Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο Ερντογάν πουλά εξοπλισμένα UAV στους Ουκρανους...θα το ανεχτει και αυτο ο Βλαδιμηρος;

Πως τα καταφερνει αληθεια ο Σαλεμενος;
Ολους τους δουλευει ψιλο γαζι...
Και τον ανεχονται....ας οψονται τα στενα που κατεχει!



Ο σύμμαχος του Πούτιν, Ερντογάν πουλά εξοπλισμένα UAV στον Ποροσένκο για να κτυπήσει τους Ρώσους!

Η Τουρκία φαίνεται πως έχει μάθει να ελίσσεται πιο καλά και από το… χέλι.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ η Ουκρανία πρόκειται να παραλάβει από την Τουρκία άγνωστο αριθμό εξοπλισμένων UAV τύπου  Bayraktar TB2 τα οποία ο Ποροσένκο θέλει να χρησιμοποιήσει στην ανατολική Ουκρανία κατά των ρωσόφωνων δυνάμεων του Ντόντεσκ και των άλλων Δημοκρατιών.

Όπως λένε τα τουρκικά δημοσιεύματα τα ιδιαίτερα αυτά εξελιγμένα και εξοπλισμένα UAV μπορούν να κτυπήσουν με σύγχρονα όπλα στόχους τόσο στην ξηρά όπως τεθωρακισμένα οχήματα και οχυρωμένες θέσεις όσο και στη θάλασσα κατά σκαφών επιφανείας.


Έτσι ο σύμμαχος του Πούτιν Ερντογάν πουλά στον άλλο σύμμαχό του τον Ποροσένκο UAV με τα οποία θα μπορεί να κτυπά τις δυνάμεις των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία!

πηγη 

Σόρος: Οι αρχαίοι Έλληνες φταίνε για τα δεινά των Γερμανών....Δεν παει καλα αυτος ! ! !

Ο Ανθελληνας παραμενει παντα Ανθελληνας....
Και φυσικα ο γιοκας τους , ειναι μηλο που θα πεσει απ την ιδια την μηλια!

Στις 5 Νοεμβρίου του 2017 ο εκκολαπτόμενος διάδοχος του πατέρα George στην ανθελληνική εκστρατεία του Alexander Soros έχοντας πάντα κατά νου τη δυσφήμηση των Ελλήνων στα μάτια του Κόσμου έθεσε ακόμα ένα λιθαράκι σε αυτή, με τη διάλεξη που έδωσε στο ινστιτούτο ανθρωπιστικών σπουδών στη Βιέννη με θέμα «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»

Αυτός είναι ο τίτλος του επαίσχυντου λιβελογραφήματος της Eliza Marian Butler. Γραμμένο το 1935, με λίγα λόγια ισχυρίζεται ότι η αγάπη που έδειχναν και δείχνουν οι γερμανοί στον ελληνικό πολιτισμό τους οδήγησε στα οδυνηρά λάθη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου αφού επηρεάστηκαν απ’τον ελληνικό ιδεαλισμό και τη φιλοπατρία των προγόνων μας και έγιναν «ρομαντικοί ιδεολόγοι» παλεύοντας με κάθε θηρίο πραγματικό η φανταστικό.

Το βιβλίο

Το βιβλίο δεν είχε καμία επιτυχία καθώς τη περίοδο που γράφτηκε οι ναζί είχαν θέσει τον ελληνισμό πολύ ψηλά αλλά και οι γερμανοί ως σύνολο λάτρευαν την Αρχαία Ελλάδα.Η ίδια η συγγραφέας ωστόσο δεν καταλάβαινε τον γερμανικό ψυχισμό αφού δεν ήταν γερμανίδα αλλά αγγλίδα! σαν να γράφει τούρκος δηλαδή για το χορό του ζαλόγγου και τους 300 του Λεωνίδα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν οι Γερμανοί μετά την εισβολή τους στην Ελλάδα το 1941 ήταν να ξαναρχίσουν τις ανασκαφές που είχαν διακοπεί από την έναρξη του πολέμου. Κάθε στρατιωτικός κλάδος έσπευσε: η Luftwaffe(αεροπορία) φωτογραφίζοντας κλασικές τοποθεσίες.

Η Wehrmacht(στρατός ξηράς) αποκλείοντας τα ερείπια. το Kriegsmarine(πολεμικό ναυτικό) έσωσε κομμάτια αρχαίας ζωφόρου που βυθίστηκαν κοντά στον Πειραιά. Υπήρξαν ενθουσιώδεις ανακοινώσεις προς το Βερολίνο: ο αρχηγός της γερμανικής αρχαιολογικής υπηρεσίας είπε ότι εάν είχε 1.5 εκατομμύριο μάρκα για να χρηματοδοτήσει το έργο του «θα εξασφαλιζόταν η αδιαμφισβήτητη ηγεμονία της Γερμανίας στη μελέτη των ελληνικών μνημείων και Θα ήταν τόσο μεγάλη χειρονομία από τον κατακτητή , ο οποίος θα έδειχνε συνείδηση της πολιτιστικής του αποστολής στην Ευρώπη ».

Οι γερμανοί λοιπόν θεωρούσαν τον ελληνικό πολιτισμό κομμάτι του δικού τους. Αυτός είναι οπωσδήποτε ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ των δύο εθνών που ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τι προσπαθεί να πετύχει ο Σόρος: θέλει να χτυπήσει τη καρδιά της ελληνογερμανικής φιλίας που στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο του γερμανικού ψυχισμού. Ρίχνει επομένως τις ευθύνες για τις γερμανικές καταστροφές των δύο παγκοσμίων πολέμων στα υψηλά φρονήματα που δίδαξαν οι Έλληνες στους γερμανούς.

Ο ΣΟΡΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ : ο ήρωας είναι απρόβλεπτος στη συμπεριφορά,με υψηλά ιδανικά και φρόνημα,υπερβαίνει τον εαυτό του και περιφρονεί το υλικό συμφέρον.Στην αποστολή του είναι ατρόμητος,προστάτης των αδυνάτων και πρόμαχος του δικαίου. ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ.


Πατέρας και υιός Σόρος ανακατεύουν τη τράπουλα στα Βαλκάνια.Εδώ με τον «φίλο» της Ελλάδας Έντι Ράμα.
Ο Αλέξανδρος Σόρος πρέπει να έψαξε πολύ για να βρεί το μοναδικό ίσως βιβλίο που τοποθετείται κατά του ελληνισμού στη γερμανική κουλτούρα.Βρήκε ένα αποτυχημένο σύγγραμα που ήταν να πάει για πολτό και το επανέφερε στο προσκήνιο.


Με τον επίσης «καλό φίλο της Ελλάδας» σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ


Την απάντηση στους προβληματισμούς του σχετικά με τις ευθύνες των ελλήνων ας τη δώσει ο φιλλέληνας γίγας ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ

«Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) κεφ.15

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

πηγη 

Γιατι πανηγυριζουν στο Κοσοβο με την υπερψηφιση της Συμφωνιας των Πρεσπων;

Γιατι πιστευουν οτι μετα θα ελθει η σειρα τους...
Το πιστευουν αλλα ισως δεν εχουν καταλαβει οτι η Σερβικη κυβερνηση δεν ειναι σαν την Ελληνικη που τα ξεπουλησε ολα.....


Η πολιτική ηγεσία λοιπον, του Κοσόβου χαιρέτισε την απόφαση του κοινοβουλίου στα Σκόπια να εγκρίνει τις τροπολογίες του συντάγματος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Χάσιμ Θάτσι εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει πρότυπο και για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

«Το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας επέδειξε θάρρος, όραμα και ευσυνειδησία, ψηφίζοντας για τις συνταγματικές αλλαγές που προέβλεπε η συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας έτσι το τελευταίο βήμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Η απόφασή αυτή δεν ήταν εύκολη ούτε δημοφιλής αλλά ήταν η σωστή απόφαση για το κράτος και τους πολίτες. Η Βόρεια Μακεδονία, όπως θα λέγεται, έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, ανοίγοντας προοπτικές για την πολιτική σταθερότητα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Το έτος 2019 θα πρέπει να είναι έτος μεγάλων αποφάσεων και για το Κόσοβο. Το έτος κατά το οποίο η αιώνια σύγκρουση μεταξύ Κοσσόβου και Σερβίας πρέπει να τερματιστεί με μια οριστική και συνολική συμφωνία για την ειρήνη και την εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων» έγραψε ο Χάσιμ Θάτσι στο Facebook μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κοινοβουλίου της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Ράμους Χαραντινάι συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ επισημαίνοντας ότι “ο τερματισμός της διένεξης για το όνομα είναι σημαντικό γεγονός για τα δυτικά Βαλκάνια που δημιουργεί την ελπίδα ότι η περιοχή μας βαίνει προς μία διαρκή ειρήνη”.

Θετικές ήταν και οι αντιδράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων στο Κόσσοβο.

πηγη 

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΕ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ! ! !

Εγκαινιάστηκαν σήμερα Σαββατο 12 Γενάρη τα νέα γραφεία της ΠΑΤΡΙΕ στην Αθήνα !  !  !


