Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ζευγάρι Γάλλων ''έβγαλαν'' τα ματια τους στην Αρχαία Επίδαυρο...

Τι ξεφτίλα !  !  !

Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένα ζευγάρι τουριστών που επισκέφθηκε την Επίδαυρο έκανε σεξ στους αρχαιολογικούς χώρους που περιβάλουν το αρχαίο θέατρο και το βιντεοσκόπησε.

Στη συνέχεια μάλιστα ανάρτησε τα δύο βίντεο σε γνωστή ιστοσελίδα με ερωτικά βίντεο για ενηλίκους.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γάλλων που έχουν προφίλ στην γνωστή ιστοσελίδα και ανεβάζουν συνεχώς βίντεο από τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Στα δύο κλιπ που ανέβασαν δείχνουν αρχικά το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αλλά και τις αρχαιότητες που είναι διάσπαρτες στον χώρο του σύγχρονου χωριού.


Μασκες, υποχρεωτικα στα Σουπερ Μαρκετ; Αναμενομενο... Προετοιμαζουν το εδαφος για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο;

Πηραν εντολες...
Ξαναφερτε την κορωνογριπη στο προσκηνιο...
Οπου ναναι θα κυκλοφορησει το εμβολιο...
Πρεπει να τρομαξει ο κοσμος για να πουληθει...
Και εκτος αυτου...
Ας ασχολουνται με την Κορωνογριπη, εχουμε κι αλλα να περασουμε, που πρεπει να περασουν απαρατηρητα...
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ! ! !

Δωρο Μερκελ στον Σαλεμενο Σουλτανο: Έξι υποβρύχια ετοιμάζεται να παραδώσει στην Τουρκία η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems...



«Τον Φεβρουάριο ένα περιστατικό στη Μεσόγειο κατέστησε γι’ άλλη μια φορά σαφές πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση εκεί: ένα πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε ελληνικό περιπολικό σκάφος», σημειώνει το γερμανικό δίκτυο, προσθέτοντας: «Σε αυτή την περιοχή της έντασης παραδίδει η γερμανική επιχείρηση TKMS υποβρύχια στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Έξι υποβρύχια συμπαραγωγής με τουρκική επιχείρηση».

Επικαλούμενο την απάντηση σε επερώτηση της ΚΟ του Αριστερού Κόμματος (die Linke) το ARD αναφέρει ότι η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού είχε δώσει την έγκρισή της για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων κλάσης 214 και ότι το 2011 το γερμανικό κράτος έλαβε εγγυήσεις εξαγωγής ύψους σχεδόν 2,5 δισ ευρώ.
Ανά τον κόσμο υπηρετούν 4 υποβρύχια τύπου 214 στην Ελλάδα (τύπου «Παπανικολής»), 7 στη Νότια Κορέα και 2 στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ARD, τα έτη 2015, 2016 και 2017 -δηλαδή και μετά το πογκρόμ διώξεων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Ερντογάν κατά αντιφρονούντων στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος- ξεκίνησε η ναυπήγηση τριών υποβρυχίων.

«Τα υποβρύχια που εξάγονται από τη Γερμανία και συναρμολογούνται στην Τουρκία είναι σχεδόν τέλεια επιθετικά όπλα για την τουρκική επιθετική πολιτική στη Μεσόγειο», επισημαίνει η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κ.Ο. του Αριστερού Κόμματος Σεβίμ Ντάγκντελεν, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή συνδέεται και με μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία στην Τουρκία.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια «εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το επιθετικό όπλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου», δήλωσε επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς πώς ενώ ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων ανεστάλη προσωρινά, η εξαγωγή των καταδιωκτικών υποβρυχίων προχωρά κανονικά», αναφερόμενη στο συμβόλαιο αναβάθμισης αρμάτων μάχης Leopard το οποίο «πάγωσε» όταν ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που εμφάνιζαν τα γερμανικής κατασκευής άρματα να χρησιμοποιούνται κατά την τουρκική επίθεση στην βόρεια Συρία.

Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία προκάλεσαν έντονες συζητήσεις μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών με τανκς Leopard γερμανικής παραγωγής κατά την επίθεση εναντίον κουρδικών στρατιωτικών ομάδων στη Συρία. Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απέσυρε την προσφορά του για αναβάθμιση των τουρκικών τανκς τύπου Leopard. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι είχε υποσχεθεί μια περιοριστική πολιτική εξαγωγών όπλων.

Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ  η TKMS σχεδιάζει την ναυπήγηση υποβρυχίων μαζί με τουρκική επιχείρηση για το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας. H ThyssenKrupp Marine Systems δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία τονίζοντας διά εκπροσώπου της ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα ούτε από την Τουρκία, ούτε από την Ινδονησία.

Στην απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι η Άγκυρα επιδιώκει μακροπρόθεσμα μια «αυτονομία στην εξοπλιστική τεχνολογία». Εδώ και δεκαετίες η στρατηγική της Τουρκίας στις διεθνείς συνεργασίες είναι να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. Εκπρόσωπός του είπε ότι «η γερμανική κυβέρνηση περιμένει από τους δύο Νατοϊκούς εταίρους, Ελλάδα και Τουρκία, να διατηρήσουν μια εποικοδομητική συνεργασία στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Μόλις πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε εγκρίνει σημαντικές εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία ήδη στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel», το Βερολίνο είχε εγκρίνει μεταξύ της 31ης Ιουλίου του περασμένου έτους και της 15ης Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού συνολικής αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ.







Κι όμως, 8 χρόνια πριν, η ΕΑΒ πρότεινε τα Killer drones ! ! ! Αλλα λεφτα υπαρχουν μονο για ξενα προιοντα και επιντοματα....

Για την Εθνικη Ασφαλεια τιποτα...
Μονο για τους λαθρομετανστες και εισβολεις υπαρχουν χρηματα, καθως και για τζαμια...
Διαβαστε...

