Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Τουρκια: Κυρωσεις? Ισοπεδώνουμε άμεσα τις αμερικανικές βάσεις και....την ουρα στα σκελια οι Αμερικανοι !

Πλανηταρχες οι Αμερικανοι ?
Οχι πια...
Τελος η δυναστεια τους....
Τους ξεφτιλισε ο Σαλεμενος ! ! !


Το «χαρτί» της Συρίας και της οριστικής ρήξης των σχέσεων με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έπαιξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χ.Ακάρ, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μαρκ Έσπερ, αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να δώσει εντολή για επ’ αόριστον αναβολή της ενημέρωσης του Πενταγώνου σχετικά με κυρώσεις κατά της Αγκυρας.

Ο Χ.Ακάρ κατά την διάρκεια της επικοινωνίας διάρκειας 30 λεπτών με τον Αμερικανό ομόλογο του, απείλησε λέγοντας πως «αν εφαρμοστούν σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τότε θα κλείσει οριστικά η βάση του Ιντσιρλίκ για τις ΗΠΑ σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η μεγάλη τουρκική χερσαία επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία εναντίον των Κούρδων αλλά και όσων Αμερικανών στρατιωτών υπάρχουν εκεί ακόμη».

Είναι φανερό πως αυτός ήταν ο λόγος της ξαφνικής τουρκικής στρατιωτικής κινητοποίησης και της μεταφοράς δυνάμεων στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές της ΒΑ Συρίας, να δεχτούν δηλαδή επιπλέον πίεση οι ΗΠΑ για τους S-400 με την Αγκυρα να βάζει  στο τραπέζι την ΒΑ Συρία.

Το γεγονός αυτό σχολίασε και ο Brett McGurk πρώην διπλωμάτης και ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συνασπισμό που αγωνίζεται εναντίον του ISIS.

Πρόκειται για έναν διπλωμάτη που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Αγκυρα καθώς έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές πως προωθεί την δημιουργία κουρδικού κράτους.

«Τι έκπληξη! Την ημέρα που η Τουρκία παραλαμβάνει τους ρωσικούς S-400 και αγνοεί το ΝΑΤΟ, ανανεώνει τις απειλές εναντίον του αμερικανικού προσωπικού (!) και των συμμαχικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.

Αυτό ήταν πάντα το κυνικό παιχνίδι της Αγκυρας. Τώρα πλέον ειναι προφανές» τόνισε ο Brett McGurk.

Λίγο αργότερα αμερικανικές πηγές επιβεβαίωσαν πως «οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρατηρούν πολύ προσεχτικά την κατάσταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας λόγω των μεγάλων ανησυχιών για πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση τις επόμενες ημέρες με στόχο τους Κούρδους»!

Ο Brett McGurk πόσταρε μάλιστα άρθρο της Daily Sabah σύμφωνα με το οποίο επίκειται εκτεταμένη επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη εναντίον των Κούρδων YPG-PKK.

Τουρκικές δυνάμεις μετακινούνται συνεχώς στην περιοχή Akçakale.

«Οι τελευταίες στρατιωτικές αναπτύξεις και η κινητικότητα στο έδαφος δείχνουν πως θα λάβει χώρα επίθεση ανατολικά του Ευφράτη» είπε ο πρώην αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, Abdullah Ağar και πρόσθεσε:

«Οι διοικητές του FSA σε al-Bab και Jarablus είναι σε κόκκινο συναγερμό και τους κάλεσε για σύσκεψη ο Ερντογάν στην Αγκυρα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επίθεσης».

Το ίδιο ανέφερε και το φερέφωνο του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ι.Καραγκιούλ, ο οποίος είπε πως υπάρχει αυξημένη παρουσία στρατιωτών της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ σε περιοχές του YPG σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες για ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή της βόρειας Συρίας.

«Η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη είναι ζήτημα ύπαρξης για την Τουρκία. Αν η Αγκυρα είχε παρέμβει μέχρι τώρα, τότε δεν θα είχε περικυκλωθεί στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Καραγκιούλ.

«Οι χώρες αυτές Σ.Αραβία και ΗΑΕ συναντήθηκαν στις περιοχές του YPG με Κούρδους, κυρίως στο Kobani, και τους υποσχέθηκαν χρηματοδότηση» πρόσθεσε.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα παίζει «όλα για όλα», απειλεί ανοιχτά να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες αν βρεθούν στον δρόμο του στην βορειοανατολική Συρία και η Ουάσινγκτον φοβάται την οριστική ρήξη. Πιθανότερη είναι η ενεργοποίηση Σ.Αραβίας και ΗΑΕ με αποστολές όπλων, μισθοφόρων και χρηματοδότηση για να αποκρούσουν τις τουρκικές δυνάμεις και να μην καταρρεύσει όλο το «κουρδικό πρότζεκτ».

Πάντως για να στείλει επειγόντως ο Ν.Τραμπ στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα για την «ζώνη ασφαλείας» στην Συρία, δεν είναι έτοιμος για ολική σύγκρουση με Ρ.Τ.Ερντογάν και θέλει απλά να περιορίσει τις ζημιές ή να καθυστερήσει την σίγουρη τουρκική επιχείρηση.





phgh 

Διαλυεται η Χρυση Αυγη ! ! ! Ανεξαρτητοποιηθηκε ο Ευρωβουλευτης κ. Λαγος και ακολουθουν κι αλλοι...

Καποιοι φωναζαν Προδοτες, καποιους αλλους, που νωριτερα ειχαν φτυσει την Χρυση Αυγη και ειχαν φυγει...
Περυσι εφυγε και ο Στρατηγος Συναδινος...
Κι αυτον τον εβριζαν καποιοι αρρωστοι και τον φωναζαν προδοτη....
Προδοτη ποιον? 
Τον Στρατηγο, το κομμαντο, με ενα στρεμμα παρασημα....
Σημερα φευγει ο Λαγος και ακολουθουν κι αλλοι...
Το οικογενειακο μαγαζακι του κυρ Νικου, εκλεισε πλεον....


Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α. Ιωάννης Λαγός, σε μήνυμά του
 Στο μήνυμα διατυπώνεται σαφής διαφωνία του στενού συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου ως προς τις πολιτικές του κινήσεις, που οδήγησαν το κόμμα εκτός βουλής.

Επιπλέον, ο πρόσφατα εκλεγείς Ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ότι η αποχώρησή του περιλαμβάνει και άλλα κεντρικά στελέχη, όπως ο Νίκος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, τέως βουλευτές.

Παρακάτω η ανακοίνωση:

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΣΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.

»ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΥΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ.

»ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΙΣ 130.000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΜΗ, ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΙΕΣΗ.

»ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ: Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, Η ΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, Η ΚΟΝΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ, Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, Ο ΜΑΚΗΣ ΤΟΥΜΑΣΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ, Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΚΡΕΣΠΗΣ, Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΟΥΡΝΑΚΑΚΗ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΚΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΛΑΝΤΖΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ».






πηγη 

Αρπαξαν απο τον λαιμο την 88χρονη γιαγια και την ληστεψαν ! ! !

Αν μην μιλουν για ανθρωπινα δικαιωματα...
Δεν τα δικαιουνται....
Αυτοι δεν μπορουν να ονομασθουν ανθρωποι....


