Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...Απο την Κυπρο ζητησε αδεια η Ρωσια για ασκησεις στην Ανατ. Μεσογειο ! ! !

Και τα μυαλα στα καγκελα θα ελγε καποιος...
Νέα «σφαλιάρα», ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Κύπρο σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο...

Σύγχυση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Τουρκία αεροναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας στην Κύπρο, της οποίας οι θαλάσσιες και εναέριες περιοχές διεξαγωγής τους δεσμεύτηκαν με Navtex και Notams αντίστοιχα, που εκδόθηκαν για λογαριασμό του ρωσικού ναυτικού και αεροπορίας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μία από αυτές αφορά περιοχή δυτικά της Κύπρου και φτάνει μέχρι και σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, το οποίο θέλουν να «εξαφανίσουν» οι Τούρκοι!!!

Μία κίνηση με πολύ νόημα, η οποία δείχνει πως οι Ρώσοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι, λόγω συμφερόντων, σε ενδεχόμενη τουρκική επίθεση στην Κύπρο.









πηγη 

Απο την καραντινα της δομης Ριτσωνας βρεθηκε στο ΙΚΕΑ Θεσσαλονικης ενας "καημενος"...(ποσους μολυνε αραγε;)

Δεν υπολογιζουν τιποτα, γιατι δεν εχουν καμμια συνπεια οτι και αν κανουν....
Αν ηταν στην Πατριδα του και το εκανε αυτο δεν θα ειχε κεφαλι τωρα προφανως...

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον λαθρομεταναστη στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς πήρε πριν δύο μέρες το τραίνο προκειμένου να επισκεφθεί φίλους του στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά εν μέσω απαγόρευσης και ενώ έχει τεθεί σε καραντίνα η συγκεκριμένη δομή.

Ωστόσο όπως ανέφερε στο thestival.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης προκάλεσε έκπληξη ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό.

Όπως τονίζει, κλήθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και αφού διαπίστωσαν ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τους δόθηκε εντολή να κάνουν αυστηρές συστάσεις και στη συνέχεια σε ένα χαρτί να γράψουν ένα σταθερό τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν τα συγκεκριμένα άτομα, την επόμενη μέρα για το τι θα πρέπει να κάνουν.

«Μας έχουν αφήσει τελείως απροστάτευτους σε όλα τα επίπεδα. Δεν είμαστε ειδικοί. Απλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται περιστατικά που αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με διάφορους πολίτες, πόσο μάλλον με άτομα τα οποία προέρχονται από δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αισθανόμαστε τελείως απροστάτευτοι. Οι συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ούτε αν το συγκεκριμένο άτομο είχε τον ιό, μπορεί και να μην ήταν τίποτα. Το άτομο μπήκε σε καραντίνα. Οι συνάδελφοι μας ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο. Τι θα πρέπει να κάνουν; Να περιμένουν αν προκύψει κάτι και αν το διαπιστώσουν να το χουν μεταφέρει και στις οικογένειες τους και στους συναδέλφους τους;», σημειώνει ο κ. Τσαϊρίδης.

«Δεν γνωρίζουμε αν έχει τεθεί σε καραντίνα. Η διεύθυνση είναι κατά δήλωση τους. Γι’ αυτό μας έχει προκαλέσει εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαστε ειδικοί αλλά κάποια πράγματα ξεπερνούν τη λογική», καταλήγει.









πηγη 

Φαιδων Βοβολης Καρδιολογος: Ασθενείς με έμφραγμα,πεθαίνουν στο σπίτι τους διότι δεν πανε στα νοσοκομεία για να μην προσβληθούν από τον ιό.... ( Τρομοκρατησαν τον κσομο και να τα αποτελεσματα)

Ενα σοβαρος ανθρωπος και μεγαλος Καρδιολογος...
Ειναι αυτος που πρωτος τολμησε και ειπε αληθειες...
Σημερα τους βαζει παλι τα γυαλια !
Δειτε τι γραφει στο Facebook...

Αγαπημένες φίλες
Αγαπημένοι φίλοι:
Θα θελα να σχολιάσω κάποια πράγματα.
1-Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,επισήμανε πως αυτόν τον καιρό παρατηρείται πως ασθενείς με έμφραγμα,πεθαίνουν στο σπίτι τους διότι δεν πανε στα νοσοκομεία για να μην προσβληθούν από τον ιό.
Έκανε έκκληση όταν ένας άνθρωπος παρουσιάζει συμπτώματα που προσομοιάζουν το έμφραγμα,να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.
Ας τηλεφωνούν πρώτα στον γιατρό τους να τους κατευθύνει.
Να μην απωλέσουμε ανθρώπους με έκτακτα ή χρόνια νοσήματα.
2-Ας δούμε κάποια στατιστικά από το έγκυρο worldometers μια στατιστική υπηρεσία με πολύ καλές αναλύσεις:
Παρατηρούμε τα στατιστικά μεταξύ Σουηδίας και Ελβετίας από τη μία&Ιταλίας με Ισπανία από την άλλη,χώρες που ακολουθούν διαφορετική τακτική προσέγγιση.
Ας δώσουμε ιδιαίτερη βάση στη θνησιμότητα που παρουσιάζουν καθώς και στο θανάτους και τα τεστς ανα εκατομμύριο πολιτών.
Είναι τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία.
Λύνονται πολλές απορίες.
3-Έχω ήδη ανακοινώσει πως όποιος άνθρωπος δεν βρίσκει συνταγογράφηση,μπορεί να απευθύνεται σ εμένα(εννοείται δωρεάν).
Επίσης αν γνωρίζετε ανθρώπους με πρόβλημα έλλειψης βασικών αγαθών σίτισης,ας μιλήσουμε στο inbox.
Αγαπητοί μου φίλοι:
σ αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας οφείλουμε να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον με κατανόηση και σεβασμό.
Εχθές ήταν βραδιά Ακάθιστου Ύμνου.
Ας σταθούμε κι εμείς όρθιοι με όλους τους τρόπους κι ας αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε και πως τους θέλουμε τους Έλληνες.
Να μην φοβάστε.
Fedon Vovolis

Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος: Την απαγορευση κυκλοφοριας η κυβέρνηση την κάνει, ειτε επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή επενδύει στο μέλλον...

Δεν ειμαστε γιατροι, για να εχουμε γνωμη...
Αλλα εχουμε καθε δικαιωμα, να προβαλουμε και αλλη γνωμη, απο αυτη του Τσιοδρα....
Και επισης εχουμε δικαιωμα, να μην τρωμε σανο και να καταπινουμε αμασητη την προπαγανδα τους...
Ετσι λοιπον...

H Όλγα Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της ΟΕΝΓΕ, που πρόσφατα με ανάρτησή της έστειλε μήνυμα ότι οι υγειονομικοί δεν θέλουν χειροκροτήματα, αλλά προσλήψεις, υγειονομικό υλικό εξόφληση των δεδουλευμένων τους από εφημερίες, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επέβαλε η κυβέρνηση:

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας.

Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Πατήστε Μου αρέσει στην Σελίδα του Facebook που έχει: Ειδήσεις από όλα τα μεγάλα sites για τον Κορωναϊό στην Ελλάδα

Έλεος! Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα.

Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη.

Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.»


























Olga Kosmopoulou









πηγη 

Κακα μαντατα....Αιγυπτος: Σαλεμενε Σουλτανε, η Λιβυη θα γινει ο ταφος σου ! ! !


Πολεμική προειδοποίηση Αιγύπτου σε Ερντογάν....
''Η Λιβύη θα γίνει το νεκροταφείο σου...
Χαιρόμαστε με την συντριβή των ΤΕΔ''...
Έρχεται η απόλυτη ήττα για την Τουρκία.

Η Αίγυπτος παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Λιβύη και το κοινοβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νίκες των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ κατά των Τούρκων.

Το μέλος της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Βοηθός Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, Χουσεΐν Αμπού Γκάδη, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του προέδρου Αλ Σίσι προς τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης για τις σαρωτικές νίκες έναντι των ΤΕΔ, καθώς και για την καταστροφή τουρκικών οπλικών συστημάτων, πυραύλων και πυρομαχικών στη Misurata.

Σε δήλωσή του σε αιγυπτιακό πρακτορείο, ανέφερε ότι παρά την τραγική κατάσταση στην Τουρκία, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, ο Ερντογάν εξακολουθεί να πράττει εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες στη Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος επαίνεσε την παρουσία Αιγυπτίων συμβούλων στην Λιβύη και την προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ στην περιοχή Trchetin στις παρυφές της Τρίπολης, τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες της Τουρκίας για να καταλάβει τη Λιβύη, με σκοπό να υφαρπάξει τον έλεγχο του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αφού η χώρα αυτή θα γίνει νεκροταφείο για όλους τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους του Ερντογάν.












πηγη 

Κι αλλους Τουρκους Στρατιωτες, εστειλαν οι Κουρδισσες ανταρτισσες, στις 72 Παρθενες...

Καθε λιγο και λγακι, ξεπαστρευουν Τουρκους Στρατιωτες...
Αυτα δεν τα λενε τα καναλια...
Ουτε τα Τουρκικα, ουτε τα δικα μας...
Τωρα ασχολουνται μονο με την προπαγανδα του Κορωναιου....
Και ετσι...

8 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από επίθεση από Κούρδισες αντάρτισσες

Δράση από μονάδα των YJA Star : Καταστράφηκαν όλες οι εχθρικές θέσεις και σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες

Αντάρτισσες των YJA Star, στα πλαίσια της Επαναστατικής Κίνησης Τζέγκα Χεφτανίν, πραγματοποίησε δράση κατά των εισβολέων Τούρκων στρατιωτών στον λόφο του Μάρτυρα Σεχμούς. Στην δράση αυτή καταστράφηκαν όλες οι εχθρικές θέσεις και σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες.

