Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ.....ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ.....!!!!

Καλα κρατει η κοντρα ......Αγκυρας και Ουασιγκτον!!!!Πολλα τα θεματα....στην πολιτικη σκακιερα !!!!....Με τις ΗΠΑ....να προειδοποιει...οτι θα ακυρωσει την μεγαλυτερη παραγγελεια στον κοσμο αγορας αεροσκαφων....5ης γενιας απο την Τουρκια!!!!

Θέμα χρόνου η μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας: Τελεσίγραφο για τους Αμερικανούς ομήρους – «Αιματηρή» κόντρα στο παρασκήνιο.

Άγκυρα και Ουάσιγκτον αποφεύγουν προς το παρόν «την ευθεία αντιπαράθεση» μεταξύ τους μετά την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, αλλά στο παρασκήνιο συνεχίζουν αμείωτη την πολύ μεγάλη κόντρα τους με αφορμή τους υπόλοιπους Αμερικανούς πολίτες που είναι πίσω από τα κάγκελα των τουρκικών φυλακών, γράφει το έγκυρο περιοδικό «The Economist”.


Το δεύτερο κύριο και πιο σοβαρό σημείο τριβής μετά την απελευθέρωση του πάστορα, είναι τα εν εξελίξει σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400 για την αεράμυνας της, φουντώνοντας τις αγεφύρωτες έως τώρα διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, συνεχίζει το περιοδικό σήμερα Σάββατο.

Η υποβόσκουσα ρήξη μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον δεν πρόκειται όμως να πάει μακριά, γράφει το περιοδικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ακυρώσουν σχεδόν σίγουρα την μεγαλύτερη στον κόσμο παραγγελία αγοράς αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου Stealth F-35 από την Τουρκία λόγω της παράλληλης παραλαβής των Τούρκων, ρωσικών πυραύλων S-400.

Εκτός αυτού, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίνει συνεχώς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την άρνηση απέλασης του γνωστού Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί  ως τον κύριο εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του το 2016.


Πιθανή περίπτωση εφαρμογής σεναρίου ανταλλαγής αυτών των δύο αιτημάτων ανάμεσα σε Ερντογάν και Τραμπ, θεωρείται από ελάχιστη έως απίθανη, λόγω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αμερικανικής νομοθεσίας, αν και ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ με τον νυν Αμερικανό πρόεδρο.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα επίθεση στα ανατολικά του Ευφράτη (στη Συρία), κατά των Κούρδων που βρίσκονται στην Ιεράπολη, οι οποίοι όμως έχουν δίπλα τους βαριά εξοπλισμένες επίλεκτες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Μόλις χθες μάλιστα, μια μεγάλη τουρκική φάλαγγα από τουρκικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα και κομάντος εισήλθε στην ΒΔ Συρία με κατεύθυνση την Ιεράπολη, για την οποία οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ρητώς και κατηγορηματικώς στους Τούρκους να μην κάνουν βήμα μπροστά.

Η κόντρα όμως ΗΠΑ και Τουρκίας οριοθετείται στις σωστές της διαστάσεις στο θέμα του Ισραήλ και ειδικά της Ιερουσαλήμ με το Τέμενος Αλ Ακτσά, του οποίου έχει αναλάβει προσωπικά την προστασία ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος σουλτάνος παρουσιάζεται στον μουσουλμανικό κόσμο ως ο νέος υπερασπιστής της ισλαμικής θρησκείας και του δικαίου, ο οποίος δεν θα διστάσει να τα βάλει με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο κατά τον ίδιο έχει δημιουργηθεί παράνομα.

Ενώ ο ίδιος συνομιλεί αδελφικά με Χαμάς και άλλες οργανώσεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το ζήτημα των κατατρεγμένων από το Ισραήλ Παλαιστινίων.

 (Η σφοδρή κόντρα ΗΠΑ και Τουρκίας για την Ιερουσαλήμ μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση – Τουρκικές σημαίες στέλνει η Άγκυρα στα «αδέλφια» της Παλαιστίνης), είχαμε αναφέρει ότι η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε στρατιωτική σύγκρουση καθώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί όσον αφορά στην υπόθεση της Ιερουσαλήμ με στόχο να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου.

Είναι ένας τρόπος να αναβιώσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά υπολογίζει μάλλον χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι ΗΠΑ δεν χαμπαριάζουν και αν συνεχίσει ο σουλτάνος να κοντράρει την Ουάσιγκτον θα φέρει απλά πιο κοντά το τέλος του.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σήμερα που μιλάμε, εκατοντάδες τουρκικές σημαίες ανεμίζουν στην πόλη της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας πολλαπλά επεισόδια στην ισραηλινή ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που βλέπει τα «πλοκάμια» της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας να απλώνονται ξανά στα παλαιά λημέρια τους.

Η δράση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά της Τουρκίας μπορεί να πάρει μια μικρή παράταση λόγω της προτεραιότητας του Ιράν, το οποίο μόλις προχθές ανακοίνωση την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων SRBM με εμβέλεια 700 χλμ. προκαλώντας συναγερμό στο Τελ Αβίβ.

Η συνέχεια όμως ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν.

πηγη

Αυτά είναι τα Αλβανικά και Ελληνικά ΜΜΕ που πήραν τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Το θεμα βρισκεται στην Εισαγγελια....
Ευχομαστε να υπαρξει δικαιοσυνη.....
Θα επανελθουμε στο θεμα, ειμαστε στην αρχη ακομη....


Μετά το σκάνδαλο που δημοσιεύθηκε χθες ότι πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ελλάδα, το FaxNews έχει στην κατοχή του τα ονόματα.

Αυτές είναι οι πύλες και ιδρύματα : Albanian Free Press, noa.al, himara,gr, Epirus (εφημερίδα στη βόρειο Ελλάδα), Ινστιτούτο Μελετών ΜΜΕ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Συνεχίζει:
«Αλλά αυτός δεν είναι ο πλήρης κατάλογος, υπάρχει υποψία ότι είναι και άλλα μέσα που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Υπάρχει η υποψία ότι τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν ωφεληθεί επί χρόνια με εκατομμύρια ευρώ από τη γειτονική χώρα, αλλά πρόσφατα η προσοχή της γειτονικής χώρας επικεντρώθηκε στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.
Υπάρχει, επίσης, η υποψία ότι έχουν χρηματοδοτηθεί για να μην προωθήσουν ή να σιωπήσουν στο ζήτημα των τσάμηδων και τον χωρισμό των υδάτινων συνόρων.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη δημοσίευση του σκανδάλου με τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια, μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφων της Αλβανίας αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν στις δραστηριότητες στην Αλβανία και σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι γεγονός ότι για να συναφθεί η συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών , πλήρωσαν καλά τις αλβανικές ηλεκτρονικές πύλες.

Η Εισαγγελία της Αθήνας παρενέβη για να ερευνήσει τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, στη σημερινή τελετή αμφισβήτησε αυτό το θορυβώδες θέμα χρησιμοποιώντας τις λέξεις «ηλίθιος» και «έλλειψη σοβαρότητας».

«Αν είναι αλήθεια, όλα όσα λέγονται, είναι σαν να λέμε στους ξένους ότι δεν είμαστε σοβαροί.Κάναμε έναν ειδικό νόμο για τα μυστικά κονδύλια, να ελέγχονται και να εγκρίνονται από ένα συμβούλιο και να πηγαίνουν κατευθείαν στο κοινοβούλιο», είπε.

faxweb.al

echedoros-a.gr

πηγη 

Φτιαχνουν ΕΟΖ στην Ελλαδα......και την μετατρεπουν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης λ@θρομετ@ν@στων!!!!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!Σχεδιαζουν......να μετατρεψουν την χωρα μας σε ενα εργασιακο Νταχαου!!!!!!Δημιουργωντας εργασιακες οικονομικες ζωνες!!!!χαριζοντας ολοκληρες περιοχες στις Πολυεθνικες!.............Και βεβαια πλημμυριζοντας την Ελλαδα απο λ@θρομετ@ν@στες!!!!Μιλαμε για την απολυτη πολιτικη @λητει@!!!!!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ..ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια κυβέρνηση που καταρρέει μέσα στα ψεύδη και την πολιτική απάτη που την έχει οδηγήσει σε απίστευτες πολιτικές αποφάσεις αποδεικνύοντας στην πράξη το μέγεθος του ψεύδους του..Με έκπληξη για ακόμη μια φορά αποκαλύπτουμε τον σχεδιασμό που έχουν για αυτή την χώρα και δεν είναι άλλος από το να την μετατρέψουν σε ένα απέραντο Εργασιακό και Περιβαλλοντολογικό Νταχάου παραδίδοντας στις πολυεθνικές κομμάτια ολόκληρα της Ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργούν υπό

το καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών ζωνών..Δείτε το σχετικό δελτίο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
Καθεστώς Ελευθέρων Ζωνών. Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των Ελεύθερων Ζωνών στην Ελλάδα με σκοπό να αποτελέσουν κέντρα ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας, και επιχειρηματικότητας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην αναμόρφωση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ίδρυση και λειτουργία τους, με την έκδοση της Απόφασης του Διοικητή ΑΑΔΕ. Με την Απόφαση αυτή επιτυγχάνεται:  Η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων των εμπλεκομένων μερών, θέτοντας διακριτά το πλαίσιο, μέσα στο οποίο καθένας από τους μετέχοντες μπορεί να δραστηριοποιείται, είτε με την ιδιότητα του οικονομικού φορέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της Ελεύθερης Ζώνης, είτε με την ιδιότητα της εγκατεστημένης εντός της Ελεύθερης Ζώνης επιχείρησης, είτε ως αρμόδια τελωνειακή αρχή της ΑΑΔΕ.

