Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Gerard Depardieu ο Εθνκος σταρ της Γαλλιας, γιγαντας του Ευρωπαικου σινεμα, βαπτισθηκε Χριστιανος Ορθοδοξος ! ! !

 






πηγη 

Κι αλλος ενας "μαγκας" μετα τον Μανωλιο.... Δειτε τι λεει ο Ματεο για την ξεφτιλα της Ευρωπης και την Τουρκια ! ! !

 Τα λογια ειναι περιττα...

Ακουστε τον...

Υπαρχουν ακομη Πατριωτες και τιμιοι, που τους ανταμοιβουν λεγοντας τους....ρατσιστες και φασιστες ! ! !



"Λεβεντογεννα Κρητη": Να τιμωρηθούν οι Έλληνες ως οι υπαίτιοι των επιθέσεων στο Τυμπάκι ζητά το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου

Τα σχολια περιτευουν.Διαβαστε να φριξετε....



Με Ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου, αναφέρεται σε επιθέσεις σε μετανάστες με ξεκάθαρα ρατσιστικά κριτήρια  και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για όσα συνέβησαν στο Τυμπάκι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου μεταξύ ντόπιων με ρατσιστικές πεποιθήσεις και Πακιστανών εργατών και όσα συνεχίζουν να εξελίσσονται και σημειώνει: 

«Τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία, κάθε άλλο! Σχεδόν από την αρχή του καλοκαιριού ρατσιστικές ομάδες, επιδόθηκαν σε σειρά επιθέσεων εναντίων ανυποψίαστων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. 

Στις αρχές Ιουλίου είχαμε καταγγείλει ως Συνδικάτο επίσημα στο ΑΤ Μοιρών αυτή την κατάσταση και είχαμε εκφράσει το φόβο για τις διαστάσεις που θα μπορούσαν να πάρουν οι τραμπουκισμοί απέναντι σε μετανάστες που ζουν στην περιοχή». Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες όσα συνέβησαν στο Τυμπάκι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου μεταξύ ντόπιων με ρατσιστικές πεποιθήσεις και Πακιστανών εργατών και όσα συνεχίζουν να εξελίσσονται. Γεγονότα όπως το μαχαίρωμα Πακιστανού εργάτη και οι ενέδρες σε συσκευαστήριο, σε σπίτια, οι μάχες σώμα με σώμα , με αποτέλεσμα επικίνδυνους τραυματισμούς, είναι καταδικαστέα και δεν έχουν θέση στον τόπο μας.

Τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία, κάθε άλλο! Σχεδόν από την αρχή του καλοκαιριού ρατσιστικές ομάδες, επιδόθηκαν σε σειρά επιθέσεων εναντίων ανυποψίαστων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Στις αρχές Ιουλίου είχαμε καταγγείλει ως Συνδικάτο επίσημα στο ΑΤ Μοιρών αυτή την κατάσταση και είχαμε εκφράσει το φόβο για τις διαστάσεις που θα μπορούσαν να πάρουν οι τραμπουκισμοί απέναντι σε μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

Είναι φανερό πως οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού έχουν χτυπήσει βαριά τον πρωτογενή τομέα που σε ένα βαθμό διαθέτει την παραγωγή του στα ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν φέτος. Αυτή η κατάσταση πλήττει κυρίως εμάς, τους εργαζόμενους στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών που δουλεύουμε στα εργοστάσια, στα χωράφια σαν εργάτες γης και στα συσκευαστήρια. Πλήτει εξίσου τους μικρομεσαίους αγρότες που είδαν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος, καθώς οι τιμές των προϊόντων τους έπεσαν κατακόρυφα. 

Με κατάληξη ειδικά η πλειοψηφία των μεταναστών εργατών στην περιοχή να απασχολείται περιστασιακά, με χαμηλά μεροκάματα με αποτέλεσμα να χειροτερέψουν οι έτσι και αλλιώς άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους: να κυκλοφορούν πεινασμένοι οι περισσότεροι, να ζουν σε παραπήγματα, ή πολλοί μαζί σε μικρά σπίτια, επικίνδυνα για την υγεία τους και συνολικά για την δημόσια υγεία στην περιοχή. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση ανέχεται την σύγχρονη δουλεμπορία, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής για φτηνά εργατικά χέρια με την έμπρακτη αμφισβήτηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι μετανάστες εργάτες, οι περισσότεροι χωρίς χαρτιά λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, γίνονται έρμαια στα συμφέροντα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί.

Βέβαια από την κρίση δεν βγήκαν όλοι χαμένοι φέτος! Οι μεγάλοι επιχειρηματίες του κλάδου μας και οι μεγαλοεξαγωγείς βρήκαν την ευκαιρία να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και ταυτόχρονα να πάρουν σε εξευτελιστικές τιμές τα αγροτικά προϊόντα για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος. Όλα αυτά με τις πλάτες της κυβέρνησης που φρόντισε να δώσει τα πάντα στη μεγαλοεργοδοσία, ενώ άφησε τη μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού στη μοίρα της, έρμαιο του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης.

Για το Συνδικάτο μας ο μικρός επιχειρηματίας που τσακίζεται από την κρίση, ο μικρομεσαίος αγρότης και ο εργαζόμενος στα συσκευαστήρια και στα θερμοκήπια, είτε έλληνας είτε ξένος, έχουν τον ίδιο αντίπαλο. Τους μεγάλους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους. Αυτό τον αντίπαλο υπηρετούν οι φασιστικές αντιλήψεις, η μισαλοδοξία, ο διαχωρισμός των εργατών με βάση το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και τη γλώσσα.

Δεν είναι πατριώτης όποιος λέει «να φύγουν οι ξένοι» αλλά αυτός που θέλει έλληνες και ξένοι εργάτες να παίρνουν αξιοπρεπείς μισθούς και να ζουν ανθρώπινα.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των κατάπτυστων επιθέσεων με μαχαίρι, πέτρες και λοστούς απέναντι σε εργάτες. Να σταματήσουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας απέναντι σε αθώους μετανάστες της περιοχή που καμία σχέση δεν είχαν με τα επεισόδια. Η μεροληψία που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις από μερίδα των ΜΜΕ και από τις Αρχές, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να οξύνει κι άλλο τα πνεύματα και να πολώσει περεταίρω το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στην περιοχή.

Το Συνδικάτο μας θα συμβάλει από τη μεριά του με όλες του τις δυνάμεις ώστε να επικρατήσει η λογική, να συνεχίσουν να ζουν ομαλά Έλληνες και ξένοι εργάτες στην περιοχή, να στοχεύσουν στον κοινό τους αντίπαλο, αυτόν που φέρνει φτώχια και δυστυχία, ξεριζωμό και εξαθλίωση. Να στοχεύσουν στην πολιτική που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων, σε περίοδο ανάπτυξης και σε περίοδο κρίσης.

Απαιτούμε:

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και στην περιοχή της Μεσαράς κι έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

Απλοποίηση των διαδικασιών και κατάργηση των παραβόλων για έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των μεταναστών εργατών.

Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους. Ένταξη των εργατών στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ κι όχι στον ΟΓΑ και στο εργόσημο.

Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών στη χώρα προέλευσης τους.

Να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στα μεροκάματα ψίχουλα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους, Έλληνες και μετανάστες εργάτες . Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751ευρώ.

Μέτρα προστασίας, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Την εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από υγειονομική επιτροπή.

Ενίσχυση με προσωπικό και τακτικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους παραγωγούς και άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος τους την περίοδο του κορονοϊού.

Όχι στο μίσος των εθνικιστικών και των ρατσιστικών ομάδων

Σχόλιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Σε σχόλιό της, η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Τυμπάκι, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει:

«Τα θλιβερά και καταδικαστέα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών πακιστανικής καταγωγής στο Τυμπάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οπλίσουν το δηλητηριώδες βέλος του φασισμού και του ρατσισμού στην περιοχή.

Τους Έλληνες και ξένους εργαζόμενους και μικρούς αγρότες ενώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι τους χωρίζουν. Έχουν κοινό αντίπαλο την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που τσακίζει τα μεροκάματα και τις τιμές στα προϊόντα τους και τους οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την μετανάστευση».

Στο μεταξύ, την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 22 συλληφθέντες Πακιστανοί. Μέχρι να γίνει η δίκη είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα, ενώ τους απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός του νομού Ηρακλείου.




πηγη 

Εαν ο Σαλεμενος Σουλτανος, τολμησει και χτυπησει, τον Ελληνογαλλικο στολο....ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ! ! !

Ας το καταλαβουν αυτο οι Αμερικανοι και ας συμμαζεψουν τον Ενρτογκαν, αλλιως η ημερομηνια ληξεως του ΝΑΤΟ εφθασε...

Ηδη...Βερολίνο και Άγκυρα κινούνται παρασκηνιακά κατά της ελληνογαλλικής συμμαχίας στη Μεσόγειο...



Η συνολική αυτόνομη στάση της Γαλλίας, και συγκεκριμένα του προέδρου της Ε.Μακρόν στην περιοχή μας, έχει τρελάνει την ισλαμο-οθωμανική ελίτ στην Άγκυρα υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και την Καγκελάριο Μέρκελ, διότι πολύ απλά οι κοινοί σχεδιασμοί τους πήγαν...περίπατο και τώρα έβαλαν το ΝΑΤΟ να δώσει λύση.  

Η στρατιωτική παρουσία γαλλικών ισχυρότατων μονάδων του γαλλικού ναυτικού, αεροπορίας και ειδικά η επικείμενη παρουσία του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ, προκαλούν αισθήματα αυξημένης αίσθησης κατωτερότητας στην Τουρκία και στην ήδη προβληματική στάση των Τούρκων αξιωματούχων που επιδίδονται σε μια ρητορική, που θυμίζει τουλάχιστον απόγνωση, ενώ εξοργίσουν και την Γερμανία που χάνει ξανά το παιχνίδι της Μεσογείου με τα πετρέλαια μετά την εποχή του στρατηγού Ρόμελ.   

Στο θέμα παρενέβη ο Τούρκος σύμβουλος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας İsmail Şahin, ο οποίος αφού στηλίτευσε την παρέμβαση του Παρισιού για τα γαλλικά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο, στην συνέχεια δήθεν ανέφερε την αρνητική επίδραση της πολιτικής αυτής σε ΕΕ, και ΝΑΤΟ.

Προφανώς, ο Τούρκος διαμορφωτής γεωπολιτικών σχεδίων του Ερντογάν στην Άγκυρα δεν βλέπει το πασιφανές στην Μεσόγειο μετά την απόσυρση των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι Γαλλία, Ρωσία και οι υπόλοιπες χώρες (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ισραήλ) έχουν στοχοποιήσει την Τουρκία που έχει παραφρονήσει, απαιτώντας εδάφη και θαλάσσια οικόπεδα, που έχουν ήδη “χωριστεί” σε ενεργειακούς κολοσσούς που θα τροφοδοτούν την ΕΕ με φυσικό αέριο τα επόμενα 50 χρόνια.