Πρόκειται για τέσσερις γυφτους από τους Σοφάδες τους οποίους συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Ευρυτανίας και της Ασφάλειας Καρπενησίου.

Οι «μαϊμού» μανάβηδες γύριζαν τα χωριά της Ευρυτανίας πουλώντας διάφορα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα εντόπιζαν τα θύματά τους, που κυρίως ήταν ανήμποροι ηλικιωμένοι.

Στις 12:00′ το μεσημέρι της Παρασκευής οι πλανόδιοι σταμάτησαν στο χωριό Πετράλωνα στην Ευρυτανία για να πουλήσουν φρούτα σε μια 88χρονη που ήταν στην αυλή του σπιτιού της.

Ξαφνικά έπιασαν τη γιαγιά από το λαιμό και της ζήτησαν τα χρήματα που έχει. Οι δράστες πήραν 4.500€ περίπου και έφυγαν με δυο αυτοκίνητα. Ένα αγροτικό Toyota Hilux και ένα Audi.

Η γιαγιά μετά το πρώτο σοκ ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, που ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα.

Οι αναζητήσεις έφεραν αποτέλεσμα και τελικά στις 2:30′ το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δυο αυτοκίνητα με τους ληστές να κινούνται στα όρια του νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας, όπου τους «μπλόκαραν» και τους συνέλαβαν.

Τα δυο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, τα χρήματα βρέθηκαν και επιστράφηκαν στην 88χρονη, ενώ οι τέσσερις γυφτοι θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Καρπενησίου.





πηγη 

Οι Ρωσικοι πυραυλοι εφτασαν στην Τουρκια, ξεφτιλιστηκαν οι Αμερικανοι, τιποτα δεν τολμουν να κανουν εκτος απο δηλωσεις...

Λογια λογια λογια....
Οι Αμερικανικες απειλες στους Τουρκους....
Τους εταξαν οτι μπορει να αγορασουν και Αμερικανικους πυραυλους....
Και ψαχνουν δικαιολογιες για να μπαλωσουν τα μεχρι τωρα λεχθεντα τους....
Κι ενω συνεχιζουν τα λογια ενω....


Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι παραδόσεις τμημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία καθώς προσγειώθηκε πριν λίγο τέταρτο ρωσικό αεροσκάφος, ένα Il-76, στην αεροπορική βάση Mürted. Ρωσικές πηγές τονίζουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε επιτάχυνση των παραδόσεων.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, είπε σε δηλώσεις του πως "οι επιχειρήσεις μας απέναντι στην τρομοκρατία θα συνεχιστούν με αυξημένο ρυθμό και ένταση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται εναντίον απειλών και κινδύνων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο. Η αγορά των S-400 δεν ήταν επιλογή αλλά αναγκαιότητα".

Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν και τονίζουν πως υπάρχει μια επαναξιολόγηση των τοποθεσιών εγκατάστασης των συστοιχιών των S-400.

Αν και όπως λένε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα δώσει την τελική έγκριση με βάση τα επίπεδα ρίσκου και στρατηγικών προτεραιοτήτων, υποψήφιες πόλεις για την εγκατάσταση των S-400 είναι οι Gaziantep-Sanliurfa και Mερσίνα-Anamur.

Αν η προτεραιότητα είναι η Συρία τότε το σύστημα θα εγκατασταθεί σε Gaziantep-Sanliurfa.  Προτεραιότητα είναι επίσης η διασφάλιση των ενεργειακών πόρων και η προστασία των δικαιωμάτων των τ/κ στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο. Στην περίπτωση αυτή οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν σε Μερσίνα-Anamur.

Επιπλέον σημειώνουν πως στρατηγικής σημασίας είναι και η προστασία των Στενών. Συνεπώς αν ο κίνδυνος από την Συρία ελαχιστοποιηθεί τότε οι πυροβολαρχίες μπορούν να μεταφερθούν προς Κωνσταντινούπολη.

Πάντως, το αντιαμερικανικό κλίμα γιγαντώνεται στην Τουρκία λίγα 24ωρα πριν τους εορτασμούς της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος.






πηγη 

Να ενα καλο νεο, πολυ καλο, το καλυτερο ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ! !

Φρενο στου λ@θρομετ@ν@στες...
Τους μπλοκαρε ο Βρουτσης τον ΑΜΚΑ και μενουν λ@θρομετ@ν@στες....
Δεν αποκτουν τα δικαιωματα, που ηθελε να τους χαρισσει η Κυβερνηση των 
@ν@ρχο@πλυτων ! ! !
Τα σωστα και καλα θα τα λεμε....
Διαβαστε λεπτομερειες...


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε τόσο στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με το «στοπ» στην απόδοση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς όσο και στην σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από το ΚΙΝΑΛ.

Η κυβέρνηση ανακάλεσε την εγκύκλιο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δινόταν 17 ημέρες πριν τις εκλογές ΑΜΚΑ σε χιλιάδες αλλοδαπούς.

Το tweet του Γιάννη Βρούτση
«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!

Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν!

Την κατάργησα αμέσως!

Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!», έγραψε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στην ανάκληση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ.

Σε σχόλιό του το ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «ρατσιστική και απάνθρωπη απόφαση».

Οπως είχε αναφέρει χτες το pronews.gr, ανακλήθηκε η εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - που ανέβηκε στη Διαύγεια στις 20 Ιουνίου 2018 - που έδινε το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Αυτή η ΚΥΑ είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουνίου και υπογραφόταν από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.

Πλέον, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ανακάλεσε την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε παράνομους μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητός για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί αλλά και να ασφαλιστεί στη χώρα μας, αρκεί βέβαια να βρίσκεται νόμιμα σε αυτή.




πηγη 

Κρήτη: <Ξεφτίλας> Οδηγός ΚΤΕΛ Κατέβασε 15χρονο Επειδή του έλειπαν 10 λεπτά! ! !

Ο Συγκεκριμένος Οδηγός θα πρέπε να ντρέπεται... 

Ο ανήλικος, που πάσχει από άσθμα, αναγκάστηκε να κατέβει μια στάση νωρίτερα και να περπατήσει περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα

Σκηνικό που προκαλεί ντροπή καταγράφηκε στην Κρήτη, όταν οδηγός αποβίβασε από το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου 15χρονο επιβάτη επειδή του έλειπαν 10 λεπτά!
Η στάση του οδηγού - εισπράκτορα μοιάζει ακόμη πιο ανάλγητη εάν σκεφτεί κανείς ότι ο ανήλικος πάσχει από άσθμα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 15χρονου, ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν, ο γιός του αφού τελείωσε την προπόνησή του πήρε από το Δαράτσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιά για να πάει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί που διατηρεί στον Πλατανιά.

Ο ανήλικος βρέθηκε με 2 αντί με 2,10 ευρώ στην τσέπη γιατί νωρίτερα αγόρασε ένα μπουκαλάκι νερό.

Ο οδηγός, εξαντλώντας κάθε όριο αναλγησίας , είπε στον 15χρονο πως με 2 ευρώ θα τον κατεβάσει μια στάση νωρίτερα από τον Πλατανιά,.

Ουδείς συνεπιβάτης αντέδρασε σε όλη αυτή τη σκηνή, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες.