Η καθιέρωση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος για την διεξαγωγή των τελωνειακών εργασιών που πραγματοποιούνται στην Ελεύθερη Ζώνη, ενώ παράλληλα παρέχεται στις επιχειρήσεις ο κατάλληλος χρόνος για την σταδιακή προσαρμογή τους στις υποχρεώσεις αυτές.

Η θέσπιση για πρώτη φορά της αξιολόγησης των οικονομιών φορέων που επιθυμούν να ασκήσουν την συνολική διαχείριση ή να εγκατασταθούν στην Ελεύθερη Ζώνη με κριτήρια όμοια με εκείνα που αξιολογείται η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορίζονται με σαφήνεια από τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα και γενικότερα από Ενωσιακή τελωνειακή νομοθεσία (κριτήρια Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα).

Η απλούστευση των τελωνειακών διαδικασιών, παρέχοντας την δυνατότητα τόσο στον φορέα διαχείρισης της Ελεύθερης Ζώνης, όσο και στις εγκατεστημένες εντός αυτής επιχειρήσεις, να μειώνουν σημαντικά τον χρόνο και το κόστος διεκπεραίωσης των τελωνειακών εργασιών καθιστώντας τις περισσότερο ανταγωνιστικές στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Η καθιέρωση της άμεσης πρόσβασης των τελωνειακών αρχών στα μηχανογραφικά / λογιστικά συστήματα των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση του τελωνειακού ελέγχου. Ουσιαστικά, διαμορφώνεται πλέον ένα νέο περιβάλλον λειτουργίας των Ελευθέρων Ζωνών στην Χώρα μας, ελκυστικό για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο ικανοποιεί ταυτόχρονα δύο στόχους: Την απλοποίηση των διαδικασιών για τους οικονομικούς φορείς και την άσκηση του τελωνειακού ελέγχου με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο

πηγη



Ξηλωνουν τον Υπολοχαγο, που αρνηθηκε να γινει Ορντινατσα σε HOT SPOT. οπως ξηλωσαν και τον Αρχιλοχια, παρολο που αθωωθηκε στο Στρατοδικειο...


Κατηγορήθηκαν αμφοτεροι για ανυπακοή, διότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία σε καταυλισμό προσφύγων καθώς αυτό δεν συνάδει με την στρατιωτική τους υπηρεσία.



Ο Ελληνικός Στρατός έχει το καθήκον της ασφάλειας της Ελλάδας μας και όχι να εξυπηρετεί διεθνείς σκοπιμότητες.


Ο Αρχιλοχιας αθωθηκε απ το Στρατοδικειο αλλα αποπεμφθηκε απο τις ταξεις του Ελληνικου Στρατου.....
Το ιδιο αθωωθηκε και ο Υπολοχαγος Τοκατλιδης και την Τεταρτη περναει πειθαρχικο, με το ερωτημα της αποπομπης του, 18 μηνες μετα την αθωωση του....
Δεν το ξεχασαν, δεν υπολογιζουν ουτε την δικαιοσυνη πια, και το μελλον του ειναι αβεβαιο στην Ελληνικο Στρατο....
Δεν τον ξεχασαν ομως καποιοι Ελληνες και θα ειναι εκει για την συμαρασταση τους στις 8 το πρωι της Τεταρτης οπως φαινεται στην εκδηλωση στο facebook  ΕΔΩ


πηγη 


''Όταν φοράμε τη στολή του Εύζωνα νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια'' ! ! ! ! Μπράβο σας Λεβέντες ! ! ! ! ! !

Οι Δίδυμοι αδερφοί Εύζωνες είναι δυο Άξια παλικάρια που μας κάνουν όλους
περήφανους ! ! ! !  
Συγχαρητήρια στους Ελληνάρες μας με καρδιά και ψυχή ! ! ! !
Χαρά στους γονείς σας που σας καμαρώνουν και πάλι μπράβο σε σας και σε όλα τα στολίδια του Ελληνισμού ! ! ! !
Μακάρι να γίνουν το παράδειγμα και για άλλα παιδιά...

Οι Εύζωνες Γιώργος και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, τα δίδυμα αδέλφια, εδώ και 3 μήνες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα παιδικό τους όνειρο.
 Ποιο; Να φορέσουν την ιστορική στολή του Εύζωνα που συμβολίζει τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Αν και πάντα τα «ζευγάρια» των Ευζώνων επιλέγονται ώστε να υπάρχει ομοιότητα μεταξύ τους στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα μιας και το μόνο που ξεχωρίζει τα δυο αδέλφια είναι ένα σημάδι που έχει ο Γιώργος στο αριστερό το φρύδι.

Το TheCaller συνάντησε και ακολούθησε τους δυο Εύζωνες μέχρι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και με τη σειρά τους μας μίλησαν για την εμπειρία τους αυτή. «Ήταν ένα όνειρο που είχαμε συζητήσει παλιότερα όταν οι γονείς μας, μας είχαν φέρει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και είδαμε για πρώτη φορά από κοντά τους Εύζωνες.

Οπότε σίγουρα όταν πήραμε το φύλλο πορείας που έλεγε τα ονόματά μας η χαρά που είχαμε δεν περιγράφεται. Και οι δυο μας δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα στην προετοιμασία. Αυτό που μας δυσκόλεψε είναι σίγουρα το ψυχολογικό κομμάτι.

Ήταν μια κατάσταση που για πρώτη φορά ήρθαμε αντιμέτωποι. Είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσεις το σώμα σου με το μυαλό σου, όταν ειδικά δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει.
Πως νιώθουμε που είμαστε μαζί στη σκοπιά; Σιγουριά και ασφάλεια γιατί ξέρουμε ο ένας για τον άλλο πόσο πολύ το θέλαμε και πόσο έχουμε προσπαθήσει έως τώρα.
 Κάποιο ευτράπελο μέχρι στιγμής δεν μας έχει τύχει. Υπάρχει η ασφάλεια τόσο του παρατηρητή υπηρεσίας όσο και της αστυνομίας η οποία βρίσκεται στο σημείο. Όταν φοράμε τη στολή του Εύζωνα νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια και σίγουρα οι γονείς μας, μας μετέδωσαν το αίσθημα της υπερηφάνειας τους για τον στόχο που πετύχαμε, γιατί όπως είπαμε ήταν κάτι που επιθυμούσαμε από μικρά παιδιά».


 Πηγή









Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτοκτόνησε εν ώρα υπηρεσίας ο Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας...

Κρίμα ....
Δεν υπάρχουν λόγια ....
Τα Θερμά Συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του ....
Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία με υπαξιωματικό που βρέθηκε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί σε μονάδα της Λάρισας αυτοκτόνησε. Στο σημείο αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες επισμηνίας αυτοκτόνησε μέσα στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπαξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μετά την ολοκλήρωση της βάρδιας του, μετακινήθηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε ένα από τα κτίρια της μονάδας.

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό όπλο του. Στο σημείο βρίσκονται η αστυνομία άλλα και εισαγγελέας για την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων.


Πηγή

Ενταση ναι, θερμο επεισοδιο οχι στο Αιγαιο....Φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη....

Λογια, λογια, λογια, εκατερωθεν.....
Θα βυθισουμε, θα καταριψουμε, φυγετε, δεν φευγω....
Ποτε θα βρεθει ενα μαγκας Καπετανιος, η πιλοτος, να στειλει κανα Τουρκικο στον πατο να τους κοπει μια και καλη ο Τσαμπουκας.....




Ένταση ναι, θερμό επεισόδιο όχι. Αυτή η φράση συνοψίζει την απάντηση στο ερώτημα πού οδηγούν οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες είναι αντίδραση στο πρόγραμμα της Λευκωσίας να αξιοποιήσει τα ενδεχόμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Προφανώς, για να προκύψει θερμό επεισόδιο πρέπει να αντιπαρατίθενται δύο δυνάμεις. Στην περίπτωσή μας, στρατιωτικά υφίσταται μόνο η Τουρκία. Η αδύναμη Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Άγκυρας σ’ αυτό το πεδίο. Γι’ αυτό και κινείται αποκλειστικά στο διπλωματικό επίπεδο.

Η έξοδος του σκάφους Μπαρμπαρός (προς τιμή του πειρατή και αργότερα Οθωμανού ναυάρχου του 16ου αιώνα Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα) για πιθανές έρευνες σε τμήματα της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία. Η Άγκυρα προσπάθησε να εμφανίσει σαν παρενόχληση την παρακολούθηση του τουρκικού σκάφους από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» για να δημιουργήσει κλίμα έντασης. Ταυτοχρόνως, επανέφερε στο προσκήνιο τις αξιώσεις της για μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου που έχει ανακαλυφθεί και θα ανακαλυφθεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η νευρικότητα της Άγκυρας προκύπτει από το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει με την επικείμενη γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10, ό,τι είχε πράξει για να εμποδίσει τη γεώτρηση της ιταλικής ΕΝΙ τον Φεβρουάριο του 2018 στο οικόπεδο 3. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να κάνει πράξη την επίσημη δήλωσή της, που περιέχεται σε επιστολή της προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ, ότι δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης σ’ αυτό που η ίδια θεωρεί τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Για μία ακόμα φορά, λοιπόν, όπως συνηθίζει, εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες του Μπαρμπαρός και δεν αποκλείεται, όπως είχε κάνει στο παρελθόν, να εκδώσει και άλλη για ναυτικές ασκήσεις στα δυτικά της Κύπρου, όπως και στην περιοχή του Καστελορίζου. Τίποτα από αυτά, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν την επικείμενη γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 και τη γεώτρηση που προγραμματίζει η γαλλική Total στο οικόπεδο 6 το αργότερο στις αρχές του 2019.

