκεια της εκστρατείας του για να προσευχηθεί την Παρασκευή και έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία ανέβασε ένα βίντεο με τον ίδιο να προσεύχεται μέσα σε τέμενος.

Η μητέρα του, η οποία φοράει την ισλαμική μαντίλα, φωτογραφήθηκε μαζί του την προεκλογική περίοδο, όπως και η σύζυγός του, η Ντιλέκ, η οποία δεν φοράει μαντίλα και με την οποία είναι παντρεμένος από το 1995.

Η μετρημένη του αντίδραση στον σάλο που προκλήθηκε μετά την επανακαταμέτρηση επίσης του χάρισε οπαδούς. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι έχει ρίζες από την Μαύρη Θάλασσα θεωρείται θετικό στην Κωνσταντινούπολη, πολλοί κάτοικοι της οποίας έχουν οικογενειακούς δεσμούς με την περιοχή.

«Ο Ιμάμογλου αντιπροσωπεύει ό,τι μας έλειπε για πολύ καιρό. Έχει κερδίσει τις καρδιές του λαού, από τον οποίο έχει λείψει μια θετική υποψηφιότητα, που να τους αγκαλιάζει όλους και να προσέχει να μην πληγώσει κανέναν», λέει ένας ακτιβιστής της κοινωνίας των πολιτών που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Είναι έξυπνος, έχει καλό background και μακάρι να είναι υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν το 2023».

«Τα μίντια και ειδικά η κρατική τηλεόραση δεν είναι καθόλου αμερόληπτα…αλλά έχουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τουλάχιστον είναι μια άθικτη περιοχή για την ώρα. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο όπλο μου είναι η χιλίων ετών μέθοδος της επικοινωνίας στόμα με στόμα», είχε δηλώσει ο ίδιος προεκλογικά στο AFP.

Σε μια επίσκεψή του στο Μεγάλο Παζάρι της πόλης άφησε ιστορία όταν κατάφερε να κερδίσει έναν ηλικιωμένο υποστηρικτή του AKP, ο οποίος του αρνήθηκε χειραψία, αλλά στο τέλος της συνάντησής τους αγκαλιάστηκαν. Ο Ιμάμογλου εθεάθη πολλές φορές να συζητά με τους ντόπιους στους δρόμους της πόλης σε αντίθεση με τον Γιλντιρίμ, ο οποίος επισκιάστηκε από τον Ερντογάν που επέλεξε τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Στην αρχή της εκστρατείας, τον Ιανουάριο, ο Ιμάμογλου προσέγγισε τον Ερντογάν και οι δυό τους συναντήθηκαν για να συζητήσουν για το μέλλον της πόλης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Η κίνηση αυτή κέρδισε τον σεβασμό των ψηφοφόρων στα προπύργια του AKP στην Κωνσταντινούπολη, που συχνά ένιωθαν απομονωμένοι από το κοσμικό και μεσοαστικό CHP.

Η επιτυχία ενδυνάμωσε την εξασθενημένη τουρκική αντιπολίτευση, που υπήρξε συχνά ανοργάνωτη και ανίκανη να κατεβάσει υποψήφιους με ευρεία διακομματική απήχηση στο παρελθόν.

«Θα συμφιλιώσω αυτό το έθνος. Όλοι θα το δουν», έλεγε στους δημοσιογράφους πριν μεταβεί πριν από λίγες μέρες στην Άγκυρα για να συναντήσει την ηγεσία του CHP και να συζητήσει για τα επόμενα βήματα πριν από τις νέες εκλογές.

Υποψήφιος για την προεδρία το 2023;
Όταν ο Ιμάμογλου ριχνόταν στην μάχη για την δημαρχία, γνώριζε ότι ήταν το αουτσάιντερ. Αλλά θεωρούσε «προτέρημα» το ότι είναι σχετικώς άφθαρτος. «Η κοινωνία ύψωσε πρόσφατα ένα τείχος γύρω από τις γνωστές πολιτικές φυσιογνωμίες», δήλωσε τον Μάρτιο στο AFP.

Και όταν εξελέγη, δεσμεύτηκε ότι θα είναι δήμαρχος όλων, ακόμη και εκείνων που δεν τον ψήφισαν.

Μετά την νίκη του φούντωσαν τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητά του στις επόμενες προεδρικές. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βάζει πλώρη για την προεδρία. Ο ίδιος ο Ερντογάν διετέλεσε δήμαρχος της πόλης από το 1994 ως το 1998. «Το να κερδίσεις την Κωνσταντινούπολη είναι σαν να κερδίζεις της Τουρκία», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Ερντογάν.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Ερντογάν ελπίζει σε επανεκλογή του το 2023. Μένει όμως να φανεί, αν η πρόσφατη νίκη του Ιμάμογλου τον έχει καταστήσει ικανό «να κερδίσει την Τουρκία» τέσσερα χρόνια μετά.

«Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μπορεί να καταλήξει πρόεδρος, αλλά δεν συμβαίνει πάντα», λέει ο Γκιγιόμ Περιέ, ο πρώην ανταποκριτής του France24 στην Τουρκία και συγγραφέας του βιβλίου «Στο Μυαλό του Ερντογάν».

Ο Περιέ τονίζει ότι είναι πολύ πρώιμο να εικάσει κάποιος το πολιτικό μέλλον του Ιμάμογλου και προειδοποιεί ότι αυτό εξαρτάται από την ικανότητα του CHP να διεξαγάγει με επιτυχία μια εθνική εκστρατεία.
«Τα τελευταία 15 χρόνια, είναι μια ‘μηχανή ήττας’. Για την ώρα (το κόμμα) δεν είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική έναντι του Ερντογάν. Το κλειδί είναι να ενώσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων των Κούρδων, και απέχει πολύ απ’ αυτό».