Όσο για την Γερμανία και την Μέρκελ, οι Τούρκοι ξεχνούν ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να στείλει στρατεύματα... πουθενά, χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας που ήταν οι νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Ο Τούρκος ειδικός αναφέρει ότι το χάσμα που προέκυψε μετά την κόντρα της Αμερικής με την Κίνα, η ενασχόληση της Βρετανίας με το Brexit, έδωσε μια σπάνια ιστορική ευκαιρία στη Γαλλία να παίξει τον ρόλο του «Big Brother» στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι, όμως, σαφές ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι στόχοι της Γαλλίας όμως βλάπτουν την ολοκλήρωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ", τονίζει ανερυθρίαστα ο ίδιος.

Ο ισλαμιστής σύμβουλος του Ερντογάν μας υπενθυμίζει στην συνέχεια απειλώντας ότι περισσότεροι από 25 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων περίπου 4 εκατομμύρια είναι Τούρκοι, ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτός ειδικά ο λόγος κατά τον ίδιο έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους να σκέφτονται πιο “λογικά  και ευέλικτα”, ως προς την Τουρκία γενικώς.

"Ειδικά με την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί ότι έννοιες όπως η πολυπολιτισμικότητα, το κράτος δικαίου, η βιώσιμη διπλωματία, το κοινό συμφέρον αντί του εθνικού συμφέροντος και η συνεργασία αντί της σύγκρουσης έχουν φτάσει σε επίπεδο που καθοδηγούν τους κοινωνικούς και θεσμικούς μηχανισμούς”, τονίζει ο ίδιος.

Ο İsmail Şahin ξεχνά όμως ότι η Τουρκία, η χώρα του,έχει ένα ισλαμικό καθεστώς που βασανίζει και φυλακίζει χιλιάδες πολίτες, εκτελεί εθνοτικές εκκαθαρίσεις κατά των Κούρδων εντός και εκτός χώρας, ενώ απειλεί χώρες ολόκληρες.

Ο Τούρκος ισλαμιστής καθηγητής και οπαδός του Ερντογάν ζητά “την  δημιουργία ενός κοινού εδάφους για την επίλυση των προβλημάτων με μια… μόνιμη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο υπό τις ευλογίες της Τουρκίας, όμως.

“Η προκλητική και επιθετική στάση που υιοθέτησε η Γαλλία στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου μετέβαλε την προσοχή του γαλλικού λαού, που υλοποιούσε κοινωνικές διαμαρτυρίες με την δράση των «κίτρινων γιλέκων», και τώρα ασχολείται με την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Ε. Μακρόν θέλει τον θρόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα σημείωσε ότι ο ίδιος ενήργησε κατά των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ σε μια ευρεία περιοχή από τον Λίβανο έως τη Λιβύη, προκειμένου να κρατήσει την προσοχή του κοινού μακριά από την εγχώρια πολιτική και να προσφέρει τεράστια κέρδη στις γαλλικές εταιρείες ενέργειας και όπλων.

Ο στόχος εδώ είναι να διασφαλιστεί η αντίληψη ότι η Γαλλία είναι η μόνη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης. Αυτή η άθλια και εγωιστική στρατηγική, δυστυχώς, αποτρέπει τις προσπάθειες διαλόγου που υιοθέτησε η Γερμανία για να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ από το να προσεγγίσει το θέμα με αμερόληπτο τρόπο.

Σε αυτό το στάδιο, το καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι να οργανώσουν μια διάσκεψη όπου όλα τα μέρη θα μπορούν να συζητήσουν τις θέσεις τους με πολιτισμένο τρόπο στο πλαίσιο της ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς.

Η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή πλευρά, θα πρέπει να συζητήσουν την κρίση υπό άλλο πρίσμα και όχι να κρύβονται πίσω από το Παρίσι και τα στρατεύματά του.

 Εάν οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να απελευθερωθούν από την γαλλική προστασία, όπως η Ελλάδα, τότε είναι αναπόφευκτο να υποστούν σοβαρές ζημιές από την μη  τήρηση των καθολικών αρχών της ΕΕ και την εμπιστοσύνη που αποδίδεται στο διεθνές δίκαιο και τη διπλωματία.

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ και ο Μακρόν έχουν μια σοβαρή διαφωνία σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τη Μέρκελ, οι επιθετικές κινήσεις του Μακρόν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εμβαθύνουν την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Μέρκελ πιστεύει ότι η Μεσόγειος, η οποία είναι η κύρια οδός μεταναστευτικής Ευρώπης, πρέπει να σταθεροποιηθεί μέσω διαπραγματεύσεων χωρίς καθυστέρηση και αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

Για αυτόν τον λόγο το Βερολίνο θεωρεί επικίνδυνη την γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλά κράτη συμφωνούν με αυτήν την άποψη της Γερμανίας μεταξύ των μελών της Ε.Ε. 

Η Ιταλία μοιράζεται επίσης παρόμοιες απόψεις με τη Γερμανία. Πράγματι, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Γαλλική Total και η ιταλική εταιρεία Eni βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους προκειμένου να αποκτήσουν θαλάσσια οικόπεδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ίδιο γαλλικό παιχνίδι βλέπουμε και στην Λιβύη, στην οποία ενοχλείται πολύ η Ιταλία. Η σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας εμφανίστηκε άλλη μια φορά στην Επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.

Αν ο Ε.Μακρόν προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του «σωτήρα» στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, τότε όλα τα μέρη να γνωρίζουν ότι ο κύριος στόχος της Γαλλίας είναι ο έλεγχος των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Λίβανο έως την Λιβύη μέσω γαλλικών εταιρειών ενέργειας” καταλήγει ο Τούρκος σύμβουλος.

Η γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα προκαλεί άσχημους συνειρμούς στην Άγκυρα λόγω της ιστορίας το 1821, 1912-13, ενώ δημιουργεί εφιάλτες για το μέλλον. 

Όσο για τα υπόλοιπα, εκτιμάται ότι η παροιμία με τα πίτουρα και τις κότες ταιριάζει γάντι στην εμπλοκή Ερντογάν στην Αν.Μεσόγειο.





πηγη 

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ! ! ! Ασθένησαν ολοι οι πιθηκοι που έλαβαν το εμβόλιο της Οξφόρδης. (90 εκατομμυρια λιρες χορηγια, ειχε λαβει θεραπεια αυτη)

Μηπως ειναι αυτο που ετοιμαζονται να φερουν στην Ελλαδα;

Μηπως λεω,....

Το περιβόητο εμβόλιο για τον COVID19 που αναπτύσσεται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να μολυνθούν από την ασθένεια, προειδοποίησαν οι ειδικοί οτι μολύνθηκαν ΌΛΟΙ οι πίθηκοι...



Στις τελευταίες δοκιμές σε ζώα του εμβολίου που πραγματοποιήθηκαν σε μακάκους rhesus, και οι έξι από τους συμμετέχοντες πιθήκους συνέχισαν να κολλάνε τον κορωνοϊό.

Ο Δρ William Haseltine, πρώην καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, αποκάλυψε ότι οι πίθηκοι που έλαβαν το εμβόλιο είχαν την ίδια ποσότητα ιού στις μύτες τους με τους τρεις μη εμβολιασμένους πιθήκους στη δοκιμή.

Αυτό υποδηλώνει ότι η θεραπεία, η οποία έχει ήδη λάβει από την κυβέρνηση χορηγία ύψους 90 εκατομμυρίων λιρών, ενδέχεται να μην σταματήσει την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου.

Η βόμβα έρχεται μετά από αρχικές αναφορές την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιο προσέφερε «κάποια» ανοσία έναντι του ιού και σταμάτησε να μπαίνει βαθιά στους πνεύμονες, όπου γίνεται θανατηφόρο.

Ωστόσο το εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCov-19, υποβάλλεται ήδη στην πρώτη του κλινική δοκιμή στον άνθρωπο, καθώς τα έθνη επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

Είναι η τελευταία οπισθοδρόμηση στις ελπίδες για θεραπεία μετά από έναν καθηγητή στο Imperial College London, όπου οι ερευνητές μελετούν επίσης ένα πιθανό εμβόλιο, ο οποίος προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι ένα εμβόλιο εργασίας είναι απίθανο να είναι έτοιμο φέτος.

Είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν «ψευδείς προσδοκίες» για θεραπεία σύντομα, παρά τους υπουργούς που αποκαλύπτουν ότι ελπίζουν να έχουν 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για το Ηνωμένο Βασίλειο έως τον Σεπτέμβριο.

Συζητώντας το εμβόλιο της Οξφόρδης, ο Δρ Haseltine έγραψε στο Forbes:

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ RNA ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ (ΡΙΝΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ) ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ. ΔΗΛΑΔΗ,

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ»

Ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, John Ball, προειδοποίησε: «Η ποσότητα του γονιδιώματος του ιού που ανιχνεύτηκε στις μύτες των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων πιθήκων ήταν η ίδια, και αυτό είναι ανησυχητικό.

«ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Ο καθηγητής Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Eleanor Riley είπε ότι ο αριθμός των αντισωμάτων που παρήχθη ήταν «ανεπαρκής» για την πρόληψη της λοίμωξης και της ιικής αποβολής.

«ΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Οι περιορισμοί του εμβολίου αποκαλύφθηκαν όταν τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Δείχνουν επίσης ότι τρεις από τους έξι εμβολιασμένους πιθήκους άρχισαν να αναπνέουν πιο γρήγορα από το κανονικό αφού μολύνθηκαν, κάνοντάς τους κλινικά άρρωστους.

Ωστόσο, κανένας δεν ανέπτυξε βλάβη στους πνεύμονες. Αυτό παρατηρήθηκε σε δύο από τους πιθήκους που δεν έλαβαν το εμβόλιο.

Ο Δρ Haseltine πρόσθεσε:

«ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

Το εμβόλιο εισήλθε στην πρώτη του κλινική δοκιμή στον άνθρωπο τον περασμένο μήνα. Συμμετέχουν 1.110 άτομα σε όλη την Οξφόρδη, το Σαουθάμπτον, το Λονδίνο και το Μπρίστολ. Οι μισοί λαμβάνουν το εμβόλιο ενώ στους άλλους χορηγείται έλεγχος.