To Μπαρμπαρός σε δράση
Οι Τούρκοι, λοιπόν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι επίδειξη δύναμης, παράνομες σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και την προγραμματισμένη για τις 29 Οκτωβρίου γεώτρηση από τον «Πορθητή» σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, στα ανοικτά των νότιων παραλίων της Τουρκίας. Η Άγκυρα, άλλωστε, έχει επανειλημμένως στείλει το Μπαρμπαρός για παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτές, όμως, δεν δημιουργούν τετελεσμένο.

Η Τουρκία συνειδητοποιεί ότι σταδιακά αλλά σταθερά, η Κυπριακή Δημοκρατία προωθεί επιτυχώς το πρόγραμμά της για την αξιοποίηση των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων στο τμήμα της ΑΟΖ της που βρίσκεται νότια της Μεγαλονήσου. Δικαιολογημένα θεωρεί πως εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις πως εκεί υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενταχθεί στον ενεργειακό χάρτη και θα μετατραπεί σε σημαντικό παίκτη.

Το γεγονός αυτό θα έχει δύο συνέπειες:

Πρώτον, θα αναβαθμίσει δραστικά τη γεωοικονομική και κατ’ επέκτασιν και τη γεωπολιτική θέση της, με αποτέλεσμα να την καταστήσει πολύ λιγότερο ευάλωτη στις τουρκικές πιέσεις.
Δεύτερον, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Λευκωσίας στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού.
Έπεσε στο κενό
Για να αποτρέψει ακριβώς μία τέτοια εξέλιξη, η Άγκυρα καταφεύγει στην έμμεση απειλή άσκησης στρατιωτικής βίας. Η προσπάθειά της, όμως, να τορπιλίσει τις συμφωνίες της Λευκωσίας με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και να “γκριζάρει” την κυπριακή ΑΟΖ έχει πέσει στο κενό. Απέναντι στην Άγκυρα δεν είναι απλώς το διεθνές δίκαιο και η αμυντικά αδύναμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τη στιγμή που η Λευκωσία κατάφερε και ενέπλεξε πετρελαϊκές εταιρείες-κολοσσούς, ο Ερντογάν έχει απέναντί του κι αυτές τις εταιρείες και τα κράτη που βρίσκονται πίσω τους. Λόγω, μάλιστα, και των προβληματικών αμερικανοτουρκικών σχέσεων, καταλαβαίνει πως δεν έχει περιθώρια να εμποδίσει αύριο την ExxonMobil και μεθαύριο την Total.

Στη χειρότερη περίπτωση το τουρκικό γεωτρύπανο θα τρυπήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Με άλλα λόγια, αντί να είναι οι Τούρκοι που θα δράσουν επιθετικά για να εμποδίσουν το κυπριακό ενεργειακό πρόγραμμα, να δημιουργήσουν τετελεσμένο, πετώντας το μπαλάκι στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιδράσει.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, πως στην επιστολή που είχε καταθέσει ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Σινιρλίογλου είχε χαρακτηρίσει τουρκική υφαλοκρηπίδα μόνο ένα τμήμα του οικοπέδου 6, κοντά στην περιοχή που –θεωρητικά– γειτνιάζουν οι θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Είναι η ίδια περιοχή, την οποία η Άγκυρα δέσμευσε με NAVTEX για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών. Με άλλα λόγια, είχε αποφύγει να προβάλει τον ίδιο ισχυρισμό για τα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, γεγονός που έχει την πολιτική και νομική σημασία του.
ΠΗΓΗ

500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κυβερνώνται από ανδρείκελα και μαριονέτες ειπε ο Ιταλος στο Ευρωκοινοβουλιο

Ρομπα ξεκουμτωτη τους εκανε ο Μαριο Σαλβινι....
Χοροπηδανε, βγαζουν σπυρια και καντηλες οι Ευρωπαιοι μολις βγει να μιλησει....



Σαλβίνι στο ευρωκοινοβούλιο: Κύριε πρόεδρε φαίνεται ότι 500 εκατομμύρια ευρωπαίοι κυβερνώνται από ανδρείκελα και μαριονέτες!

Τι άλλο είπε στους ευρωπαίους μοιράζοντας πόνο.. Χρησιμοποιείται τις τράπεζες, την εισβολή των μεταναστών και των ψεύτικων προσφύγων για να χτυπήσετε χώρες  με την χρηματοδοτήση του Σόρος.
πηγη 
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!Ορθοδοξοι ιερεις......προσευχονται μαζι με ιμαμη σε μουσουλμανικο νεκροταφειο!!!!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!!!Να πως η Ν.Τ.Π.....προωθει την Πανθρησκεια!!!!!<<ορθοδοξοι ιερεις>>συμπροσευχονται μαζι με τον ιμαμη σε μουσουλμανικο νεκροταφειο στην Τραπεζουντα!!!!Ελεος πια!!!!Ας σεβαστουν τα ιερα και τα οσια των προγονων μας!!!!Φτανει πια η κατρακυλα!!!!!




Πανθρησκεία: Ορθόδοξοι Μητρoπολίτες... προσεύχονται σε μουσουλμανικό νεκροταφείο (βίντεο)


Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη αεροπορικώς στην Τραπεζούντα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στην ανακαινισμένη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι συνόδευαν μεταξύ άλλων και οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Γέροντας Πέτρος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού , σύμφωνα με το romfea,gr , ο Μητροπολίτης Δράμας, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Διονυσίου, επισκέφθηκαν ένα μουσουλμανικό νεκροτατείο στην Τραπεζούντα.

Εκεί μαζί με τον Ιμάμη της περιοχής προσευχήθηκαν για τον παππού, του γνωστού Επιχειρηματία Εφκάν Μπασκάν, ο οποίος έφυγε την περασμένη χρονιά από την ζωή.

Να αναφερθεί ότι τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όσο και οι Άγιοι Αρχιερείς, διατηρούν χρόνια τώρα πολύ καλές σχέσεις με τον Τούρκο Επιχειρηματία.

δειτε ΕΔΩ το βιντεο

Κρισιμες ωρες στο Αιγαιο!!!!Αναχωρει και αλλη Φρεγατα μας........!!!!!

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!!Εκτακτως η φρεγατα <<Σαλαμις>>σπευδει για βοηθεια στην <<Νικηφορο Φωκα>>!!!Επιτελους ξυπνησανε στα επιτελεια......και στελνουν βοηθεια!!!!Κρισιμα τα πραγματα!!!!!!!




ΕΚΤΑΚΤΟ: Η φρεγάτα «Σαλαμίς» (F455) σπεύδει να βοηθήσει την «Νικηφόρος Φωκάς» (F466) απέναντι από το Barbaroς

 Αναβαθμίζει εσπευσμένα τη ναυτική δύναμη γύρω και κάτω από τον τουρκικό στολίσκο του Barbaros, η Ελλάδα, με το ΓΕΕΘΑ να αποφασίζει την αντικατάσταση της παλιάς και περιορισμένων δυνατοτήτων, φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» (F466) κλάσης "S" με τη νεότερη και σαφώς ισχυρότερης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα αμυντικά όπλα της και τα ηλεκτρονικά της, φρεγάτα «Σαλαμίς» (F451) κλάσης ΜΕΚΟ 200ΗΝ.

Η αντικατάσταση έγινε επιβεβεβλημένη καθώς η «Νικηφόρος Φωκάς», δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι αποτελεί αποτρεπτικό όπλο απέναντι στις δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης "G" και τις δύο τουρκικές πυραυλακάτους, αλλά και απέναντι στην έντονη παρουσία τουρκικών Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας.

Για να δώσουμε μια ιδέα για την έκταση της αναβάθμισης της ελληνικής εμπλοκής να πούμε ότι η «Σαλαμίς» έχει πολλαπλάσια δυνατότητα αντιμετώπισης επιθέσεων πυραυλικού κορεσμού, καθώς διαθέτει αντίστοιχα πολλαπλάσια αντιπυραυλικά συστήματα: Συγκεκριμένα διαθέτει δύο, αντί ενός που διαθέτει η «Νικηφόρος Φωκάς», αντιπυραυλικά συστήματα εγγύς άμυνας CIWS Phalanx, αλλά το κυριότερο όλων, διαθέτει αντιαεροπορικά.αντιπυραυλικά βλήματα ακτίνας 50 χλμ. (RIM-162 ESSM), έναντι των μόλις 16 χλμ. που μπορούν να αναχαιτίσουν έναν στόχο τα παλιά αντιαεροπορικά βλήματα RIM-7M της «Νικηφόρος Φωκάς».

H διαφορά είναι τεράστια, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και δεν σταματά εκεί: Το οργανικό ελικόπτερο της Σαλαμίς, το S-70B-6 Aegean Hawk, έχει πραγματικές και ουσιαστικές δυνατότητες εντοπισμού υποβρυχίων (ειδικά των τουρκικών, ακόμα και της κλάσης 209/1400, από το παλιό ΑΒ-212ΑSW της Νικηφόρος Φωκάς) αλλά επιχειρεί με αντιπλοϊκούς πυραύλους AGM-119Mk2, κρίσιμο στοιχείο σε μια αναμέτρηση.

Η «Νικηφόρος Φωκάς» δεν θα αποχωρήσει από την περιοχή, αλλά θα παραμείνει ως συνοδό πλοίο του «Σαλαμίς» (F455) που θα αναλάβει πλέον την διοίκηση του ελληνικού στολίσκου στην περιοχή και τον συντονισμό με τα δύο ελληνικά υποβρύχια που πλέον είτε στην «στενή περίμετρο» του τουρκικού στολίσμου, είτε στην ευρύτερη σε ακτίνα 40-50 μιλίων.

