Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ενας Πομακος Ελληναρας, ευχεται στους Χριστιανους Συμπατριωτες του, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Τα λογια και τα σχολια ειναι περιττα...
Τα λεει ολα, με λιγα λογια, ο Ελληνας....
Διαβαστε...

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για όλους.

Οι χριστιανοί ορθόδοξοι συμπατριώτες μας γιορτάζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου κι εμείς οι μη χριστιανοί Έλληνες και σεβόμαστε και τιμούμε όχι μόνο τη σημερινή μεγάλη γιορτή αλλά όλες τις γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Εύχομαι ολόψυχα στον καθένα από εσάς καλή Ανάσταση.

Το Άγιο φως να φωτίσει την καρδιά, την ψυχή και τη ζωή σας. Πολλές χαρές και υγεία σε όλους σας.
Σεμπαϊδήν Καρα-χότζα

Σέμπα Καραχότζα

Ουτε ψιλος στον κορφο τους....Ο Χαφτάρ συνέλαβε Τούρκους αξιωματικούς στη Λιβύη ! ! !

Πραγματικα ειναι ανικανοι...
Τους επιασε ο Χαφταρ και δυσκολα θα δουν ξανα το φως του ηλιου...
Αντε να δουμε τι θα κανει και τι θα πει τωρα ο Σαλεμενος! ! !


Τρομερή αποκάλυψη από τους άνδρες του Λίβυου ηγέτη Χαφτάρ, οι δυνάμεις του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δράση μισθοφόρων της τουρκικής οργάνωσης Sadat, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.       

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λιβύη, οι Τούρκοι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις με ομάδες πολιτοφυλακής στην Τρίπολη κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ.

Κάποιοι από αυτούς τους Τούρκους στρατιωτικούς μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε ο εθνικός στρατός του Λίβυου στρατηγού προσπάθησαν να εξέλθουν της πόλης και να μπερδευτούν με πολίτες, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη χώρα.

Τους συνέλαβαν όμως οι Λίβυοι που υποστηρίζονται από Αιγύπτιους αξιωματικούς των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτοντας μετά από έρευνα ότι πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς.

Έγγραφα που κατασχέθηκαν και είχαν πάνω τους οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδεικνύουν ότι ήταν ανώτεροι αξιωματικοί στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε ότι χοντρό παιχνίδι παίζει και στην Λιβύη η «σχεδόν διαλυμένη» για πολλούς Τουρκία, εν μέσω «ανθυγιεινού κλίματος» λόγω κόντρας με τις ΗΠΑ, αποστέλλοντας όπλα, πυρομαχικά και Τζιχαντιστές στην Λιβύη, σύμφωνα με τον φιλορώσο ηγέτη Χαφτάρ.

Με πτήσεις αεροσκαφών και εμπορικά δήθεν πλοία οι Τούρκοι κάτω από την Κρήτη εμπλέκονται πλέον ενεργά στην εμφύλια διαμάχη στην Λιβύη, καταδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα νέο-οθωμανικά σχέδια τους για έλεγχο της Α.Μεσογείου.

Με την επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου η Άγκυρα προσπαθεί αν ελέγξει θαλάσσιες οδούς και να καταστεί περιφερειακός «παίκτης» σε ότι λαμβάνει χώρα στην Α.Μεσόγειο και στην Λιβύη φυσικά ως πρώην οθωμανικό βιλάετι.

Οι αρχές της Λιβύης ανακάλυψαν πριν μερικούς μήνες μέσα σε κοντέινερ μια αποστολή στρατιωτικών οχημάτων που προέρχονταν από την Τουρκία στη δυτική πόλη του λιμανιού al-Khoms και αφορούσε στρατιωτικά τζίπ (τα οποία είναι άκρως απαραίτητα στο έδαφος της Λιβύης) στους τζιχαντιστές.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ Αλ Μισμάρι, δήλωσε πριν λίγο σε έκτακτη ανακοίνωση ότι η Τουρκία βοηθά τους ισλαμιστές τρομοκράτες «Dzhebhat An-Nusra» να φτάσουν στην Τρίπολη.

Ο Αλ-Μισμάρι σημείωσε ότι οι τρομοκράτες φτάνουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης για να πολεμήσουν τον LNA. Ως απόδειξη, έδειξε αφίσες που ανήκουν στο ISIL και την Al-Qaida οι οποίες όπως είπε, άρχισαν να εμφανίζονται στην Τρίπολη.

Πρόκειται για το σχέδιο αναβίωσης της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας το οποίο υλοποιεί ο Ερντογάν και το οποίο πολλοί λοιδορούν ως φανταστικό μόνο.

Το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο Brookings υποστηρίζει ότι υπάρχει «αναζωογονημένη αμερικανική εμπλοκή» στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ».

Από 14 Απριλίου 2019 συνεχείς πληροφορίες του ρωσικού τύπου, στο πλαίσιο της επιδεινούμενης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ του στρατού του στρατάρχη Khalifa Haftar και της κυβέρνησης στην Τρίπολη, τονίζουν ότι Αμερικανοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για πιθανή ενεργοποίηση των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Λιβύη.

Κατά τη γνώμη τους, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, θα χρησιμοποιήσουν τον εμφύλιο πόλεμο για να αποκαταστήσουν την επιρροή που είχαν στην Συρία και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ουάσιγκτον.

Οι σφοδρές συγκρούσεις στη Λιβύη ξέσπασαν στις αρχές του μήνα, όταν ο Χαλίφα Χάφταρ διέταξε τον εθνικό στρατό LNA να προελάσει στην πρωτεύουσα Τρίπολη σε μια «νικηφόρα πορεία» από την ανατολή, εναντίον της κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.



πηγη 

Σαλβινι: ΟΧΙ η Τουρκια στην Ευρωπαικη Ενωση ! ! ! ΝΑΙ η Ρωσια, που ειναι Χριστιανοι ! ! !

Παλι μαλλια κουβαρια εκανε τους μουσουλμανολαγνους ο Ματεο...
Και οχι μονον αυτους αλλα και τον Σαλεμενο....
Κοκκινη καρτα τους εβγαλε στην μουρη του Ερτογκαν! ! !



Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μίλησε για ακόμη μια φορά ανοιχτά, σε σχέση με τις χώρες που προτιμά να ενταχθούν στην ΕΕ.

Στις αρχές του μήνα, ο Ματέο Σαλβίνι είχε ασκήσει έντονη κριτική στα σχέδια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία «δεν έχει σχέση με την Ευρώπη» και πως «ποτέ» δεν θα της επιτραπεί η ένταξη στην ένωση. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, ο Σαλβίνι είχε πει πως «η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη και δεν θα ενταχθεί ποτέ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ακυρωθούν. Θα πρέπει να σταματήσουν εντελώς».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Sputnik και μεταφέρει το cosmostatus, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως προτιμά την ένταξη της Ρωσίας στην ΕΕ, παρά της Τουρκίας.

«Για δεκαετίες ξοδεύουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να πείσουμε τους Τούρκους να ενταχθούν στην ΕΕ, παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει σχέση με την Ευρώπη. Αντί να υποστηρίζουμε την ιδέα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να δω τη Ρωσία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Η Ρωσία είναι πιο κοντά σε εμάς, σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και τις παραδόσεις μας, παρά η Τουρκία» είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όσον αφορά την άρση των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία, ο Ιταλός πολιτικός δήλωσε πως είναι υπέρ.

«Η θέση ήταν πάντα καθαρή, παρόλο που κάποια ΜΜΕ ακόμη αναζητούν τα ρούβλια που μου έδωσαν οι Ρώσοι για να διατηρώ αυτή τη στάση. Το κάνω δωρεάν, επειδή οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι άχρηστες, για να μην πω επιζήμιες για την Ιταλική οικονομία και για τη λύση των προβλημάτων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Τον Οκτώβριο του 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Σαλβίνι είχε αναφερθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είχε δηλώσει πως «ήρθα εδώ επειδή είμαι πεπεισμένος πως οι κυρώσεις είναι οικονομική, πολιτική και πολιτιστική τρέλα» σύμφωνα με το The Local.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ματέο Σαλβίνι είχε αναφερθεί και στην κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία λέγοντας πως η ΕΕ χρηματοδοτεί την Τουρκία «μια χώρα που κατέχει στρατιωτικά μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα εδώ και 44 χρόνια».



πηγη 


Αντίο, τεράστιε Κλιντ Ίστγουντ... Goodbye, huge Clint Eastwood...Αντίο Βρώμικε Χάρρυ...

Goodbye, huge Clint Eastwood...
Αντίο, τεράστιε Κλιντ Ίστγουντ… 
Μας άφησε έτσι όπως του άξιζε!
Οι περισσότεροι στη θέση του θα ήταν ξάπλα σε έναν καναπέ και θα απολάμβαναν 
τους κόπους μια ζωής.....



Όταν έχεις μείνει στην ιστορία μάλιστα ως ο «Man with no Name» στα σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone, ο Harry Callahan στα «Dirty Harry», ο William «Will» Munny στο «Unforgiven» ή ο δημιουργός των «Million Dollar Baby» και «Gran Torino» τότε φαίνεται πως η ζωή σου είναι ονειρική. Διότι είσαι ένας θρύλος στο Hollywood, ένα τοτέμ την κινηματογραφικής βιομηχανίας. Με λίγα λόγια είσαι ο Clint Eastwood. Τελεία και παύλα.