Το Κέντρο Τύπου του HPG σχετικά με αυτή την δράση των ανταρτών κοινοποίησε τις εξής πληροφορίες :

¨Στα πλαίσια της Επαναστατικής Κίνησης Τζέγκα Χεφτανίν, δυνάμεις μας των YJA Star,  στις 15:20 της 3ης Απριλίου πραγματοποίησαν δράση κατά του εισβολέα τουρκικού στρατού που είχε εγκατασταθεί στον λόφο Μάρτυρα Σεχμούς. Στην δράση αυτή όπου στόχος ήταν οι εχθρικές οχυρώσεις, όλες οι οχυρώσεις καταστράφηκαν, 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν. Καταστράφηκε επίσης βαρύ πολυβόλο Α-4.  Η μονάδα μας που πραγματοποίησε την δράση αυτή, επέστρεψε υγιής στην βάση της.










πηγη 

Μερκελ: Όσο ζω, Ευρωομόλογα δεν θα υπάρξουν ! ! ! (Εεε αντε π$#$%^νε να ησυχασουμε!)

«Μη-αλληλέγγυα, μικρόψυχη και δειλή» χαρακτηρίζει την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης στο αίτημα για έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Στο κεντρικό άρθρο της σημερινής του έκδοσης, το περιοδικό υπενθυμίζει την δήλωση της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ το 2012, κατά την διάρκεια της ευρω-κρίσης: «Όσο ζω, ευρωομόλογα δεν θα υπάρξουν» και επισημαίνει ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. πολλοί από τους ηγέτες κρατών – μελών εισέπραξαν νέα απόρριψη της Καγκελαρίου στο αίτημά τους για έκδοση ευρωομολόγων. Ο δε υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, είχε προηγουμένως κάνει λόγο για «συζήτηση – φάντασμα».

«Είτε η ηγεσία της Γερμανίας δεν αντιλαμβάνεται αυτό που απορρίπτει τόσο επιπόλαια είτε επιλέγει να μην το αντιληφθεί, από φόβο ότι η λαϊκιστική δεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για την δική της προπαγάνδα την βοήθεια προς τους ευρωπαίους γείτονες. Ήταν άλλωστε η αντιπαράθεση για την βοήθεια προς την Ελλάδα που οδήγησε στην ίδρυση της ΑfD το 2013», υπενθυμίζει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό.

Η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ, συνεχίζει ο αρθρογράφος, αντί να εξηγήσει με ειλικρίνεια ότι σε μια τέτοια κρίση δεν υπάρχει εναλλακτική από τα ευρωομόλογα, υπονοεί ότι υπάρχει κάτι «σάπιο» σε αυτά ομόλογα. Ότι στο τέλος θα κληθούν να τα πληρώσουν οι σκληρά εργαζόμενοι Γερμανοί, επειδή οι Ιταλοί υποτίθεται ότι δεν ήταν ποτέ καλοί στην διαχείριση χρήματος.

«Η Καγκελάριος έχει καταφύγει σε αυτή τη ρητορική τόσες φορές που οποιαδήποτε παραχώρηση προς τους Ιταλούς και τους Ισπανούς θα έμοιαζε με ήττα. Δεν έπρεπε να το αφήσει να φτάσει τόσο μακριά – αν όχι για άλλο λόγο, έστω από συμπόνοια και αλληλεγγύη», γράφει το περιοδικό, αναφερόμενο στην ανθρωπιστική τραγωδία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ιταλία και στην Ισπανία. «Και για αυτό ευθύνονται και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες και όχι το γεγονός ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους», τονίζει ο αρθρογράφος.

Ούτε όμως η ηγεσία της Ε.Ε. ξεφεύγει από την κριτική του Spiegel: «Η Ε.Ε. βρίσκεται τώρα σε υπαρξιακή κρίση.
Το να ενεργεί σαν φύλακας της δημοσιονομικής αρετής σε μια τέτοια κατάσταση είναι μικροπρεπές και κακό. Ίσως θα έπρεπε για μια στιγμή να θυμηθούμε ποιος βοήθησε να εξοφληθεί η ανοικοδόμηση της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι τα ευρωομόλογα είναι κοινά ομόλογα που εκδίδονται από όλα τα μέλη της Ευρωζώνης «και δεν ισοδυναμούν με μια ένωση μεταφοράς χρέους, αλλά το πλεονέκτημά τους είναι ότι θεωρούνται ασφαλής επένδυση, καθώς συμμετέχουν σε αυτά και χώρες όπως η Γερμανία, με υψηλή φερεγγυότητα, οι οποίες αναλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις των μικρότερων. Αυτό θα καταστήσει τον δανεισμό για την Γερμανία «λίγο πιο ακριβό», αλλά αισθητά φθηνότερο για την Ιταλία, υπογραμμίζεται.

Ο γερμανός αρθρογράφος προειδοποιεί ακόμη αν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία πιεστούν να διαθέσουν πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας τους, όπως αυτό που ανακοίνωσε ήδη η γερμανική κυβέρνηση, «τότε αντί για δισεκατομμύρια θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια».

«Και αν οι Ευρωπαίοι δεν δώσουν αμέσως το μήνυμα ότι συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν την κρίση, τότε θα κάνουν πάρτι οι λαϊκιστές, οι εχθροί της Ε.Ε. και τα φαντς στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Όπως όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της αβύσσου, πόνταραν στην κατάρρευση ολόκληρης της Ευρωζώνης. Και αυτή τη φορά θα κερδίσουν», εκτιμά ο αρθρογάφος και προσθέτει ότι η Ιταλία και η Ισπανία είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν από τα υπάρχοντα εργαλεία, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας με τα 410 δισεκατομμύριά του.

Η γερμανική κυβέρνηση, συνεχίζει, έχει δηλώσει ότι θέλει να χαλαρώσει τους κανόνες και δείχνει προς την ΕΚΤ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αγοράσει τα ομόλογα που δεν θα έχουν ζήτηση. «Οι πολιτικοί της Ευρωζώνης εκμεταλλεύτηκαν την ΕΚΤ ως την τελευταία γραμμή άμυνας πριν από οκτώ χρόνια, επειδή ήταν πολύ δειλοί για να λύσουν μόνοι τα προβλήματά τους.

Τελικά όμως όλες αυτές οι προτάσεις ουσιαστικά αποτελούν μια τεράστια ανάληψη ευθύνης, ακόμη και αν δεν λέγονται ευρωομόλογα», επισημαίνει το περιοδικό και τονίζει ότι θα ήταν πιο έντιμο και αποτελεσματικό να συμφωνήσουν με την πρόσφατη γαλλική πρόταση, η οποία αρέσει ακόμη και σε επιφυλακτικούς προς τα ευρωομόλογα, τα «κορονο-ομόλογα», με περιορισμένη διάρκεια και διασύνδεση με τους σκοπούς υπέρβασης της πανδημίας.

«Θα έστελναν έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, καθώς και στους πολίτες της Ευρώπης, θα αποδείκνυαν ότι δεν έχουν εγκαταλείψει ο ένας τον άλλον σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης και ότι η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από μια συμμαχία εγωμανών και κάτι περισσότερο από μια απλώς καλολαδωμένη αλλά ψυχρή ενιαία αγορά η οποία διαθέτει (ακόμη) ένα κοινό νόμισμα.

Και επιπλέον, τα κορονο-ομόλογα θα αποτελούσαν και μια θωρακισμένη επένδυση η οποία τελικά θα έφερνε και πάλι επιτόκια – απλώς όχι για τα φαντς», καταλήγει το άρθρο, που έρχεται να προστεθεί σε μια έντονη αντιπαράθεση που εξελίσσεται πλέον και στο εσωτερικό της Γερμανίας.











πηγη 

Κατηχητικο ο Κορωναιος, μπρος στον ιο της Γριπης Η1Ν1 ! ! ! (Δειτε ποσους θανατους ειχε η γριπη)

Δεν τα λεμε εμεις...
Δειτε τι ελεγαν και ποσους θανατους ειχε η πανδημια γριπης Η1Ν1 το 2009...
Και δεν ειχαμε καμμια απαγορευση κυκλοφοριας....
Τωρα τι αλλαξε;
Η παρακατω φωτο ειναι αποσπασμα απο αρθρο του 2009, των news247...
Διαβαστε και κρινετε, κρισιν εχετε ! ! !
























πηγη 

Τελος οι βαρκες και τα φουσκωτα απο την Τουρκια ! ! ! Με βαπορια θα στειλουν οσους εχουν κορωναιο....

Στον Εβρο καλα τα πηγαμε....
Τωρα ομως....
Έξι φορτηγά πλοία γεμάτα μετανάστες προορίζονται για τα νησιά μας...
Παρτε τα μετρα σας και πρωτα απ ολα διωξτε ολες τις ΜΚΟ...
Ειναι οι διαπιστευμενοι ρουφιανοι των Τουρκων...
Θα κατευθυνουν τα σαπιοκαραβα να προσαραξουν στα νησια μας...

Στον εντοπισμό και στην αποτύπωση λοιπον, περίπου έξι φορτηγών πλοίων, τα οποία βρίσκονται στις τουρκικές ακτές και προετοιμάζονται να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες σε ελληνικά νησιά, έχουν προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες στο Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.). Στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία για την προσπάθεια επανάληψης ενός σεναρίου ανάλογου με εκείνο της 16ης Μαρτίου, όταν φορτηγό πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας προσάραξε στο λιμάνι της Τζιας με 193 μετανάστες, οι οποίοι υποχρεωτικά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα.

Σε γενικές γραμμές το Π.Ν. βρίσκεται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ.) το οποίο θα έχει και την ευθύνη της πρώτης υποδοχής ενός πιθανού τέτοιου περιστατικού, με τα πολεμικά να ενεργοποιούνται σε περίπτωση που τα φορτηγά πλοία δεν σταματούν. Από τα φορτηγά πλοία που έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές, υπολογίζεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ενδεχομένως ένα ή δύο θα επιχειρήσουν έξοδο προς το Αιγαίο με σκοπό τη μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών σε μικρά νησιά ή νησίδες.