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) αποστέλει επιστολή στους τότε υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης και Ανάπτυξης, με θέμα την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τον Αύγουστου, η ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ ανταποκρίνεται θετικά και συστήνει ομάδα εργασίας για την παραλαβή και επεξεργασία προτάσεων από ελληνικές αμυντικές εταιρείες. Το αίτημα υποβολής προτάσεων κοινοποιείται στην ΕΕΛΕΑΑ, η οποία το διαβιβάζει στα μέλη της.

Τον Οκτώβριο, η ΕΑΒ διαβιβάζει στην ΓΔΑΕΕ έγγραφο στο οποίο παρουσιάζεται πακέτο με συνολικώς 19 προτάσεις αναπτύξεως αμυντικών προϊόντων. Δύο εξ αυτών, αφορούν την “ρομποτικοποίηση του πολέμου”.

Η πρώτη πρόταση με κωδική ονομασία DIVERS, αφορά στολίσκο αυτόνομων μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων για απαγόρευση θαλασσίων περιοχών.

Η δεύτερη πρόταση με κωδική ονομασία ΒΟΡΕΑΔΕΣ, αφορά σμήνος Mini UAV για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, δηλαδή την μαζική επίθεση για καταστροφή ιπταμένων στόχων σε συγκεκριμένη περιοχή, όπως επί παραδείγματι ελικοπτέρων που εκτελούν αεροκίνηση εχθρικού τμήματος ή και επίθεση μαζική εναντίον χερσαίων στόχων όπως οχήματα, προσωπικό κ.λπ.

Μιλάμε για το 2012. Πριν 8 χρόνια, δεν “υπήρχε” η κατηγορία των λεγομένων “φονικών drone”, παρά ελάχιστα δείγματα μεγαλύτερων διαστάσεων. Πριν 8 χρόνια, δεν είχε καθιερωθεί η έννοια της “σμηνώσεως” (swarm) που χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως. 

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ΕΑΒ που συνέλαβαν τις συγκεκριμένες ιδέες, δεν προσπαθούσαν να μιμηθούν κάποιο αντίστοιχο σύστημα της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας που είχε αναπτυχθεί, βρισκόταν σε μαζική παραγωγή και είχε επιτυχή χρήση σε πολεμικές συνθήκες. Οι άνθρωποι της ΕΑΒ είχαν συλλάβει κάποια καλή ιδέα.

Όπως ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε σήμερα, ποτέ το πρόγραμμα DIVERS και το πρόγραμμα ΒΟΡΕΑΔΕΣ, δεν προχώρησαν. Η ΓΔΑΕΕ δεν απάντησε ποτέ. Το ΥΠΕΘΑ δεν απάντησε ποτέ. Τα Γενικά Επιτελεία, είναι ζήτημα εάν ενημερώθηκαν ποτέ.

Για να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές όπως και πολλές άλλες που υποβλήθηκαν εκείνη την εποχή, υποτίθεται ότι το ΥΠΕΘΑ διά της ΓΔΑΕΕ θα ενημέρωνε τα Γενικά Επιτελεία και με μια διαδικασία αξιολογήσεως, κάποια εξ αυτών θα έπαιρναν το πράσινο φως για να χρηματοδοτηθούν ώστε να παρουσιάσουν οι εταιρείες πρωτότυπα. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα διεθνώς. Κανένα από αυτά τα ερευνητικά προγράμματα δεν απαιτούσε τεράστια “επένδυση” για τον σκοπό αυτό. Το πρόγραμμα ΒΟΡΕΑΔΕΣ, απαιτούσε χρηματοδότηση κάπου 2 εκατ. ευρώ.

Όταν όμως η κυβέρνηση δεν έχει καμμία στρατηγική για την Αμυντική Βιομηχανία, τα “συναρμόδια” υπουργεία ενεργούν αποσπασματικά και χωρίς προέγκριση συγκεκριμένων πιστώσεων για σκοπούς Έρευνας & Ανάπτυξης από την Αμυντική Βιομηχανία, είναι φυσικό να μην ενδιαφέρεται κανείς να υποστηρίξει τέτοιες προτάσεις.

Δύο χρόνια μετά, με ΑΝΥΕΘΑ την Φ. Γεννηματά, ανακοινώθηκε στα τέλη του 2014 ότι πλέον θα άρχιζε να εφαρμόζεται ο ισχύον από το 2002 νόμος που προβλέπει ότι το 1% των εξοπλιστικών δαπανών θα αφιερώνεται σε προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης. Ο νόμος δεν είχε εφαρμοσθεί ποτέ. Αλλά και μετά το 2014, δεν εφαρμόσθηκε.

Πως περιμένει κανείς να επιτευχθεί ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας βάσει συγκεκριμένων ιεραρχημένων προτεραιοτήτων προς κάλυψη εντοπισμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων των Γενικών Επιτελείων, όταν το κράτος δεν εφαρμόζει νόμους που το ίδιο θεσπίζει; Η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για ανάπτυξη νέων προϊόντων, είναι παγκοσμίως αυτονόητο κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού.

Το 1% επί σταθεροποιημένων στο ύψος των 500-550 εκατ. ευρώ εξοπλιστικών δαπανών τα τελευταία έτη, σημαίνει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ ετησίως για Έρευνα & Ανάπτυξη, ποσό επαρκές για την υποστήριξη τουλάχιστον 2-3 προγραμμάτων.

Εάν το 2012 είχε αντιληφθεί κανείς αρμόδιος την σημασία προτάσεων όπως οι ανωτέρω της ΕΑΒ, τότε ίσως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ευρίσκοντο μεταξύ της διεθνούς πρωτοπορίας στην επιχειρησιακή εκμετάλλευση μη επανδρωμένων συστημάτων, εφαρμόζοντας μάλιστα προωθημένες τακτικές. Η δικαιολογία των Μνημονίων, δεν είναι σοβαρή. Πολύ περισσότερο σήμερα.