Η συμμετοχή του απλου κόσμου ήταν πρωτοφανής......και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος  για την μεγάλη αλλαγή που προμηνύεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας!!!
Ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινος απηύθυνε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλεί όλους τους Έλληνες και γνήσιους πατριώτες να συμμετάσχουμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά.....στον αγώνα για την μεγάλη ανατροπή στο σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει φέρει την Ελλάδα μας στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής!!!...
Μαζί σου Στρατηγέ !  !  !

 Σοφοκλης Κυριακοπουλος

Στο στοχαστρο της Εισαγγελεως του Αρειου Παγου, οσοι απειλουν βολευτες των ΑΝΕΛ που θελουν να ψηφισουν την επαισχυντη συμφωνια των "Πρεσπων"

Εγινε κι αυτο....
Καποιοι εστελναν μηνυματα στο φεις κατα των βολευτων των ΑΝΕΛ που θελουν να ψηφισουν την συμφωνια των Πρεσπων...και εχουμε εισαγγελικη παρεμβαση !


Οι αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τα οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

πηγη 

Προεξοφλει ο Γερμανος ΥΠΕΞ, οτι η Ελληνικη Βουλη θα τους υπακουσει και θα ψηφισει το ξεπουλημα της Μακεδονιας.....

Αυτο λεγεται παρεμβαση στα εωτερικα μας....
Εμεις θα το λεγαμε, εντολη στα τσιρακια τους....
Γιατι γαι τσιρακια προκειται, οχι για Ελληνικη Κυβερνηση!

Προκλητικός και παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της Ελλάδας ο Γερμανός ΥΠΕΞ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προεξοφλεί  την ψηφοφορία για την συμφωνία με τα Σκόπια, επιχειρώντας να επηρεάσει την απόφαση της ελληνικής Βουλής. 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι περίπου σίγουρος ότι η Βουλή στην Ελλάδα θα υπερψηφίσει την συμφωνία.

Κατά τα άλλα ο  Μάας ανέφερε τα γνωστά περί   "πολιτικού θάρρους που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ"  λέγοντας ότι η στάση τους θα στείλει ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλη την περιοχή...

«Η λύση της διαφωνίας για το ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εκτιμώ ότι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κυρώσει τη συμφωνία και ότι σύντομα το κράτος Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τις συνομιλίες ένταξης»

τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάας προσθέτοντας ότι "οι εμπλεκόμενοι με κυρίαρχους τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουν την 27ετή και πλέον διένεξη για το όνομα."

Σύμφωνα με τον κ. Μάας οι δύο άνδρες αποτελούν ενθαρρυντικό παράδειγμα ότι επίμονη δουλειά, αντοχή και πολιτικό θάρρος στη διπλωματία οδηγούν σε επιτυχία και στέλνουν ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την περιοχή.

πηγη 

Εποικιζουν με "λ@θρομετ@ν@στες" τα Εξαρχεια και γεμιζουν τα αδεια διαμερισματα μ αυτους...

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο..
Ολα γινονται βασει σχεδιου...
Ετοιμαζουν Στρατο....
Δεν ειναι αστειο...


Παρασκευή, 11/01/19 το πρωί.
Όλη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών και την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Αυτοκίνητα και πεζοί ελάχιστοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Δεν θα μπορούσε καλύτερη ευκαιρία για τους κατσαπλιάδες ανθέλληνες της Κυβέρνησης για να συνεχίσουν την εφαρμογή του βρωμερού σχεδίου τους.

Σύμφωνα με φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που μας έστειλε αναγνώστης, δεκάδες λεωφορεία γεμάτα λαθρομετανάστες (κυρίως Αφγανοί) έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να τους εγκαταστήσουν σε διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αναγνώστη, όλοι τους οδηγήθηκαν αλά μπρατσέτα από αστυνομικούς και λαμόγια από ΜΚΟ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πέρα από αποθήκη άπλυτων γίνεται και άντρο του Ισλάμ με την άδεια της Κυβέρνησης.

πηγη 

Μπραβο Βικυ...Ξεφτιλησες τον Αρχιπροδοτη και πολυ καλα του εκανες !



To μήνυμα της Βίκυς Χατζηβασιλείου στον Α.Τσίπρα για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς 
Με μια ανάρτηση της η Βίκυ Χατζηβασιλείου θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα και στέλνει το μήνυμα της…

«Κύριε Τσίπρα τελώ σε σύγχυση!

Δεν έχω καταλάβει, βρίσκομαι στη Β. Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία

Αν εδώ στην Μακεδονία εγώ μιλάω Ελληνικά (και τα μιλάω καλά, σας διαβεβαιώ) και τα μιλούσε κι ο παππούς μου κι ο προπάππος μου και όλοι οι…προ, τότε ποιά είναι αυτή η γλώσσα που θα μιλάνε οι άλλοι «Μακεδόνες» πιο βόρεια και γιατί εγώ θα πρέπει να τους την αναγνωρίσω;

Αν αυτή η συμφωνία είναι επωφελής μόνο για τα Σκόπια (εγώ αρνούμαι να τους αποκαλέσω με οποιοδήποτε συνθετικό εμπεριέχει την ονομασία του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) διότι τους ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τότε γιατί να την επικυρώσει η ελληνική Βουλή;

Αν ΗΠΑ, Γερμανία και αρχές της ΕΕ πίεσαν σκληρά ώστε η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα συμβιβαστικό όνομα, τότε γιατί να θεωρήσω αυτή την πράξη ως εθνικά συμβατή;

Κι αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου και να ξεμπλέξει το…κουβάρι του μυαλού μου, φοβάμαι πως κουβάρι θα γίνουν όλα γύρω μας εδώ στη Μακεδονία.

Βόρεια, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά!.. #vikychatzivasileiou», αναφέρει στην ανάρτηση της η παρουσιάστρια.

Δειτε το ΕΔΩ

πηγη

Θες να γίνεις ΣΥΟΠ; Νέες προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά... ! ! !

Μάθετε όλες τις πληροφορίες για τις νέες προσλήψεις ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.
Διαβάστε αναλυτικά τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι ΣΥΟΠ

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει την έναρξη διαγωνισμού για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά.

Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι ΣΥΟΠ, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία πληροφορία για τη διαδικασία πρόσληψης περιλαμβάνεται στη συνημμένη Προκήρυξη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.newarmy.mod.gov.cy, από τις 11.1.2019 μέχρι και την 1.2.2019. Οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν επιτυχώς την ηλεκτρονική αίτησή τους, θα λάβουν ηλεκτρονική πρόσκληση για να παρουσιαστούν (προσκομίζοντας απαραίτητα το Δελτίο Ταυτότητάς τους), μεταξύ των ωρών 8-10 π.μ., για Αθλητική Δοκιμασία και Υγειονομική Εξέταση ως ακολούθως:

Αθλητική Δοκιμασία, στο Μακάριο Στάδιο, Λευκωσία

    Για όσους το επώνυμο αρχίζει
    από Α μέχρι Ι στις 11/2/2019
    από Κ μέχρι Π στις 12/2/2019
    από Ρ μέχρι Ω στις 14/2/2019

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επιπρόσθετα του Δελτίου Ταυτότητάς τους να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση από ιατρό ότι δύνανται να συμμετάσχουν στην Αθλητική Δοκιμασία.

Υγειονομική Εξέταση, στο Στρατόπεδο Β. Καποτά (ΒΜΗ), Λευκωσία (μόνο για όσους υποψήφιους επιτύχουν στην Αθλητική Δοκιμασία)
Για όσους το επώνυμο αρχίζει

    από Α μέχρι Ι στις 18/2/2019
    από Κ μέχρι Π στις 19/2/2019
    από Ρ μέχρι Ω στις 20/2/2019

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει επίσης πως οι υποψήφιοι θα πρέπει επιπρόσθετα του Δελτίου Ταυτότητάς τους να προσκομίσουν πρόσφατη ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού. Επίσης, οι γυναίκες υποψήφιες θα πρέπει επιπρόσθετα να προσκομίσουν πρόσφατη ιατρική βεβαίωση από γυναικολόγο ότι δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε πρόβλημα γυναικολογικής φύσης.

Πατήστε στον σύνδεσμό για να δείτε τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι ΣΥΟΠ, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία πληροφορία για τη διαδικασία πρόσληψης.





Πηγή

Μετασταθμευουν οι Πεζοναυτες, χανουν κερδη οι τοπικες κοινωνιες, οπως χανουν και ψηφους οι τοπικοι αρχοντες....

Μερικοι νομιζουν οτι πρεπει καποια στρατοπεδα να μενουν στην περιοχη τους...
Οχι λογω υπηρεσιακων αναγκων, αλλα για οικονομικο οφελος της περιοχης και φυσικα γιατι χανουν ψηφους......

Χρειάστηκε λοιπον, ένας ολόκληρος χρόνος για να φθάσουμε στην τελική υπογραφή μιας αυτονόητης απόφασης. Η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στην Αττική και σε εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται κοντά στο  Ναύσταθμο και στα αρματαγωγά του Στόλου, υπογράφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Το πόσο αυτονόητη είναι αυτή απόφαση το έχουμε επαρκώς νομίζουμε εξηγήσει, αν και δεν ήταν απαραίτητο. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η απόφαση αυτή σε πολλούς δεν άρεσε και γι΄ αυτό η υλοποίησή της καθυστέρησε πάρα πολύ. Όπως και κάθετι που έχει να κάνει με την περιβόητη αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς. Δεν έχει γίνει το παραμικρό…

Η απόφαση για μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αποτελεί βέβαια “κόκκινο πανί” για την τοπική κοινωνία του Βόλου. Το ΓΕΣ κατάφερε με την ακατανόητη καθυστέρηση της μεταφοράς να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα , γιατί πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών και ίσως όχι μόνο αυτών.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας η οποία με μία δήλωσή της στο  e-volos.gr  δίνει το στίγμα.

