Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Αποχωρηση ολων των Τουρκικων Στρατευματων απο την Συρια απαιτει Δαμασκος....

Η Συρια ζητα τα αυτονοητα....
Ο Σαλεμενος ομως, θα αφησει οτι εχει αρπαξει;
Θαχουμε εξελιξεις... 


Όρο για απόσυρση τουρκικών δυνάμεων από την Συρία θέτει η Δαμασκός
Εκμεταλλευόμενη την προτροπή της Ρωσίας για ενεργοποίηση της συμφωνίας του 1998 μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, η Δαμασκός αξιώνει έξοδο των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη της.

Κάλεσμα στην Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα εδάφη της βόρειας Συρίας και να διακόψει την παροχή στήριξης σε αντάρτες έστειλε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σημειώνοντας πως αυτό συνιστά προϋπόθεση για την επανενεργοποίηση της διμερούς συμφωνίας του 1998.

Το κάλεσμα έγινε μέσω κυβερνητικής διαρροής στο κρατικό πρακτορείο SANA, στον απόηχο της προτροπής της Ρωσίας προς τις δύο χώρες να χρησιμοποιήσουν την συμφωνία του 1998 ώστε να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, υπό την σκιά της σταδιακής απόσυρσης των αμερικανική δυνάμεων από την Συρία.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Άγκυρα υποστηρίζει πως η επίμαχη συμφωνία των Αδάνων την εξουσιοδοτεί να επέμβει στρατιωτικά σε συριακό έδαφος, που σημαίνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν το δικαίωμα να κινηθούν εναντίον των κούρδων ανταρτών που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη.

Η Μόσχα πάντως υποστηρίζει την βούληση της Δαμασκού να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της όλα τα εδάφη της.

Σε κάθε περίπτωση τυχόν διαπραγμάτευση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού για επαναφορά της συμφωνίας του 1998 θα συνιστά έστω έμμεση αναγνώριση του καθεστώτος Άσαντ από την Άγκυρα, τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έχει στηρίξει αντικαθεστωτικούς αντάρτες από τα πρώτα στάδια του συριακού εμφυλίου.

πηγη 

Πανωλεθρια επαθαν οι Τουρκαλαδες στο Β.Ιρακ !! Κουρδοι αμαχοι κατελαβαν Τουρκικη βαση και εκαψαν εξοπλισμο και οχηματα!!!!

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ!!!Συμφωνα με τα τοπικα ΜΜΕ, Κουρδοι αμαχοι εισεβαλαν σε Τουρκικη στρατιωτικη βαση στην Ιρακινη πολη Dohuk και εκαψαν εξοπλισμο και οχηματα!!!το συμβαν αυτο θεωρειται σαν αντιδραση για το θανατο Κουρδων πολιτων απο αεροπορικη επιδρομη που εγεινε απο τους τουρκους!!!Πληροφοριες  αναφερουν οτι δεν εγεινε γνωστο για συμπλοκη στρατιωτων με τους Κουρδους.

Τεράστιο τουρκικό κάζο στο Β.Ιράκ: Άμαχοι Κούρδοι κατέλαβαν και έκαψαν τουρκική βάση!

Μεγάλη ομάδα οργισμένων πολιτών επιτέθηκε και κατέλαβε τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην ιρακινή πόλη Dohuk, βάζοντας φωτιά σε εξοπλισμό και οχήματα.

Το περιστατικό θεωρείται απάντηση για τους θανάτους πολιτών από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Βίντεο που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν αμάχους στο στρατόπεδο με στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας και σκηνές να καίγονται.

Άγνωστο παραμένει εάν υπήρξε οποιαδήποτε συμπλοκή μεταξύ των στρατιωτών και των πολιτών.

Στις εικόνες και στα βίντεο δεν φαίνεται να υπάρχουν πουθενά Τούρκοι στρατιώτες

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση στο στρατόπεδο έρχεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και το βομβαρδισμό της περιοχής επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα πληροφγορίες κάνουν λόγο ότι νωρίτερα σήμερα, Σάββατο 26.01.2019, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των πολιτών και την επίθεση στην Τουρκική βάση.

Ο Τούρκος πρόεδρος οργισμένος από την κουρδική αυτή κινητοποίηση δήλωσε:

«Σήμερα ήθελαν να κάνουν ένα λάθος στην ιρακινή πλευρά. Μετά όμως αφού τα αεροπλάνα μας και τα UAV απογειώθηκαν αυτοί εξαφανίστηκαν.

Δεν δίνουμε το δικαίωμα της ζωής σε όσους επιτίθενται στην γαλήνη και την ευημερία μας».

πηγη

Πολεμος Αμερικανων και Ρωσων πρακτορων στα Σκοπια.... Μετωπική Ρωσίας & ΗΠΑ στο κρατίδιο !

Το απόλυτο χάος στα Σκόπια.....
VMRO: «Έρχεται τεράστια καλπονοθεία στις επερχόμενες εκλογές»....
Μετωπική Ρωσίας & ΗΠΑ στο κρατίδιο...

Σημεία και τέρατα καταγγέλλει ο επίσημος εκπρόσωπος του κόμματος VMRO-DPMNE Naum Stoilkovsky, αναφέροντας ήδη για σχέδιο βίας και νοθείας από το σοσιαλιστικό κόμμα του Ζ.Ζάεφ στις επερχόμενες εκλογές με βοήθεια ξένων ιδρυμάτων.

Στο παιχνίδι, έστω και καθυστερημένα όμως φαίνεται να εισέρχονται οι Ρώσοι που έχουν μεγάλη σχέση με το κόμμα του Γκρουέφσκι, έχοντας σκοπό να αλλάξουν την δυσμενή κατάσταση στην χώρα με την είσοδο της στο ΝΑΤΟ, μετά και την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών σε Σκόπια και Αθήνα.

Ρώσοι πράκτορες σαρώνουν το κρατίδιο για νέες κινητοποιήσεις, ενώ το ρωσικό ΥΠΕΞ μιλά για «βούληση του σκοπιανού λαού», ειδικά για την επαίσχυντη συνθήκη των Πρεσπών», δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του. Εκεί ακριβώς θα παιχθεί το παιχνίδι που μπορεί να διαλύσει όμως το κρατίδιο λόγω Αλβανών.

Η μάχη θα δοθεί για τις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές την άνοιξη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του VMRO.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ζόραν Ζάεφ και το καθεστώς του με μέλη του καρτέλ της μαφίας έχουν την πρόθεση να «παίξουν» με την λαϊκή βούληση με τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόστηκαν κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος παρωδία (συμφωνία των Πρεσπών).

Έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξουν καταγγελίες για δωροδοκία ψηφοφόρων και τεράστιες παρατυπίες, με απτό παράδειγμα το τελευταίο δημοψήφισμα και την μεγάλη νοθεία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, όταν αποκαλύψαμε ότι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα ψηφοφόροι φέρονται να ψήφιζαν κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι θεσμικά όργανα δέχονται ήδη πολιτικές πιέσεις, εκβιασμούς από μέλη του ποινικού καρτέλ του Ζάεφ.

Υπάρχει επίσης, βάση για όλες αυτού του τύπου τις αμφιβολίες για μια δίκαιη διαδικασία, ενώ υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις για όλες μας τις αμφιβολίες μας.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε ενώπιον της εισαγγελίας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ακριβώς για τη ήδη διαταραγμένη εκλογική διαδικασία στο τελευταίο δημοψήφισμα.

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά 200 μελών των εκλογικών επιτροπών για παρατυπίες και για δήθεν ψηφοφορία πολιτών στα «4, 5, 9, 12, 14» δευτερόλεπτα, ανάλογα με το εκλογικό τμήμα.

Συνημμένα έχουμε προσάψει και μηνύσεις για εκλογική δωροδοκία και δωροδοκία, εν μέσω πρόσκλησης υποβολής προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα, και για ένα πλήθος άλλων ποινικών παραβάσεων για τα οποία δεν υπάρχει καμία φωνή που να ξυπνήσει το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Δεν μπορεί και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και τώρα στις επερχόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ προετοιμάζεται το ίδιο πράγμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούν να διεξαχθούν δίκαιες και δημοκρατικές αξιόπιστες εκλογές. Διαφορετικά δεν μπορεί να ερμηνεύσουμε τη σιωπή από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος εδώ και μήνες δεν κινείται και δεν ενεργεί ποινικές διώξεις στους υπαίτιους που έδειξε με στοιχεία το VMRO DPMNE.

Απαιτούμε και πάλι από το κράτος και τον εισαγγελέα, L. Joveski να μας πει που βρίσκεται και πως προστατεύει την εκλογική ληστεία που ετοιμάζει ο Ζ. Ζάεφ;

Υπάρχει επίσης σιωπή από το καθεστώς Ζάεφ για το δυσάρεστο περιεχόμενο των παράνομα καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ εισαγγελέων υπό την εντολή του σημερινού πρωθυπουργού.

Γιατί εξακολουθεί να υπάρχει ανοικτή ακόμα αυτή η έρευνα και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι εισαγγελείς εμπλέκονται και ποιες είναι οι συνομιλίες τους;

Ποιος έχει αυτές τις συνομιλίες;

Ποιος έχει ακούσει αυτές τις συνομιλίες, και ρωτάμε αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικών ενεργειών των εμπλεκομένων με τις οποίες οι εισαγγελείς μπορούν να εκβιαστούν;

Ήρθε η ώρα για τον γενικό Εισαγγελέα να βγει από καβούκι του που τον έβαλε ο Ζόραν Ζάεφ και να αρχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το όρκο που έχει δώσει.

Αν δεν το πράξει θα έχει κάνει μια ακόμα αξιόποινη πράξη, ακόμη πιο τραγική η οποία θα ρίξει βαριά σκιά στην νέα επικείμενη διπλή εκλογική διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση του σκοπιανού κόμματος.

Η ουσία στο τι μέλει γενέσθαι στην ΠΓΔΜ, ευρίσκεται στην απόφαση του Πούτιν να περάσει στην επίθεση στα Βαλκάνια ως περιοχή ανάσχεσης των σχεδίων των ΗΠΑ ακόμη και την τελευταία στιγμή, μιας και στο Κρεμλίνο κατανόησαν ότι οι Αμερικανοί δεν σταματούν μέχρι να φτάσουν στην Μόσχα.