Ο 15χρονος, που πάσχει από αλλεργικό άσθμα, κατέβηκε αναγκαστικά μία στάση νωρίτερα και περπάτησε περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα μέσα στη ζέστη για να φτάσει εξουθενωμένος ύστερα από ώρα στον Πλατανιά.


Πηγή 

Αυτα ζητα η Τουρκια απο την Ελλαδα...Και υπαρχουν <Ελληνες> που τα διαπραγματευονται ?

Αν ειναι δυνατον.....
Καποιοι πρεπει να καθισουν στο σκαμνι και μονο που σκεφτηκαν την διαπραγματαευση....
Εδω μιλαμε για Εσχατη Προδοσια....
Δειτε να φριξετε...


Ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές, Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν στην Άγκυρα την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Μνημονίου Παπούλια –Γιλμάζ, αλλά οι αντιπροσωπείες δεν κατέληξαν σε τελικές συμφωνίες για τα υπόλοιπα κρίσιμα θέματα των διαπραγματεύσεων που είναι το cross-tell και τα DFS.

H ελληνική αντιπροσωπεία στη συνάντηση της Αγκύρας απέρριψε τις τουρκικές προτάσεις και στα δύο αυτά θέματα. Η συζήτηση θα επαναληφθεί στην επόμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπιών στο προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα:
Για να εφαρμοστεί το cross-tell που αφορά στην αλληλοενημέρωση με χρήση ραντάρ μεταξύ του τουρκικού ΑΤΑ προς το ΑΤΑ Λάρισας για την κίνηση των αεροσκαφών πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει καθορισμένη ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (ΑΡΑ), δηλαδή μια γεωγραφικά διαχωριστική γραμμή μεταξύ ΑΤΑ Ελλάδας και Τουρκίας, στην οποία θα γίνεται η μεταβίβαση των αεροπορικών ιχνών και ο έλεγχος των αεροσκαφών από το ένα ΑΤΑ στο άλλο.

Στις τωρινές διαπραγματεύσεις η Τουρκία εμμένει στις θέσεις της από το 2000 σε βάρος της Ελλάδας, τόσο σε Νατοϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο ώστε να μην υπάρχει διαχωριστική γραμμή όπου να γίνεται η μεταβίβαση των αεροσκαφών από το ένα ΑΤΑ στο άλλο και η οποία θα διαχωρίζει την περιοχή ελέγχου και ευθύνης( ΑΡΑ) Ελλάδας – Τουρκίας.

Αντί για μια διαχωριστική γραμμή, η Τουρκία επιμένει να υπάρχουν δύο διαχωριστικές γραμμές 40 ν.μ. εκατέρωθεν του FIR Αθηνών, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά σε αυτό, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Έτσι θα υπάρχει μια περιοχή 40 νμ εντός του Αιγαίου κατά μήκος δυτικά του FIR  Αθηνών που θα είναι ανεξέλεγκτη και στην οποία Ελλάδα – Τουρκία θα ενεργούν κατά βούληση ή σε συνδιαχείριση (κόκκινη γραμμή).

Μόνον η περιοχή 40 νμ δυτικά του FIR Αθηνών στο Αιγαίο είναι ανεξέλεγκτη και θα υπάρχει συνδιαχείριση Ελλάδας – Τουρκίας και τούτο διότι στα 40 νμ ανατολικά του FIR Αθηνών, δηλαδή εντός Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει συνδιαχείριση καθόσον αποτελούν τουρκική κυριαρχία και δεν μπορεί να εισέλθει ελληνικό αεροσκάφος διότι θα κάνει παραβίαση τουρκικού εναερίου χώρου, δεδομένου ότι το FIR Αθηνών αποτελεί τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.

Αυτό συμβαίνει διότι η περιοχή 40 νμ δυτικά του FIR Αθηνών περιλαμβάνει και διεθνή εναέριο χώρο, ενώ 40 νμ ανατολικά του FIR δεν υπάρχει διεθνής εναέριος χώρος από την πλευρά της Τουρκίας.

Έτσι, π.χ ένα ελληνικό C-130 από την Αθήνα για Λέσβο (δείτε το χάρτη) μέχρι τα 40 νμ δυτικά του FIR Αθηνών θα ελέγχεται από την Ελλάδα και μετά θα πρέπει να μεταβιβάζεται στην Τουρκία και ταυτόχρονα να μπαίνει σε ανεξέλεγκτη περιοχή.

Δηλαδή για να πάνε ελληνικά αεροσκάφη στα νησιά Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, κλπ (σ.σ.: δηλαδή νήσοι που αναφέρονται στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων) η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει... βίζα από την Τουρκία.

Αντιθέτως μόνον τα τουρκικά αεροσκάφη θα μπορούν να πετάνε δυτικά του FIR Αθηνών (βλέπε χάρτη) διότι μόνον το Αιγαίο έχει διεθνή εναέριο χώρο, ενώ τα ελληνικά δεν μπορούν να πετάξουν ανατολικά του FIR Αθηνών διότι είναι τουρκική επικράτεια, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια σημειώνεται ότι ένα τουρκικό αεροσκάφος από τη BADIRMA (στο χάρτη  με κόκκινο χρώμα) θα μπορεί να εισέλθει στο ΔΕΧ του Αιγαίου, να πετάξει μέχρι 10 νμ από το Βόλο και μετά να γυρίσει πάλι στην Τουρκία.

Ενώ ένα ελληνικό αεροσκάφος από το Καστέλι (στο χάρτη με μπλε χρώμα) μπορεί να πετάει μονον μεχρι το FIR  Αθηνών/Κωνσταντινούπολης, διότι μετά υπάρχει μόνον τουρκική επικράτεια.

Σε καμία ΝΑΤΟϊκή χώρα δεν υπάρχει η διαδικασία που θέλει και προτείνει η Τουρκία, την οποία από το 2000 υποστηρίζει το ΝΑΤΟ σε βάρος της Ελλάδας.

Έτσι από το 2000 το ΓΕΑ αρνήθηκε ρητά την προσπάθεια του τότε  Αμερικανού διοικητή της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, που μαζί με τον Τούρκο επιτελάρχη προσπάθησε να πείσει την ελληνική πλευρά να δεχθεί την τουρκική διαδικασία cross- tell παρουσιάζοντας τον σχετικό χάρτη





πηγη 

Εύβοια: Η μια πισω απο την αλλη οι Φωτιές...

Ήταν σύμπτωση ;
Σε διαφορετικά σημεία την ιδια χρονικη στιγμή ανάβαν πυρκαγιές ;
Μονες τους ανάβαν ;
Θέλει κόψιμο το χερι του εμπρηστή....


Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Εύβοιας, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Πλατάνια του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων άλλες δύο φωτιές ξέσπασαν διαδοχικά σε δάσος στη Βασιλίνα Ιστιαίας και στις Λεχριές της Χαλκίδας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Από τα τρία πύρινα μέτωπα μαίνονται αυτά στην Ιστιαία και στις Λεχριές.

Η πυρκαγιά στην Ιστιαία μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίνα και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ μέχρι να πέσει ο ήλιος ρίψεις από αέρος έκαναν δύο αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λεχριές, του δήμου Χαλκιδαίων όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και νωρίτερα ένα αεροπλάνο.

Η φωτιά στα Πλατάνια Δίρφυς τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το βράδυ μετά από μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 Α/Φ, ενώ στην περιοχή Λεχριές, του δήμου Χαλκιδαίων Ευβοίας επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και 1 Α/Φ.