Follow the money, μαζικοί εμβολισμοί και οι “αναπτυσσόμενες χώρες” τα συνήθη θύματα

Όπως αναφέρει η Daily Mail, Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες επιπλέον 65.5 εκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις δοκιμών εμβολίων της Οξφόρδης.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Alok Sharma δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Παρά την ως τώρα αποτυχία του εμβολίου, ο Sharma επαίνεσε το εμβόλιο της Οξφόρδης και είπε:

«Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ, ΩΣΤΕ ΕΑΝ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ»

Το Imperial College London εργάζεται επίσης για ένα εμβόλιο για τον κορονωϊό, που λέει ότι στοχεύει να προκαλέσει ταχεία ανοσοαπόκριση χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη «spike» στην επιφάνεια του ιού.

Έχει λάβει μέχρι τώρα περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση.

Ωστόσο, ο Robin Shattock, επικεφαλής της λοίμωξης του βλεννογόνου και της ασυλίας στο Imperial, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να μην έχουμε ψευδείς προσδοκίες ότι είναι πολύ κοντά».

Ο καθηγητής Shattock είπε ότι υπάρχουν περίπου 100 εμβόλια κορωνοϊού σε ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η «πιο αισιόδοξη εκτίμηση» υποδηλώνει ότι κάποιος που έχει αποδειχθεί επιτυχής δεν θα είναι «άμεσα διαθέσιμο για ευρεία χρήση στις αρχές του επόμενου έτους».

Είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος» για τους ερευνητές να λάβουν όλα τα δεδομένα που χρειάζονται για να αποδείξουν χωρίς αμφιβολία ότι ένα εμβόλιο λειτουργεί πραγματικά.

Και είναι «αρκετός χρόνος» οι αρχές του επόμενου έτους; Ό,τι πείτε…




πηγη 

Αυτος ο ανεκδιηγητος και ξεμωραμενος γερος, θελει λεει, να...."Απελευθερωσει τα Δωδεκανησα απ τους Ελληνες" ! ! !

Ο Μπαχτσελί ετοιμάζει πορεία για την «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα...

Και δεν φταιει αυτος....

Φταινε τα δικα μας λαμογια που τον ανεχονται....



Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, λοιπον, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί».

Ο πρόεδρος του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστική Δράση προσπαθεί να ξεπεράσει σε γραφικότητα του Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το επιτελείο του. Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, κι ένεκα της εθνικής γιορτής της Τουρκίας που ήταν την Κυριακή, ανέφερε ότι θα οργανώσει «πορεία για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα».

Μάλιστα, υπάρχει σχέδιο για την πορεία: 

Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σμύρνης από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 80 περίπου μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία.




πηγη 

Αυτα ειναι τα κερδη της Τουρκιας απ την Ευρ. Ενωση, τα οποια μπορει να της κοψει η Ελλαδα που....εχει Πωλητικους αντι για Πολιτικους! ! !

Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια...

Ενω μπορουμε να τους χορεψουμε στο ταψι με ενα βετο σε ολοα αυτα δεν το κανουν οι πωλητικοι μας....

Διαβαστε....



Η Αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης και των σκανδαλωδών υπέρ της Τουρκίας διατάξεων της είναι το μόνο «χτύπημα» που  θέλει να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι η Άγκυρα. Και αυτό το χτύπημα , με ειρηνικό αλλά αποτελεσματικό τρόπο μπορεί να το δώσει μόνον και μόνη της η Ελλάδα απαιτώντας από την Άγκυρα να «τα μαζεύει και να φεύγει» από την περιοχή της έντασης που αυτή δημιούργησε , αν δεν θέλει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον του πακτωλού ευρωπαϊκών χρημάτων που απρόσκοπτα παίρνει κάθε έτος από το 1995 χάρη στην Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας.

Η εχθρική  και ευθέως απειλητική εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας πολιτική της Άγκυρας, έχει έρθει η ώρα «να μετρηθεί σε χρήμα», που εισπράττει- βρέξει χιονίσει- η Τουρκία από την ΕΕ με την πλήρη συναίνεση και τις ευλογίες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Για να υπάρξει μια τάξη μεγέθους, μόνον τη δεκαετία 2009-2019, ( σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat), ο Ερντογάν  πήρε από την Τελωνειακή Ένωση περίπου το ιλιγγιώδες ποσό των 750 δις ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται από την σκανδαλώδη συμφωνία εξαγωγής τουρκικών προϊόντων- χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς και χωρίς δασμούς- στην ΕΕ, από την οποία εισάγει σε ευρωπαϊκά προϊόντα σχεδόν το ισόποσο, δηλαδή το ετήσιο «οικονομικό αλισβερίσι» ΕΕ-Τουρκίας ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 120-140  δις το χρόνο, δημιουργώντας απύθμενο πλούτο, δίνοντας την σταθερή ευχέρεια στον Ερντογάν να εξοπλίζεται συνεχώς και με άνεση για να ασκεί πλέον την στρατιωτική διπλωματία του σε βάρος της Ελλάδας ( και της Κύπρου).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι Εξαγωγές της Τουρκίας στην ΕΕ σε αγροτικά προϊόντα και οι αντίστοιχες εξαγωγές της στην Ελλάδα έχουν ως ακολούθως

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ σε δις ευρώ


1995      3,5


1996     17


1997     72


1998     46


1999     38


2000     75


2001     71


2002     46


2003     48


2004     53


2005     55


2006     48


2007     51


2008     54


2009     29


2010     34


2011     36


2012     48


2013     35


2014     45


2015     52


2016     53



2017     59


2018     61


2019     65


ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε εκατ. ευρώ (1995-2006)


1995     110


1996        80


1997        50


1998        50


1999        60


2000      200


2001      150


2002      300


2003      300


2004      200


2005      350


2006    1.120

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, 2019

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εισαγωγέας τουρκικών προϊόντων είναι η Γερμανία ( 13.286 εκατ. ευρώ) και ακολουθεί η Ιταλία (9.459 εκατ. ευρώ) και η Γαλλία (7.581 εκατομ ευρώ). Η Βουλγαρία κρατάει τα σκήπτρα σε αναλογία εισαγωγών (19,4%). Η Ελλάδα , μαζί με την Κροατία και τη Μάλτα έχουν το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό  περίπου 7% σε αναλογία εισαγωγών προϊόντων..

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 2019

Εξαγωγές αγαθών από τα κράτη μέλη της ΕΕ στην Τουρκία. Και εδώ τα σκήπτρα στις εξαγωγές κρατά η Γερμανία ( 20.045 εκατ. ευρώ). Έτσι εξηγείται ευκόλως γιατί η Γερμανία δεν θέλει καν να ακούσει για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Ακολουθεί η Ιταλία (8.334 εκατ. ευρώ) και η Ολλανδία (6.223 εκατομ ευρώ) με την ίδια εξήγηση της στάσης τους..

Κράτη μέλη της ΕΕ, κυρίως η Γερμανία να εξοπλίζουν στρατιωτικά την Τουρκία ( πχ άρματα , υποβρύχια κλπ.) χωρίς ποτέ η Ελλάδα να απαιτήσει σαφή και απαγορευτική ρήτρα, ώστε ο ευρωπαϊκός αυτός εξοπλισμός να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ εναντίον άλλου κράτους μέλους της ΕΕ όπως η Ελλάδα,( και η Κύπρος).

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε μέχρι τώρα σκέφθηκαν ότι οι οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ- που απαιτούν καθ’ ολοκληρίαν την αποδοχή ή όχι και της Ελλάδας -( και της Κύπρου)- είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας εναντίον οποιασδήποτε απειλής βίας ή απειλής χρήσης βίας, από την πλευρά της Τουρκίας .

Βεβαίως υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη , όπως η Γερμανία κλπ. που έχουν επωφεληθεί τα μάλα από τις εξαγωγές τους προς την Τουρκία και που δε θα έχουν καμιά διάθεση να χαλάσουν  αυτή την «ισορροπία».

Η Ελλάδα όμως δεν επωφελείται, αντιθέτως αντιμετωπίζει έμπρακτη στρατιωτική απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της από την Τουρκία. Και γι’ αυτό οφείλει να αντιδράσει πολιτικά και διπλωματικά εκεί που πραγματικά θα πονέσει η Τουρκία: στο ευρωπαϊκό οικονομικό πεδίο.

Τον τρόπο για την ανά περίπτωση και είδος  επιβολή δασμών  και περιορισμό στις ποσότητες, την έχουν ήδη εφαρμόσει οι ΗΠΑ εναντίον της ΕΕ με αφορμή την υπόθεση BOEING/AIRBASS (σ.σ.  τα ελληνικά ελαιόλαδα, η φέτα, οι επιτραπέζιες ελιές κ.ά.,  κινδυνεύουν ακόμα από αυτήν την αμερικανική πολιτική).

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 24 Σεπτεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σε πολιτικό και διπλωματικό πεδίο την προκλητικά αλλόφρονα Τουρκία. Είναι μόνον στο χέρι της να το κάνει ή να μην το κάνει.

Διότι αν απλώς συναινέσει στον αξιοθρήνητο και άνευ ουσιαστικών επιπτώσεων «κατάλογο» διακοσμητικών κυρώσεων που καταρτίζει εναντίον της Τουρκίας η ΕΕ, μετά θα αντιμετωπίσει σφοδρές προκλήσεις της Τουρκίας.




πηγη 

Μ αυτον θα συζητησουμε; να πουμε τι; "Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα", λεει ο φονιας ! ! !

Η λυση ειναι μια....

Παγωμα ολων των κονδυλιων της ΕΕ για την Τουρκια και κλεισιμο συνορων.....

Μονο ετσι θα συννενοηθουμε με τον φονια...

Διαβαστε γιατι....



Βάζει ξανά "λάδι στη φωτιά" ο Ερντογάν: Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν από 100 χρόνια "όσοι επιτίθενται στην ανεξαρτησία της Τουρκίας"

Δεν έχει τέλος η εμπρηστική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει τώρα πως «εύχεται όσοι επιτίθενται στην ανεξαρτησια της Τουρκίας» να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα με αυτό που πλήρωσαν πριν από 100 χρόνια.

«Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».



πηγη 

Οχι μονο δεν σταματησαν οι ροες στο Εβρο αλλα κουβαλουν μαζι τους και μεγαλες ποσοτητες ΧΑΠΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ! ! !

Δεν ειναι καν λαθρομεταναστες, παρτε το ειδηση....

Εισβολεις ειναι....

Ο λαθρομετανστης δεν ειναι φορτωμενος με χαπια τζιχαντιστων ουτε οπλισμενος...ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ειναι ! ! !



Ενα ασυνήθιστο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά φαινόμενο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο. Στην περιοχή, για να αξιολογήσουν τα δεδομένα, βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες αξιωματικοί από την Αντιτρομοκρατική και την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αττικής. 