Από την ελληνική δύναμη λείπει-πλην της αεροπορικής παρουσίας που δυστυχώς απουσιάζει παντελώς λόγω του φιάσκου με το ενδιάμεσο αεροσκάφος του προγράμματος αναβάθμισης P-3B -μια πυραυλάκατος κλάσης «Ρουσσέν» που θα ενίσχυε κάθετα την αντιπυραυλική προστασία και θα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Να σημειώσουμε σε ότι αφορά αναβάθμισης των Ρ-3Β, πρώτη φορά πάει «κατ'ευχήν» το κύριο πρόγραμμα και η «ενδιάμεση λύση» που ήθελε 6 μήνες για να έρθει σε πτητική κατάσταση ένα Ρ-3Β, μετά από 3,5 χρόνια, αγνοείται!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μην ενοχλήσει περαιτέρω το Barbaros και να μην προκαλέσει περαιτέρω όξυνση από την «ανέξοδη δήλωση», την ίδια που κάνουν εδώ και 43 χρόνια και τα ελληνικά μαχητικά στα τουρκικά που παραβιάζουν τον ΕΕΧ στο Αιγαίο.

Απλά θα το παρακολουθεί να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα εκπέμπει ένα σήμα και μέχρι εκεί.

Η αναβάθμιση της παρουσίας σε πολεμικά πλοία εκτιμούμε ότι γίνεται περισσότερο για να ενισχυθεί το ηθικό των πληρωμάτων και να μην θεωρούν εαυτούς «σφαγμένους από χέρι» αν συμβεί κάτι.

Ακόμα και ζώνη αποκλεισμού να εφαρμόσει η Αγκυρα (που όπως αποκαλύψαμε χθες αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής) δεν πρόκειται να παραβιαστεί αυτή. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει απλά να παρακολουθεί και αυτή την εντολή μεταβίβασε στην στρατιωτική ηγεσία.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ε.Αποστολάκη για το θέμα: «Σε ότι αφορά στη δική μου τη θέση η προσπάθειά μου είναι να κρατήσουμε μια ισορροπία. Να μην δημιουργούνται εντάσεις, προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αλλά χωρίς να δημιουργούμε επιπλέον θέματα στην περιοχή. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία, και όλα αυτά θα γίνουν όπως πρέπει και όπως έχουν σχεδιαστεί».

πηγη

ΑΙΣΧΟΣ!!!ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!!.......ΑΝ ΗΤΑΝ Λ@ΘΡΟ........ΘΑ ΤΟ ΕΚΟΒΑΝ???

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!Χωρις ρευμα αφησαν 2 οικογενειες στην Πατρα......λογω οικονομικων προβληματων!!!!Αν ομως ηταν λ@θρομετ@ν@στες.......θα ειχαν ξεσηκωθει αλληλεγγυοι......και αριστεριστες για να τους υποστηριξουν.....!!!!!Αυτη ειναι η <<για πρωτη φορα αριστερα!!!!>>Κατα τ΄αλλα.......ειναι <<υπερ των αδυνατων>>!!!!



Μόνο ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων με 7 παιδιά. Μαγειρεύουν με ξύλα και το βράδυ ανάβουν κεριά

Δύο οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, έχουν μείνει τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα στην Πάτρα. Η μια οικογένεια έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά και η άλλη τρία, όλοι οι γονείς είναι άνεργοι και τα νοικοκυριά ζουν ουσιαστικά μόνο με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, κάποια λίγα δηλαδή ευρώ το μήνα.

Οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ είναι πραγματικά υπέρογκες και αγγίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τα 4.000 ευρώ για την κάθε μια από τις οικογένειες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποπληρώσουν το χρέος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει στην επανασύνδεση ζητάει ένα ποσό που φθάνει στα 1.500 ευρώ, χρήματα που καμία από τις δύο οικογένειες προφανώς και δεν διαθέτει.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εθελοντική ομάδα της Πάτρας «Φωτεινό Αστέρι» με στόχο να βρεθεί μια λύση και να επανέλθει το ρεύμα στις δύο οικογένειες. Τα μέλη του «Φωτεινού Αστεριού» ενημερώθηκαν για την κατάσταση των συμπολιτών την περασμένη εβδομάδα οπότε και οι γονείς πήγαν στα γραφεία της ομάδας για να πάρουν τρόφιμα και άλλα είδη που συνήθως τους προσφέρουν.

Ωστόσο οι συμπολίτες τους ανέφεραν ότι δεν μπορούν να πάρουν τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους. Τότε τους εξήγησαν ότι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί φωτίζουν το σπίτι τους με λάδι και μαγειρεύουν έξω με ξύλα που συγκεντρώνουν για τον σκοπό αυτό.

Μέχρι σήμερα έχουν δείξει ενδιαφέρον πέντε συμπολίτες οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει με την ομάδα εθελοντών ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν οι οικογένειες σε ειδικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με πάρα πολλές δόσεις αποπληρωμής, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει υπάρξει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

πηγη

Που πηγαν τα λεφτα, απ τα μυστικα κονδυλια των υπουργειων; Αλεξη, Καμμενε, Κοτζια, εσας ρωταμε.....

«Υπόγεια» παιχνίδια στην πολιτική σκηνή της χώρας.....
Ο Κοτζιάς μοίραζε λεφτά σε αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ»

Σε πολιτικό θρίλερ έχουν εξελιχθεί τα αίτια της παραίτησης του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, σε συνδυασμό με την εκστρατεία προπαγάνδας υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που οι κυβενρητικοί παρουσιάζουν ως «εθνική γραμμή».

Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψει που φέρουν τον Ν.Κοτζιά να χρηματοδοτεί αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ με στόχο τη στήριξη στη συμφωνία με την πΓΔΜ και στην εξωτερική πολιτική του πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

Μετά από την παραίτηση του Κοτζιά και αφού η κυβέρνηση Ζάεφ κέρδισε τον πρώτο γύρο στις ψηφοφορίες, το πολιτικό τοπίο παραμένει θολό σχετικά με τους ισχυρισμούς περί χρηματοδοτήσεων, με εμπλοκή του Τζορτζ Σόρος στο παρασκήνιο.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν τον Τύπο, καθώς οι εν λόγω αποκαλύψεις καταλύουν πλήρως την εγκυρότητά τους και την επιρροή τους τόσο στην πολιτική της χώρας, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Για την παρέμβαση στον Τύπο, ωστόσο, αλλά και για οτιδήποτε άλλο κριθούν ένοχοι οι εμπλεκόμενοι, θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αντιπολίτευση και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της χώρας αντέδρασε με σφοδρότητα στις αποκαλύψεις αυτές καταγγέλοντας την κυβέρνηση και ζητώντας να πραγματοποιηθεί σχετική εισαγγελική παρέμβαση.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» παραθέτει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επίμαχες χρηματοδοτήσεις και πως ακριβώς λειτουργούν, μεταξύ κυβενρητικών στελεχών.

Μαύρα λεφτά» από τα απόρρητα κονδύλια μοίραζε ο μέχρι προχθές υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και σε Σκοπιανούς και σε Αλβανούς δημοσιογράφους, προφανώς και για να στηρίζουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και για να υμνούν το μεγαλειώδες έργο του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η αποκάλυψη «βόμβα» έγινε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι στις 10 Οκτωβρίου, και αφού είχε γίνει το αποτυχημένο δημοψήφισμα στη FYROM, έφτασε στη Βουλή σφραγισμένος φάκελος από το ΥΠΕΞ μέσω ειδικού υπαλλήλου, στον οποίο περιέχονταν κωδικοί με συνολικό ποσό περίπου 1.000.000 ευρώ.

• Ο πρώτος κωδικός αφορούσε χρήματα που διοχετεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας.
• Ο δεύτερος κωδικός αφορούσε χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «δημοκρατία», η διαδικασία αυτή γίνεται τέσσερις με πέντε φορές τον χρόνο και τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής: Στέλνεται από το υπουργείο Εξωτερικών στον πρόεδρο της Βουλής σφραγισμένος φάκελος. Συνήθως έχει μέσα μία σελίδα χαρτί, στην οποία αναγράφονται κωδικός και ένα γενικό ποσό.

Ως αιτιολογία συνήθως αναφέρεται πως είναι «για προώθηση εθνικών θέσεων (σ.σ.: λες και η προδοτική συμφωνία των Σκοπίων αποτελεί εθνική θέση) σε κράτη της αλλοδαπής» ή «ενίσχυση ΜΜΕ για προώθηση εθνικών θέσεων»!

Σε όσες εκ των περιπτώσεων ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία δεν δόθηκε απάντηση, γι’ αυτό και πάντα τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και οι αντιπρόεδροι υπογράφουν όχι εγκρίνοντας τα ποσά αλλά αναφέροντας απλώς ότι έλαβαν γνώση.

Και αν το υπ. Εξωτερικών στη Βουλή κάνει έστω και αυτή την τυπική διαδικασία, το πάρτι με τα απόρρητα κονδύλια συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας και σε άλλα υπουργεία, όπως συνέβαινε και είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν απόρρητα κονδύλια στον περιβόητο κωδικό «0896» όχι μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και σε άλλα υπουργεία, όπως το Προστασίας του Πολίτη, το Εθνικής Αμυνας, το Εσωτερικών, το Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και στην ΕΥΠ, που μέχρι πρόσφατα υπαγόταν στο γραφείο του πρωθυπουργού, που δεν δίνουν λογαριασμό πόσα ξοδεύουν και πού.

Αυτό από μόνο του είναι μείζον θέμα, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατασπατάλησης πόρων σε άγνωστους παραλήπτες και χωρίς κανέναν έλεγχο. Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όμως υποστηρίζεται ότι έχουν καταγραφεί όλα τα «απόρρητα κονδύλια»!