Ένας τύπος που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την έννοια του «σκληρόπετσου» στο σινεμά ή την TV, που είτε ήταν 28 είτε 68 μπορούσε να γεμίσει εξίσου καλά την οθόνη κερδίζοντας πάντα τον τίτλο του πρωταγωνιστή. Ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες της παλαιάς σχολής του κινηματογράφου παρέα με τους Anthony Hopkins, Gene Hackman, Robert Redford, Jack Nicholson, Sean Connery, Warren Beatty και Dustin Hoffman που όμως ποτέ δεν έπαψε να λάμπει. Ακόμα και αν το πλήρωμα του χρόνου άρχισε να αφήνει τα σημάδια του.

Βλέποντας ωστόσο την τελευταία του ταινία με τίτλο «The Mule» αυτή η λάμψη παραδόξως ήταν λίγο μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Διότι πέραν του ενδιαφέροντος story και της πορείας της ιστορίας, ο Eastwood κατάφερε κάτι που δεν μπόρεσε κανείς από τους υπόλοιπους όμοιούς του. Σαν ένας σταρ των γηπέδων, έδωσε ένα τρομερό φινάλε εκεί ακριβώς που ήξερε και που δοξάστηκε. Όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά μέσω μιας σπουδαίας ερμηνείας, σε μια εξίσου εξαιρετική ταινία.

Το«Mule» δεν είναι «άλλη μια ταινία του Eastwood»

Έτσι την είχα αντιμετωπίσει και εγώ στην αρχή. «Δεν βαρέθηκε ο γέροντας να γυρίζει ταινίες;» έλεγα μέσα μου. Άλλο ένα φιλμ με σκληρές σκηνές, τον ίδιο να συμμετέχει για πρώτη φορά μετά το «Gran Torino», συνδέοντας τη σύγχρονη εποχή με τον τρόπο που συνήθιζε να σαδίζει τους κακούς στα φιλμ του. Ωστόσο μετά από μια μίνι παρότρυνση της συναδέλφου μου, Μαρίας Δεδούσση το σκηνικό άλλαξε άρδην μέσα μου:
«Δεν είναι μια απλή ερμηνεία. Είναι η ζωή του και το μεγάλο του ‘αντίο’» μου είπε μεταξύ άλλων, ωστόσο χωρίς πολλά-πολλά, με είχε «κερδίσει» με μια της και μόνο λέξη. Το «αντίο» του Eastwood. Όταν ένα τοτέμ αποχαιρετά τον χώρο που αγάπησε και κυρίως, τον αγάπησε, οφείλεις να πας να τον καμαρώσεις, έστω και αν γνωρίζεις ότι στο τέλος δεν αξίζει. Κάτι όμως που στην περίπτωσή του δεν ίσχυε.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει την ταινία, πρόκειται για την πραγματική ιστορία που εκτυλίσσεται γύρω από έναν βετεράνο στον πόλεμο της Κορέας, τον Leo Sharp (στο φιλμ Earl Stone) ο οποίος σε ηλικία 90 ετών βρίσκεται στην άσχημη θέση του να ζει με τις κακές επιλογές του παρελθόντος οι οποίες του έχουν στοιχίσει κάθε σχέση με την οικογένειά του.

Στην κατάσταση απόγνωσης, χρηματικής κατάρρευσης αλλά και της επιθυμίας του να διορθώσει τα λάθη του, επιλέγει να γίνει «βαποράκι» -αρχικά δίχως να το γνωρίζει-, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών του Μεξικανικού καρτέλ μέσω της πολιτείας του Ιλινόις.

Το χρήμα είναι πολύ και o πρωταγωνιστής μας συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του… ταχυδρόμου την ώρα που ένας φιλόδοξος αστυνομικός της Δίωξης (Bradley Cooper) έχει αρχίσει να είναι στο κατόπι του.

Μια ταινία γεμάτη νόημα

Μέσω της ιστορίας του Sharp, ο Eastwood δεν λέει απλώς την ιστορία ενός τύπου που ο κόσμος θα διασκέδαζε μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα. Ουσιαστικά εξιστορεί τη δική του ζωή μέσω άλλων πανομοιότυπων γεγονότων. Ένα story ενός άλλου τύπου, με παρόμοιες όμως παρενέργειες των δικών του επιλογών.

Στο μυαλό του κόσμου ο Eastwood μοιάζει με τον άνθρωπο που τα είχε όλα, ήταν το νο.1 και δεν του έλειπε τίποτα. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πίσω από τον Dirty Harry και τον σκληρόπετσο καουμπόη του Sergio Leone, βρίσκεται μια πληγωμένη ψυχή που στην ηλικία των 90 δεν μπορεί να αλλάξει πλέον πολλά. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι πολλές φορές έβαζε την καριέρα πάνω από την οικογένειά του και αυτό στην ηλικία που βρίσκεται το πληρώνει και τον «τρώει». Διότι βλέπει πλέον την ώρα του να πλησιάζει και είναι ανήμπορος να αλλάξει τον κόσμο.

Ωστόσο ακόμα και τώρα, λίγο πριν το φινάλε, θα κάνει την τελευταία προσπάθεια να εξιλεωθεί για τα λάθη του. Ο Earl ξέρει πως είναι μπλεγμένος αλλά γνωρίζει πως μόνο έτσι θα βιώσει μια τελευταία συγκίνηση και παράλληλα μια τεράστια διευκόλυνση προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την εγγονή του και να ξανάρθει κοντά στην πρώην γυναίκα και την κόρη του.

Και ποιος δεν θα ζήλευε τέτοιο «αντίο»

Πριν από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2003 σε ένα γήπεδο του ΝΒΑ, ο Michael Jordan ξέροντας πλέον πως δεν έχει άλλο comeback να δώσει, είπε το τρίτο και οριστικό «αντίο» μπροστά στον κόσμο που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016 ο David Bowie κυκλοφορούσε τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Blackstar» με πολύ κόσμο να απορεί. Δύο μέρες μετά την κυκλοφορία του πέθανε από καρκίνο, έχοντας προλάβει ωστόσο να αφήσει την τελευταία του «πινελιά». Στους παραπάνω κυρίους λοιπόν πρόσθεσε και τον κύριο Eastwood.

Το τοτέμ έκανε πραγματικά αυτό που ονειρεύεται κάθε μεγάλος σταρ, είτε της showbiz, είτε οποιουδήποτε άλλου χώρου. Αποχαιρέτησε την αγαπημένη του συνήθεια με μεγαλοπρεπέστατο τρόπο. Σαν τον βασιλιά που παραδίδει τα σκήπτρα στον διάδοχο σε μια μεγαλειώδη τελετή. Διότι το «The Mule» αυτό ακριβώς ήταν για τον Eastwood. Μια μεγαλειώδης τελετή παράδοσης σκήπτρων, ένα μεγάλο «αντίο» ξέροντας ότι το ανκόρ δεν θα πιάσει.

Και όχι μόνο το είπε, αλλά το έκανε με στιλ. Διότι απέδειξε σε όλους μας πως ακόμα και ο θρύλος που ακούει στο όνομά του, ξέρει πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Που ακόμα και ένας τύπος σαν του λόγου του έχει κάνει λάθη (και μάλιστα πολλά) αλλά που θα έκανε τα πάντα για να τα διορθώσει.

«Είναι ο χρόνος. Μπορούσα ν’ αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορούσα ν’ αγοράσω χρόνο», λέει στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Τελικώς η δουλειά του ηθοποιού δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα. Διότι η ζωή δεν είναι πρόβα…



πηγη 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!Ξαφνικα αλλαξαν το προγραμμα της υποδοχης του Αγιου Φωτος!!<Με εντολη ανωθεν>απαντα ο υφυπουργος Εξωτερικων!!!Αραγε απο ποιον και γιατι???

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!Εντελως ξαφνικα αλλαξαν την υποδοχη του Αγιου Φωτος και αντι να ερθει η αποστολη στο αεροδρομιο <Ελευθεριος Βενιζελος>οπως γινεται παντα......θα ερθει στο αεροδρομιο της 112 ΠΜ στην Ελευσινα!!!Η ενεργεια αυτη που εγεινε ηταν εντελως ξαφνικη και αψυχολογιτη!!!!
Το… «αιφνίδιο  πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται, αλλά δεν κατονομάζουν,  παρουσιάστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, που ως γνωστόν μεταφέρεται από τα Ιεροσόλυμα με τιμές Αρχηγού κράτους!!!Μηπως προσπαθουν να υποβιβασουν την τελετη παραλαβης του Αγιου Φωτος???Μεχρι στιγμης κανεις δεν μας εξηγει γιατι εγεινε αυτη η αλλαγη!!!!Κανεις δεν ξερει τιποτα!!!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος παραλαμβάνει παραδοσιακά το Άγιο Φως ενημερώθηκε για την αλλαγή αργά εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί  να πάει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνόδου στα Ιεροσόλυμα για να συνοδεύσει το Άγιο Φως, και αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση.

Εν τω μεταξυ παραμενει αγνωστο ποιος θα παραλάβει εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου το Άγιο Φως.!!!

Αιφνιδιαστική απόφαση υποβάθμισης της υποδοχής του Αγίου Φωτός: Στην 112ΠΜ «εξόρισαν» το αεροσκάφος που το μεταφέρει!

Με «εντολή άνωθεν», αλλά άγνωστο από ποιον και γιατί,  υποβαθμίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός, για το οποίο τη τελευταία στιγμή αποφασίστηκε ότι δεν θα φτάσει στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Το… «αιφνίδιο  πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται, αλλά δεν κατονομάζουν,  παρουσιάστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, που ως γνωστόν μεταφέρεται από τα Ιεροσόλυμα με τιμές Αρχηγού κράτους, όταν αποφασίστηκε η για πρώτη φορά προσγείωση του αεροσκάφους που θα το μεταφέρει αντί του διεθνούς αερολιμένος «Ελ.Βενιζέλος» στη βάση του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνα.