Ο λόγος για τις αλλεπάλληλες τις τελευταίες εβδομάδες συλλήψεις στα σύνορα παράτυπων μεταναστών που μεταφέρουν στα σακίδιά τους ναρκωτικά χάπια Captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Μέσα σε 40 ημέρες, αστυνομικοί από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη έχουν χειριστεί πέντε τέτοιες υποθέσεις και έχουν κατασχέσει 13.213 ναρκωτικά χάπια. Μια ακόμα υπόθεση, η 6η, κατεγράφη εν μέσω της κρίσης με την Τουρκία και των επεισοδίων στη μεθόριο. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν παρατηρηθεί αλλεπάλληλες απόπειρες εισαγωγής του συγκεκριμένου τύπου ναρκωτικού στη χώρα.

Μία από τις υποθέσεις εκτυλίχθηκε την 6η Ιουλίου στο Τυχερό. Αστυνομικοί εντόπισαν στην ελληνική πλευρά του ποταμού Εβρου 14 παράτυπους μετανάστες που είχαν μόλις καταφέρει να διασχίσουν το ποτάμι. Οι δύο από αυτούς, Σύροι 24 και 26 ετών, μετέφεραν σε ένα σακίδιο πλάτης μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης και πέντε νάιλον σακούλες με 4.925 ναρκωτικά χάπια Captagon. Ενα δεκαήμερο αργότερα, ένας ακόμα Σύρος εντοπίστηκε στα σύνορα να μεταφέρει ίδιου τύπου ναρκωτικά χάπια. 

Το πρωί της 16ης Ιουλίου αστυνομικοί από την Ασφάλεια Κομοτηνής εντόπισαν πλάι στο ποτάμι, στις Φέρες, 17 παράτυπους μετανάστες που είχαν μόλις μπει στη χώρα. Ο ένας από αυτούς μετέφερε στην τσάντα του 340 γραμμάρια κοκαΐνης και 1.000 χάπια Captagon. Mέχρι τη 12η Αυγούστου τρεις ακόμα μετανάστες από την Ερυθραία, τη Συρία και την Αίγυπτο εντοπίστηκαν στον Εβρο να μεταφέρουν σε σακίδια συνολικά άλλα 6.500 ναρκωτικά χάπια και 800 γραμμάρια κοκαΐνη.

Στην τελευταία υπόθεση, στην κατοχή του Αιγύπτιου εκτός από ναρκωτικά οι αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής βρήκαν δύο αεροπορικά εισιτήρια. Το πρώτο αντιστοιχούσε στο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει από το Κάιρο στην Κωνσταντινούπολη μερικές ημέρες πριν από τη σύλληψή του· το δεύτερο αφορούσε το αντίστροφο δρομολόγιο επιστροφής, σε περίπτωση βέβαια που γλίτωνε τη σύλληψη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση του θέματος εξηγούν στην «Κ» ότι η διακίνηση των ναρκωτικών στον Εβρο ελέγχεται από δύο μεγάλα καρτέλ της Τουρκίας. Τα μέλη τους συντονίζουν τη μεταφορά όχι μόνο ναρκωτικών αλλά και μεταναστών. Η αυξημένη τους τελευταίους μήνες παρουσία αστυνομίας και στρατού στην ελληνική πλευρά των συνόρων, με αφορμή τα «πολεμικά» γεγονότα της άνοιξης σε Καστανιές και Φέρες, υποχρέωσε τις δύο ομάδες να αναζητήσουν νέο τρόπο δράσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις «φορτώνουν» τα ναρκωτικά σε σακίδια των μεταναστών υποχρεώνοντάς τους να τα μεταφέρουν στην απέναντι όχθη του ποταμού προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεπληρώσουν το κόστος για τη μεταφορά τους από την τουρκική ενδοχώρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων. «Μου πήραν τα χρήματα και με ανάγκασαν να μεταφέρω τα ναρκωτικά», έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους ορισμένοι από τους συλληφθέντες. Παρόμοια μεθοδολογία εφαρμόζει το μεξικανικό καρτέλ στα σύνορα με τις ΗΠΑ.




πηγη 

Φρεγατες Belh@rra ΤΕΛΟΣ ! ! ! Μαχητικα αεροσκαφη Rafale; Λεφτα υπαρχουν μονο για επιντοματα;

Ξεφτιλα...

Εκαναν πισω για τις Γαλλικες φρεγατες οχι για το κοστος αλλα απ τις πιεσεις Αμερικανων και Γερμανων....

Και πολυ πιθανον να ακυρωσουν και τα Γαλλικα μαχητικα Rafale....

Δικαιολογια το κοστος....

Λεφτα ομως πολυ περισσοτερα δινουν για επιντοματα λαθρομεταναστων και εισβολεων....

Διαβαστε τι παιζει....



Το λιγότερο 1,5 δις χρειάζεται να δαπανήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά τουλάχιστον 12 μαχητικών αεροσκαφών  Rafale, 4ης και 5ης γενιάς, η οποία θα αποτελεί τμήμα της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας που αναμένεται να κάνουν γνωστή  την ερχόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθούν στη Γαλλία με αφορμή τη Διάσκεψη των επτά Μεσογειακών ή ευρωπαϊκών χωρών, που πραγματοποιείται στην Κορσική, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο τελικός αριθμός των γαλλικών αεροσκαφών, όπως και το συνολικό κόστος απόκτησης τους, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει συνολικά 18 Rafale, ωστόσο το μεγάλο κόστος, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο και την αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας την εποχή του Covid 19, καθιστούν το εγχείρημα αρκετά δύσκολο. «Στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται προσπάθεια να χωρέσουν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αγορά όχι μόνο των Rafale αλλά και την υλοποίηση των υπόλοιπων προγραμμάτων που αφορούν τα οπλικά συστήματα τα οποία ήδη διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους οι Ένοπλες Δυνάμεις», επισημαίνει αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Ενδεικτικό του μεγάλου κόστους απόκτησης των Rafale είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν πριν μερικούς μήνες οι Ινδίες με τη γαλλική κατασκευάστρια εταιρία Dassault. Όπως γράφτηκε στον διεθνή τύπο, το κόστος προμήθειας συνολικά 36 αεροσκαφών, τελευταίας έκδοσης, εκτιμάται στα 3,3 δις ευρώ. 92 εκατομμύρια ευρώ έκαστο, χωρίς τον οπλισμό.

Εκτός του οικονομικού ζητήματος της αγοράς των Rafale, την κυβέρνηση απασχολεί και το θέμα του χρόνου που απαιτείται για να ενταχθούν τα γαλλικά αεροσκάφη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, για την παράδοση των πρώτων αεροσκαφών, πιθανότατα τεσσάρων, χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος από τη υπογραφή της σύμβασης. Επιπλέον, είναι απαραίτητο και ένα διάστημα 6-8 μηνών για να προσαρμοστούν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στο νέο υπέρ-όπλο.

Η εμβληματική αγορά των Rafale προκρίνεται από την ελληνική κυβέρνηση ως κίνηση αναγνώρισης της υποστήριξης της Γαλλίας και προσδοκώντας από το Παρίσι περαιτέρω βοήθεια στην ελληνοτουρκική διένεξη.

Υποχωρεί το σενάριο των BELH@RRA

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση 2 φρεγατών BELH@RRA. Ωστόσο,  η προμήθεια τους φαίνεται ότι αναβάλλεται όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό.

Εξετάζονται από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και άλλες προτάσεις που προέρχονται από αμερικανικές, ολλανδικές και γερμανικές εταιρίες. Παράλληλα, στις προτεραιότητες παραμένει και ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής των φρεγατών MEKO. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να συνδυαστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού με την ενίσχυση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου

Οι αμυντικές δαπάνες, η αγορά των Rafale και οι αλλαγές που επιφέρει στην κατανομή των πόρων για τα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, ιδίως του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει καταρτίσει η μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων βάσει των αναγκών των Επιτελείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο  πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του ΓΕΕΘΑ στους εξοπλισμούς. Στη σύσκεψη  μετείχε και ο αρχηγός ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης  προκειμένου να εξετασθούν άλλες επιλογές απόκτησης πλοίων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό, αφού όπως όλα δείχνουν αναβάλλεται η προμήθεια των BELH@RRA.




πηγη 

Ντροπή ρε! ! ! Τολμάτε να αγγίζετε το άγαλμα του ΗΡΩΑ Καραϊσκάκη ;;;

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έπεσε μαχόμενος. Έδωσε το αίμα για την ελευθερία. Το μνήμα του ιδίου και των συμπολεμιστών του, το βλέπουν όλοι όσοι περνούν από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Και το άγαλμά του, να εφορμά έφιππος το βλέπουν όλοι όσοι ξεκινούν από το λιμάνι για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου.

Η Ελλάς έχει τιμήσει τον αρχιστράτηγο της Ρούμελης, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι ούτε την ελευθερία εκτιμούν ούτε τους ήρωες του έθνους.

Δεν θα επιμείνουμε στο ότι ο νόμος απαγορεύει την αναγραφή συνθημάτων και κομματικών τίτλων. Στο λιμάνι υπάρχουν και χώροι όπου θα μπορούσαν να γράψουν χωρίς να ενοχληθεί κανείς.


Όμως αυτοί ήθελαν να βεβηλώσουν τον Καραϊσκάκη. Να δείξουν ότι αξίες του έθνους, τους είναι αδιάφορες


 Πηγή 

Καπετάν Νικόλας ο ''Φύλακας Άγγελος'' που βοηθάει και μεταφέρει τρόφιμα στους Ναύτες μας και η Παράκληση του....

Καλό νέο ο Καπετάν Νικόλαος πούχει και τ`όνομα τού θαλασσινού Αγίου, μεταφέρει τρόφιμα και λοιπά χρειώδη στους φρουρούς ναύτες των ελληνικών φρεγατών.


Παράκληση…του όποιος θέλει να προσφέρει να τα στείλει στον ίδιο και θα τα μεταφέρει δωρεάν εις τούς άοκνους άυπνους Φύλακες. 

 

Πηγή

 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ! ! Γυναίκα πήρε τη μάσκα από τα σκουπίδια και τη φόρεσε για να μπει στο λεωφορείο...! ! !