Μολαυταύτα ο Ιμάμογλου συνιστά επαρκή απειλή, όπως τα φιλικά προς το ΑΚΡ κόμματα τον χαρακτήρισαν κατηγορώντας τον για «εκλογικό πραξικόπημα» την επομένη της εκλογής του στη δημαρχία.


πηγη 

13η σύνταξη: Θα δοθεί στις 20 Μαΐου! Τι πρέπει να ξέρετε...



    Ποιοι δικαιούνται 13η σύνταξη

13η σύνταξη δικαιούνται όλοι οι σημερινοί συνταξιούχοι, παλαιοί και νέοι, είτε δηλαδή συνταξιοδοτήθηκαν πριν ή μετά τον νόμο Κατρούγκαλου. Συνεπώς δικαιούχοι είναι 2,52 εκατομμύρια συνταξιούχοι, το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας που λαμβάνουν κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ. Δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους όσοι λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις και φυσικά όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη οριστική απόφαση συνταξιοδότησης από τον ΕΦΚΑ.

    Θα πάρουν όλοι την ίδια 13η σύνταξη;

Όχι. Η 13η σύνταξη δεν είναι σταθερό ποσό για όλους όπως συνέβαινε από το 2010 έως και το 2012. Το ποσό της υπολογίζεται ως ποσοστό της μεικτής κύριας σύνταξης που εισπράττει ο δικαιούχος. Όσοι έχουν κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μια πλήρη κύρια σύνταξη. Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 501 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους. Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη από 601 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους. Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ 830 ευρώ θα λάβει 13η σύνταξη 415 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους.

    Η 13η σύνταξη θα έχει κρατήσεις;

Ναι. Θα έχει όλες τις νόμιμες κρατήσεις και κατά κύριο λόγο :
κράτηση 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ από το πρώτο ευρώ
τον φόρο που αναλογεί στο συνταξιοδοτικό εισόδημα του συνταξιούχου.

    Πότε θα καταβληθεί η 13η σύνταξη;

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας 13 – 17 Μαίου και η 13η σύνταξη θα καταβληθεί στις 20 Μαΐου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

    Λαμβάνω κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και επικουρική από το ΕΤΕΑΕΠ. Θα μετρήσει το άθροισμα για την 13η σύνταξη;

Όχι. Η επικουρική του ΕΤΕΑΕΠ δεν παίζει ρόλο στην διαμόρφωση του ποσού της 13ης σύνταξης. Η 13η σύνταξη υπολογίζεται με βάση μόνο την μικτή κύρια σύνταξη ή τις μεικτές κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ.

    Λαμβάνω μια κύρια σύνταξη γήρατος και μια δεύτερη κύρια σύνταξη χηρείας από τον ΕΦΚΑ. Τι 13η σύνταξη θα πάρω;

Οι συνταξιούχοι με δυο ή περισσότερες κύριες συντάξεις – για παράδειγμα μια κύρια σύνταξη γήρατος και μια χηρείας – θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μικτών κύριων συντάξεων που λαμβάνουν. Για παράδειγμα χήρα που λαμβάνει σύνταξη γήρατος 890 ευρώ και σύνταξη χηρείας 360 ευρώ. Το άθροισμα των κύριων συντάξεων που λαμβάνει από τον ΕΦΚΑ είναι 1.250 ευρώ, συνεπώς εμπίπτει στην τέταρτη κλίμακα και θα λαμβάνει το 30% ως 13η σύνταξη, δηλαδή 375 ευρώ.

    Ποιο μέρος της κύριας σύνταξης υπολογίζεται για το ποσοστό της 13ης σύνταξης;

Στην εξίσωση του υπολογισμού μπαίνει το σύνολο του καταβαλλόμενου ποσού προ φόρου και κρατήσεων, που εισπράττει ο συνταξιούχος από τον ΕΦΚΑ, δηλαδή εθνική σύνταξη, ανταποδοτική σύνταξη και “προσωπική διαφορά”.

    Θα την λάβω και του χρόνου;

Ναι. Η 13η σύνταξη είναι μόνιμη παροχή για όλους τους συνταξιούχους. Θα καταβάλλεται κάθε χρόνο την εποχή του Πάσχα.

    Θα χορηγηθεί με πλαφόν;

Όχι. Δεν υπάρχουν πλαφόν ούτε προς τα κάτω ούτε προς τα πάνω. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα λάβουν ακριβώς το ποσό μιας ολόκληρης σύνταξης, όποιο κι αν είναι αυτό. Επίσης οι υψηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν το 30% των μεικτών κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ χωρίς πλαφόν. Μάλιστα υπάρχουν περίπου 100 υψηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι εισπράττουν πολύ υψηλές κύριες συντάξεις και αναμένεται να λάβουν 13η σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως τα πλαφόν που έθεσε ο νόμος Κατρούγκαλου (έως 2.000 ευρώ κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ εισόδημα από συντάξεις) έχουν καταργηθεί από 1/1/2019 σύμφωνα και με την πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου.

    Πρέπει να κάνω αίτηση για να την εισπράξω;

Όχι. Η 13η σύνταξη θα πιστωθεί αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
ΥΨΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ     ΕΠΙΔΟΜΑ    
Μέχρι 500 ευρώ,ποσό ίσο με τη σύνταξη
200     200
250     250
300     300
350     350
400     400
450     450
500     500
510     357    
501 έως 600 ευρώ, το 70% της σύνταξης
520     364
530     371
540     378
550     385
560     392
570     399
580     406
590     413
600     420
650     325    
601 έως 1.000 ευρώ, το 50% της σύνταξης
700     350
750     375
800     400
850     425
900     450
950     475
1.000     500
1.050     315    
Πάνω από 1.000 ευρώ, το 30% της σύνταξης
1.100     330
1.150     345
1.200     360
1.250     375
1.300     390
1.350     405
1.400     420
1.450     435
1.500     450
1.550     465
1.600     480
1.650     495
1.700     510
1.750     525
1.800     540
1.850     555
1.900     570
1.950     585
2.000     600




Πηγή


Σοκ στην Κοζάνη: Βρέθηκε πτώμα σε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων...






