Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Καηκαμε....θελει να αλλαξει το Συνταγμα ο Αθεος! Βιαζεται να ολοκληρωσουν την καταστροφη πριν τις εκλογες!

Ολα θελει να τα φερει στα μετρα της Ιδεολογιας του Κομμουνισμου.....
Θελει ακομη να εξασφαλισει και την επομενη τετραετια.....
Θελει να εξαφανισει τους Ελληνες στα 4 σημεια του Οριζοντα !

Συνταγματική αναθεώρηση......
Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (02/11) στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση - Διαβάστε όλες τις αλλαγές

Την πρόταση για την αναθεώρηση υπογράφει ο Πρωθυπουργός και μόνο άλλοι 49 από τους 145 βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος. Αριθμός που αποτελεί τον ελάχιστο αναγκαίο για να μην «φωτογραφηθούν» ίσως οι… αντιρρησίες.

Οι 50 υπογράφοντες την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι:

Αλέξης Τσίπρας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Βάκη Φωτεινή

Βαρεμένος Γεώργιος

Γκιόλας Ιωάννης

Δουζίνας Κωνσταντίνος

Δρίτσας Θεόδωρος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θελερίτη Μαρία

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

Θεοφύλακτος Ιωάννης

Καββαδία Ιωαννέτα

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καφαντάρη Χαρά

Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα

Κουράκης Αναστάσιος

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπυρίδων

Λιβανίου Ζωή

Μαντάς Χρήστος

Mεγαλοοικονόμου Θεοδώρα

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπαλτάς Αριστείδης

Μπαλωμενάκης Αντώνιος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπγιάλας Χρήστος

Ξυδάκης Νικόλαος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπαφιλίππου Γεώργιος

Παρασκευόπουλος Νικόλαο

Παυλίδης Κωνσταντίνος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σταματάκη Ελένη

Συρίγος Αντώνιος

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζαμακλής Χαρίλαος

Τόσκας Νικόλαος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τριανταφύλλου Μαρία

Τσίρκας Βασίλειος

Τσιρώνης Ιωάννης

Τσόγκας Γεώργιος

Χριστοδουλοπούλου Αναστασία

Ψυχογιός Γεώργιος

Τι προβλέπουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος
«Η συνταγματική αναθεώρηση αποσκοπεί όχι μόνο να διορθώσει ατέλειες, αστοχίες και δυσλειτουργίες ως προς την εφαρμογή του Συντάγματος, αλλά κυρίως να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει το πραγματικό σύνταγμα, η εφαρμογή του συνταγματικού κειμένου στην πολιτική πράξη». Αυτό επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και η μετάβαση σε μια νέα ιστορική φάση, μας υποχρεώνει να αφοσιωθούμε στις μεγάλες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση του κοινοβουλευτισμού, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την προώθηση της ισότητας και της ισονομίας, την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, τον απαραίτητο θεσμικό εκσυγχρονισμό» τονίζεται στην ίδια έκθεση, στην οποία γίνεται επίσης αναφορά «στα βήματα θεσμικής προόδου, εκδημοκρατισμού και απόκρισης σε πραγματικά κοινωνικά και λαϊκά αιτήματα» που ξεκίνησε η κυβέρνηση από το 2015 «ενισχύοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία και προχωρώντας σε σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, παρά τους γνωστούς και μεγάλους περιορισμούς που δημιουργούσε η συνθήκη της αυστηρής επιτροπείας».

« - Ψηφίσαμε την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλάζοντας τους όρους αντιπροσώπευσης και κατοχυρώνοντας, όχι μόνο την τυπική, αλλά και την ουσιαστική ισότητα της ψήφου.

- Καταθέσαμε και ψηφίσαμε σειρά νομοθετημάτων για τη διεύρυνση των ελευθεριών και την κατοχύρωση νέων κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, κάνοντας βήματα προς την κατεύθυνση της πραγματικής ισότητας των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Καταργήσαμε την πολιτική επιστράτευση των απεργών. Αποκαταστήσαμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος, προωθεί περαιτέρω, ώριμες και αναγκαίες προοδευτικές τομές, τόσο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα, όσο όμως και για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Βασικός στόχος είναι να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Αλλά και στις προκλήσεις και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η ανεξέλεγκτη κυριαρχία των αγορών, η ανεξέλεγκτη κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού στις σύγχρονες κοινωνίες» τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους που αποτελούσε πολιτική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως:

- Την αναπαραγωγή σχέσεων εξάρτησης των πολιτών από το πολιτικό προσωπικό,

- Τη δημιουργία, τη συντήρηση και τη συγκάλυψη εστιών διαφθοράς από τη βάση μέχρι τις κορυφές του διοικητικού μηχανισμού.

- Την ανοχή της γενικευμένης φοροδιαφυγής που λειτούργησε και ως καταλύτης για την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προωθήσουμε μέτρα που θα ενισχύουν τις δημοκρατικές λειτουργίες, και τη λαϊκή συμμετοχή. Την απευθείας συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική ζωή αλλά και τη λήψη των αποφάσεων από τους ίδιους τους πολίτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση.

Για την καθιέρωση παγίως, αναλογικού εκλογικού συστήματος, αλλά και την ταυτόχρονη καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας, τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας αποτελεί τον θεσμό σύμφωνα με τον οποίο πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερψηφίζεται ταυτόχρονα και νέος πρωθυπουργός. Και τούτο φυσικά, δεν δημιουργεί μόνο συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, καθώς διευκολύνει τη συνέχεια των κυβερνήσεων και δυσκολεύει την πρόωρη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου. Ταυτόχρονα δημιουργεί και τους όρους εκείνους για τετραετείς πολιτικούς κύκλους, πέρα και έξω από τακτικισμούς και σχεδιασμούς εξωθεσμικών πολιτικών κέντρων. Το μέτρο αυτό ισχυροποιεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι λοιπόν γι'αυτόν τον λόγο, που δεν μπορεί να νοηθεί και να λειτουργήσει, παρά μόνο σε συνδυασμό με την υποχρέωση για εφαρμογή ενός αναλογικού εκλογικού συστήματος, ενός εσωτερικού δηλαδή στον κοινοβουλευτισμό, εξισορροπητικού μηχανισμού. Πρόκειται για ένα εσωτερικό και μάλιστα δημοκρατικό αντίβαρο της ισχυροποίησης της κυβέρνησης».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται τόσο η πρόταση, «που αποτρέπει τη διάλυση του Κοινοβουλίου με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο» όσο και «η υποχρέωση ο πρωθυπουργός να είναι απαραιτήτως αιρετός από τον ελληνικό λαό, δηλαδή εκλεγμένος βουλευτής».

«Μια πρόταση που λαμβάνει υπόψη της την πολιτική εμπειρία που αντλήσαμε από τα χρόνια της κρίσης. Ώστε να μην επαναληφθούν έκτακτες πολιτικές καταστάσεις με διορισμούς πρωθυπουργών που δεν έχουν περάσει από τη βάσανο της λαϊκής ψήφου», σημειώνεται.

Αναφορικά με τα δημοψηφίσματα τονίζεται ότι:

«Ο λαός αποτελεί για μας τη βασική εγγύηση τήρησης της δημοκρατικής αρχής. Επειδή είμαστε με τη δημοκρατία και όχι με την αριστοκρατία, επιμένουμε να την υπερασπιζόμαστε, ακόμη και όταν θεωρούμε ότι η πλειοψηφία δεν παίρνει τις αποφάσεις που εμείς επιθυμούμε. Για αυτό προτείνουμε την κατοχύρωση του δικαιώματος για διενέργεια δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία, είτε για κρίσιμο εθνικό θέμα είτε για ψηφισμένο νομοσχέδιο, αλλά και τη θεσμοθέτηση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Μέτρα δηλαδή που φέρνουν τον λαό, αλλά και την πολιτική, τον διάλογο, τη διαφωνία, την αντιπαράθεση πολιτικών σχεδίων στο προσκήνιο. Διότι έτσι συγκροτούνται οι ισχυρές δημοκρατίες. Όταν εμπιστεύονται και όχι όταν φοβούνται την λαϊκή κρίση».

Ακόμα, η έκθεση αναφέρεται στην ανάγκη τροποποίησης των διατάξεων για τη βουλευτική ασυλία, ώστε αυτή να καλύπτει αποκλειστικά τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Κεντρικό θέμα που οφείλει να θίξει η συνταγματική αναθεώρηση», χαρακτηρίζει τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

«Η Πολιτεία, ο πολιτικός κόσμος, η Εκκλησία, οι πολίτες αλλά και οι πιστοί, έχουν σήμερα την ωριμότητα, τη σωφροσύνη και την ευαισθησία να αποδεχτούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων αυτών. Και εκτιμούμε ότι μπορεί να διαμορφωθούν ευρείες συναινέσεις, ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Έχει έρθει λοιπόν ο καιρός, ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την φιλελευθεροποίηση του Συντάγματός μας», τονίζεται.

Έμφαση δίνεται μέσα από την αιτιολογική έκθεση και για την πρόταση που αφορά την ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ τονίζεται ότι, «από την πρώτη στιγμή αυτής της μακρόχρονης διαδικασίας του διαλόγου είχαμε διακηρύξει τη βούληση μας για ένα Σύνταγμα:

- Που θα προστατεύει δημόσια αγαθά, όπως το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια από την επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

- Θα κατοχυρώνει εμφατικά την προστασία της εργασίας και των εργαζομένων.

- Θα αναγνωρίζει την αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων να ορίζουν τον κατώτατο μισθό.

- Θα ενισχύει τις κρατικές εγγυήσεις για καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες».

Στην πρόταση δίνεται παράλληλα έμφαση, στην επιδίωξη ευρύτερων συναινέσεων.

«Βεβαίως, όλες αυτές οι προτάσεις, αντανακλούν τις δικές μας ιδεολογικές επιλογές, αλλά είναι και θέσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών από το πολιτικό σύστημα. Η πρόταση μας επιδιώκει τις συναινέσεις, εκεί που είναι δυνατές. Περιλαμβάνει αρκετές από τις προτάσεις αναθεώρησης της Νέας Δημοκρατίας του 2014, αλλά και από τα σημεία αναθεώρησης που πρότεινε πρόσφατα το ΚΙΝΑΛ. Μαζί με άλλες, βεβαίως, που αποτελούν το δικό μας πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, όπως κάθε πολιτική δύναμη έχει το δικαίωμα -και την υποχρέωση- να καταθέτει στον κοινοβουλευτικό διάλογο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Θα επιδιώξουμε συναινέσεις, όχι μόνον ως προς τον κατάλογο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν, αλλά και ως προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης τους. Διότι, όπως έκρινε και η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου 11/2003, θεωρούμε ότι τόσο η αρχική μας πρόταση όσο και η τελική απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος θα πρέπει να προσδιορίζει δεσμευτικά και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων», τονίζεται.