Το γεγονός, δεν έχει -μέχρι στιγμής-  εξηγηθεί, καθώς ο μεν υφυπουργός Εξωτερικών Μ.Μπόλαρης, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός και εν συνεχεία θα το συνόδευε στην πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, μέχρι το «Ελ.Βενιζέλος» φέρεται να δήλωσε προς τον τοπικό Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαο ότι αυτό «γίνεται με εντολή άνωθεν».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος παραλαμβάνει παραδοσιακά το Άγιο Φως ενημερώθηκε για την αλλαγή αργά εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί  να πάει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνόδου στα Ιεροσόλυμα για να συνοδεύσει το Άγιο Φως.

Και αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις είτε από την Εκκλησία της Ελλάδος, είτε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Άγνωστο εν τω μεταξύ παραμένει, ποιος θα παραλάβει εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου το Άγιο Φως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία μέχρι χθες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος γνώριζε ότι το Άγιο φως θα έφτανε το απόγευμα σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα γινόταν η τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγούς κράτους και θα το παρελάμβανε, όπως κάθε χρόνο.

Αργά εχθές, βράδυ ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα αλλάζει κι ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελευσίνα. Σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπόλαρη, ο υφυπουργός Εξωτερικών του είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους αλλαγής του σχεδίου, και πώς πρόκειται για άνωθεν εντολή.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μητρ. Μεσογαίας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, έκανε λόγο για περιφρόνηση και εμπαιγμό της Εκκλησίας, και για το λόγο αυτό -τόνισε- αρνήθηκε να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και δεν επιβιβάστηκε το πρωί στο αεροσκάφος.

Ό Σεβασμιώτατος αποκάλυψε, ότι δεν υπήρξε ούτε έχει υπάρξει επίσημο έγγραφο που να ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο για την αιφνίδια αυτή αλλαγή, και πώς ο ίδιος ενημέρωσε την ιερά Σύνοδο.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι η αστυνομία του αεροδρομίου ενημερώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι και ανακοίνωσε ότι αίρονται όλα τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει αποσταλεί ούτε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης, εξέφρασε την απορία του αλλά και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κόσμος που είχε λάβει σχετικές άδειες για να παραστεί στο αεροδρόμιο δεν έχει ειδοποιηθεί.  Αδεία να μπουν στο χώρο του αεροδρομίου για να παραστούν στην τελετή έλαβαν 120 αυτοκίνητα και 14 πούλμαν.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια «απάντηση» της κυβέρνησης στην στάση της Εκκλησίας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές, απάντησε «εσείς μπορείτε να τα λέτε αυτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στη μεταφορά του Αγίου Φωτός ανά την Ελλάδα, καθώς η Aegean είχε προγραμματίσει 14 έκτακτα δρομολόγια, ενώ το πρόγραμμα είναι στον αέρα.  Η αεροπορική εταιρεία θα μεταφέρει το Άγιο Φως με ελικόπτερο από την Ελευσίνα στο Ελ. Βενιζέλος.

πηγη

ΕΚΤΑΚΤΟ:<Ψαχνονται>παλι τα μεμετια!!Συναγερμος στο Πενταγωνο!!!Φοβοι για τουρκικο <κτυπημα>σε Ελλαδα και Κυπρο.......

ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!<<Ψαχνεται>>παλι ο Σαλεμενος και κανει σχεδια επι σχεδιων για να δημιουργησει ενταση στο Αιγαιο!!Στο Πενταγωνο αλλα και στην Εθνικη Φρουρα της Κυπρου εχει σημανει συναγερμος καθως συμφωνα με πληροφοριες υπαρχει σχεδιο κλιμακωσης απο τους Τουρκους στο Αιγαιο με την Αγκυρα να προχωρα σε τετελεσμενα γεγονοτα μεσω της επικειμενης τουρκικης ασκησης<<Θαλασσολυκος 2019>>.
Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη της «Γαλάζιας Πατρίδας». Φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13-25 Μαΐου με μεγάλη συμμετοχή τουρκικών πλοίων.
Εντύπωση είχαν προκαλέσει πάντως τα λογια του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος για πρώτη φορά εξέφρασε φόβους για ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο ενώ ειπε χαρακτηριστικα: "ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα ελληνικά νησιά"!

Κλιμάκωση: «Πράσινο φως» Ερντογάν για «κτύπημα» σε Ελλάδα-Κύπρο - Ποιοι είναι οι στόχοι.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο αλλά και στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου από τις πληροφορίες για τουρκικό σχέδιο κλιμάκωσης, με την Αγκυρα να προχωρά σε πρόβα επιβολής τετελεσμένων μέσω της άσκησης «Θαλασσόλυκος 2019».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο πολύωρο πολεμικό συμβούλιο, η Αγκυρα κατέστρωσε πλάνα που θα ενεργοποιήσει το καλοκαίρι με επικρατέστερο μήνα τον Αύγουστο και αφού θα έχουν παραλάβει και ενεργοποιήσει τους S-400 τον Ιούλιο.

Στόχος η προβολή των διεκδικήσεών της σε θάλασσα και βυθό ώστε να φέρει Αθήνα και Λευκωσία ενώπιον τετελεσμένων.

Το τουρκικό σχέδιο έχει δύο παραμέτρους:

Πρώτον, "κτύπημα" σε Αιγαίο και ταυτόχρονα επιβολή τετελεσμέων σε Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αρχικά θα αποστείλει το ερευνητικό πλοίο «Ορουτς Ρέις» σε περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια Ρόδου και Καστελόριζου. Πρόκειται για το πλέον κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς η ανατολική απόληξή της ενώνεται με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Επιπλέον, θα ενεργοποιήσει και τα δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα.

Αυτά αναμένεται να δραστηριοποιηθούν τους επόμενους μήνες στην κυπριακή ΑΟΖ, με πλέον επίφοβα τα οικόπεδα, 1, 4, 5 και 7 που δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, αλλά και το 3, όπου έχει ήδη μια φορά επέμβει.

Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα η Τουρκία έστειλε νέα επιστολή-τελεσίγραφο με την οποία κοινοποιεί προς τον ΟΗΕ και τα μέλη του Συμβουλείου Ασφαλείας πως προχωρά άμεσα σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σε ξεκάθαρα οικόπεδα που βρίσκονται στα Νότια της Κύπρου εκεί που δεν μπορεί καν να ισχυρισθεί το ψευδοκράτος ότι ασκεί «κυριαρχία».

Οι τελευταίες "πινελιές" στο τουρκικό σχέδιο φαίνεται πως μπήκαν στην πολεμική σύσκεψη στην οποία προέδρευαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Χ.Ακάρ και Μ.Τσαβούσογλου, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Yasar Guler, ο αρχηγός του Στρατού στρατηγός Umit Dundar, ο αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Adnan Ozbal, ο αρχηγός της Αεροπορίας πτέραρχος Hasan Kucukakyuz, ο υφυπουργός Άμυνας Yunus Emre Karaosmanoglu, ενώ τη σύσκεψη παρακολούθησε και ο γραμματέας της κυβέρνησης Sedat Onal.

Ενώ αρχικά οι πληροφορίες έφεραν την σύσκεψη να ασχολείται με το θέμα των S-400 και F-35, εντούτοις τα τουρκικά ΜΜΕ αμέσως μετά δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα αποκαλύπτοντας πως κεντρικό θέμα της ξαφνικής σύσκεψης των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών με την συμμετοχή όλης της ηγεσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για 3,5 ώρες ήταν το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος!

Εντύπωση είχαν προκαλέσει πάντως νωρίτερα τα λεγόμενα του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος για πρώτη φορά εξέφρασε φόβους για ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο ενώ πέταξε και τη "βόμβα" λέγοντας "ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα ελληνικά νησιά"!

Πάντως, τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν «ακροβολιστεί» σε λιμάνια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, με αφρομή την ημέρα «εθνικής κυριαρχίας» και την επικείμενη άσκηση «Θαλασσόλυκος-2019» για την οποία οι Τούρκοι λένε πως θα είναι μεγαλύτερη και από την άσκηση «Γαλάζια πατρίδα».

Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» γίνεται κατά την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» για να αντιμετωπίσει τις «προκλήσεις» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη της «Γαλάζιας Πατρίδας». Φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13-25 Μαΐου με μεγάλη συμμετοχή τουρκικών πλοίων.

«Την ώρα που οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά και η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνονται, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για μία νέα μεγαλειώδη άσκηση στις θάλασσες», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα. Σχολιάζει επίσης ότι «θα αποτελεί απάντηση στις πολιτικές περικύκλωσης Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας την ισχύ και τη δεσπόζουσα θέση της στις θάλασσες».

Ο «Θαλασσόλυκος» θα περιλαμβάνει σενάρια πολέμου και αντιμετώπισης κρίσεων.

πηγη

Γι αυτο γινεται, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, η αφη του Αγιου Φωτος!

Η ιστορία της Αφής του Αγίου Φωτός έχει πραγματικά συγκλονίσει εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο.



Η θαυμαστή του εμφάνιση το μεσημέρι του Σαββάτου κάνει πολλά μάτια τα δακρύσουν, καρδιές να σκιρτίσουν αλλά πολλές φορές προκαλεί και αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των άλλων δογμάτων οι οποίοι θα ήθελαν εκείνοι να είναι στη θέση του Έλληνα Πατριάρχη. Αυτό όμως έχει λυθεί αιώνες τώρα θαυμαστά και αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων...