Σοκ επικράτησε στην Κοζάνη, όταν πριν από λίγη ώρα βρέθηκε πτώμα βρέθηκε στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Όπως αναφέρεται, το άψυχο σώμα βρέθηκε μέσα σε απορρίμματα που προέρχονται από περιοχή της Εορδαίας.


Πηγή

Θεσσαλονικη: Τολμησε να καλεσει την Αστυνομια και τον εσπασαν στο ξυλο....

Αποθρασυνθηκαν πληρως....
Αυτη ειναι η νοοτροπια τους....
Αρχισαν πια να νοιωθουν ισχυροι και θελουν να επιβαλουν τα θελω τους...
Η μονη λυση ειναι να...εφαρμοσθουν οι νομοι μας !


Eκτός ελέγχου βρίσκεται η εγκληματικότητα στην χώρα μας.....
Θύμα ξυλοδαρμού από Πακιστανούς έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην αγορά Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οπως μεταδίδει το Thestival.gr, το θύμα της επίθεσης ζήτησε από τους Πακιστανούς που πουλούσαν λαθραία τσιγάρα να αποχωρήσουν μπροστά από το κατάστημά του.

Μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα

Εκείνοι τον απείλησαν με αποτέλεσμα ο κρεοπώλης να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για να καταγγείλει το περιστατικό. Οταν επέστρεψε στο κατάστημά του ομάδα περίπου είκοσι Πακιστανών του είχε στήσει καρτέρι.

Του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα.

Τη στιγμή της επίθεσης έφτασαν στο σημείο ο αδερφός και ένας φίλος του θύματος και τον γλίτωσαν από τα χέρια των Πακιστανών. Ο κρεοπώλης μετέβη εκ νέου στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας Ζ συνέλαβαν άτομο που αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ως δράστης της επίθεσης. Αστυνομικοί της πεζής περιπολίας συνέλαβαν και δεύτερο άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε επίσης ως ένας από τους δράστες.



πηγη 

Παρέμβαση από Έλληνες Στρατηγούς: «Είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία»...


Η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον απειλή, αλλά ενεργό μαχητή σε έναν πόλεμο σκιάς με ολόκληρη τη Δύση και αιχμή δόρατος τον Ελληνισμό. Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποτιμούν την κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο.

Ο Υβριδικός Πόλεμος ξεκίνησε
Ο υβριδικός πόλεμος είναι ένας πόλεμος με άλλα μέσα με στόχο να εξαναγκαστεί η Δύση και ο Ελληνισμός να παραδοθούν χωρίς να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση. Η Τουρκία υπονομεύει ενεργά τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη μέσω της διαφθοράς, των εγκλημάτων και των θανατηφόρων «ψεύτικων ειδήσεων», κάνοντας ευρεία χρήση της «Sharp Power» και όλοι όσοι έπρεπε να αντιδράσουν παραμένουν αδιάφοροι.

Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών
Τι διδάσκει το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στα σύνορα; Στον κόσμο της διπλωματίας και της στρατηγικής, η εξαπάτηση είναι βασική αρχή. Αυτό παραδέχεται ο πολιτικός ρεαλισμός, αναφέρει ο Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς, Υποναύαρχος (εα) ΠΝ*  Από τη στιγμή που ο ορθολογισμός δεν αποτελεί προνόμιο για κάποιο κράτος έτσι ώστε από μόνος του να εξασφαλίζει κέρδη, τότε το πλεονέκτημα-κέρδος κάποιου κράτους θα επέλθει πράττοντας κάτι που ένα άλλο κράτος, δεν το έχει προβλέψει. Το απρόβλεπτο, στηρίζεται εν πολλοίς στην τακτική του αιφνιδασμού και αυτός με τη σειρά του, στην εξαπάτηση του αντιπάλου.

Η στρατηγική της Τουρκίας
Η Τουρκία, εφαρμόζει σε τακτικό επίπεδο πολλά από τα τεχνάσματα που παραδοσιακά εφάρμοζαν οι λήπτες αποφάσεων κατά την εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο). Ο εκβιασμός και η απειλή, βρίσκονται στον πυρήνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα το καταλάβουμε άραγε ποτέ;

Συμπέρασμα
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή όπου φαίνεται η πιθανότητα περαιτέρω εντάσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τόσο περισσότερο αναγκαία κρίνεται η μελέτη του μνημειώδους έργου του Κλαούζεβιτς περί πολέμου. Ο μεγάλος ιστορικός θεωρητικός της στρατηγικής αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όσο μεγαλύτερα και πιο ισχυρά είναι τα κίνητρα για πόλεμο, τόσο πιο μεγάλη συνοχή θα παρουσιάζουν οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί σκοποί του πολέμου και το ηθικό για στρατιωτική αντιμετώπιση θα είναι υψηλό. Από την άλλη πλευρά, εξασθενούν τα κίνητρα, όσο λιγότερο τα στρατιωτικά στοιχεία συμπίπτουν με τις πολιτικές οδηγίες. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο πόλεμος θα εκτρέπεται ακόμη περισσότερο από τη φυσική του πορεία και θα μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ του πολιτικού σκοπού και του ιδανικού πολέμου με αποτέλεσμα να καθίσταται πολιτικός.”

*(O Ναύαρχος Π/Ν Δ. Τσαιλάς δίδαξε, μεταξύ άλλων, επι σειρά ετών στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως και της Στρατηγικής και Ασφάλειας σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου



Πηγή

ΙΣΡΑΗΛ:Αποτελεσματικη αναχαιτηση πυραυλων που εκτοξευονται απο την Γαζα...Εντυπωσιακες εικονες.....