Πηγή 

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ασημαντος εχθρος η Τουρκια ........

Πραγματι,, η Τουρκια ειναι ενας ασημαντος εχθρος...
Ενας λαος βαρβαρος, με δουλοπρεπη νοοτροπια, που οταν σε φοβηθει σε σεβεται και σε γλειφει και οταν νοιωσει ισχυρη, θελει να σε πατησει....
Αυτους τους βαρβαρους Ασιατες, εκ Μογγολιας προερχομενους, χρησιμοποιουν οι πραγματικοι εχθροι μας...



Οι μεγαλοι πραγματικοι εχθροι μας ? 
Ολοι αυτοι που για οικονομικο οφελος εξοπλιζουν αυτους τους βαρβαρους εναντιον μας...
Αμερικανοι, Ρωσοι , Γερμανοι, Αγγλοι...
Πας μην Ελλην Βαρβαρος, ελεγαν, οι Αρχαιοι ημων Προγονοι και ειχαν δικιο...
Δεν ειναι μονο οι Τουρκοι βαρβαροι συμφωνα με τους Αρχαιους Ελληνες....
Πουλανε λοιπον οπλα οι Βαρβαροι στους Βαρβαρους, που ξερουν οτι θα χρησιμοποιηθουν εναντιον μας...
Τους γλειφουν για να μπορουν να τους εκμεταλευονται οικονομικα, αλλα και εκβιαστικα εναντιον μας....
Μιλησαν για καποιες κυρωσεις στην ΕΕ, αλλα αντιδρουν οι Αγγλοι με τους Γερμανους...
Θα χασουν καποια συμφεροντα τους αν εφαρμοσθουν κυρωσεις....
Οσο για την Ελλαδα και την Κυπρο καθολου δεν τους νοιαζει...
Ας καταστραφουν...
Τα συμφεροντα μας να ειναι καλα....
Καθαρη Βαρβαρικη νοοτροπια....
Ειχαν αδικο οι Αρχαιοι ημων προγονοι ? 
Ποτε δεν ειχαν .....
Η Ιστορια λοιπον, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...
Η Ελλας, εχει να αντιμετωπισει παλι Βαρβαρους, που το παιζουν φιλοι και συμμαχοι της....
Ας μην βλεπουμε μονον ενα εχθρο την Τουρκια, που ειναι ο ποιο ασημαντος....
Εχει αλλους χειροτερους...
Πολυ χειροτερους ! ! !



Λιγες πλεον οι καρεκλες των ΖΑΙΩΝ και οι αλλοτε ΥΠΕΡΑΝΩ, αρχισαν τα συντροφικα αλληλομαχαιρωματα...

Οι δυο πρωην υπερανω, μαλλιοτραβιουνται για την μια καρεκλα που τους απεμεινε...
Φυσικα κανεις δεν κανει πισω....
Ειναι γλυκια η καρεκλα, η μιζα και ο μισθος  του αργομισθου...
Ετσι λοιπον...


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε ένσταση για την βουλευτική έδρα που έχασε για λίγες ψήφους από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και όλα… από την αρχή!

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου: Παναγιώτης Κουρουμπλής ή Θανάσης Παπαχριστόπουλος;

Οι δυο τους έδωσαν μια «σκληρή» μάχη, με την διαφορά στα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανέρχεται διαρκώς σε ελάχιστες ψήφους και πλέον, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ πριν από λίγο, όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή!

Το τελικό αποτέλεσμα στον Δυτικό Τομέα μεταξύ Κουρουμπλή και Παπαχριστόπουλου ήταν έξι ψήφοι διαφορά, με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να αναδεικνύεται… νικητής.

Λόγω της μικρής διαφοράς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε ένσταση και αύριο, Παρασκευή, 12.07.2019, πρόκειται να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση στα 680 εκλογικά τμήματα του Δυτικού Τομέα στην Β’ Αθήνας.

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής: Τα 680 τμήματα θα χωριστούν σε 16 κλιμάκια, όπου θα βρίσκονται 16 δικαστικοί αντιπρόσωποι με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.

Το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο πως θα ανακοινωθεί αύριο, πάντως μέχρι την Δευτέρα, 15.07.2019, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.





phgh 

Τουρκια: Μητσοτακη, δωσε μας τους 8 Τουρκους αξιωματικους, που κρυβονται στην Ελλαδα...

Αρχισαν τα DRIVE TEST στον καινουριο Πρωθυπουργο....
Αναλογα, με την σταση που θα κρατησει, θαναι και η δικη τους...
Αν κανει πισω, θα κανουν ενα βημα μπροστα...
Αν σηκωσει αναστημα, πατουν φρενο....
Ετσι ειναι τα Μεμετια, αν σε φοβουνται σε σεβονται...


Ο εκπρόσωπος λοιπον του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ με τις δηλώσεις του ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα το 2016.

«Ο Μητσοτάκης από την οικογένειά του ξέρει τι είναι πραξικόπημα καθώς ο πατέρας του διέφυγε στην Τουρκία.

Έχουμε ελπίδα να κάνει περισσότερα για να μας επιστρέψουν τους 8 πραξικοπηματίες – τρομοκράτες» ανέφερε ο Ομέρ Τσελικ.


Ο Ερντογάν, έχει εδραιωμένη πεποίθηση ότι ανάμεσα στους 8 κρύβονται αξιωματικοί που είχαν απ’ ευθείας σχέση με τον πυρήνα του Ιμάμη Γκιουλέν, που οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Θέλει, λοιπόν, να τους έχει στα χέρια του, όχι μόνο για να τους τιμωρήσει, αλλά και για να μάθει πολύ περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίον κινήθηκαν και οργανώθηκαν οι πραξικοπηματίες και οι συνωμότες.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει επικηρύξει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Έλαβε μάλιστα την απόφαση αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο, την μέρα που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν την Άγκυρα!







πηγη 

Κρήτη: Δολοφονήθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος δεν αποκλείεται η δολοφονία της να είναι Eρωτικό έγκλημα....


Με το «σταγονόμετρο» λόγω της αστυνομικής έρευνας έρχονται τα στοιχεία στο φως για την υπόθεση του θανάτου της Suzanne Eaton.

Όπως όλα δείχνουν, η άτυχη βιολόγος είχε έναν μαρτυρικό θάνατο. Αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος της Suzanne Eaton ήταν ασφυκτικός. Μετά από απόφραξη στόματος και μύτης από τον ή τους δράστες. Και δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος.

Ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή εξέταση όπως και δείγμα DNA. Ενώ μετά το πέρας της πολύωρης ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε χθες, θα γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή. Προσπαθώντας παράλληλα να αποσπάσει βιολογικό υλικό του ή των δραστών, που κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στα νύχια της.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η Sue, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και συνεργάτες της, ήταν αθλητικός τύπος και γυμναζόταν συστηματικά εξ ου και δεν εξέπληξε κανέναν το γεγονός ότι θα έτρεχε στην τριγύρω περιοχή, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση μιας επιστημονικής εργασίας της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατείχε και μαύρη ζώνη σε πολεμική τέχνη, εγείροντας ερωτηματικά για το πως είχε αυτή την τραγική κατάληξη.
Η αστυνομία με αμείωτη ένταση και πυρετωδώς, υπό απόλυτη μυστικότητα, εργάζεται για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στο τούνελ που βρέθηκε, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι και σε διαδρομή 60 μέτρων μέσα στη γη, από την πρώτη μέρα που αγνοείτο.