Τέλος στο αιτιολογικό της έκθεσης αναφέρονται οι επιμέρους άξονες που περιλαμβάνονται στην πρόταση, με σκοπό όπως τονίζεται, «την πλήρη επαναθεμελίωση του πολιτεύματος σε δημοκρατικότερη και προοδευτική βάση:

Πρώτος άξονας: Διεύρυνση της Δημοκρατίας - Νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος.

1. Απλή αναλογική, Ρύθμιση ψήφου ομογενών.
2. Ενίσχυση της πολιτικής νομιμοποίησης των βουλευτών.
Περιορισμός θητείας βουλευτών - Ασυλία.
3. Λειτουργία της κυβέρνησης - Κατάργηση ποινικών προνομίων υπουργών.
Ψήφος Εμπιστοσύνης.
Ποινική ευθύνη υπουργών.
4. Εκλογικό Σύστημα.
Καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος - Ρύθμιση ψήφου ομογενών.
Καθιέρωση αναλογικού συστήματος στις 28 ανεξάρτητες αρχές.

Δεύτερος άξονας: Διακριτότητα κράτους εκκλησίας.

- Αναγνώριση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους.
- Πολιτικός όρκος.

Τρίτος άξονας: Ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών- καθιέρωση θεσμών άμεσης λαϊκής συμμετοχής.

1. Κύρωση διεθνών συνθηκών μεταβίβασης κυριαρχίας με δημοψήφισμα.
2. Δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία.

Τέταρτος 'Αξονας: Εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της προστασίας των κοινών.

- Θωράκιση των κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία, την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία εργαζομένων από διακρίσεις λόγω ηλικίας.
- Κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
πηγη 

«Μακεδονία του Αιγαίου».....αντι να αλλαξουν τ ονομα τους οι Σκοπι@νοι θα το αλλαξουμε εμεις;

Ολοταχώς για… «Μακεδονία του Αιγαίου»



Υποτίθεται ότι με την συμφωνία των Πρεσπών απαλείφεται ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών και η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη καθώς επιβάλει στη γείτονα να λέγεται «Βόρεια Μακεδονία» κι όχι σκέτο «Μακεδονία». Αυτό τουλάχιστον προτάσσουν ως διπλωματική επιτυχία ο Τσίπρας και η παρέα του.

Με μια κίνηση όμως ο Ζάεφ συνέτριψε την προπαγάνδα τους κρατώντας ολοζώντανο τον αλυτρωτισμό της χώρας του.

Συγκεκριμένα στις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί μέσω του άρθρου 36 ο αλυτρωτισμός ζει και βασιλεύει καθώς γίνεται λόγος ξεκάθαρα για «Μακεδονικό κράτος» και «Μακεδονικό λαό».

Βέβαια για να δικαιολογηθούν οι Σκοπιανοί ανέφεραν ότι σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα το «Μακεδονία» αντικαταστάθηκε με το «Βόρεια Μακεδονία», και παρέμεινε μόνο στο 36 για ιστορικούς λόγους.

Μπούρδες λέμε εμείς, διότι όταν αναφέρει ότι «η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων, σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους», καθώς κι ότι «η Δημοκρατία προστατεύει και εγγυάται την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδονικού Λαού και φροντίζει τα μέλη του Μακεδονικού λαού που ζει στο εξωτερικό» τι σημάνει αγαπητοί αναγνώστες;

Ότι ανά πάσα στιγμή οι Σκοπιανοί μπορούν να επικαλεστούν την μεγάλη «Μακεδονία του Αιγαίου» καλώντας τον «Μακεδονικό λαό» που ζει στο εξωτερικό, δηλαδή στην Ελλάδα, να την υπερασπιστούν.

Πρόκειται για την απόλυτη πανωλεθρία για τον Τσίπρα και την παρέα του.

Πλέον ό, τι κι αν κάνουν, ό, τι κι αν πουν για να μας πείσουν ότι η επαίσχυντη συμφωνία είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα θα τους γυρίζει μπούμερανγκ μέσω του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών που ο Ζάεφ φρόντισε να κρατήσει πύρινο.

Άραγε ο… σύντροφος Πάνος τι έχει να πει για το άρθρο 36;

Ως ποτέ θα υποδύεται τον ψεύτικο μακεδονομάχο μπας και διασώσει το παραπαίον κόμμα του;

Διότι αν πραγματικά ήθελε να σώσει την Μακεδονία θα είχε ήδη ρίξει τον συνεταίρο και θα την έσωνε.

Όμως η καρέκλα είναι τόσο γλυκιά που επιτρέπει ακόμη και την θυσία της Μακεδονίας.

Αυτή είναι η αλήθεια κι όσο κι αν σκούζει για να υφαρπάξει καμιά ψεκασμένη δεξιά ψήφο η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και σύντομα τόσο ο ίδιος όσο κι ο συνεταίρος θα το διαπιστώσουν στην κάλπη.

Όμως όπως επανειλημμένα έχουμε πει, ποσώς ενδιαφερόμαστε για το μέλλον των ολετήρων της πατρίδας.

Η ουσία είναι τι θα απογίνει ο έρμος τούτος τόπος.

Κατά τα φαινόμενα ο Ζάεφ μέσω των αποστατών θα καταφέρει τελικά να περάσει το έκτρωμα από την Βουλή του.

Σε περίπτωση δε που περάσει κι από τη δική μας με την ευγενική χορηγία των δικών μας μηδισάντων, τότε αποχαιρετά την την Ελλάδα που χάνεται.

Η «Μακεδονία του Αιγαίου» ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να πάρει σάρκα κι οστά, όποτε το θελήσει ο Μπαρμπα Σαμ, κι αν κρίνουμε από τα σχέδιά του για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους που ενδέχεται να ξεκινήσουν μετά από το ξεπούλημα και του Κυπριακού, αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει.

Πλέον δεν μιλάμε για σενάρια συνωμοσίας αλλά για απτό σχέδιο σμίκρυνσης της Ελλάδας.

Ίσως μια εκστρατεία που να καταδεικνύει ως προδότη όποιον τολμήσει να στηρίξει με την ψήφο του… την Συμφωνία των Προδοτών να σώσει την Ελλάδα στο παρά πέντε.

Διαφορετικά, σπεύστε να απολαύσετε τις ομορφιές της πατρίδας όσο είναι ακόμη ελεύθερη, διότι σε λίγο θα χρειάζεστε διαβατήριο για να το πράξετε.
πηγη 

Νεος ξυλοδαρμος Αστυνομικων. Τελειως ανισχυροι και απροστατευτοι οι Αστυνομικοι, δεν μπορουν ουτε να αυτοπροστατευθουν.......

Τα καταφερε....
Διελυσε την Αστυνομια.....
Ηταν ο ευσεβης ποθος των @ν@ρχο@πλυτων......
Δεν εχουν δικαιωμα ουτε να αυτοπροστατευθουν οι Αστυνομικοι!


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχηκαν χθες το βράδυ σε γειτονιά της συνοικίας της Χιλιαδούς στον Βόλο.
Ένας νεαρός άνδρας 31 ετών Αλβανικής καταγωγής κινούνταν μεθυσμένος και αστυνομικοί του Α.Τ.Βόλου, οι οποίοι έκαναν περιπολία τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Εκείνος αρνήθηκε, έβρισε τα όργανα της τάξης και αμέσως μετά τους επιτέθηκε. Κατάφερε μάλιστα να προκαλέσει σωματικές βλάβες και στους δύο αστυνομικούς ηλικίας 45 και 47 ετών αντίστοιχα.

Αμέσως κλήθηκαν ενισχύσεις και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας με περιπολικό έφτασαν στο σημείο προκειμένου να συλλάβουν τον… νταή.

Η επιθετικότητα του δράστη όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς κατά τη μεταφορά του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έσπασε και ένα καρτοτηλέφωνο.

Σήμερα ο 31χρονο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης, της εξύβρισης, της απειλής, της πρόκλησης απλών σωματικών βλαβών και της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, ενώ οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ο πρώτος φέρει κάκωση στο δεξί αυτί και ο δεύτερος εκδορές στο χέρι του.
πηγη 

Τα βρισκει ο Σαλεμενος τωρα, με τον Τραμπ και τα χαλαει με τον Πουτιν, ψιλο γαζι τους δουλευει με το Ανατολιτικο Παζαρι....




Σε οριακό επίπεδο επανέρχονται οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θα το πράξει ποτέ.

Στην ουσία, ο Τούρκος πρόεδρος προδίδει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στρεφόμενος εκ νέου προς την Δύση. Είναι σίγουρο πως η Μόσχα θα ανταποδώσει στην εν λόγω πρόκληση, την στιγμή που οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, και ενώ ο Ερντογάν «τρίβεται” και πάλι στις ΗΠΑ.

Από εδώ και μπρος οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες και καθοριστικές.

Δηλώσεις, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν ισχυρό ρήγμα στις ανανεωμένες σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και δεν θα το κάνει ποτέ».

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται σε μία στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι Δυτικές δυνάμεις θεωρούν τη Ρωσία ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εισβολή στην Ουκρανία, με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή και την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα δοκιμάστηκαν σε οριακό επίπεδο μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα της Συρίας με τη Ρωσία.

Μετά από διαβουλεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η διαφαινόμενη ρήξη μετατράπηκε σε αναθέρμανση των μεταξύ τους σχέσεων, με την υπογραφή μεγάλων εμπορικών συμφωνιών και συνεργασιών.

Η δε Τουρκία, έχει συμφωνήσει για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και το «πάγωμα» στην παράδοση των αεροσκαφών F-35 μετά από απόφαση του αμερικανικού Κονγκρέσου.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, κάτι δείχνει να αλλάζει στο διεθνές σκηνικό, καθώς οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Κριμαία και την «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισε, προσάρτησή της στη Ρωσία, έγιναν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφορικά με τις νέες κυρώσεις και το εμπάργκο κατά του Ιράν, από τις οποίες εξαιρούνται οκτώ χώρες, με την Τουρκία να περιλαμβάνεται στην ολιγομελή αυτή λίστα.
πηγη 

Οταν ο Βορειοηπειρώτης κρατάει όπλο, είναι ακρ@ιος, οταν το κρατάνε οι @πλυτ% είναι ήρωες....

 Δυστυχώς αυτή είναι η λογική τους...
Και δυστυχώς κανείς δεν αντιδρά και κάθε μέρα που περνά, αποθρασύνονται περισσότερο !