Μπαίνοντας λοιπόν στο ναό μια και μοναδική πόρτα οδηγεί στο εσωτερικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Είναι από ξύλο καρυδιάς και κυπαρισσιού ύψους 6 και πλάτους 4 μέτρων. Πλάι της υπάρχει και μια άλλη που την έκλεισε ο Σουλτάνος Σαλαντίν το 1187. Οι δύο αυτές πόρτες πλαισιώνονται από 11 μαρμάρινες κολώνες.

Στην αριστερή πλευρά παρατηρούμε «τη σχισμένη και μαυρισμένη κολόνα ». Σύμφωνα με την παράδοση το 1520 επί Τουρκοκρατίας Λατίνοι και Αρμένιοι δωροδόκησαν το Σουλτάνο Μουράτ και αυτός απαγόρευσε την είσοδο στον Πανάγιο Τάφο του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Σωφρονίου για την Ακολουθία του Αγίου Φωτός. Στον Τάφο μπήκε ο Αρμένιος Πατριάρχης με σκοπό να πάρει αυτός το Άγιο Φως.

Οι Ορθόδοξοι μαζί με τον Πατριάρχη μας, παρέμειναν προσευχόμενοι έξω από τον Ναό κοντά στην Αγία Πόρτα. Ο Αρμένιος Πατριάρχης προσευχόταν για ώρες αλλά το Άγιο Φως δεν του έκανε τη χάρη και δεν έβγαινε. Ξαφνικά αστραπές κάλυψαν το Ναό, και κεραυνός έσκισε την κολώνα από την οποία βγήκε Φως που άναψε τα κεριά του Πατριάρχη μας.

Ο παρευρισκόμενος Εμίρης του Τούναμ που ήταν επικεφαλής της φρουράς και διαπίστωσε το θαύμα, πίστεψε και έγινε χριστιανός. Οι Τούρκοι ύστερα τον θανάτωσαν.

Μετά από αυτό το θαύμα ο Σουλτάνος έβγαλε φιρμάνι σύμφωνα με το οποίο το δικαίωμα να μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο και να παίρνει το Άγιο Φως το είχε ΜΟΝΟ ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, κάτι που σεβάστηκαν όλοι στους επόμενους αιώνες μέχρι σήμερα.



πηγη 

Η αποκάλυψη της γερόντισσας: "Θα μπούνε μέσα στη Βουλή όλοι οι πεινασμένοι χιλιάδες θα σφαχθούν...



Γερόντισσα, αποκαλύπτει όλα όσα θα συμβούν στην Ελλάδα και σοκάρει μέσα από ένα ποίημα….

Κάποιος πήρε τα γραπτά της και τα δημοσίευσε με ένα βίντεο στο youtube


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Θυμαται ο <μαγκας> ο Πολ@κης, που τον εκανε μπλε μαρε ο ΟΥΚΑΣ;

ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΫΚΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ. ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΕ...
ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; 
ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ;

«…Το 1989 σε μια εκδήλωση για την Βόρειο Ηπειρο, ο Πολάκης με άλλους αλήτες της ΚΝΕ μπήκαν στην αίθουσα σταμάτησαν την εκδήλωση. την επόμενη μέρα το έμαθε ένας Κύπριος φοιτητής της Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (εργαζόταν την προηγούμενη μέρα), πήγε και βρήκε τον Πολάκη και τον τραβολογούσε από τα πόδια από τις σκάλες και τον έσπασε στο ξύλο. Τον βάφτισε ο ΟΥΚΑΣ. Κύριε Χίο, θύμησε το «βάφτισμα» στον αψύ σφακιανό. Η Κύπρος τον περιμένει».

Λοΐζος




Την μαρτυρία, την κατέθεσε, αναγνώστης μας, που φαίνεται να ξέρει και τα όσα εξιστορεί αφορούν γεγονότα, που δεν ξεχάστηκαν.

Τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο «Βόρειος ‘Ηπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της «Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση» (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των «δημοκρατικών» νοσταλγών των gulag ήταν:

«Θάνατος στους εθνικιστές»
«Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
«Σεβαστιανέ φασίστα»




Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Όταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά.

Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανου ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν «φασίστες» που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.

Πρωταγωνιστής των τότε επεισοδίων ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, τότε μέλλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της Πανσπουδαστικής, συνοδευόμενος απο αρματωμένους ΚΝΙΤΕΣ και Αναρχικούς.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, δημοσιεύει το τεύχος της εφημερίδας Βορειοηπειρωτικό Βήμα που αναφερόταν στα γεγονότα του 1989 και σχολιάζει:



Ο κατσαπλιάς με το Καλάσνικοφ. Μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!

Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο



πηγη 

Ο Γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης: Ο Τσίπρ@ς ή «τσούπρα», θα φέρει τον Βασιλιά !


Ο Γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης επιβεβαιώνεται για την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης σε μια συζήτηση που είχε με τα πνευματικά του παιδιά στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν ρωτήθηκε για το ’’ΣΥΡΙΖΑ’’, τις εκλογές και για το ποιά είναι η γνώμη του, τους είπε τα εξής: «Αν βγει αυτός (ο Αλέξης Τσίπρας) θα μας κόψει σύριζα! Θα αποτελειώσει την Ελλάδα. Ο Τσίπρας ή «τσούπρα» (όπως έλεγε γελώντας), θα φέρει τον Βασιλιά.»

Τότε ένα από τα πνευματικά του παιδιά πετάχτηκε και του είπε «Μα αυτός γέροντα είναι κουμουνιστής!», και ο γέροντας του απάντησε χαμογελώντας: «Τσίπρας είναι, ότι θέλει κάνει..»

Απόσπασμα από την εκπομπή ‘’ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ’’ με τον Διονύση Μακρή 7/5/2017 – Πειραϊκή Εκκλησία (ραδιόφωνο).
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ


Φύλακες άγγελοι: 7 σημάδια ότι ένας Άγγελος βρίσκεται στο πλευρό σας αυτή τη στιγμή ...





Οι Άγγελοι υπάρχουν σε μια διαφορετική δονητική συχνότητα από αυτή των ανθρώπων και συνεπώς οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τους δούμε, αλλά μπορούμε συχνά να νιώσουμε την παρουσία τους γύρω μας.

Οι Άγγελοι έχουν έναν τρόπο να κάνουν γνωστή την παρουσία τους και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι βαθιά θρησκευόμενος ή να έχει μια δυνατή θρησκευτική πίστη ώστε να νιώσει την παρουσία ενός Αγγέλου.
7 σημάδια ότι ένας Άγγελος βρίσκεται δίπλα σας:
1. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο μπορεί να αλλάξει

Μπορεί να νιώθετε μια ξαφνική ορμή ζεστού αέρα ή ζεστής λάμψης να σας περικυκλώνει. Ίσως έχετε ανατριχίλες ή νιώθετε ένα μυρμήγκιασμα στο πίσω μέρος του λαιμού σας ή του κεφαλιού σας.

2. Μια ενδιαφέρουσα ευωδία μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά

Μπορεί να είναι ένα ασυνήθιστο άρωμα που δεν έχετε μυρίσει ποτέ ξανά και πιθανώς να μη μπορέσετε να το αναγνωρίσετε.

3. Διαφορετικά χρωματιστά φώτα μπορούν να εμφανιστούν από το πουθενά

Μπορεί να δείτε ακτίνες φωτός να αναβλύζουν ή να πέφτουν κατά μήκος του δωματίου ή μπορεί να δείτε λάμψεις και σπινθήρες καθώς και σκιές. Μη φοβηθείτε. Δε θα δείτε να εμφανίζεται ένας Άγγελος, μέχρι να νιώσετε έτοιμοι να τον δείτε, και οπωσδήποτε οι Άγγελοι δεν έχουν καμία επιθυμία να σας βλάψουν.

4. Μπορεί να ακούσετε αγγελικές φωνές να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας

Αν ο ήχος είναι μονάχα ένας ψίθυρος ή πνιχτός, στείλτε ένα διανοητικό μήνυμα στον Άγγελο να μιλήσει πιο δυνατά. Μην υποθέτετε ότι η αγγελική φωνή που ακούτε είναι προϊόν της φαντασίας σας.

5. Λευκά πούπουλα ή φτερά μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα πιο απίθανα και αναπάντεχα μέρη

Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι οι Άγγελοι είναι μαζί σας και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις προσευχές σας..

6. Οι Άγγελοι μπορεί να εμφανιστούν σε εσάς στα όνειρά σας με μια λύση σε κάποιο συγκεκριμένο σας πρόβλημα

Το πρωί θα νιώθετε πιο θετικοί και πιο ξεκάθαροι σχετικά με το ποια κατεύθυνση να πάρετε

7. Μπορεί να νιώθετε σαν να είναι κάποιος μέσα στο δωμάτιο μαζί σας

(Σαν κάποιος να έχει περάσει από δίπλα σας και να σας έχει αγγίξει) ή μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι μια παρουσία στέκεται πίσω σας με τα χέρια της στους ώμους σας.

Συχνά οι Άγγελοι θα κάνουν την παρουσία τους πολύ αισθητή. Μια συνηθισμένη εμπειρία είναι όταν είστε σε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη και ίσως ασυνείδητα ψάχνετε για καθοδήγηση και ξαφνικά ένα βιβλίο θα πέσει από ένα ράφι και θα πέσει στα πόδια σας.

Αυτός θα είναι ένας Άγγελος επί τω έργω. Εμπιστευτείτε τον και θα λάβετε περισσότερα σημάδια.



Πηγή


Ουτε την διπλωματικη ασυλια, του Αμερικανικου Προξενειου, δεν σεβεται ο Σαλεμενος Σουλτανος

Ειναι ικανος να διαταξει ακομη και την συλληψη του Πρεσβη....
Εστω κι αν ξερει οτι αυτο σημαινει πολεμο....
Προς το παρον διωκει υπαλληλους....
Γρηγορα θαχουμε εξελιξεις...



Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απάντησε στον Ν.Τραμπ ασκώντας δίωξη σε έναν ακόμη υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του State Department.

Πιο αναλυτικά, οι τουρκικές αρχές άσκησαν δίωξη σε άλλον έναν υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ, στη σύζυγό του και την κόρη του, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του δικαστικού εγγράφου που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ο Ναζμί Μετέ Τζαντούρκ είναι ο τρίτος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη που μπαίνει στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης.

Επί της ουσίας ο Ερντογάν θεωρεί το προξενείο των ΗΠΑ "'άντρο τρομοκρατών" και αυτό έχει μεγάλη σημασία για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του φέρονται ότι διατηρούσαν δεσμούς με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί “εγκέφαλο” του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ζητούν την καταδίκη και των τριών σε ποινές φυλάκισης, με την κατηγορία ότι είναι μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Τζαντούρκ ήταν σε επαφή με δεκάδες πρόσωπα σε βάρος των οποίων είχαν ξεκινήσει έρευνες με την υποψία ότι ήταν μέλη του δικτύου του Γκιουλέν.

Ο Τζαντούρκ, η σύζυγός του και η κόρη του αρνούνται τις κατηγορίες. Ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της Κωνσταντινούπολης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Τζαντούρκ απέφυγε επίσης να κάνει κάποια δήλωση ενώ το προξενείο των ΗΠΑ παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Ουάσινγκτον.

Μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντως είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει αξιόπιστες αποδείξεις ότι ο Τζαντούρκ, ο οποίος ήταν φρουρός ασφαλείας, έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του.

Σημείωσε επίσης ότι, λόγω της δουλειάς του, είχε πολλές επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας.

Άλλοι δύο υπάλληλοι του προξενείου των ΗΠΑ, όλοι τους Τούρκοι υπήκοοι, συνελήφθησαν το 2017 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και κατασκοπεία. Ο ένας τους, ο μεταφραστής Μετίν Τοπούζ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ο συνάδελφός του, Χάμζα Ουλουτζάι, που εργαζόταν ως μεταφραστής στα Άδανα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών αλλά αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.



πηγη 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Άγιος Παΐσιος: ''Όταν ο Σατανάς θα οργιάζει, οι Έλληνες θα βρίσκονται σε νάρκη'' και περιμένει την μετάνοιά μας»



«Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της. Η αμαρτία και η ασωτία βασιλεύουν στους ανθρώπους, αλλά μας αγαπά ο Θεός και περιμένει την μετάνοιά μας» έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος που δεν είναι ζωντανός, για να δει τη σημερινή κατάσταση, ωστόσο όλα τα είχε προβλέψει...

Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι.

Λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ανθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την Πατρίδα.

Έλεγε: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν».

Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που οδηγούμαστε.

Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έδινε ελπίδα και αισιοδοξία. Έλεγε: «Απὸ το κακό που επικρατεί σήμερα θὰ βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα»...

Μιλούσε αυστηρά για αυτούς που ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους...

Κάποιος Πρωθυπουργός, του οποίου κατεδίκαζε δημοσίως ενέργειες επιζήμιες για το Έθνος και την Εκκλησία, ζήτησε να τον συναντήση στην Σουρωτή.

Ο Γέροντας απάντησε: «Ας έρθη, θα του τα ψάλω και μπροστά του». Είχε το ψυχικό σθένος αυτός ο πτωχός καλυβίτης να υψώνη την φωνή του άφοβα μπροστά στους ισχυρούς της ημέρας.




Πηγή

Τι γινεται ρε παιδια; Ο παππους που πουλαει κοκκινα αυγα ειναι ο....Εγκληματιας;

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ» ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΚΟΥΤΕΣ...
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ «ΜΠΟΤΟΞΟΥΔΕΣ;» 


Τα σχόλια οργής κάτω από αυτή την φωτογραφία είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες.

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία ένας ηλικιωμένος σε κεντρικό πεζόδρομο σε μια καρεκλίτσα και δύο χάρτινες κούτες προσπαθεί να πουλήσει κόκκινα αυγά, γύρω του δύο αστυνομικίνες τον έχουν «περικυκλώσει» , χωρίς να είναι γνωστός ο διάλογος, αν και η εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο και προφανώς υπάρχει εντολή άνωθεν, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο κυνηγητό σε ηλικιωμένους που πουλάνε ό,τι μπορούν για να συμπληρώσουν το κατακρεουργημένο εισόδημα τους.

Την ίδια στιγμή το έγκλημα οργιάζει και η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα περισσότερα θύματα της, είναι ηλικιωμένοι!

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα, θες να πουλήσεις κάτι χωρίς άδεια και να μην κινδυνεύσεις με πρόστιμο και σύλληψη;

Βάζεις φούμο στο πρόσωπο, και αν βρίσκεται κοντά σου και κανένα πανεπιστήμιο το χρησιμοποιείς για άσυλο!




πηγη 

Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές θα βρέχει το Μεγάλο Σάββατο (χάρτες)...


 Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου το Μεγάλο Σάββατο δεν θα θυμίζει την καλοκαιρία της Μ. Παρασκευής.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, παραθέτει και σχετικούς χάρτες, όπου για σήμερα προβλέπει καλό καιρό, για αύριο, Μεγάλο Σάββατο προειδοποιεί για βροχές και μπόρες.

Οπως υποστηρίζει ο καιρός θα είναι άστατος και πρέπει να αναμένονται μόρες και τοπικές καταιγίδες προς το μεσημέρι και μετά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Υποστηρίζει δε, ότι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης η πιθανότητα ο καιρός να είναι άστατος είναι μεγαλύτερη για την ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Οσο για το Πάσχα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ζεστό καιρό με μικρή πιθανότητα για μπόρες προς το μεσημέρι και μετά και μόνο στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Θράκης.
Από τους σχετικούς χάρτες πρόγνωσης καιρού που πόσταρε ο Σάκης Αρναούτογλου προκύπτει ότι από τις 17:00 έως τις 19:00 είναι πολύ πιθανό να βρέχει σε κάποιες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στο Βόλο και στην Αργολίδα.

Από τις 20:00 έως τις 22:00 του Μεγάλου Σαββάτου ο καιρός φαίνεται να μετακινείται… ανατολικά με τις πιθανότητες για βροχή να είναι αυξημένες για την κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητες βροχής υπάρχουν και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αλλά και στη Θεσσαλία.
Στην Ανάσταση πιο πιθανό είναι να βρέχει στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.


Πηγή

Συγκλονισμένη ολη η Ελλαδα! Ράγισαν καρδιές για τον γολγοθά του μαθητή που διάβαζε στο πεζοδρόμιο με την λάμπα ...

Κάποια παιδιά είναι πραγματικοί ήρωες...





Μεγάλη κινητοποίηση μετά την αποκάλυψη του οικογενειακού δράματος. Ο μαθητής έλυσε τη σιωπή του, μετά από μήνες…

Πανελλήνιο ενδιαφέρον απλών πολιτών και όχι μόνο έχει προκαλέσει ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνει τους τέσσερις τελευταίους μήνες μαθητής σε κεντρικό Λύκειο του Βόλου. Στο σπίτι, όπου ζει με τη μητέρα του και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, το ένα εκ των οποίων έχει ανάγκη υποστήριξης με οξυγόνο για ασθένεια που αντιμετωπίζει, το ρεύμα είναι κομμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη καθημερινών βασικών αναγκών, ακόμη και της στοιχειώδους προσωπικής υγιεινής.

Το δράμα που βιώνει ο έφηβος μαθητής και το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και κινητοποίηση, με δεκάδες πολίτες να αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν την οικογένεια.

Τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που αποκάλυψε την τραγική ιστορία του μαθητή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ήταν από τους πρώτους που απευθύνθηκαν στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια προς τον μαθητή.

Η αποκάλυψη του Γολγοθά

Η ραγδαία αλλαγή στην εικόνα του μαθητή, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, έγινε αντιληπτή από τους ίδιους τους συμμαθητές τους. Εκείνοι ήταν που φρόντισαν να ενημερώσουν τη διευθύντρια του σχολείου και να αποκαλυφθεί το δράμα που βιώνει ο έφηβος.

Προς το παρόν οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επανασύνδεση του ρεύματος στο σπιτικό της τετραμελούς οικογένειας. Η γραφειοκρατία όμως φαίνεται να στέκεται εμπόδιο. Τις επόμενες μέρες, ο κ. Σαβελίδης θα έχει ραντεβού με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα σοβαρής διαβιωτικής δυσχέρειας με πρωταγωνιστή μαθητή, που αποκαλύπτεται τους τελευταίους μήνες. Είχαν προηγηθεί οι περιπτώσεις μαθήτριας στην Αγριά, που διάβαζε κάτω από τον δημοτικό στύλο φωτισμού, μαθητή που για φως είχε λάμπα κάμπινγκ, αλλά και μαθητή που επίσης δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του ενώ το μικρότερο αδερφάκι του έχρηζε μηχανικής υποστήριξης.

Πρόταση για λήψη μέτρων

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προτείνεται πεντάλογος μέτρων και συγκεκριμένα: Παροχή μαθητικού επιδόματος με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους οι μαθητές με διαβιωτική δυσχέρεια, στη χορήγηση του οποίου, για λόγους αντικειμενικότητας και διαφάνειας, θα πρέπει να εμπλέκονται οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και με ειδική μέριμνα, ώστε οι παροχές αυτές να μην αξιοποιούνται από τρίτους, αλλά από τους ίδιους μαθητές.

Διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου, ούτως ώστε να μην πραγματοποιείται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και άλλων παροχών σε οικογένειες μαθητών. Λήψη μέριμνας για την πλήρη σίτιση για όλους τους παραπάνω μαθητές, εντός του σχολείου τουλάχιστον. Ειδική μέριμνα επιχορήγησης από το σχολείο του αντιτίμου για σχολικές δραστηριότητες των μαθητών, εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.

Πραγματοποίηση συχνής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για τα δικαιώματα κοινωνικών παροχών τόσο των ίδιων των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.

Επιπλέον προτείνονται και μέτρα για την εκπαιδευτική τους υποστήριξη, όπως επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, τοποθέτηση ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων κοινωνικής και ανθρωπιστικής ειδίκευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δωρεάν μετακίνηση, όχι μόνο από και προς τις σχολικές μονάδες, αλλά και για τις μετακινήσεις οι οποίες απαιτούνται από τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις προσωπικές τους ανάγκες, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης κι ανεξαρτήτως ωραρίου, λήψη ειδικής μέριμνας για τις απουσίες τους και ενημέρωση για τα δικαιώματα κοινωνικών παροχών τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.



Πηγή


Γέροντας Εφραίμ: Κάποια χρονιά δεν θα βγει το Άγιο Φως. Θα είναι η εποχή.....

Το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο είναι το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα, που βγαίνει κάθε χρόνο στον Πανάγιο Τάφο το Μεγάλο Σάββατο (μεταξύ 12 το μεσημέρι και 2 το απόγευμα).

Κατεβαίνει από τον ουρανό και το βλέπουν όλοι. Ορθόδοξοι και μη Ορθόδοξοι. Είναι Άκτιστο Φως, που για μερικά λεπτά (περίπου 4 – 10 λεπτά) δεν καίει! Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να κατασκευάσει φωτιά, που να μην καίει.

Το Άγιο Φως δεν καίει, δεν φθείρει δηλ. την ύλη διότι είναι πνευματικό Φως, που ανακαινεί, ζωογονεί και αγιάζει! Πολλοί με τα κεριά και τις λαμπάδες περνούν το Άγιο Φως, σε διάφορα άρρωστα σημεία του σώματός τους και θεραπεύονται!

Μετά από ορισμένα λεπτά, το Άγιο Φως από Άκτιστο μεταποιείται σε κτιστό και αρχίζει να καίει. Αν δεν γινόταν αυτή η μεταποίηση, τα κεριά και οι λαμπάδες δεν θα έσβηναν ποτέ και πολλοί πονηροί άνθρωποι, θα έφτιαχναν “παιχνιδάκια” με το Άγιο Φως και θα είχαμε βλασφημίες και διαστροφές.

Κάποια χρονιά δεν θα βγει το Άγιο Φως. Θα είναι η εποχή του αντιχρίστου.

Το Άγιο Φως είναι η τρανταχτή πιστοποίηση, ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη Αλήθεια, η μόνη αληθινή θρησκεία και όλα τα άλλα θρησκεύματα στον κόσμο είναι νοητά σκοτάδια και πλάνες του νοός…

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα




πηγη 

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ:Χιλιαδες κοσμου καταφθανουν στην Αγια Αυλη της πολης των Ιεροσολυμων.....

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ:Απο νωρις το πρωι χιλιαδες κοσμου καταφθανουν στην Αγια Πυλη στο ναο της Αναστασεως στα Ιεροσολυμα!!!Ολα ετοιμα για την κορυφωση του Θειου δραματος!!Απο χτες το απογευμα μετα την Σταυρωση του Κυριου μοναχες απο τα μοναστηρια της παλιας πολης στολισαν τους επιταφιους που θα περιφερουν στα δρομακια της Αγιας Πολης!!

Δείτε τη στιγμή που ανοίγουν οι Πύλες στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα (βίντεο).

Χιλιάδες πιστοί καταφθάνουν στους Αγίους τόπους από νωρίς το πρωί για την κορύφωση του Θείου Πάθους. Είναι η ώρα που ανοίγουν οι πόρτες στον ναό της Αναστάσεως όπου βρίσκονται τα Πανάγια προσκυνήματα.

Ο κόσμος που βλέπετε στα βίντεο περιμένει από νωρίς το πρωί στην Αγία Αυλή της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Από χθες το απόγευμα μετά τα Αγία πάθη και τη σταύρωση του Κυρίου οι μοναχές στα μοναστήρια της παλιάς πόλης με τη βοήθεια πιστών στόλισαν τους Επιταφίους, τους οποίους θα περιφέρουν νωρίς το απόγευμα στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

δειτε εδω το βιντεο.

Στην φτωχη Ελλαδα της κρισεως...Συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης ! ! !


Πριν 5 έτη έγιναν καταγγελίες ότι χιλιάδες αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στην χωρά μας και παρέμειναν εδώ υπό καθεστώς ημινομιμοποιησης έπαιρναν συντάξεις 700 ευρώ με Ξ00 μόνον ένσημα. Το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε το ίδιο το ΙΚΑ ε ανακοίνωση του την 1-Θ-2011 η οποία λέγει ότι μετά την καταγγελία που έγινε ερευνήθηκε το όλο θέμα. Επί λέξει λέγει:

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στον τομέα των προσαυξήσεων των Κατωτάτων Ορίων των συντάξεων για την ορθή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις κοινοτικές διατάξεις (εγκύκλιος 41/2011). Με τις νέες οδηγίες άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αυτών και δεν χορηγούνται προσαυξήσεις στα δικαιούμενα ποσά συντάξεων για ημέρες ασφάλισης που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να μην μπορούν πλέον να παίρνουν «συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα».

Η παραδοχή αυτή είναι συγκλονιστική διότι το ίδιο το ΙΚΑ πιστοποιεί ότι άτομα παράνομα εισερχόμενα στην χωρά μας έπαιρναν σύνταξη 700 ευρώ με ένα έτος εργασίας. Ερευνήθηκε ποίος έβαλε την υπογραφή του για να πάρουν αυτά τα άτομα παράνομα σύνταξη και ζημίωσε με αρκετά δις ευρώ το κράτος μας;;;; Μιλάμε για πάνω από 100.000 αλλοδαπούς με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς και για ζημία περίπου 2 δις ετησίως αν συμπεριλάβουμε και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται ένας συνταξιούχος. Ποίος η ποίοι δια της υπογραφής τους έκαναν αυτό το έγκλημα εις βάρος μας και έμειναν ατιμώρητοι ερεύνησε κάνεις;;;;
Συνεχίζοντας βλέπουμε στην ανακοίνωση του ΙΚΑ να λέγει ότι:
΄Οι αλλοδαποί μετανάστες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε και χωρών με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμβάσεις), παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ, εάν έχουν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και συμπληρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις που απαιτούνται και για τους Έλληνες (ηλικία και χρόνο ασφάλισης σε ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς).΄
Πείτε μας λοιπόν κύριοι του ΙΚΑ ποίος εκ των αλλοδαπών που εισήλθαν παράνομα στην χωρά μας και παρέμειναν εδώ υπό το καθεστώς ημινομιμοποιησης συμπλήρωσε 10.500 ένσημα δηλαδή Ξ5 χρονιά εργασίας όπως οι Έλληνες για να δικαιούται σύνταξη;;; Ποίος τους έδωσε σύνταξη και με ποία κριτήρια έχει ερευνηθεί ;;;; Υπάρχει έστω και ένας που να πληρεί τα ανωθι να έχει δηλαδή 10.500 ένσημα;;;; Δεν υπάρχει ούτε ένας σας το λέμε εμείς και μακάρι να πάνε εκεί που πρέπει όσοι βάλανε την υπογραφή τους και δωσαν παράνομα συντάξεις σε κάτοικους της Βουλγαρίας της Ρουμανίας και της Αλβανίας που παράνομα εισήλθαν στην χωρά μας.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι δωσαν και δίνουν σύνταξη σε 77.718 άτομα που δεν ξέρουν ούτε ποία είναι η υπηκοότητα τους και το παραδέχονται οι ίδιοι άνθρωποι του ΙΚΑ .
Δείτε και φριξτε διότι υποστηρίζουν χωρίς αιδώ ότι δεν είναι παράνομη αυτή η πράξη:


΄΄Οσον αφορά στους 77.718 συνταξιούχους άγνωστης υπηκοότητας, διευκρινίζονται τα εξής:
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι παράνομες και αφορούν μόνο αλλοδαπούς, δεδομένου ότι η αναγραφή της υπηκοότητας στα στοιχεία των συνταξιούχων ήταν προαιρετική και έγινε υποχρεωτική από τον Ιούλιο 2011.΄΄
Ποσό λογικό φαίνεται αυτό που διαβάσατε ;;;; Ξέρετε ποσά ξοδεύουμε ετησίως για αυτές τις παρανομίες ;;;
Τουλάχιστον 2 δις το ξαναλέμε και για ένα δις ευρώ πριν λίγους μήνες θα χρεοκοπούσαμε για 1 δις που έπρεπε από κάπου να βρεθεί έγινε νέα περικοπή στις συντάξεις των ανήμπορων να αντιδράσουν Ελλήνων συνταξιούχων.
2 δις ετησίως χρειαζόμαστε το ξαναλέμε και δεν μπορούμε να το χωνέψουμε για να πάρουν συντάξεις αυτοί που εισήλθαν παράνομα στην χωρά μας και με ελάχιστα ένσημα παίρνουν παράνομα σύνταξη και μάλιστα σήμερα που δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα απαραίτητα στα νοσοκομεία και η χωρά παραπαίει οικονομικά και ουδείς συγκινείτε και ουδείς σταμάτα αυτό το έγκλημα εις βάρος όλων μας…