Οι λόγοι ανησυχίας της Αθήνας είναι διπλοί, καθώς εξελίσσεται και η κρίση του κορωνοϊού και είναι εύκολα αντιληπτό ότι η πιθανή μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών σε μικρά νησιά θα μπορούσε να δημιουργήσει τοπικά, μια υγειονομική βόμβα. Και, σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά της Αγκυρας στον Εβρο και στα νησιά τους προηγούμενους μήνες, υποδεικνύει ότι έχει εντάξει μόνιμα στη φαρέτρα της τις υβριδικές απειλές, κάτι που κρατά την Αθήνα σε επιφυλακή.

Η πρόσφατη μαζική έξοδος των μονάδων του τουρκικού ναυτικού από τις βάσεις τους συνδέεται περισσότερο με την προσπάθεια της Αγκυρας να αποφύγει το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού και στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων.

Στην Ελλάδα, πάντως, τα πληρώματα του Π.Ν. βρίσκονται σε άριστη κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού να μην έχει πλήξει ακόμα τη δυνατότητα στελέχωσης των πολεμικών πλοίων. Οι επιχειρησιακές διαθεσιμότητες βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο, αν και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.










Πηγή

Ουτε στην Αλβανια δεν θελουν τους Αλβανους ! ! ! Μεταφέρθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους εμποδίσουν να μπουνε....

Απιστετο;
Αληθινο ομως....
Θελουν να γυρισουν πισω οι Αλβανοι απ την Ελλαδα και δεν τους δεχεται η Αλβανια...

Παρότι από το μεσημέρι οι Ελληνικές Αρχές στην Κακαβιά,Τελωνείο και Αστυνομία, διεκπεραίωσαν την διαδικασία και φάνηκε ότι οι 54 υπήκοοι Αλβανίας θα ταξιδέψουν προς τις πατρίδες τους κάτι τέτοιο τελικά δεν έχει γίνει.

Έτσι όλοι μένουν εγκλωβισμένοι στα όρια της ουδέτερης ζώνης καθώς νωρίτερα οι Αλβανικές αρχές κατέβασαν τις μεταλλικές μπάρες απαγορεύοντάς τους την είσοδο ενώ στο Αλβανικό τελωνείο μεταφέρθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από το Αργυρόκαστρο.

Έτσι καταγράφεται το μοναδικό συμβάν για τα ευρωπαικά δεδομένα! Μία χώρα δεν ανοίγει τα σύνορά της για δικούς της πολίτες!

Οι 54 Αλβανοί έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Γιάννινα με απώτερο σκοπό να μεταβούν στην πατρίδα τους. Και οι 54 κατείχαν προσωρινή άδεια διαμονής στην Ελλάδα, τρίμηνης διάρκειας, η οποία λήγει και εκ των πραγμάτων έπρεπε να επιστρέψουν στην Αλβανία.

Πέντε που δεν κατείχαν άδεια έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία!

Οι ίδιοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει λεωφορείο για να φτάσουν στην Κακαβιά επιχείρησαν να κινηθούν με τα πόδια.

Ωστόσο η αστυνομία τους εμπόδισε και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σήμερα το πρωί και ύστερα από επικοινωνίες των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας φάνηκε ότι το θέμα λύνεται και έτσι οδηγήθηκαν στην Κακαβιά.

Το μεσημέρι η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την διαδικασία και άνοιξε τα σύνορα ώστε να εισέλθουν στην Αλβανία.

Παρόλα αυτά η Αλβανική Κυβέρνηση φαίνεται άκαμπτη αρνούμενη μέχρι και τώρα να ανοίξει τα σύνορά της ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φτάσουν στα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι η Αλβανική Κυβέρνηση, πριν από δύο μέρες έλαβε νέα απόφαση απαγορεύοντας την είσοδο στην χώρα για όλους τους πολίτες και δέχεται μόνο εκείνους που φέρουν βεβαίωση από την Πρεσβεία ή το Προξενείο.

Έτσι έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα με τις μετακινήσεις Αλβανών πολιτών από την Ελλάδα προς την χώρα τους.








Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Γιατι αραγε; ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τους γιατρους να μιλανε για τον Κορωναιο ! ! !


Πραγματικα, γιατι αραγε;
Δεν μιλανε για οποιονδηποτε...
Για γιατρους μιλανε....
Αν δεν μιλησουν οι γιατροι, ποιοι θα μιλησουν;
Τα φερεφωνα τους μονο;
Τι θελουν να μας κρυψουν;
Οτι μας δουλευουν μηπως;
Δεν το βγαλαμε απ το μυαλο μας....
Δειτε το εγγραφο...


πηγη 

Γι αυτη την κυρια θα μεριμνησει καποια ΜΚΟ, η θα της κοψουν προστιμο για ασκοπη κυκλοφορια; Δειτε τι γραφουν κυριοι της Κυβερνησεως....


Δεν ειναι λαθρομεταναστης η κυρια...
Ειναι Ελληνιδα...
Και δυστυχως γι αυτο την αφηνουν να πεθανει στην μεση του δρομου ενω ξοδευουν δις για τους λαθροεισβολεις...
Ισως της κοψουν και προστιμο γιατι κυκλοφορει ασκοπα...
Ντροπη σας ρεμαλια του Καθεστωτος...
Δειτε τι γραφει και αν εχετε λιγο τσιπα καντε κατι....



Διαβάστε το πλήρες κείμενο

Παραπονιόμαστε.
Μελαγχολούμε.
Σχεδόν, καταθλιβόμαστε.
Ενίοτε, αστειευόμαστε για να “ξορκίζεται το κακό”.

candia
“Μας κατατρέχουν”.
“Μας περιορίζουν”.
“Μας φυλακίζουν, με βελούδινη χούντα”.
“Πειραματίζονται επάνω μας”.
“Θέλουν να μας ελέγξουν πνεύματι και σώματι”.
“Είμαστε πρωταγωνιστές – θύματα σε μια παγκόσμια συνομωσία, εν αγνοία μας”.
“Κόλπο της Νέας Τάξης”.
“Κόλπο των Κινέζων”.
“Κόλπο των Αμερικανών”.
“Κόλπο των Αριανών”
“Κόλπο του Σήφη”.
“Έρχεται ο Αρμαγεδδών”.
“Τι θα κάνω με τους λογαριασμούς”.
“Κυβέρνηση VS Αντιπολίτευση”.

Παραθέτω την παρακάτω φωτογραφία, την οποία “τράβηξα” λίγο πριν,
στο κέντρο των Χανίων, επιστρέφοντας με το αυτοκίνητο, στην ασφάλεια και τη ζεστασιά του σπιτιού μου.

Έμεινα ακίνητος, μουδιασμένος, για ένα 3λεπτο.

Σκεφτόμουν όλες τις σκέψεις που κάνω αυτές τις ημέρες, μόνος στο σπίτι.

Κάποιες, μου φάνηκαν αστείες.

*(Δεν κρύβω το πρόσωπο της γυναίκας αυτής, όχι για να την εκθέσω.
Το αφήνω χωρίς “επεξεργασία”, επειδή θεωρώ
ότι το πρόσωπό της, είναι εκείνο το οποίο
λέει όλα τα ανείπωτα.)

Καλή σας ημέρα
και καλές σκέψεις.

ΜΓ









πηγη 

Τουρκια: Η πρότασή μας ισχύει εσαεί: Τα 4 εκατομμυρια "καημενους" απ τη χώρα μας, να τους πάρει η Ελλάδα....

Το θρασος των Μογγολων ξεπερνα καθε οριο...
Και η ανοχη των Δυτικων επισης...
Και ειδικοτερα η ανοχη της Ελλαδος που ακομη εχει διπλωματικες σχεσεις μ αυτους...

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, μιλά για απάνθρωπη και επονείδιστη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους λαθρομετανάστες, ενώ φτάνει μάλιστα στο σημείο να προτείνει στην Ευρώπη τους λαθρομετανάστες που διαθέτει η Τουρκία να τους πάρει η Ελλάδα.

«Η πρότασή μας ισχύει εσαεί: Τους λαθρομεταναστες στη χώρα μας θα μπορούσε να τους πάρει η Ελλάδα στη χώρα της.

Κι η ΕΕ θα μπορούσε να παράσχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα για τους λαθρομεταναστες. Κι εμείς, με βάση την αρχή της καλής γειτονίας, θα μπορούσαμε επίσης να παράσχουμε οικονομική στήριξη στην Ελλάδα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «στρεβλή και ανήθικη» την αντίληψη της Αθήνας να συνδέει την οικονομική στήριξη για τον κορωνοϊό προς την Τουρκία με το λαθρομεταναστευτικό.

«Στην επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, στο Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ προτείνει όπως η οικονομική στήριξη προς την Τουρκία να είναι ανάλογη με τη μείωση των λαθρομεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Την ώρα που ακόμη είναι χαραγμένη στη μνήμη η απάνθρωπη και επονείδιστη αντιμετώπιση των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, η πρόταση τώρα της ίδιας χώρας για οικονομική στήριξη με βάση τα νούμερα των λαθρομεταναστών αποτελεί προϊόν μίας εξαιρετικά στρεβλής και ανήθικης αντίληψης», αναφέρει η ανακοίνωση, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη ότι έχει δώσει τα ίδια ποσά ως βοήθεια για τους λαθρομεταναστες σε Ελλάδα και Τουρκία αν και ο αριθμός τους είναι αντιστρόφως ανάλογος σε κάθε χώρα.

«Η Τουρκία μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει για τα 4 εκατομμύρια λαθρομετανστες που φιλοξενεί από ανθρωπιά τουλάχιστον 40 δις. δολάρια.

Ενώ η ΕΕ έχει στείλει στην Τουρκία για τους Σύρους μόνο 2.7 δις από τα 6 δις. που υποσχέθηκε. Και στην Ελλάδα αντίστοιχα έχει δώσει επίσης 3 δις. ευρώ για τους 100.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.