Είναι σαφές ότι στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία όχι μόνο υπάρχουν δυνατότητες αλλά και καλές προοπτικές, τόσο από πλευράς τεχνολογικών υποδομών όσο και επαρκείας επιστημονικού προσωπικού. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους της βιομηχανικής βάσης της χώρας που έσβησαν (επί παραδείγματι αυτοκινητοβιομηχανία) η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία είναι κάτι που υπάρχει. 

Μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι κάτι που υπάρχει και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, εάν επιτέλους το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποκτήσει την βούληση για να αρχίσουν να φτιάχνονται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και απαιτητικών προδιαγραφών, με αξιόλογες προοπτικές εξαγωγών.

Η παρούσα κυβέρνηση, σχεδόν μόλις ανέλαβε την εξουσία, “εφηύρε” δύο εξοπλιστικά προγράμματα που βάπτισε “εθνικά”. Αυτό του τυφεκίου και αυτό του οχήματος. Πρόκειται για προϊόντα που δεν ενέχουν υψηλό βαθμό τεχνολογικής προκλήσεως, δηλαδή εμπίπτουν απολύτως εντός των δυνατοτήτων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. 

Αντί να ερευνηθεί κατά πόσο υπήρχαν εγχώριες προτάσεις για τα συγκεκριμένα προγράμματα, από τα τέλη του 2019 άρχισαν σταδιακώς να εμφανίζονται στα διάφορα μέσα, δημοσιεύματα – διαρροές περί συγκεκριμένου τυφεκίου και οχήματος, αμφότερα από το Ισραήλ.








Η Μέρκελ χρηματοδοτεί τους «Γκρίζους Λύκους» με 4.000.000 ευρώ ! ! ! Κουλη την εμπιστευεσαι και κανεις μυστικες συμφωνιες;

Ποιους εμπιστευεσαι ρε Κουλη;
Τους συμμαχους των Εχθρων σου;
Τοσο βλακας εισαι; 
ΕΙΣΑΙ ! ! ! 
Στο φωναξαν καταμουτρα και οι Ροτσιλντ....
Διαβασε ζαβε....

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία έχει συμφέροντα στην Τουρκία. Αυτό ίσως εξηγεί και την διαλλακτική στάση του Βερολίνου απέναντι στην Άγκυρα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να συνεργάζονται πρωτοκλασάτα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης με τους ακραίους εθνικιστές και ισλαμιστές «Γκρίζους Λύκους».

Παρά ταύτα η συνεργασία αυτή υφίσταται. Και αυτό διότι το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων της Γερμανίας ελέγχεται από τους «Γκρίζους Λύκους». Και αυτό είναι γνωστό στην γερμανική κυβέρνηση. Το έχει επισημάνει η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV. Και αυτό το Κεντρικό Συμβούλιο διατηρεί δεσμούς στενής συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, επί χρόνια επικεφαλής του αδελφού κόμματος της Μέρκελ, Χριστιανοκοινωνιστών.

Ο Ζεεχόφερ την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων της Γερμανίας στο Βερολίνο. Τρεις ημέρες αργότερα η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV παρουσίασε την έκθεσή της για το έτος 2019, στην οποία αναφέρεται πως η «Ακροδεξιά» αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. Στην πρόσφατη αυτή ετήσια έκθεση της BfV, κατατάσσεται για πρώτη φορά στους ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους» και η Ένωσις ATIB (Ένωσις Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη). Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η ATIB είναι ιδρυτικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας και μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος σε μέλη Σύλλογός του.

Να σταματήσουν οι συνεργασίες και οι συνομιλίες
Η εκπρόσωπος της γερμανικής αριστεράς Ούλλα Ζέλπκε μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχεται επιτέλους ανοικτά πως η ATIB αποτελεί μέλος των Γκρίζων Λύκων», επισημαίνοντας όμως ότι το γεγονός αυτό θα πρέπει να επιφέρει συνέπειες και να σταματήσουν οι συνεργασίες και συνομιλίες τόσο με την ίδια την ATIB, όσο και με το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, όσο αυτό δεν διαφοροποιείται από αυτήν.

Επισημαίνεται ότι οι σχέσεις της ATIB με το Κίνημα Ülkücü, δηλαδή τους Γκρίζους Λύκους παραμένουν στενότατες. Η ATIB ιδρύθηκε το έτος 1987, ως αντιπροσωπεία των Γκρίζων Λύκων στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες όπου υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες. Όπως αναφέρει η BfV, το Κίνημα των «Γκρίζων Λύκων» προωθεί ένα κίνημα ισχυρά προσανατολισμένο στο Ισλάμ. Το 2016 η ATIB διέψευσε την όποια «οργανωτική και ιδεολογική» σχέση της με τους Γκρίζους Λύκους χωρίς βεβαίως να γίνεται πιστευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η ATIB μαζί με τους Γκρίζους Λύκους ασκούν επιρροή σε πολυάριθμους πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων, επιχειρηματικές Ενώσεις, Οργανώσεις Νεολαίας, ποδοσφαιρικούς Συλλόγους και τεμένη στην Γερμανία.

«Σε αντίθεση με αυτό που προβάλει προς τα έξω η ATIB, προωθείται ένας τουρκικός εθνικισμός με ακροδεξιά επιρροή», αναφέρει η BfV στην έκθεσή της και συνεχίζει χαρακτηριστικά: «Οι Γκρίζοι Λύκοι υποστηρίζουν την υπεροχή του τουρκικού κράτους και της ιστορίας του και υποτιμούν άλλα έθνη και εθνότητες. Εχθροί της ιδεολογίας τους θεωρούνται για παράδειγμα Κούρδοι, Αρμένιοι, Αλεβίτες και Εβραίοι. Το ιδανικό των υποστηρικτών τους είναι η ίδρυση ενός εθνικώς ομογενοποιημένου κράτους όλων των τουρκόφωνων λαών, υπό την ηγεσία της Τουρκίας».

Προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων
Βάσει της έρευνας που διεξήγαγε η Die Welt, πολλά γερμανικά ομοσπονδιακά υπουργεία και υπηρεσίες χρηματοδοτούν προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων χρηματοδότησε κατά το διάστημα 2017 με 2019, με περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ, προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων.

Για το πρόγραμμα «Αδελφοποίησις Εκτοπισμένων και Ιθαγενών» χορηγήθηκαν εντός του έτους 2020, περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ. Πάντως μετά την παρουσίαση της ετησίας εκθέσεως της BfV, αυξήθηκαν οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις Γερμανών πολιτικών για την συνεργασία της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, ζητώντας εξηγήσεις από τον Ζεεχόφερ. Το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, που ρωτήθηκε από την Die Welt για την άποψή του σχετικά με τις ακροδεξιές πεποιθήσεις της ATIB και τις σχέσεις της με τους «Γκρίζους Λύκους», αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Αναπάντητο έμεινε και το ίδιο ερώτημα που ετέθη στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών για την συνεργασία του με τις εν λόγω οργανώσεις.









ΞΕΠΕΣΜΟΣ ! ! ! Εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου: Οι Ρώσοι τουρίστες τώρα που η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

Ξεπεσμος ειναι η ποιο επιεικης εκφραση για την παπαρια που ειπε ο Ρωσος...
Και λιγο με νοιαζει αν θυμανετε εσεις που περιμενετε το Ξανθο Γενος να μας σωσει...
Διαβαστε...

Την πεποίθηση ότι η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία δεν θα βλάψει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση λέγοντας ότι οι Ρώσοι τουρίστες τώρα δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Avtoradio, ο πιο στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία ξεκινάει από το ότι αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Εννοεί την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!!!

Ο κ. Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ρώσοι τουρίστες θα βγουν κερδισμένοι από την αλλαγή του στάτους του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Στην Αγία Σοφία υπήρχαν αρκετά ακριβά εισιτήρια, ενώ τώρα εισιτήρια δεν θα υπάρχουν, η είσοδος θα είναι δωρεάν. Υπό αυτή την έννοια οι δικοί μας τουρίστες θα είναι κερδισμένοι», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Εξάλλου, ελπίζουμε, ότι με την οποιαδήποτε απόφαση οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπ όψιν και το στάτους της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ότι ο ναός θα έχει ιερό χαρακτήρα για πολλούς Χριστιανούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για να χρυσώσει το χάπι για την απαράδεκτη θέση που εξέφρασε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες, που θα επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τον ναό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από μέρους της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες «όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και όλοι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται τον ναό».

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό την θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ζήτημα αυτό, «η οποία διαφέρει από την κρατική θέση».
Αγία Σοφία: Το Πατριαρχείο Μόσχας καλεί σε κοινή δράση των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Αλγεινή εντύπωση σε διπλωματικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, όπως και σε ευρύτατα τμήματα της ρωσικής κοινής γνώμης, προκάλεσε, πάντως, η δήλωση του κ. Πεσκόφ ότι οι Ρώσοι τουρίστες, που θα επισκέπτονται στο εξής την Αγία Σοφία, «θα έχουν όφελος», μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN, Θανάσης Αυγερινός.


Με νέα παρέμβασή της η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλεί σε κοινή δράση όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκάλεσε η τουρκική απόφαση για την Αγία Σοφία, παρά το διχασμό, που έχει προκαλέσει στην οικουμενική Ορθοδοξία το προβληματικό «ουκρανικό αυτοκέφαλο».

Η Ρωσική Εκκλησία εκφράζει με ειδική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της βαθιά λύπη για το γεγονός ότι η πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας ήρε το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας και τον μεταβιβάζει για λατρευτική χρήση στη μουσουλμανική κοινότητα, σημειώνοντας ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι πολυάριθμες διεθνείς αντιδράσεις από κράτη, εκκλησίες διαφόρων ομολογιών και οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και προειδοποιεί μάλιστα ότι η εν λόγω απόφαση «θίγει τα θρησκευτικά αισθήματα εκατομμυρίων χριστιανών παγκοσμίως, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη της διαθρησκειακής ισορροπίας και της αλληλοκατανοήσεως μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων όχι μόνον στην ίδια την Τουρκία, αλλά και σε άλλους τόπους».

«Απευθυνόμενοι προς τις αδελφές κατά τόπους Εκκλησίες με ιδιαίτερη θλίψη επισημαίνουμε», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, «ότι ο Ορθόδοξος κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα διχασμένος ένα τόσο δυσάρεστο για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία γεγονός, πράγμα που αποτελεί άμεση συνέπεια της αντικανονικής νομιμοποιήσεως του σχίσματος στην Ουκρανία και εξασθένησε τις δυνατότητές μας από κοινού να αντιπαρατεθούμε στις νέες πνευματικές απειλές και τις πολιτιστικές προκλήσεις».

Όπως επισημαίνει η ρωσική εκκλησιαστική ιεραρχία «υπό συνθήκες όπου ο χριστιανισμός είναι διωκόμενη θρησκεία σε πολλά σημεία του πλανήτη, όταν συνεχίζεται η φυγή χριστιανών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η δεδομένη απόφαση των τουρκικών Αρχών προκαλεί ιδιαίτερο πόνο», σημειώνοντας ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας «στη συνείδηση εκατομμυρίων χριστιανών εξακολουθεί να παραμένει Ναός», ο οποίος ειδικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική σημασία.