Χαρακτηρίζει  “ηχηρό χτύπημα για την πόλη του Βόλου” τη  μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

“Μια απόφαση που ενδεχομένως υπηρετεί τις ανάγκες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αποδυναμώνει μια ολόκληρη πόλη…Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι το μεγαλύτερο στο Βόλο και η μεταφορά του θα προκαλέσει πολλά και ποικίλα προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του Βόλου και δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ως έμβλημα φέρει την Αργώ…Η πόλη του Βόλου και ο Νομός Μαγνησίας δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη. Μία τέτοια απόφαση θα κλονίσει σοβαρά όλο τον οικονομικο-κοινωνικό ιστό του Νομού μας. Χίλια περίπου άτομα, στελέχη, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, χωρίς να συνυπολογίσουμε και τις οικογένειές τους, που καθημερινά δίνουν ζωή στην τοπική κοινωνία και οικονομία θα πρέπει να φύγουν από το Βόλο, μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας”.

Δεν μπορεί να αγνοηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της μεταφοράς μιας στρατιωτικής μονάδας, για την τοπική κοινωνία που τη φιλοξενεί. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση ο σχεδιασμός και οι ανάγκες των ΕΔ να προσαρμόζονται κυρίως σ΄ αυτές τις ανάγκες. Το πρώτο και κυρίαρχο κριτήριο θα πρέπει να είναι οι επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ. Κι αυτές σίγουρα δεν εξυπηρετούνται με το να βρίσκονται οι Πεζοναύτες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα αρματαγωγά που θα τους μεταφέρουν αν χρειαστεί.

πηγη 

Εξοπλιζουν την Αλβανια εναντιον της Ελλαδος και της Σερβιας οι συμμαχοι και φιλοι μας Αμερικανοι....

Δυστυχως αυτοι ειναι οι φιλοι και συμμαχοι μας...
Εξοπλιζουν τους εχθρους μας....
Ειμαστε μονοι μας και ας μην ελπιζουμε σε βοηθεια απο κανεναν....



Παιχνίδι για γερά νεύρα διαδραματίζεται στα βόρεια ελληνικά σύνορα, μετά την απόφαση των Αμερικανών να ενισχύσουν σημαντικά με οπλικά συστήματα και εκπαίδευση τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, εν μέσω συνεχών διαδηλώσεων των Αλβανών φοιτητών κατά του γνωστού μας Έντι Ράμα, για την επίτευξη του γνωστού «βρώμικου» σχεδίου.

Στην αποστολή αυτή θα αφιερωθεί ψυχή και σώματι μάλιστα και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να πάει σύντομα στην Αλβανία, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων, λόγω της μεγάλης εξέγερσης της νεολαίας της χώρας κατά του αλλοπρόσαλλου πρωθυπουργού Ράμα και του διεφθαρμένου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει μετατρέποντας την χώρα σε κράτος-μαφία της Ευρώπης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω της πρεσβείας τους στην χώρα αυτή, έχουν αποφασίσει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να προστατεύσουν την Αλβανία από τη ρωσική επιρροή, αναφέρει ο τοπικός τύπος.

Αλβανικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να  εξοπλίσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με σκοπό να την ενισχύσουν στρατιωτικά στα Βαλκάνια, σύμφωνα με  πρόσφατα δημοσιευμένο αμερικανικό σχέδιο.

Οι Αμερικανοί αποσκοπούν στη διάχυση ενός ισχυρού μηνύματος στη Ρωσία ώστε αυτή να μην επιχειρήσει τίποτα κατά των Αλβανών και των Κοσοβάρων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευκαιρία  στο επόμενο διάστημα να διασφαλίσουν την συνεχή εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στην χώρα, για να αντιμετωπίσουν  την ρωσική επιρροή σε αυτή τη σημαντική για αυτές βαλκανική περιοχή.

Η ανάπτυξη της ικανότητας των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων να διαφυλάττουν αποτελεσματικά τα σύνορα τους και να συμβάλουν ταυτόχρονα  στη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, θα ενισχύσει την διατλαντική ασφάλεια και θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Η Αλβανία θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη  για την απόκρουση απειλών κατά της εθνικής της ασφάλειας από ξένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων  περιπτώσεων φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Με την ανάπτυξη νέων ισχυρών στρατιωτικών δυνατοτήτων, η προσπάθεια αυτή θα επιτρέψει στην Αλβανία να διευρύνει τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις εκτός της Συμμαχίας και του συνασπισμού», αναφέρει εκτός όλων των άλλων το σχέδιο των ΗΠΑ.

Το σχέδιο των ΗΠΑ αναφέρει σε άλλο σημείο ότι οι Αμερικανοί εστιάζουν στην αύξηση της ικανότητας των αλβανικών δυνάμεων και υπηρεσιών στην αντιμετώπιση  προκλήσεων της μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Όλα αυτά όμως ξεκάθαρα  σύμφωνα με Σέρβους και Ρώσους ειδικούς, αφορούν στην μελλοντική δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας με κομμάτια εδαφών στα Βαλκάνια τα οποία θα επιλέξουν οι ΗΠΑ βάσει των δικών τους συμφερόντων.

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι για την Σερβία σε μια τέτοια διαδικασία θα ήταν η νότια πλευρά της, που αποκαλείται από τους Αλβανούς Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και στο οποίο κατοικεί μεγάλος αριθμός Αλβανών κατοίκων, οι οποίοι επιζητούν την ένωση τους με το Κόσοβο.

Σε προηγούμενο άρθρο μας επικαλούμενοι  προ μηνών δημοσίευμα αναφέραμε ότι τα Τίρανα αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους κατά πολύ, με αίτημα του ΝΑΤΟ, ενώ σκοπός είναι η υποβάθμιση της Ελλάδας και της Σερβίας στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 σύγχρονα θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα HUMMER.  Με αυτά, ο αριθμός τους στον στρατό των Αλβανών ανέχεται στα 950.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα επιλεγμένα από το ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί μυστική συμφωνία με την Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό στρατό καθώς και για την εκπαίδευση μάχης αλβανικών μονάδων και στρατιωτών.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι στο κοντινό μας μέλλον θα ξεσπάσει πιθανόν ένας νέος πόλεμος λόγω εθνοτικών διαφορών στα Βαλκάνια, ο οποίος θα σπονσονάρεται από ΗΠΑ και Γερμανία με σκοπό την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας,  ερχόμενες  όμως σε πολεμική αντίθεση με την Ρωσία, την Σερβία και άλλες χώρες στην περιοχή.

Η Ελλάδα οφείλει και έχει σχέδια αντιμετώπισης αυτού του ενδεχόμενου το οποίο θα βυθίσει την περιοχή μας στην περιδίνηση ενός αιματηρού και βίαιου πολέμου πιθανότατα τα επόμενα χρόνια. 

πηγη 

ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!Προειδοποιουν οι επιστημονες....ερχονται μεγαλες καταστροφες!!!!

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ!!!!Καταστροφικες αλλαγες επερχονται στο κλιμα της γης με δυνατους κυκλωνες και πολλα ακραια φαινομενα!!Ολα αυτα συνεπεια της υπερθεμανσης του πλανητη......που δυστυχως οφειλεται κατα ενα μεγαλο ποσοστο απο την παρεμβαση ανθρωπινων δραστηριοτητων!!!!Σαν σημειο αναφορας μετρησης των επιστημονων....ειναι οι ωκεανοι....που βλεπουν οτι οι θερμοκρασιες τους ανεβαινουν με ταχυς ρυθμους με αποτελεσμα το λιωσιμων των παγων ......και με οτι αυτο συνεπαγεται....!!!!!

Εικόνες από ένα εφιαλτικό μέλλον περιγράφουν επιστήμονες: Δυνατές καταιγίδες, κυκλώνες & άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Εικόνες από ένα εφιαλτικό μέλλον περιγράφουν οι περιβαλλοντολόγοι και προειδοποιούν για τις συνέπειες από τη σταδιακή άνοδο της στάθμης των ωκεανών εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η θερμότητα που παγιδεύεται από τα “αέρια του θερμοκηπίου” οδηγεί σε ταχύτερη άνοδο της θερμοκρασίας των ωκεανών, από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η θερμική διαστολή των ολοένα πιο θερμών ωκεανών μπορεί να έχει ως συνέπεια την άνοδο της στάθμης τους κατά 30 εκατοστά έως το τέλος του αιώνα μας – και αυτή η άνοδος θα προστεθεί σε αυτή που προκαλείται από το λιώσιμο των πάγων, καθώς πρόκειται για δύο ξεχωριστές φυσικές διαδικασίες.

Οι ερευνητές, που έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, επεσήμαναν ότι το 93% της ηλιακής ενέργειας που παγιδεύεται στη Γη από το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα “αέρια του θερμοκηπίου”, απορροφάται από τους ωκεανούς.