«Στο κάδρο» και ο Σόρος
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο αναφορικά με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, θέτοντας στο επίκεντρο τις καταγγελίες για χρηματόδοτηση του Τζορτζ Σόρος για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. θέτει δύο ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό. Το πρώτο:

«Αν αληθεύει ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πέραν των διαφωνιών, η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την “προώθηση” της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το δεύτερο:

«Αν αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική σας αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του υπουργού των Εξωτερικών».

Οπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, ουδέποτε σε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου έχουν υπάρξει ανάλογες καταγγελίες ακόμη και στο απώτατο παρελθόν και χαρακτηρίζει αδιανόητο να μην αντιδρά ο πρωθυπουργός στα καταγγελλόμενα.

«Η διακίνηση σε διεθνές επίπεδο τέτοιων κατηγοριών προσβάλλει σοβαρότατα τη χώρα» ανέφερε το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε: «Ζητάμε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και όχι από τον προεδρεύοντα του υπουργικού συμβουλίου».

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων ζητά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, σημειώνοντας ότι «για την Ενωση Κεντρώων δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια, υπάρχουν μόνο φανερά κονδύλια σε όλα τα υπουργεία γιατί διαχειρίζονται κρατικό χρήμα. Επομένως, είναι όλοι υπόλογοι».

«Οσο σημαντικό είναι να διερευνηθεί η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να πέφτουν ορισμένοι απ’ τα σύννεφα, αγνοώντας δήθεν την ύπαρξή τους» σχολίασε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «τα μυστικά κονδύλια αποτελούν πρακτική όλων των κυβερνήσεων και, φυσικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν αποτέλεσε, ούτε στο ζήτημα αυτό, εξαίρεση».

Αιχμές για υπονόμευση στην επιστολή παραίτησης
Πολυσέλιδη είναι η επιστολή παραίτησης που έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό. Σε αυτήν εξηγεί τους λόγους της ενέργειάς του και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνει αιχμές για υπονόμευση και παιχνίδια σε βάρος του ενόσω ήταν επιφορτισμένος με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που κατά τον ίδιο αποτέλεσε κυβερνητική πολιτική.

Χθες, ο τέως υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο γραφείο του, στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία δήλωση. Για το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής του συνεργάτες του έλεγαν ότι εναπόκειται στον πρωθυπουργό το αν τη δώσει στη δημοσιότητα.

Ο ίδιος θα τοποθετηθεί αναλυτικά, όπως εκτιμάται, στην εκδήλωση του «Πράττω» τη Δευτέρα στην Κρήτη. Ωστόσο, είναι πιθανό να το κάνει και κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, που ορίστηκε για αύριο.

Θολό παραμένει το τοπίο και για το αν ο Αλέξης Τσίπρας διατηρήσει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών έως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιθανόν να παραμείνει στο τιμόνι του ΥΠΕΞ μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να μη διαταραχθεί και πάλι το κλίμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝ.ΕΛ.

Από εκεί και μετά, ακούγονται διάφορα σενάρια, από το να οριστεί ακόμη ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών που θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό όταν δεν δύναται ο πρωθυπουργός, μέχρι να ανατεθούν τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών σε έναν μετριοπαθή πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ με γνώσεις της διπλωματίας.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν είναι καθόλου εύκολο. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού.
πηγη 

Αφου χαιρονται οι Αλβανοι με την συμφωνια των Πρεσπων, σιγουρα καλο για μας δεν ειναι....

Δυστυχως πουλησαν και συνεχιζουν να πουλανε τα παντα.....
Μετα την Μακεδονια, θα παρει σειρα η Ηπειρος....
Και δεν ξερω τι αλλο μετα....


Οι Αλβανοί όπως και οι υπόλοιποι εχθρικοί γειτονικοί λαοί, «τρίβουν τα χέρια τους» βλέποντας την ταπεινωτική συμφωνία να προχωράει.

Τα συγχαρητήρια του στον Ζόραν Ζάεφ έδωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λίγο μετά την ψηφοφορία στη γειτονική χώρα για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της.

«ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εγκάρδια συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για αυτή την ιστορική στιγμή», έγραψε στο twitter.

πηγη

Οι Αστυνομικοι φταινε, για την επιθεση των @πλυτων στο ΑΤ Ομονοιας, λεει η Γεροβ@σιλη!

Οχι κυρα μου....
Εσεις φταιτε...
Πρωτον ειναι δικα σας παιδια και δευτερον, εχετε αφαιρεσει το δικαιωμα αμυνας των Αστυνομικων, οπως και ολων των Ελληνων.....



Θέμα αντίδρασης της αστυνομίας έθεσε για την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η οποία, αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για προβοκάτσια, τόνισε ότι η δουλειά της αστυνομίας είναι να αυτοπροστατευθεί».

«Η δουλειά της αστυνομίας είναι να αυτοπροστατευθεί. Το κάθε ΑΤ είναι υποχρεωμένο να αυτοσχεδιάζει και να υλοποιεί κάποιο σχέδιο άμυνας. Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, αλλά κάθε τμήμα έχει ιδιαιτερότητες… Δεν μπορεί να φταίει η πολιτική ηγεσία γιατί το τμήμα δεν αμύνθηκε, εκτός και αν έχει ζητηθεί ενίσχυση και δεν δόθηκε, οπότε επιμερίζονται οι ευθύνες», είπε η υπουργός σε συνέντευξή της αργά το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε μύθο και γελοιότητες «όσα διαδίδουν συνδικαλιστές και αναπαράγει η αντιπολίτευση», ότι δηλαδή η ηγεσία δεν αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, λέγοντας ότι «όταν ο αστυνομικός επιχειρεί δεν ζητάει εντολή».

«Ελλάδα: Από τις πιο ασφαλείς χώρες»
«Η Ελλάδα ήταν και είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια είναι βαθύ θέμα δημοκρατίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα».

«Εμείς παλεύουμε και δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας να φτάσουμε στον στόχο που είναι να αισθάνεται ασφαλής ο έλληνας πολίτης», συμπλήρωσε η υπουργός και αναφέρθηκε στην κατάργηση 7.800 οργανικών θέσεων από τον κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας:

«Είναι στόχος μου να καλυφθούν τα ζητήματα υποστελέχωσης της Αστυνομίας» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πολιτική Προστασία, την ατζέντα της οποίας η κυβέρνηση έχει βάλει πολύ ψηλά, και στην Πυροσβεστική, κάτι που αποδεικνύεται από τη μονιμοποίηση των 2.200 πυροσβεστών την περασμένη άνοιξη.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι από τις θέσεις που κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης έχει καλυφθεί το 90% και τόνισε: «Η Αστυνομία χρειάζεται κόσμο».

«Παρακολουθώ στενά την υπόθεση Κωστόπουλου»
Για το θέμα της διαφθοράς είπε ότι έχει σημασία τι όριο βάζεις σε τέτοια ζητήματα και υπογράμμισε ότι δεν θα κρύψει τίποτα κάτω από το χαλί, παραδεχόμενη ότι έχουν γίνει στο παρελθόν προσπάθειες συγκάλυψης της δράσης αστυνομικών.

«Θέλουμε αλλαγή ύφους και ήθους στο Σώμα, που κατά κανόνα κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά υπάρχουν και τα άλλα φαινόμενα. Αυτοί που ασχολούνται, όμως, ξέρουν καλά πόσοι συλλαμβάνονται συχνά και πόσες υποθέσεις εξιχνιάζονται» ανέφερε.

Για τα όρια της αστυνομικής βίας η υπουργός είπε ότι αυτά καθορίζονται από τους νόμους και κανόνες, και έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, που, όπως είπε, την παρακολουθεί προσωπικά πολύ στενά και «δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω», αν η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δείξει ευθύνες για αστυνομικούς.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε ότι ανέδειξε δύο διαφορετικού τύπου σοβαρά ζητήματα: Την αυτοδικία, που «δεν είναι ανεκτή για τη Δημοκρατία, για τη ζωή και την κοινωνία την ίδια» και τον τρόπο αντίδρασης της αστυνομίας σε τέτοια ζητήματα.

«Εχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα»
Για την εγκληματικότητα ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική μείωση στα βαριά αδικήματα αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με την μικροεγκληματικότητα, γι’ αυτό εκεί αποσκοπεί η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για ορατή αστυνόμευση.

Για τα οικονομικά ζητήματα των αστυνομικών τόνισε ότι έχουν δίκιο για όσα ζητούν και σε θέματα υποδομών.

«Η κυβέρνηση φρόντισε να δώσει τα χρήματα που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ, ως δίκαια και ως στήριξη του κοινωνικού κράτους, μέρος του οποίου είναι και οι αστυνομικοί», είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά να δουλεύει πιο συγκροτημένα και με άλλο σχέδιο. Από τα ίδια χείλη που εκστομίζονται αυτά στη συνέχεια έρχονται ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται κόσμο και εκτιμώ ότι στο μέτρο του εφικτού αυτά θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα. Δεν είμαι σε θέση να πω αν θα αντιμετωπιστούν τα οικονομικά, αλλά θεωρώ είναι δίκαιο αίτημα».

«Να μην υπάρχει το αυτόφωρο για ζητήματα του Τύπου»
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε τέλος θέση για το αυτόφωρο σε βάρος δημοσιογράφων, τονίζοντας:

«Προσωπική μου άποψη είναι να μην υπάρχει το αυτόφωρο για ζητήματα του Τύπου. Να διαχωριστούν τα θέματα. Αν παρανομήσει κάποιος υπάρχει τρόπος από το ελληνικό δίκαιο να αντιμετωπιστεί».