«Σήμερα, σε μια εποχή αυξανόμενης χριστιανοφοβίας και ενισχυόμενης πιέσεως της κοσμικής κοινωνίας στην Εκκλησία», τονίζει η ρωσική Ιερά Σύνοδος, «η ενότητα είναι ακόμη πιο απαραίτητη από άλλοτε», γι’ αυτό και καλεί «τις αδελφές κατά τόπους Εκκλησίες από κοινού, εν πνεύματι ειρήνης και αγάπης Χριστού, να αναζητήσουμε διέξοδο από την κρίση».

«Ελπίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές θα καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για την προστασία των ως εκ θαύματος σωζόμενων ανεκτίμητης αξίας χριστιανικών ψηφιδωτών και θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση των χριστιανών προσκυνητών σε αυτά», καταλήγει η ειδική δήλωση της ρωσικής Ιεράς Συνόδου, η οποία απευθύνθηκε επίσης και προς τη διεθνή κοινότητα με την έκκληση «να συνδράμει παντοιοτρόπως στη διαφύλαξη του ιδιαίτερου καθεστώτος του Ναού της Αγίας Σοφίας, που έχει διαχρονική σημασία για όλους τους χριστιανούς».

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, «κλείνοντας» για άλλη μια φορά το θέμα από την πλευρά της επίσημης ρωσικής διπλωματίας, είχε δηλώσει ότι «γνωρίζει και σέβεται» τη θέση του Πατριάρχη Μόσχας για το θέμα της Αγίας Σοφίας, «που είναι διαφορετική από εκείνη της πολιτείας», η οποία έγκειται στο ότι η απόφαση «είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας», που δεν θα προκαλέσει πλήγμα στις διακρατικές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, εφόσον γίνει σεβαστό το καθεστώς του μνημείου, ως μέρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μείνουν προσβάσιμα τα χριστιανικά προσκυνήματα.

Αλγεινή εντύπωση σε διπλωματικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, όπως και σε ευρύτατα τμήματα της ρωσικής κοινής γνώμης, προκάλεσε, πάντως, η δήλωση του κ. Πεσκόφ ότι οι Ρώσοι τουρίστες, που θα επισκέπτονται στο εξής την Αγία Σοφία, «θα έχουν όφελος», γιατί η είσοδος θα είναι δωρεάν, σε αντίθεση με το «ακριβό εισιτήριο», όταν ήταν μουσείο!







Με 987.400€ το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τη Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών (Λεφτα για φρεγατες δεν υπαρχουν....)

Λεφτα για φρεγατες για την Εθνικη μας σαφαλεια δεν υπαρχουν...
Υπαρχουν ομως για επιντοματα και Τζαμια στην Ελλαδα...
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ....ΑΙΣΧΟΣ ! ! ! 

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ορίστηκε η επιχορήγηση του Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών” από τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν 4170/2013. 

Η συνολική επιχορήγηση θα ανέλθει στο ποσό των 987.400,00 € και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.







ΠΡΥΜΝΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕ εκανε το Σαλεμενος Σουλτανος μολις το Αιγυπτιακο Ναυτικο αναπτυχθηκε κοντα στις Λιβυκες ακτες...

Μονο ετσι καταλαβαινει ο Τουρκος...
Μονο αν σε φοβαται σε σεβεται...
Κι ετσι...

Πριν λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Μισμάρι, ανέφερε πως το Αιγυπτιακό ΠΝ ''μπλόκαρε'' το τουρκικό στα ανοιχτά της Λιβύης!  
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Αιγύπτιοι κατά την διάρκεια της άσκησης «Decisive (Αποφασιστικότητα) 2020», εμπόδισαν τους Τούρκους να πραγματοποίησουν επιθέσεις κατά της Ανατολικής Λιβύης. 

Όπως είπε, οι Τούρκοι εξαπολύουν επίθέσεις από τις φρεγάτες τους κατά των δυνάμεων του LNA, είτε με πυραύλους, είτε απογειώνοντας UAV. 

Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε, όμως πρόκειται στην ουσία για την πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Άγκυρα και Κάιρο, με τον Σίσι να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν. 

Η Τουρκία πριν λίγες ημέρες είχε στείλει πολεμικά πλοία για πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, ανοιχτά της Λιβύης. Στις ασκήσεις συμμετείχαν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 φρεγάτες. 

Άμεσα τότε ο Σίσι έδωσε εντολή σε μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να αναπτυχθούν κοντά στις ακτές τις Λιβύης. 

Όπως φαίνεται η κίνηση της Αιγύπτου ήταν αποτελεσματική, με την Άγκυρα να κάνει πίσω! 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, η Αίγυπτος έστειλε στρατιωτικό υλικό στο Τομπρούκ και μάλιστα τοπικά site παραθέτουν και εικόνα. 

Προφανώς ο Σίσι προετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη σύγκρουση, καθώς η Σύρτη αποτελεί την ''κόκκινη γραμμή'' για την Αίγυπτο.








Διαπραγματευθηκαν εναν χρονο τις Γαλλικες φρεγατες για να αποφασισουν οτι εχουν χρηματα μονο για ΕΠΙΝΤΟΜΑΤΑ ! ! !

Μην γελατε....
Ειναι καταντια....
Λεφτα υπαρχουν μονο για τους εισβολεις....
Και η διαπραγματευση εγινε μονο για τα ματια του κοσμου, για να δειξουν οτι κατι κανουν...
Εεε λογικο ειναι...
Αφου ο  Στρατηγος τους Συριζα εγινε υφυπουργος της Νου δουλας ! ! !
Διαβαστε λεπτομερειες...

«Φρεγάτες FDI: Μήπως η Γαλλία έχασε τη μάχη στην Ελλάδα;» τιτλοφορείται το άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας, που κάνει λόγο για «τεράστιο χαστούκι για τη γαλλική κυβέρνηση».