Πριν μερικές ημέρες το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε μιλήσει «για παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ», τονίζοντας πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε πως «θα θέλαμε να επαναφέρουμε τον Αμερικανό αξιωματούχο στο πεδίο της πραγματικότητας. Πρώτον, την σαφή βούληση των «μακεδόνων» πολιτών ανέδειξε η αποτυχημένη έκβαση του δημοψηφίσματος στην βαλκανική δημοκρατία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με αντάλλαγμα την αλλαγή της κρατικής ονομασίας και την απάρνηση των εθνικών τους συμφερόντων».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ ήταν παρών στο κτήριο της Συνέλευσης της ΠΓΔΜ «για να διασφαλιστούν τα αναγκαία αποτελέσματα» ότι «χρησιμοποιήθηκαν βρώμικοι χειρισμοί, εξαγορά και εκβιασμοί βουλευτών», που έγιναν γνωστά στην κοινή γνώμη.

Τώρα, νεώτερες πληροφορίες φέρουν το θέμα να συζητήθηκε εν μέρει και με τον Σέρβο πρόεδρο για να ξέρει και αυτός τι αναμένεται στην περιοχή.

Όλα όμως φέρονται να ξεκίνησαν μετά την αναχώρηση του Ρώσου προέδρου από το Βελιγράδι, ενώ σύμφωνα με άρθρο μας ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σερβία, William Montgomery, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή γύρω από αυτό κινούνται σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση.

Όλα προμηνύουν λοιπόν πιθανή σύγκρουση στην περιοχή των Βαλκανίων με τεράστιες συνέπειες για όλους.

πηγη 

'Εκλεψαν 4.200.000 ευρώ από εταιρεία security με απαγωγή διευθυντικού στελέχους

Ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό απαγωγής και ομηρίας διευθυντικού  στελέχους εταιρείας security  στην Καβάλα προκειμένου να ανοίξει χρηματοκιβώτιο απ’ όπου έγινε αρπαγή 4.200.000 ευρώ  για τροφοδοσία ΑΤΜ  απασχολεί τις τελευταίες ώρες τη ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέδρασαν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του διευθυντή της εταιρείας και του ανέφεραν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του. Κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε. Έτσι μετά από λίγες ώρες  τον  υποχρέωσαν να μεταβούν στα γραφεία της εταιρείας για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο για να αρπάξουν το ποσό αυτό.

Αν επαληθευθεί η μαρτυρία του θύματος της ομηρίας θα πρόκειται για τις επονομαζόμενες «απαγωγές της τίγρης» με ομηρίες υπαλλήλων και στόχο τις αρπαγές μεγάλων ποσών από χρηματοκιβώτια τραπεζών, κάτι που είχε συμβεί αρχικά στη Μ. Βρετανία ενώ παρόμοιο εγχείρημα φαίνεται να σχεδίαζαν προ μερικών ετών μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο.



Πηγή

Ο Διας μιλουσε Αλβανικα λενε οι Αλβ@νοι....Μηπως ειχε και πτυχιο Αγγλικων ρε Κατσαπλιαδες;




Τι αλλο θ ακουσουμε;
Μηπως μιλουσε και Αγγλικα;
Εργολαβία φέρεται να ανέλαβαν κάποιοι στο εξωτερικό για να εξαφανίσουν την ελληνική ιστορία στοχεύοντας ξεκάθαρα στο σημερινό ελληνικό κράτος. 

Μετά την παράδοση της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας στους σημερινούς κατοίκους της πρωην γιουγκοσλαβικής επαρχίας Βαρντάσκα,  οι οποίοι ιστορικά είναι απόγονοι των περιβόητων Κομιτατζήδων, ήρθε η σειρά των Αλβανών για να συνεχιστεί ο «βανδαλισμός» της τεράστιας αρχαίας και νεώτερης ελληνικής ιστορίας,  ενόψει  πιθανόν, των «διαπραγματεύσεων» με την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλβανικές εθνικιστικές ιστοσελίδες δημοσιοποιούν ανήκουστα πράγματα τα οποία δυστυχώς πολλά από αυτά ευρίσκονται και στα σχολικά βιβλία των Αλβανών μαθητών, επικαλούμενοι τους Ιλλυριούς-Πελασγούς, οι οποίοι αποτελούν ( άκουσον-άκουσον) προγόνους των σημερινών Αλβανών και πολλά άλλα.

Το κατάπτυστο άρθρο στοχοποιεί την περιοχή του μαντείου της Δωδώνης στην Ήπειρο για το οποίο αναφέρει ότι κάτω από το ιερό βουνό της περιοχής ,  οι ιέρειες του Δία, τραγουδούσαν τους αρχαίους χρόνους στην παλιά αλβανική γλώσσα: «Ο Δίας είναι ο Θεός όλων… το παν ! Η γη παράγει φρούτα, Τιμήστε τη Γη ως Μητέρα!», πάντα κατά τους ίδιους ανιστόρητους και επικίνδυνους συντάκτες στα αρχαία αλβανικά.

«Αυτές οι ιέρειες ήταν στενά συνδεδεμένες με τη μητέρα γη και την ευημερία της φύσης ..Κυκλοφορούσαν  χωρίς σανδάλια  όλο το χρόνο, για να  αισθανθούν την πνευματική σύνδεση με την μητέρα γη και τον Δία,.. καθώς και για να ερμηνεύουν τα διάφορα ισχυρά οράματα και όνειρα.

Την λατρεία του Δία, την γνώριζαν καλά οι « αρχαίοι» Αλβανοί ενώ και σήμερα υπάρχουν καθηγητές που αναφέρουν ότι αυτή η λατρεία κατείχε κεντρική θέση στην πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά τους!

Παρά το γεγονός ότι στην παγκόσμια λογοτεχνία μας σερβίρεται σε γενικές γραμμές ότι ο Δίας, ήταν «Έλληνας Θεός» και ο πιο σημαντικός του Ολύμπου, εμείς (οι Αλβανοί) γνωρίζουμε πολύ καλά και σήμερα μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα στον κόσμο, ότι αν ο ίδιος ο Δίας, μιλούσε θα μιλούσε μόνο αλβανικά!

Εμείς οι Αλβανοί έχουμε εδώ και αιώνες,τα έθιμα και τις συνήθειές των αρχαίων Αλβανών, και ότι, αν και αναφέρουν κάποιοι, περί θεών  των Ελλήνων οι οποίοι ευρίσκονταν στον Όλυμπο, είναι ψέματα διότι επρόκειτο για Πελασγο-Ιλλυριούς θεούς που επινόησαν οι πρόγονοι μας.

Η Δωδώνη ήταν περιοχή που κατοικούσαν οι Πελασγοί και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός των Πελασγών-Ιλλυριών και κατόπιν ο  ελληνορωμαϊκός. Το σπουδαιότερο μαντείο της Δωδώνης ήταν το περίφημο ιερό των Πελασγών, καθώς αργότερα δημιουργήθηκε ο ναός των Δελφών από τους Έλληνες.

Ο Ηρόδοτος, στο βιβλίο του ισχυρίζεται ότι το ιερό της Δωδώνης το οποίο επισκέφθηκε είχε έναν  μοναδικό ναό που ξεχώριζε από όλους τους άλλους που ευρίσκονταν προφανώς στον ελλαδικό χώρο, και προσευχήθηκε εκεί», καταλήγει η αλβανική παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας την οποία έχουν αναλάβει όπως φαίνεται  εργολαβικά ξένα κέντρα .

Στην συνέχεια η αλβανική «ιστορική μονταζιέρα» (την οποία θα δούμε μπροστά μας) επικαλείται τον Ησίοδο, τον Στράβωνα, ακόμη και τον Πλούταρχο, για να αποδείξουν  οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού ότι, «ο ναός της «Δωδώνης» και η γύρω περιοχή κατοικούνταν από Πελασγούς και Ιλλυριούς, τους οποίους οι ίδιοι θεωρούν ως προγόνους …αυθαίρετα βέβαια».

Στην τεράστια προσπάθεια τους επικαλούνται και τον καθηγητή κ.Νίκο Δήμου, και παλαιότερη του συνέντευξη στους New York Times μαζί με δηλώσεις του στον ελληνικό τύπο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, είχει δηλώσει: «Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας (1821) ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά.

Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).

Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα, που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό» καταλήγει το άρθρο του Κ Δήμου.

Πρόκειται για σχέδια προπαγάνδας όπως το αλβανικό άρθρο τα οποία εκπορεύονται από αλβανικούς κύκλους που θέλουν αγωνιωδώς να βαφτίσουν ως δικούς τους, εκτός τους αρχαίους Έλληνες Θεούς και τους Έλληνες Αρβανίτες οι οποίοι ευρίσκονται σε πολλά μέρη της Ελλάδος και την Αττική, σε μια προσπάθεια έγερσης «προβλημάτων» εθνοτικού χαρακτήρα εντός της χώρας μας.

Η Αλβανία στην «σύντομη ιστορία της» είχε έναν μεγάλο εθνικό ήρωα με το όνομα Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεη, ο οποίος φυσικά ήταν Έλληνας μέχρι το κόκκαλο ο οποίος ζούσε στο Δεσποτάτο της Ηπείρου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι όλα  αυτά εκπορεύονται από ξένα κέντρα τα οποία επιθυμούν την δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα, με σχέδιο την ισοπέδωση ύπαρξης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας των σημερινών Ελλήνων, ενόψει της επέλασης της ΝΤΠ.

Τα σχέδια τους δεν πρόκειται να πετύχουν, διότι όλοι αυτοί παίζουν με το Θεό τον ίδιο που από εκεί ψηλά κρατάει τον ελληνισμό αιώνες τώρα. Αυτό το ξεχνάνε όλοι όσοι   ετοιμάζουν μεγαλεπήβολα σχέδια στην «άμμο».

πηγη 

ΚΟΣΟΒΟ:Οι Σερβοι ενισχυονται απο τον Βλαδιμηρο και αποκτουν το πανω χερι στα Βαλκανια!! Σε αμηχανια ΗΠΑ και Δυση!!