Εντυπωσιακες εικονες μας ερχονται απο το Ισραηλ....που δειχνουν πως αντιμετωπιζουν τις επιθεσεις πυραυλων που εκτοξευονται απο την Γαζα....... σωζοντας πυκνοκατοικημενες περιοχες!!!

Ισραήλ: Ο «ατσάλινος θόλος» αναχαιτίζει πυραύλους από τη Γάζα (βίντεο)

Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome έθεσαν σε λειτουργία οι αρχές του Ισραήλ προκειμένου να αναχαιτιστούν οι δεκάδες πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη λωρίδα της Γάζας.

Οι εικόνες είναι από την πόλη Ashkelon στο νότιο τμήμα του Ισραήλ και εντύπωση προκαλεί η αναχαίτιση των πυραύλων πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Δειτε εδω το βιντεο.

πηγη

Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο...





Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες στη χώρα, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για τον καιρό:

Αττική

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά τη νύχτα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα



Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Οι Σεισμολόγοι φοβόνται για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου! Ποια είναι τα ρήγματα που τους προβληματίζουν...


Ο Εγκέλαδος επισκέπτεται συχνά την Κρήτη και στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς.

Ο Εγκέλαδος έχει πολλά «πρόσωπα», με πιο επικίνδυνο εκείνο των λεγόμενων σεισμών ενδιάμεσου βάθους, που αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν χτυπήσει ανελέητα το νησί, σημειώνει το Neakriti.gr.
Μια απειλή που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχουν οι σεισμικές δονήσεις αυτού του τύπου και αφορά την Κρήτη άμεσα, καθώς οι πιο επικίνδυνες ζώνες για τη γένεση αυτού του τύπου των σεισμών στη χώρα είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι σεισμοί αυτοί, όπως αναφέρει στο Neakriti ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο της UNESCO, δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, γίνονται σε βάθη μεγαλύτερα των 50 χιλιομέτρων και τους συναντάμε σε όλες τις περιοχές του κόσμου όπου έχουμε σύγκρουση λιθοσφαιρικών πλακών και καταβύθιση της μίας κάτω από την άλλη, μια από τις βασικές γενεσιουργούς αιτίες των σεισμών.

Στην περίπτωση της Κρήτης, η Αφρικανική πλάκα καταβυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική, με κατεύθυνσή από Νότο προς Βορρά, δηλαδή από το Νότιο Κρητικό πέλαγος προς το Αιγαίο. Σε αντίθεση με τους επιφανειακούς σεισμούς, που έχουν εστιακό βάθος ως τα 50 χιλιόμετρα και απελευθερώνουν σεισμική ενέργεια που διαδίδεται περίπου ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι ενδιάμεσου βάθους έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, που τους καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνους.

Σύμφωνα με τον δρ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η σεισμική ενέργεια που απελευθερώνουν αυτού του είδους οι σεισμοί δεν διαδίδεται ομοιόμορφα αλλά επιλεκτικά, από τις εστίες των σεισμών στον χώρο του νότιου Αιγαίου προς την πλευρά της Μεσογείου, δηλαδή προς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και ακόμη μακρύτερα στη Βόρεια Αίγυπτο, λειτουργώντας σαν «μεγεθυντικός φακός».

Αυτός είναι ο λόγος που, όταν οι σεισμοί αυτοί έχουν μεγάλο μέγεθος πάνω από 7 Ρίχτερ γίνονται εξαιρετικά καταστροφικοί στις συγκεκριμένες περιοχές. Επιπλέον, στους επιφανειακούς σεισμούς η θάλασσα αποδεικνύεται σωτήρια καθώς, ώσπου να μεταφερθεί η ενέργεια στην ξηρά, έχει εξασθενήσει. Στην περίπτωση όμως των σεισμών ενδιάμεσου βάθους τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καταστροφικός σεισμός αυτού του είδους έχει να συμβεί από την ισχυρή δόνηση του 1926. Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα.
Αφενός, όπως είχε σημειώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη» ο δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «ισχύει μια γενική αρχή, που λέει ότι, όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα από τον προηγούμενο σεισμό, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να πλησιάζουμε προς τον επόμενο», και αφετέρου με δεδομένο ότι μας χωρίζουν από την τελευταία καταστροφική επέλαση του Εγκέλαδου 93 χρόνια, έχει αλλάξει ριζικά το δομημένο περιβάλλον.

Πριν από εννέα δεκαετίες, οπότε καταγράφηκε ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός ενδιάμεσου βάθους στην Κρήτη, τα κτήρια που κυριαρχούσαν στο τοπίο ήταν μονώροφα με δομικό υλικό την πέτρα, τους πλίνθους και το ξύλο, ενώ σήμερα επικρατούν οι πολυκατοικίες και τα πολυώροφα ξενοδοχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην περίπτωση ενός σεισμού ενδιάμεσου βάθους, τα κτήρια αυτά ταλαντώνονται γύρω στο ένα δευτερόλεπτο, ώσπου δηλαδή να πάνε από τη μια μεριά στην άλλη. Το ανησυχητικό είναι ότι ακριβώς την ίδια περίοδο ταλάντωσης έχουν και τα σεισμικά κύματα αυτών των σεισμών, γεγονός που τα συντονίζει με τα πολυώροφα κτήρια όπως εκείνα συμπεριφέρονται μετά από ένα χτύπημα του Εγκέλαδου της συγκεκριμένης μορφής.