Ωκεανοί ώρα μηδέν

“Η θέρμανση των ωκεανών αποτελεί πολύ σημαντικό δείκτη της κλιματικής αλλαγής και έχουν πια σαφή στοιχεία ότι οι θάλασσες θερμαίνονται ταχύτερα από ό,τι νομίζαμε”, δήλωσε ο ερευνητής Ζέκε Χαουζφάδερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – Μπέρκλεϊ.

Η μελέτη προβλέπει ότι, αν δεν υπάρξει αισθητή μείωση στις εκπομπές αερίων τα επόμενα χρόνια, τα νερά των ωκεανών σε βάθος έως δύο χιλιομέτρων θα αυξήσουν τη θερμοκρασία τους κατά 0,78 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Αποτέλεσμα, να “φουσκώσει” τους ωκεανούς κατά 30 εκατοστά περίπου, εκτός από την άνοδο της στάθμης λόγω τήξης των πάγων.

Οι πιο ζεστές θάλασσες, μεταξύ άλλων, θα συμβάλλουν στο να υπάρξουν πιο δυνατές καταιγίδες, κυκλώνες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

“Ενώ το 2018 υπήρξε το τέταρτο θερμότερο έτος στην ξηρά, σχεδόν σίγουρα ήταν το πιο ζεστό στην ιστορία των ωκεανών, όπως άλλωστε ήταν προηγουμένως το 2017 και το 2016”, ανέφερε ο Χαουζφάδερ.

Μόνο τα τελευταία χρόνια, που έχουν πια καλύτερα στοιχεία στα χέρια τους, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν το ρόλο – κλειδί των ωκεανών για την μετρίαση της κλιματικής αλλαγής.

Η θερμοκρασία, η αλατότητα, το pH και άλλες παράμετροι των ωκεανών του πλανήτη παρακολουθούνται από ένα στόλο (με την ονομασία Argo) σχεδόν 4.000 θαλάσσιων ρομπότ που, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, κάθε λίγες μέρες βουτάνε σε βάθος έως 2.000 μέτρων.

πηγη

Με παροπλισμενα αρματα σαπακια προσπαθουν να εξοπλισουν τον Ελληνικο Στρατο....ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ! ! !

Ουσιαστικα αφοπλιζουν τον Στρατο μας...
Επαναφερουν αρματα που ηταν πεταμενα και προοριζονταν για παλιοσιδερα...
Διαβαστε τα αισχη τους...


Τα ελληνικά άρματα μάχης Μ60Α3 ξεκίνησαν να αποσύρονται το 2009, η απόσυρσή τους ολοκληρώθηκε το 2013, αλλά η ιστορία φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια για το συγκεκριμένο άρμα: Η έλλειψη ανταλλακτικών για το ηλεκτροοπτικό σύστημα των M48A5 MOLF (έκλεισε η εταιρεία Atlas που το υποστήριζε, αναγκαστικά βγάζει από την "ναφθαλίνη" τα Μ60Α3 (που έτσι ή αλλιώς ήταν νεότερα από τα Μ48, αλλά με υποδεέστερο ηλεκτροοπτικό) και τα στέλνει... πίσω στα νησιά.

Η αποκάλυψη έγινε στο τεύχος Δεκεμβρίου της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (σ.σ.: του 2016).

Ενώ έχει αρχίσει συζήτηση για τον εκσυγχρονισμο του, έστω και σε μία στοιχειώδη αναβάθμιση που θα το κρατήσει ικανό να επιχειρεί στα νησιά τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Συζητείται ακόμα και η αλλαγή του πύργου με αυτόν των Μ48Α5 MOLF.

Ενα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης με την ονομασία Πρόγραμμα Επέκτασης Επιχειρησιακού Βίου (SLEP: Service Life Extension Program) του άρματος μάχης M60A3 της αμερικανικής Raytheon έχει λίγες πιθανότητες να προχωρήσει λόγω κόστους.

Η αναβάθμιση προτείνεται στις χώρες που ακόμα διατηρούν σε υπηρεσία το άρμα μάχης M60A3 και υπόσχεται ότι με κλάσμα του οικονομικού κόστους προμήθειας ενός σύγχρονης σχεδίασης άρματος μάχης.

Κύριο χαρακτηριστικό της αναβάθμισης είναι η αναβάθμιση του συγκροτήματος ισχύος με την εγκατάσταση πετρελαιοκινητήρα ισχύος 950 ίππων στη θέση του ισχύος 750 ίππων AVDS-1790-2. Μάλιστα, ο νέος κινητήρας θα επισκευαστεί ώστε να παραδοθεί στον χρήστη με μηδενικές ώρες λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, τα υδραυλικής λειτουργίας συστήματα ελέγχου του πύργου, που είναι προβληματικά τόσο λόγω ηλικίας όσο και φύσης (τα υδραυλικά υγρά είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και παρουσιάζουν συχνή εμφάνιση βλαβών) θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερο χρόνο αντίδρασης και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Επίσης, η φονικότητα του άρματος αυξάνεται κατακόρυφα με την αντικατάσταση του παλαιάς σχεδίασης ραβδωτού πυροβόλου M68 διαμετρήματος 105 χλστ. με το λειόκαννο πυροβόλο M256 (η αμερικανική έκδοση του κατασκευής Rheinmetall L44) διαμετρήματος 120 χλστ.

Πάντως οι Τούρκοι έχουν εκσυγχρονίσει κάπου 350 από αυτά με το ισραηλινό πακέτο Sabra (πυροβόλο 120 χλστ.) και τα χρησιμοποιούν εντατικά στον Εβρο και την Συρία

πηγη 

Η Σερβια μπαινει στην Ευρασιατικη Ενωση, παιρνει πυραυλους S300 και ετοιμαζεται να προσαρτησει την Σερβοβοσνια

Τρεχουν και δεν φτανουν οι Δυτικοι...
Υπολογιζαν με εκβιασμους να καμψουν τους Σερβους....
Την πατησαν ομως...


Β.Πούτιν και Aleksandar Vucic έδωσαν τα χέρια!
Η Σερβία εισέρχεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και ο πρόεδρος της Ρωσίας σπεύδει στο Βελιγράδι όπου του ετοιμάζεται μεγαλειώδης υποδοχή με 70.000 Σέρβους στο δρόμο.

Εκεί αναμένεται να ανακοινωθεί η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ των οποίων και η υπογραφή "αμυντικού συμφώνου" για την διατήρηση της σερβικής εδαφικής ακεραιότητας.

Σερβικές πηγές αναφέρουν πως θα υπάρχει αναφορά στην ένωση της Σερβίας με την "Ρεπούμπλικα Σέρπσκα" ειδικά μόλις συμβεί η ενοποίηση Αλβανίας - Κοσόβου.

Συνολικά 20 στρατηγικές συμφωνίες θα υπογραφούν μεταξύ Β.Πούτιν και Α.Vucic ενώ ήδη δημοσιεύτηκε φωτογραφία με την εμβέλεια του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU2 που αποκτά η Σερβία , κάτι που θα της δώσει την δυνατότητα να "κλειδώσει" τα Βαλκάνια!

Οι συμφωνία προβλέπουν επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, αγροτικές συμφωνίες, αμυντικά συστήματα, εκπαίδευση και τουρισμό, συμβόλαια για την κατασκευή ενός νέου σιδηροδρόμου, την ένωση της Σερβίας με τον "TurkStream", την παράδοση ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-72 καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων.

"Θα μιλήσουμε για τα πάντα, αγωγοί, όπλα, εξαγωγές, Κόσοβο κτλ" είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Οι ρωσικές εταιρείες Rostec, Roskosmos και Rosatom, (που είναι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Σερβία, δήλωσε πριν ημέρες ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, από το Βελιγράδι , κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ίβιτς Ντάτσιτς.

Παράλληλα, στο Βελιγράδι ξεκίνησαν  χθες οι τελικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και την Κιργιζία.

Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σερβία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σέρβος υπουργός Εμπορίου, Ρασίμ Λιάιτς δήλωσε ότι οι δασμολογικές συμφωνίες θα ευνοήσουν στην εξαγωγή των σερβικών προϊόντων, ιδίως στους τομείς των τυριών, κρέατος, πουλερικών, ορισμένων τύπων αλκοολούχων ποτών, ζάχαρης, σιγαρέτων  και αυτοκινήτων.

«Αυτές οι πέντε χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους», δήλωσε ο Λιάιτς τονίζοντας ότι η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να αυξηθεί ο κατάλογος των προϊόντων εξαγωγής χωρίς τελωνειακούς δασμούς στις χώρες της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η συμφωνία θα ανοίξει μια αγορά για τη Σερβία 180 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Λιάιτς πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η Σερβία μέχρι να γίνει μέλος της Ένωσης έχει το δικαίωμα να κάνει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με όποιον θέλει.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, ο Β.Πούτιν θα απονείμει στον πρόεδρο της Σερβίας το μετάλλιο του "Alexander Nevsky". Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια αυτό θα δοθεί σε Σέρβο πολιτικό. Ο τελευταίος που το έλαβε ήταν ο πρώην Σέρβος Βασιλιάς και αργότερα Γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός, Nikola Pasic.