Όταν ένας Βορειοηπειρώτης κρατά όπλο είναι εθνικιστής. Όταν κρατάει ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί είναι ήρωες!.
Ο Κατσίφας δεν σκότωσε. Είχε όπλο, θα πει κανείς. Εκεί που μένει και με όσα αντιμετωπίζουν οι ομογενείς, το παράδοξο θα ήταν να μην είχε όπλο. Ένα όπλο μάλιστα που σύμφωνα με μια μαρτυρία, έφερε άσφαιρα.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επρόκειτο για έναν ακραίο που δεν πρέπει να ηρωοποιηθεί. Το γεγονός πως αρκετές μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι επέλεξε να πεθάνει έχοντας στα χείλη του την Ελλάδα, μάλλον δε λέει κάτι στον κάτοικο των επαναστατικών Βρυξελλών. Αλήθεια η ΝΔ πέρα από το να ζητά άπλετο φως, τι γνώμη έχει; Πρόκειται περί πατριώτη;

Περί ακραίου;

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι όταν άλλοι κρατούν όπλα στην Ελλάδα, ορισμένοι δολοφόνοι κατά συρροή λογίζονται ως επαναστάτες. Λαμβάνουν άδειες, κάνουν διακοπές, βγάζουν βιβλία και χρήματα. Άλλοι πάλι αποφυλακίζονται εκμεταλλευόμενοι καινούριους σχετικά νόμους και συνεχίζουν το…θεάρεστο έργο τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα τελικά. Και όλα αυτά τα γεγονότα, κι όλες αυτές οι προσεγγίσεις μας εξηγούν γιατί είμαστε σε ιστορική περίοδο παρακμής και συρρίκνωσης. Ίσως δε ακόμη και εξαφάνισης από το χάρτη. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών, κανενός Σόρος ή σκοτεινού διεθνούς παράγοντα διότι για να συντελεστεί ένα έγκλημα, εκτός από το θύτη, χρειάζεται και κάποιος στη θέση του θύματος.
πηγη 



Ξεκινουν γεωτρησεις στην Κυπρο οι Αμερικανοι, εδωσαν για σφαξιμο τους Κουρδους και δεν τους ενοχλει ο Σαλεμενος....

Δεν υπαρχουν φιλιες και συμμαχιες κυβερνησεων.....
Μονο συμφεροντα...
Παρτε το αποφαση !



Oι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσαν το Σάββατο την NAVTEX, με την οποία δεσμεύουν την περιοχή, στην οποία – από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου – ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα ξεκινήσει την πρώτη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 364/18 από τις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι προγραμματισμένες εργασίες για την προετοιμασία της γεώτρησης  και ως εκ τούτου καλούνται όλα τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επιδεικνύουν την ανάλογη προσοχή όταν πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά εκτιμάται ότι έχει λάβει τα κατάλληλα ανταλαγματα από την Ουάσιγκτον και δεν θα επιχειρήσει να παρενοχλήσει τις εργασίες και την γεώτρηση δυο πετρελαϊκών κολοσσών ,που έχουν επενδύσει πολλά στην έρευνα του Οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ και έχουν και την υποστήριξη των κυβερνήσεων τους.

Η αναμενόμενη γεώτρηση δίνει ισχυρή ώθηση στον συνολικό ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το μπαράζ των πολυεθνικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο FIR Λευκωσίας και στην θαλάσσια περιοχή που επικαλύπτει και το Οικόπεδο 10 ,στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα σε όσους πιθανόν έμπαιναν στον πειρασμό για προκλήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.
πηγη 

Πιστεψαν τους Αμερικανους οι Κουρδοι, τους πουλησαν ομως και τωρα τους σφαζουν οι Τουρκοι.....

Τούρκοι και Αμερικανοί μαζί.....
Οι  Κούρδοι  εκλιπαρούν για βοήθεια......
Βοηθεια ομως απο ποιον ;
Οι Αμερικανοι εβγαλαν απ εξω την ουρα τους.....
Οπως κανουν παντα......κοιτουν ψυχρα το συμφερον τους και μονο αυτο !


Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι στη ΒΔ Συρία σε Κομπάνι και ανατολικά του Ευφράτη βλέποντας για ακόμη μια φόρα τα όνειρα τους να εξανεμίζονται. Παλλαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων ακόμη και κατά των ΗΠΑ καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο από την κοινή αμερικανο-τουρκική περιπολία.

Ομως τα πράγματα για τους Κούρδους χειροτερεύουν. Τα τουρκικά ΜΜΕ "οργιάζουν" υπό το φως πολεμικών δηλώσεων Χ.Ακάρ ο οποίος είπε πως οι "Κούρδοι θα θαφτούν στα χαντάκια και τις τάφρους τους σε Μάνμπιτζ και αλλού".

"Η επόμενη επιχείρηση μας θα είναι ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά την Μάνμπιτζ" είπε ο Χ.Ακάρ.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Κομπάνι ενώ μεταφέρουν Α/Κ πυροβόλα Firtina.

Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει κανένα "fait accompli" ανατολικά του Ευφράτη αναφέρουν οι Τούρκοι αναλυτές. Τα Firtina θα βοηθήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην στόχευση μεγαλύτερων περιοχών των Κούρδων και στην "θηλιά θανάτου" που τους ετοιμάζει ο Χ.Ακάρ.

"Μέχρι τώρα τα Firtina έπληξαν κουρδικές θέσεις από το δικό μας έδαφος, τώρα θα μετακινηθούν προς το συριακό" ανέφεραν τουρκικές πηγές.

Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων YPG στην περιοχή Zor Magar δυτικά της Ayn al-Arab​.

Η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει εδώ και καιρό τα σχέδια της μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση  στα ανατολικά του Ευφράτη. Το φερέφωνο του Ε.Ρ.Τρντογάν, Ibrahim Karagul, αποκάλυψε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτεθούν ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές .

Θα αμυνθούν κατά μήκος της γραμμής Χαλέπι-Μοσούλη με στόχο την αλλαγή των συνόρων. Σε όλη δηλαδή την έκταση πάνω από αυτή τη γραμμή άμυνας.

Ο Ι.Καραγκιούλ χαρακτηρίζει την επιχείρηση αυτή πολύ σοβαρή εθνική υπόθεση παρόμοια με αυτήν του εθνικοαπαλευθερωτικού αγώνα.

Η χώρα, τονίζει, είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή την δύσκολη επιχείρηση για να σταματήσει το διαμελισμό της Τουρκίας που αποτελεί τον στόχο του άξονα  ΗΠΑ-ΡΚΚ-Ισραήλ. Μόνον έτσι θα ανατραπούν τα πολυεθνικά σχέδια  σε βάρος της Τουρκίας.​

Ο τουρκικός Στρατός σφυροκοπεί το Tal Abyad

Κουρδική στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως οι τούρκοι έπληξαν ξανά το συνοριακό πέρασμα Tal Abyad .

"Επιβεβαιώνουμε από την πλευρά μας ότι δεν πλήξαμε θέσεις του τουρκικού Στρατού" ανέφεραν οι Κούρδοι.

Το κίνημα TEV-DEM (Κίνημα για Δημοκρατική Κοινωνία), μέσω της εκπροσώπου Aldar Xelil, ανέφερε πως υπάρχει κλιμάκωση στο Tal Abyad.

"Δεν υπάρχουν αιτίες για την επίθεση αυτή. Πρόκειται για μια επιθετικότητα εναντίον δημοκρατικών στοιχείων και δυνάμεων που απλά θέλουν την επίλυση της συριακής κρίσης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας" ανέφερε.

"Η σιωπή του κόσμου κατά της Τουρκίας και των πρακτικών της είναι αρνητική εξέλιξη και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ο λαός μου έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν θα διστάσει να αντισταθεί" πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε την διεθνή κοινότητα και τους σχετικούς θεσμούς να παρέμβουν για να αποτρέψοθν κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας..

"Αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν δεδομένων των συνθηκών" ανέφερε
πηγη 

Οι Κ@τσ@πλι@δες γειτονες μας, που μεχρι χθες ετρωγαν βελανιδια, πρεπει να μαθουν οτι τους νεκρους αταφους δεν τους αφηνουν.....

Ας διαβασουν την Αντιγονη του Σοφοκλη και ισως ετσι μαθουν οτι τους νεκρους αταφους δεν τους αφηνουν.....

Οἱ ἂξεστοι γείτονές μας Ἀλβανοί, ἀμόρφωτοι μέχρι μυελοῦ ὀστέων (τουλάχιστον ἡ ἡγεσία τους) οἱ ὁποῖοι κατηγοροῦν τό ἒθνος τῶν Ἑλλήνων γιά… <ἐπικίνδυνο ψευδελληνισμό>, ἐξακολουθοῦν προκλητικότατα νά μή παραδίδουν (μέχρι στιγμῆς) τόν νεκρό τοῦ ἣρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στούς συγγενεῖς του γιά ταφή. Μάλιστα δέ, σχηματίζουν δικογραφία…κατά τοῦ νεκροῦ, οἱ ἀστοιχείωτοι, κάτι τό πρωτοφανές παγκοσμίως.

Καί ἀφοῦ δέν ὑπάρχει ἑλληνική κυβέρνηση μέ πυγμή γιά νά τούς ὑποχρεώσει νά σεβασθοῦν τούς ἂγραφους

νόμους περί τῆς ἀνάγκης τιμητικῆς ταφῆς τῶν νεκρῶν, ἀς κάνουν τόν κόπο οἱ γείτονές μας νά διαβάσουν τήν τραγωδία τοῦ Σοφοκλῆ <Ἀντιγόνη>. Ἡ ἀδελφή τοῦ Πολυνείκη ἀγνοεῖ τήν διαταγή τοῦ μωροῦ καί ἂτεγκτου Κρέοντος νά μείνει ἂταφος ὁ ἀδελφός της καί, ρίχνοντας ἡ ἲδια χῶμα, θυσιάζεται γιά τήν βαθειά της πίστη στά θεῖα, διότι ἡ ταφή τῶν νεκρῶν ἦταν πανελλήνιος νόμος, καί μόνο οἱ ἱερόσυλοι καί οἱ προδότες ἒμεναν ἂταφοι.

Ἡ τήρηση τῶν ἠθικῶν νόμων εἶναι ὑψίστη ἠθική ὑποχρέωση τῶν ἀνθρώπων ἐπί τῆς γῆς. Καί γι᾽ αὐτή τήν ἠθική ὑποχρέωση ἡ Ἀντιγόνη αὐτοκτονεῖ μέσα στό σπήλαιο, ὃπου τήν ἒκλεισε ὁ Κρέων γιά νά πεθάνει ἀπό δίψα καί πείνα.

Καί ἡ τραγωδία ἐξελίσσεται καί διδάσκει. Ὁ Αἲμονας, γιός τοῦ Κρέοντος, ἐρωτευμένος μέ τήν Ἀντιγόνη (<ἒρως ἀνίκατε μάχαν…κλπ), αὐτοκτονεῖ. Ὁ ἲδιος ὁ Κρέων αὐτοεξορίζεται καί τελικά καίγεται ζωντανός. Ἡ κάθαρση λειτούργησε σέ βάρος του. Ἀργότερα ὁ Θησέας παραδίδει τόν νεκρό τοῦ Πολυνείκη στόν λαό νά τόν θάψει μέ τιμές. Ἡ κοινωνία διαλύεται καί ὁ ἀθάνατος ποιητής θέτει τό ἐρώτημα, ἂν οἱ αἰώνιοι θεσμοί πρέπει νά γίνονται τίμημα στόν βωμό τῶν μικροπολιτικῶν ἐνδιαφερόντων.