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με χίλια ευρώ κάποια κυκλώματα βγάζουν παράνομα συντάξεις και εμείς βρήκαμε ήδη μία περίπτωση που σταμάτησε ήδη να δίνετε αυτή η σύνταξη όμως δεκάδες χιλιάδες άλλες δεν έχουν ταυτοποιηθει αν όντως είναι αληθή τα στοιχεία των δήθεν συνταξιούχων και τα ασφαλιστικά ταμεία μας αδειάζουν καθημερινά λόγω των λαθρομεταναστών που παράνομα παίρνουν συντάξεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που παίρνουν τέτοιες συντάξεις είναι Αλβανοί και τα πλείστα εκ των χρημάτων που παίρνουν από τα αφαλιστικα μας ταμεία τα στέλνουν στην χωρά τους…η χωρά τους ξέρετε πως μας ευχαριστεί για αυτό;;;
Μας πάει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τις δήθεν περιουσίες των τσάμηδων που δήθεν κατάσχεσε το κράτος μας όταν τους εκδίωξε από εδώ διεκδικώντας δις ευρώ αποζημίωση και μάλιστα ζήτα και εδάφη από την ήπειρο μας, αντί να πούνε ευχαριστώ που δεν δικάστηκαν για τα εγκλήματα που διέπραξαν υπό την ανοχή των νάζι εις βάρος μας και ένα ευχαριστώ για το ψωμί που έφαγαν στην πατρίδα μας διεκδικούν κιόλας παράνομα τα εδάφη μας και αποζημιώσεις. Βρήκαν την ευκαιρία θα μου πείτε τώρα που παραπαίει η δήθεν κυβέρνηση μας να αρπάξουν ότι νομίζουν πως μπορούν να αρπάξουν. ..Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας.


πηγη

«Σβήνουν» οι ελπίδες για τον Κώστα Ευριπιώτη.Τον επισκέφθηκε και ο πνευματικός του ο οποίος τον κοινώνησε: «Στα χέρια του Θεού» ο αγαπημένος μας ηθοποιός...

Ευχόμαστε όλοι ολόψυχα περαστικά στον αγαπημένο μας ηθοποιό Κώστα Ευριπιώτη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης έχασε την γη κάτω από τα πόδια του όταν το περασμένο Πάσχα έκανε μια πολύωρη επέμβαση για την αφαίρεση φλεγμονών από το κεφάλι.

Εδώ και δυο μήνες δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη επιδεινώθηκε και πλέον όλοι λένε ότι είναι στα χέρια του Θεού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso ο ηθοποιοός άλλοτε ανοίγει τα μάτια του αναγνωρίζοντας τους δικούς του ανθρώπους και άλλοτε βυθίζεται. Δίπλα του συνεχώς η σύζυγός του και οι δυο γιοί του. Φίλοι του πηγαίνουν και γνωρίζοντας την μεγάλη πίστη που έχει στον Θεό ο αγαπημένος ηθοποιός του αφήνουν στο προσκεφάλι του εικονίτσες και σταυρουδάκια προσπαθώντας κι εκείνοι να νιώσουν ότι έτσι δίνουν κουράγιο στον αγαπημένο τους άνθρωπο.

Πρόσφατα τον επισκέφθηκε και ο πνευματικός του ο οποίος τον κοινώνησε.


Πηγή

Τουρκια: Παίρνουμε τους Ρωσικους πυραυλους S-400 και κλείνουμε τις αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία

Η Τουρκια παιρνει τις αποφασεις της...
Μενεις στο ΝΑΤΟ τυπικα και οσο εχει συμφερον για να επηρεαζει τις αποφασεις...
Θα το δεχτει η Αμερικη; 
Αν ναι, τοτε ερχεται και το τελος του ΝΑΤΟ !



"Παίρνουμε τους S-400 και κλείνουμε τις αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία" "φωνάζει" γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος προετοιμάζοντας το έδαφος για ραγδαίες εξελίξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Και αυτός όπως και πολλοί άλλοι στην Τουρκία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου αντιαμερικανικής υστερίας και υπέρ των αποφάσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν.

"Οι αμερικανικές απειλές και η υπονόμευση της συμμετοχής μας σε κοινά προγράμματα με τις ΗΠΑ αν αγοράσουμε τους ρωσικούς S-400 αποτελούν στην πραγματικότητα μια σημαντική ευκαιρία" λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Güller.

"Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ,Robert Menendez, είπε την Τρίτη ότι η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ρωσικών πυραύλων και των 100 μαχητικών stealth F-35 από τις ΗΠΑ.

Αν η Αγκυρα επιλέξει τους S-400 θα οδηγηθεί σε κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους και αυτό θα καταλήξει στην μεταφορά των βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν στην Τουρκία τα F-35 αυτό τελικά θα είναι υπέρ μας.

Αν η Τουρκία παραλάβει τα αμερικανικά αεροσκάφη, η Αεροπορία μας θα εξαρτάται στο 100% από το 85% που είναι τώρα από τις ΗΠΑ" αναφέρει.

"Με την πάροδο του χρόνου θα παράγουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό. Η Κίνα παράγει τα δικά της με χρήση ρωσικής τεχνολογίας και αυτό είναι καλό παράδειγμα για εμάς".

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την συμμαχία με τις ΗΠΑ που τελειώνει.

Η σημερινή συμμαχία δεν είναι πλεονέκτημα για την Τουρκία, είναι ένα εμπόδιο.

Αν η Τουρκία ελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις, αυτό θα είναι όφελος για ολόκληρη την περιοχή

Μια καλή αρχή θα είναι με το Κιουρετσίκ, την βάση ραντάρ στην κεντρική Τουρκία που παρέχει ασφάλεια στο Ισραήλ αλλά προκαλεί προβλήματα για εμάς στις σχέσεις με το Ιράν.

Οσο το δυνατόν αμερικανικές βάσεις φύγουν από την Τουρκία τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχουμε με περιφερειακές χώρες" καταλήγει.

Ο Güller, δημοσιογράφος του οποίου το τελευταίο βιβλίο “Το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας” υποστηρίζει ότι η παρακμή των ΗΠΑ,οδηγεί  σε μια νέα δυναμική παγκόσμιας εξουσίας, δήλωσε ότι οι αμερικανικές  απειλές δίνουν ευκαιρίες για την Τουρκία.

H. Akın Ünver ανέφερε στο περιοδικό Foreign Policy για την κατάσταση στην Τουρκία:

“Τα περισσότερα κυβερνητικά ΜΜΕ  υποστηρίζουν την προτίμηση της Τουρκίας για τα μαχητικά αεροσκάφη  νέας γενιάς Su-57 της Ρωσίας, αντί για τα F-35s.

Για παράδειγμα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  δημοσίευσε μια σύγκριση μεταξύ του F-35 και του Su-57 της Ρωσίας για να υποστηρίξει ότι είναι ανώφελες οι απειλές της Ουάσινγκτον σχετικά με τις παραδόσεις των  F-35".



πηγη 

ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ:Δεν εχω καμια σχεση ουτε εμπλοκη στην υποθεση της <μαφιας των φυλακων>...<Εχασα κυριολεκτικα την γη κατω απο τα ποδια μου>.......

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ.Συμφωνα με την συνεντευξη που εδωσε ο γνωστος ποινοικολογος στα ΝΕΑ δηλωσε οτι δεν περιμενε ποτε να γινει συνηγορος του ευατου του και επανελαβε οτι δεν εχει καμια σχεση με τα οσα γραφτηκαν για εμπλοκη του στην υποθεση της <<μαφιας των φυλακων>>!!!Μαλιστα αναφερει χαρακτηριστικα οτι: «Eχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν>>.Βεβαι το ολο θεμα το αντιμετωπιζει ο γνωστος ποινικολογος με ιδιαιτερη ψυχραιμια!!!

Λυκουρέζος: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου»

Το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ακούγεται συχνά αυτές τις μέρες, κυρίως λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Για την περιπέτεια του με τη δικαιοσύνη και όσους τον ενέπλεξαν με τη μαφία των φυλακών μίλησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαμάχη του με την Κατερίνα Παπακώστα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε συνεντεύξεις στις εφημερίδες ΝΕΑ και Παραπολιτικά επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει καμία σχέση ούτε εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών. «Eχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αδυνατούσα να αντιληφθώ γιατί οι αστυνομικές αρχές με κυνηγούσαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για να με συλλάβουν.

Παραδόξως, αντιμετώπισα το ζήτημα με ψυχραιμία. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να γίνω και συνήγορος του εαυτού μου», πρόσθεσε στα ΝΕΑ ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος στην κόντρα με την Κατερίνα Παπακώστα ο κ. Λυκουρέζος είπε στα Παραπολιτικά ότι θα επιμείνει με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα. «Επιμένω στην αγωγή για τις δηλώσεις της κας Παπακώστα. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση που έκανε προσέβαλλε βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητάς μου. Η διευκρίνηση δεν με ικανοποίησε», λέει ο γνωστός δικηγόρος.

πηγη

Κτηματολόγιο 2019: Νέα παράταση: Δείτε σε ποιες περιοχές...


Κτηματολόγιο 2019: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων σε οκτώ περιφερειακές ενότητες ανακοίνωσε η «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Πρόκειται για τις περιοχές Κορινθίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Πιερίας και Λασιθίου, για τις οποίες δίνεται παράταση για δεύτερη και τελευταία φορά έως τις 18 Ιουνίου, και την Ηλεία, που παίρνει πρώτη παράταση έως τις 12 Ιουνίου.



Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας μπορεί να λάβει έως και δύο παρατάσεις. Ετσι, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

• Στις 20 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου – Καρπάθου – Κω – Ρόδου (2η παράταση).

• Στις 24 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Λακωνίας (1η παράταση) και στο Αγρίνιο (1η παράταση).

• Στις 27 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου (1η παράταση), Μεσσηνίας (αρχική προθεσμία).

• Στις 28 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας – Φωκίδας (αρχική προθεσμία).

• Στις 30 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Δράμας – Ξάνθης (1η παράταση), Χαλκιδικής (1η παράταση), Καστοριάς – Φλώρινας (1η παράταση), Σάμου – Χίου – Ικαρίας (1η παράταση).

• Στις 7 Ιουνίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας (1η παράταση) και Εύβοιας (1η παράταση).

• Στις 10 Ιουνίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Αρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας (2η παράταση), Ιωαννίνων (2η παράταση), Αιτωλοακαρνανίας (2η παράταση), Ροδόπης – Θάσου (2η παράταση), Λάρισας (2η παράταση), Θεσσαλονίκης (2η παράταση), Γρεβενών (2η παράταση) και Δυτικής Αττικής (2η παράταση).

• Στις 12 Ιουνίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας (αρχική προθεσμία), Ηλείας (1η παράταση).

• Στις 18 Ιουνίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας (2η παράταση), Ευρυτανίας – Φθιώτιδας (2η παράταση), Αρκαδίας (2η παράταση), Αργολίδας – Κορινθίας (2η παράταση), Λασιθίου (2η παράταση).

• Στις 8 Ιουλίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στο Αίγιο (αρχική προθεσμία).

Επίσης, η «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου η διάρκεια της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Η ανάρτηση αφορά ολόκληρους τους δήμους Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού, καθώς και το υπόλοιπο των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι η 25η Ιουνίου, ενώ για τη διόρθωση πρόδηλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι έως τις 10 Μαρτίου 2020.
Μετρητά τέλος

Όπως ξεκαθαρίζουν από το Κτηματολόγιο, «δεν θα γίνεται δεκτή η καταβολή μετρητών». Πλέον οι συναλλαγές στα ταμεία των περιφερειακών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Με τη χρήση κάρτας μέσω POS ή επιταγές για ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, σε ό, τι αφορά το Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών.

Με τη χρήση κάρτας μέσω POS ή μέσω τραπεζών σε ό, τι αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο

Την ίδια ώρα το ωράριο συναλλαγών και εξυπηρέτησης κοινού στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:

- Κατάθεση και παραλαβή αιτήσεων για καταχώρηση/ εγγραφή πράξεων και έκδοση πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

- Παράδοση και παραλαβή πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.



Πηγή 

Αλεξης Γεωργουλης: Παζαρι για βολεμα! Πριν παει στον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στις ευρωεκλογές, συζητούσε με τη ΝΔ ....

Δεν εχουν ιδεολογια ουτε Πιστευω...
Παζαρι ειναι, για βολεμα....
Επαγγελματικες μεταγραφες...
Αυτους θα ψηφισουμε να μας εκπροσωπησουν;




Ο ηθοποιός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-1 ότι «λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές»

Δεν του έγινε πρόταση, κατεβαίνει τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την αποκάλυψη ότι πριν δεχθεί και αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές συζητούσε με τη ΝΔ, έκανε ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ -1!

Μάλιστα, ο ηθοποιός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  υποστήριζε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «τον χώρο να υποστηρίξει τον πολιτισμό» και πρόσθεσε ότι απεδέχθη την πρόταση που του έγινε γιατί θεώρησε υποχρέωσή του να το κάνει.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε - και σε μια εμφανή προσπάθεια να εμφανίσει υπερκομματική την υποψηφιότητά του- «λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να έχουν γίνει επίσημες προτάσεις από τα δύο κόμματα».

«Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα και πώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση να υποστηρίξει όσα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται.

Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ' αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη πολιτικός έχει πολλές ερμηνείες και ο ίδιος δεν θέλει να φθάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.



πηγη 

ΦΡΙΚΗ!!!Ομολογησε 7 φονους ακομη ο <μακελαρης>της Κυπρου.Αραγε εχει σκοτωσει και αλλους???......

<<ΣΟΚ>>!!!Ακομα και οι εμπειροι αστυνομικοι εχουν σοκαριστει απο τον ατελειωτο αριθμο των θυματων που σκοτωνε ο <μακελαρης>στην Κυπρο!!Κανείς δεν φανταζόταν ότι μέσα σε λίγες ώρες ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς θα ομολογούσε ότι έχει πάρει την ζωή από 7 ανθρώπους.Εκτος απο γυναικες σκοτωνε και μικρα παιδια!!!Αραγε υπαρχουν και αλλα θυματα??Μεχρι στιγμης εχει ομολογησει 7 φονους. Και ποιος ξερει ποσους αλλους εχει σκοτωσει και που τους εχει κρυψει!!!

Πόσα ακόμα θανάσιμα μυστικά κρύβει ο «Ορέστης»; – Υπάρχουν και άλλα θύματα;

Οι ομολογίες του σοκάρουν ακόμα και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς. Ήδη έχει ομολογήσει 7 φόνους. Πόσοι μένουν κρυμμένοι;

Μόνο φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για την δράση του serial killer στην Κύπρο. Ομολόγησε και παραδέχθηκε και άλλους τρεις φόνους! Πολλά είναι τα ερωτήματα για τα κίνητρά του. Νέες έρευνες στο Μιτσερό και στη λίμνη στο Ξυλιάτο.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι μέσα σε λίγες ώρες ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς θα ομολογούσε ότι έχει πάρει την ζωή από 7 ανθρώπους. Ακόμα και έμπειροι ανακριτές και αστυνομικοί είναι σε κατάσταση σοκ από όσα άκουσαν να βγαίνουν από το στόμα του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ομολογία άρχισε όταν διατάχθηκε η κράτηση για άλλες δυο ημέρες του 35χρονου για τον φόνο της Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες χωρίς να έχει βρεθεί πτώμα παρά μόνο μια φωτογραφία ταυτότητας στα προσωπικά αντικείμενα του Μεταξά.

Και παρότι μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης αρνιόταν τα πάντα τελικά παραδέχθηκε τον φόνο της Μαρικάρ και ομολόγησε και παραδέχθηκε και άλλους τρεις φόνους!


Για την υπόθεση της Ορούντας παραδέχθηκε ότι πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο. Υπέδειξε τον χώρο που την έθαψε, ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα. Η σορός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σκελετωμένη από λάκκο.

Για την δεύτερη νέα υπόθεση ομολόγησε ότι διέπραξε άλλο ένα διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία, που πιστεύεται ότι είναι η LIVIA FLORENTINA BUNEA και η κόρη της ELENA NATALIA BUNEA 8 χρόνων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Κυπριακές αρχές είναι πολλά. Ο 35χρονος κρύβει κι άλλα θανάσιμα μυστικά; Θα ομολογήσει και άλλους φόνους; Πότε άρχισε να σκοτώνει και ποιο ήταν το κίνητρό του; Γιατί σκότωνε εκτός από γυναίκες και μικρά παιδιά; Που είναι οι σοροί των θυμάτων του;

Και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες στο Μιτσερό για τον εντοπισμό των τριών θυμάτων από σημείο που υπέδειξε ο δράστης και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό της σορού της μικρής Sierra.

Η σορός που ανασύρθηκε στο πεδίο βολής της Ορούντας, είναι σκελετωμένη και σίγουρα σε μη αναγνωρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές ψάχνουν και συγγενείς των θυμάτων για να πάρουν δείγμα DNA για την ταυτοποίησή τους.

πηγη

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Νοσοκομείο Παίδων: Άγριος ξυλοδαρμός 5χρονου με σύνδρομο Down...






Δύο από τα 40 περίπου εγκαταλελειμμένα παιδιά, ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, που ζουν στο νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, χτύπησαν ένα άλλο εγκαταλελειμμένο πεντάχρονο παιδί στο σώμα και στο πρόσωπο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με επιστολή τους προς την διοίκηση και τις νομικές και κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείου, τους εισαγγελείς ανηλίκων, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, τη φροντίδα και προστασία ανηλίκων, κρίνουμε εντελώς απαράδεκτη την προχειρότητα και την κατ’ επίφαση αντιμετώπιση του, μέσω της κακής διαχείρισης και χρήσης δομών που υπηρετούν άλλη αποστολή, όπως τα νοσοκομεία. Τα γεγονότα συγκλίνουν στην ανάγκη για τον σχηματισμό δομών φιλοξενίας για το παρόν και για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής προς άμβλυνση του φαινομένου του επισφαλούς ανηλίκου στο μέλλον» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους τόσο ως προς τους χρόνους εφαρμογής του σχεδιασμού των τριών υπουργείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατόπιν κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τους οποίους θα δημιουργηθούν δύο ξενώνες με προγράμματα και συνέργειες εξπρές μέχρι τον Ιούνιο.

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην συνεχιζόμενη κακοποίηση και αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Απαιτούν από τους αρμόδιους να λάβουν συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα εξής:

– Τι προβλέπεται σε περίπτωση τραυματισμού ή υλικής ζημιάς εργαζόμενου στο νοσοκομείο;

– Βάσει ποιας νομοθεσίας παραμένουν τα παιδιά σε ομηρία στα νοσοκομεία παίδων;

– Για όσο διάστημα παραμένουν, ποιος έχει ευθύνη για την υγεία τους;

– Με σχεδιασμό και συγκεκριμένες δράσεις θα επιτευχθεί η οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου;



Πηγή

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.