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ανέφερε πως η κυβέρνηση προχώρησε για να επιλύσει ένα χρόνιο ζήτημα, κάτι που οι προηγούμενοι δεν έκαναν και εξήρε το έργο του Νίκου Κοτζιά.

Συγχαρητήρια στον Κοτζιά
Σχολιάζοντας την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, συνεχάρη τον Νίκο Κοτζιά για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη στα γεγονότα» είπε η κ. Γεροβασίλη, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην είναι ο Ν. Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση της θέσης της χώρας στο εξωτερικό οφείλεται στις ενέργειες του Ν. Κοτζιά και του πρωθυπουργού.

«Η πολιτική που ακολουθήθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών στηρίχθηκε με όλες τις δυνάμεις. Αυτή ήταν η επίσημη γραμμή και κυβερνητική θέση και αυτή θα συνεχίσει να ακολουθείται» είπε η υπουργός και εξήγησε ότι «εξ αρχής ο κ. Καμμένος είχε διατυπώσει τη διαφορετική του προσωπική θέση».

Η υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής και θα πάει μέχρι τέλους» και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
πηγη 

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Λ@ΘΡΟ........ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Καταστασεις για γελια και για κλαματα!!!!ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!!Βαζουν λ@θρομετ@ν@στες   σε πολυτελη ξενοδοχεια.....και μαλιστα τουριστικου ενδιαφεροντος!!!!και εσυ Ελληνα βιοπαλαιστη..........ουτε στο ονειρο σου δεν προκειται να τα δεις αυτα!!!!!Ποσο πια αλλη ξεφτιλα!!!!!!




Τραγικές καταστάσεις στην Ελλάδα: Ξενοδόχοι πολυτελών καταλυμάτων τα «παραδίδουν» σε «μετανάστες» λόγω φόρων.

Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα.
Γνωστό έχει γίνει πλέον το σχέδιο μεταγκατάστασης των προσφύγων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από τα νησιά του βορειο ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως έχετε διαβάσει στο el.gr, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολτικής προχώρησε στη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, για την διαμονή των προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν. Ανάμεσα στις συμβάσεις που έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι και κάποια πολυτελή ξενοδοχεία στα Γρεβενά.
Ένα από αυτά είναι το πολυτελές Samarina Resort.

Ο ξενοδόχος από το συγκεκριμένο Resort, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» ανέφερε πως, επειδή από τα 100 ευρώ που κερδίζει τα 88 πηγαίνουν σε φόρους και λειτουργικά έξοδα και ως εκ τούτου, λόγω της αριστερόστροφης υπερφορολόγησης, είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στην φιλοξενία μουσουλμάνων «μεταναστών», η οποία πληρώνεται αδρά από διεθνή κονδύλια.

Η τοπική κοινωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι διχασμένη.

Ένα κομμάτι κάνει λόγο για πλήγμα στο βιωτικό τουρισμό της περιοχής, καθώς σε αυτά τα ξενοδοχεία έρχονταν εύποροι τουρίστες, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως οι πρόσφυγες τονώνουν την τοπική οικονομία, καθώς έχουν μαζί τους χρήματα από τα επιδόματα του ευρωπαϊκού προγράμματο ΚΑΣ.

Με άλλα λόγια τα επιδόματα των «μεταναστών» αντικαθιστούν το χρήμα από τον τουρισμό.

Ακόμα περισσότερη εξάρτηση από την επιδοματική πολιτική Αθήνας και Βρυξελλών.

δειτε ΕΔΩ το βιντεο.

Εστειλαν μια μονη Ελληνικη φρεγατα εναντιον του Τουρκικου στολου.....Ωραιους επιτελεις εχεις Καημμενε!

Που πατε ρε ξυπολητοι στα αγκαθια; 
Για να μην πω κατι χειροτερο....
Το σχεδιαζατε πολυ καιρο αυτο; 



Νέο επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” (F466) που επιτηρεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και του τουρκικού στολίσκου των δύο φρεγατών και των δύο ΤΠΚ που προστατεύουν το Barbarow στις σεισμικές έρευνές του.

Ο τουρκικός στολίσκος εισήλθε πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το Barbaros ξεκίνησε πάλι τους ηχοβολισμούς και το «Νικηφόρος Φωκάς» εξέπεμψε πάλι σήμερα απομάκρυνσης, αλλά δεν «συγκινήθηκε» το τουρκικό πλοίο και μέχρι αυτή την στιγμή παραμένει επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και συνεχίζει τις εργασίες του ανενόχλητο.

Αλλωστε, η ελληνική φρεγάτα, ακόμα και το ελληνικό υποβρύχιο, αλλά ειδικά η φρεγάτα δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε τυχόν «θερμή» αναμέτρηση με τα τουρκικά πλοία: Εκτός από τον αριθμό, υπάρχει και πλήρης αεροπορική υπεροχή της Τουρκίας στο σημείο, τόσο με CN-235 τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν τορπίλες από ασφαλή απόσταση, αλλά και από τα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας που σε 6 λεπτά από την βάση τους μπορούν να πραγματοποιήσουν βολή βλήμαμε  αέρος-επιφανείας Ηarpoοn και να «τελειώσουν» την υπόθεση.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής καθόλου στην περιοχή.

Η νέα προσέγγιση και απαίτηση της ελληνικής φρεγάτας προκάλεσε την απόφαση της Τουρκίας να δημιουργήσει «ζώνη αποκλεισμού» γύρω από το Barbaros (πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί μιλούν για 10-20 μίλια περιμετρικά του πλοίου).

Η ελληνική πλευρά έχει στείλει και δεύτερο υποβρύχιο κοντά στον τουρκικό στολίσκο (ήδη ένα υποβρύχιο Type 214 περιπολεί σε ακτίνα βολής κάτω από αυτόν) και ενισχύει με μία κανονιοφόρο και μία φρεγάτα την παρουσία του ΠΝ στην περιοχή.

Η απάντηση του τουρκικού ωκεανογραφικού, αυτήν την φορά δεν ήταν μέσω ηχογραφημένου μηνύματος, αλλά το περιεχόμενο της ήταν ξανά προκλητικό.

Εκτός από το ότι βρίσκονταν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, το πλήρωμα του Barbaros έκανε και μάθημα στη Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, ζητώντας να “ξαναδιαβάσουν τους χάρτες”.

Σε λίγες ώρες, όμως πιθανότατα αθα ισχύσει η Ζώνη Αποκλεισμού και οι νέοι κανόνες εμπλοκής που ανακοινωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, οπότε θα δούμε μέχρι ποίου σημείου μπορεί η Αθήνα να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση.
πηγη 

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!<<Για 30 αργυρια προδωσανε τον Χριστο!!!!Εσεις για ποσα αργυρια προδωσατε την συνειδηση σας???

ΑΙΣΧΟΣ!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!Ζ@εφ.....ποσα αργυρια σου εδωσαν οι φιλοι σου οι ευρ@ΠΕΟΙ.....ΓΙΑ ΝΑ Λ@ΔΩΣΕΙΣ???...... Τρεχα τωρα με τον Τσιπρ@.......να γιορτασετε τα κατορθωματα σας!!!!



Εξαγόρασε τους βουλευτές ο Ζ.Ζάεφ: Πήρε τις 80 ψήφους στην 1η ψηφοφορία!

Τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, όπως προβλέπονται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενέκρινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πολύωρη διακοπή για διαβουλεύσεις, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση και μετά από διαρκείς αναβολές της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, προκειμένου να εξαγοραστούν οι απαραίτητοι βουλευτές από το VMRO, εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να διασφαλίσει στην πρώτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 και 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι».
Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Aκριβώς δηλαδή όσοι χρειάζονταν για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές.

Από την στιγμή που πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ και να… δεχθούν (που κατάντησε η Ελλάδα και η Μακεδονία…) το όνομα «Bόρεια Μακεδονία», την μακεδονική εθνικότητα και την μακεδονική γλώσσα!

Ο απόλυτος εξευτελισμός της Ελλάδας και της Μακεδονίας…

Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ατμόσφαιρα στην ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικά τεταμένη ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο προκύπτει ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες δεν έχουν κοπάσει.

VMRO: Προσφέρουν σε βουλευτές μέχρι και 2 εκατ. ευρώ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αντιπολίτευσης προσέφυγε σε αρμόδια όργανα, μετά από τα καταγγελίες σε διάφορα ΜΜΕ, πως ασκήθηκε πίεση μέσω εκβιασμών, απειλών ή δωροδοκιών σε βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές.Ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις δωροδοκίες βουλευτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις.

«Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών», δήλωσε, σύμφωνα με το

Οπως είπε, έφτασαν να προσφέρουν σε βουλευτές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές. Ο Γιανούσεφ τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες, χωρίς να αποκαλύπτει τα ονόματά τους, αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια των αρμόδιων οργάνων.

πηγη

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα στους Εορτάζοντες και Εορτάζουσες ! ! ! Ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους μας ! ! !