 Έπαθαν σοκ όσοι βρέθηκαν μπροστά στο αδιανόητο συμβάν στο κέντρο της πόλης…


Παρακολουθούμε καθημερινά την ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τους ελέγχους και τα πρόστιμα που πέφτουν σχετικά με τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Μέσα σε αυτά και η χρήση μάσκας που οι επιστήμονες θέλουν να τη φοράμε υποχρεωτικά σύμφωνα με τα τρέχοντα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η εικόνα που μας μετέφερε αναγνώστης το μεσημέρι της Παρασκευής (4/9) είναι απλά σοκαριστική! Στην πλατεία Πάρκου στη στάση του Αστικού, σε ώρα αιχμής, γνωστή ναρκομανής θέλει να επιβιβαστεί σε αυτό αλλά δεν έχει μάσκα. Τότε κάνει το πιο… απλό, ψάχνει στα σκουπίδια βρίσκει μία πεταμένη, τη φοράει και μπαίνει στο αστικό!!!!
Αντιλαμβανόμαστε ότι οποιοδήποτε μέτρο και αν μπει, δεν έχει καμία δύναμη και αξία αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε τον απαιτούμενο σεβασμό για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια του πλησίον μας. Προσομοιάζει με το αγοράζω κράνος και το κρατάω στο χέρι ή παίρνω ένα υποτυπώδες που δε με προστατεύει, απλά για να γλυτώσω το πρόστιμο. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις ρισκάρω μόνο τη ζωή μου.

Σε περιπτώσεις σαν της ναρκομανούς ή ακόμη και άλλων, ευυπόληπτων πολιτών που φοράνε μια πολυχρησιμοποιημένη μάσκα μιας χρήσεως, την οποία πετάνε οπουδήποτε και την πιάνουν με βρώμικα χέρια, ή μια βαμβακερή μάσκα πολλών χρήσεων που δεν την πλένουν όμως ποτέ, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τους άλλους. Γενικά η μάσκα αν δεν χρησιμοποιείται σωστά είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για μετάδοση όχι μόνο της covid-19 αλλά και άλλων ιώσεων και μικροβίων που μπορεί να φέρουμε.

Ας χωνέψουμε πρωτίστως ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που μπορεί να σκοτώσει σε μεγάλα ποσοστά, άτομα άνω των 65 ετών και ειδικά ανοσοκατεσταλμένα και ας αναλάβουμε στη συνέχεια την ευθύνη που μας αναλογεί ατομικά. Οι κανόνες υγιεινής υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα – ίσως λίγο πιο αυστηροί – και πρέπει να τηρούνται. Αυτό που είναι καινούριο, είναι ο τρόπος επίδειξης της κοινωνικότητάς μας ο οποίος οφείλει, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, να αλλάξει μέχρι να βρεθεί το όπλο που θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο εχθρό.

 

 Πηγή 

 

Προλαβαν οι Ρωσσοι ! ! ! 100% επιτυχία το ρωσικό εμβόλιο, ΑΣΦΑΛΕΣ...οι εμβολιασμένοι απέκτησαν αντισώματα χωρίς παρενέργειες ! ! !


To ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που ονομάστηκε «Sputnik-V», σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», είχε επιτυχία 100%, καθώς δημιούργησε, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, αντισώματα σε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές.



Τα αποτελέσματα των δύο δοκιμών, που έγιναν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή 76 εθελοντών, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξε αντισώματα, χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Το εμβόλιο, για το οποίο ήδη έχει δοθεί άδεια στη Ρωσία, γίνεται σε δύο δόσεις.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι το έκανε και η κόρη του. Η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που προβαίνει σε άδεια, πριν δημοσιευτούν δεδομένα ή ξεκινήσει μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμή.

«Οι δύο δοκιμές 42 ημερών – συμπεριλαμβανομένων 38 υγιών ενηλίκων η καθεμία - δεν βρήκαν σοβαρές δυσμενείς επιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι οι υποψήφιοι που έχουν εμβολιαστεί προκάλεσαν μια απόκριση αντισωμάτων» ανέφερε το The Lancet.

Η ανακοίνωση του εμβολίου πριν λίγες βδομάδες είχε προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την Δύση, με πολιτικούς και επιστήμονες να κατηγορούν το ρωσικό εμβόλιο ως «τζούφιο & επικίνδυνο», που όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Μετά τα συμπεράσματα του ιατρικού περιοδικού, μαζί με μια δοκιμή του εμβολίου σε 40.000 άτομα, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση.

«Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις της Δύσης που τέθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τον σαφή στόχο της αμαύρωση του ρωσικού εμβολίου», δήλωσε ο Κίριλ Ντμιτρίεβ, επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων επενδύσεων (ΡΔΙΦ), το οποίο έχει υποστηρίξει το εμβόλιο.

Ο αξιωματούχος τόνισε στο Reuters ότι το εμβόλιο πληροί όλες τις προδιαγραφές και σημείωσε: «τώρα θα αρχίσουμε να κάνουμε εμείς ερωτήσεις για ορισμένα από τα δυτικά εμβόλια».




πηγη 

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Προσπαθησαν να εξαπατησουν την Ελλαδα. Ο Στρατηγος Φλωρος ομως δεν τσιμπησε και....επιτελους "άσκησε βέτο" η Ελληνική πλευρά...

Η Ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ, δεν αποδέχτηκε το έγγραφο που τους παρουσιάστηκε, καθώς μία φράση "κλειδί" ήταν άκρως αποτρεπτική στο να συνεχιστεί ο κάποιος διάλογος.



Επί της ουσίας η συγκεκριμένη φράση έλεγε ότι «οι δύο χώρες σέβονται την κυριαρχία η μία της άλλης».

Είναι γνωστό στη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επομένως, η συγκεκριμένη φράση δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Οι Έλληνες αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφεραν τη συγκεκριμένη θέση ενώ η Τουρκία από την πλευρά της επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν θέλει το διάλογο. 

Οι Έλληνες αξιωματούχοι πήραν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο πριν ακόμα τελειώσει η συνάντηση ο Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε ότι ξεκινάει ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση αιφνιδίασε ακόμα και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το περιεχόμενο του εγγράφου.

Παράλληλα, μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ενημερώσει με τη σειρά της την ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πάντως, την Τρίτη θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αντιπροσωπεία με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ, για να δουν ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις.

Η συνάντηση διήρκεσε μόλις επτά λεπτά, ενώ συμμετείχαν τρεις Έλληνες, τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι καθώς και οι τρεις ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι που εκπροσώπησαν τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Πίτερ Στάνο μίλησε στην ΕΡΤ για την τουρκική επιθετικότητα. Είναι απορίας άξιον, πώς μετά από τόση προλητικότητα ακόμη η Ευρώπη, στηρίζει τον διάλογο, αλλά δείχνει και..."σκληρή στάση" απέναντι στον Ερντογάν, με μέτρα αν και εφόσον χρειασθεί.

“Η αλληλεγγύη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ξεκάθαρη”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας.

“Η Ε.Ε. είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και η προσδοκία της Ε.Ε. εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της Ε.Ε. να δει την αποκλιμάκωση, να δει διάλογο και δέσμευση και όχι βήματα, μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων. 

Και εάν δεν υπάρχει διάλογος, η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί από την πλευρά μας εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης. Γι’ αυτό, το Συμβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου και των συζητήσεων”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, ποια είναι τα μέτρα που θα φόβιζαν την Τουρκία και θα έκαναν την Άγκυρα να αλλάξει στάση, ο Στάνο απάντησε: “Δεν είναι στη φύση της Ε.Ε. να απειλήσει κάποιον. Εάν οι αρχές της δεν γίνουν σεβαστές ή καταπατηθούν τότε η Ε.Ε μπορεί να λάβει πολλά μέτρα. 

Όσον αφορά τις άλλες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον κράτους-μέλους της Ε.Ε, της Ελλάδας, η Ε.Ε. έχει επισημάνει ότι είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις για να δούμε τι είδους μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν για να δείξουμε πόσο αυστηροί και πόσο σταθεροί είμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη και να σταθούμε στο ύψος των αρχών μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.




πηγη 

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα φταίει για την ένταση ! ! ! (Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς. Και η προπαγάνδα όμως, έχει τα όρια της)

Τα γερμανικά ΜΜΕ, μετά την χθεσινή φιλοτουρκική πρόταση του Γενς Στόλτενμπεργκ και τη διάψευση της Αθήνας, έχουν ήδη μπει στον «χορό» της απόδοσης ευθυνών στην Ελλάδα για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχουν φιλοτουρκικά άρθρα στα οποία κατηγορούν την ελληνική πλευρά για «μπλοκάρισμα» του διαλόγου, ενώ την ίδια στιγμή «πλέκουν το εγκώμιο» της Τουρκίας.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ηandelsblatt, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα μπλοκάρει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την διαμάχη φυσικού αερίου» κατηγορεί τη χώρα μας για άρνηση διαλόγου γράφοντας:

«Στη διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Τουρκία, η Ελλάδα εμποδίζει τις συνομιλίες που πρότεινε το ΝΑΤΟ για την αποφυγή στρατιωτικών συμβάντων στην ανατολική Μεσόγειο».

«Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (σσ. της Γερμανίας) και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να μεσολαβήσει στη διαμάχη».

«Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό. “Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι προγραμματισμένες συνομιλίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα πρέπει να βασίζονται σε προηγούμενες διμερείς επαφές μεταξύ των στρατιωτικών αρχών. Δεν πρόκειται για ανοιχτές συνομιλίες.

Η Άγκυρα ήταν επίσης ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο η «Ελλάδα αρνείται τον διάλογο με την Τουρκία» στο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα και η Αθήνα θέλουν να μιλήσουν μεταξύ τους για να αποφύγουν στρατιωτικά συμβάντα στην ανατολική Μεσόγειο – η Αθήνα όμως αντιφάσκει αμέσως. Η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί επίσης να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης για το φυσικό αέριο».

«Κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ελιγμών στην περιοχή της θάλασσας, υπήρξε ακόμη και σύγκρουση μεταξύ ελληνικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι υπεύθυνη για τη σύγκρουση».



πηγη 

Για πειτε μας....Τελικά αυτοί που κοινώνησαν κανονικά το Πάσχα, χωρίς μάσκες, τι απέγιναν; Πέθαναν;

Ναι, στην Γεωργία δεν έκλεισαν οι εκκλησίες και ο κόσμος κοινωνούσε κανονικά τον Χριστό. Δεν είναι θρησκευτικό το θέμα. Δεν είμαι θεολόγος. Γράφω αυτό το άρθρο για να σου μοιραστώ πράγματα για το Σύστημα, τη Νέα Τάξη που σου επιβάλουν και το πόσο εύκολα την δέχεσαι....



Σου επιβάλλεται σταδιακά στο όνομα της “υγείας” η άρνηση της Ελευθερίας σου και του Χριστού (ούτως ή άλλως όλα τα αγαθά, μόνο από Αυτόν προέρχονται). Αν σε άλλες χώρες κοινώνησαν κανονικά, τότε εμείς εδώ τι λόγο θα δώσουμε; Ή μήπως θεωρείς ότι δεν μας πέφτει απολύτως καμία ευθύνη;

Ο κόσμος προσήλθε στους ναούς και κοινώνησε κανονικά, απλά με προσοχή, και μετά απάντησε μου στα ερωτήματα μου (τα οποία ερωτώ και ο ίδιος τον εαυτό μου).