πηγη 

Αδωνις: Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες; Αλληλεγγύη στους τραπεζίτες μέσω ειδικού φόρου...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, την εποχή του κορωνοϊού έχει μια αγωνία: Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες;

Στο βίντεο θα τον ακούσετε να εξηγεί γιατί οι χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι απαραίτητες για την επιβίωση των τραπεζών, διότι έχουν ήδη επιβαρυνθεί με ρυθμίσεις σε δάνεια. 

Δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν ο κύριος υπουργός προτείνει μέτρα στήριξης των τραπεζών, μέσω ειδικού φόρου για «αλληλεγγύη στους τραπεζίτες».
Δειτε βιντεο...                                                                                                                                             














Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Τουρκια: ΝΑΤΟ βοηθεια, σωσε μας απ την Ρωσια, θα μας βομβαρδισουν ! ! !

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία: Δεσμεύουν περιοχή της Α. Μεσογείου
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός απέκλεισε θέσεις της συριακής κυβέρνησης κοντά στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, τραυματίζοντας δύο Σύρους υψηλόβαθμους αξιωματικούς σε ένα χωριό δυτικά της πόλης

Οι επιθέσεις ήρθαν λίγες μέρες αφού φιλότουρκοι αντάρτες κτύπησαν τις ίδιες περιοχές, σκοτώνοντας μια νεαρή κοπέλα και τραυματίζοντας τον πατέρα της.

Οι τουρκικές δυνάμεις έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ γύρω από το Μάνμπιτζ, μια σημαντική πόλη που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο M4 δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Ο Hutchison, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πακέτο που θα βοηθήσει την Τουρκία και ελπίζω ότι η χώρα αυτή δεν θα αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που εμποδίζει κάποια πιθανή υποστήριξη που μπορούμε να παράσχουμε για την καταπολέμηση των συριακών επιθέσεων".

Ενώ ο  Hutchison δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του πακέτου, αλλά τόνισε: "Θέλουμε η περιοχή στο Ιντλίμπ, να γίνει ασφαλής. Οι Τούρκοι στρατιώτες θέλουν επίσης να το κάνουν αυτό. Το καθεστώς Άσαντ σκοτώνει αθώους ανθρώπους και πολίτες με την υποστήριξη της Ρωσίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Τουρκία είναι θύμα της επιθετικότητας της Ρωσίας και της Συρίας. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα ενεργοποιήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας που βρίσκεται στην Άγκυρα, και θα μας δώσει την ελευθερία να τους βοηθήσουμε να προστατεύσουν τη Συρία και τους πολίτες της".

Η ρωσική αντίδραση σε όλα αυτά αυτά είναι η συγκέντρωση βομβαρδιστικών αεροσκαφών στη Συρία, έτοιμα να ισοπεδώσουν τους πάντες.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες και το πρακτορείο ειδήσεων Arab News, δεν αναμένεται μαζική χερσαία στρατιωτική επίθεση, εν μέρει λόγω των δυνητικών κινδύνων στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας του COVID-19, αλλά ισχυρούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 προσγειώνονται συνεχώς στην αεροπορική βάση Khmeimim, χωρίς καμία επίσημη ειδοποίηση.

Ο Αμάρ Χάμου, Σύριος δημοσιογράφος με έδρα την Ιορδανία, δήλωσε ότι οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και το συριακό καθεστώς παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τις τελευταίες 27 ημέρες.

Το Ιράν, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του COVID-1, είναι και κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Συρίας, ενώ οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος.

"Υπάρχουν αναφορές για στρατιωτική συσσώρευση ιρανικών πολιτοφυλακών στην ύπαιθρο (κοντά) στο Χαλέπι. Επίσημα, η κατάπαυση του πυρός δεν έχει λήξει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συνεχιστεί καθώς ρωσικά αεροσκάφη πετούν στον εναέριο χώρο του Ιντλίμπ συνεχώς", δήλωσε ο ίδιος στο Arab News.

Αν ο Πούτιν εντοπίσει οποιαδήποτε αλλαγή στάσης της Άγκυρας σε σχέση με το ΝΑΤΟ, θα κτυπήσει τις τουρκικές δυνάμεις με ορμή για να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα, έχοντας κατά νου την ολοκληρωτική εκδίωξη των Τούρκων από το συριακό έδαφος μια για πάντα.







πηγη 

Ακυρωνονται τα προστιμα ! ! ! Εισαγγελεας: Κατεβαστε τα μπλοκακια θα βρειτε τον μπελα σας...(Δειτε βιντεο)

Το ειχαμε γραψει  εξ αρχής ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από την κυβέρνηση και η επιβολή προστίμων από την αστυνομία αποτελεί μεγάλο αντισυνταγματικό ατόπημα, αφού αντίκειται στις βασικές αρχές της ελευθερίας των πολιτών.

Να, λοιπόν, που αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος επ’ Άρειο Πάγο Φώτης Μπαμπάνης, ο οποίος αποκαλύπτει μάλιστα πως έχει ήδη κινηθεί ο εισαγγελέας δίνοντας την εντολή «κατεβάστε τα μπλοκάκια» προς τους αστυνομικούς.

Δείτε τα όσα έγραψε και λέει, να τελειώνουμε από αυτό το παραμύθι των απαγορεύσεων και των προστίμων,  λες και είμαστε τίποτε αμερικανάκια η, ρομποτικά κινεζάκια…









πηγη 

Εκαναν ΝΤΟΥ σε Εκκλησιες και επεβαλαν προστιμο σε Ιερεα που ειχε ανοικτες τις πορτες ! ! !

Και απ οτι φαινεται...
Ο Κορωναιος, ειναι το προσχημα...
Η ουσια ειναι, οτι δεν θελουν να κανουμε Πασχα, οι Αντιχριστοι...
Κι ετσι...

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργήθηκαν ξαφνικοί έλεγχοι από κρατικούς υπαλλήλους σε Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Θεσσαλονικης και της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, έγιναν αιφνίδιοι έλεγχοι σε Ναούς της περιοχής του Δήμου Θεσσαλονικης , του Δήμου Καλαμαριας και του Δήμου Θερμαϊκού – στην Επανωμη, στην Μηχανιωνα, στο Αγγελοχώρι, στους Νέους Επιβάτες – έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν οι Ιερεις των Ναών τελούνε την ακολουθία του Ακαθιστου Ύμνου και αν τυχόν βρίσκονται πιστοί εντός του Ναού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις , εκτός από μια περίπτωση που επιβλήθηκε πρόστιμο σε Ιερό Ναο (στον προϊστάμενο Ιερέα δόθηκε το χαρτί της παράβασης) εξαιτίας του γεγονότος ότι τελούσε «μυστικώς» την ακολουθία του Ακαθιστου , χωρίς την παρουσία κόσμου – πιστών, αλλά με ανοιχτές τις θύρες του Ναού. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 150 ευρώ, ενώ του έγιναν και συστάσεις!

Όπως φαίνεται οι έλεγχοι από το κράτος και στους Ιερούς Ναούς της χώρας , αλλά και στους Ιερείς , πραγματοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο, ενώ οι ελεγκτές πηγαίνουν και σε μικρά χωριά για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα κατά του Κορονοϊού.







πηγη 

Μπακογιάννη: Θα υπάρξει μια άλλη είδους παγκόσμια διακυβέρνηση με άλλου είδους ισορροπίες...(Δεν κρατιεται και της ξεφευγουν)

Θελει η Ντοριτσα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει...

Η Μπακογιάννη εκτίμησε πως αν και οι χώρες αυτή την περίοδο λειτουργούν περισσότερο σε εθνικό επίπεδο, οι νέες ισορροπίες θα οδηγήσουν σε μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση.

«Ανεβαίνει το εθνικό έναντι του παγκοσμίου, του συλλογικού και του ευρωπαϊκού.
Για αυτό και βλέπετε ότι στις χώρες να κοιτάζει ο καθένας τον εαυτό του.
Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρξει μια άλλη είδους παγκόσμια διακυβέρνηση με άλλου είδους ισορροπίες.
Γιατί κακά τα ψέματα η παγκοσμιοποίηση ήρθε και θα μείνει» ανέφερε.

Η οικονομική κρίση που θα αντιμετωπίσουμε μετά τον κορονοϊό, για να ξεπεραστεί θα χρειαστεί αυξημένη ρευστότητα, σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ.
«Επειδή έχουμε ζήσει και την προηγούμενη κρίση, οι αποφάσεις θα είναι πιο γρήγορες, πιο ουσιαστικές και τελικώς (η Ευρωπαϊκή Ένωση) θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να δώσει αυξημένη ρευστότητα στην οικονομία με όποιο κόστος» είπε.

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε, όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η οικονομία θα χρειαστεί ρευστότητα, θα χρειαστεί επενδύσεις, δημόσιες παραδείγματος χάρη, θα χρειαστεί να πέσει χρήμα στην αγορά» συμπλήρωσε.  εκτίμησε πως αν και οι χώρες αυτή την περίοδο λειτουργούν περισσότερο σε εθνικό επίπεδο, οι νέες ισορροπίες θα οδηγήσουν σε μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση.

«Ανεβαίνει το εθνικό έναντι του παγκοσμίου, του συλλογικού και του ευρωπαϊκού.
Για αυτό και βλέπετε ότι στις χώρες να κοιτάζει ο καθένας τον εαυτό του.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρξει μια άλλη είδους παγκόσμια διακυβέρνηση με άλλου είδους ισορροπίες.
Γιατί κακά τα ψέματα η παγκοσμιοποίηση ήρθε και θα μείνει» ανέφερε.

Η οικονομική κρίση που θα αντιμετωπίσουμε μετά τον κορονοϊό, για να ξεπεραστεί θα χρειαστεί αυξημένη ρευστότητα, σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ.
«Επειδή έχουμε ζήσει και την προηγούμενη κρίση, οι αποφάσεις θα είναι πιο γρήγορες, πιο ουσιαστικές και τελικώς (η Ευρωπαϊκή Ένωση) θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να δώσει αυξημένη ρευστότητα στην οικονομία με όποιο κόστος» είπε.