Ἒστω καί καθυστερημένα, ἡ ἀμόρφωτη ἀλβανική ἡγεσία ἀς διαβάσει τήν <Ἀντιγόνη>, πού ἐνέπνευσε στούς αἰῶνες πού πέρασαν μέχρι τήν σύγχρονη ἐποχή τόσους καί τόσους μεγάλους πνευματικούς ἀνθρώπους, ὃπως τόν Χέγκελ, τόν Ζάν Ἀνουϊγ, τόν Μπέρτολντ Μπρέχτ, τόν Τομάσο Τραέστα, τόν Ἂρθουρ Χόνεγκερ καί πολλούς ἂλλους. Οἱ νεκροί δέν πρέπει νά μένουν ἂταφοι, ἀλλά νά θάπτονται μέ τίς πρέπουσες τιμές, διότι <τοῦτο ἐστί γέρας θανόντων> ὃπως λέει στήν Ἰλιάδα ὁ Ὃμηρος.

Οἱ Ἓλληνες δίδαξαν τόν ἠθικό τοῦτο νόμο καί τόν ἐπέβαλαν παγκοσμίως. Ὁ Ἒντι Ράμα ἀς μή τό παίζει Κρέων, δέν θά τοῦ βγεῖ σέ καλό, καί ἀς λάβει σοβαρά ὑπόψη του τίς συνέπειες τῆς ἐκκολαπτομένης τραγωδίας <Κατσίφας>, παραδίδοντας ἀμέσως τόν νεκρό στούς οἰκείους του καί στήν Ἑλλάδα.

Καί ἀκόμη θά ὑπενθυμίσουμε ἓνα ἱστορικό γεγονός ἀπό τό Βυζάντιο. Ὃταν ὁ αὐτοκράτορας Κωνσταντῖνος Ε´κατετρόπωσε τούς Βουλγάρους ὓστερα ἀπό σφοδρή θαλασσοταραχή πού κατέστρεψε τόν στόλο τους, ὁ βασιλιάς αὐτός διέταξε νά περισυλλεγοῦν μέ δίκτυα ὃλοι οἱ πνιγέντες Βούλγαροι καί ἐπιμελήθηκε ὁ ἲδιος νά ταφοῦν ἀξιοπρεπῶς. Αὐτό ὑπῆρξε διαχρονικά τό ἦθος τῆς φυλῆς τῶν Ἑλλήνων, ἀπό τῆς ὁμηρικῆς ἐποχῆς μέχρι σήμερα. Ἀς διδαχθοῦν οἱ γείτονές μας, ἐκτελεστές τοῦ ἣρωα.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ

Μεχρι και ο Σταυρος στην σημαια κινδυνευει.......Καταργουν καθε τι Χριστιανικο οι @θεοι, οι @ντιχριστοι του Τσυριζα ! ! !

Βιαζονται να προλαβουν να ολκληρωσουν την αποστολη τους.....
Ποια ειναι η αποστολη τους; 
Να σβησουν Ελλαδα και Χριστιανισμο.....



Υπάρχει τελικά θέμα κατάργησης του σταυρού από την ελληνική σημαία μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του  Συντάγματος;

Αυτό αναφέρει ο ελληνικός τύπος σε δημοσιεύματα του σήμερα.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της περιβόητης αναθεώρησης του συντάγματος αποτελούν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «έχει έρθει ο καιρός, ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά».

Αν και δεν αναφέρεται ρητά θέμα αφαίρεσης του σταυρού από την σημαία, στην ουσία όμως αυτό «περιγράφεται» με την έκφραση «ουδετεροποίση» του κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις.

Το σίγουρο είναι πως οι Έλληνες πατριώτες δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι αντιδράσεις θα είναι πολλές και σφοδρές, σε σημείο που οι υπεύθυνοι δεν θα αντέξουν την πίεση.

Ναι μεν επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στην ερμηνευτική δήλωση προστίθεται ο όρος ότι «επικρατούσα θρησκεία” δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

Υπάρχει αναφορά επίσης στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Μερίδα του ελληνικού τύπου εκτιμά ότι η αναφορά «ουδετερόθρησκο» κράτος που προτείνει η κυβέρνηση θα επιφέρει τρομερά ριζικές αλλαγές στα θρησκευτικά μας σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης πιθανόν των εικόνων από δημόσιες υπηρεσίες, της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία και πολλά πολλά άλλα.

Η σύνθετη λέξη «ουδετεροθρησκεία» στην ουσία αποβλέπει σε μια σειρά αλλαγών που θα μεταλλάξουν την στενή σχέση του σημερινού ελληνικού κράτους με την ορθοδοξία και θα την μετατρέψουν σε ένα άθεο «γαλλικού τύπου» σύστημα.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν εδώ και μεγάλο διάστημα για αυτό το σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ελλάδος με την υιοθέτηση ενός άθεου ευρωπαϊκού τύπου σύστημα.

«Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το «Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς”», ανέφερε πριν μερικές ημέρες ο βουλευτής Ν.Φίλης.

«Βγαίνοντας από μία σκληρή περίοδο μνημονιακών καταναγκασμών, είναι ανάγκη να εμφυσήσουμε στην κοινωνία δημοκρατικές αξίες και σταθερή υποστήριξη των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων … με την βελτίωση και αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος», είπε ο κ. Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

Όπως είπε, «πρέπει να είμαστε τολμηροί» και τόνισε ότι δεν μπορεί «να δημιουργείται δεύτερο συμβολικό θεμέλιο δίπλα στη λαϊκή κυριαρχία. Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το «Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς».

Αυτή η συμβολική διατύπωση παράγει αποτελέσματα, συνδυάζεται με την «επικρατούσα θρησκεία» του άρ. 3 όπως στην πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ ότι το Σύνταγμα δεν διαπιστώνει πλειοψηφούσα αλλά αποδέχεται επικρατούσα θρησκεία έναντι των υπολοίπων.

Αυτά δεν λύνονται με μεσοβέζικες λύσεις, γιατί ξανά πάμε σε δικαστήρια, εκεί λειτουργεί η «μακριά χειρ» της Εκκλησίας, λαμβάνονται αποφάσεις, πρέπει το Σύνταγμα να κρίνει το θέμα καθαρά, με βάση και την κοινωνική ωρίμανση επί του θέματος».

Από την άλλη έχουμε το εξής παράδοξο σε σχέση με άλλα δόγματα όπως τον μουσουλμανισμό κά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ, ενώ προτείνουν την διαγραφή από το σύνταγμα στα άρθρα 33 και 59 της έκφρασης «Ορκίζομαι το όνομα της ομοούσιας και αδιαιρέτου Τριάδος», διατηρούν την παράγραφο (2) που προβλέπει ότι «οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές μπορούν να ορκίζονται προς τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή δόγματος».

Δηλαδή ένας χριστιανός ορθόδοξος βουλευτής, υπουργός θα μπορεί να ορκιστεί Αγία Γραφή και αν όχι γιατί να του το απαγορεύουν; Eνώ ένας αλλόθρησκος θα δύναται και  καλώς δύναται, να ασκεί τα της θρησκείας του;

Στην ουσία θα έχουμε μια τεράστια διάκριση του χριστιανισμού σε σχέση με άλλες θρησκείες, προκαλώντας πραγματικά έκπληξη και πολλές χιλιάδες ερωτηματικά.

Επικρατούσα θρησκεία θα μπορούσε κάποιος να πει μετά την συνταγματική αναθεώρηση» ότι θα είναι η αθεΐα, μόνο σε σχέση με τους Ορθόδοξους χριστιανούς διότι όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν όπως φαίνεται το δικαίωμα να αναγνωρίζονται τα θρησκευτικά τους δικαιώματα μια χαρά.

Η αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί προφανώς μια τεράστια προσπάθεια εκδίωξης του Ιησού Χριστού από το σύγχρονο ελληνικό κράτος των μνημονίων και πιθανότατα να αποτελούσε την κύρια αποστολή αυτής της 9χρονης οικονομικής κρίσης που βιώνει τόσο βάναυσα η χώρα μας.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ισοπεδώνει Ελληνισμό και Ορθοδοξία ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να ορκίζονται ΠτΔ και βουλευτές χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα» – Κομμουνιστικό μανιφέστο από τους κυβερνητικούς), αναφέραμε ότι σε ένα νέο κομμουνιστικό μανιφέστο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικοί ζητούν οι βουλευτές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ορκίζονται χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα.

Με τη «βιτρίνα» της ανεξιθρησκείας, ισοπεδώνουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς και όλες τις εθνικές αξίες που ορίζει το ελληνικό Σύνταγμα.

Πόσα ακόμα θα αλλοιώσουν οι νεο-κομμουνιστές στο όνομα της «προόδου» και της «πολιτικής ορθότητας»; Πόσα ακόμα θα ανεχθούν οι Έλληνες;

Φωναξτε για την Μακεδονια, αν φωναξουμε εμεις θα περασουμε Στρατοδικειο, ειπαν οι Στρατιωτες στους μαθητες πριν την παρελαση.....

Φωναξαν οι μαθητες και καποιοι απ αυτους διαβαζω, απεβληθησαν.....
Η Ελλας ΧΑΝΕΤΑΙ......




"Ανατρίχιασα όταν φώναξα για την Μακεδονία μπροστά στους επισήμους". Οι μαθητές του 31ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης βροντοφώναξαν για την Μακεδονία αλλά προχωρούν και σε μια τρομερή καταγγελία.

Τα κρούσματα πληθαίνουν καθώς έχουμε το δεύτερο επιβεβαιωμένο "σιωπητήριο" που έχει επιβληθεί και δεν αφορά μόνο μαθητές αλλά και τις ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας:

Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ: "Κανείς δεν θα φωνάζει πλέον για την Μακεδονία σε παρελάσεις και γιορτές"

Απαγόρευσαν σε Έλληνες στρατιώτες να φωνάξουν για την Μακεδονία και τους απειλούν με στρατοδικείο καταγγέλλουν οι μαθητές όπως θα ακούσετε και στο βίντεο.
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ
"Δείξαμε σε όλη την Ελλάδα ότι η Μακεδονία είναι ελληνική" λένε χαρακτηριστικά οι μαθητές αλλά αποκαλύπτουν και κάτι δυσάρεστο:

"Ηρθε ένας στρατιώτης και μας είπε φωνάξτε γιατί εμάς δεν μας αφήνουν, θα μας πάνε στρατοδικείο"!

To γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο φορέας 'Ανένδοτος αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία":

"Δόθηκε εντολή στα στρατιωτικά αγήματα όχι μόνο να μην τραγουδήσουν το Μακεδονία ξακουστή αλλά να αποφύγουν γενικά να φωνάξουν οτιδήποτε.

Όταν καλούσαμε με την ντουντούκα και τις φωνές μας να τραγουδήσουν το " Μακεδονία ξακουστή" ή αν τους το απαγόρευσαν, κάποιοι κούνησαν με νόημα το κεφάλι τους.

Κάτι ακούστηκε μετά το Μακεδονία Παλλάς πολύ μακριά από τους επισήμους διότι η απαίτηση του κόσμου ήταν πάνδημη".