– Γιατί μας έκλεισαν τις εκκλησίες;

Άρα λοιπόν, εφόσον όλος αυτός ο κόσμος, δεν νόσησε ή δεν αρρώστησε ή δεν πέθανε (γιατί εφόσον έχουμε πανδημία έπρεπε να ήταν όλοι νεκροί τώρα), τι συμβαίνει;

Απάντησε μου στο ερώτημα. Εφόσον τελικά ΔΕΝ μεταδίδεται ο ιός με την Θεία Κοινωνία γιατί έκλεισαν τις εκκλησίες;

Γιατί απειληθήκαμε τόσο, πιστοί και ιερείς; Κοιτάξτε μια απλή αναζήτηση στην λέξη κοινώνησαν. Προς το παρόν μου βγάζει σταθερά 1ο αποτέλεσμα: “Πρόστιμα 20.000 ευρώ στις εκκλησίες που οι πιστοί κοινώνησαν από το ίδιο κουταλάκι.” Δεν αναφέρω site, μην κάνουμε και διαφήμιση στους εχθρούς μας.

Γιατί αυτή η επίθεση λοιπόν; μπορείς να μου απαντήσεις;

– Γιατί δεν μίλησες και γιατί δεν αντέδρασες;

Τι φοβήθηκες; μην σε σκοτώσουν; μην σε καταδικάσουν σε θάνατο; μην μπεις φυλακή; μην πληρώσεις πρόστιμο; μην απειληθεί ο μισθός σου; μην αρρωστήσεις; τι θα πει ο κόσμος; ή όλα τα παραπάνω;

Ο κόσμος που κοινώνησε γιατί δεν έπαθε τίποτα; ή τελικά έχεις πηγές ότι όλοι είναι νεκροί (εφόσον είπαμε πανδημία σημαίνει μαζικός θάνατος); Μήπως εμείς ήμαστε οι πνευματικά νεκροί;

Τι είναι τελικά η ορθοδοξία σε καιρό εσχάτων; Είναι μια ασφάλεια μισθού και ησυχίας;

– Γιατί δέχεσαι όλα τα μέτρα που σου επιβάλουν, έτσι αβίαστα;

Εκτός από ορισμένους τρελούς και γραφικούς (πιστεύω 5% του πληθυσμού), όλοι δεχόμαστε όλη αυτή την παράνοια, έτσι. Χωρίς καμία δική μας προσωπική έρευνα και ερώτηση.

Επιτρέπεις να σου χτίζουν την “αλήθεια” σου οι τρίτοι, χωρίς καν να περνάς φίλτρο.

Και το χειρότερο δεν είναι πως χτίζεις μια αλήθεια πάνω σε ψέματα και φόβο, αλλά αν σου δείξουν λιγάκι από μερικές σταγόνες αλήθειας τότε θίγεσαι και αρχίζεις νιώθεις άσχημα και τσακώνεσαι.

Όπως για παράδειγμα τώρα, αν σου πω ότι αν ΔΕΝ αντιδράσουμε μαζικά (τουλάχιστον η πλειοψηφία), τότε τα επόμενα μέτρα στο όνομα της “υγείας” θα σου παίρνουν ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση το παιδί σου, ή τον ηλικιωμένο γονιό σου και θα τον πηγαίνουν σε σπιναλόγκες. Από εκεί και μετά ίσως να μην τον ξαναδείς, και δεν θα σου υπογράψει ποτέ κανείς από τι έφυγε. Φυσικά ξέρεις τι θα ανακοινωθεί.

Αυτό πως σου φάνηκε; Πως το διάβασες; Τι θέλεις για να το πιστέψεις; Να στο πει κάποιος γιατρός ΜΟΝΟ από ένα δημόσιο κανάλι; Αυτό συνέβη στην Ιταλία, και συμβαίνει σε πολλές χώρες παγκοσμίως με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα την αντίδραση του πλήθους.

Αυτός ο γιατρός που λέει ότι οι μάσκες ΔΕΝ κάνουν κανένα καλό στα παιδιά δεν σε πείθει;

Πόσα άλλα βίντεο δεν έχει ανεβάσει ο Stranger και όλοι οι κυνηγοί αλήθειας που δείχνουν γιατρούς; Γιατί δεν σε πείθουν;

Από την δική μου εκτίμηση, και τα αμέτρητα βίντεο που έχω δει παγκοσμίως από γιατρούς, τα μέτρα που επιβάλλονται, όχι μόνο δεν αφορούν την προστασία μας, αλλά βοηθούν στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ώστε να κολλήσουμε αυτή την ίωση και να καταγραφούμε ως κρούσμα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τα υπόλοιπα έρχονται.

Κλείνοντας σε αυτό το άρθρο θα σου αναφέρω, πως πέρα από την άρνηση που επιτελούμε όλοι μαζί στον Χριστό, απλά γιατί δεχόμαστε όλους τους παραπάνω φόβους, το Σύστημα δουλεύει παράλληλα και σε μια άλλη αγαπημένη του εργασία: την πανθρησκεία.

Όσο εσύ ο πιστός χριστιανός ορθόδοξος φοβάσαι το πόλεμο του συστήματος λες και κανένας ΠΟΤΕ δεν εκδιώχθηκε για τον Χριστό, καθούμενος στον καναπέ σου, το Σύστημα σου φέρνει την πανθρησκεία, όπου ενώ θα έχουμε όλοι ισοπεδώσει τα πάντα στο όνομα της “υγείας”, και ενώ παράλληλα θα έχουμε μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι (λάθρο, βεγκανιστές, γιόγκες και λοάτκι), θα σου πει: “Μην τσακώνεστε βρε παιδιά, ελάτε όλοι μαζί να προσευχηθούμε.”

Αυτό το πήρες χαμπάρι πότε έγινε, ή μπα; Τον ορθόδοξο τον βλέπεις;

Ή περιμένεις να εμφανιστούν Παπαφλέσσες από κανένα βουνό να μας εμψυχώσουν; Τόσες προφητείες τι τις διαβάζεις; Τέρμα οι Παπαφλέσσες! Τώρα οι περισσότεροι βλέπεις τι κάνουν, δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω.

– Μήπως τελικά ήμαστε πολύ χλιαροί ορθόδοξοι και πρέπει να αναλάβουμε δράση;

Μπορείς να βγεις έξω και να φωνάξεις σε όλους ότι το Σύστημα ψεύδεται; Ο βασιλιάς είναι ξεβράκωτος; Τα μέτρα δεν μας προστατεύουν; Μπορείς να το πεις σε συγγενείς σου; Μπορείς να το συζητήσεις;

Αυτόν το ήξερες; Είδες τι έκανε στο σύστημα; Διάβασε τον βίο του, δίνει κότσια.

Εντάξει, θα μου πεις ήταν άγιος, είχε θεία βοήθεια. Σίγουρα. Αλλά εμείς ήμαστε τόσο αβοήθητοι που ούτε τα βασικά δεν μπορούμε να κάνουμε;

Σε λίγο θα πρέπει να δεχθείς ή να αρνηθείς μέσω του εμβολίου όλο αυτό το έργο. Αν έχεις το εμβόλιο θα σου παρέχονται όλα (από νοσοκομείο μέχρι συναλλαγές), αν δεν το έχεις όχι. Ακόμη και ο Χριστός.

Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα περιμένεις να πέσει το Σύστημα, όπου δεν θα έχεις όχι απλά ίντερνετ αλλά ούτε και ρεύμα, νερό και φαγητό; Μην σε ξενίζει και αυτό. Τα άρθρα που διαβάζεις, θα είναι απλά μια ανάμνηση, και κάπου σε σπηλιές και καταφύγια θα λες “διάβαζα και εγώ Stranger και ΚΑΤΟΧΙΚΑ”.

Τότε όμως ο “κακός λύκος” θα έχει φυσήξει ήδη το αχυρένιο σπιτάκι μας. Καλή αντάμωση.




πηγη 

Και τωρα τι γινεται; Λουκασένκο κατηγορεί Μέρκελ για δηλητηρίαση Ναβάλνι ! ! !

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μινσκ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού υπέκλεψαν μια συνομιλία μεταξύ του Βερολίνου και της Βαρσοβίας , που αποδεικνύει ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι “κατασκευασμένη” και πως προτίθεται να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).



“Πριν κάνει τις δηλώσεις η Μέρκελ, η ίδια είπε ότι ήθελαν να κλείσουν το στόμα στον Ναβάλνι, υποκλέψαμε μια συνομιλία. Αυτό αντιλαμβανόμαστε, η Βαρσοβία μιλάει με το Βερολίνο”, δήλωσε ο Λουκασένκο κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, προσθέτοντας ότι “την υπέκλεψε η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού”.

“Υποκλέψαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, θα σας την δώσω να την διαβάσετε και θα την στείλουμε στην FSB, η οποία αποδεικνύει καθαρά ότι πρόκειται για κατασκεύασμα (η υπόθεση Ναβάλνι). Καμία δηλητηρίαση του Ναβάλνι δεν υπήρξε”, δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο ίδιος είπε στον Μισούστιν ότι θα παραδώσει και το ηχητικό της συνομιλίας αλλά και το κείμενο στον αρχηγό της FSB Αλεξάντρ Βοροτνικόφ, προσθέτοντας ότι στην συνομιλία αυτή μιλάνε και για την Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Βαρσοβία και το Βερολίνο συζήτησαν την “δηλητηρίαση” του Ναβάλνι την οποία κατασκεύασαν για να “κόψουν την όρεξη στον Πούτιν που ήθελε να χώσει την μύτη του στις υποθέσεις της Λευκορωσίας”.

Ο Λουκασένκο διάβασε στον Μισούστιν μερικά αποσπάσματα από την συνομιλία αυτή, λέγοντας ότι “ομάδα ειδικών κατασκεύασε απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, για την κυβέρνηση της Μέρκελ γεγονότα και ίσως και τις δηλώσεις τις οποίες έκανε”.

Ωστόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποια πρόσωπα συμμετείχαν στην συνομιλία αυτή. Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο ειδικές δυνάμεις της Δύσης βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο Ria.

“Εάν ο πρόεδρος Λουκασένκο το δήλωσε αυτό, σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Από την πλευρά μου, δεν αποκλείω καθόλου κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Λουκασένκο δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti για το ίδιο θέμα: “Ο Λουκασένκο μόλις έκανε δηλώσεις γι’ αυτό το θέμα. Είπε ότι το υλικό (η υποκλαπείσα συνομιλία-σ.σ) θα το παραδώσει στην FSB. Άλλα στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν”.