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε, όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η οικονομία θα χρειαστεί ρευστότητα, θα χρειαστεί επενδύσεις, δημόσιες παραδείγματος χάρη, θα χρειαστεί να πέσει χρήμα στην αγορά» συμπλήρωσε.







πηγη 

Διεθνής Αμνηστία & Αριστεροι: Οι αιτούντες άσυλο, δαπάνησαν όλα τα χρήματά τους για να κάνουν το ταξίδι...και οι Έλληνες εκλεισαν τα συνορα! ! !

Για άλλη μία φορά οργανισμοί και χώρες στην ΕΕ βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας & αναπαράγουν τα fake news της Άγκυρας....
Και ποιος ο λογος να ανηκουμε ακομη στην ΕΕ; 
Εχθροι ειναι οχι συμμαχοι...

Αντί να καταδικάζουν την Άγκυρα, βγάζουν ως κακό του ''παιχνιδιού'' την χώρα μας. Όπως φαίνεται κάποιοι ενοχλήθηκαν με την αντίσταση στα σύνορα, καθώς μην ξεχνάμε, πως και οι ΜΚΟ έχασαν από την συντριβή του Ερντογάν στον Έβρο.

Τον θάνατο δύο μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαιώνει η Διεθνής Αμνηστία. Σε έκθεσή της που δημοσιεύεται, η οργάνωση δηλώνει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες σκοτώθηκαν και μια γυναίκα είναι αγνοούμενη εξαιτίας της βίας της ελληνικής συνοριοφυλακής.

«Οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και πέταξαν δακρυγόνα εναντίον αιτούντων άσυλο και μεταναστών», σημειώνεται στην έκθεση, που προσδιορίζει ότι οι δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι «αυτό συνέβη αφού οι τουρκικές Αρχές τους ενθάρρυναν απερίσκεπτα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λέγοντας ψέματα».

«Από τις 27 Φεβρουαρίου και μετά, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνθηκαν στα ελληνικά σύνορα, αφού οι τουρκικές αρχές ενθάρρυναν και διευκόλυναν την κίνησή τους προς τα εκεί.

Κάποιοι αιτούντες άσυλο και οι οικογένειές τους που ζουν στην Τουρκία άφησαν τον τόπο διαμονής και δαπάνησαν όλα τα χρήματά τους για να κάνουν το ταξίδι.

Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές σταμάτησαν την κίνηση των ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα, ενισχύοντας τους ελέγχους, στέλνοντας αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και αληθινές σφαίρες», σημειώνεται στην έκθεση.

Πρόκειται για μία ανυπόστατη έκθεση και θα πρέπει η Αθήνα να κινηθεί γρήγορα για να σταματήσουν τα fake news.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησε δανέζικο αεροπλάνο της FRONTEX στο Αιγαίο το Μάρτιο, ανέφεραν γερμανικές πηγές.

Σύμφωνα με επίσημη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Αριστεράς Andrej Hunko, δύο τουρκικά μαχητικά παρακολούθησαν το δανέζικο αεροσκάφος για αρκετή ώρα.

“Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πλέον εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένα”, δήλωσε ο Χάνκο, ο οποίος βέβαια δεν παρέλειψε να καταγγείλει και την Ελλάδα για τις συνθήκες ζωής χιλιάδων “προσφύγων” στα νησιά.

Μάλιστα, ο βουλευτής της αριστεράς, αντί να τα βάλει με την Τουρκία, τα βάζει με την χώρα μας, το είδαμε και αυτό!










πηγη 

Ξεσηκωθηκαν οι Ιερεις: ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ….ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ! ! ! Η επιστολή που έχει σταλεί (μυστικά) από Αγιορείτες Πατέρες...

Και ενώ η Ιερά Σύνοδος ήταν ξεκάθαρη στην απόφασή της και κλείνει τις εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα, κάποιοι ιερείς , κάνουν μέτωπο ώστε να ανοίξουν. Μάλιστα είναι  αποφασισμένοι να στείλουν μαζικές επιστολές στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. 

Ηδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι επιστολών τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πιστοί. Μάλιστα ορισμένοι ιερείς γράφονταες… στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνουν ήδη πως θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ήταν σαφής ως προς την τήρηση των νόμων από όλους, όπως επίσης και της τήρησης της απόφασης της Ιεράς  Συνόδου.

Η επιστολή που έχει σταλεί (μυστικά) από Αγιορείτες πατέρες:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ….ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ  ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ…

1..➕.. Συντάξτε ἐπιστολή πρός τόν Μητροπολίτη σας….(Σας ἀποστέλλω συνημμένα τρία πρότυπα… Γράψτε καρδιακῶς τήν ἐπιστολή σας γιά τήν προδοσία τῆς πίστεως…).

2..➕.. Στεῖλτε τήν ἐπιστολή με τρεῖς ἑως δεκάδες ὑπογραφές, με ἐπίσημο τρόπο παραδόσεως καί ἀποδείξεως  (δικαστικό ἐπιμελητή… ἤ …συστημένο  ΕΛ.ΤΑ…..COURIER…..κλπ…)

3….➕.. Κοινοποιῆστε ἐγγράφως τήν ἐπιστολή με τήν ἀπόδειξη παραδόσεως στούς Ἀρχιερατικούς Ἐπιτρόπους καί σέ ὅλους τούς κληρικούς τῆς Μητροπόλεως ἐπίσημα….

4..➕… Κοινοποιῆστε τήν ἐπιστολή στόν Ἀρχιεπίσκοπο… στήν Ἱεραρχία τῆς Ἑλλάδος…. σε ἱστοσελίδες, ἐφημερίδες, ραδιόφωνα, ἔντυπα… κλπ…

Ο στόχος μας εἶναι  ➕  ἀποτρεπτικός  ➕  γιά πολλούς προδότες καί τούς σῦν αὐτῷ….

καί➕ προτρεπτικός ➕  γιά ὅλοις αὐτούς ποῦ θέλουν καί ἐπιθυμοῦν νά ἀγωνιστοῦν ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν…..ὑπὲρ πίστεως καί πατρίδος…

ΕΥΧΕΣ   ΔΙΑ  ΚΑΛΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ…

Μ.Χ.

Η επιστολή που στέλνουν από την Θεσσαλονίκη

Πρός  Παναγιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο,

τούς Ἀρχιερατικούς καί ἱερατικούς ἐπιτρόπους,

Τό Τίμιο πρεσβυτέριο καί ἐφημερίους

Ἱεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Παναγιώτατε  κύριε Άνθιμε,

Εὐλογεῖτε!

Με το υἱικό θάρρος πρός τον πατέρα, ἐλάβομεν τήν ἀπόφαση οἱ κάτωθί ὑπογράφοντες, ἀλλά καί πλεῖστοι Ὀρθόδοξοι πιστοί ποῦ ἀντιπροσωπεύουν οἱ ὑπογραφές μας (συγγενῶν, φίλων, οἰκείων κλπ) νά σας ἐκφράσουμε-καταγγείλουμε το μεγάλο παράπονο καί συναισθηματική ὀργή γιά τα ἀνήκουστα σκληρά μέτρα δίωξης τῆς Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας μας ἐκ μέρους τῆς πολιτείας-κυβερνήσεως (ΦΕΚ 25 2.2020 αριθμός φύλλου 42 τεύχος πρώτο,κοινή Υπουργική Απόφαση 2867 / Υ 1 , ΦΕΚ 872 / Β / 16 Μαρτίου 2020) με τήν πρόφαση τοῦ κορωνοϊοῦ -καί λέμε πρόφαση- σύμφωνα καί με τις ἀπόψεις ἐγκυρότατων καὶ ἀναγνωρισμένων ἐπιστημόνων ἀπό πληθώρα ἄρθρων καὶ ἐπιστημονικῶν ἐργασιῶν καί διατριβῶν, τα ὁποία εἶναι στή διάθεση μας.

Ὡς Ὀρθόδοξοι πιστοί, βαπτισμένοι στό ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος, ἐπιθυμοῦμε μέχρι ἀπαιτήσεως νά ἀνοίξουν οἱ Ἱεροί Ναοί καί νά λειτουργούμαστε καί νά μεταλαμβάνουμε τό Σῶμα καί Αἷμα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Φυσικά καί νά παρθοῦν αὐστηρότατα μέτρα ὑγιεινῆς καί προφύλαξης ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν, σύμφωνα με τις ὑποδείξεις τῆς ἐπιστημονικῆς κοινότητας.

Δέν εἶναι δυνατόν νά λειτουργοῦν τα καταστήματα τροφίμων τῶν σωμάτων καί ἀπό τήν ἄλλη νά στερούμαστε τήν πνευματική τροφή τῆς ψυχῆς μας, ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ….Δέν δεχόμαστε ἀπό την μία νά λειτουργοῦν τα νοσοκομεῖα τῶν σωμάτων – φυσικά καί καλῶς λειτουργοῦν-καὶ ἀπό την ἄλλη νά ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αὐστηρά, αὐταρχικά καί με δικτατορικό τρόπο τό κλείσιμο τῶν νοσοκομείων τῶν ψυχῶν, ὅπου δίνονται τα πνευματικά φάρμακα (Θεία Κοινωνία, κ.α….)   τῶν ψυχικῶν καί πνευματικῶν νόσων πού ἀναγνωρίζουμε ὅτι ἔχουμε ὡς  Χριστεπώνυμο πλήρωμα που ἀγωνίζεται γιά τή σωτήρια τῆς ἀθανάτου ψυχῆς του.