Καιρος: Κυκλώνας θα περάσει την Παρασκευή από την Ελλάδα! «Καμπανάκι» Κινδύνου από μετεωρολόγο! Που θα «Χτυπήσουν» τα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα...


Για νέα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα χτυπήσουν την Ιταλία και την Ελλάδα την Παρασκευή κάνει λόγο η μετεωρολόγος του κορυφαίου ρουμανικού τηλεοπτικού Digi24, Σιμόνα Καπσούνα που κλήθηκε να αναφερθεί στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκιδική.

«Τέτοιες καταιγίδες είναι ασυνήθιστες αυτή την περίοδο του έτους», είπε αρχικά.

«Το μεσογειακό κλίμα περιλαμβάνει δύο σεζόν. Η μία με πολύ υγρασία, όπου βρέχει πολύ με ευχάριστες θερμοκρασίες και η δεύτερη σεζόν, όπου είναι ξηρή και βρέχει εξαιρετικά σπάνια», συμπλήρωσε και σημείωσε:

«Πολλές τέτοιες καταιγίδες περνούν από τη Μεσόγειο. Οι κυκλώνες έρχονται από τον Ατλαντικό και φθάνουν στη Μεσόγειο και αντιδρούν στη μεγάλη υγρασία με αποτέλεσμα να επηρεάζουν παράκτιες περιοχές».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Παρασκευής.
«Ένας άλλος κυκλώνας έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεάσει την Ιταλία, θα φθάσει στο Αιγαίο έτσι θα επηρεάσει και την Ελλάδα και θα ανέβει στην Ελλάδα», ανέφερε. «Αυτός ο κυκλώνας θα φέρει ξανά καταιγίδες, ίσως όχι τόσο έντονες ενώ θα πέσουν και οι θερμοκρασίες».



Πηγή 

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Θρήνος στην Χαλκιδική: «Έπεφταν δέντρα στο σκοτάδι...Πατέρας και Γιος Πέθαναν Αγκαλιασμένοι»...


Δεν χωράει ανθρώπου νους τα όσα έγιναν στη Νέα Ποτίδαια στη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας. Σε κατάσταση σοκ εκείνοι που έζησαν τα δραματικά γεγονότα…

«Όλα έγιναν ξαφνικά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας για το χθεσινό ξέσπασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που χθες το βράδυ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια, όπως και όλοι οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής, τις οποίες έπληξε με σφοδρότητα η θεομηνία.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.
«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν.

«Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον.

Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι «είναι εδώ» και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη θεομηνία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Δεν υπάρχουν ατυχήματα στα κάμπινγκ»
Για φαινόμενα «πρωτοφανή για τη Χαλκιδική» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ.

«Χθες το απόγευμα άρχισε να φυσάει ένα αεράκι από τις 9.30-10 το βράδυ και στη συνέχεια έπιασε μια πρωτοφανής βροχή, δυστυχώς ήταν ένα φαινόμενο που δεν ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δεληδημητρίου.

«Δεν έχουμε αναφορά για ατυχήματα μέσα στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής. Έχουν πέσει δέντρα, είχαμε προβλήματα σε σκηνές με τα νερά, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο» σημείωσε ο κ.Δεληδημητρίου και πρόσθεσει: «το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ρεύμα και τηλέφωνο. Ευτυχώς σε όλα τα μεγάλα κάμπινγκ υπάρχουν γεννήτριες και τουλάχιστον τα τρόφιμα θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση».

Εξέφρασε τη λύπη του για το θανατηφόρο περιστατικό με τους δύο Τσέχους τουρίστες λόγω ανατροπής του τροχόσπιτού τους: «Το τροχόσπιτο που γύρισε ανάποδα -και δυστυχώς είχαμε θύματα- ήταν σε ελεύθερο κάμπινγκ σε έναν ακάλυπτο χώρο», ανέφερε. Στατιστικά, τόνισε ο κ.Δεληδημητρίου, αυτή την περίοδο υπάρχει στα κάμπιγκ της περιοχής πληρότητα που φτάνει το 40%-50%, με την πλειονότητα των επισκεπτών, τους επτά στους δέκα, να είναι πολίτες άλλων χωρών, που παραθερίζουν στην Ελλάδα.


ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : 6 ΝΕΚΡΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ <ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ>


Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, τροχόσπιτα διαλυμένα, δέντρα ξεριζωμένα, στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατεστραμμένες, έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες (πάνω από 100) με κατάγματα, κάποιοι σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές… Ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα στη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης είναι τραγικός. Οι υλικές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και υποδομές είναι το λιγότερο, καθώς θα διορθωθούν. Οι έξι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, ωστόσο, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας δύο και οκτώ ετών, είναι μία πραγματική τραγωδία, που δεν μπορεί να διορθωθεί. Η ειρωνεία είναι ότι και τα έξι θύματα, ήταν τουρίστες, που απολάμβαναν τις διακοπές τουςς στην πανέμορφη Χαλκιδική.

Οι συνθήκες που χάθηκαν οι ζωές των έξι τουριστών αναδεικνύουν την τραγικότητα των στιγμών. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ο τυφώνας σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του καταστροφή και θάνατο.

Τα θύματα; Μία μητέρα 54 ετών και ο 8χρονος γιος της, οι οποίοι έτρωγαν σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια, όταν ο τυφώνας παρέσυρε την οροφή, η οποία τους καταπλάκωσε και τους τραυμάτισε θανάσιμα.

Ένας Ρώσος πατέρας και ο μόλις δύο ετών γιος του, περνούσαν σε περιοχή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτίδαια. Ο τυφώνας παρέσυρε ό,τι δέντρο βρήκε μπροστά του. Ένα από αυτά καταπλάκωσε τον άτυχο τουρίστα από τη Ρωσία και το παιδάκι του.

Δύο ηλικιωμένοι από την Τσεχία, ο γιος τους και ο 19χρονος εγγονός τους, είχαν σταθμεύσει με το τροχόσπιτό τους σε παραλία στην Σωζόπολη. Ο τυφώνας παρέσυρε σαν κούτσουρο το τροχόσπιτο. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ τραυματίστηκε ο γιος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο 19χρονος εγγονός, με σαφώς ελαφρύτερα τραύματα.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί, το οποίο καταδεικνύει τη σφοδρότητα της καταιγίδας:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε:


Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από το τροχόσπιτο που παρασύρθηκε σαν χάρτινο από την καταιγίδα:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Αγνοείται ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια

Η φονική κακοκαιρία έχει σαρώσει ολόκληρη την περιοχή της Χαλκιδικής, όπου ήδη μετράμε πέντε νεκρούς.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

Οι εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα είναι σοκαριστικές:










































































































































































Μεγάλη επιχείρηση με 140 άνδρες και 44 οχήματα από την Πυροσβεστική

Το σύνολο των δυνάμεων στη Χαλκιδική και στην ευρύτερη περιοχή ενεργοποίησε η ηγεσία της Πυροσβεστικής, προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους πολίτες και τους τουρίστες που κινδύνευσε η ζωή τους από τη φονική θεομηνία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, καθώς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και υποδομές.

Στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 140 Πυροσβέστες και 44 οχήματα.

Συγκεκριμένα:

• 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής και ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης

• 25 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. και

• 35 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό

Αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων από ΠΕΠΥΔ Δυτικής Μακεδονίας με:

• 8 πυροσβέστες και 4 οχήματα

Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Επενέβησαν σε 235 συμβάντα για διασώσεις, αντλήσεις και κοπές δέντρων.

Πάνω από 600 κλήσεις δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολυγύρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για παροχή βοήθειας στις πληγείσες από την φονική καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής και, σε 235 περιπτώσεις, έγινε επέμβαση για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσε σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Άτυπα στο συντονισμό μετείχε και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Πάνω από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής προσπάθησαν να βοηθήσουν τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν εγκλωβισμένοι.

Από τις 5.30 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα γίνει νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας.

Μεγάλες καταστροφές σε Θεσσαλονίκη και Θράκη

Ισχυρή καταιγίδα, δρόμοι ποτάμια και πτώσεις δέντρων έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, πριν τα φαινόμενα επεκταθούν στη Χαλκιδική.

Tα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ακόμα και το κέντρο της Θεσσαλόνικης με την βροχόπτωση να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας των έντονων φαινομένων.

Στην ανατολική πλευρά της πόλης έπεσαν δέντρα πάνω σε οχήματα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να τα απομακρύνουν.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη : ΕΔΩ





















Στη Ροδόπη η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθούν πολλά δέντρα, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Συγκεκριμένα η ισχυρή χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την σφοδρή καταιγίδα, ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, ιδιαίτερα της βαμβακοκαλλιέργειας, και μαζί και τους κόπους των αγροτών που ανέμεναν να βγάλουν εισόδημα

Σύμφωνα με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια:

«Η καταστροφή στη Ροδόπη από το χαλάζι είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη. Και αυτό διότι για πρώτη φορά έπιασε τόσο μεγάλη έκταση και δεν ήταν απλώς τοπικά. Ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο μέρος κατέστρεψε τα πάντα. Χάθηκαν πολλές χιλιάδες στρέμματα.

Αύριο μετά το πρώτο σοκ θα μπορέσουμε να κάνουμε και πιο ακριβή αποτίμηση. Από κάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που έβγαλαν παραγωγοί. Επειδή και εμείς μόλις επιστρέψαμε από μια βόλτα στο νομό, ναι η ζημιά είναι τεράστια. Όσοι παραγωγοί έχουν μόνο μερική ζημιά σε κάποια χωράφια καλό είναι αύριο κιόλας να έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους για να δουν τι μπορούν να κάνουν ώστε να σωθεί ό,τι σώζεται».

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Ροδόπη




































Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Παγος απο την Μερκελ ! ! ! Δεν αλλαξε τιποτα που αλλαξε κυβερνηση, υπαρχουν συμφωνιες...

Και φυσικα κανεις δεν ξαναμιλησε για τις Γερμανικες αποζημειωσεις, ουτε για τα κατοχικα δανεια......
Ηταν μονο για προεκλογικη καταναλωση....


«Οχι» στη μείωση των ετήσιων στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ηδη από χτες το κλίμα ήταν άσχημο, όπως είχε σημειώσει το pronews.gr, καθώς οι δανειστές «έκοψαν τα φτερά» της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη με αρνητικά άρθρα από Le Monde & Telegraph.

Συγκεκριμένα, η Α.Μέρκελ, σημείωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «δεν βλέπει λόγο για αλλαγή του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα».

«Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ΄αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει.

Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση.

Τώρα βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Eλληνας Πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη.

Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ'αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων.

Με αυτό συμφωνώ κι εγώ»,  δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Μέρκελ ουσιαστικά παρέπεμψε στην συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Η δήλωσή της περί μη αλλαγής του πλαισίου προϋποθέσεων για το χρέος, ουσιαστικά αντανακλά τη δήλωση του επικεφαλής του οργάνου Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι «ακρογωνιαίος λίθος» του προγράμματος και πως σε αυτό το στόχο βασίζεται η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ρίνε, η χώρα του οποίου διατηρεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, δήλωσε για το ίδιο θέμα:

«Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη και την περαιτέρω ανάπτυξή της, εμείς στην Φινλανδία έχουμε συζητήσει πολύ γι' αυτό το θέμα.

Μια καλύτερη Ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί με το να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις που λάβαμε. Αυτές τις οποίες ήδη λάβαμε. Και μετά ερχόμαστε σε αυτό το σημείο όπου μπορούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και στο πεδίο της Ευρωζώνης».





phgh 

Περιμενουν μεγαλο σεισμο, φοβοι για πανω απο τα 7 Ριχτερ, στην θαλασσα Μαρμαρα.....

Ο Σεισμος μεχρι στιγμης, ειναι δυσκολο να προβλεφθει ποτε θα γινει...
Υπαρχουν ομως τροποι και ενδειξεις, που δειχνουν οτι θα γινει....
Και κατι τετοιο βλεπουν οι επιστημονες, στην Θαλασσα Μαρμαρα, στην Κωνσταντινουπολη...


Ερευνητές μπόρεσαν για πρώτη φορά να κάνουν αναλυτικές μετρήσεις στο βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά και να δείξουν έτσι ότι σταδιακά συσσωρεύεται τεκτονική πίεση ξανά στο μεγάλο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, το οποίο περνά κάτω και από αυτή τη θάλασσα
Ένα σεισμό μεγέθους 7,1 έως 7,4 βαθμών μπορεί να «δώσει» το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων.

Ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών GEOMAR Helmholtz του Κιέλου, μαζί με συναδέλφους τους από τη Γαλλία και την Τουρκία, μπόρεσαν για πρώτη φορά να κάνουν αναλυτικές μετρήσεις στο βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά και να δείξουν έτσι ότι σταδιακά συσσωρεύεται τεκτονική πίεση ξανά στο μεγάλο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, το οποίο περνά κάτω και από αυτή τη θάλασσα.

Η συσσώρευση των τεκτονικών δυνάμεων «είναι αρκετή για να πυροδοτήσει ένα σεισμό με μέγεθος μεταξύ 7,1 και 7,4», δήλωσε ο Γερμανός γεωφυσικός δρ Ντίτριχ Λάνγκε του GEOMAR, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications".

Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, που αποτελεί το σύνορο ανάμεσα στην πλάκα της Ευρασίας και εκείνη της Ανατολίας, συσσωρεύει κατά καιρούς ενέργεια, η οποία εκτονώνεται με σεισμούς. Όταν η ζώνη του ρήγματος είναι «κλειδωμένη», συμβαίνουν ισχυροί σεισμοί. Την τελευταία φορά που αυτό είχε συμβεί, ήταν το 1999, σε απόσταση περίπου 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, πλήττοντας κυρίως την πόλη Ιζμίτ (Νικομήδεια).