Στη Γερμανία τώρα, μιλώντας για την υπόθεση η ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπάουερ επέκρινε σφοδρά το Κρεμλίνο και περιέγραψε το “σύστημα Πούτιν” ως “επιθετικό καθεστώς”, τονίζοντας πως αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια σαφή κοινή στάση, ώστε η Μόσχα “να διερευνήσει πλήρως το έγκλημα και να λογοδοτήσουν οι δράστες”, είπε η χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στην Rheinische Post.

Παράλληλα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στην Neue Osnabruecker Zeitung ότι “η Μόσχα πρέπει να διερευνήσει το έγκλημα πλήρως και με διαφάνεια”.

Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ο επικεφαλής του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ προέτρεψαν επίσης να υπάρξει “μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση”. 

Αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του χριστιανοδημοκράτη (CDU) προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, να παγώσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, την οποία εξέφρασε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. 

Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλάους Έρνστ, χαρακτήρισε την άποψη του Ρέτγκεν ως “απολύτως αντιπαραγωγική. Εάν σταματήσει το Nord Stream 2, τότε το λογαριασμό θα πληρώσει ο Γερμανός καταναλωτής”, είπε στην εφημερίδα “Die Welt”.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ τάχθηκε, επίσης στην “Welt”, υπέρ ενός μορατόριουμ για την κατασκευή του αγωγού, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Και η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ υποστήριξε την πρόταση αυτή ζήτησε δε μετά από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της στο Βερολίνο να απαγορευτούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Γερμανία από Ρώσους ολιγάρχες.

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει σήμερα στις Βρυξέλλες για το θέμα Ναβάλνι, όπως είχε ανακοινώσει διπλωμάτης την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή του, το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι θα διεξαγάγει τη συνεδρίαση την Παρασκευή “σε επίπεδο πρεσβευτών”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το θέμα της συνεδρίασης αυτής, στο τέλος της οποίας έχει προγραμματιστεί ενημέρωση του Τύπου γύρω στις 13.30 ώρα Κύπρου.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι “η ανακοίνωση της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία ο Ναβάλνι ήταν θύμα δηλητηρίασης με νόβιτσοκ, είναι στην ατζέντα”.

Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τους 29 άλλους συμμάχους τους, μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι έχει “σαφείς αποδείξεις” πως το μαύρο πρόβατο του Κρεμλίνου, ο 44χρονος Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα.

Την Τετάρτη, να θυμίσουμε, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τη “σοκαριστική” δηλητηρίαση του Ναβάλνι και ζήτησε διενέργεια έρευνας από τη Ρωσία.




πηγη 

Οι Προφητειες και το ¨Ξανθο Γενος" σημερα....

 Δεν θέλω με τίποτε να φανώ ως…εν δυνάμει προβοκάτορας και να «πληγώσω» όσους Έλληνες έχουν εναποθέσει τα αυγά των προσδοκιών τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, το δικό μου καθήκον δεν είναι να γράφω «ευχολόγια», αλλά να αποτυπώνω την πραγματικότητα και την αλήθεια, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων και των γεγονότων. 



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Το περίφημο «ξανθό γένος», για το οποίο έχουν προρρηθεί πολύ σοβαρές κουβέντες τόσο από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, όσο και από τον εθνικό μας Άγιο, τον Γέροντα Παΐσιο, το μόνο που πράττει εδώ και 4 χρόνια περίπου, είναι να υποσκάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και να λειτουργεί ως ενός είδους… 5η φάλαγγα για τις επιδιώξεις του «συμμάχου» του Ταγίπ Ερτογάν. Δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση αυτή. Είναι εκτίμηση των περισσοτέρων ειδικών αναλυτών που ασχολούνται με την Γεωπολιτική της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Επομένως, αυτά που έχω πεί κι εγώ κατά καιρούς και σκοπεύω επίσης να ασχοληθώ και σήμερα με το παρόν μου σημείωμα, έχουν να κάνουν με το βρώμικο και ελεεινό παιχνίδι που παίζει ο Βλαδίμηρος με τον Ελληνισμό (Ελλάδα-Κύπρος), προσπαθώντας έτσι τόσο το να σπάσει την αλυσίδα της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όσο και να ακυρώσει τα σχέδια του EastMed Act.

Πρόσφατο «κατόρθωμά» του (του Βλαδίμηρου εννοώ) είναι οι Navtex που αναρτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από την…τουρκική(!) κυβέρνηση για νέες ασκήσεις του ρωσικού στόλου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή λόγω των γεγονότων της Συρίας και που επιδεικτικά ανακοινώθηκαν («καρφώθηκαν» θα έλεγα) από το επιτελείο του Ερτογάν, για να επιδείξει ο τελευταίος πως όχι μόνο δεν είναι μόνος σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, αλλά έχει και …δυνατές πλάτες πίσω του, «διαμηνύοντας» κατά κάποιον τρόπο στους Έλληνες πως «Γαλλία εσείς; Ρωσία εμείς!». Δεν πέρασε άλλως τε και πολύς καιρός, όπου η ρωσική εταιρία που κατασκευάζει τους S400, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει άλλες πέντε συστοιχίες ρωσικών πυραύλων, οι οποίες και θα αποτελέσουν αντιστάθμισμα έναντι της υπεροχής της HAF (Ελληνική Πολεμική Αεροπορία) στον αέρα. Συνήθως, τέτοιου είδους ανακοινώσεις, γίνονται είτε με τη συναίνεση και της άλλης πλευράς (δηλαδή των Τούρκων), είτε για την μαρκετίστικη πλευρά της κατασκευάστριας εταιρίας. Πιθανόν να συμβαίνουν και τα δύο εν προκειμένω.

Βεβαίως, ο Ερτογάν ήθελε να κάνει το «κομμάτι» του, προχωρόντας σε αυτή την ανακοίνωση. Ποιός όμως του έδωσε αυτό το δικαίωμα, αν όχι ο ίδιος ο Πούτιν με τις ενέργειες του; Βεβαίως, την επόμενη στιγμή βγήκε το…δεξί του χέρι, η πανέμορφη και εντυπωσιακή Ζαχάροβα, να διαψεύσει εμμέσως τον Ερτογάν, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει η Ρωσική Ομοσπονδία εγκαίρως την Λευκωσία, η οποία με τη σειρά της το επιβεβαίωσε. Το ερώτημα είναι όμως γιατί η Ρωσία, είχε ενημερώσει προηγουμένως την ίδια την Τουρκία για τις Navtex, εφ’ όσον τα ύδατα στα οποία προτίθεται να ασκηθεί ο στόλος της, ανήκουν στην δικαιοδοσία της Κύπρου και της Συρίας; Τι δουλειά έχει στο ενημερωθεί η Τουρκία για ένα θέμα που αφορά τρίτες χώρες; Κι αν η Τουρκία, έπραξε μονομερώς, γιατί δεν τραβήχτηκε αυστηρά η αυτούκλα του Σουλτάνου, παρά μόνο αρκέστηκε στο να εμφανιστεί η εντυπωσιακή Μαρία και να πεί ό,τι είπε; Γιατί άραγε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο και χαρακτηρίζω έτσι διότι εμπεριέχει καταφανέστατα δόλο, περιορίστηκεη Μόσχα μόνο σε κάποιες διευκρινίσεις από την πλευρά της Ζαχάροβα και όχι σε μια απ’ ευθείας δήλωση του προέδρου της Ρωσίας, η οποία θα ήταν και αναλόγως αυστηρή πρός τον θρασύτατο Τούρκο;

Απαντώ. Μα διότι, ο Βλαδίμηρος έχει ήδη λερωμένη τη φωλιά του και φοβάται άλλο ένα «ξεβράκωμα» από τον αδίστακτο Ερτογάν.

Μπορεί βέβαια οι χαρακτηρισμοί της Ζαχάροβα να είναι σκληροί, μιλώντας για «προκλητικούς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία κάνει πλάτες στον Ερτογάν και ότι οι επιθετικές του ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, οφείλονται στη στήριξη της Ρωσίας», αλλά …ποιόν πείθουν; Πάντως όχι τους δημοσιογράφους οι οποίοι και παρέστησαν στην ενημέρωση από την Ζαχάροβα και πολύ λιγότερο και την διεθνή κοινή γνώμη. 

Αν πραγματικά ήθελε, έστω και για τα μάτια του κόσμου που λέμε, ο Βλαδίμηρος να κόψει τη φόρα στον Ερτογάν, θα το είχε ήδη πράξει. Δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά επ’ αυτού. Ένα «δυσαρεστημένο» τηλεφώνημα να έκανε στον Ταγίπ, αρκούσε για να τον βάλει στη θέση του. Αλλά όμως, κάτι τέτοιο αντίκειται στα στρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή, διότι ένας αγωγός όπως ο EastMed, θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή της Μόσχας στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Γιατί λοιπόν να πράξει κάτι τέτοιο, το οποίο εκ των πραγμάτων θα δημιουργούσε νέους πονοκεφάλους; Έτσι κι αλλιώς, ζούμε στην εποχή όπου οι πόλεμοι πλέον είναι proxy. Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, «βάζουμε έναν κατσαπλιά να κάνει τη βρώμικη δουλειά για μας και μοιραζόμαστε τα κέρδη. Και μετά, βγαίνουμε εμείς οι μεγάλοι και παριστάνουμε τους ειρηνοποιούς και τους πυροσβέστες, αφού αποκομίσουμε πρώτα τη διασφάλιση των συμφερόντων μας». Κι αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους παίκτες. Πόσω δε μάλλον, σε μια υπερδύναμη του μεγέθους της Ρωσίας, η οποία το έχει εργαλειοποιήσει πλήρως τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη. Γιατί όχι και στην Ανατολική Μεσόγειο; Τον «κατσαπλιά» που λέγεται Ερτογάν, τον έχει ήδη. Γιατί να εκτίθεται η ίδια;

Πάντως, αυτό που συνέβη χτες, ήταν άλλο ένα καλό μάθημα για την αναξιοπιστία της Τουρκίας γενικώς. Και αυτό το υπογραμμίζω, ιδιαίτερα για τον…ομόδοξο Βλαδίμηρο. Με την ενέργεια της αυτή, η Άγκυρα όχι μόνο ξεμπρόστιασε το «μεγάλο αφεντικό», αλλά έκανε και επίδειξη…δυνάμεως πρός κάθε…ενδιαφερόμενο για τους …μεγάλους συμμάχους τους οποίους έχει.