Με δεδομένο ότι απουσιάζει η εμπειρία μετά από 90 χρόνια εμφάνισης ενός αντίστοιχου φαινομένου, οι επιστήμονες προβληματίζονται για το πώς θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν τα σημερινά κτίσματα στις επικίνδυνες ζώνες, άρα και στο νησί μας, στην εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού ενδιάμεσου βάθους. Υπάρχουν, ωστόσο, και καλά νέα. Αφενός κανείς δεν αποκλείει την περίπτωση η συμπεριφορά των κτηρίων να μην είναι συνώνυμη μιας επικείμενης καταστροφής, και αφετέρου μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων των σεισμών ενδιάμεσου βάθους είναι και το ότι δεν προκαλούν τσουνάμι, ενώ δεν έχουν μετασεισμούς. Αυτή ακριβώς η ανάγκη για καλή γνώση του φαινομένου αποτελεί προϋπόθεση για την οχύρωσή μας απέναντι στον ορατό κίνδυνο για το μέλλον.

Για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, το σύστημα αντισεισμικής προστασίας της χώρας πρέπει να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το καυτό, χωρίς υπερβολή, θέμα, ενώ απαιτείται η στενή συνεργασία σεισμολόγων και πολιτικών μηχανικών. Ένα από τα βασικά μελήματα είναι η δημιουργία ενός σεναρίου τέτοιου σεισμού, ώστε να προβλεφθεί η συμπεριφορά των κτηρίων απέναντι στο χτύπημα του Εγκέλαδου. Και αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα για την περιοχή μας, καθώς οι σεισμοί με αυτά τα χαρακτηριστικά αφορούν αποκλειστικά την περιοχή της Κρήτης, της Ρόδου και της Πελοποννήσου, ενώ στον αντίποδα προς την πλευρά του βόρειου Αιγαίου, της Αττικής και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας η διάδοση της σεισμικής ενέργειας είναι πολύ μειωμένη και συνεπώς οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν είναι καταστροφικοί.






Πηγή 


 

ΕΚΤΑΚΤΟ!!Προειδοποιουν οι ΗΠΑ για ενδεχομενο Ιρανικων επιθεσεων σε τανκερ μεταφορας πετρελαιου!!...Στα υψη το πετρελαιο???......

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ??Ολα δειχνουν οτι η εξελιξη των γεγονοτων στην πολυπαθη περιοχη του Περσικου κολπου θα εκτιναξουν....για μια ακομη φορα τις τιμες του πετρελαιου στα υψη!!!!Ηδη οι ΗΠΑ εχει εκδοσει οδηγιες στις εταιρειες μεταφορας πετρελαιου με την οποία ζητούν τα εμπορικά πλοία και τα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου να είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής λόγω μεγάλης πιθανότητας ιρανικής επίθεσης!!!
Η προειδοποίηση αυτή έχει ισχύ μέχρι 5 Νοεμβρίου 2019" καταλήγει η ανακοίνωση.
Απο την αλλη πλευρα το Ιραν δηλωσε οτι δεν θα διαπραγματευθει με τις ΗΠΑ και μαλιστα ενας κληρικος του καθεστωτος απειλησε οτι μπορουν να καταστρεψουν τον Αμερικανικο στολο με εναν πυραυλο!!!Παντως οι Αμερικανοι εχουν στειλει το αεροπλανοφορο Λινκολν με αρκετα σκαφη συνοδειας που περασε τα στενα της διωρυγας του Σουεζ....και μαλιστα ο Αμερικανος διοικητης του 5ου στολου δηλωσε οτι δεν θα διστασει να το στειλει στα στενα του Ορμουζ!!!

Φόβοι για εκτίναξη των τιμών πετρελαίου - Εκτακτη οδηγία ΗΠΑ: «Κίνδυνος επίθεσης κατά μήκος των ενεργειακών διαδρόμων»
Ιράν: "Θα βυθίσουμε τον Στόλο σας - Δεν διαπραγματευόμαστε"!

Φόβους για εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου έχουμε μετά την έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές των ΗΠΑ με την οποία ζητούν τα εμπορικά πλοία και τα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου να είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής λόγω μεγάλης πιθανότητας ιρανικής επίθεσης.

Η οδηγία αυτή έχει ισχύ περίπου 7 μηνών ενώ μεταφράζεται και σε επιπλέον μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εταιρείες μεταφορών πετρελαίου ανά τον κόσμο. Δείχνει επίσης πως οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει για κάποιου είδους "κτύπημα"κατά Ιράν.

Πιο αναλυτικά, η Nαυτική Διοίκηση των ΗΠΑ προειδοποίησε όλα τα εμπορικά πλοία πως μπορούν να δεχτούν επίθεση από το Ιράν ή φιλοσιιτικές/φιλοιρανικές δυνάμεις του.

Οι επιθέσεις αυτές μπορούν να λάβουν χώρα εναντίον εμπορικών/φορτηγών πλοίων ή εγκαταστάσεις και υποδομές πετρελαίου.

"Από τις αρχές του μήνα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το Ιράν ή φιλοσιιτικές δυνάμεις του, να προχωρήσουν σε επίθεση κατά αμερικανικών συμφερόντων ή συμφερόντων συμμαχικής χώρας.

Οι επιθέσεις μπορούν να συμβούν κατά εγκαταστάσεων πετρελαίου μετά τις ιρανικές απειλές να κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ.

Το Ιράν μπορεί να ξεκινήσει την επίθεση ή απευθείας ή μέσω "αντιπροσώπων" εναντίον εμπορικών πλοίων, τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου ή στρατιωτικών πλοίων σε Ερυθρά, Στενά el- Mandeb ή στο Περσικό Κόλπο.

Η προειδοποίηση αυτή έχει ισχύ μέχρι 5 Νοεμβρίου 2019" καταλήγει η ανακοίνωση.

Χτες το βράδυ αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε πως:

"Δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να δείχνει αλλαγή στην στάση του Ιράν ή μείωση σε επίπεδο προθέσεων.

Ψάχνουμε τα πάντα, κάτι που να δείχνει πως έχουμε μια αλλαγή στηνσυμπεριφορά αλλά δεν το βλέπουμε".