ΣΕ <<ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ>>Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ!!!Συμφωνα με τον πρωην Πρεσβευτη των ΗΠΑ στην Σερβια Montgomery τα πραγματα αυτην την στιγμη στο Κοσσυφοπεδιο ειναι πολυ κρισιμα!!!Οι Κοσοβαροι υστερα απο την ανεξαρτησια του κρατιδιου τους κινουνται σε μια κατευθυνση πολυ επικινδυνη και νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν!!!Εβαλαν 100% φορους στα Σερβικα προιοντα ενω δημιουργησαν τακτικο στρατο αγνοωντας το ψηφισμα 1244 του συμβουλιου ασφαλειας των Ηνωμενων Εθνων!!!Απο την αλλη πλευρα οι Σερβοι αποκτουν το πανω χερι στα Βαλκανια σχετικα με τον αμυντικο τους σχεδιασμο...ειδικα τωρα που  συνεργαζονται στενα με τους Ρωσους!!! Παντως τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα ....και με ορατο το ενδεχομενο εναρξης πολεμου...μεβ τις οποιες συνεπειες στα Βαλκανια!!!

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» συγκρούσεις στα Βαλκάνια: «Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση στο Κόσοβο» – Σερβία & Ρωσία «παγώνουν» τη Δύση.

Εξελίξεις λίαν επικίνδυνες «βλέπει» Αμερικανός διπλωμάτης στο Κόσοβο, ενώ Ρωσία και Σερβία ετοιμάζουν σχέδια αμυντικής συνεργασίας που φτάνουν μέχρι και στην από κοινή κατασκευή πυραύλου σχετικής εμβέλειας, που θα καλύπτει μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σερβία, William Montgomery, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή γύρω από αυτό κινούνται σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση.

«Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά είμαι πολύ απαισιόδοξος για την κατάσταση γύρω από το Κοσσυφοπέδιο», ανέφερε ο Montgomery στο σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug και εξηγεί:

«Η σημερινή θέση της ηγεσίας του Κοσσυφοπεδίου είναι ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας που έκαναν, σημαίνει ότι έχει αλλάξει τα πάντα και ότι το νέο κράτος μπορεί να κάνει ό,τι μπορούν να κάνουν όλες οι ανεξάρτητες χώρες.

Αυτό σημαίνει, αγνοώντας το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι οι Κοσοβάροι έβαλαν φόρους 100 τοις εκατό σε σερβικά αγαθά, ενώ δημιούργησαν τακτικό στρατό με μια κίνηση που δεν επιτρέπεται», λέει ο Montgomery.

Επιπλέον, ο ίδιος παρατηρεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία βούληση να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένης και της υπόσχεσης του σχηματισμού των Σερβικών δήμων.

«Οι Αλβανοί έχουν διαπιστώσει ότι δεν πρέπει να τηρούν υποσχέσεις ή να κάνουν κινήσεις ανέντιμες προς την ΕΕ», δηλώνει ο ίδιος.

Ειδικά, ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ δήλωσε απογοητευμένος διότι οι ΗΠΑ άλλαξαν τη μακρόχρονη αντίληψή τους ότι δεν θα υπάρχε ποτέ τακτική στρατιωτική δύναμη στο κράτος του Κοσόβου.

«Ήμουν προσωπικά παρών όταν οι πολιτικοί μας ηγέτες είχαν κάνει σαφές για όλους τους κινδύνους που θα υπήρχαν στην περίπτωση ενός τέτοιου στρατού» είπε ο Μοντγκόμερι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα κινούνται σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση και οι Σέρβοι κινούνται ταχύτατα σε ακραίες θέσεις ενάντια στη θέληση και την επιθυμία τους».

Για αυτό έχει δίκιο ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, ενώ όλα φαίνεται να άλλαξαν και στην Σερβία μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Βελιγράδι και τις συνομιλίες του με την σερβική ηγεσία για πολλά και διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τέταρτης επίσκεψης του στη Σερβία, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τη Μόσχα να συνεχιστεί η αμυντική συνεργασία, και ότι το Κρεμλίνο είναι αποφασισμένο να δώσει στην Σερβία ισχυρά οπλικά συστήματα.

Τόνισε δε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει στενή επαφή με τη σερβική ηγεσία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Σερβίας, αναπτύσσοντας παράλληλα  συνεργασία με σερβικές αμυντικές εταιρείες ενώ θα συνεχιστεί και η πρακτική των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο Σέρβος αμυντικός αναλυτής Κ. Ραντούλοβιτς δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε και για αγορά από την Ρωσία σερβικών όπλων, τα οποία θα αφορούν κυρίως την αγορά πυρομαχικών.

«Πρώτα απ ‘όλα, σκέφτηκαν κάποια πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε άλλα πράγματα στους Ρώσους.

Μπορούμε ενδεχομένως να μιλήσουμε για κάποια κοινή συνεργασία σε ορισμένα σχέδια όπως πυραύλους και άλλα παρόμοια. Επαναλαμβάνω ότι οι κλασικές αγορές θα είναι μόνο στο τμήμα των πυροβόλων όπλων και των πυρομαχικών για αυτόματα και ημιαυτόματα όπλα» είπε ο Radulovic και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να ακολουθήσουμε τα πρότυπα του ρωσικού στρατού που έθεσε το νέο του δόγμα παγκοσμίως», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με σερβικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει την ενίσχυση, τον εξοπλισμό και τον εκσυγχρονισμό του Σερβικού Στρατού.

Το «μυστικό» όμως αφορά την από κοινού κατασκευή για τις ανάγκες των σερβικών δυνάμεων, πυραύλου στα πρότυπα πιθανόν του ρωσικού πυραύλου Iskander ή των S-300, με την μεταφορά τεχνολογίας από την Μόσχα.

Μιλάμε δηλαδή για στρατηγικού χαρακτήρα πυραυλικό σύστημα με το οποίο οι Σέρβοι θα έχουν το πάνω χέρι στα Βαλκάνια, αν και εφόσον απειληθούν από τους Αλβανούς και Κροάτες ταυτόχρονα.

πηγη

Σε ποιες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα θα γίνει διακοπή ρεύματος την Κυριακή...

Διακοπή ρεύματος για 7 ώρες θα έχουν αύριο, Κυριακή 27 Ιανουαρίου, περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος στο Κιλκίς από τις 8:00 έως τις 15:00 στη Γ. Καπέτα από Στρωμνίτσης, Παλαιολόγου, Δημάδη, Ποσειδώνος Γ. Σεφέρη, Χ, Βογιατζή και Παπαθεοφίλου και από τις 8:00 έως τις 10:00 στις οδούς Στενημάχου, Αγίου Τρύφωνα, Ανατολικής Ρωμυλίας και Φιλιππουπόλεως,
εξαιτίας τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ σημιώνει ότι τα συνεργεία θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών το συντομότερο δυνατόν και την επαναφορά του ρεύματος σε χρόνο μικρότερο της προγραμματισμένης διακοπής.

Επιπλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν να βρίσκονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια των εργασιών. Για τους ίδιους λόγους ασφαλείας, επίσης, οι εσωτερικές εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.







Πηγή

Βραζιλία: 9 νεκροί και 300 αγνοούμενοι από κατάρρευση φράγματος.



Εννέα νεκροί και σχεδόν 300 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της κατάρρευσης φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της εταιρείας Vale SA στη Βραζιλία.

Περίπου 200 άνθρωποι διασώθηκαν, όμως οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι υπόλοιποι σβήνουν όσο περνούν οι ώρες, παρά τις εντατικές έρευνες των σωστικών συνεργείων.

"Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να βρούμε επιζώντες είναι ελάχιστες. Πιθανότατα θα ανασύρουμε μόνο πτώματα", είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρομέου Ζέμα.

Σύμφωνα με τον Αβιμάρ ντε Μέλο Μπαρσέλος, τον δήμαρχο της πόλης Μπρουματζίνιου, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά. Οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τέσσερα σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη επιζώντες. Μεταξύ αυτών είναι και μια καφετέρια η οποία θάφτηκε στις λάσπες και όπου γευμάτιζαν πολλοί εργαζόμενοι την ώρα του δυστυχήματος. Στην περιοχή μεταφέρονται, από το Ρίο ντε Ζανέιρο, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων.
Συνολικά 13 ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν από αέρος τους παγιδευμένους ανθρώπους.

Σχεδόν όλοι οι αγνοούμενοι είναι υπάλληλοι της Vale ή συνεργαζόμενων εταιρειών.

Η Πολιτεία Μίνας Ζεράις δεν έχει ακόμη ανακάμψει από ένα προηγούμενο, παρόμοιο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι. Από τη θραύση του φράγματος τελμάτων που ανήκε στην κοινοπραξία της Vale και της BHP Group Ltd προκλήθηκε η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στη Βραζιλία.

Δικαστής διέταξε σήμερα το πάγωμα ποσού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ρεάλ (περίπου 250 εκ. ευρώ) στους λογαριασμούς της Vale ώστε να δοθούν ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το νέο δυστύχημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vale Φάμπιο Σβάρτσμαν υποστήριξε ότι το φράγμα που κατέρρευσε την Παρασκευή στο ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος είχε επιθεωρηθεί στις 10 Ιανουαρίου και κρίθηκε "σταθερό". Πρόσθεσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ωστόσο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπραζίλια, μηχανικός ειδικευμένος στην κατασκευή φραγμάτων, Ντίκραν Μπερμπέριαν χαρακτήρισε "προαναγγελθείσα τραγωδία" την καταστροφή της Παρασκευής. "Το φράγμα είχε δώσει ενδείξεις διαρροής στο παρελθόν. Δεν βλέπω τίποτα το μη προβλέψιμο. Εδώ δεν έχουμε ηφαίστεια, δεν γίνονται σεισμοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο"




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγή

Βιβλική καταστροφή σε Μακεδονία και Ξάνθη λόγω της κακοκαιρίας ! Υπερχείλισε ο ποταμός Νέστος ! <ΦΩΤΟ>

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Μακεδονία και η Ξάνθη.
Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων 24ώρων σε αρκετές περιοχές
Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων 24ώρων σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.


Τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμύρες που παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς. Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές, τόσο στο Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι








Πηγή 

Έσκασε βόμβα !!! Πτώχευση για κορυφαία ελληνική εταιρεία... Μια από τις αγαπημένες...










Ο συνεταιρισμός έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα, την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Οι τρεις πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Θεσσαλίας και Eurobank συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106 β καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.
Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει σχεδόν στα 20 εκ. ευρώ.