Πάντως και στα Τρίκαλα οι κάτοικοι ανέφεραν πως φέτος δεν ειπώθηκε το "Μακεδονία Ξακουστή" από τους σπουδαστές της ΣΜΥ.
πηγη 

Φοβουνται οι @λβ@νοι τον νεκρο Ηρωα, φοβουνται την οργη των Βορειοπηπειρωτων και τρεμουν μην επαναστατησουν......

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ 1914!!
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ....

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι αλβανικές αρχές καθώς αρνήθηκαν για δεύτερη φορά χθές να παραδώσουν τη σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή του.

Η πρώτη αίτηση από την οικογένεια του θύματος μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα απορρίφθηκε, με τις αλβανικές αρχές αυτή τη φορά να ζητούν από τον ίδιο τον πατέρα του θύματος να ταξιδέψει μέχρι τα Τίρανα προκειμένου να υποβάλλει νέα αίτηση, αλλά και κατάθεση στον εισαγγελέα.
Αλλά και η νέα αυτή αίτηση έπεσε πάλι στην αλβανική άρνηση και τώρα ο εισαγγελέας Τιράνων ζητά να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα!

Χθές το μεσημέρι ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας προσήλθε για κατάθεση στον εισαγγελέα Τιράνων, πιστεύοντας ότι θα παραλάβει και την σορό του γιου του. Κάτι όμως που δεν έγινε, με τους :Αλβανούς να κρατούν ιδιαίτερα προκλητική έως εχθρική στάση.

Αργά το βράδυ επέστρεψε μαζί τους υπόοιπου συγγενείς που τον συνόδευαν στους Βουλιαράτες…

Στο μεταξύ, νωρίτερα χθές, ο Εισαγγελέας Τιράνων σχημάτισε δικογραφία κατά του… νεκρού ομογενή ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.

Κι αυτό είναι το λιγότερο. Οι Αλαβνοί υποψιάζονται ότι η κηδεία του Εθνομάρτυρα Κατσίφα μπορεί να αποτελέσει σπίθα για επανάσταση στην Βόρειο Ήπειρο που θα εξαναγκάσει την επαναφορά του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και των Αρχών που κατακτήθηκαν με τον νικηφόρο ξεσηκωμό του 1914.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ενταφιασμό
Στελέχη της ελληνικής αστομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την Aλβανική αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ’ ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.
πηγη 

Αρχισε να ρεει πετρελαιο στην Ζακυνθο μετα τον σεισμο.....

Μην απορειτε λοιπον γιατι μας χρεωκοπησαν .....
Μην σας φανει παραξενο αν αρχισει να την διεκδικει ο Σαλεμενος....



Πετρέλαιο στη θάλασσα του Μαραθία μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ

 Ένα φαινόμενο που ανάγεται στα βάθη της αρχαιότητας και που εντείνεται μετά από μεγάλους σεισμούς στην περιοχή

Ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθία, στη Ζάκυνθο, καθώς μετά την εκδήλωση του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ, η επιφάνεια της θάλασσας γέμισε πετρέλαιο!

Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους, το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά μετά τον σεισμό είναι πολύ πιο έντονο και σε καθημερινή βάση.

Τι συμβαίνει στην περιοχή της Ζακύνθου; Η απάντηση έχει δοθεί πριν από χιλιάδες χρόνια. Όπως αναφέρει ο «πατέρας της Ιστορίας», ο μεγάλος αρχαίος ιστορικός, ο Ηρόδοτος, στο σημείο αυτό ανάβλυζε πετρέλαιο, το οποίο οι κάτοικοι της Ζακύνθου, την εποχή εκείνη, αποκαλούσαν «νάφθα». Το χρησιμοποιούσαν δε, για τη στεγανοποίηση των καραβιών τους, παρασκευάζοντας πίσσα.

Ανάλογη έρευνα έχει κάνει και ο Δρ. Φυσικής και Ερευνητής Σεισμολογίας Γ. Κοπανάς, στο βιβλίο «Οι Σεισμοί της Ζακύνθου», αναφέροντας ότι το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στους μεγάλους σεισμούς του 1636, 1791 και 1840.

Τους Ελληνικους πυραυλους S300, θελουν οι Αμερικανοι να μελετησουν, για να κανουν τα αεροσκαφη F35 τα που θα δωσουν στην Τουρκια, αορατα....

Και δυστυχως η κυβερνηση που εχουμε αποτελειται απο Οσφυοκαμπτες και θα χασουμε και αυτο το πλεονεκτημα που εχουμε.....
Ειναι ικανοι να τους δωρισουν....

Η ανάπτυξη των  S-300 στη Συρία έχει προκαλέσει προσβληματισμό σε ΗΠΑ και  Ισραήλ. Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει η πληροφορία ότι οι Αμερικανοί αναζητούν S-300 για να κάνουν δοκιμές και να είναι βέβαιοι ότι “δεν βλέπουν” το F-35. Οι φήμες ανέφεραν ότι είχαν θέσει το αίτημα χρήσης και των ελληνικών S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη. Δημοσίευμα αναφέρει ότι και οι Ισραηλινοί ζήτησαν από την Ελλάδα το ίδιο, προσφέροντας μάλιστα και χρήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα της Ινδίας EurAsian Times,  “το Πεντάγωνο κάνει πρόσθετες  δοκιμές στο μαχητικό αεροσκάφος  F-35  ,για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι ορατό από τα ρωσικά αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα.

“Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί προσπάθησαν να κάνουν το αεροπλάνο αόρατο δεν σημαίνει ότι το ΄χουν καταφέρει. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ξαφνικά την ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές στο F-35. Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν στην απόλυτη εξαφάνιση του  F-35 έναντι των συστημάτων αεράμυνας S-300 “,γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

“Το F-35 Lightning II αναπτύχθηκε με στόχο να αντιμετωπίζει το σύστημα S-300 στο οποίο  είχαν ήδη πρόσβαση οι ΗΠΑ. Μόλις το Ιράν άρχισε να διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά του S-300, το Ισραήλ κατέβαλε στην Ελλάδα πολλά χρήματα για να έχει πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα για να τα μελετήσει. Εκτός αυτού, οι Αμερικανοί αγόρασαν τμήματα του συστήματος μέσω της Λευκορωσίας.
Ωστόσο, το σύστημα S-300 που έλαβαν οι Αμερικανοί “τέθηκε σε λειτουργία το 1978 και η διαφορά μεταξύ της σύγχρονης τεχνολογίας και εκείνης του 1978 είναι τεράστια».

Σχολιάζοντας τις παραδόσεις S-300 στη Συρία, οι EurAsian Times κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “ενίσχυσαν σοβαρά τη αεροπορική άμυνα της Συρίας, αλλά μόνο σε μία περιοχή, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε ότι παραδόθηκαν μόνο τέσσερα συστήματα .
Η ισραηλινή αεροπορία είναι αρκετά μεγάλη και καλά εξοπλισμένη για να αντέξει αυτή την προστασία. Ωστόσο, ο κίνδυνος απωλειών, σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πολύ υψηλότερος. ”

Ο πρώην γενικός διευθυντής του κεντρικού γραφείου σχεδίασης του ομίλου Almaz-Antei, Ιγκόρ Ασκουρμπιέλι, δήλωσε ότι τμήμα της τεχνολογίας των S-300 έχει κλαπεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι  δοκιμές πλήρους κλίμακας των  F-35 Lightning II θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο και όχι το Σεπτέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί νωρίτερα λόγω της αποτυχίας της Lockheed Martin να αναβαθμίσει εγκαίρως το λογισμικό του αεροσκάφους .
Συνολικά, το Ισραήλ θα παραλάβει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35A Lightning II από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία, μετά από αναβάθμιση, θα μετονομαστούν σε F-35I Adir. Επί του παρόντος, το Ισραήλ έχει οκτώ τέτοια αεροσκάφη.

Το σύστημα S-300PM, που διατίθεται στη Συρία, βασίζεται στο συγκρότημα S-300PS, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στη Ρωσία το 1993.
Το αναβαθμισμένο σύστημα είναι ικανό να καταστρέψει αεροσκάφη σε απόσταση μέχρι 200 ​​χιλιομέτρων.
πηγη 

ΡΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ....ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!Απο την μια οι γυφτοσκ@πι@νοι απο την αλλη τα @λμπ@ν@ και τα μεμετια....Μπραβο σας ρε Τσυριζ@ιοι....<<τα καταφερατε....

Ασχημα πολυ τα πραγματα....για την χωρα μας!!!Ερχονται πολυ δυσκολες καταστασεις....ετσι οπως μας εμπλεξαν οι @ριστεροφ@σιστες!!!Με την καταστροφικη εξωτερικη πολιτικη τους....καταφεραν μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα να μας εχουν ανοιξει 3 μετωπα!!!Αλβανια Σκοπια Τουρκια!!!Η κατασταση με ολους αυτους τους υποτιθεμενους φιλους μας και <<συμμαχους μας>>ειναι δραματικη....και δυστυχως θα ζησουμε στο αμμεσο μελλον τραγικες καταστασεις!!!!και ολα αυτα ....γιατι η Ελλαδα εχει @νθελληνες πολ......ους!!!!

«Γεωπολιτική καταιγίδα»: Ολική κατάρρευση της Βαλκανικής πολιτικής της χώρας εν μέσω τουρκικών απειλών πολέμου

 Επί μια βδομάδα παραμένει άταφος ο ήρωας Κ.Κατσίφας με την Αλβανία αντί να "κλείνει" την υπόθεση, να την διατηρεί πυροδοτώντας εκ νέου την ένταση με προκλητικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν από τα Σκόπια οι τροποποιήσεις που ενισχύουν τον "μακεδονικό λαό" και την "μακεδονική μειονότητα".

Τα δύο αυτά περιστατικά δείχνουν με τον πιο φανερό τρόπο την ολική κατάρρευση της βαλκανικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας εν μέσω κρίσιμων μάλιστα εξελίξεων και στα ελληνοτουρκικά, με μια Άγκυρα να απειλεί ανοιχτά και να διεκδικεί ότι μπορεί να φανταστεί κανείς φτάνοντας μέχρι....νότια Κρήτης.

Επί της ουσίας, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί το κοντινό μέλλον με 3 μέτωπα ανοιχτά, Τουρκία, Αλβανία και....Σκόπια καθώς οι εξελίξεις στις μεταξύ μας σχέσεις δεν είναι απλά καλές αλλά προοιωνίζουν πολύ άσχημες εξελίξεις.

Οι αλβανικές αρχές βρίσκονται εκτός ελέγχου πιθανότατα με "τουρκικό δάχτυλο". Δεν είναι τυχαίο πως πριν ξεκινήσουν όλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε επισκεφτεί τα Τίρανα για διαβουλεύσεις με τον Ε.Ράμα και "μενού" την Ελλάδα.

Οι Αλβανοί όχι μόνο αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να παραδώσουν τη σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή του, αλλά ζήτησαν από τον ίδιο τον πατέρα του θύματος να ταξιδέψει μέχρι  τα Τίρανα προκειμένου να υποβάλλει νέα αίτηση και κατάθεση στον εισαγγελέα.