Η παρακολούθηση ενός ρήγματος είναι πιο δύσκολη, όταν αυτό βρίσκεται υποθαλάσσια, εκεί όπου δεν μπορεί να εισχωρήσει το σήμα του δορυφορικού GPS για να αποκαλύψει τις τεκτονικές μετακινήσεις. Οι ερευνητές του GEOMAR ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα (GeoSEA), που επέτρεψε για πρώτη φορά να μετρηθούν ακουστικά με ακρίβεια χιλιοστών οι τεκτονικές παραμορφώσεις στο βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά. Στη διάρκεια δυόμισι ετών συνολικά δέκα τέτοια όργανα μέτρησης εγκαταστάθηκαν στο βυθό σε βάθος 800 μέτρων και στις δύο πλευρές του ρήγματος, κάνοντας πάνω από 650.000 μετρήσεις αποστάσεων.

«Οι μετρήσεις μας δείχνουν ότι η ζώνη του ρήγματος στη Θάλασσα του Μαρμαρά είναι "κλειδωμένη", συνεπώς συσσωρεύεται τεκτονική πίεση. Αυτή είναι η πρώτη άμεση απόδειξη για την τεκτονική συσσώρευση στο βυθό νότια της Ιστανμπούλ», δήλωσε ο Λάνγκε.

«Αν η συσσωρευμένη ένταση απελευθερωθεί στη διάρκεια ενός σεισμού, η ζώνη του ρήγματος θα μετακινηθεί πάνω από τέσσερα μέτρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα σεισμό μεγέθους 7,1 ως 7,4», πρόσθεσε η καθηγήτρια Χάιντρουν Κοπ, επικεφαλής του προγράμματος GeoSEA. Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα έχει πιθανότατα σοβαρές συνέπειες για την Κωνσταντινούπολη, όπως ο σεισμός του 1999, που είχε περισσότερα από 17.000 θύματα.

Το 1766 ένας σεισμός στην περιοχή του Μαρμαρά, μεγέθους περίπου 7,5, είχε χιλιάδες θύματα και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές καταστροφές στην πόλη. Ήταν ο τελευταίος ισχυρός σεισμός που έχει πλήξει την Κωνσταντινούπολη και έκτοτε οι επιστήμονες αναρωτιούνται πότε θα «χτυπήσει» ο επόμενος. Αν και το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά παραμένει «σιωπηλό» εδώ και πολλά χρόνια, η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο κίνδυνος ενός μεγάλου σεισμού παραμένει μεγάλος.





phgh 

Τουρκία: Το ύφος της Ελλάδος δεν μας αρέσει και αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα

Τους κακομαθε η πρωην Κυβερνηση και τους κακοφανηκε η ανακοινωση του ΥΠΕΞ....
Ισως και ξεκινουν ετσι για να κοψουν τον τσαμπουκα της νεας Κυβερνησεως...
Το σιγουρο ειναι ενα....
Αν θες να σε σεβεται ο Τουρκος πρεπει να σε φοβαται...


Ο Ομέρ Τσελίκ λοιπον, εκπρόσωπος του κόμματος AKP του Τούρκου προέδρου, δεν δίστασε να δηλώσει πως το ύφος της ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε (!) και δεν είναι… διπλωματικό, «διεμήνυσε» ότι «η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη» και ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα πως «αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα».

Εκείνο που ενόχλησε την Τουρκία ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Τρίτης. Αν και η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφού είχε αλλάξει η ηγεσία του ΥΠΕΞ, το πνεύμα και το ύφος δεν είχε διαφορά από προηγούμενες ανακοινώσεις. Η Αθήνα καλούσε την Άγκυρα να κάνει το αυτονόητο: να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να σταματήσει την επιχειρούμενη παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε ξεκάθαρα την Τουρκία «να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

«Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας».
Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Είστε κακομαθημένοι»

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν… άρεσε στην Άγκυρα και το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια ανακοίνωση στο… πνεύμα που συνηθίζει. Χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένο» παιδί της Ευρώπης και την Κύπρο «άτακτο» και τις κατηγόρησε ότι προκαλούν αστάθεια (!) στην περιοχή!

«Απορούμε για τις δηλώσεις που έκανε σε μία συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σχετικά με τις, σύμφωνες προς το διεθνές δίκαιο, εργασίες που διεξάγει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο.....

Ο τίτλος ‘το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης‘ ανήκει βασικά στην Ελλάδα. Το ‘άτακτο’ παιδί της Ευρώπης, από την άλλη, είναι η ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου‘, η οποία είναι μέλος της ΕΕ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και μαζί με την Ελλάδα παρασύρουν εδώ και χρόνια την Ανατολική Μεσόγειο στην αστάθεια......

Το γεγονός ότι η ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’ είναι μέλος της ΕΕ δήθεν εκπροσωπώντας ολόκληρο το Νησί, δεν της δίνει το δικαίωμα να καταπατά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκουπρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρνούμαστε τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ και των αξιωματούχων της ΕΕ που χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της χώρας μας παράνομες. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτές τις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά στους Τουρκοκύπριους, από κοινού ιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από το 1963 και ότι οι Τουρκούπριοι αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν στο Νησί.

Η ΕΕ έγινε και αυτή ένας από τους δρώντες στην παρανομία συμμετέχοντας στο παιχνίδι που παίζει το δίδυμο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης–Ελλάδας εις βάρος των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, ισότιμων κατόχων του Νησιού. Επομένως, έχει καταστεί ολοφάνερο ότι η ΕΕ δεν δύναται να αναλάβει έναν ουδέτερο ρόλο διαμεσολαβητή στην διαδικασία διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού ζητήματος.





phgh 

Χρήση ναρκωτικών στο Μαξίμου; Θα ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με αυτή την δήλωση;

Το χασισι στο Μαξιμου χωρις κανεις να τολμα να τους ενοχλησει...
Και ειμαστε στην πρωτη μερα κιολας...
Πολλα θα βγουν στην φορα....
Εισαγγελεας υπαρχει ομως να εφαρμοσει τους νομους;


Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου προχώρησε σε μία δήλωση στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ που σίγουρα θα συζητηθεί: «Στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους»!

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, την Τρίτη φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και η κουβέντα των δύο, έφτασε κάποια στιγμή στο δημοσίευμα της Liberation για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, το οποίο είχε τίτλο: «Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».

Εκεί λοιπόν, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της κυβέρνησης, εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις, κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών που καλύπτουν τις εξελίξεις στην χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέσα στο Μαξίμου υπήρχαν άνθρωποι που κάπνιζαν χασίς.
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ 

Αναλυτικά στο επίμαχο σημείο, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, είπε: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά.

Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των ΣΥΡΙΖΑίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους!».

Μήπως να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με αυτή την δήλωση; Χρήση ναρκωτικών στο Μαξίμου;





πηγη 

Βλαδιμηρος: Θεωρούμε ότι η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων για σταθερή, βιώσιμη και δίκαια λύση του κυπριακού προβλήματος....

Κανεναν δεν υπολογιζει ο Σαλεμενος, γιατι υπολογιζει στις πλατες της Ρωσιας...
Η Ρωσια τωρα ομως, τον κρεμα στα μανταλακια.....
Αντε να δουμε, ποιος θα μπορεσει αν μπορεσει, να συμμαζεψει τον Σαλεμενο, πριν δυναμωσει κι αλλο...