Παναγιώτατε, γιά να μη σας κουράζουμε μακρηγορώντας καί γνωρίζοντας τό πολύμοχθο  τοῦ ἀγῶνα σας ὑπέρ τοῦ Ποιμνίου σας που εἴμαστε ὅλοι ἐμεῖς οἱ συνειδητά Ὀρθόδοξοι πιστοί ὑπό τήν καθοδήγηση τῶν πνευματικῶν μας πατέρων, ζητοῦμε νά εἶναι συνεχῶς ἀνοιχτοί οἱ Ἱεροί Ναοί ἐν ὥρᾳ Θείας Λειτουργίας με Ἐκκλησίασμα καί νά κοινωνοῦμε κανονικά – φυσικά καί με αὐστηρότατα μέτρα πρόληψης…, ὅπως κάνουν καί σε ἄλλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες τῆς Οἰκουμένης.

Πιστεύουμε σύμφωνα και με την ἐντολή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ: <<… τόν ἐρχόμενο πρός με οὐ με ἐκβάλω ἔξω….>> ποῦ εἶναι τό κάλεσμα του στην  ἐπί γῆς Ἐκκλησία Του.

Τώρα πῶς δίνετε ἐντολή – ἐπιβολή το εκκλησίασμα, οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοί νά εἶναι ἔξω ἀπό τούς Ἱερούς Ναούς ἤ καί νὰ κάθονται στίς οἰκίες τους;;;; Αὐτό, γιά ἐμάς τους φτωχούς τῷ πνεύματι, εἶναι ὀξύμωρο σχῆμα, σκάνδαλο καὶ πνευματικό ὀλίσθημα καὶ στήν πίστη.

Παναγιώτατε,   γνωρίζουμε ὅτι πολλοί θα μας κακολογήσουν και θα μας πολεμήσουν, ἐμεῖς με τόν ἐνδυναμώνοντα  μας Ἰησοῦ Χριστό, εἴμαστε σταθεροί στήν πίστη. Γιά ὅλους πού ἀντιτίθενται, ἔχουμε το σθένος νά ποῦμε τά λόγια τοῦ Κυρίου μας πού ἀπευθύνθηκε σε κάποιους ἀπό τούς ἀκροατές του :

<< …. Ἐσεῖς δέν θέλετε νά εἰσέλθετε στή Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν. Γιατί κωλύετε ἐκείνους πού θέλουν καί ἐπιθυμοῦν….;;;…..!!!!>>

<<… ὅτι κλείετε τήν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὑμεῖς γάρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδέ τους εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν….>> Ματθ. κεφ.23 .στιχ.14.

Εὐελπιστῶντας καί ἀπευχόμενοι νά δοῦμε στίς ἡμέρες μας…

<<…… ἰδού ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ΕΡΗΜΟΣ…..>>. ΜΑΤΘ.24..38

Διότι σύμφωνα με τούς Ἁγίους Πατέρες μας ἡ Θεία Λειτουργία, ὅταν τελεῖται,  εἶναι ἐπί τῆς γῆς ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν καὶ ἐμεῖς οἱ ὑπογράφοντες καὶ οἱ σῦν ἐμοί, ἐπιθυμοῦμε νὰ εἰσερχόμαστε ἐλεύθερα – φυσικά με αὐστηρότατα μέτρα πρόληψης ἐν ὥρᾳ Θείας Λειτουργίας- στούς ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…καί να μεταλαμβάνουμε   τό  Σώμα και Αἷμα Τοῦ Θεανθρώπου καί Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ,  διά πρεσβειῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά σεβασμοῦ,

υἱικῶς ἀσπαζόμενοι τήν δεξιά σας.

ΑΛΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη…

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Με πόνο ψυχής και συντετριμμένη καρδία βιώνουμε την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας, που ισχύει στην Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού από το βράδυ της Δευτέρας 16ης Μαρτίου, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Από μικρά παιδιά ακούγαμε τους βίους των Μαρτύρων και Ομολογητών της Εκκλησίας μας, από την αρχαία Εκκλησία μέχρι τα νεότερα χρόνια, και διδαχθήκαμε πώς στο πέρασμα του χρόνου προσπαθούσαν οι εχθροί του Χριστού να σβήσουν την πίστη και την λατρεία του μόνου αληθινού Θεού. Μάθαμε ότι οι κακουχίες και τα μαρτύρια που πέρασαν οι Χριστιανοί σε εποχές διωγμών δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν την χριστιανική λατρεία πάνω στην γη, επαληθεύοντας τον λόγο του Κυρίου μας, ότι «πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Μτ. 16,18).

Και αυτό συμβαίνει εδώ και 2000 χρόνια στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή που οι Άγιοι Απόστολοι ήρθαν στα ελληνικά εδάφη και ίδρυσαν τις διάφορες τοπικές Εκκλησίες, άρχισε να τελείται και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο ουδέποτε διακόπηκε συνολικά στην Ελλάδα, όσοι διωγμοί και αν ξέσπασαν, όσοι λοιμοί ή άλλα θανατηφόρα συμβάντα και αν μάστιζαν τις πόλεις, τα νησιά και τις επαρχίες μας.

Ασφαλώς, όλα αυτά τα γνωρίζετε καλύτερα Εσείς, Σεβασμιώτατε, αφού είστε ο ποιμένας και διδάσκαλός μας. Ωστόσο, ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έρθει η ώρα, στην σύγχρονη Ορθόδοξη (;) Ελλάδα, όπου λόγω ενός ιού ο Πρωθυπουργός θα ακύρωνε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ότι θα συνεχίζαμε την προσευχή μας και τις ιερές Ακολουθίες στους ναούς μας.

Ήμασταν πρόθυμοι να τηρήσουμε τις οδηγίες του κράτους και των γιατρών, ώστε να μην εξαπλωθεί η νόσος. Ήμασταν πρόθυμοι να στεκόμαστε έξω από τους ναούς και να μπαίνουμε μέσα με το ίδιο σύστημα, που επιβλήθηκε στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) ή στα φαρμακεία, προκειμένου να μη στερηθούμε τα Άχραντα Μυστήρια.

Όχι για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό από το Κοχλιάριο-Λαβίδα (το κατά κόσμον… κουταλάκι), το οποίο και μόνο σαν σκέψη είναι βλασφημία, αλλά για να μη δώσουμε την αφορμή σε ολιγοπίστους και απίστους ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν φροντίζει για την δημόσια υγεία.

Αλλά τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε. Τα λεωφορεία και τα λοιπά μέσα μεταφοράς συνεχίζουν να μεταφέρουν κόσμο, με απόσταση του ενός επιβάτη από τον άλλο λιγότερη των δύο μέτρων, τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα δέχονται πελάτες «ἀπὸ φυλακῆς πρωίας μέχρι νυκτὸς», αλλά εκεί προφανώς δεν ελλοχεύει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, παρά μόνο στις εκκλησίες μας και πρωτίστως στην Θεία Λειτουργία.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα ποθούσαν την απαγόρευση της Αναιμάκτου Θυσίας και τώρα θριαμβολογούν. Αλλά το ζητούμενο είναι τί θα κάνουμε εμείς, που θρηνούμε με την μη τέλεση της Θυσίας, που δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι έρχεται η Κυριακή, ο Ευαγγελισμός, η Ανάσταση, και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να βρισκόμαστε στην ενορία μας και να συμμετάσχουμε στην Λογική Λατρεία.

Ως πότε θα ισχύσει η απαγόρευση των Λειτουργιών, Σεβασμιώτατε; Ως πότε θα βλέπουμε να εκπληρώνονται τα λόγια του προφήτη Δανιήλ «θυσία ἐταράχθη» και «τὸ ἅγιον ἐρημωθήσεται» (Δαν.7,25). Είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα; Ποιος είπε «τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμήν ἀνάμνησιν» (Λκ. 22,19) και ποιος έχει δικαίωμα να απαγορεύσει τοῦτο; Ας μην ξεχνάει ο Καίσαρας (Πρωθυπουργός εν προκειμένω) ότι «τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ» (Μτ. 22,21), όχι και τα τοῦ Θεοῦ τῷ Καίσαρι!

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι φταίμε, για το σημείο στο οποίο καταλήξαμε. Χρόνια τώρα αμαρτάνουμε, χωρίς να μετανοούμε. Δεν αντιδράσαμε όταν έγιναν νόμος του κράτους βαρύτατες αμαρτίες (έκτρωση, δήλωση αλλαγής φύλου) ή είχαμε χλιαρή αντίσταση. Δεν είμαστε θερμοί στην σχέση μας με τον Θεό, είμαστε χλιαροί ή και ψυχροί, κάτι που φαίνεται και αυτές τις μέρες, όπου αντί να καταφεύγουμε με δάκρυα μετανοίας στην εκκλησία, περιοριζόμαστε σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια.

Σεβασμιώτατε, είμαστε αμαρτωλοί, είμαστε άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, αλλά δεν παύουμε να είμαστε Χριστιανοί. Δεν μας αρκεί η υγεία και η τροφή του σώματος, αλλά και της ψυχής μας. Τί νόημα έχει να έχουμε τα πάντα, εκτός από τον Χριστό; Τί νόημα έχει να έχουμε ιερείς χωρίς πετραχείλια; Βρείτε μας την λύση, Άγιε Πατέρα, ανατρέψτε την απαγόρευση, μη διακόπτετε την Θυσία.

Καλύτερα να έχουμε Θεία Λειτουργία «ἐν σπηλαίοις καὶ ταῖς ὀπαῖς τῆς γῆς» (Εβρ. 11,38) στην χώρα μας, παρά να έχουμε λαμπερούς και μνημειώδεις ναούς, χωρίς Θεία Λειτουργία. Ευχόμαστε ο Κύριος να φωτίσει Εσάς και όλη την Ιεραρχία της πατρίδας μας, ώστε σύντομα η παρούσα απαγόρευση να αποτελέσει παρελθόν.

Με βαθύτατο σεβασμό,

Τα πνευματικά Σας Τέκνα










πηγη 

Με το "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ", οι μολυσμενοι της Ριτσωνας προσπαθουν να σπασουν την Καραντινα και να βγουν εξω...

Και τι περιμενετε κυριοι Εισαγγελεις;
Αυτο και μονο αρκει, για να τους βαλετε στο αεροπλανο και να τους στειλετε, πακετο στην Πατριδα τους...
Αλλα δυστυχως, και το Καθεστως Τσιπρα, και το Καθεστως των Μητσοτακηδων, τους παραχαιδεψε και εχουν μαθει μονο να απαιτουν...
Κι ετσι...