Πλέον ζητούν και να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα που ζει με την 13χρονη κόρη στην Κρήτη.

Χτες το μεσημέρι ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας προσήλθε για κατάθεση στον εισαγγελέα Τιράνων, πιστεύοντας ότι θα παραλάβει και την σορό του γιου σήμερα.Κάτι όμως που δεν έγινε, με τους Αλβανούς να κρατούν ιδιαίτερα προκλητική έως εχθρική στάση.

Στο μεταξύ, χτες ο Εισαγγελέας Τιράνων σχημάτισε δικογραφία κατά του... νεκρού ομογενή ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Τι άλλο θα δούμε;

Από την πλευρά του ο Παντελή Μάικο, ο Αλβανός υπουργός διασποράς τον οποίο η Ελλάδα είχε βοηθήσει με αποστολή C-130 το 1999 για να μεταφέρει την γυναίκα του στην Αθήνα από τα Τίρανα για να γεννήσει, βρίζει την Ελλάδα!

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο "Ο ψευδο-ελληνισμός ειναι η αιτία της βίας στα Βαλκάνια…"! και τονίζει:

"Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου άνδρα που ενώ είναι Αλβανός  διαποτίστηκε (μεταμορφώθηκε)  σε ψευδο-Έλληνα. Στην Ελλάδα πρέπει να ειπωθεί ισχυρά ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μία από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποστασιοποιηθεί από μια τέτοια πράξης τρομοκρατίας και να ζητήσει συγνώμη. Το Ελληνικό Κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ότι εδώ και δύο αιώνες παραβιάζει τα δικαιώματα των σύγχρονων  Ελλήνων, οι οποίοι είναι Αρβανίτες  ή Αλβανοί στο όνομα ενός σύγχρονου ψευδο-ελληνισμού(helenizmi modern krejte fallco)".

"Σφαλιάρα" και από τα Σκόπια: «Μακεδονικός Λαός» και παράθυρο για «μακεδονική μειονότητα» - Αυτή είναι η συνταγματική τους αλλαγή!

 Μείζον ζήτημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί μια τουλάχιστον από τις τροπολογίες που προτείνει προς έγκριση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζαεφ.

Συγκεκριμένα, σοβαρό ζήτημα τίθεται με την εξαίρεση του άρθρου 36, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των προβλέψεων για την «Μακεδονική Ταυτότητα» και τους «Μακεδονικούς Απελευθερωτικούς Αγώνες», από τις συνταγματικές αλλαγές που ενέκρινε η κυβέρνηση Ζάεφ στο πλαίσιο των προβλέψεων της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα η ειδική αναφορά που γίνεται σε όσους «εκπατρίσθηκαν και φυλακίσθηκαν για την Μακεδονική Ταυτότητά τους…», παραπέμπει στους αλυτρωτισμούς των «Αιγαιατών Μακεδόνων»

Άρθρο 36

«Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους…».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που γίνονται γνωστά, εκτός αυτής της εξαίρεσης η μια εκ των τροπολογιών ισχυροποιεί την «Μακεδονική Ταυτότητα» όπως είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ενώ υπάρχει έμμεση επανάληψη της διάταξης που παραπέμπει σε «μακεδονικές μειονότητες».

Η τροπολογία αναφέρει ότι:

«Η Δημοκρατία προστατεύει και εγγυάται την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδονικού Λαού. Η Δημοκρατία φροντίζει τα μέλη του Μακεδονικού λαού που ζει στο εξωτερικό…».

Επίσης διατηρείται αναλλοίωτο το άρθρο του Συντάγματος το οποίο κάνει λόγο για «Μακεδονική γλώσσα».

Είναι σαφές ότι ακόμη και στην τροπολογία που προβλέπει την μέριμνα για τα «μέλη του Μακεδονικού Λαού που ζει στο εξωτερικό» και ενώ έχει προηγηθεί η αναφορά σε «πολίτες της Δημοκρατίας που ζουν στο εξωτερικό» χρησιμοποιείται ο όρος αυτός που παραπέμπει σε «Μακεδονικό Έθνος» και σε «μακεδονικές μειονότητες» και δεν χρησιμοποιείται ο σωστός όρος με αναφορά σε «Διασπορά».

Με τις χτεσινές τροπολογίες ουσιαστικά η σκοπιανή πλευρά αλλάζει την συνταγματική ονομασία, αλλά διατηρεί και μάλιστα με ανανεωμένες και ρητές αναφορές στα βασικά στοιχεία της «μακεδονικής ταυτότητας», την «μακεδονική γλώσσα», τον πολιτισμό, την ιστορία του «Μακεδονικού Λαού».

Και μάλιστα αυτή η τροπολογία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κανείς στην Ελλάδα δεν αντιλήφθηκε τι συνιστά η εξαίρεση του άρθρου 36 από την αλλαγή  του όρου «Μακεδονία με το «Βόρεια Μακεδονία»?

πηγη



ΡΕ ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!ΑΧΟΥΡΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!Ουτε να αρρωστησει κανεις δεν μπορει!!!!..Αυτη ειναι η <<Για πρωτη φορα αριστερα....

ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!Κακο χαλι στα νοσοκομεια της χωρας!!!Καταγγελιες απο την ΠΟΕΔΗΝ....για την λειτουργια των νοσοκομειων....με παραδειγμα το Αττικον!!!Ασθενεις σε ραντζα στους διαδρομους, χαλασμενοι τομογραφοι,  διακοπη χημειοθεραπειων.....και τοσα αλλα!!!Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του ελαχιστου προσωπικου ...λειτουργει...<<οπως λειτουργει>>το νοσοκομειο!!!Η εγκαταλειψη του χωρου υγειας απο την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.....σε ολη της το <<μεγαλειο>>!!!!!Που ειναι τωρα οι λεγομενες αριστερες ανθρωπιστικες οργανωσεις.....να φωναξουν για την κατασταση αυτη????Αλλα ξεχασα.....δεν ειναι <<λ@θρομετ@ν@στες>>...να τρεξουν και να τους υπερασπιστουν!!!!

 Πάνω από 100 ράντζα στους διαδρόμους του «Αττικόν» - Χωρίς χημειοθεραπεία μένουν οι ασθενείς!!

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει έλλειψη ραντζών, έλλειψη προσωπικού και χαλασμένο εξοπλισμό στο νοσοκομείο Αττικόν
Το οτι το δημόσιο σύστημα υγείας στραγγαλίζεται τα τελευταια χρόνια λόγω της υποχρηματοδότησης απο το κράτος και τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει ήδη τους ετήσιους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς τους και προσπαθούν να λειτουργήσουν με τα ψίχουλα των έκτακτων επιχορηγήσεων δεν ξενίζει -δυστυχώς- κανέναν. Αυτό που ξενίζει όμως και -ευτυχώς για τα αντανακλαστικά μας- δεν συνηθίζεται είναι το σκηνικό της απελπισίας, της ταλαιπωρίας, της εγκατάλειψης των ασθενων στο ΕΣΥ, παρα τις φιλότιμες προσπαθείς των εργαζομένων.

Οι εικόνες που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και οι καταγγελίες της για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου Αττικόν, αποτελούν μια ακόμη θλιβερή απόδειξη.

 Τα ράντζα που απλώνονται σημερα, μετα την εφημερία, του μεγάλου νοσοκομείου με τις πανεπιστημιακές κλινικές, στους ορόφους έξω απο τους θαλάμους, μαρτυρούν περίτρανα τη δυσλειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλα και τα κενά και τις ελλείψεις όλου του συστηματος.

Σε κάθε εφημερία στο Αττικόν, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πηγαίνιυν πάνω από 1.200 ασθενείς εκ των οποίων εισάγονται για νοσηλεία περί τους 200, με τους μίσους εξ αυτών όμως να εχουν και κρεβάτι.

 Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν, καθώς ειναι μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.

Ενδεικτικά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οτι οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους).

Την επόμενη κάθε εφημερίας το Ατττικόν γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.

 Καταγγελίες για διακοπή χημειοθεραπειών

Η έλλειψη κονδυλίων στο Νοσοκομείο θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.

 Χαλασμένος εξοπλισμός

Ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση.

«Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αλλα και ο στεφανιογράφος είναι εκτος λειτουργίας τις τελευταίες δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Αυτο μεταφράζεται σε μείζονα κίνδυνο για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που πηγαίνουν στο Αττικον προκειμενου να αντιμετωπιςτει το καρδιολογικό πρόβλημα.

πηγη

...ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ Φ@ΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ??>>...ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤ@Ν@ΣΤΕΣ!!!!Μια μια χωρα αποχωρει απο το συμφωνο του ΟΗΕ.....ΕΜΕΙΣ???...Ουτε λογος φυσικα.......

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Ξυπνανε οι χωρες στην Ευρωπη....και μια μια αποχωρει απο το συμφωνο για το μεταναστευτικο του ΟΗΕ.Η Πολωνια ανακοινωσε οτι θα αποσυρθει απο την συμφωνια......οπως εκανε η Ουγγαρια,Τσεχια.....Η Ουγγαρια μαλιστα χαρακτηρισε <<επικυνδυνο>>το συμφωνο αυτο λεγοντας οτι υποκινει πολλες χιλιαδες λ@θρομετ@ν@στες να εισβαλουν στην Ευρωπη.....Βεβαια....για εμας.....ουτε λογος να γινει!!!!!......Εχουν φροντισει οι <<@ριστεροφ@σιστες >>!!!!.......

«Nτόμινο» αποχωρήσεων από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση: Μετά την Τσεχία εκτός Πολωνία και... Κροατία!

 "Ντόμινο" αποχωρήσεων από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση .Μετά την Τσεχία πήρε σειρά η Πολωνία ενώ η "έκπληξη" ακούει στο όνομα Κροατία. Όλες οι χώρες "ξυπνάνε"...

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα ότι η Πολωνία θα αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας.

«Είναι πολύ πιθανόν η Πολωνία, όπως η Αυστρία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ, να μην μετάσχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο», είπε ο Μοραβιέτσκι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη Βαρσοβία.

 «Οι κανόνες μας, οι αρχές μας σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι αποσύρεται και χθες ακολούθησε το παράδειγμά της και η Τσεχία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar-Kitarovic, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ αυτή τη συμφωνία και αποχωρεί ενώνοντας δυνάμεις με ΗΠΑ, Ουγγαρία και Αυστρία.

Μετά από ερώτηση που της έγινε, η πρόεδρος Grabar-Kitarovic είπε:

"Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα".

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν Σλοβακία, Ιταλία και πιθανόν η Αυστρία.

Το Σύμφωνο εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ (εκτός των ΗΠΑ) τον περασμένο Ιούλιο, μετά από διαπραγματεύσεις 18 μηνών. Είναι προγραμματισμένο να επικυρωθεί στην ειδική σύνοδο που θα φιλοξενηθεί στο Μαρακές στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Η Ουάσινγκτον είχε αποσυρθεί από τα τέλη του 2017 με το αιτιολογικό ότι το σύμφωνο αυτό περιλάμβανε όρους αντίθετους με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά της χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το σύμφωνο, εκτιμώντας ότι «θα υποκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους» να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης.