Η Γαλλία προσφέρει στην Ελλάδα δύο φρεγάτες FDI/Belh@rra, εξοπλισμένες με πυραύλους cruise MdCN (Scalp Naval) για 2,5 δισ. ευρώ (το οποίο μπορεί να ξεπεράσει και τα τρία δισ., λόγω πρόσθετων εξαρτημάτων που θεωρούνται απαραίτητα για την αποτελεσματικότητά τους), με το ποσό να συμπεριλαμβάνει το κόστος ανάπτυξης για την φρεγάτα, τον πύραυλο MdCN και το κόστος ενσωμάτωσης συγκεκριμένων μη γαλλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «το δόγμα Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία είναι ιερό, ιδιαίτερα λόγω της τωρινής κατάστασης στη Μεσόγειο, αλλά το κόστος των Belh@rra είναι απαγορευτικό. Τρία δισ., δηλαδή ποσό υπερπολλαπλάσιο του ποσού που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα πάντα με τον Γάλλο δημοσιογράφο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πολλαπλασίασε προ τριών εβδομάδων τα τεχνικά αιτήματα, για να εξηγήσει τελικά, ότι χρειαζόταν χρόνο να σκεφτεί, προτού υπογράψει τη σύμβαση.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Φλοράνς Παρλί και Ζαν-Υβ Λεντριάν, προσπαθούν να επαναφέρουν τους Έλληνες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Αγκάθι» για την Αθήνα αποτελεί και ο χρόνος ένταξης των συγκεκριμένων φρεγατών, καθώς σε περίπτωση συμφωνίας, το Πολεμικό Ναυτικό θα τις είχε στο δυναμικό του έπειτα από δύο χρόνια, αν και στην πραγματικότητα τις χρειάζεται τώρα, δεδομένης της διαρκώς εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.









«Δάκρυσε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας στην Κύπρο....»



Βίντεο που δείχνει την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι στην Πύλα, της επαρχίας Λάρνακας, να δακρύζει, λίγες ώρες πριν την εορτή της, κατέγραψε πιστή που βρέθηκε στο εκκλησάκι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αγία Μαρίνα δακρύζει, όπως αναφέρει, τις τελευταίες επτά ημέρες, αφού η εικόνα είχε δακρύσει και στις 10 Ιουλίου, τη μέρα που το τουρκικό Συμβούλιο Επικράτειας αποφάσισε όπως μετατραπεί η Αγία Σοφία, σε τζαμί.
 
Η Βούλα Αγγελίδου, η οποία κατέγραψε το βίντεο, εξηγεί πως συνδέθηκε με το εκκλησάκι αυτό, πριν από δύο χρόνια και πώς ένιωσε όταν αντίκρισε την δακρυσμένη εικόνα.
 
«Έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου»
«Η ιστορία για μένα άρχισε όταν, πριν από δυόμιση χρόνια, έχασα τη μητέρα και τον πατέρα μου την ίδια ημέρα. Ο πατέρας μου πέθανε το πρωί και η μητέρα μου το βράδυ της ίδιας ημέρας, από ανακοπή καρδίας, λόγω της στεναχώριας της. Τους θάψαμε μαζί την επόμενη ημέρα. Ήταν μεγάλο το σοκ για μένα, έχασα την Γη κάτω από τα πόδια μου.
 
Έξι μήνες πήγαινα βόλτες με το αυτοκίνητό μου και βρήκα το εκκλησάκι πολύ τυχαία στην Πύλα. Ήταν ένα πολύ μικρό εκκλησάκι με μεγάλη αυλή και είπα να κατέβω για να ανάψω ένα κεράκι, αλλά δεν υπήρχαν κεριά μέσα, απλά εικόνες για να προσκυνήσεις. Υπήρχαν διάφορες μικρές εικονούλες και μία εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Πήγαινα τακτικά μετά, έβρισκα μία παρηγοριά, μία ηρεμία μετά το χαμό των δικών μου. Μάλιστα, είχα πάρει πολλές εικόνες από το σπίτι της μητέρας μου και τις άφησα εκεί, πάνω σε διάφορες σπόντες που είχα κρεμάσει και αυτό το πράγμα με ηρεμούσε.
 
Δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας, δεν πηγαίνω τακτικά, αλλά πιστεύω σε μία ανώτερη δύναμη. Η πίστη είναι η κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο, σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας».
 
«Στις 10 Ιουλίου είχα επισκεφτεί το εκκλησάκι και είδα την εικόνα της Αγίας Μαρίνας με δάκρυα. Ήταν συγκλονιστικό για μένα. Το έβλεπα και το ξαναέβλεπα και λέω “είναι δυνατόν;”. Για δύο-τρία λεπτά που ήμουν εκεί, ένιωσα μία ζεστασιά, προσκύνησα και έφυγα.
 
Ήταν απόγευμα όταν πήγα στην Αγία Μαρίνα και εκείνη την ημέρα, άκουσα στις ειδήσεις πως ήταν η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία. Το σύνδεσα ότι κλαίει, δακρύζει η εικόνα για αυτό το γεγονός. Ήταν μαύρη ημέρα για τον Χριστιανισμό. Τα συναισθήματα ήταν πολύπλοκα. Δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια.
 
Πέρασαν μέρες. Χθες πήγα ξανά στο εκκλησάκι να προσκυνήσω. Ήταν 8:30 το βράδυ και όταν μπήκα μέσα, επειδή ήταν σκοτεινά, άναψα το μικρό φωτάκι και είδα την εικόνα να δακρύζει. Ήταν και ένας φίλος μου μαζί μου και του ζήτησα να κατέβει από το αυτοκίνητο να έρθει να το δει αυτό το φαινόμενο. Ήρθε και σταθήκαμε και οι δύο απέναντι από την εικόνα και ήταν κάτι απίστευτο.
 