Ο ΘΕΣγάλα χρειάζεται άμεσα κεφάλαια κίνησης, τουλάχιστον ενός εκ. ευρώ, ενώ το εμπορικό σήμα έχει δεσμευτεί από τον επιχειρηματία Ξενοφώντα Καντώνια, αντί 500.000 ευρώ τα οποία εκχώρησε όταν αρχικά εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της επιχείρησης αλλά στην πορεία υπαναχώρησε.




Πηγή

301 ειναι, οχι 300....Υπεγραψε και ο Παυλοπουλος την προδοσια της Μακεδονιας ! ! !

«Τετέλεσται η Μακεδονία» και με σφραγίδα με Π.Παυλόπουλου....
Υπέγραψε o ΠτΔ το διάταγμα εκχώρησης της Βόρειας Ελλάδας 
Καλα το ειχαμε γραψει... 301 ειναι ενοχοι οχι 300!

Τετέλεσται η Μακεδονία και με σφραγίδα Π.Παυλόπουλου. Χωρίς καμία καθυστέρηση υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το διάταγμα εκχώρησης της βόρειας Ελλάδος με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Συμφωνία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, καθώς αμέσως μετά την κύρωσή της από τη Βουλή, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια πήρε ΦΕΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ  με υπογραφή Π.Παυλόπουλου

Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, oι ευθύνες ειδικά του ελληνικού πολιτικού προσωπικού και γενικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος που διαχειρίστηκαν το Σκοπιανό, είναι τεράστιες.

Από τις πολιτικές ευθύνες πέραν των 153 αυτουργών, έχουν και αυτοί που είτε διαφώνησαν καθυστερημένα και σε χαμηλούς τόνους (Κ.Καραμανλής) ενώ θεσμικές ευθύνες έχουν και όσοι κατέχουν θέσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν την εκχώρηση της Μακεδονίας και δεν το έπραξαν όπως ο ΠτΔ,Π.Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να είχε προασπίσει το Σύνταγμα και να ζητήσει να ψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές τηρώντας ως θεματοφύλακας το άρθρο 28 του Συντάγματος.

Και αυτό για η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα. Πρόκειται για συνθήκη που "προάγει" το εθνικό συμφέρον. Δεν το έκανε και υιοθέτησε τους τακτικισμούς και δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο φέρουν ευθύνες για τα δεινά που έρχονται. Είναι συνυπεύθυνοι για την εκχώρηση της Μακεδονίας από την στιγμή που δεν έκαναν εγκαίρως τίποτα για να την αλλάξουν.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους;

Οταν δεχόμαστε μια εθνική καταστροφή χωρίς να πέσει... τουφεκιά, χωρίς να βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Οταν οι ΕΔ βλέπουν οικιοθελή παράδοση άνευ όρων στις επιταγές των ξένων κέντρων εξουσίας.

Oπως έχει γράψει το pronews.gr πρόκειται για την μεγαλύτερη εθνική ήττα από το 1922, η οποία γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι δεν κρίθηκε στα πεδία των μαχών, αλλά στα βρώμικα παρασκήνια των συνομιλιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του Σόρος και βέβαια, τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

Η ήττα, είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή του 1974 στην Κύπρο, δεδομένου ότι απωλέστηκε με την δική μας συγκατάθεση κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωρινή απώλεια εδάφους:

Απωλέστηκαν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα 2500 ετών!

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλη την Βόρειο Ελλάδα και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μία καθοδική τροχιά εθνικής έκλειψης, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψηφοφορία.

Ολα συνέπεια των Μνημονίων, που έφεραν στην εξουσία την ακροαριστερή κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία εθνική συνείδηση, απλά προχώρησε στο deal με τον Σόρος, όπως ο ίδιος ο πρώην συνεταίρος του Α.Τσίπρα, Π.Καμμένος, παραδέχθηκε και κατήγγειλε (καθυστερημένα...).

πηγη 

Εισήγηση στον Β.Πούτιν...Έρχονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια! Ολοι θελουν να παρουν απο ολους, είναι δυνατόν,να γίνουν αναίμακτα;

Ειναι δυνατον να γινουν αλλαγες συνορων...
Ειναι ομως δυνατον να γινουν αναικακτα;
Αυτο ειναι το δυσκολο...
Ολοι να παρουν απ ολους τους αλλους θελουν και κανεις να δωσει...
Διαβαστε τι παιζει παρακατω....


Διέρρευσε η έκθεση- εισήγηση του πανίσχυρου ρωσικού συμβουλίου διεθνών σχέσεων (RIAC) στον Β.Πούτιν για λύση "πακέτο" στα Βαλκάνια η οποία περιλαμβάνει αλλαγές συνόρων κατά μήκος των εθνοτικών γραμμών και με βάση τα εθνικά κριτήρια με μια περιφερειακή διαφοροποίηση του «σχεδίου Yiunion».

Πρόκειται για μια έκθεση "βόμβα" με τίτλο "Η Ρωσία επιστρέφει" και υπότιτλο "θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας;"

Τρία πράγματα ξεχωρίζουν από την έκθεση: πρώτον η Ρωσία αποδέχτηκε το βρετανικό σχέδιο (πληροφορίες αναφέρουν πως αποδέχτηκε και την δημιουργία μιας "Διάσκεψης για τα Βαλκάνια"), δεύτερον πρέπει να προβληματίσει η αναφορά στην συνθήκη "Αγίου Στεφάνου" καθώς και στην Κροατία, και τρίτον, υπάρχουν υπόγειες διεργασίες μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για τον εδαφικό επανακαθορισμό της περιοχής.

To ρωσικό συμβούλιο διεθνών σχέσεων (RIAC) είναι το όργανο που καθοδηγεί την εξωτερική πολιτική του Β.Πούτιν. Αν και παραμένει άγνωστο γιατί η Μόσχα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει/διαρρεύσει την έκθεση αυτή, εντούτοις είναι βέβαιο πως αρκετά από αυτά που αναφέρονται στην έκθεση συζητήθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Β.Πούτιν στην Σερβία και έχουν γίνει αποδεκτά από το Κρεμλίνο.

Επίσης είναι σίγουρο πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει αρκετά σημεία τα οποία και θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Σερβίας σε μια ιστορική συνάντηση που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο!

Το ισχυρό και καλά συνδεδεμένο ρωσικό συμβούλιο διεθνών σχέσεων προτείνει να οργανώσει η Μόσχα μια πολυμερή διάσκεψη(έχει ήδη προταθεί από Βρετανία) για να διαιρέσει εκ νέου τα Βαλκάνια σύμφωνα με τις εθνοτικές διαφορές.

Με τον τρόπο αυτό η Μόσχα αποδέχεται και προωθεί την αμφιλεγόμενη πρόταση του πρώην Βρετανού διπλωμάτη Timothy Less στα τέλη του 2016 που επίσης πολλοί εκτιμούν ότι θα ανοίξει  το "κουτί της Πανδώρας".

Πάντως, η Ρωσία πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία είναι «μη αναστρέψιμη» και ότι θα πρέπει, ως εκ τούτου, να επιδιώξει να «καθοδηγήσει υπεύθυνα» τα γεγονότα, όπως ακριβώς προσπαθεί να κάνει για την «αποκέντρωση» της Συρίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 3 υποενότητες για τα Βαλκάνια, τα οποία αναφέρονται παρακάτω. Κάθε ένα από αυτά τα άρθρα συνδέεται απρόσκοπτα με το επόμενο, με το πρώτο να είναι ενημερωτικό για το τι συμβαίνει στα Βαλκάνια, το δεύτερο να εξηγεί τη σημασία του ρόλου της Ρωσίας στην επίλυση του «Ερωτήματος του Κοσσυφοπεδίου», ενώ το τελευταίο  προτείνει μια "λύση-πακέτο" για την περιοχή.

Το τρίτο από αυτά τα αναλυτικά άρθρα - η πρόταση για μια "λύση-πακέτo" - που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρήματος που στήνεται, δεν επεξηγεί μόνο την δυναμική επιστροφή της Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά τονίζει την πιθανότητα ανοίξει κατά λάθος το "κουτί της Πανδώρας".

Τα ακόλουθα είναι μερικά από τα βασικά σημεία της ρωσικής εισήγησης στον Β.Πούτιν:

"Οι εξωτερικοί παίκτες επιδιώκουν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα στα Βαλκάνια. Κατά κανόνα, ταιριάζουν μόνο με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής και του πληθυσμού της ... Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εξωτερικοί παράγοντες θα αρνηθούν και θα ενεργήσουν μονομερώς και οι ενδοπεριφερειακές πολιτικές δυνάμεις θα είναι διαπραγματεύσιμες.

Ωστόσο, είναι επίσης αδύνατο να αφήσουμε την κατάσταση από μόνη της, αλλά και να δώσουμε μια «λευκή επιταγή» σε όσους προτιμούν τις καταστρεπτικές πολιτικές που βλάπτουν τα Βαλκάνια και τους λαούς  και τις προοπτικές μιας , βιώσιμης, δίκαιης και συνολικής διευθέτησης από το να πάρουν μονομερείς αποφάσεις.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά συμφέρουσα και επίκαιρη η Ρωσία να προσφέρει μια πολυμερή μορφή ενός «γενικού βαλκανικού διακανονισμού» σε ένα σύστημα αναφοράς που θα ήταν αναμφισβήτητα επωφελής για όλους τους πολιτικούς παράγοντες της ενδοκοινοτικής οικονομίας και τις εξωπεριφερειακές δυνάμεις ...

Ακόμα κι αν μια τέτοια  πρόταση αντιμετωπίζεται με εχθρότητα, θα πρέπει να προταθεί. Ανεξάρτητα από την επίλυση των προβλημάτων της μεταπολεμικής κληρονομιάς, η δημιουργία ενός μόνιμου «Βαλκανικού Συμβουλίου» αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αυτό είναι το πρώτο σενάριο.

Θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας ως διεθνείς παρατηρητές, με διαμεσολάβηση εκ μέρους της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και απεσταλμένους όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Ένα άλλο σενάριο είναι η «Μόνιμη Βαλκανική Διάσκεψη» υπό την ηγεσία της ΕΕ και με τη μεσολάβηση υψηλών εκπροσώπων από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να εφαρμοστεί μεταβάλλοντας τη μορφή των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και με τη συναίνεση των Αλβανικών και Σερβικών κομμάτων.