Μετά τη Γαλλία και η Ρωσία τάσσεται ανοιχτά απέναντι στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει σε ανακοίνωση του πως πάνω από όλα προέχει η σταθερότητα και πως η τουρκική προκλητικότητα απομακρύνει την χώρα από μια Ευρωπαϊκή προοπτική.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα, επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρο από την κυπριακή ΑΟΖ, και θεωρεί ότι «η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων για σταθερή, βιώσιμη και δίκαια λύση του κυπριακού προβλήματος»

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για την είσοδο ενός ακόμη τουρκικού σκάφους με σκοπό την διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή. Θεωρούμε ότι η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων για σταθερή, βιώσιμη και δίκαια λύση του κυπριακού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ,

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει έκκληση προς τις χώρες τις περιοχής «να μην προβούν σε βήματα, που ενισχύουν την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πολιτική σοφία, όπως επίσης και να επιδιώξουν την επίλυση αμφιλεγόμενων ζητημάτων, μέσω του διαλόγου και του σεβασμού των μεταξύ τους συμφερόντων»

«Είναι προφανής η ανάγκη για την επανεκκίνηση το ταχύτερο δυνατόν του ενδοκοινοτικού διαλόγου για την διευθέτηση του κυπριακού με στόχο την εξεύρεση λύσεων στην βάση των γνωστών ψηφισμάτων του ΟΗΕ» συνεχίσει στην ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΕΞ και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι «ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε παρόμοιες προσπάθειες».






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Χρυσοχοιδης σε Αρχηγο και υπαρχηγο της ΕΛΑΣ: ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ! ! !

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ.....
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.....
ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ.....
ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ!


Οι πληροφορίες ξεκίνησαν να έρχονται πριν από λίγα λεπτά.

Όπως φαίνεται το πράγμα αγριεύει καθώς ο νέος Υπουργός Δημοσίας Τάξης πέταξε με τις κλωτσιές από το γραφείο του τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ .

Ουσιαστικά τους σπρώχνει σε παραίτηση.

Αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη και σίγουρα κάτι ετοιμάζει ο …επιστρέφων στον…τόπο του ‘εγκλήματος’ υπουργός που μας έχει συνηθίσει από το παρελθόν σε εντυπωσιακές ενέργειες που όμως δεν αρέσουν σε εκείνους που δεν τον συμπαθούν καθόλου.




πηγη

Ανεξελεκτη η κατασταση πλεον...Αρχιζει η εισβολη της Τουρκιας στην Συρια ! ! !

Ο Ερντογάν αμολάει τον Αρμαγεδδών.....
Εναρξη της μεγαλύτερης επιχείρησης στην ιστορία της Τουρκίας.....
80.000 στρατιώτες ετοιμοι να προελασουν...
ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ?


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε διαταγή για έναρξη της επικείμενης τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται περίπου 80.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν λάβει θέσεις μάχης για την «μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της χώρας».

Το «τάιμινγκ» της επιχείρησης είναι αξιοσημείωτο καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε πως η Βρετανία και η Γαλλία δέχτηκαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για να υποστηρίξουν τους Κούρδους YPG-PKK και να αναπληρώσουν το αμερικανικό «κενό» στην περιοχή ενώ παραδίδονται σήμερα ή αύριο οι S-400 στην Αγκυρα.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τουρκικές δυνάμεις να μεταφέρονται σε Suruç, Akçakale, στην Şanlıurfa στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές Ain-Al Arab και Tal Abyad.

Τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα της με την Συρία.

Αριθμητικά η νέα επιχείρηση ξεπερνά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, «η Τουρκία μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας», προσθέτοντας ότι, «η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και η συγκέντρωσή τους κοντά στα σύνορα με τη Συρία συνεχίζεται».

Τα τουρκικά και ρωσικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι, «αυτή τη φορά το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε σε περισσότερες προμήθειες από άλλες φορές.

Περίπου 80.000 στρατεύματα έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα».

Γίνεται επίσης σύγκριση με την τουρκική εισβολή του 1974 κατά την οποία συμμετείχαν 40.000 στρατιώτες.

Ο εξοπλισμός μετακινείται τμηματικά, σε τρένα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρέττας, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στις συγκεκριμένες διαδρομές.

Η επιχείρηση, η οποία έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από την τουρκική ηγεσία, θα επικεντρώνεται στα ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση θα είναι περιεκτική, με στόχο το κουρδικό κίνημα της Συρίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η επιχείρηση θα καθοδηγείται από την Ούρφα και το Κίλις και τα τουρκικά στρατεύματα θα επιτεθούν ταυτόχρονα από περισσότερα δέκα σημεία.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πληροφορίες για τα τουρκικά σχέδια για την βορειοανατολική Συρία είχαν δει το φως της δημοσιότητας και το προηγούμενο διάστημα.
Ωστόσο, αυτήν την φορά παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Πρώτον, η Άγκυρα διαρρέει στον τύπο πληροφορίες για την προώθηση μεγάλων τμημάτων του στρατού στην συνοριακή γραμμή.

Δεύτερον, ο ρωσικός τύπος μεταδίδει παράλληλες πληροφορίες.







ΠΗΓΗ 

Αν ειναι δυνατον....Πηραν δακτυλικα αποτυπωματα απο αφισα για να βρουν τους αφισοκολητες ! ! !

Αν ειναι δυνατον...
Οι Κυρατσες του ΠΡΟΠΟ πριν παρουν ποδι εδωσαν τα διαπιστευτηρια τους.....


Παγκόσμια πρωτοτυπία: Η «εκδίκηση» των κατσαπλιάδων όταν κατάλαβαν ότι φεύγουν…

Έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της φασιστικής στοχοποίησης!

Πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από την αφισοκόλληση με το «μαύρο στους προδότες» για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Δείτε την ανάρτηση που έγινε πριν από λίγη ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Καλημέρα φίλες και φίλοι.
Το αστυνομικό κράτος της κυρίας Γεροβασίλη κατά των ΠΤΟΛΕΜΑΊΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, μετά την ωμή και απρόκλητη βία, τις συλλήψεις με ανυπόστατες κατηγορίες, την αφαίρεση διπλώματος γιατί όχημα «έπαιζε» το Μακεδονία Ξακουστή και μήνυση για τον ίδιο λόγο, τις παρακολουθήσεις κατά βήμα των διαχειριστών και λίγο πριν παραδώσει την εξουσία, θέλησε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της φασιστικής στοχοποίησης, πήρε άκουσον – άκουσον

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΦΙΣΕΣ και σχημάτισε δικογραφία (για παραβάσεις του ΚΟΚ) και καλεί συμπολίτη μας για περαιτέρω εξηγήσεις διότι βρέθηκαν τα αποτυπωματα του πάνω στις αφίσες

Και ολα αυτα σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια να εκφοβισουν και να φιμώσουν την φωνή των Πτολεμαίων Μακεδόνων.

Η φωνή των Πτολεμαίων Μακεδόνων και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν ΑΠΑΝΤΕΣ δεν φινώνεται, η φωνή των Πτολεμαίων Μακεδόνων θα πάψει να υπάρχει μόνο όταν το σκουπίδι των Πρεσπών πάει στον πάτο της λίμνης.»

«Για πόσους αφιοκολλήτες κομμάτων ή δημοτικών συνδυασμών  έγιναν διώξεις , σε πόσους η πρώην υπουργός και διώκτης των Μακεδόνων έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να διεξάγουν έρευνα με δακτυλικά αποτυπώματα; Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και κατάχρηση εξουσίας….»






























πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.