Δεν ξέρω τη σημαίνει αυτό το πράγμα, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένα θαύμα. Μας στέλνει κάποια μηνύματα. Γνωρίζοντας ότι είναι η γιορτή της σήμερα, με συγκλονίζει. Γίνονται θαύματα στις μέρες μας, φτάνει να υπάρχει η δύναμη της πίστης και η αγάπη».



Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η μάχη για την Σύρτη είναι έτοιμη να ξεκινήσει από ώρα σε ώρα ! ! ! Οι Αυγυπτιακοι S300 εχουν παρει θεσεις και τωρα να σε δουμε Σαλεμενε...

Τωρα που εχεις τακτικο στρατο απεναντι σου
Τωρα που οι κατσαπλιαδες σου Τζιχαντιστες δεν θαχουν αντιπαλους γυναικοπαιδα....

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του LNA «η μάχη για την Σύρτη είναι έτοιμη να ξεκινήσει από ώρα σε ώρα».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες UAV της Τουρκίας ξεκίνησαν  επιθέσεις στην Σύρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένοπλοι της εταιρείας Wagner αποχωρούν από την βάση αλ-Τζούφρα κινούμενοι στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.

Την ίδια ώρα  ιστοσελίδες της Λιβύης αναφέρουν ότι η Αίγυπτος έχει αναπτύξει δύο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας  S-300 στην δυτική Αίγυπτο για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης.

Όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»  η τοποθέτηση των συστημάτων S-300 έγινε κατόπιν αιτήματος του Κοινοβουλίου της Λιβύης για να ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του GNA  Mohamad Gnounou δήλωσε πριν από λίγο ότι «οι δυνάμεις της Τρίπολης θα προελάσουν κατά των πόλεων που κρατούνται ως όμηροι» και «θα εξαλείψουν όλες τις παράνομες ένοπλες οργανώσεις.»

Η Αίγυπτος έχει την πλήρη υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν και της Ιορδανίας προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση εάν χρειαστεί.









πηγη 

Για συμφωνια με την Ελλαδα στην ΑΟΖ μιλουν οι Αιγυπτιοι ! ! ! Τι συμφωνια ομως; Με ή χωρις ΑΟΖ τα νησια μας;

Μεχρι χθες υπηρχε χασμα...
Τωρα γεφυρωθηκε;
Πως και με τι ανταλλαγματα;
Αυτο μας φοβιζει....
Του πηραν και τα σωβρακα τους αποτυχημενου υπουργισκου;

Μία συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ιδανική λύση για την ακύρωση στην πράξη του μνημονίου Τουρκίας – κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη, για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. 

Μάλιστα στο όλο θετικό κλίμα, πρέπει να συμπεριληφθεί και η κοινή διπλωματική νότα που επέδωσαν στο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στις 9 Ιουλίου, οι μόνιμες αντιπροσωπείες του Μπαχρέιν, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας, παραθέτουν λεπτομερώς τους λόγους – σύμφωνα με το άρθρο 102 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών – για τους οποίους δεν θα πρέπει να εγγραφεί στον κατάλογο με τις διεθνείς συνθήκες, το πειρατικό Μνημόνιο Συναντίληψης που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη,  στις 27 Νοεμβρίου 2019,  η κυβέρνηση της Τουρκίας και η «Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης» (GNA) της Λιβύης, για την οριοθέτηση θαλασσίων περιοχών δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο. 

Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο δεν ξεκίνησαν χθες και όπως υπογραμμίζουν διπλωματικοί κύκλοι, δεν είναι καθόλου εύκολες. Ακόμα και σε μία περίοδο που οι σχέσεις Καΐρου – Αγκυρας βρίσκονται στο ναδίρ, Ελλάδα και Αίγυπτος φαίνεται πως έχουν ακόμα μέτρα να διανύσουν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, που θα επιτρέψει την υπογραφή μιας συμφωνίας. 

Ωστόσο στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – και η επήρεια μεγάλων νησιών, όπως η Κρήτη, καθώς το Κάιρο ίσως να ήθελε να την περιορίσει προς όφελός του. 

Αυτά ήταν τα καίρια προβλήματα, όμως η νέα τοποθέτηση του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο, δίνει ελπίδες! 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο μεγαλύτερο ΜΜΕ της χώρας, την Al-Ahram Weekly, ανέφερε πως η συμφωνία βρίσκεται στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης και πως τα νέα θα είναι θετικά και για την χώρα μας!  

Συνέντευξη είχε δώσει και πάλι πριν λίγες ημέρες σε ΜΜΕ της Αιγύπτου ο Έλληνας πρέσβης

''Δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου''. 

Ελπίζουμε να είναι έτσι τα πράγματα, γιατί πέρα από την Ελλάδα, θα χάσει και η Αίγυπτος σε περίπτωση μη συμφωνίας!









Μετα την Αγια Σοφια παιρνει σειρα και η Παναγια Σουμελα, να γινει Τζαμι; (Θαχουμε και νεα σκληρα διαβηματα απ τους Κουληδες;)


Τωρα που βρηκαν ευκαιρια και η Ελλαδα ειναι ακυβερνητη....
Τωρα που οι Κουληδες ξεπουλανε τα παντα....


Την αποκάλυψη την έκανε η εφημερίδα «Εστία» και θα πρέπει το ελληνικό κράτος να ανακαλύψει ποιος διακίνησε την φήμη αυτή και γιατί και αν υπάρχει κάποια βάση....