Ταυτόχρονα περίπου 70.000 Σέρβοι θα υποδεχτούν τον πρόεδρο της Ρωσίας. Το σερβικό Κόμμα "SNS" ανέφερε πως θα κιητοποιήσει πάνω από 70.000 Σέρβους οι οποίοι θα "περικυκλώσουν" τον Ναό του Αγίου Σάββα για να χαιρετίσουν τον Β.Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, "μήνυμα" έστειλε η Μπάνια Λούκα με επίδειξη δύναμης.

Παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και εκπροσώπων των οργανώσεων του πατριωτικού πολέμου των Σερβοβόσνιων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της  Μπάνια Λούκα, σηματοδοτώντας την Ημέρα της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

Η πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, δήλωσε ότι η σερβική δημοκρατία  διατηρείται από την αγάπη των πολιτών της και τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Σέρβοι πολίτες να ενωθούν γύρω από το συμφέρον της Δημοκρατίας.

Η 9η Ιανουαρίου είναι συνώνυμη της ελευθερίας του σερβικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

"Αυτή η ελευθερία χτίσθηκε στα ερείπια της παλιάς χώρας. Είναι σημαντικό σήμερα να γιορτάζουμε την 9η Ιανουαρίου για την ελευθερία και την ταυτότητά μας" είπε ο Ντόντικ μετά τη Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στην οποία πρωτοστάτησε ο  Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η πολιτική ηγεσία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

πηγη

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Εσπασαν οι Ματατζηδες κεφαλι Κομμουνιστη βολευτη και η Γεροβασιλη βγηκε απο τα ρουχα της....

Δεν συνεβει ομως το ιδιο οταν στην Θεσσαλονικη χτυπουσαν αλυπητα γυναικες και παιδακια.....
Οταν εριχναν χημκα σε γερους που κινδυνευαν ακομη και την ζωη τους να χασουν....
Τωρα η κυρια του ΠΡΟΠΟ χτυπιεται και εξισταται...
Γιατι; 



Πρωτοφανής επίθεση εξαπέλυσε η Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Ολγα Γεροβασίλη, στους υφισταμένους της αστυνομικούς για τα επεισόδια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές".

Είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που Υπουργός, είτε Δημόσιας Τάξης είτε Προστασίας του Πολίτη, εξαπολύει στους υφισταμένους του τέτοια επίθεση επιχειρώντας να αποσείσει τις πολιτικές του ευθύνες.

Βέβαια, όταν εδάρησαν ανηλεώς γέροντες και μικρά παιδιά στις Πρέσπες ή στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, προφανώς θεωρήθηκε "φυσιολογικό" από την Υπουργό.

Πιο αναλυτικά, σφοδρή επίθεση κατά αξιωματικών των ΜΑΤ εξαπέλυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια κατά την πορεία των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και του μέλους της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα.

Η κυρία Γεροβασίλη καταδίκασε ως «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές».

Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές.

Ο κ. Δελής και η κυρία Δριμάλα μεταφέρθηκαν, μετά τον τραυματισμό τους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής θα παραμείνει στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη έγκαυμα στο χέρι και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και στις απαραίτητες εξετάσεις, που έδειξαν ότι είναι καλά και ως εκ τούτου, μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη αναφέρει:

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Επιπλέον, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει επίσης ότι, «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

πηγη 

ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΓΕΛΗ 70 @Ν@ΡΧΟ@ΠΛΥΤΩΝ!!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ....Ετσι πρεπει να χαρακτηριστουν οι <<γνωστοι αγνωστοι>>που επιτεθηκαν εντελως ξαφνικα σε βαν της Αστυνομιας που περνουσε εξω απο την ΑΣΟΕ.Μαλιστα οι κουκουλοφοροι αφου προξενησαν υλικες ζημιες επιτεθηκαν με σιδηρολοστους και τραυματισαν αστυνομικο οπου μεταφερθηκε στο 401 στρατιωτικο νοσοκομειο. Επιτελους εχουμε κυβερνηση η οχι??Ως ποτε θα <<σφυριζουν>> αδιαφορα οι αρμοδιοι??Πρεπει δηλαδη να θρηνησουμε θυματα για να αντιδρασουν???Ελεος πια!!!

Γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών: «Πάνω από 70 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς»

Για επίθεση από τουλάχιστον 70 άτομα έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στην επίθεση κουκουλοφόρων σε βαν της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε πως οι κουκουλοφόροι αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές, στην συνέχεια κύκλωσαν τον οδηγό του οχήματος και τους επιτέθηκαν.

Του προκάλεσαν τραυματισμούς στο χέρι και στο κεφάλι, με τον κ. Μαυροειδάκο να τονίζει πως πλέον οι τραυματισμοί από κουκουλοφόρους έχουν γίνει καθημερινότητα για τους αστυνομικούς, και πως το 401 έχει γίνει… δεύτερο σπίτι τους.

Μάλιστα όπως είπε, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε τραυματιστεί και στην επίθεση στο Α.Τ της Ομόνοιας τον Οκτώβριο.

πηγη

Η Βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε με 81 βουλευτές από τους 120, σε μας γιατι οχι 180 απο τους 300 ;

Αυτοι χρειαζονται 1/3 της βουλης για να εγκριθει η συμφωνια των Πρεσπων....
Εμεις μονο το 1/2 ;
Γιατι;

Η Βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε με πλειοψηφία άνω των 80 ψήφων το σύνολο των τροπολογιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος. Έτσι ξεκλειδώνει η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή.

Υπέρ των αλλαγών τάχθηκαν 81 βουλευτές από τους 120, καλύπτοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

«Συγχαρητήρια. Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την συνταγματική αλλαγή και η συμφωνία των Πρεσπών έχει εφαρμοστεί πλήρως. Η ιστορία θα θυμάται αυτή την ημέρα ως αυτή που αφαιρέσαμε το τελευταίο εμπόδιο για το πλήρες ευρωατλαντικό μας μέλλον", έγραψε στο twitter o Bujar Osmani, αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο κ. Κοτζιάς, μέσω Twitter, ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικολά Ντιμιτρόφ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των δύο λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», έγραψε στο Twitter.

πηγη 

Συναγερμός στην Κόρινθο: Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου...ΒΙΝΤΕΟ ....

Ακόμη δυο,ύποπτοι φάκελοι εστάλησαν στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου.
Αυτή τη φορά, «παραλήπτης» ήταν το Πανεπιστήμιο Κορίνθου στο οποίο εδώ και λίγα λεπτά έχει σημάνει συναγερμός.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες οι ύποπτοι φάκελοι εστάλησαν και στα δυο τμήματα του Πανεπιστημίου.


Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο από φοιτητές και διοικητικό προσωπικό κατόπιν εντολής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής λόγω της ύπαρξης ύποπτου φακέλου στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως μοιάζει με αυτούς που κυκλοφορούν τελευταία στο ιντερνέτ και έχουν κατακλύσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ωστόσο εξετάζεται αυτή την ώρα από τις αρχές.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ




Πηγή

Υποπτοι φακελοι....βομβες, ραδιενεργη σκονη, φαρσα; Τι απ ολα;

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ...Για τις ελληνικες αρχες εχουν προκαλεσει οι συνεχεις αποστολες υποπτων φακελων στα Πανεπιστημια της χωρας!!!
Σχεδον σε καθημερινη βαση φθανουν υποπτοι φακελοι σε διαφορα εκπαιδευτηρια...ακομα και ιδιωτικα....και υπαρχει εντονη ανησυχια μηπως πισω απ ολα αυτα κρυβονται οι μυστικες υπηρεσιες της Τουρκιας με σκοπο να ξεσηκωσει τους μουσουλμανους για να δημιουργησουν αποσταθεροποιηση της χωρας!!!
Μηπως ομως ειναι μα απλη φαρσα;
Μηπως οι φακελοι δεν περιεχουν τιποτα; 
Θα το δειξει ο χρονος....








Η Τουρκία πίσω από τις επιθέσεις στα πανεπιστήμια; – Αποκάλυψη-«βόμβα» από γνωστό καθηγητή – Πολεμική κινητοποίηση ενόψει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την χώρα τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι μαζικές αποστολές φακέλων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ενώ στην αρχή όλοι θεωρούσαμε πως μπορεί να πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό, ή για μία φάρσα από κάποιους, έρχεται ο γνωστός καθηγητής Ι. Μάζης, να δώσει μία νέα διάσταση στο εν λόγω ζήτημα.

 Το τελευταίο διάστημα, ο Ερντογάν μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων, κάνει κινήσεις για να προσεταιριστεί το Ινδικό Ισλάμ!

Όπως είπε στη συνέχεια ο έγκριτος καθηγητής, όπου κανείς δεν μπορεί να πει πως τα λεγόμενά του είναι απλά θεωρίες, την στιγμή που ξεκίνησαν να αποστέλλονται οι φάκελοι, την ίδια περίοδο η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Πρόκειται λοιπόν για μία υπόθεση που από πίσω κρύβονται οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας; Θέλει η Άγκυρα σε συνεργασία με τους μετανάστες να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα; Ναι είναι η απάντηση, καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε περίεργη χρονική συγκυρία. Η πολιτική κατάσταση δεν είναι σταθερή και όλα είναι στον αέρα.