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πριν από λίγη ώρα περίπου 10-15 άτομα έφυγαν από την πίσω πλευρά της δομής και βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχηματάρι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν άνδρες της ΟΠΚΕ που εντόπισαν τους μετανάστες και τους σταμάτησαν κι αυτή τη στιγμή εξετάζεται το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν πίσω στη δομή.

Ανά διαστήματα άλλοι μετανάστες πηγαίνουν στην πύλη εισόδου και εκφράζουν την επιθυμία τους να βγουν έξω, με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και με συστάσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να τους οδηγούν πίσω.

Σημειώνεται πως όλο το διάστημα προ καραντίνας επιτρεπόταν στους μετανάστες να φεύγουν από τη δομή και να επιστρέφουν σε αυτή, όποτε ήθελαν.








Ετσι εσωσαν την Ελλαδα στον Εβρο, οι Μαγκες, που δυστυχως σημερα, τους ξεχασαν ολοι ! ! !

Πριν απο οτιδηποτε αλλο...
Σας ευχαριστουμε ρε Μαγκες...
Οι αλλοι μπορει να σας ξεχασαν ως συνηθως αφου εξελειπε ο κινδυνος αλλα εμεις οχι...
Ετσι καθαρισαν λοιπον, τα Αλανια εκει στον Εβρο...

Σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί και από τους τρεις Κλάδους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα από τις 28 Φεβρουαρίου 2020, ημερομηνία που παρατηρήθηκαν αυξημένες μεταναστευτικές – προσφυγικές συγκεντρώσεις τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, μέχρι σήμερα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να καταδειχθούν καθώς αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή αυτών, στην αντιμετώπιση του ενός εκ των δύο μειζόνων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τις μέρες μας η Ελλάδα.

Μέτρα και δράσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΔ στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών της περιόδου αυτής, που κυρίως επικεντρώνονται στην αυξημένη επιτήρηση, αντιδρώντας άμεσα και έγκαιρα, καθώς και επικουρικώς και σε ρόλο υποστηρικτικό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και της ευρωπαϊκής FRONTEX, όπου και όποτε απαιτείτο.

Τα μέτρα /δράσεις που ανέλαβαν το διάστημα αυτό οι ΕΔ και χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, είναι τα εξής:

• Άμεσα κινητοποιήθηκε, μετακινήθηκε και διατέθηκε επιπλέον προσωπικό του Στρατού Ξηράς και τμήματα Ειδικών Δυνάμεων για την αύξηση της συχνότητάς των περιπολιών και την οργάνωση επιπλέον παρατηρητηρίων.

• Αναπτύχθηκαν επιπλέον μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ήδη ανεπτυγμένες ελαχιστοποίησαν τη δυνατότητα διέλευσης οποιουδήποτε σκάφους.

• Ιπτάμενα μέσα και των τριών Κλάδων των ΕΔ χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης, καθώς και για τη μεταφορά δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

• Ενισχυθήκαν τα υφιστάμενα αποτρεπτικά εμπόδια στον Έβρο και άμεσα επιδιορθώθηκαν ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και με την βοήθεια και την προσφορά ιδιωτών, δημιουργήθηκαν επιπλέον εμπόδια και νέες θέσεις κάλυψης κατά μήκος των χερσαίων συνόρων, για την απαγόρευση της παράνομης εισόδου στη Χώρα.

Τόσο η επισκευή όσο και η δημιουργία νέων εμποδίων υπήρξε διαρκής, ανεξαρτήτως ώρας και το εξειδικευμένο προσωπικό των συνεργείων υπερέβαλε εαυτόν, ολοκληρώνοντας εργασίες σε συντομότατο χρονικό διάστημα και πολλές φορές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (υπό τη ρίψη καπνογόνων, συγκολλήσεις σε συνεργεία βραδινές ώρες). Σε συνεργασία τέλος με την ΔΕΔΔΗΕ, τοποθετήθηκαν προβολείς στο φράχτη και στο δάσος Καστανεών για τον φωτισμό της περιοχής ως μέτρο αποτροπής και ελέγχου.

• Στην περιοχή έχουν αποσταλεί και έχουν χρησιμοποιηθεί με αποτελεσματικότητα εξειδικευμένα πρωτότυπα μέσα και υλικά (όχημα με ανεμιστήρα, οχήματα με μεγάφωνα, ερπυστριοφόρα πυροσβεστικά οχήματα, αυτοσχέδια εργαλεία απομάκρυνσης αντικειμένων από το φράχτη), τα οποία διευκολύνουν τα τμήματα της ΕΛΑΣ στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

• Πρέπει να σημειωθεί μεταξύ άλλων, ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ – Πυροσβεστικό Σώμα), που ενεργεί στο Δάσος των Καστανεών, καθημερινά γίνεται μάρτυρας αλλά και καταγράφει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που συντελείται στην περιοχή καθώς και των φθορών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μέσα που προκαλούνται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων (ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το κόστος των φθορών σε στρατιωτικά μέσα και εγκαταστάσεις ανέρχεται έως τώρα στο ποσό των 65.000 € περίπου).

• Ταυτόχρονα, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων βοηθούν στη δημιουργία υποδομών για την υποστήριξη του προσωπικού της ΕΛΑΣ και του ΠΣ.

• Το προσωπικό και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρέχουν υποστήριξη στο ΛΣ/ΕΛΑΚΤ ως προς την εξαγγελθείσα απαγόρευση ναυσιπλοΐας για τη δια θαλάσσης αντιμετώπιση παράνομων μεταναστευτικών ροών. Από την εξαγγελία υπενθυμίζεται ότι εξαιρείται πάσης φύσεως νόμιμη εμπορική δραστηριότητα καθώς και οι μονάδες της FRONTEX.

• Στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας του προσωπικού στα σύνορα και σε συνδυασμό με τη επιχειρησιακή εκπαίδευση, διεξάγονται εκπαιδευτικές βολές ημέρα και νύκτα στην παρέμβριο περιοχή και στα νησιά.

Όπως σημείωναν στρατιωτικές πηγές «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση, να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν δράσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενεργειών της γείτονος χώρας και στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών».










πηγη 

20 Κρουσματα Κορωναιου ΜΟΝΟΝ, στην δομη της Ριτσωνας; Γιατι δεν σας πιστευω; Μηπως ξεχασατε μερικα μηδενικα;

Ζουν εκει 2.000 λαθρομεταναστες, ο ενας πανω στον αλλο, κυριολεκτικα...
Μεσα στην βρωμια...
Χωρις να παιρνουν κανενα, απ τα μετρα σας....
Κυκλοφορουν ελευθερα...
Τρωνε, πινουν, ολοι μαζι...
Και ερχεστε και μας λετε, οτι απο αυτους τους 2.000 λαθρομετανστες, που ζουν υπο αυτες τις συνθηκες, μονο 20 εχουν προσβληθει απο Κορωναιο...
Αν ισχυει αυτο κυριοι ανευθυνουπευθυνοι τοτε ο Κορωναιος ειναι ποιο αθωος και απο μια απλη γριπη....
Αν δεν ισχυει ομως, τοτε ειστε υπολογοι, ψευτες και απατεωνες...
Ξερω απαντηση δεν θα παρω....
Φυσικα και θα με απαξιωσετε,δεν θα απαντησετε, γιατι δεν αγορασα καποιο πτυχιο ιατρικης....
Λιγο με νοιαζει ομως...
Ο Αγνος Ελληνας, θα καταλαβει και θα με δικαιωσει, γι αυτα που γραφω ! ! !


Καλλιεργείται ο φόβος της εξέγερσης, λόγω πανικού των "καημενων", αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ ! ! !

Πολλα παιχνιδια παιζονται....
Και ολα εις βαρος του Ελληνα....
Ποτε δεν λενε αληθειες, δεν τολμουν πονανε πολυ...
Γραφουμε μερικες...
Διαβαστε...

Τι γίνεται με τις δομές...
«Στους κλειστούς πληθυσμούς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα διασποράς και μετάδοσης ενός τέτοιου ιού που μεταδίδεται τόσο εύκολα. Η μεταδοτικότητα και αυτό που ονομάζουμε εμείς οι επιστήμονες “attack rate”, δηλαδή το πόσο εύκολα μεταδίδεται και κολλάει ο ένας τον άλλον και πόσο μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εκτίθενται στον ιό προσβάλλονται, είναι πολύ υψηλά σε αυτές τις καταστάσεις» σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Όλες οι δομές που φιλοξενούν μικρές ή μεγαλύτερες ή και πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων, τους λεγόμενους κλειστούς πληθυσμούς, θεωρούνται πιθανές εστίες επιδημίας.

Σίγουρα είναι μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι οι δομές παράνομων μεταναστών, καθώς, όπως σας έχουμε γράψει, κατά τα φαινόμενα ο ιός αξιοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα κατά των ανθρώπων, ωστόσο είναι αληθινός και προκαλεί ορισμένο αριθμό θυμάτων, α δεν προσεχθεί.

Ωστόσο κάτι δεν πάει καλά εδώ!

Αυτή την στιγμή, καλλιεργείται ο φόβος, εξέγερσης, λόγω πανικού, παράνομων μεταναστών, κάτι που θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν τόσο ο καθηγητής όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στην δομή παράνομων μεταναστών της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό SARS-CoV-2. Ωστόσο, επισήμαναν οι ειδικοί ότι κανένα από τα 23 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου.

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι αυτός ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες, δηλώνει ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας.

Όλα σωστά μέχρι εδώ! Τι θέλουν όμως να πετύχουν;

Ο Ρόκο υπογραμμίζει ότι «είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην πρόληψη, στους ελέγχους και στη θεραπεία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα και τα νησιά».