Τῶν Ὀρθοδόξων προστάτην καὶ ἐν σώματι ἄγγελον, καὶ θαυματουργὸν θεοφόρον νεοφανέντα ἡμῖν, ἐπαινέσωμεν πιστοὶ θεῖον Γεράσιμον· ὅτι ἀξίως παρὰ Θεοῦ ἀπείληφεν, ἰαμάτων τὴν ἀέναον χάριν· ῥώννυσι τοὺς νοσοῦντας, δαιμονῶντας ἰᾶται· διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας.Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο πολιούχος της Κεφαλονιάς και ο προστάτης Άγιός της.Η μονή του Άγιου Γεράσιμου βρίσκετε στο οροπέδιο των Ομαλών.Από το Αργοστόλι φεύγοντας, ανηφορίζετε προς το χωριό Ραζάτα όπου κάνοντας μιά σύντομη στάση μπορείτε να δείτε απο ψηλά το Αργοστόλι και το Ληξούρι.Συνεχίζοντας και πριν φθάσετε στα Ομαλά, περνάτε μέσα από καταπράσινα αμπέλια (όσα πλέον έχουν απομείνει) με τη κεφαλλονίτικη ποικιλία της Ρομπόλας, διάσημο κρασί του νησιού και συναντάτε τα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Περνάτε από το κάμπο με τα 40 πηγάδια και φθάνετε στη Μονή του Αγίου Γερασίμου. Η παλιά εκκλησία χτίστηκε το 16ο αίωνα. Εδώ έζησε και ασκήτεψε ο μοναχός από τα Τρίκαλα Κορινθίας.Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ είναι ο θαυματουργός Άγιος του νησιού. Χιλιάδες επισκέπτες προσκυνούν το σκήνωμά του, που σήμερα βρίσκεται στη καινούργια εκκλησία, η οποία χτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1953.Στο κεντρικό μενού αριστερά ''Κεφαλονιά Φωτογραφίες'', στην ενότητα 'Αγιος Γεράσιμος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την οικία του Αγίου στα Τρίκαλα Κορινθίας, καθώς και το οικόσημο της οικογένειάς Του.Ο Άγιος Γεράσιμος ήταν γόνος της αριστοκρατικής οικογένειας των Νοταράδων. Γεννήθηκε στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας το 1506. Το σπίτι του σώζεται μέχρι σήμερα - έστω και κατεστραμένο από τη φθορά του χρόνου. Οι γονείς του ονομάζοταν Δημήτριος και Καλή. Το πραγματικό του όνομα κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά. Ο προπάππους του Λουκάς Νοταράς, υπήρξε ο τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου και είχε συγγένεια - από το σόι της μητέρας του, με το Κωνσταντίνο Παλαιολόγο – το τελευταίο αυτοκράτορα. Ο νεαρός Νοταράς αφού σπούδασε στα καλύτερα ιδρύματα της εποχής (στη Ζάκυνθο), περιόδευσε και σε όλους τους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Κατόπιν πήγε στη Κωνσταντινούπολη, όπου και προσκύνησε τους τάφους των προγόνων του. Έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος και έπειτα φεύγει προς τους Άγιους Τόπους (σώζεται μέχρι σήμερα και το σπήλαιο που ασκήτευε στην έρημο της Καψάλας). Εκεί χειροτονείται Αρχιμανδρίτης και παρέμεινε για 12 χρόνια, υπηρετώντας στο ναό της Αναστάσεως. Λάτρης της ησυχίας έφυγε απο εκεί και πέρασε στη Κρήτη, για να καταλήξει μετά στη Ζάκυνθο, όπου και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Στη Κεφαλλονια επιστρέφει το 1555 και ασκητεύει σε ένα σπήλαιο στη περιοχή Λάσση, κοντά στο Αργοστόλι (το σπήλαιο διατηρείται σε άριστη κατάσταση μέχρι και σήμερα). Στα Ομαλά ο Άγιος Γεράσιμος πηγαίνει 5 χρόνια μετά, όπου και ανακαινίζει το ξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ιδρύει γυναικεία κοινοβιακή Μονή, που την ονομάζει Νέα Ιερουσαλήμ. Χαρακτηριστική έμεινε η φράση του: "Τεκνία ειρηνεύετε εν εαυτοίς και μη τα υψηλά φρονείτε".Ο Άγιος Γεράσιμος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1579 και επειδή εκείνη τη μέρα είναι και η Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Άγιος γιορτάζετε την επόμενη. Το σκήνωμά του έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο. Όταν στις 20 Οκτωβρίου 1851 ανακτίθη, ο παριστάμενος πατριαρχικός έξαρχος Γαβριήλ Σεβήρος αποφάσισε τον εκ νέου ενταφιασμό, μέχρι που την 20η Οκτωβρίου 1582 ανακτίθηκε εκ νέου, πάλι ανέπαφο από την φθορά του χρόνου. Εορτάζεται στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου, οπότε και γίνεται μεγάλη λιτανεία.


Πηγή

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο Στρατηγός μοιράζει πάλι εγκεφαλικά στους Αριστερόστροφους Φασίστες !

Δεν θελουν λ@θρ@συμμ@θητες...........και κανουν αποχη οι Σερραιοι μαθητες!!!!

Με το ετσι θελω .......βαζουν  λ@θρομετ@ν@στ@κι@ στα σχολεια............παρ΄ολη την αντιθετη γνωμη Σερραιων γονεων και μαθητων!!!!!!Αυτη ειναι η δημοκρατια των αριστεροστροφων φ@σιστ@ν!!!!!!



«Βράζει» η κοινωνία στις Σέρρες: Σχεδόν όλα τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο διαμαρτυρόμενα για τους αλλοδαπούς μαθητές!

25 μαθητές από τους 130 που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, στις Σέρρες, κάθισαν σήμερα Παρασκευή στα θρανία, οι υπόλοιποι απείχαν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες 105 μαθητών με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. “Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές» τονίζει με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης υπογραμμίζοντας πως τα επιχειρήματα των γονέων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα, με τον κύριο Ανανιάδη στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο Εισαγγελέας Σερρών όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης που και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.

Να θυμίσουμε πως οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής

πηγη

Πουλαει τρελα ο Ισλαμιστης που προσπαθησε στην Θεσσαλονικη να ανατιναξει βενζιναδικο....

Τι άλλο θ ακούσουμε ;
Ισλαμιστής που πήγε να ανατινάξει βενζινάδικο επικαλέστηκε ψυχικά τραύματα από τον... ISIS


Σε ένα δικαστικό σύστημα που συζητάει την αποφυλάκιση Ξηρού η ευνοϊκή μεταχείριση ισλαμιστή τρομοκράτη δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση.

Ιρακινός που τον περασμένο Φεβρουάριο απείλησε να πυρπολήσει ένα βενζινάδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνοντας δεήσεις προς τον Αλλάχ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 χρόνων και 1 μήνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι είναι μειωμένου καταλογισμού, ενώ ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχικά τραύματα από τη δολοφονία του θείου του από τον ISIS.

Το περιστατικό έγινε σε βενζινάδικο της οδού Λαγκαδά και το σχέδιο του Ιρακινού, κουρδικής καταγωγής όπως είπε, αποτράπηκε όταν τον αντιλήφτηκε ο υπάλληλος του βενζινάδικου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο πρόσφυγας, πλησίασε το βενζινάδικο έχοντας σκοπό να πιάσει στα χέρια του την αντλία βενζίνης και να ανάψει φωτιά με αναπτήρα που κρατούσε. αυτό όμως αποτράπηκε επειδή ο υπάλληλος τον ακινητοποίησε και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτε για το περιστατικό και ότι ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή μετά τη δολοφονία του θείου του από τζιχαντιστές στο Ιράκ. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν και ζήτησε συγγνώμη.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε ως μειωμένου καταλογισμού σε κάθειρξη 6 χρόνων και του επέβαλε επιπλέον ένα μήνα φυλάκιση για την κατοχή ενός σουγιά. Ο Ιρακινός παρέμεινε στις φυλακές.
πηγη

Τα μεμετια αποθρασυνθηκαν......τα θελουν ολα δικα τους!!!!!Σκηνικο πολεμου στο Αρχιπελαγος!!!!!

Σκηνικο εντασης.......στο Αιγαιο στηνουν οι Τουρκοι!!!!!Φρεγατες μας και πλοια ταχειας επεμβασης..........ειναι σε ετοιμοτητα και επαγρυπνηση!!!!!


Απλώνεται ο Ελληνικός στόλος: «Σφραγίζει» το Αιγαίο και περιμένει τους Τούρκους – Στο παιχνίδι και οι ΗΠΑ – Στήνουν «ασπίδα» προστασίας στην Κύπρο.


Σε ετοιμότητα και επαγρύπνιση είναι ο Ελληνικός στόλος, έτοιμος να απαντήσει όποτε και εάν χρειαστεί στην επόμενη τουρκική πρόκληση.


Τις τελευταίες ώρες λαμβάνει χώρα ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου, με το ΠΝ να δίνει απαντήσεις στην Άγκυρα, καθώς δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα βήμα των Τούρκων που θα παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές.

Η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” έστειλε χθες το πρώτο σήμα, με τους Τούρκους να αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχουν περιθώρια. Η διοίκηση της φρεγάτας κάλεσε το Barbaros να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε ξανά και απομακρύνθηκε.

“ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Barbaros: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.”


Το Barbaros τελικά βλέποντας την Ελληνική φρεγάτα και την ετοιμότητα που έδειξε εξ αρχής το πλήρωμα της, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου, μαζί με ταχέα σκάφη, εξοπλισμένα σαν αστακοί, έχουν πάρει θέσεις στο Αιγαίο και περιμένουν το στίγμα που θα τους δοθεί για να κινηθούν ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα, απέναντι στο σκηνικό έντασης που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι και κατ’ εντολήν τους ταυτόχρονα και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως και Ανατολικά της Κρήτης ήδη βρίσκονται stand by μονάδες επιφάνειας του Ελληνικού πολεμικού στόλου κι έχουν πάρει ήδη σαφέστατες εντολές από το Αρχηγείο Στόλου και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Πάντως σε όλο το παιχνίδι μπαίνουν και οι ΗΠΑ. Την Κύπρο θα επισκεφτεί τον Νοέμβριο ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Ουάσινγκτον στον τριμερή διάλογο Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ.

Μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της δεξαμενής σκέψης της Ουάσιγκτον, Atlantic Council με θέμα «Championing the Frontlines of Freedom: Erasing the “Grey Zone” (Προωθώντας τα όρια της Ελευθερίας: Διαγράφοντας τη Γκρίζα Ζώνη»), ο κ. Μίτσελ ανέπτυξε την αμερικανική πολιτική στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην εισήγησή του ο αμερικανός επίσημος υπογράμμισε ότι «αν επιλυθούν οι διαφωνίες που έχουν οι ΗΠΑ με τους ευρωπαίους σε θέματα όπως το Ιράν, ο αγωγός Nord Stream 2 και οι οικονομικές υποχρεώσεις των συμμάχων έναντι στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία θα γίνει ισχυρότερη κ αυτό θα είναι προς όφελος όλων».

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Γουές Μίτσελ σημείωσε ότι αυτό που πρώτα απ’ όλα οι ΗΠΑ επιχειρούν να κάνουν είναι να σταθεροποιήσουν τη σχέση με την Τουρκία. Ανέφερε ότι έχει διανυθεί πολύς δρόμος τις τελευταίες μέρες με την απελευθέρωση του Πάστορα Μπράνσον και εξέφρασε την ελπίδα να κατορθώσουν να «απομακρύνουν» την τουρκική Κυβέρνηση από την αγορά των S-400, προς άλλες επιλογές, και να κρατήσουν την Τουρκία, όχι μόνο σε δυτική πολιτική, αλλά και στρατηγική τροχιά. «Και νομίζω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Στην ουσία έστειλαν τελεσίγραφο στην Τουρκία. Πάντως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αγορά των S-400, οπότε αυτή η εξέλιξη θα απομακρύνει την Άγκυρα από την Δύση. Δίκοπο μαχαίρι δηλαδή για τον Ερντογάν, καθώς καλείται να επιλέξει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Όποια πορεία και εάν ακολουθήσει, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Σουλτάνος θα έχει προβλήματα.

Ο κ. Μίτσελ χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο πολύ σημαντικές στη στρατηγική των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε τον αμερικανικό-ελληνικό στρατηγικό διάλογο, αργότερα το φθινόπωρο [Σ.Σ. 13 Δεκεμβρίου], θα ταξιδέψω στην Κύπρο σε λίγες μέρες και αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι οι ΗΠΑ να είναι περισσότερο παρούσες, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με τις χώρες αυτές, αλλά και στο διάλογο Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ. Νομίζω ότι είναι καλό να δούμε την Ανατολική Μεσόγειο ως μεθόριο (frontier) … μία πολλή ευάλωτη μεθόριο» είπε.

Όπως και να έχει το ΠΝ είναι πανέτοιμο να εμποδίσει την Άγκυρα να προβεί σε κινήσεις που αποβούν μοιραίες, η Αθήνα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να συμβούν τα λάθη του παρελθόντος.

πηγη

Αρνήθηκε να γίνει Φιλιππινέζα των Λ@θρο και παραπεμπεται με το ερωτημα της αποταξεως στο πειθαρχικο, ενω αθωωθηκε στο Στρατοδικειο ο Υπολοχαγος Μιλτιαδης Τοκατλιδης

 Ο υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης αρνήθηκε πριν 18 μήνες να γίνει ορντινάντσα των λαθρομεταναστών και τιμωρήθηκε πειθαρχικά με 5 ημέρες κράτηση. Παραπέμφθηκε στο διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον κήρυξε παμψηφεί ΑΘΩΟ.

Ενάμισι χρόνο μετά τον παραπέμπουν στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης.

Ρωτάμε:
1. Ο Πάνος Καμένος δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων;
2. Ο υπολοχαγός μέχρι τώρα ήταν άξιος να εκτελεί τα καθήκοντά του και θυμήθηκαν μετά από 18 μήνες ότι δεν είναι ικανός;
3. Μήπως υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για υπηρεσία στα κέντρα κράτησης και με την παραπομπή αυτή επιδιώκουν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους Στρατιωτικούς;
4. Μετά από τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο εξυπηρέτησης των λαθρομεταναστών και συνεχίζουν να εμπλέκουν τα στελέχη των ΕΔ, μειώνοντας το αξιόμαχο των Μονάδων τους;

Πατηστε ΕΔΩ για να δειτε την εκδηλωση συμπαραστασεως στο facebook

πηγη 


Μέσα στην ΔΕΗ της Πάτρας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας γιατί δεν είχε να πληρώσει...

Αν είναι δυνατόν ! ! ! !
Έφεραν τον Ελληνα οικογενειάρχη σε απόγνωση εάν ήταν λ@θρ@μετ@ν@στης 
θα είχε καεί όλη η Ελλάδα ! ! ! !
Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΔΕΗ της Πάτρας, επί της οδού Ακτή Δυμαίων, όταν ένας άνδρας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας παίρνοντας μια χούφτα χάπια μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και πολιτών.

Ο άνδρας είχε μεταβεί στη ΔΕΗ προκειμένου να προβεί σε διακανονισμό για τη ρύθμιση των οφειλών του στο ρεύμα, το οποίο είχε ήδη διακοπεί.

Πήρε χάπια γιατί δεν είχε να πληρώσει

Όταν ο υπάλληλος των ενημέρωσε για το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει κάθε μήνα προκειμένου να ρυθμισθούν οι οφειλές του και να επανασυνδεθεί το ρεύμα, ο άνδρας, σε κατάσταση εκτός εαυτού, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ποσό, έβγαλε από την τσέπη του ένα κουτί με χάπια και πριν προλάβει κανείς να το καταλάβει, κατάπιε αρκετά από αυτά.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα στο σημείο και παρέλαβε τον άνδρα, τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο.



Πηγή

Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου στον Εύοσμο για δημόσιο προσκύνημα...


Μεγάλη ευκαιρία και τιμή να πάμε να προσκυνήσουμε την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου μας ! ! !
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς ! ! !





Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, βγαίνει από το Αγιο Ορος και μεταφέρεται για λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο όπου θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με κάθε λαμπρότητα την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της εκκλησίας μας, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ θα κομίσει από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου την θαυματουργό και πάνσεπτο Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία αποτελεί και το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από τον επίγειο Βίο της Παναγίας μας.

Θα παραμείνει από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου για προσκύνηση  και ευλογία των πιστών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα καθημερινά θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Αγρυπνία.

Το αναλυτικό  πρόγραμμα της επίσημης υποδοχής της χαριτόβρυτης Τιμίας Ζώνης, η οποία αναμένεται να είναι  πάνδημη, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και  έχει ως εξής:

Τρίτη 23 Οκτωβρίου
5.00μμ Αναχώρηση από τον Ι.Ν Εαγγελισμού της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας  Παραμυθίας για « συνάντηση» Της με την Τιμία Ζώνη.
6.00μμ Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα
 της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΗΣ, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δενδροποτάμου- σύνορα Ευόσμου Μενεμένης και λιτάνευση  του Ιερού Κειμηλίου .
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
8.30μμ – 12.30πμ Αγρυπνία

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου
7.30-9.30πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11.30πμ Ιερά Παράκληση
1.30μμ Ιερά Παράκληση
3.30μμ  Ιερά Παράκληση
5.30μμ  Εσπερινός
8.30μμ-12.30 πμ Αρχιερατική Αγρυπνία                                                                                                                                 
(Χαιρετισμοί – Όρθρος- Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
7.30-9.30πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11.30πμ Ιερά Παράκληση
1.30μμ   Ιερά Παράκληση
3.30μμ   Ιερά Παράκληση
5.30μμ    Εσπερινός
8.30μμ-12.30 πμ Αγρυπνία

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
7.30-10.30πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11.30πμ Ιερά Παράκληση
1.30μμ   Ιερά Παράκληση
3.30μμ  Ιερά Παράκληση
5.30μμ  Εσπερινός και Αρχιερατικό Ευχέλαιο
8.30μμ-12.30 πμ Αγρυπνία

Σάββατο 27 Οκτωβρίου
7.30-10.00πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11.30πμ Ιερά Παράκληση
1.30μμ Ιερά Παράκληση
3.30μμ  Ιερά Παράκληση
5.30μμ  Εσπερινός
8.30μμ-12.30 πμ  Αγρυπνία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου
7.30-10.30πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
10.30πμ Ιερά Παράκληση
1.30μμ Ιερά Παράκληση
3.30μμ  Ιερά Παράκληση
5.30μμ  Εσπερινός

Η Τιμία Ζώνη ή Τίμια Ζώνη ή Αγία Ζώνη της Θεοτόκου είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, εντός ασημένιας μεταγενέστερης θήκης, αποτελούμενη από τρία τεμάχια.

Αφιερώθηκε στη Μονή αυτή, σύμφωνα με τη παράδοση, το έτος 1101 από το Λάζαρο της Σερβίας.

Οπως αναφέρει η wikipedia, ο Συναξαριστής αναφέρει συγκεκριμένα πως ο Βασιλεύς Αρκάδιος, γιος του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, που βασίλευσε το έτος 395 έστειλε και έφεραν από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη την «Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου». Σε άλλο όμως σημείο αναφέρει ότι: η «Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου μετεκομίσθη από της επισκοπής Ζήλας εις την Βασιλίδα των πόλεων, επί Κωνσταντίνου και Ρωμανού του Πορφυρογέννητου το έτος 919, όπου και απετέθη στην Αγία Σορό ή Θεοτόκο των Χαλκοπρατείων στις 31 Αυγούστου». Τέλος ο Συναξαριστής σε άλλο επίσης σημείο, (τρίτο), αναφέρει ότι η «Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου ανεκομίσθη από της επισκοπής Ζήλας επί Αυτοκράτορα Ιουστινιανού το έτος 530».

Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή της και στη συνέχεια την ανάληψή της.
Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.


Πηγή

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.