Το τρίτο σενάριο είναι η «Μόνιμη Βαλκανική Διάσκεψη  με ευρεία συμμετοχή» υπό την ηγεσία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θα συνεπαγόταν αύξηση του αριθμού των βαλκανικών διαπραγματευτών και θα συνεπαγόταν μια σειρά διαφόρων εδαφικών ανταλλαγών, που θα βασίζονταν όχι μόνο στην εθνότητα, αλλά και στα γεωπολιτικά συμφέροντα κάθε βαλκανικής χώρας καθώς και στην εγγυημένη βιωσιμότητα τέτοιων ανταλλαγών.

Το τέταρτο σενάριο είναι η δημιουργία της "Βαλκανικής Ένωσης", η οποία βασίζεται στην ΕΕ. Η Τουρκία, ως "αιώνιος" υποψήφιος για την ΕΕ, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια "Ένωση".

Η «αυθόρμητη» και αυταρχική εδαφική αναδιοργάνωση που σχεδιάστηκε για τους βαλκανικούς λαούς μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας δεν τους προσέφερε καλύτερη ζωή και καλή σχέση μεταξύ τους. Μερικοί εκπρόσωποι τοπικών περιοχών και της κοινότητας των εμπειρογνωμόνων τονίζουν πως "απέτυχε άθλια". Οι εθνικές ομάδες χωρίζονται μεταξύ διαφορετικών πολιτικών οντοτήτων σε διαφορετικές χώρες και δεν αισθάνονται πάντα άνετα εκεί.

Τα ζωτικά τους συμφέροντα απειλούνται και είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες συγκρούσεις και αναδιανομή εδαφών εξαιτίας κάποιων εξωτερικών παραγόντων αλλά και εθνοτικών διαφορών. Πολλές χώρες και περιφερειακές οντότητες δεν είναι απλώς βιώσιμες.

Το επιτυχημένο μέλλον τους μπορεί να συνδέεται αποκλειστικά με την ένταξη σε ομοεθνείς ομάδες, την ένωση, τις συμμαχίες, την αναζήτηση κάποιων άλλων μορφών και συνιστωσών της κρατικής υπόστασης προκειμένου να επιβιώσουν ως οντότητες.  Μπορούν να υπάρχουν κανονικά μόνο υπό εξωτερικό έλεγχο ή ως μέρος κάποιας άλλης οντότητας.

 Διατηρώντας ωστόσο την τεχνητή ύπαρξη εθνικής και εδαφικής οριοθέτησης δεν οδηγεί πουθενά. Πχ είναι πολύ δύσκολο για τους Σέρβους να μετακινηθούν σε περιοχές ανταλλαγής που ζουν Μουσουλμάνοι. Θα δημιουργηθούν περισσότερες εντάσεις, θα τροφοδοτήσει διάφορους ακραίους εθνικιστές και λαϊκιστές, θα συσσωρεύσει δυναμικές κρίσης, οι οποίες υφίστανται ήδη σε μεγάλο βαθμό.

Θα πρέπει λογικά να μετακινηθούν πληθυσμοί και να διαχωριστούν εθνοτικά.  Συνεπώς, στην περιοχή, καθώς και στις διεθνείς κοινότητες εμπειρογνωμόνων, διάφοροι παράγοντες και οι συνθέσεις τους διοργανώνουν μια άτυπη συζήτηση για να περιγράψουν τα πιθανά σενάρια της διευθέτησης των Βαλκανίων μακροπρόθεσμα.

Μεταξύ των εξωτερικών παραγόντων, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο πιο ενεργός υποστηρικτής της δημιουργίας «εθνοκεντρικών κρατών», δηλαδή της «μεγάλης» Αλβανίας, της «μεγάλης» Σερβίας και της «μεγάλης» Κροατίας.

Αυτό το σενάριο θα σήμαινε την ακόλουθη εδαφική ανταλλαγή:

 - "Μεγάλη" Αλβανία: η Δημοκρατία της Αλβανίας, το μεγαλύτερο μέρος του Κοσσυφοπεδίου, μέρος των Σκοπίων, τμήμα της Σερβίας (Bujanovac και Presevo), η περιοχή Ulcinj του Μαυροβουνίου.

 - "Μεγάλη" Σερβία: η Δημοκρατία της Σερβίας, η Δημοκρατία της Σέρπσκα με πρόσβαση στη θάλασσα στην περιοχή Herceg Novi (Μαυροβούνιο) και οι σερβικές κοινότητες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μιτρόβιτσας.

 - "Μεγάλη" Κροατία: Δημοκρατία της Κροατίας, και μια τρίτη οντότητα  στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη [Herceg Bosna (Herzeg-Βοσνία)].

-Το Μαυροβούνιο θα λάβει μέρος του, ιστορικά, Σερβικού Σαντζακίου

 - Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα σύνορα της Ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την πιθανή επιλογή δημιουργίας συνομοσπονδίας με την Κροατία / Σερβία / Μαυροβούνιο.

 - Η ΠΓΔΜ θα είναι σε χειρότερη θέση, χωρίς να ελέγχει τα περισσότερα από τα δικά της εδάφη. Επιπλέον, υπάρχει εδώ μια τάση να δοκιμαστούν οι διαφορές μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Ένα από τα πιθανά σενάρια για τα Σκόπια σε αυτή την περίπτωση είναι η δημιουργία μιας συνομοσπονδίας με τη Βουλγαρία ή τη Σερβία.

Πράγματι, το "κουτί της Πανδώρας" δεν πρέπει ποτέ να ανοίξει! Το θέμα είναι ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκύψει από οποιαδήποτε διμερή ιδιωτική συμφωνία για ανταλλαγές και αναθεωρήσεις που θα ξεπεράσει την πολυμερή μορφή συμμετοχής και τη "δέσμη μέτρων", ειδικά υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, ακολουθώντας μόνο τις δικές της γεωπολιτικές φιλοδοξίες.

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξουμε περαιτέρω καταστροφικές διεργασίες που ξυπνούν από αυτή την προσέγγιση στο μέλλον. Τουλάχιστον, αν είναι δυνατόν να το αποφύγουμε.»

Ωστόσο, η ένταξή τους σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες πολυμερείς μορφές αλλάζει σημαντικά την εικόνα.

Πρώτον, επιτρέπει να προωθήσουν οποιαδήποτε ενέργεια με οργανωμένο και ελεγχόμενο χαρακτήρα.
Δεύτερον, παρέχει την ευκαιρία να συνδυάσουν όλες τις πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είναι ξεχωριστά απαράδεκτες και διαμορφώθηκαν σε διαφορετικές περιόδους, σε ένα ενιαίο "πακέτο", συντονισμένο και εγκεκριμένο από όλους που να είναι αποδεκτό.
Τρίτον, ανοίγει τις προοπτικές παροχής ισχυρών διεθνών εγγυήσεων για την "επίλυση τύπου πακέτων" επιτόπου.
Τέταρτον, «καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού να είναι σαφείς και αποδεκτοί από όλους τους παίκτες.»
 Από το σχέδιο "Yinon" προς την πρόταση του Timothy Less

 Κρίνοντας από το κείμενο, οι συγγραφείς γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους που συνεπάγεται η πρότασή τους, αλλά φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ρωσία θα πρέπει να προσπαθήσει «να καθοδηγήσει υπεύθυνα» αυτό που θα μπορούσε να θεωρήσει ως το σημείο αυτό ως μια «μη αναστρέψιμη διαδικασία» παρόμοια με τις επιλογές που αφορούν στο σύστημα «αποκέντρωσης» της Συρίας.

Στο πλαίσιο της Μέσης Ανατολής, το «Σχέδιο Γιουνιόν» του Ισραήλ «για το διαχωρισμό και την κυριαρχία της περιοχής φαίνεται να έχει κατορθώσει εν μέρει στη Συρία μετά την ίδρυση μιας αμερικανικής «σφαίρας επιρροής» εντός των ελεγχόμενων από Κουρδικό στοιχείο περιοχών ανατολικά του Ευφράτη και ενός τουρκικού σε τμήματα του Βορειοδυτικού.

Συνεπώς, δεδομένου ότι η Ρωσία στερείται πολιτικής βούλησης, κινήτρου και εντολής για την ανατροπή αυτών των διαδικασιών, έχει αναλάβει τη «παθητική διευκόλυνση» τους ως μέρος της μεγαλύτερης φιλοδοξίας του 21ου αιώνα να γίνει η υπέρτατη «εξισορροπητική» δύναμη στην Αφρο- Ασία.

Ομοίως, η Ρωσία είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις εμπειρίες που έμαθε στην περιοχή της Μεσογείου στα Βαλκάνια, εκτός από «υπεύθυνη καθοδήγηση» της πρότασης του πρώην βρετανικού διπλωμάτη Timothy Lenn «για την εκ νέου διαίρεση των Βαλκανίων κατά μήκος των εθνοτικών γραμμών και με βάση τα Εθνικά κριτήρια με μια περιφερειακή διαφοροποίηση του «σχεδίου Yiunion»

Ο κοινός στρατηγικός παρονομαστής μεταξύ των δύο θεάτρων της Ευρασίας - Βαλκανίων είναι ότι η Ρωσία φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι δραστηριοποιείται μέσα σε αυτό που οι αναλυτές περιγράφουν ως το "πρότυπο Εξουσίας" του 19ου αιώνα, δίνοντας προτεραιότητα στις σχέσεις με τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις παρόμοιων μεγεθών μέσω της διαλεκτικής διπλωματίας, την αντιληπτή δαπάνη των μικρών και μεσαίων εταίρων της. Ολα όμως αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν - πριν από ό, τι πιστεύει η Μόσχα-  διότι είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για την «εξισορρόπηση» των περιφερειακών υποθέσεων και την επιτάχυνση της αναδυόμενης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που επιδιώκει.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους αντικειμενικούς παρατηρητές, είτε επειδή η Ρωσία - όπως κάθε χώρα - θα επιδιώξει πάντα να προωθεί τα δικά της συμφέροντα πρωτίστως και κυρίως, τα οποία θέλει να υλοποιήσει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βαλκανικές υποθέσεις.