Ο οργανισμός ζητάει να μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα το συντομότερο δυνατόν και προσθέτει ότι «είναι έτοιμος να συμβάλει με την κατασκευή κατάλληλων καταλυμάτων για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες».

Με άλλα λόγια, οι διεθνιστές ζητούν:

Να έχουν πρόσβαση οι παράνομοι μετανάστες στις δομές Υγείας των Ελλήνων ή ακόμα και να γίνουν ισότιμοι πολίτες όπως συνέβη στην Πορτογαλία της Αριστεράς.
Να μεταφερθούν οι εισβολείς που έστειλε η Τουρκία στα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, προκειμένου, κατά αυτόν τον τρόπο, να μην μπορούν να επιστραφούν στην γείτονα, μετά από συμφωνία που έχει υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ (Διαβάστε ΕΔΩ).
Ειδάλλως προειδοποιούν για ξέσπασμα κρουσμάτων στην Ελλάδα!

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα γίνεται, εκ των πραγμάτων, «όπλο» στα χέρια της Τουρκίας, η οποία θέλει να γεμίσει την χώρα μας με αλλοδαπούς, χωίς να τους πάρει πίσω.








πηγη 

Κάτοικοι της Φούστανης: Δεν πέθανε από κορωναιό, αλλα απο εγκεφαλικό η 78χρονη, ντροπή στα ΜΜΕ και τον Περιφεριαρχη Πέλλας!

ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ, ΚΟΡΩΝΑΙΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ...
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ...
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ...

Αυτοί είστε! Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε άνοια..Ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης και ήρθε στο χωριό 25 Μαρτίου. Έπαθε εγκεφαλικό στο σπίτι της έπεσε από το κρεβατι της και έσπασε τον γοφο της και κατέληξε στο νοσοκομείο...Και ξαφνικά πέθανε από κορωνοιο. Ντροπή στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.. Η γυναίκα 1ον δεν κάτοικος ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ και 2ον πέθανε από εγκεφαλικό. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΣΤΟΧΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΨΕΥΤΙΑ ΠΑΊΖΕΤΑΙ...


Δείτε την ανάρτηση του κατοίκου της Φούστανης:























πηγη 

ΞΥΡΙΣΤΗΤΕ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ! ! ! Σας βαζει τα γυαλια ενας απλος παπας: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ στὴν Ἐκκλησία...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Ιερωνυμος ακουει;
Κι αν ακουει τι κανει; 
Τον Αλεκο; 
Που εισαι Χριστοδουλε;

Δειτε τι λεει ενας απλος παπας...
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ (στὴν Ἐκκλησία τοῦ χωριοῦ μου) γιὰ τοὺς ἑξῆς λόγους:

1. γιατί εἶμαι παπάς,
2. γιατί Ἐφημερεύω γιὰ ὅλους τους Ἐνορίτες μου,
3. γιατί εἶμαι παντὸς καιροῦ καὶ παντὸς …ἰοῦ,
4. γιατί δὲν ἔχω μάθει νὰ ἀφήνω τὴν σκοπιά μου,
5. γιατί δὲν ἔχει βρεθεῖ ἀκόμη ὁ λαϊκὸς ποὺ θὰ μοῦ βγάλει τὸ πετραχήλι,
6. γιατί δὲν ἔχει βρεθεῖ ὁ νόμος ποὺ θὰ κανονίσει πότε καὶ μὲ ποιοὺς θὰ λειτουργῶ,
7. γιατί θέλω νὰ εἶμαι εἰλικρινὴς μὲ τὸν ἑαυτό μου καὶ μὲ αὐτὰ ποὺ κηρύττω καὶ πρεσβεύω,
8. γιατί δὲν μοῦ ἀρέσει νὰ ἀπαρνοῦμαι, ἔστω καὶ προσωρινά( ;), τὴν βασικὴ ποιμαντική μου εὐθύνη,
9. γιατί δὲν θέλω νὰ στραγγαλίζω, γιὰ χάρη τους, τὴν ἱερατική μου συνείδηση,
10. γιατί δὲν μοῦ ἀρέσει νὰ κρύβομαι σὲ ἕνα «δημοκρατικὸ» καὶ «ἀντιρατσιστικὸ» κράτος.
11. γιατί προτιμῶ νὰ δώσω ἀπολογία ἐδῶ, σὲ ἀνθρώπους, καὶ ὄχι στὴν ἄλλη ζωή.
12. γιατί μου ἀρέσει τὸ « ὀργίζεσθε καὶ μὴ ἁμαρτάνετε». («Καὶ ὀφείλει νὰ τὸν μεταχειρίζεται ὁ καθεὶς (τὸν θυμὸ) ἐναντίον τῶν δαιμόνων, ἀνθρώπων αἱρετικῶν, καὶ παντὸς κωλύοντος ἀπὸ τὴν ὁδὸν τοῦ Θεοῦ» Ὅσιος Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστής) .
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ (οἱ ἐναπομείναντες λίγοι χριστιανοὶ)
1. γιατί εἶμαι Ποιμένας τους,
2. γιατί εἴμαστε Ἐκκλησία (κλῆρος καὶ λαός), καὶ ὄχι προτεσταντικὴ παραφυάδα.
3. γιατί μᾶς ἀρέσει ὁ ἐνοριακὸς συγχρωτισμός, καὶ ὄχι….
ὁ ἀπομονωτισμός.
4. γιατί ἔχουμε «κολλήσει» τὸν Υἱό,
5. γιατί κοινωνοῦμε τὴν Ζωή, ἄρα δὲν φοβόμαστε τὸν θάνατο,
6. γιατί καὶ ἂν ἔρθει ὁ θάνατος, «Δόξα τῷ Θεῶ πάντων ἕνεκεν».
7. γιατί ἡ Ἀγάπη μας (ὁ Χριστὸς) εἶναι ἀσυγκρίτως τεράστια μπροστὰ στὴν ἐγωιστικὴ «ἀγάπη» τοῦ σημερινοῦ κόσμου.
8. γιατί ἡ μεγάλη Ἑβδομάδα δὲν εἶναι ἄδεια γιὰ νὰ μετατίθεται, οὔτε ἄδεια (κενὴ) γιὰ νὰ παραγκωνίζεται.
9. γιατί δὲν ἀνεχόμαστε ἄλλες «ἐπεμβάσεις» ἀπὸ τὸ Κράτος στὴν Ἐκκλησία.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;
1. γιὰ νὰ δώσω ἕναν κόλαφο (ἀπὸ τὸν τελευταῖο παπαδάκο) στὴν κυβέρνηση, ποὺ νομίζει ὅτι μπορεῖ νὰ κανονίζει τὰ τῆς λειτουργικῆς ζωῆς τῆς Ἐνορίας μου,
2. γιατί ποτὲ ἕνας Ἱερέας δὲν φιμώνεται,
3. γιατί ποτὲ ἕνας Ἱερέας δὲν σκιάζεται, παρὰ μόνο τὸν Θεό,
4. γιατί εἶναι τιμὴ καὶ καμάρι ἕνας Ἱερέας νὰ διώκεται γιὰ τὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ,
5. γιατί δημόσια σπιλώνεται καὶ συκοφαντεῖται ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ,
6. γιατί δημόσιά μου ἀρέσει νὰ ὁμολογῶ Χριστό, γιὰ νὰ μὲ ὁμολογήσει καὶ Ἐκεῖνος.
7. γιατί μπορεῖ νὰ «κολλήσω» καὶ κάναν ἄλλο παπά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!
πάπα-Παῦλος Καλλίκας ἐφημέριος Ἐνορίας Ποταμοῦ Κυθήρων
υ.γ. 1. καταφέρομαι αὐστηρὰ καὶ μόνο στὰ μέτρα κατὰ τῆς Ἐκκλησίας, καὶ ὄχι στὰ γενικότερα μέτρα











πηγη 

Κωλοτουμπα Τσιοδρα για τις μασκες: Μόνο τα άτομα με συμπτώματα του ιού,όσοι φροντίζουν για αυτά και οικαι επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει να φορούν μάσκες...

Αραγε ποτε λεει αληθεια...
Τωρα ή πριν; 
Διαβαστε και κρινετε....

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στη χρήση μάσκας από τους πολίτες, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το αμερικανικό CDC, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α., έχουν πει ότι μόνο τα άτομα με συμπτώματα του ιού και όσοι φροντίζουν για αυτά, καθώς βέβαια και επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Αντιλήφθηκα πως υπάρχει μία διχογνωμία. Κάποιοι εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή του κινέζικου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πιστεύουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για αυτή την πανδημία.

Άλλοι, εξίσου ειδικοί, πιστεύουν πως η στρατηγική αυτή είναι λάθος όταν υπάρχει τεράστια έλλειψη ιατρικών μασκών στην αγορά και ότι ενέχει και κινδύνους γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά.
Είναι η πανδημία των πολλών αβεβαιοτήτων και των ερωτηματικών. Βλέπω τη στρατηγική κάποιων χωρών και υγειονομικών τους αρχών σε μέρη της Ασίας, να ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες στο κοινό για να αποτρέψουν τη διάδοση του ιού, ανεξάρτητα από το εάν έχουν συμπτώματα. Και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, να μιλούν ήδη για αυτές τις στρατηγικές”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί. Και σίγουρα, το μέγιστο όφελος από τις μάσκες είναι στα νοσοκομεία, στο προσωπικό μας, στους ασθενείς μας και σε αυτούς που τους περιποιούνται. Εκεί χρειάζονται περισσότερο και μάλιστα με την τεράστια έλλειψη μασκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, αν όλοι μας τηρούμε τις σωστές αποστάσεις, δεν έχει νόημα η χρήση τους.

Παρόλα αυτά, όπως κάνω συνήθως όταν προκύπτουν τέτοια διλήμματα, σε συνεργασία με την ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας, επικοινώνησα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων, το ευρωπαϊκό CDC, και τους ζήτησα να τοποθετηθούν επίσημα για αυτό το θέμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαιώνει ότι η κύρια χρήση των μασκών είναι για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών”, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.







πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.