πηγη

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Εφτα <λ@θροζω@> βιασαν μια δεκαοκταχρονη και δυστυχως υπαρχουν <ανθρωποι> που τους υποστηριζουν.....

«Οδομαχίες» στο Φράιμπουργκ μετά τον βιασμό της 18 χρονης από 7 Σύρους πρόσφυγες και έναν Γερμανό!

Δεξιοί και αριστεροί πολίτες συγκρούονται με αφορμή το ειδεχθές έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη

Επεισόδια σημάδεψαν τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Φράιμπουργκ, που πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο του φρικτού βιασμού μιας 18χρονης κοπέλας από εφτά Σύρους πρόσφυγες και ένα Γερμανό, ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει την διεθνή κοινή γνώμη.

Ο ομαδικός βιασμός της νεαρής κοπέλας επί τέσσερις ώρες, έξω από κέντρο διασκέδασης, αφού ένας από τους δράστες τής χορήγησε χάπι Ecstasy για να χάσει τον έλεγχο του σώματός της, έχει σοκάρει τους Γερμανούς πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εχθές, περίπου 500 υποστηρικτές της ακροδεξιάς παράταξης Εναλλακτική για τη Γερμανία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματός τους, και συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι «για τα εγκλήματα που διαπράττουν μετανάστες» και ζητώντας αυστηρότερους ελέγχους για τους αιτούντες άσυλο.

Το κάλεσμα του ακροδεξιού κόμματος είχε ως αποτέλεσμα να διοργανωθεί στο ίδιο σημείο αντιδιαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του AfD και κατηγορώντας το για «ρητορική μίσους».

Σύντομα τα πνεύματα οξύνθηκαν, και οι διαδηλωτές (που περιλάμβαναν μέλη αναρχικών ομάδων) συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και μέλη του AfD.
πηγη 

ΑΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!.....ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΕΜΕΝΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ!!!!

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!Εαν τολμησετε να απειλησετε την Κυπρο.....ειναι σαν να τα βαζετε με εμας!!!!Αυτο διαβιβασε στα μεμετια.....ο υφυπουργος του Ισραηλ!!Συνεστησε στην Τουρκια να σεβαστει το Διεθνες Δικαιο....για να μπορεσουμε ολοι να συνεργαστουμε !!!

Ηχηρό μήνυμα Τελ Αβίβ προς Άγκυρα: «Εάν απειλήσετε την Κύπρο τότε είναι σαν να απειλείτε Ισραήλ και Ελλάδα»

Ξεκάθαρη ήταν η θέση που διατύπωσε το Ισραήλ -και μάλιστα απο κυπριακού εδάφους- εναντίον των συνεχών απειλών της Τουρκίας κατά της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, μέσω του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ του Ισραήλ για θέματα Δημόσιας Διπλωματίας Michael Oren.

Με τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ότι θα απαντήσει στρατιωτικά σε περίπτωση που οι τρεις χώρες προχωρήσουν σε εκμετάλλευση του τεμαχίου 7 στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το γενικότερο κλίμα που φτιάχνει η Άγκυρα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ο Ισραηλινός υφυπουργός ήταν σαφής:

«Η απειλή κατά της Κύπρου είναι απειλή κατά της τριμερούς», είπε μεταξύ άλλων ο Oren κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, στην Λευκωσία.

 Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Oren ήταν τα εξής:

- Τρίγωνο σταθερότητας ασφάλειας με Ελλάδα και Κύπρο

- Ασφάλεια θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση

- O EAST MED (σ.σ. ο ευρωμεσογειακός δηλαδή αγωγός που ν «πονάει» την Τουρκία») στρατηγικός πυλώνας συνεργασίας

- H ενέργεια δίδει την δυνατότητα να ενώσουμε δυνάμεις.

- Ευρωασιατικός Interconnector.

- Είμαστε ακόμη στην αρχή σε αυτή τη συνεργασία

- Είναι σημαντικός παίκτης η Τουρκία αλλά αν συνεχίσει ο Ερντογάν την ίδια πορεία, τότε θα ενισχύσουμε την τριμερή σε τετραμερή με τις ΗΠΑ αλλά και με άλλες χώρες.

- Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία για να έρθει πιο κοντά στο κοινό όραμα.

- Η απειλή κατά της Κύπρου είναι απειλή κατά της τριμερούς.

- Αυτή την περίοδο  διεξάγεται άσκηση δοκιμή αντιμετώπισης προκλήσεων.

Ειδικότερα για το τελευταίο η ομιλία του Ισραηλινού υπουργού συνέπεσε με την ολοκλήρωση των ασκήσεων «ΙΑΣΩΝ –2018» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ-2018» μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ.

Στην κοινή άσκηση Κύπρου και Ισραήλ, επίλεκτες ομάδες του στρατού, πραγματοποίησαν ασκήσεις, με σενάρια που έχουν να κάνουν κυρίως με την τρομοκρατία, αλλά και πάσης φύσεως άλλων απειλών.


Οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σε αυτές συμμετείχαν Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ -2018», έγινε συνεκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, με την άσκηση «ΙΑΣΩΝ» πραγματοποιήθηκε η άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 2018», η οποία αφορούσε σε συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, εξάσκηση στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο-ποικιλόμορφο έδαφος, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών. Σε αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις ειδικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Για την υλοποίηση των ασκήσεων αυτών κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δυνάμεων και μέσων της Εθνικής Φρουράς και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αποτελούν το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας που επιτελείται μεταξύ των δύο υπουργείων Άμυνας στον τομέα των ασκήσεων τα τελευταία χρόνια».


Οι δηλώσεις Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο συνέδριο τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό της ρόλο και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση των ενεργειακών της σχεδιασμών, ενώ παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητά του να συνεργαστεί «εποικοδομητικότατα» με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται ότι συζητά συνομοσπονδία, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι δύο κοινότητες έχουν ανησυχίες.

Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, ανησυχούν ότι μπορεί οι Ελληνοκύπριοι να καταχραστούν των δικαιωμάτων λόγω πλειοψηφίας, και να επιβληθούν επί της τ/κ κοινότητας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, και οι Ελληνοκύπριοι έχουν εξίσου μια μεγάλη ανησυχία, αν με τα δικαιώματα που διεκδικούν οι Τ/κ για προστασία τάχα των δικών τους δικαιωμάτων, μπορεί να μη λειτουργήσει ποτέ η λύση που θα εξευρεθεί. Δηλαδή, εξήγησε, η θετική ψήφος που διεκδικούν για κάθε απόφαση είτε της Κυβέρνησης, είτε των θεσμικών οργάνων της πολιτείας να οδηγεί σε αδιέξοδα, τα οποία τελικά θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της νέας κατάστασης πραγμάτων.

πηγη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙ@ΝΟΙ!!!!

<<ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ....>>Σε μεγαλες περιπετειες μπαινει η χωρα μας υστερα απο την Εθνοπροδοτικη συμφωνια των Τσυριζ@νελ!!!!!Με τροπολογια στο συνταγμα τους οι γυφτοσκοπι@νοι......μιλουν ευθεως για <<προστασια των Μακεδονων>>.....δειχνοντας ετσι οτι υπαρχει δηθεν<<μειονοτητα>>στην Βορειο Ελλαδα!!!Δυστυχως....απο την καταπτυστη αυτη συμφωνια....η Ελλαδα μπαινει σε εναν κυκεωνα......με απροβλεπτες συνεπειες!!!!Και αυτο ...ειναι μονο η αρχη!!!!Τα παντα μπορουν τωρα να διεκδικησουν οι γυφτοσκοπι@νοι!!! Ιστορια...πολιτισμο...εμπορικα σηματα και χρησεις.....!!!!....Και ολα αυτα εξαιτιας της @ριστεροφ@σιστικης κυβερνησης των Τσυριζ@νελ!!!!

Ο ορισμός του αλυτρωτισμού: Δικαίωμα «προστασίας» των «Μακεδόνων» θεσμοθετούν οι Σκοπιανοί στο Σύνταγμά τους.

Με μία αλυτρωτική τροπολογία αντικαθιστά άλλη στο σκοπιανό Σύνταγμα ο Ζ.Ζάεφ με βάση την οποία τα Σκόπια δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να «προστατεύουν» τους «Μακεδόνες» όπου κι αν βρίσκονται δείχνοντας έτσι και την δήθεν «μειονότητα» που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

Ανοίγουν έτσι «πόρτα» για μελλοντικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας αλλά και για μελλοντικές προσπάθειες «αναδιαπαιδαγώγησης» των κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας για τι πραγματικά είναι.

Συγκεκριμέμνα στην τέταρτη τροπολογία από τις 4 συνολικά που θα αλλάξουν, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, «πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται πως η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό, και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους».

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η τροπολογία αυτή αναφέρεται στη διασπορά της χώρας, όπου η φροντίδα του κράτους γι΄ αυτήν, γίνεται πλέον με ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό τρόπο.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν βγει πλείστα δημοσιεύματα στην Γερμανία που αναφέρονται σε δήθεν «Μακεδόνες» που καταπιέζονται από το ελληνικόμ κράτος και ότι έχουν δικαίωμα να παίζουν «μακεδονική» μουσική και να μαθαίνουν τα «μακεδονικά» στο σχολείο.

Από την αρχή είχαμε αναφέρει την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα από την Συμφωνία των Πρεσπών αφού με την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας ουσιαστικά αναγνωρίσαμε από μόνοι μας εθνική μειονότητα εντός των ελληνικών εδαφών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σκοπιανό καθώς το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων υιοθέτησε σήμερα τις τροπολογίες του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, οι τροπολογίες αυτές είναι συνολικά τέσσερις και θα κατατεθούν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, σημειώνει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει κάτι το αμφισβητήσιμο σε αυτές τις τροπολογίες, πέραν των συμφωνηθέντων, και αυτές, όπως είπε, είναι διατυπωμένες με απλό και σαφή τρόπο και σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα.

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αφορά την αλλαγή της ονομασίας της χώρας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η νέα ονομασία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ θα αναφέρεται παντού στο Σύνταγμα της χώρας, εκτός από το άρθρο 36, όπου υπάρχει μία ιστορική διάσταση.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το προοίμιο του Συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (σ.σ. Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της "Μακεδονίας", από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Με την τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών, και με αυτήν, όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, παρέχονται ισχυρότερες εγγυήσεις για τον σεβασμό και το απαραβίαστο των συνόρων με την Ελλάδα, αν και ισχύει για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η ΠΓΔΜ.

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει καμία άλλη μειονότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα αλβανικής μειονότητας, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο αλβανική «παροικία»  δηλαδή Αλβανοί που εργάζονται στην χώρα δεν διαβιούν σε αυτή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη καθώς πρόκειται με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης για θρησκευτική μειονότητα και τίποτε άλλο.