Για παράδειγμα, η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878 επεδίωκε να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας μιας λεγόμενης «Μεγαλύτερης Βουλγαρίας» πριν οι "Μεγάλες Δυνάμεις" παρέμβουν διπλωματικά και το αποτρέψουν.

Κάτι παρόμοιο είναι πιθανόν να συμβεί στο εγγύς μέλλον εάν η Μόσχα θεωρεί ότι η ρωσική διευκόλυνση της εφαρμογής της πρότασης του Timothy Less θα ενίσχυε την επιρροή της στην περιοχή μέσω της διαλεκτικής διπλωματίας και άλλων μεθόδων ως "ήπια δύναμη" που προσπαθεί να πείσει ότι δεν θέλει την αποσταθεροποίηση και πρέπει να τους πείσει για να μην τις φορτώσουν μετά όλες τις ευθύνες..

Είναι σημαντικό ότι ο νέος περιφερειακός εταίρος της Ρωσίας, η Κροατία, θα επεκταθεί εδαφικά μόνο βάσει της πρότασης του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ακριβώς όπως η Βουλγαρία ήταν έτοιμη να κάνει με  τη Συμφωνία του Αγίου Στεφάνου, ενώ η Σερβία θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για ανταλλαγή  μερικών από τα  εδάφη της.

 Η σύνδεση του Κοσσυφοπεδίου

Τελικά, όλη αυτή η περιφερειακή διαδικασία κατακερματισμού ξεκίνησε με το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο άνοιξε το "Κουτί της Πανδώρας" παραβιάζοντας την ανυποψίαστη αρχή ότι τα εσωτερικά διοικητικά σύνορα πρέπει να παραμείνουν αμερόληπτα μετά την ανεξαρτησία των συστατικών οντοτήτων τους.

Αν και σχετίζεται, η ανεξαρτησία της Βοσνίας από τη Γιουγκοσλαβία ήταν διαφορετική από την αυτονομιστική εκστρατεία του Κοσσυφοπεδίου εναντίον της Σερβίας, διότι η πρώην αποτελούσε μια εσωτερική μονάδα ισοδύναμη με τους άλλους πλέον ανεξάρτητους ομολόγους της, όπως η Σερβία, ενώ το Κοσσυφοπέδιο ήταν μια αυτόνομη επαρχία υπό τη δικαιοδοσία του Βελιγραδίου.

Οι εξωτερικά υποστηριζόμενες προσπάθειες ανασύνταξης των καταθλιπτικών εθνοκεντρικών -φυγοκεντρικών δυνάμεων (πρωτίστως μεταξύ αυτών και του φασιστικά υποστηριζόμενου έργου του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου της λεγόμενης "Μεγάλης Αλβανίας") προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόταση του Timothy Less. Το έργο αυτό λαμβάνει μαζική ώθηση από την προοδευτική διάλυση της ΠΓΔΜ ως κράτος μετά την πρόσφατη αλλαγή του ονόματος και τον νόμο για την αλβανική γλώσσα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς είναι ύποπτος- σύμφωνα με κάποιους που θέλουν να τον παρουσιάσουν έτσι- ότι συνωμοτεί για να αλλάξει το σύνταγμα της χώρας του, προκειμένου να αφαιρέσει το απόσπασμα που ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς του πριν από τη σύναψη συμφωνίας για την «πώληση της περιοχής» που αποτελεί το  λίκνο του πολιτισμού της Σερβίας ώστε να προχωρήσει σε ταχεία ένταξη στην ΕΕ.

Πάλι όμως δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να προηγηθεί η  πολιτική του "αυτοκτονία", εκτός αν το σχέδιο εκτελείται με τη σωστή "κάλυψη". Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να στηριχτεί στην σχετικότητα της εγχώριας μαλακής εξουσίας της πρότασης του Ρωσικού Συμβουλίου να "καθοδηγεί υπεύθυνα" αυτό που πιστεύει η Μόσχα για να είναι η «μη αναστρέψιμη διαδικασία» της αναγνώρισης της "ανεξαρτησίας" του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Η Ρωσοφιλία "ζει και βασιλεύει" στη Σερβία, οπότε οι άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν διαφορετικά σε αυτό το γεγονός αν έχει την έγκριση της Ρωσίας.

Αυτό δεν είναι μόνο άγρια κερδοσκοπία είτε επειδή ο Βούτσιτς επισκέφθηκε τη Μόσχα τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας η ρώσικη εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι ο Σέρβος ηγέτης ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να υποστηρίξει το σχέδιό του για το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Βούτσιτς είπε με αινιγματικό τρόπο αμέσως μετά ότι «πήραμε όλα όσα ψάχναμε. Συμφωνήσαμε με τα πάντα» αν και «δεν μπόρεσε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες».

Εν πάση περιπτώσει, ήταν ενδιαφέρον ότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ δήλωσε ένα μήνα αργότερα ότι «Εάν το Βελιγράδι θεωρήσει ότι οποιαδήποτε λύση διευθέτησης είναι αποδεκτή από τη Σερβία, με εποικοδομητικό τρόπο η Ρωσία δεν θα είναι «περισσότερο Σερβική από τους Σέρβους στην αμφισβήτηση της βούλησης της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Σερβίας».

Εάν είναι επιτυχής, τότε ο «συμβιβασμός του Κοσσυφοπεδίου» του Βούτσιτς θα είναι το γεωπολιτικό αποκορύφωμα της «επανάστασης του 2000».

Τελικές Σκέψεις

Αντί του «σχεδίου Yunion» για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, η πρόταση για τα Βαλκάνια που έκανε το 2016 οTimothy Less, χρησιμοποιείται ως πρότυπο, αν και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η Ρωσία παραιτείται από το «αναπόφευκτο» των δύο σχεδίων και πιστεύει ότι είναι καλύτερο να προσπαθήσει να «καθοδηγήσει υπεύθυνα» αυτές τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση των συμφερόντων της Μόσχας όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα.

Ενώ παραμένει να δούμε αν το Κρεμλίνο είναι δεκτικό προς τη σύσταση του Ρωσικου Συμβουλίου, το γεγονός ότι εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό από μόνο του.

πηγη 

ΜΠΡΑΒΟ στον Φιλέλληνα Φρεντ που ξεφτίλισε τους 153 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! ! ! <ΒΙΝΤΕΟ>

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Τον λένε Φρεντ, είναι Βέλγος και φιλέλληνας μα πάνω απ όλα λάτρης της Ιστορίας

Με ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube ξεφτιλίζει μέσα σε 5 λεπτά τους 153 που ψήφισαν ναι στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που επέβαλε αυτή την ονομασία


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ 


 Πηγή


''Τα Σκόπια θα διαλυθούν'' Η ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου...

Άγιε μου Παΐσιε μεσιτεύει στην Παναγία μας για την πολυβασανισμένη πατρίδα μας την Ελλάδα ...






Συγκλονίζουν τα λόγια του Αγιορείτη μοναχού που είχε προβλέψει τα όσα θα έρχονταν.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε απαντήσει σε όσους με αγωνία τον ρωτούσαν για την προκλητική στάση των Σκοπίων και τη βούλησή τους να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας μας.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο Αγιορείτης μοναχός παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να καταρρεύσει.

Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους:

«Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλα γίνεται τσολιάς»;

Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:

«Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει»!

Λυπάμαι τους καημένους τους Σκοπιανούς που οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες» εδώ και δεκαετίες τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά πιότερο λυπάμαι τους νεοραγιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μέσα στην πλάνη μακριά από την Αλήθεια.



Πηγή

Τα κλεμμενα γλυπτα του Παρθενωνα, δεν ανηκουν στην Ελλαδα λεει κλεφτης.....

Οι κλεφτες εχουν το θρασος και μιλουν....
Εχουν το θρασος γιατι μας θεωρουν δεδομενους....
Και η ερωτηση ειναι.....
Τι καλο εχουμε δει απο την δυση μεχρι τωρα;
Και γιατι ακομη ειμαστε μαζι τους; 



«Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και δεν πρόκειται να επιστραφούν μόνιμα στη χώρα μας»

Αυτό διεμήνυσε σε συνέντευξή του στα Νέα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ.

Ο Γερμανός ιστορικός τέχνης, που από το 2016 είναι επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, ως ο πρώτος μη Βρετανός διευθυντής του, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «επ» αόριστον δανεισμού», αλλά και γενικά οποιουδήποτε δανεισμού, εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι τα Γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς.

«Εμείς εκθέτουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη ότι η ιστορία του μνημείου «εμπλουτίζεται από το γεγονός ότι κάποια τμήματά του εκτίθενται στην Αθήνα και άλλα στο Λονδίνο».

«Σε καθεμία από αυτές τις δύο τοποθεσίες, τα γλυπτά αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές μιας απίστευτα πλούσιας και πολυεπίπεδης ιστορίας», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τη μετατόπιση των Γλυπτών, είτε στο Λονδίνο είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως μία «δημιουργική πράξη».

Ερωτηθείς ωστόσο αν θεωρεί ότι είναι το ίδιο πράγμα, παραδέχτηκε ότι είναι διαφορετικό να εκτίθενται τα γλυπτά στο μουσείο της Ακρόπολης, απέναντι από το μνημείο προέλευσής τους, από το να εκτίθενται στο Λονδίνο.

«Έχουμε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μας στο Μουσείο Ακρόπολης» είπε ο κ. Φίσερ και τόνισε ότι το Μουσείο δανείζει κάθε χρόνο χιλιάδες αντικείμενα, δανείζει και στο μουσείο Ακρόπολης αλλά σε ότι αφορά τις φημολογούμενες κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά την αποδοχή της άποψης ότι η Ελλάδα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των Γλυπτών ο κ. Φίσερ τόνισε: «Δε θα το αποδεχόμουν. Τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανικού μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου» και σημείωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση δανείου επ΄αόριστον των γλυπτών. Παράλληλα ανέφερε ότι το Βρετανικό Μουσείο όταν δανείζει, το κάνει σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των αντικειμένων.

πηγη 

Ροδος- Τοπαλουδη: Βιασαν, σκοτωσαν, συνεληφθησαν οι φονιαδες και οι νομοι μπορει να τους αφησουν ελευθερους ! ! !

Δυστυχως οι νομοι του Τσιπρα μπορει να το καταφερουν.....
Μπορει να βγαλουν εξω τους φονιαδες....
Οχι μονο πρεπει να αλλαξουν οι νομοι αυτοι αλλα να πληρωσουν κι αυτοι που τους εφτιαξαν!