Μην ξεχνάμε πως και τα Ίμια έτσι ξεκίνησαν και χρειάζεται προσοχή, καθώς τότε οι Τούρκοι εκμεταλλεύθηκαν την πολιτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΦΑΚΕΛΩΝ

 Συνεχίστηκε και σήμερα η αποστολή φακέλων από την Ινδία με ύποπτο περιεχόμενο. Ύποπτος φάκελος μέσα στο κτήριο του «Mediterranean College» επί της Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Έχουν αναφερθεί περιστατικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, στο ΤΕΙ Λαμίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφθασε ύποπτος φάκελος στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, στην Πάτρα. Στην περιοχή έσπευσε με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας για να παραλάβει με ασφάλεια τον φάκελο.

Ο φάκελος που έφτασε το γραφείο κίνησε τις υποψίες μετά και τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς από τους υπαλλήλους δεν ήρθε σε επαφή με το περιεχόμενό του.


πηγη 

Πέταξαν στα σκουπίδια το στεφάνι της Μέρκελ από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη...! ! !

Λογικό και επόμενο ήταν....
Η Ελλάδα πεινάει εξαιτίας της....
Και ας μην ξεχνάμε ότι πρόκεται για μια ΝΑΖΙ !  !  ! 

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτό το στεφάνι, ωστόσο, δεν έμεινε και για πολλές ώρες στη θέση του, καθώς πετάχτηκε από τους εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια της έντασης έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους.



Πηγή

Μαζευουν τα μπογαλακια τους οι Αμερικανοι απο την Συρια...Ποιος κινδυνευει ομως; Οι Κουρδοι η οι Τουρκοι ;

Μπορει ο Τραμπ να επιβεβαιωνει οτι θα φροντισει να μην σφαγουν....
Απο λογια ομως χορτασαμε....
Το ζητημα ομως ειναι, αν επιτεθει ο Σαλεμενος, ποιος θα κινδυνευει με σφαγη;
Οι Κουρδοι, η οι Τουρκοι μπουνταλαδες;


Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ανακοίνωσε σήμερα 11 Ιανουαρίου ότι άρχισε η αποχώρηση των στρατευμάτων του από τη Συρία, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο συνασπισμός «άρχισε τη διαδικασία αποχώρησης (...) από τη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, συνταγματάρχης Σον Ράιαν.
«Για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας δεν θα συζητήσουμε για προθεσμίες, περιοχές ή κινήσεις των στρατευμάτων», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι η Μόσχα έχει την εντύπωση πως οι ΗΠΑ θέλουν να παραμείνουν στη Συρία παρά την ανακοινωθείσα αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα αυτή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε επίσης κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ότι είναι σημαντικό για τους Κούρδους  της Συρίας και τη συριακή κυβέρνηση να αρχίσουν συνομιλίες υπό το φως της σχεδιαζόμενης αμερικανικής αποχώρησης από τη Συρία.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι τα εδάφη τα οποία ήλεγχαν προηγουμένως οι ΗΠΑ, θα πρέπει τώρα να μεταβιβαστούν στη συριακή κυβέρνηση.

«Γι' αυτό η έναρξη διαλόγου ανάμεσα στους Κούρδους και τη Δαμασκό αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Έπειτα οι Κούρδοι συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της συριακής κοινωνίας», σημείωσε η Ζαχάροβα, η οποία υπογράμμισε επίσης ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία που σύναψε με την Τουρκία για τη σταθεροποίηση της ζώνης αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η Μόσχα ανησυχεί από την αύξηση των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός εκεί.

Η ανακοίνωση του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ γίνεται λιγότερο από έναν μήνα μετά την αιφνίδια αναγγελία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποχωρήσουν οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στη Συρία.

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός συστάθηκε το 2014 μετά την αύξηση της δύναμης του ISIS στη Συρία και την κατάκτηση μεγάλων εκτάσεων στη χώρα αυτή και στο γειτονικό Ιράκ. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Βρετανία, μετέχουν στον συνασπισμό αυτόν.

Προς το παρόν δεν διευκρινίστηκε ποιες δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από τη Συρία, αν και η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακοινώσει ότι θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους δέσμευση επί του πεδίου μετά τη μονομερή απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος. Επίσης ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε χθες πως η Γαλλία θα αποσυρθεί στρατιωτικά από τη Συρία όταν εξευρεθεί μια «πολιτική λύση».

«Ο πρόεδρος Τραμπ πήρε την απόφαση να αποσύρουμε τους στρατιώτες μας, θα το κάνουμε», δήλωσε παράλληλα χθες όσον αφορά τις αμερικανικές δυνάμεις ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν χθες Πέμπτη το βράδυ από τη στρατιωτική βάση του Ρμειλάν, στην επαρχία Χασακέ», στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

πηγη 

ΡΟΔΟΣ...Η Ελενη δεν ηταν η πρωτη που βιασε ο Αλβανος και ο φιλος του ο Ροδιτης ! ! !

 Φυσικα και δεν ηταν η πρωτη φορα που εκαναν κατι τετοιο...
Ηταν πολυ ψυχραιμοι για ναναι η πρωτη φορα...
Και τωρα αρχισαν να μιλουν κι αλλες κοπελες θυματα....



Σε πλήρη εξέλιξη λοιπον, οι έρευνες για το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα.

Ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες...

Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες για βιασμό φαίνεται πως βρίσκεται ο 19χρονος Αλβανός, ο οποίος μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Οι καταγγελίες που “καίνε” τον 19χρονο προέρχονται από μία 18χρονη, η οποία είπε στους λιμενικούς της Ρόδου ότι τη βίασε μαζί με ακόμα έναν άνδρα και από μία 17χρονη και ακόμη μία 18χρονη, οι οποίες φέρεται ότι ανέφεραν στις Αρχές πως στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να τις βιάσει. Ωστόσο, οι τρεις κοπέλες απέφυγαν να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία.

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται το μυστήριο στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας καθώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας δεν έδειξε καμία επικοινωνία μεταξύ της κοπέλας και των δύο κατηγορουμένων.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έκπληξη, καθώς -υποτίθεται- η 21χρονη διατηρούσε σύντομο δεσμό με τον 19χρονο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι η Ελένη Τοπαλούδη και ο 19χρονος κατηγορούμενος επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής Messenger. Γι’ αυτό και αναμένεται και η άρση απορρήτου και στο Messenger, προκειμένου να αντλήσουν οι Αρχές χρήσιμες πληροφορίες.

πηγη 

Κρητίκαρος¨Μαραθωνοδρόμος έτρεξε ξυπόλυτος στον χιονισμένο Ψηλορείτη...ΒΙΝΤΕΟ ! ! !

Μπράβο του !  !   !
Το λέει η καρδιά του....
Αψηφώντας το κρύο και τα χιόνια, έτρεξε ξυπόλητος στον Ψηλορείτη… Ο λόγος για τον Κρητικό μαραθωνοδρόμο Ιδομενέα Αβραμάκη που δεν φοβήθηκε τον παγωμένο δρόμο και το χιονισμένο τοπίο του βουνού τρέχοντας χωρίς παπούτσια σε θερμοκρασίες … πολικές.

Tο βίντεο του Νίκου Σαράντου καταγράφει τον Ιδομενέα να τρέχει με γυμνά πόδια στο χιονισμένο τοπίο. Όπως ο ίδιος ο δρομέας αναφέρει μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατάφερε να ξεπεράσει αποφάσισε να πετάξει τα παπούτσια και με αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά με την φύση.

Ο Ν. Σαράντος σε σχετική ανάρτηση του αναφέρει:

Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα  έναν άνθρωπο  που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια.
 Αμέσως επιστράτευσα τον εξοπλισμό μου και δεν έχασα την ευκαιρία να του μιλήσω και να μάθω την ιστορία του.

Ήταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση.

Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος  και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε. Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. »ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω  ξυπόλυτος για να νιώθω  όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση»

Το μήνυμα που στέλνει είναι » πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση»

Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον  πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

 Πηγή 

Σακατεψαν στο ξυλο τον Αστυνομικο, που τους κατεδιωξε, οι δραπετες <λ@θρ@>....

Τον σακατεψαν γιατι δεν τολμουν οι Αστυνομικοι να χρησμοποιησουν τα νομιμα οπλα τους...
Αν το κανουν θα βρεθουν υποδικοι....
Ασχετα αν ο νομος τους καλυπτει....
Αυτο ειναι το κρατος του παρακρατους του Συριζα!


Η απόδραση των έξι κρατούμενων από το κτίριο της διεύθυνσης του Αλλοδαπών, που συστεγάζεται με το Μεταγωγών, δεν ήταν τελικά αναίμακτη.

Όπως μετέδωσε το Open TV, ένας αστυνομικός, που είδε τους κρατούμενους να το σκάνε, έχοντας προηγουμένως κατέβει από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, σπάζοντας ένα κάγκελο και φτιάχνοντας αυτοσχέδια σκοινιά με κουβέρτες κι άλλα υφάσματα, επιχείρησε να τους καταδιώξει επί της οδού Πέτρου Ράλλη.

Οι λαθρομετανάστες όταν είδαν τον αστυνομικό να τρέχει ξωπίσω τους, σταμάτησαν κι όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, του έδωσαν πολύ ξύλο. Ο αστυνομικός γρονθοκοπήθηκε άσχημα, ενώ δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Ολα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 4:50 τα ξημερώματα με τους έξι αλλοδαπούς να φεύγουν από παράθυρο στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και την αστυνομία να ενημερώνεται για το περιστατικό στις 5:20.