Κλιμακώνει το Ιράν: "Ενας πύραυλος μπορεί να καταστρέψει τον Στόλο των δισεκατομμυρίων"

Εκπρόσωποι των Ιρανών Φρουρών ανέφεραν πριν λίγες ώρες ότι "η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ" ενώ ένας ανώτατος κληρικός του καθεστώτος προειδοποίησε πως "ο Στόλος των ΗΠΑ μπορεί να καταστραφεί με ένα πύραυλο".

Τα σχόλια έγιναν από τον Ayatollah Yousef Tabatabai-Nejad,ο οποίος εκπροσωπεί  το προάστιο του Isfahan στο Ιράν έγιναν μετά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου για συνομιλίες και ενώ το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ πέρασε την Διώρυγα του Σουέζ.

Δεν είπε πάντως ποιον συγκεκριμένο πύραυλο είχε στο μυαλό το κατά τις δηλώσεις του στο ιρανικό πρακτορείο ISNA.

"Οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να εξαπολύσουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μας" συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των Ιρανών Φρουρών Yadollah Javani στο Tasnim.

Διοικητής 5ου Στόλου: "Θα στείλω το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στα Στενά του Ορμούζ αν χρειαστεί"

Ο αντιναύαρχος που διοικεί τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πληροφορίες που καταδεικνύουν την ύπαρξη απειλής από πλευράς του Ιράν δεν θα τον αποτρέψουν να στείλει αεροπλανοφόρο στα Στενά του Ορμούζ, εάν κρίνει πως είναι απαραίτητο.

Ο αντιναύαρχος Τζιμ Μαλόι, διοικητής του Πέμπτου Στόλου, ο οποίος σταθμεύει στο Μπαχρέιν, δεν ξεκαθάρισε αν αυτό σημαίνει πως θα διατάξει τη δύναμη κρούσης του USS Abraham Lincoln να πλεύσει προς αυτή την περιοχή στρατηγικής σημασίας, από την οποία περνάει το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως σε ετήσια βάση.

Το Λίνκολν και η ομάδα των σκαφών συνοδείας του πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα χθες Πέμπτη, που σημαίνει ότι πλέον τελεί υπό τις διαταγές του Μαλόι.

«Αν χρειάζεται να το φέρω στα Στενά θα το κάνω», είπε ο Μαλόι τηλεφωνικά στο πρακτορείο.

«Δεν έχω περιορισμούς ούτε αμφισβητήσεις, αν θέλω να το στείλω οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή».

πηγη

Σερβος ΥΠΑΜ σε Αποστολακη: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ, οι Αλβανοι θελουν εδαφη σας....

Ο Σερβος εχει δικιο....
Το ξερει και ο Αποστολακης...
Σημασια εχει ομως τι κανει....
Απο λογια χορτασαμε...



«Φωτιά» ανάβει στα Βόρεια ελληνικά σύνορα μετά την δήλωση του Σέρβου ΥΠΑΜ για μεγάλο κίνδυνο από το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία». Σοβαρό «μήνυμα» απέστειλε ο Α. Βούλιν, Υπουργός άμυνας της Σερβίας σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών των Βαλκανίων.

Οι Αλβανοί έχουν ξεκινήσει την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από πολλές και κυρίως διαφορετικές πηγές.

Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Σερβία και την περιοχή των Βαλκανίων, είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη στην Νις.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα του Κοσόβου και επανέλαβε τη στήριξη στην Ελλάδα για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα συνεργασία στο τομέα της Άμυνας και συμφωνήθηκε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, και ως πιο σημαντικό στον τομέα της συνεργασίας τονίστηκε η διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Στην ουσία ο Σέρβος υπουργός κρούει το κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους πάντες να είναι σε ετοιμότητα!



πηγη 

Σοκ στη Λαμία: Πα-Tέρας φέρεται να εξέδιδε την κόρη του με νοητική υστέρηση...


Έχουν συλληφθεί τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ο πατέρας του κοριτσιού - Φέρεται να εξέδιδε το κορίτσι από το 2013 έως  το 2018
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λαμίας η υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιού με νοητική υστέρηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη τριών ανδρών,  οι δύο εκ των οποίων φέρονται  να είχαν ερωτικές συνευρέσεις με το κορίτσι.. Μάλιστα ο ένας εκ των τριών ήταν ο πατέρας της.

Μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της εισαγγελίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με τη βοήθεια και παιδοψυχολόγων ξετύλιξαν γρήγορα το νήμα της υπόθεσης.

Ειδικότερα, ο 53χρονος πατέρας -σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είναι φυσικά υπό διερεύνηση- φέρεται να έπαιρνε χρήματα και να εξέδιδε την κόρη του για περίπου πέντε χρόνια από το 2013 ως το 2018! Όσον αφορά τους άλλους δύο άνδρες ηλικίας 60 και 59 χρονών ασελγούσαν στο κορίτσι έναντι χρηματικής αμοιβής. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ανδρών στην υπόθεση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο είναι γνωστό στην κοινωνία της Λαμίας.

Οι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.



Πηγή

Επιτέθηκαν σε αστυνομικό μέσα στην αυλή του σπιτιού του ! ! ! Αν πυροβολουσε θα ηταν φυλακη....


Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό! Καζάνι που βράζει η Ανθήλη....
Ανάστατοι όλοι οι κάτοικοι, δεν παει αλλο...
Σε λιγο θα βγουν τα οπλα...



Έχουν ξεφύγει εντελώς οι ρομά στην Αθνήλη, που αυτή τη φορά δε δίστασαν να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν αστυνομικό που τους έπιασε μέσα στην αυλή του σπιτιού του….

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη για ακόμη μια φορά, αφού όπως λένε δεν περνάει ημέρα που να μην έχουν προβλήματα με τους ρομά που έχουν εγκατασταθεί στο χωριό τους.