Αντίθετα υπάρχουν δίγλωσσοι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα που μαζί με τα ελληνικά μιλούν και σλαβικά. Είναι τα σλαβικά τα οποία οι Σκοπιανοί έχουν «βαφτίσει» ως «μακεδονικά» και πλέον εμείς με την δική μας υπογραφή τα νομιμοποιήσαμε ως τέτοια και αναγνωρίσαμε την «μακεδονική» ταυτότητα.

Έτσι πλέον με βάση το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού οι σλαβόφωνοι δίγλωσσοι Έλληνες, κάποιοι από αυτούς, θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και να έχουν απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα «εθνικά μειονοτικά» τους δικαιώματα.

Από την στιγμή μάλιστα που διαβιούν στην ελληνική Μακεδονία εδώ και αιώνες μπορούν να ονομάζονται μειονότητα.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τώρα υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, έχει αυτομάτως δώσει το δικαίωμα στην γένεση μιας «εθνικής μειονότητας»

Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ: Αυτοπροσδιορισμός, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, Θρησκευτική ετερότητα, Γλώσσα, Εκπαίδευση. Τομείς με ζωτική σημασία για τη διατήρηση της (εθνικής) ταυτότητας και της μειονοτικής συνείδησης
των μειονοτήτων ανά την Ευρώπη θεωρούνται εκ των ουκ άνευ.

Το Άρθρο 14 ανφέρεται στην απαγόρευση τωv διακρίσεωv

Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλoυ, φυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως.

Αλλά και πολλές διατάξεις της ΕΣΔΑ, αν και δεν αναφέρονται αποκλειστικά στις μειονότητες, προσφέρουν ένα επαρκές πέπλο προστασίας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Για παράδειγμα, η χρήση των διατάξεων των άρθρων της ΕΣΔΑ : 6 (δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης), 9 (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), 10 (ελευθερία έκφρασης), 11 (ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι) και 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της μειονοτικής προστασίας.

Στην μειονότητα της Θράκης μας καλύπτει η Συνθήκη της Λωζάνης η οποία την χαρακτηρίζει ως θρησκευτική, εδώ όμως δεν μας καλύπτει καμία συνθήκη.

Τα προβλήματα από την Συνθήκη των Πρεσπών μόλις άρχισαν καθώς πλέον οι Σκοπιανοί μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε θελήσουν, όπως Ιστορία, Πολιτισμό, εμπορικά σήματα και χρήσεις και εν τέλει να ισχυριστούν, όπως ήδη κάνουν ότι στην ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα.

Ήδη κυκλοφορεί ένα ύποπτο ρεπορτάζ από την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που τιτλοφορείται: «Μουσική παράσταση στο Meta – Theater – Ρέκβιεμ για ένα χωριό», όπου αναφέρεται “καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα σε χωριά της Βορείου Ελλάδας”!

Η συγκεκριμένη εφημερίδα διαρρέει παραδοσικά απόψεις της γερμανικής καγκελαρίας και εκφράζει απόψεις της, ενώ συνδέεται με think tank που σχεδιάζουν και εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική.

Δεν είναι ένα τυχαίο δημοσίευμα.

Σαφέστατα κάνει αναφορά σε «καταπιεσμένους Μακεδόνες» και συνεπώς τους «δίνει» το δικαίωμα για ένωσή τους με τα Σκόπια

Πρόκειται για την αναγγελία μίας παράστασης που δόθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη του Μονάχου και στο πλαίσιο του προγράμματος του θεάτρου και της εταιρίας θεατρικών παραγωγών  ‘Meta – Theater’ που εδρεύει στο Μόναχο.

Η γερμανική εφημερίδα μιλάει για τη “μυστική μακεδονική κουλτούρα” της καταπιεσμένης “Μακεδονικής μειονότητας της Έδεσσας”!

΄Φυσικά δεν πρόκειται για τυχαίο ρεπορτάζ καθώς ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν την μελλοντική αυτονόμηση της Μακεδονίας και της ένωσής της με τα Σκόπια αφού θεωρούν την Ελλάδα ύποπτη χώρα ως εμπόδιο για τα συμφέροντά τους.

πηγη

Νατος ο Ανθελληνας Μ@στουρης @λβ@νος Πρωθυπουργος, που θελει την Ηπειρο δικη του....

ΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ στην ΚΟΚΑ ο Αλβανός πρωθυπουργός.....
Λιωμένος στην άσπρη σκόνη με το όπλο δίπλα του....
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που ΚΑΝΕΙ το ΓΥΡΟ του διαδικτύου.....

Η φωτογραφία με τον Ράμα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral στα σόσιαλ μίντια με πλήθος σχολίων από τους χρήστες. Τώρα αν πρόκειται ή οχι για φωτομοντάζ αυτό μπορεί να μας το απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Υπενθυμίζουμε δημοσίευμα από την 1η Μαρτίου 2018

Αλβανία: Εμπλέκουν τον Έντι Ράμα με εμπόριο 600 κιλών κοκαΐνης

Σε νέο σκάνδαλο με ναρκεμπόρους εμπλέκει η αντιπολίτευση τον Έντι Ράμα, καθώς στην Αλβανία, εντοπίστηκε ποσό- ρεκόρ κοκαΐνης και για μια ακόμη φορά λέγεται ότι πίσω βρίσκεται ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μετά από την οργανωμένη επιχείρηση «χιόνι» κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Δυρραχίου 613 κιλά κοκαΐνης αξίας 180 εκατομμυρίων.

Το κύκλωμα είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε κοντέινερ μέσα σε 528 φακέλους κάτω από μπανάνες σε ειδική κρύπτη που είχαν φτιάξει μέσα στο φορτηγό. Στη συνέχεια θα διοχετεύονταν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία κατηγορεί τον Ράμα ότι κρύβεται πίσω από αυτό το αλισβερίσι και αναρωτιούνται αν σε ένα βράδυ εντοπίστηκαν 613 κιλά κοκαΐνης πόσες ποσότητες ναρκωτικών έχουν περάσει κατά καιρούς χωρίς να ανοίξει ρουθούνι;
πηγη 

Λυση στην Ελλαδα για τους εξοπλισμους της Τουρκιας δινει η Ρωσια!!!!....Προτεινουν αναβαθμιση των πυραυλων S-300.!!!

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ του ΠΟΥΤΙΝ...!!!!!Μας προτινει αναβαθμιση των πυραυλικων συστηματων S-300....και μαλιστα οτι θα πλησιαζουν την αποτελεσματικοτητα.......των S-400!!!....Αυτη η προταση <<κινηση ματ>>εχει πολλους αποδεκτες!!!Απο την μια δηλωνει εμμεσως.....στην Αγκυρα...οτι δεν ειναι το μονο <<χαιδεμενο παιδι>>....και απο την αλλη ...κανουν την παρουσια τους αισθητη...στις ΗΠΑ.Τον λογο τωρα.... τον εχει η Ελληνικη κυβερνηση για το αν θα αποδεχτει...η   οχι....την προταση του Πουτιν!!!!

Aνακατεύει την “τράπουλα” η Ρωσία: Πρόταση Μόσχας σε Αθήνα για αναβάθμιση των S-300, θα προσεγγίζουν τους S-400 – Έρχονται νέα πυρομαχικά.

Tελευταία ευκαιρία δίνει η Μόσχα στην Ελλάδα. Η Ρωσία έκανε μία προσφορά στην χώρα μας, στην ουσία μας πετάει το γάντι και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να αναθερμανθούν οι σχέσεις Κρεμλίνου-Μέγαρου Μαξίμου.


Πρόκειται για μία κίνηση-ματ, η οποία στέλνει μήνυμα τόσο στην Τουρκία, ότι δεν θα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Μόσχας για πάντα, αλλά και στις ΗΠΑ, όπου έχουν μπει για τα καλά στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η Ρώσοι έκαναν την πρόταση και η Κυβέρνηση έχει πλέον στα χέρια της  μία τεράστια ευκαιρία. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε και αντιδράσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς δεν θα την πάρουν με καλό μάτι στην Ουάσινγκτον.

Συζήτηση για αναβάθμιση των S-300 στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Μόσχα.

Τι αναφέρει:

Στην ατζέντα των συζητήσεων που είχαν στη Μόσχα, οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Καμμένος και Ρωσίας Σ. Σόιγκου, ήταν και η συνεργασία στον αμυντικο- βιομηχανικό τομέα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ουσιαστική επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η Ελλάδα, S-300 PMU1, TOR-M1, OSA-AKM.

Ειδικά για τους S-300, η πρόταση των Ρώσων ήταν να αναβαθμιστούν σε τέτοιο επίπεδο ,ώστε να προσεγγίσουν από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων το υπερσύγχρονη πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Θα πρόκειται έτσι, για την εισαγωγή της αναγκαίας τεχνογνωσίας, ώστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μελλοντικά , να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους S-400.

Επίσης, προτάθηκε η αναβάθμιση των ραντάρ εντοπισμού όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και πολύ μικρά ίχνη αεροσκαφών, πιθανόν μάλιστα και τύπου Στελθ!

Και ακόμη, αποφασίστηκε η απόκτηση ικανού αριθμού πυρομαχικών, ενώ σχεδιάστηκε και μια ακόμη βολή των S-300 μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Eάν υλοποιηθεί τελικά η αναβάθμιση, θα κερδίσει σίγουρα πόντους και ο Καμμένος. Βεβαίως ποσώς ενδιαφέρει τον Έλληνα το πολιτικό μέλλον του Υπουργού. Σημασία έχει η Ελλάδα αμυντικά και γεωπολιτικά να είναι ισχυρή.

Να θυμήσουμε πως στις 4 Απριλίου 2018 υπογράφηκε διακρατική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την «Επέκταση ορίου ζωής Οπλικών Συστημάτων» της Ελλάδας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΥΠΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης και ο κ. Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.

Η συμφωνία αφορά αναπλήρωση της διαθεσιμότητας των ρωσικής προέλευσης οπλικών συστημάτων, αύξηση των αποθεμάτων, και πρόγραμμα Follow On Support για τα μικρού βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) και μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ρωσικής σχεδιάσεως και κατασκευής οπλικών συστημάτων των ελληνικών ΕΔ περιλαμβάνονται τα εξής:

· Tor-M1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ και ΠΑ)

· SA-8B (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ)

· RM-70 (ΠΕΠ Εδάφους – Εδάφους, ΣΞ)

· Kornet-E (Αντιαρματικά Κ/Β, ΣΞ)

· ZU-23 (πυροβόλα των 23 χλστ., ΣΞ)

· S-300PMU-1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΠΑ)

· Zubr (Αερόστρωμνα, ΠΝ)

Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και η πρόθεση δημιουργίας νατοϊκών βάσεων σε νησιά του Αιγαίου, τα οποία αποκόπτουν την κάθοδο του ρωσικού στόλου σε Συρία, Λιβύη, Αίγυπτο και Μεσόγειο, ανησυχούν σφόδρα την Μόσχα.

Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα για την Ελληνική Κυβέρνηση.

πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.