Οπως μετέδωσε το Open TV, οι κρατούμενοι ήταν στο τμήμα Αλλοδαπών κι επρόκειτο για κρατούμενους που βρίσκονταν υπό το καθεστώς της διοικητικής απέλασης.

πηγη 

Τον περιποιηθηκαν οι συγκρατουμενοι του; Στο νοσοκομειο ο Αλβ@νος που σκοτωσε την κορη του Αγγελινα !

Λενε πως ειχε  τασεις αυτοκτονιας...
Και γιατι να τον προστατευσουν; 
Και τον πηραν ειδηση τα ξημερωματα ;


Και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σήμερα  ο φονιας από την Αλβανία που σκότωσε την 29χρονη κόρη του, Αντζελίνα, στην Κέρκυρα και στη συνέχεια την έθαψε. Ο παιδοκτόνος εξετάστηκε από ψυχίατρο, καθώς απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού τώρα συνειδητοποιεί το κακό που έκανε.

«Αυτοκτονικός ιδεασμός» είναι η νόσος που αναγράφεται στο παραπεμπτικό, με το οποίο ο 52χρονος μεταφέρθηκε αρχικά από τη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού στο Νοσοκομείο των Φυλακών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Πάντως αυτή δεν είναι επίσημη διάγνωση από κάποιον ειδικό, αφού το παραπεμπτικό φέρεται να συμπλήρωσε ο νοσοκόμος των Φυλακών που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σωφρονιστικό κατάστημα και όχι κάποιος ψυχίατρος.

Μάλιστα ο 52χρονος καθ’ ομολογία δράστης έφερε και επιπόλαια τραύματα, καθώς έπεσε θύμα βίας από άλλους κρατούμενους της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο δράστης μετά τη σύλληψη και την ομολογία του, εμφανίζεται μετανιωμένος και απειλεί να αυτοκτονήσει. Μάλιστα σε συνέντευξή του ζήτησε να κρεμαστεί στην πλατεία της Κέρκυρας για να ηρεμήσει η ψυχή της κόρης του.

Θεωρείται πιθανόν ο 52χρονος παιδοκτόνος να επιστρέψει τελικά στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού και όχι στις Δικαστικές Φυλακές, όχι μόνο εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει, αλλά και εξαιτίας των απειλών που δέχεται από άλλους κρατούμενους, αφού το Νοσοκομείο των Φυλακών θεωρείται πιο ασφαλής χώρος κράτησης για όσους κινδυνεύουν από τον «άγραφο νόμο» ή από αντίπαλες συμμορίες.

πηγη 

Κινηματογραφική απόδραση ! Έκοψαν τα κάγκελα των κελιών τους και έγιναν Καπνός ! ! !

Διέφυγαν από παράθυρο δευτέρου ορόφου του κτηρίου.Ο ένας από τους δραπέτες έχει συλληφθεί.
Έξι κρατούμενοι απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από το τμήμα Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη που συστεγάζεται με τη διεύθυνση Μεταγωγών.


 

Δύο Αλγερινοί, τρεις Μαροκινοί και ένας Σύριος είναι οι δραπέτες, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη συλληφθεί. Πρόκειται για έναν εκ των Μαροκινών που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.


Η απόδραση έγινε στις 4:50 τα ξημερώματα με τους έξι αλλοδαπούς να φεύγουν από παράθυρο στο δεύτερο όροφο του κτηρίου με την αστυνομία να ενημερώνεται για το περιστατικό στις 5:20.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έξι αλλοδαποί πήδηξαν την μάντρα του κτηρίου από σημείο που δεν φυλάσσεται γιατί δεν βάζουν σκοπό και πέρασαν στον χώρο των λεωφορείων του ΟΑΣΑ που βρίσκεται εκεί.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2018, πάλι από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη 22, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν αποδράσει τρεις κρατούμενοι, κόβοντας τότε τα κάγκελα των κελιών τους και κατεβαίνοντας στο δρόμο φτιάχνοντας κελί με τα σεντόνια!






Πηγή

Διπλάσια από αύριο τα τέλη κυκλοφορίας για όσους δεν πληρώσουν μέχρι απόψε...


Με πρόστιμο 100% θα χρεωθούν όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών αμελήσουν να εξοφλήσουν μέχρι και σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.
Απόψε λήγει παράταση που ανακοινώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την διορία πληρωμής και από αύριο τα τέλη θα καταβάλλονται στο διπλάσιο κόστος.

Αντιστοίχως θα πρέπει να σπεύσουν σήμερα για να καταθέσουν τις πινακίδες τους και όσοι επιθυμούν να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Αν δεν προλάβουν, θα εντοπιστούν σε διασταύρωση της ΑΑΔΕ για τα οχήματα που παραμένουν σε κυκλοφορία αλλά δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσοι καταθέσουν πάντως τις πινακίδες αλλά σχεδιάζουν να τις πάρουν ξανά πίσω μέσα στη χρονιά πληρώνοντας λιγότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιλογή τους ενέχει ρίσκο. Και αυτό διότι, σε αντίθεση με πέρυσι, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει προαναγγείλει ακόμα επισήμως ότι θα ισχύσει ξανά η πληρωμή τελών κυκλοφορίας «με το μήνα».

Και σε αυτήν την περίπτωση επίσης, δεν είναι βέβαιον πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία διάθεσης των τελών με μειωμένο τίμημα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι μπορεί να στερηθούν το αυτοκίνητό τους σε περίοδο που «πόνταραν» πως θα το έχουν ξανά διαθέσιμο πχ για κάποιο ταξίδι στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ή το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Από την άλλη πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν να δουν την είσπραξη από τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 για να εξετάσουν τυχόν αλλαγές στον σχεδιασμό του όλου συστήματος. Μεταξύ των εισηγήσεων που έχουν ήδη γίνει, είναι η αύξηση ή ακόμη και διπλασιασμός των κλιμακίων κυβισμού για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Σήμερα η κλίμακα υπολογισμού των τελών βάσει κυβισμού περιλαμβάνει 11 κλιμάκια τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν 200 έως 330 κυβικά. Αυτό όμως οδηγεί και σε απότομες αυξήσεις τελών, για διαφορά λίγων κυβικών: πχ ένα αυτοκίνητο 1.357 κυβικών βαρύνεται με τέλη 135 ευρώ ενώ ένα ΙΧ με 1.359 κυβικά πληρώνει τέλη 255 ευρώ, δηλαδή διπλάσια!

Από την άλλη, έχουν υπάρξει και εισηγήσεις για «τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο», που πρακτικά οδηγούν και σε αύξηση των φόρων στα καύσιμα, αντί για την εφάπαξ πληρωμή του ετήσιου τέλους. Άλλες προτάσεις πάλι, συστήνουν μείωση των τελών κυκλοφορίας αλλά αύξηση των τελών ταξινόμησης, ιδιαίτερα λόγω της εισαγωγής αυξημένου αριθμού νέων οχημάτων στην κυκλοφορία μετά από μια δεκαετία μεγάλης κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου.




Πηγή

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ισραηλ...Ερχεται συγκρουση με την Τουρκια στην Ανατ.Μεσογειο(East Med), Ελληνες ετοιμασθειτε! ! !

Αιτια ο αγωγος East Med....
Η Τουρκια μενει απ εξω....
Δεν μπορει να το χωνεψει με τιποτα....
Εδω ομως δεν εχει απεναντι της Κουρδους με ντουφεκια, αλλα δυο τακτικους και ισχυρους Στρατους!



Τελεσίδικα πλέον ο αγωγός που συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ και Κύπρου με την επωνυμία East Med, αποτελεί τον κύριο στόχο της Άγκυρας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως πιστοποιεί και  Ισραηλινός ειδικός αναλυτής. 

Αυτό το σκηνικό σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές θα επιφέρει αργά ή γρήγορα όμως ένα αναπόφευκτο σκηνικό ρήξης στην Α.Μεσόγειο, μιας και η Τουρκία βρίσκεται στριμωγμένη στον τοίχο από όλες τις χώρες της περιοχής, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά ακόμα και αυτό πιθανού πολεμικού επεισοδίου.

«Η απόφαση του Ισραήλ στα τέλη Δεκεμβρίου να υλοποιήσει  συμφωνία με την Κύπρο και την Ελλάδα για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σηματοδότησε τελεσίδικα την διακοπή των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων και τον μειωμένο ρόλο της μουσουλμανικής αυτής χώρας στην περιοχή», δήλωσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος και αναλυτής Joseph Dana.

Το Ισραήλ συμφώνησε καταρχήν για το νέο αγωγό αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στα τέλη Δεκεμβρίου, ο οποίος έχει την ικανότητα να μεταφέρει 20 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Η απόφαση, η οποία θα παρακάμψει την Τουρκία από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου του Ισραήλ, αντανακλά στην πλήρη απόρριψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του μεγάλου του οράματος του για την εδραίωση της Τουρκίας ως κυρίαρχου κόμβου ενεργειακής διαμετακόμισης», δήλωσε ο ίδιος .

«Οι παλιοί εταίροι του Ερντογάν έχουν αποφασίσει να διαγράψουν την Τουρκία από τα σχέδια τους εδώ και καιρό», είπε ο Ισραηλινός.