Οι Ρώσοι, πουλάνε όπλα και τεχνογνωσία στον ύπουλο Σουλτάνο για να τα χρησιμοποιήσει ευθέως κατά του ίδιου του ΝΑΤΟ, το οποίο στην περίπτωση αυτή, έχει ως πρόσωπο την ίδια την ομόδοξη Ελλάδα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Μ’ άλλα λόγια, εξοπλίζει ο Βλαδίμηρος τον ομοϊδεάτη του για να ελέγξει όχι μόνο μια περιοχή η οποία ήταν διακαής πόθος της Ρωσίας εδώ και αιώνες, αλλά και για να αποτελειώσει το ίδιο το ΝΑΤΟ, με θύμα την Ελλάδα. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Thank you Vladimir and congratulations!

Φυσικά, η αδύναμη κυβέρνηση του Αναστασιάδη, μπορεί να επιβεβαίωσε ότι όντως η Ρωσία ενημέρωσε την Λευκωσία, αλλά…παρέλειψε να πεί πως η Μόσχα απευθύνθηκε εν πρώτοις στο συντονιστικό όργανο Navarea 3 του IHO (Παγκόσμιος Υδρογραφικός Οργανισμός) για την περιοχή της Μεσογείου και ΟΧΙ στην Λευκωσία, όπως θα έπρεπε λογικά και με το γράμμα του Διεθνούς Δικαίου. Απλά την…ενημέρωσε μόνο μέσω σημειώματος κατόπιν εορτής. Δηλαδή, δεν ενημέρωσε το CYPRUS RADIO ως όφειλε εξ αρχής με το αίτημα της για να εκδοθεί η NAVTEX, αλλά την Τουρκία φρόντισε να την ενημερώσει λεπτομερώς με πλήρες υπόμνημα και ο…Ερτογάν, άλλο που δεν ήθελε, φρόντισε με τη σειρά του να το…κοινοποιήσει σε κάθε…έμβιο ον του πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι τα ύδατα στην συγκεκριμένη περιοχή, ανάγονται σε δικό της «βιλαέτι».

Έτσι δεν είναι «αγαπητέ» Βλαδίμηρε; Τα λέω καλά ή μπας και παραλείπω τίποτε;

Όσο και να χτυπιέται η πανέμορφη «κουκλάρα» Ζαχάροβα περί του αντιθέτου, δεν πείθει ούτε και τους φανατικούς οπαδούς του Βλαδίμηρου, που στην Ελλάδα είναι όντως πολλοί. Αντιθέτως, υποβαθμίζει την νοημοσύνη μας. Κι αυτό είναι το πλέον χειρότερο.  Όπως είναι επίσης βέβαιο, ότι σύντομα η Άγκυρα θα στραφεί εναντίον της Μόσχας, εφ’ όσον οι συνθήκες το επιστρέψουν. Καθώς και όλοι όσοι έχουν ποντάρει στην προσωπικότητα του Ερτογάν, σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Και ξέρετε γιατί;

Διότι αφ’ ενός, ήδη η νεοταξική Δύση επεξεργάζεται σχέδιο ανεξαρτητοποίησης της Βόρειας Συρίας και του Βόρειου Ιράκ επίσης, δηλαδή την περιοχή στην οποία κατοικούν οι…Κούρδοι και την οποία ο Ερτογάν πιστεύει ότι ελέγχει. Και αφ’ ετέρου, έχει ήδη μπεί στο αυλάκι η διαδικασία αποδόμησης και αποκαθήλωσης του Ερτογάν, προβάλλοντας ως φαβορί ή τον Αχμέτ Νταβούτογλου ή τον Ιμάμογλου για αντικαταστάτη του. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Ερτογάν έχει ακόμη πολύ λίγο χρόνο στη διάθεση του εαν δεν καταφέρει να πετύχει τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου ή έστω, μια νίκη εναντίον της Ελλάδας και να την οδηγήσει στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς όρους. Γι’ αυτό και βιάζεται να τελειώνει με την υπόθεση «Ελλάδα» το συντομότερο. Εί δυνατόν, πριν τις εκλογές της Αμερικής ή το αργότερο μέχρι τέλους του έτους. Και ο Πούτιν, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον στηρίξει σε αυτή του την επιδίωξη. Αν ο Ερτογάν εκλείψει, ο Πούτιν κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ίσως και τον έλεγχο της Συρίας. Αυτός που θα τον διαδεχθεί στην εξουσία, θα είναι οπωσδήποτε άνθρωπος της Δύσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο τον Βλαδίμηρο. Ήδη η …«αναπάντεχη» συμμαχία του Ισραήλ με τα ΗΑΕ και όλον τον αραβικό κόσμο που εχθρεύεται την Τουρκία και που έχει συμφέροντα στην Μεσόγειο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Και δεδομένου, ως εκ τούτου, την στήριξη που αυτή η συμμαχία θα παράσχει τόσο στον ελληνογαλλικό άξονα, όσο και στον λίβυο στρατάρχη Χάφταρ, ο EastMed Act δεν πρόκειται να κουνηθεί ούτε χιλιοστό, όσα σχέδια κι αν κάνει η Ρωσία παρασκηνιακά για να το ακυρώσει.

Αν λοιπόν ο αντικαταστάτης του Ερτογάν έρθει πολύ πιο σύντομα από τις τουρκικές εκλογές που θα γίνουν το 2023, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως η Τουρκία θα αλλάξει …πάτρωνα. Και αν αυτό δεν το έχει ήδη λάβει υπ’ όψη του ο Βλαδίμηρος έχοντας καταρτήσει plan B, τότε μόνο ο πόλεμος θα είναι η διέξοδος στο αδιέξοδο που θα προκληθεί για την Μόσχα. Και όπως υπογράμμισα στο πρότελευταίο μου άρθρο στην Τρκλοποδιά «Είμαστε Μόνοι; Όχι!», μόνο έτσι θα δικαιωθούν λογικά οι Άγιοι Πατέρες μας με τις προρρήσεις τους. Βέβαια, με τον Θεό κανείς δε μπορεί να παραθέσει οποιασδήποτε μορφής ανθρώπινη λογική, διότι «ως τι αδύνατον παρά τοίς ανθρώποις, δυνατόν παρά τω Θεώ», ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μόνο αυτό το σενάριο θα μπορεί να παίξει για να… «κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά διότι θα έχουν άλλα συμφέροντα», όπως υπογράμμισε κατ’ επανάληψη ο Εθνικός μας Άγιος.

Η ώρα που θα λογαριαστούμε με την Τουρκία βρίσκεται στο κατώφλι μας πλέον. Είτε με τον Ερτογάν είτε χωρίς αυτόν, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη. Ας ευχηθούμε μόνο η όποια ζημιά πάθουμε, να μην είναι τέτοια ώστε να θρηνήσουμε πολλά θύματα. Κι αυτό εναπόκειται στις διαθέσεις μόνο του Θεού και κανενός άλλου. Όσο για τη Ρωσία, θα θερίσει ό,τι έσπειρε. Νόμος αναπόφευκτος, που κανείς ηγέτης, ακόμη και του βεληνεκούς ενός Βλαδίμηρου Πούτιν, δεν διέφυγε.

Πύρινος Λόγιος

Υστερόγραφο

Υ.Γ. Με το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt, μεσω του οποίου αποκαλύφθηκε η εντολή Ερτογάν για πάση θυσία πλήγμα εναντίον της Ελλάδας, είτε μέσω θαλάσσης είτε αέρος, δικαιώθηκα πανηγυρικά για τα όσα είχα γράψει στο κείμενο μου «Η Παναγία γιορτάζει και φοράει πλέον τις επωμίδες και τα «γαλόνια» της Αρχιστρατήγου!». Ο Ερτογάν, είχε πράγματι δώσει εντολή βύθισης ελληνικού πλοίου και επιλέχθηκε η ολοκαίνουργια φρεγάτα Kemal Reis για τον σκοπό αυτόν. Δεν ήταν σε καμμιά περίπτωση τυχαίο το γεγονός. Ο πλοίαρχος του Reis είχε εκ των προτέρων λάβει εντολή να χτυπήσει το πιο ευάλωτο από πλευράς παλαιότητος πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή, ακριβώς για να δημιουργήσει μια νίκη και να σύρει την …πανικόβλητη Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου με τους όρους της Άγκυρας! Την ίδια στιγμή, το «κατεστημένο» της ξεπουλημένης ελίτ, προσπαθούσε να μας…πείσει ότι το όλο σκηνικό οφειλόταν σε…ατυχή στιγμή, δηλαδή «ατύχημα», που προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς(!) του Τούρκου πλοιάρχου, υποβαθμίζοντας τόσο το ηρωικό ανάστημα του καπετάν Γιάννη Σαλιάρη, όσο και την πρόθεση των Τούρκων.

Όταν αναρτήθηκε το κείμενο στο Facebook,  δέχτηκα καταιγισμό αρνητικών σχολίων και κριτικής, χαρακτηρίζοντας με σχεδόν…ανισόρροπο ή φέροντα fake news. Η αλήθεια όμως, η οποία ξεπετάγεται χωρίς κανείς να το περιμένει, δεν έχει έλεος. Πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να αναδύεται, βάζοντας στη θέση τους τους πάντες. 

Και εν προκειμένω, στην περίπτωση αυτή, ενήργησε και η Θεία Δίκη, μιας και η εν λόγω εφημερίδα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με το καθεστώς Ερτογάν, επειδή ο τελευταίος είχε φυλακίσει έναν Γερμανό δημοσιογράφο που έγραφε για την εφημερίδα αυτή πριν 3 χρόνια, όταν αυτός έκανε ρεπορτάζ σχετικά με τη νοθεία στις εκλογές που μαγείρευε ο Ερτογάν για να καρπωθεί την προεδρία. Ο δημοσιογράφος για δέκα μέρες βρισκόταν σε ένα ανήλιαγο μπουντρούμι χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και κρατούνταν παράνομα για δυό χρόνια συνολικά με διαταγή Ερτογάν και χωρίς δίκη, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ίδια τη Μέρκελ στη προσπάθεια του να της αποσπάσει ζεστό χρήμα για τους λάθρο που είχε συγκεντρώσει στην Κων/πολη και στην Ανατολική Θράκη.

Η Die Welt με το δημοσίευμα αυτό, ξεβράκωσε τον Ερτογάν και τις προθέσεις του, χωρίς όμως να ακουμπά επί της ουσίας την ίδια την Τουρκία και το σύστημά της, δηλαδή τον Στρατό, παρουσιάζοντάς τον ως…εκβιαζόμενο εργαλείο στα χέρια του Σουλτάνου, ελπίζοντας πως σύντομα η χώρα αυτή θα απαλλαγεί από αυτόν. Κουτοπονηριά γερμανικής προέλευσης, αλλά μικρή σημασία έχει. Έτσι κι αλλιώς, ξέρουμε τόσο ποιοί είναι οι Γερμανοί, όσο και ποιοί είναι οι Τούρκοι.




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.