Αυτή τη φορά οι ρομά δεν δίστασαν να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν αστυνομικό ο οποίος ήταν στο σπίτι του εκτός υπηρεσίας. Ο αστυνομικός κάτοικος Ανθήλης, είδε νεαρούς ρομά που διαμένουν στη γειτονιά, να έχουν μπει μέσα στην αυλή του και να κινούνται ύποπτα.

Όταν τους έκανε παρατήρηση ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και με άλλους ρομά, που ήταν δίπλα, οι οποίοι απείλησαν τον αστυνομικό, ενώ τέσσερις – πέντε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν τον χτυπήσουν.

Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του και απέφυγε να συμπλακεί μαζί τους, ενώ είχε ήδη ενημερώσει την Άμεση Δράση (100). Όταν οι ρομά κατάλαβαν ότι έρχεται η αστυνομία έφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κατάσταση στο χωριό με τους ρομά τείνει να είναι εκτός έλεγχου και ότι η περιοχή είναι καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες. Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γίνει πρόσφατα συγκέντρωση στην πλατεία της Ανθήλης, όπου είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι των ρομά

Δείτε βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί στην Ανθήλη, αλλά και τι είπαν στην κάμερα του LamiaReport κάτοικοι της Ανθήλης και εκπρόσωποι του Συλλόγου ΡΟΜ, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή:

Δειτε βιντεο ΕΔΩ




Μόνο ο Ορμπάν υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας...Η Ευρωπη αλλη μια φορα πουλαει την Ελλαδα ! ! !

Ποτε στην Ιστορια, η Ευρωπη δεν βοηθησε την Ελλαδα...
Και δεν το κανει και τωρα, που η Ελλαδα ειναι μελος της Ευρωπαικης Ενωσεως....
Μηπως θαπρεπε, να ξανασκεφθουμε;
Τι καλο εχουμε δει μεχρι τωρα, απο τους Φραγγους;
Τιποτα και δεν προκειται να ξαναδουμε....
Ειμαστε παλι μονοι μας και ακυβερνητοι ! ! !


«Σ’ αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας» είχε πει πριν λίγους μήνες ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μάλλον δεν είχε άδικο. Οι Ευρωπαίοι για άλλη μια φορά δείχνουν να εγκαταλείπουν τον Ελληνισμό, κάνοντας τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους ομολόγους του να εξετάσουν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται σε διερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, διπλωματική πηγή στον Τύπο στο Σίμπιου υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Οι ηγέτες, σύμφωνα με την πηγή, συμπεριλαμβανομέν του Βίκτορ Ορμπάν (Ουγγαρία), Νταλία Γκαρμπαουσκάϊτε (Λιθουανίας), Στέφανς Λοέφβεν (Σουηδίας) και Αλέξης Τσίπρα (Ελλάδας) εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κυπριακό αίτημα.

Αυτά ας τα βλέπει και ο κ. Μητσοτάκης, που έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά του Ούγγρου ηγέτη!

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά οι εν λόγω κυρώσεις δεν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.

Με λίγα λόγια, βγάλτε μόνοι τα κάστανα από την φωτιά. Οι ισχυρές χώρες δεν περιμένουν βοήθεια, αλλά προχωράνε σε βήματα που θα κάνουν τον αντίπαλο να ξανασκεφτεί την επόμενη πρόκληση.

Εμείς όχι μόνο δεν το κάνουμε, αλλά έχουμε μείνει πλέον πίσω στα εξοπλιστικά. Η φιλοπατρία δεν αρκεί. Τα στελέχη των ΕΔ δίνουν τα πάντα, όμως χρειάζεται άμεσα ανανέωση του στόλου.

Χρειαζόμαστε φρεγάτες. Εχουμε 20 χρόνια να ανανεώσουμε το στόλο μας στο ΠΝ, την στιγμή που η Τουρκία κατασκευάζει τα δικά της οπλικά συστήματα. Με το ζήτημα των F-16 φαίνεται πως ακόμα καθυστερεί η αναβάθμιση, ενώ για αγορά νέων μαχητικών θα πρέπει να περιμένουμε.

Επίσης κύριοι τι έχει γίνει με το λεγόμενο εθνικό πλοίο; Ποιοι και γιατί δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η υπόθεση; Χρειάζονται άμεσες κινήσεις, πριν είναι ήδη αργά!

ΧΑΡΤΗΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο δείχνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Άγκυρα όχι μόνο δείχνει να αγνοεί κάθε διεθνή συνθήκη αλλά επιχειρεί να βγει και στην αντεπίθεση.



πηγη 

Απαιτούν και επιμένουν οι Άθεοι, να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα συνεδρίασης της Ολομέλειας

Νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν....
Βρηκαν ευκαιρια τωρα...
Και τρεχουν να περασουν οτι νομους προλαβουν πριν τις εκλογες...
Ετσι λοιπον.....

Για ακόμα μία φορά η Ένωση Άθεων αιτείται να κατέβει η εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 συζητείται στη Μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων.

που προβλέπουν την αναγραφή του θρησκεύματος στους Τίτλους Σπουδών των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων. Την αίτηση ακύρωσης έχει καταθέσει η Ένωση Αθέων και γονείς μαθητών.

Ταυτόχρονα, και ειδικά για την αυριανή συνεδρίαση, η Ένωση Αθέων κατέθεσε αίτημα να αφαιρεθεί η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Παρόμοιο αίτημα είχε υποβάλει η Ένωση Αθέων και κατά τη συνεδρίαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 που αφορούσε στις αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά.

Το αίτημα είχε τότε απορριφθεί από τους ανώτατους δικαστές του ΣτΕ κατά πλειοψηφία, με 30 ψήφους υπέρ έναντι 6 κατά.



πηγη 



Δάκρυα χαράς: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία και επιασε το χέρι της μητέρας της...

Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς να γίνει γρήγορα καλά η μικρή Αλεξία.
 