«Ενώ το Ισραήλ ήταν κάποτε πρόθυμο να χρησιμοποιήσει την Τουρκία ως κόμβο ενεργειακής διαμετακόμισης, τώρα βλέπει πολύ ελάχιστη αξία σε μια τέτοιου τύπου  εταιρική σχέση».

Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε μια πολύ εξασθενημένη οικονομική και γεωπολιτική κατάσταση, αντανακλώντας επίσης την προθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμμπ να προστατεύσει τις πολιτικές του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλλιέργησε νέες συμμαχίες με Ευρωπαίους ηγέτες σε  Ελλάδα,  Κύπρο και Αίγυπτο, καθιστώντας την Τουρκία ελάχιστα πλέον  σημαντική», δήλωσε ο Dana.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε, είχαμε  αναφέρει ότι θα έχουμε εξελίξεις άκρως ανησυχητικές μετά την απόφαση της δημιουργίας του αγωγού φυσικού αερίου East Med, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια την δημιουργία τριεθνούς αεροναυτικής στρατιωτικής δύναμης από Ελλάδα-Ισραήλ και Κύπρο.

Το κύριο θέμα για το οποίο θα αντιδράσει η Άγκυρα σε αυτό το σχέδιο είναι το γεγονός ότι ο αγωγός East Med «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση Μεσογειακής ΑΟΖ .

«Αν δημιουργηθεί ο East Med που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη θα εκτοπίσει ουσιαστικά την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται για μια σωλήνα απλά.

Για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής απαιτείται μια μεικτή αεροναυτική δύναμη που να διασφαλίζει την περιοχή από ασύμμετρες κι όχι μόνο απειλές», είχε δηλώσει ο Στρατηγός Ανδρέας Πενταράς, πρώην επικεφαλής της ΚΥΠ.

Στο παρασκήνιο της συνεννόησης Ελλάδος-Ισραήλ και Κύπρου , συζητήθηκε το πραγματικά φλέγον ζήτημα της φύλαξης του αγωγού αυτού που θα διέρχεται μεγάλο μέρος της ελληνικής, κυπριακής και ισραηλινής επικράτειας με μια κοινή στρατιωτική δύναμη.

Μια δύναμη από ταχέα σκάφη, εξοπλισμένα ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις, σε συνεργασία με δορυφόρους και κλειστές επικοινωνίες, θα ευρίσκεται στην περιοχή σε μόνιμη βάση λόγω των τουρκικών απειλών και κινήσεων.

Πρόσφατα και για τον λόγο αυτόν εξαγγέλθηκε ο εκσυγχρονισμός σε εξοπλισμό και μέσα της ΜΥΑ, κόστους 30. εκατ ευρώ, ενώ και οι ΗΠΑ συνδράμουν στο σχέδιο αυτό με την χορήγηση στην Ελλάδα δωρεάν 4 υπερταχέων σκαφών Mark IV.

Όλα αυτά βέβαια τα μεγάλα σχέδια, δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία που βλέπει να χάνει το ενεργειακό παιχνίδι μαζί με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για αυτό και η όποια αντίδραση της θα λάβει χώρα  πριν την υλοποίηση του αγωγού αυτού, με σκοπό να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

πηγη 

Υπαρχει παγιδα στην αποχωρηση των Αμερικανων απο την Συρια; Διλημα για τον Ερτογκαν....

Λιγο απιθανο ετσι στα καλα του καθουμενου να το βαλουν στα ποδια οι Αμερικανοι....
Δεν το κανουν αυτο ποτε χωρις κερδος....
Θα δειξει ο χρονος....



Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία μπορεί να φέρει σοβαρές αλλαγές, όχι μόνο στα τουρκικά σχέδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής κοντά στα σύνορά της, αλλά και στις γενικές προσεγγίσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Η Τουρκία φοβάται τις παγίδες

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η απόφαση για την αποχώρηση των στρατευμάτων σημαίνει μείωση του επιπέδου συνεργασίας των ΗΠΑ με τους Σύριους Κούρδους, η Τουρκία φοβάται τις παγίδες.

Η μεγαλύτερη ανησυχία προκύπτει από το ότι η απόφαση της απόσυρσης των στρατευμάτων δεν είναι σύμφωνη με τα μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, επίσης, δεν αντικατοπτρίζει τα αισθήματα της ηγεσίας του Πενταγώνου και της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ για ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στη Συρία.

Φαίνεται ότι ο Τραμπ έδωσε στην Τουρκία μια λευκή κάρτα για να εισβάλλει στη Συρία κατά των μαχητών του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων, που οι ΗΠΑ έχουν οπλίσει και εκπαιδεύσει από το 2016.

Αν η Τουρκία αποφασίσει να ξεκινήσει μια επιχείρηση για να καθαρίσει τα συριακά σύνορα από τις εχθρικές δυνάμεις, όπως έχει υποσχεθεί πολλές φορές η Άγκυρα, η κλίμακα των απαραίτητων παρεμβάσεων θα προκαλέσει ζημιές στον τουρκικό στρατό.

Ο πόλεμος εναντίον των Κούρδων της Συρίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν παρατεταμένο ανταρτοπόλεμο με μεμονωμένες οχυρωμένες περιοχές σε μεγάλα βάθη και μια αβέβαιη πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, η επιχείρηση αυτή μπορεί να υπονομευθεί από εμπλοκή των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας.

Η αποτυχία μια μεγάλης κλίμακας επιχείρησης, στην οποία οι ΗΠΑ ωθούν τους Τούρκους εταίρους τους, μπορεί να περιορίσει τις πολιτικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.

Ο διπλός στόχος του Τραμπ

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η απόφαση του Τραμπ έχει διπλό στόχο.
Πρώτον, ο Λευκός Οίκος επιθυμεί την ειρήνη με την Άγκυρα την παραμονή των τοπικών εκλογών στην Τουρκία, στις οποίες το κυβερνών κόμμα αναγκάζεται να συμμαχήσει με τους εθνικιστές.
Η Τουρκία αναγκάζεται τώρα να διαπραγματευθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια νέα μορφή συνεργασίας στη Συρία, αναβάλλοντας για αρκετούς μήνες την προοπτική μια μεγάλης κλίμακας τουρκικής επιχείρησης.

Από την άλλη πλευρά ο Τραμπ στέλνει μήνυμα στο Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας σχετικά με την ανάγκη οικοδόμησης πιο αρμονικών σχέσεων με την περιοχή, πρωτίστως με την Τουρκία.

Προβαίνει σε μια προσπάθεια μετατροπής των Κούρδων της Συρίας σε μια πολιτική αποδεκτή δύναμη για τους Τούρκους.

Η απόφαση για την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ θα εξαναγκάσει το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, του οποίου η θέση τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε με τις στρατιωτικές επιτυχίες κατά του ISIS και την αύξηση της αμερικανικής βοήθειας, να αρνηθεί να συνεργασθεί με την τουρκική οργάνωση του ‘Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν’-PKK, και να δεχθεί την αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και να συνεργασθεί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Η Τουρκία προσβλέπει στην Μανμπίτς

Η προτεραιότητα τώρα για την Τουρκία είναι το θέμα της μεταφοράς των φιλοτουρκικών τοπικών δυνάμεων στην πόλη Μανμπίτς. Η πόλη αυτή παρέμεινε εδώ και πολύ καιρό το θέμα έντονων διαφωνιών μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Με την απόφαση του Τραμπ, η Τουρκία ενδέχεται να προωθήσει το σχέδιο της να εκδιώξει τους Κούρδους από την Μανμπίτς και να παραδώσει τη διοίκηση της πόλης σε τοπικό συμβούλιο. Ο έλεγχος αυτής πόλης θα δώσει την ευκαιρία να διεισδύσει σταδιακά βαθιά στα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, αφού ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι να έχει τον έλεγχο του στρατηγικού αυτοκινητοδρόμου M4 που εκτείνεται από τα ιρακινά σύνορα μέχρι το Χαλέπι κατά μήκος των συνόρων.

Οι επισκέψεις στη Μόσχα και το σχέδιο του Τραμπ

Θεωρείται ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Μανμπίτς θα ανοίξει το δρόμο για τα τουρκικά στρατεύματα. Παράλληλα, όμως, όπως δείχνουν οι πρόσφατες επισκέψεις της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, η Τουρκία αναγκάζεται να συντονίσει τις ενέργειες της με τη ρωσική πλευρά.

Ίσως, αυτό είναι και το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ: να θέσει το ζήτημα της πόλης ως θέμα σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, που θα μπορούσε ενδεχομένως να σπάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων.

Επίσημα, η Ρωσία καλεί την Τουρκία να τηρήσει τις συμφωνίες του Σότσι και της Αστάνα, σύμφωνα με τις οποίες όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συντονίζονται έμμεσα με τη Δαμασκό.

Ατύπως, όπως παραδέχονται οι Τούρκοι, η Μανμπίτς γίνεται θέμα διαπραγμάτευσης, στο οποίο η Ρωσία ζητά παραχωρήσεις από την τουρκική πλευρά σε άλλα πιο σημαντικά θέματα.

Εκείνο όμως που δεν συζητείται είναι οι αντιδράσεις και οι σχεδιασμοί των Κούρδων της Συρίας, του ιδίου του Δημοκρατικού Κόμματος, που οι προθέσεις του δεν είναι αρκετά σαφείς.

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.