Σοκάρουν τα ευρήματα που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στο "εξοχικό του τρόμου". Από το ψηφιακό υλικό που έχει διαβιβαστεί από την ΔΕΕ και το Λιμενικό στο πλαίσιο της έρευνας, προκύπτουν πραγματικά φρικιαστικές λεπτομέρειες για την δολοφονία της Ε.Τοπαλούδη στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου Ροδίτη στους Πεύκους.

Διαπιστώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι «διασκέδαζαν» πριν το έγκλημα στην κουζίνα της οικίας και κατανάλωναν βότκα ενώ μετά το έγκλημα οι κηλίδες αίματος σε τοίχους, σε έπιπλα και στο μπάνιο παρέμειναν εμφανείς και είναι πλέον αποδείξεις για την βαρβαρότητα που επέδειξαν.

Ανατριχιαστικό είναι το θέαμα κουζινομάχαιρου το οποίο έχει στραβώσει που βρέθηκε σε απόμερο σημείο στην παραλία Γκίνας, όπου πέταξαν κακήν κακώς αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση τους ενώ βρέθηκαν όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική» και δύο προφυλακτικά.

Βρέθηκαν αποτυπώματα των δραστών σε ένα μπουκάλι με βότκα, σε βάζα και τζάμια, σε κούπες και σε ένα κουτί πορτοκαλάδας. Βρέθηκε εξάλλου και δακτυλικό αποτύπωμα της άτυχης φοιτήτριας σε μια συσκευασία σοκολάτας.

Έχουν βρεθεί ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δύο σφουγγάρια, δύο πετσέτες, μια συσκευασία καπνού, κάλτσες, ανδρικά εσώρουχα, δύο μαχαίρια κουζίνας, δύο προφυλακτικά, ένα κάλυμμα σίδερου, το ηλεκτρικό σίδερο, μπλούζες και μια σκισμένη ζακέτα.

Εντωμεταξύ, για την Δευτέρα μετατέθηκε η υποβολή από τον κ. Γιάννη Χριστοδούλου, συνήγορο υπεράσπισης του 23χρονου Ρομά, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο και για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, του αιτήματος για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πράγματι πάσχει από ψυχική νόσο πλην όμως δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν το όριο αναπηρίας του είναι ανώτερο από το 67% που προβλέπει ο νόμος για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου κι αν θα απαιτηθεί η εξέτασή του από αρμόδια επιτροπή για να διαπιστωθεί αν πληροί τους όρους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος επρόκειτο να μεταχθεί από τα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου στις φυλακές Γρεβενών χθες το απόγευμα ενώ σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται στη Ρόδο από τις ίδιες φυλακές με μεταγωγή από την Αθήνα ο 19χρονος Αλβανός.

πηγη 

Λεβεντης Παππους 103χρονων που τραυματίστηκε στις Μάχες του ’40: ''Εάν η Πατρίδα με φώναζε θα πήγαινα ακόμα και σήμερα'' ! ! ! <ΒΙΝΤΕΟ>


Το λέει ακόμα η καρδιά του Παππού 103 χρόνων !  !  !
Ας τα βλέπουμε εμείς οι νεότεροι μπας και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο...
Σας ευχαριστούμε παππούλη που πολεμήσατε για εμάς και συγνώμη που σας απογοητεύσαμε...



Συγκινεί 103χρονος ο οποίος συμμετείχε και τραυματίστηκε στις Μάχες του ’40 .

«Στο λόγο μου, ακόμη και σήμερα σε αυτή την ηλικία εάν η πατρίδα μας φώναζε θα πήγαινα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την πατρίδα και την οικογένεια, το ορκίστηκα στον πατέρα μου».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ

Πηγή


Τσιπρα, ο Αγιος Παισιος ειχε πει....Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ;

Ο Άγιος Παΐσιος είχε αναφερθεί στο όνομα του Νικολάε Τσαουσέσκου, φέρνοντας τον σαν παράδειγμα, για τους πολιτικούς της χώρας μας & για το πώς ενεργεί ο Θεός κάποιες φορές. Είχε πει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ;
Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι,
μετά παίρνουν τον δρόμο τους.
Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία ,
το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ.
Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν.»

Στο βίντεο αυτό θα παρακολουθήσετε ένα σύντομο, πολυσυλλεκτικό ντοκιμαντέρ, με σημαντικές πληροφορίες για ποιός ήταν ο Νικολάε Τσαουσέσκου, υλικό από την πτώση, την δίκη και την εκτέλεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

πηγη

Θα συλλαμβάνεται όποιος τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή».... Τωρα θα το τραγουδησουν ολοι οι Ελληνες σιγουρα ! ! !

Το Θρασος τους δεν εχει ορια....
Η Ξεδιαντροπια τους επισης.....
Ειναι Προδοτες με τα ολα τους !


Θα συλλαμβάνεται όποιος τραγουδάει «Μακεδονία ξακουστή»

Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό..

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών στο άρθρο 6:

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η κάθε ενέργεια απο κρατική υπηρεσία που πιθανόν να υποδαυλίζει τον αναθεωρισμό».

Δηλαδή, όταν η σχολή των Ευελπίδων παρελάσει στην Θεσσαλονίκη, και οι Ευέλπιδες τραγουδούν «Μακεδονία Ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα…», θα απαγορεύεται και θα τους συλλαμβάνει η αστυνομία. Και όχι μόνο για κρατικές υπηρεσίες όπως είναι ο στρατός, αλλά και για ιδιωτικούς φορείς!

πηγη 

ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ !!! <ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ>!!! Μετα τους Σκοπιανους ερχονται και οι Αλβανοι........!!

ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ ΟΣΟ!!!!Μετα την Μακεδονια μας.....εχουν βαλει στο ματι και το Ιονιο!!!Δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο!!!!Τα δινουν ολα!!!!Ο Τσιμπλας βιαζεται να κλεισει ολα τα θεματα αρον αρον.....και ηδη εχει δρομολογηθει να δοθει μια λυση τυπου <<Πρεσπων>>!!!Ευρωπαικη ενωση και ΗΠΑ...εδωσαν τελεσιγραφο να αρχισουν συνομιλια και να δοθει λυση στα ζητηματα μερταξυ Αλβανιας και Ελλαδας!!!Μαλιστα σε προηγουμενες δηλωσεις του υπουργου εξωτερικων Κοτζια....κανει λογο για οριοθετηση συνορων στο Ιονιο . Οπως καταλαβαινουμε ο διαμελισμος της Χωρας μας εχει ξεκινησει.....και αυτοι δεν εχουν σκοπο να σταματησουν!!!!Θα τα δωσουν ολα!!!!!.....Ειναι ανθελληνες και επικινδυνοι!!!!!

Μετά τους Σκοπιανούς, έρχονται & οι Αλβανοί – Λύση τύπου «Πρεσπών» στο Ιόνιο θέλει η Δύση – Τελεσίγραφο από ΗΠΑ!

«Μαύρη εργολαβία» ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά μας θέματα και έτσι μετά την συμφωνία των Πρεσπών έρχεται η συμφωνία για το Ιόνιο με την Αλβανία μετά από εντολή ΗΠΑ-ΕΕ.

Το Μέγαρο Μαξίμου βιάζεται να κλείσει άρον-άρον το ένα μετά το άλλο ζήτημα, δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση στα εθνικά μας θέματα.

Διπλωματία της «κακιάς ώρας» εν ολίγοις από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αφού υπαναχώρησε σε όλα μπροστά στους Σκοπιανούς, τώρα ετοιμάζει συμφωνία στο Ιόνιο.

Χθες ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες της νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Kucove στην νότια Αλβανία και καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Στο Ιόνιο όλα πρέπει να έχουν διευθετηθεί  ενόψει επερχόμενων ενεργειακών σχεδίων.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα δηλώσεις του τέως υπουργού εξωτερικών Ν.Κοτζιά πριν μερικούς μήνες, για «συνομιλίες που γίνονται με την Αλβανία, κάνοντας λόγο τότε και για «οριοθέτηση συνόρων».

Την ίδια στιγμή ζυμώσεις και συγκρούσεις ενόψει της επικείμενης συμφωνία για το Ιόνιο πέλαγος έχουμε  στην γειτονική χώρα, όπου η κόντρα του Προέδρου Ιλιρ Μέτα και του Έντι Ράμα, για την τοποθέτηση από τον δεύτερο ως υπουργού εξωτερικών τον Γκεντ Τσάκα καλά κρατεί .

Μετά την αποπομπή του Ντιμίρ Μπουσάτι, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας «ιστορικής» συμφωνίας και στην συνέχεια την μη αποδοχή του Τσάκα από τον Αλβανό πρόεδρο, η καρέκλα στο υπουργείο αυτό έγινε πολύ «καυτή».

Εμπόδιο στην υπογραφή του συμφώνου μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα, ο οποίος εκφράζει την άλλη πλευρά των Αλβανών πολιτικών, αλλά ΗΠΑ-Γερμανία και ΕΕ θέλουν λύση τύπου «Πρεσπών» εδώ και τώρα γιατί υπάρχουν μπίζνες στο ορίζοντα.

Σύμφωνα με το αλβανικό νόμο, κάθε διεθνής συμφωνία βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της αλβανικής Δημοκρατίας, ο οποίος έχει το δικαίωμα να συνάψει συμφωνία ή να μεταβιβάσει αρμοδιότητα στα αντίστοιχα υπουργεία.

Σύμφωνα με πηγές στον αλβανικό τύπο, ο Αλβανός πρόεδρος θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να είναι ο τελευταίος που θα διαπραγματευθεί με την Ελλάδα συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στο Ιόνιο, διότι ο Ράμα ανέλαβε ο ίδιος το πόστο του ΥΠΕΞ και ο Μέτα δεν τον εμπιστεύεται.

Αν ο Ράμα δεν αποδεχθεί κάτι τέτοιο, οι πηγές ανέφεραν σε αλβανικές εφημερίδες, ότι ο Μέτα θα εισέλθει ο ίδιος στο παιχνίδι και θα αναλάβει προσωπικά την ηγεσία της διαπραγματευτικής ομάδας, για να συνεχιστούν τάχιστα οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά, μιας και αυτό ζητούν οι δυτικοί και ειδικά οι ΗΠΑ.