Ανοιξε τα μάτια της η 8χρονη Αλεξία που είχε δεχθεί σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ο Alpha, οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατάφεραν να επαναφέρουν σταδιακά την 8χρονη, που από Πάσχα βρισκόταν σε καταστολή. Η μικρή φαίνεται πως ανταποκρίνεται. Το πρωί, η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της και έπιασε το χέρι της μαμάς της.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η ενημέρωση των ιατρών.

O 55χρονος που τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα


Πηγή

«Κόκκινη Λίμνη»: Oι δύτες εντόπισαν γυναικείο εσώρουχο.Ποια είναι τα νεότερα στοιχεία...


Στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης εστιάζονται, ξανά, οι έρευνες των Κυπριακών Αρχών για τη δράση του serial killer Νίκου Μεταξά («Ορέστη»), ύστερα από την αποκάλυψη ενός σημαντικού ευρήματος.



Ο στηθόδεσμος εστάλη άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ληφθεί γενετικό υλικό και άλλα, τυχόν, στοιχεία που ενδεχομένως οδηγήσουν στην κάτοχό του.

Οι ερευνητές, εκείνη την ώρα, «χτένιζαν» τη λίμνη, συνεχίζοντας να αναζητούν ίχνη της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα (Maricar Valdez Arquiola), ένα από τα 7 θύματα δολοφονιών τις οποίες έχει ομολογήσει ο serial killer.
Serial killer: Τρία ανεξερεύνητα σημεία στην Κόκκινη Λίμνη

Ενα 24ωρο νωρίτερα στην κατοχή των ερευνητών περιήλθε μια σειρά φωτογραφιών από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης.

Μελετώντας τις φωτογραφίες, τα στελέχη των Αρχών διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αρκετά σημεία στην Κόκκινη Λίμνη που πρέπει να ερευνηθούν ενδελεχώς.

Από αυτά ξεχώρισαν τρία συγκεκριμένα σημεία στα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να «κρύβεται» η τρίτη βαλίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εντοπιστούν οι σοροί θυμάτων του serial killer στη λίμνη γίνονται έρευνες και με σόναρ (σύστημα ηχοεντοπισμού).


Πηγή

Συντάξεις Ιουνίου 2019: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους


Από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

    Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
    Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
    Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουνίου 2019 ημέρα Δευτέρα.
    Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουνίου 2019 ημέρα Δευτέρα.
    Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
    Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.
    Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
    Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.



Πηγή

Δυστυχώς! Οι ανάγκες για χημειοθεραπεία θα αυξηθούν πάνω από 50% έως το 2040


Από το 2018 έως το 2040 ο αριθμός των ασθενών που έχουν ανάγκη χημειοθεραπείας ως αντικαρκινικής θεραπείας πρώτης γραμμής, θα αυξηθεί δραματικά.

Για να καταστεί εφικτή η παροχή της βέλτιστης δυνατής θεραπείας, υπάρχει ανάγκη αύξησης του κατάλληλου ιατρικού δυναμικού, καθώς προβλέπεται έλλειψη του, όπως αποκαλύπτει μια νέα διεθνής έρευνα. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ογκολογίας «The Lancet Oncology», εκτιμά ότι ο αριθμός των ασθενών που θα χρειαστούν χημειοθεραπεία, θα αυξηθεί ετησίως κατά 53% από τα 9,8 εκατομμύρια το 2018 (το 58% των συνολικά 17 εκατομμυρίων νέων περιστατικών καρκίνου) στα 15 εκατομμύρια το 2040 (το 53% των συνολικά 26 εκατομμυρίων αναμενόμενων νέων περιπτώσεων καρκίνου).

«Οι χώρες και οι θεσμοί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το δεδομένο αυτό και να είναι πρακτικά -με πολύ ιατρικό δυναμικό- προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση στην υγεία σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στη χημειοθεραπεία», δήλωσε η βασική ερευνήτρια δρ. Μπρουκ Γουίλσον από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ιατρικής Έρευνας Ingham της Αυστραλίας.

«Ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού»

Το 2040 τα δύο τρίτα των ασθενών που έχουν ανάγκη χημειοθεραπείας (10,1 εκατομμύρια ή 67%), θα προέρχονται από χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα. Συγκεκριμένα, από τα 15 εκατομμύρια άτομα που θα χρειάζονται χημειοθεραπεία το 2040, περισσότερα από το ένα τρίτο θα ζουν στην ανατολική Ασία (5,2 εκατομμύρια ή 35%). Επιπλέον, το 12% (1,7 εκατομμύρια) θα διαμένουν στη νότια κεντρική Ασία, το 10% (1,4 εκατομμύρια) στη βόρεια Αμερική, το 7% (980.646) στη νοτιοανατολική Ασία, το 6% (922.452) στη Νότια Αμερική και το 5% (810.084) στη Δυτική Ευρώπη.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για χημειοθεραπείες, ώστε η κοινωνία να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο αυτό πρόβλημα υγείας. Υπολόγισαν ότι για να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς σε ικανοποιητικό βαθμό, πρέπει να αυξηθούν οι εξειδικευμένοι γιατροί από 65.000 το 2018 σε 100.000 το 2040, θεωρώντας ότι κάθε γιατρός παρακολουθεί κατά μέσο όρο 150 νέους ασθενείς που χρειάζονται χημειοθεραπεία.

Το 2040 οι πιο συχνές μορφές καρκίνου που θα χρήζουν χημειοθεραπείας, θα είναι των πνευμόνων (16,4%, 2,5 εκατομμύρια), του μαστού (12,7%, 1,9 εκατομμύρια) και του παχέος εντέρου (11,1%, 1,7 εκατομμύρια).

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι εξαιτίας ενός πλήθους παραγόντων σήμερα υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην χημειοθεραπεία που παρέχεται και στη βέλτιστη δυνατή. Η διαφορά αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, καθώς πολλά άτομα δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της χημειοθεραπείας και δεν έχουν ασφάλιση υγείας.



Πηγή

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.