Πληροφορίες του αλβανικού τύπου ομιλούν μάλιστα για μυστικό τελεσίγραφο Αμερικανών αξιωματούχων για την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, διότι οι ίδιοι έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτούν στην ΕΕ,  χώρες που δεν έχουν λύσει τα προβλήματα με τους γείτονες.

Πρόκειται για μια δέσμη 10 θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η οριοθέτηση των συνόρων και των θαλάσσιων ζωνών».

Σύμφωνα με προ μηνών δηλώσεις του  Έλληνα πρωθυπουργού, συζητιούνται οι θαλάσσιες ζώνες, τα σχολικά εγχειρίδια, τα κοιμητήρια, τα δικαιώματα της μειονότητας και επ’ ουδενί υπάρχει ζήτημα νέας χάραξης των συνόρων.

Η ουσία όμως παραμένει ειδικά για το θέμα των Τσάμηδων. Οι Αλβανοί θα  θέσουν επιτακτικά  το ζήτημα στην ελληνική πλευρά σύμφωνα με την πάγια τακτική τους.

Το ερώτημα είναι αν η ελληνική πλευρά θα υποκύψει στα παράνομα αιτήματα των Αλβανών και εάν θα προσπαθήσει να «διευθετήσει» με το γνωστό τρόπο οτιδήποτε που θα προκαλούσε το εθνικό αίσθημα, ειδικά μετά την συμφωνία των Πρεσπών και την κινητοποίηση των αποκαλούμενων «Μακεδόνων» εντός ελλαδικού χώρου.

πηγη

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον “προδότη” επειδή στηρίζει “Πρέσπες”

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον “προδότη” επειδή στηρίζει “Πρέσπες”
Κόρακας κορακου ματι δεν βγάζει λενε...
Και να που το αποδεικνύει ο Κουλης....
Δεν θεωρεί προδότη αυτόν που πρόδωσε την Μακεδονία...
Ένα και το αυτό είναι με τον προδότη....
Η μονή διάφορα που έχουν μεταξύ τους είναι ότι ένας φοράει γραβάτα και ο άλλος όχι...
Όποτε μην ελπίζετε κάποιοι οτι θαρθει ο Κουλης να σας σώσει....
Ούτε θαρθει γιατι ειναι ανίκανος ακόμη και και ουτε θα σας σώσει, γι αυτό, πάλι
Τσιπρα θαχουμε !

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Προκαλούν τα Αιδειοσκοπιανόπανα: Έλληνες, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σας ευχαριστεί, γραφουν !

Προκληση ακομη και με τις ευχαριστιες τους....
Αρνουνται ηδη να εφαρμοσουν την υπογραφη τους και αυτοαποκαλουνται 
οπως πριν Μακεδονες...


Σαν να μην πέρασε μια μέρα και με σαφή διάθεση να προωθήσει - και με τη… βούλα πλέον της ελληνικής Βουλής – τα αλυτρωτικά της παιχνίδια, η κυβέρνηση των Σκοπίων έρχεται να… καλωσορίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη χώρα μας, ευχαριστώντας μας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σωστά διαβάζετε, η κυβέρνηση της γείτονος υπογράφει μια ανακοίνωση με το παραπάνω όνομα και όχι ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπεται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μάλιστα, ευχαριστεί την Ελλάδα για την «μακεδονο-ελληνική» λύση, υποστηρίζοντας ότι προάγει την ειρήνη και τη φιλία στην περιοχή κι ότι με τη Συμφωνία τερματίζεται μια διένεξη 30 και πλέον ετών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτή».

Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, το «πάρτι» του αλυτρωτισμού, που στήθηκε επάνω στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις έχει αρχίσει!

πηγη 

Νεα επιθεση στο σπιτι της Συριζεας βολευτινας με μολοτωφ, το εσωσαν τα ΜΑΤ !

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ! ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! 
ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΚΟΥΦΑ. 
ΌΛΗ Η ΠΟΛΗ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΟΡΘΙΑ! 


Η ατμόσφαιρα στο σημείο και στη γύρω περιοχή είναι αποπνηκτική λόγω των χημικών, ενώ κάποια δακρυγόνα έπεσαν και μέσα στις αυλές των σπιτιών
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα στην Κατερίνη.

Όπως αναφέρει το kapa-news.gr πάνω από 600 διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθεί για την σημερινή κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Εκεί τους περίμενε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Μέλη της πορείας πέταξαν προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο και στη γύρω περιοχή είναι αποπνηκτική λόγω των χημικών, ενώ κάποια δακρυγόνα έπεσαν και μέσα στις αυλές των σπιτιών

πηγη 

Πασχαλη Τερζη σου βγαζουμε το καπελο! Τα λογια σου για την Μακεδονια αγγιξαν την ψυχη μας! ! !

Μπραβο Πασχαλη, εισαι πραγματικα Μεγαλος....
Εκτος απο μεγαλος Καλλιτεχνης εισαι και Πατριωτης Ελληνας πραγματικος !


Αντέδρασε αμέσως ο Πασχάλης Τερζής, αν και με τη θέλησή του έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για Αντέδρασε αμέσως ο Πασχάλης Τερζής, αν και με τη θέλησή του έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για κατάθεση ψυχής.

«Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο μες στις καρδιές μας..
Χρέος όλων μας να μεταδίδουμε την ιστορική αλήθεια στα παιδιά μας..!!

• Τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ δεκτά στην ελληνική λαϊκή συνείδηση με το όνομα «Μακεδονία», διότι η Μακεδονία μας υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας εδώ και 2.800 χρόνια.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι αυτό ανήκει στους Έλληνες, που το κράτησαν τιμημένο με θυσίες, με αγώνες, με γλώσσα, με θρησκεία, με πολιτισμό.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ποτέ δεν υπήρξαν κράτος με εθνική οντότητα.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ούτε πολέμησαν ποτέ αυτοτελώς για τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε παλαιά ούτε νεώτερη ιστορία, εκτός από εκείνη που εδημιούργησε και εκφράζει το κράτος της Σερβίας.
Πώς θα ονομασθούν «Μακεδονία»;

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να λέγονται «Μακεδονία», διότι οι πρόγονοί μας Μακεδόνες ήσαν ελληνικό δωρικό φύλο, με πρώτους άρχοντες ηγεμόνες από το Άργος της Πελοποννήσου και άρχοντα τον Αργείο Ηρακλείδη Περδίκα.

• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε ίχνος κληρονομικότητος από τους Ελληνες Μακεδόνες, διότι οι Μακεδόνες ανευρίσκονται στη Μακεδονία από τον Η΄π.Χ. αιώνα, ενώ οι Σκοπιανοί, ως Σλαύοι, εμφανίζονται στη Βαλκανική τον Ζ΄ αιώνα μ.Χ.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να έχουν το όνομα Μακεδονία, διότι δεν ήσαν Χριστιανοί, αφού εξεχριστιανίσθησαν υπό των αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου τον Θ΄ αιώνα, οι δε γηγενείς Μακεδόνες άρχισαν να γίνονται Χριστιανοί από τον Α΄ μ.Χ. αιώνα.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλούν το όνομα «Μακεδονία», αφού η εθνολογική πληθυσμιακή τους σύνθεση βοά για τις πολλές προελεύσεις του λαού των, με κυριότερη σε αναλογία, που δεν είναι βεβαίως υποτιμητική, τη σλαβική τους καταγωγή» έγραψε ο Πασχάλης Τερζής.

«Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο μες στις καρδιές μας..
Χρέος όλων μας να μεταδίδουμε την ιστορική αλήθεια στα παιδιά μας..!!

• Τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ δεκτά στην ελληνική λαϊκή συνείδηση με το όνομα «Μακεδονία», διότι η Μακεδονία μας υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας εδώ και 2.800 χρόνια.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι αυτό ανήκει στους Έλληνες, που το κράτησαν τιμημένο με θυσίες, με αγώνες, με γλώσσα, με θρησκεία, με πολιτισμό.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ποτέ δεν υπήρξαν κράτος με εθνική οντότητα.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ούτε πολέμησαν ποτέ αυτοτελώς για τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε παλαιά ούτε νεώτερη ιστορία, εκτός από εκείνη που εδημιούργησε και εκφράζει το κράτος της Σερβίας.
Πώς θα ονομασθούν «Μακεδονία»;

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να λέγονται «Μακεδονία», διότι οι πρόγονοί μας Μακεδόνες ήσαν ελληνικό δωρικό φύλο, με πρώτους άρχοντες ηγεμόνες από το Άργος της Πελοποννήσου και άρχοντα τον Αργείο Ηρακλείδη Περδίκα.

• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε ίχνος κληρονομικότητος από τους Ελληνες Μακεδόνες, διότι οι Μακεδόνες ανευρίσκονται στη Μακεδονία από τον Η΄π.Χ. αιώνα, ενώ οι Σκοπιανοί, ως Σλαύοι, εμφανίζονται στη Βαλκανική τον Ζ΄ αιώνα μ.Χ.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να έχουν το όνομα Μακεδονία, διότι δεν ήσαν Χριστιανοί, αφού εξεχριστιανίσθησαν υπό των αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου τον Θ΄ αιώνα, οι δε γηγενείς Μακεδόνες άρχισαν να γίνονται Χριστιανοί από τον Α΄ μ.Χ. αιώνα.

• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλούν το όνομα «Μακεδονία», αφού η εθνολογική πληθυσμιακή τους σύνθεση βοά για τις πολλές προελεύσεις του λαού των, με κυριότερη σε αναλογία, που δεν είναι βεβαίως υποτιμητική, τη σλαβική τους καταγωγή» έγραψε ο Πασχάλης Τερζής.

πηγη 

Δειτε τα <κοπλιμεντα> που εκαναν στο facebook του Τσιπρα...Αν ηταν αλλος θα ειχε κανει χαρακιρι !

Οι σφοδρές αντιδράσεις του κόσμου για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων αποτυπώνονται πλήρως στη σελίδα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,στο Facebook.

Δεκάδες χρήστες του facebook απαντούν με χαρακτηρισμούς και βρισιές στη δήλωση του Ρεζιλη, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο facebook

Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία.

Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή.


























Δειτε τωρα και μερικα κοπλιμεντα που εισεπραξε ο Ρεζιλης....









πηγη 



Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.