«Ὅποιος ἐκπλήσσεται από το θράσος πού ἐπιδεικνύει ο Ταγίπ Ἐρντογάν, μάλλον δεν γνωρίζει καλά τούς Τούρκους. Η Αγία Σοφία ήταν για αυτούς η αρχή. Και άλλα μνημεία της Ορθοδοξίας θα ακολουθήσουν. Ήδη ο τουρκικός όχλος προετοιμάζεται. Όχι μόνον στα ἐδάφη της γειτονικής χώρας αλλά και στην ἑλληνική Θράκη. Με προσωπικά μηνύματα πού ἀπεστάλησαν στα μέλη της (μουσουλμανικής) μειονότητας προαναγγέλλεται η μετατροπή της ιστορικής Μονής τῆς Παναγίας Σουμελά, στον Πόντο, σε ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο. Ποιός το διακινεί;

Κάποιος που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του και που, πάντως, έχει ἀρκετές γνώσεις σχετικά προς την ψηφιακή ἐπικοινωνία, ὥστε να μην φαίνεται προέλευση από την Τουρκία ή από το τουρκικό πρακτορείο τῆς Κομοτηνής. Ἐκ πρώτης όψεως τουλάχιστον.

Μία φωτογραφία της Μονής της Παναγίας Σουμελά με την παρακάτω σημείωση στα τουρκικά ήταν το μήνυμα: «Αν ἔχουμε πολλή φαντασία, θα κάνουμε και μαθήματα ἀναγνώσεως Κορανίου στο μοναστήρι τῆς Παναγίας Σουμελά». Μήπως για αυτό o Eρντογάν διέθεσε πιστώσεις για την ανακατασκευή της Μονής, για την επισκευή επικινδύνων τμημάτων της; 

Για να την καταστήσει ιεροδιδασκαλείο; «Μεντρεσέ» ὅπως το ὀνομάζουν; Και οι αφελείς Ἕλληνες πίστευαν ότι άνοιγε νέο κεφάλαιο σχέσεων με την Τουρκία, ότι θα μπορούσαν να εορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο στην σκλαβωμένη αυτή πατρίδα, από όπου οι ιερές εἰκόνες που ξερίζωσαν οι Τοῦρκοι μεταφέρθηκαν –ευτυχώς– στο Βέρμιο, σε μια στέγη η οποία για τούς Έλληνες θα είναι πάντα προσφυγική.

Η Τουρκία του Κεμάλ έδιδε μια επίφαση κοσμικότητας, η οποία ουδόλως τον ἐμπόδισε να κάνει εγκλήματα και γενοκτονίες. Η Τουρκία τοῦ Ερντογάν δείχνει απροκαλύπτως τις προθέσεις της. Τα μνημεία του πολιτισμού πρέπει να καλυφτούν από το εφιαλτικό πέπλο τοῦ πρωτόγονου Ισλάμ. Του μοναδικού Ισλάμ που κατανοεί ο Ερντογάν και που θέλει να το επιβάλλει με κάθε τρόπο.

Δεν ήταν η Αγία Σοφία το πρώτο σημάδι των προθέσεων του Τούρκου Προέδρου. Καιρό τώρα δείχνει ότι απομακρύνεται από αυτό που κάποιοι ονόμαζαν δυτικό προσανατολισμό. Δεν θα είναι η Παναγία Σουμελά η τελευταία του πράξη αρπαγής. Στα πρότυπα των Ταλιμπάν του Ἀφγανιστάν, που ἀνατίναζαν βουδιστικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στα πρότυπα των βαρβάρων τοῦ ISIS, που κατέστρεφαν τα μνημεία της Παλμύρας, δεν πρόκειται νε σταματήσει αν δεν υποτάξει στο Ισλάμ οτιδήποτε υπάρχει στα εδάφη που η φυλή τους έχει ἁρπάξει.

Και ἡ Ευρώπη ομιλεί ακόμη «για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση». Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, αυτός που έτρεχε στην Άγκυρα να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Τσαβούσογλου, έφερε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων «ιδέες» για το πως θα προχωρήσει σε διάλογο. 

Και ζητά πολιτική εντολή για να τον διεξαγάγει μόνος του! Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Ευρωπαίος ψελλίζει προτάσεις για διάλογο και αποκλιμάκωση, την στιγμή κατά την οποία ὁο Τούρκος προχωρά σε καθολική κλιμάκωση. Από τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την αμφισβήτηση του ρόλου δυνάμεων του μεγέθους της Γαλλίας και μέχρι την περιφρόνηση των μνημείων του παγκοσμίου πολιτισμού. Αυτός είναι ο Ερντογάν»

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ασυνάρτητες δηλώσεις προχώρησε πρόσφατα, προς τα στελέχη του κόμματος του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως «το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι επισκέψιμο όπως το τζαμί του Σουλτάναχμετ και το τζαμί Σουλεγμάνιγιε και ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθοδόξων, ήταν ο κυβερνήτης τους».

Ήθελε έτσι να δείξει πως ανήκουν στην Τουρκία και οι ορθόδοξες εκκλησίες για να τις διαχειριστεί όπως επιθυμεί.

«Κι εμείς έχουμε εκκλησία των Ρωμιών Ορθοδόξων. Η Αγία Σοφία ήταν τζαμί και μετατράπηκε σε μουσείο. Τώρα έγινε πάλι τζαμί», κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με αυτό το σκεπτικό θέλησε να παρουσιάσει ως δικαίωμα των Τούρκων να μετατρέπουν τις ορθόδοξες εκκλησίες σε τζαμιά. Το γεγονός ότι το τζαμιά αυτό θα λέγεται Αγία Σοφία δεν του φαίνεται καθόλου παράταιρο.

Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε στην απόφαση αυτή για έναν πολύ απλό λόγο: Θέλει την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την κατάργηση της κοσμικής Τουρκίας.

Υπάρχουν βάσιμες φήμες πως στο άμεσο μέλλον επιθυμεί την μεταφορά της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη ακριβώς για να σηματοδοτήσει την επιστροφή στο αυτοκρατορικό παρελθόν.

Δεν είναι τυχαίο που μίλησε για τον Μωάμεθ τον Πορθητή ως «κυβερνήτη των Ορθοδόξων».






Η Γερμανία ετοιμάζεται να ακυρώσει τις υπηκοότητες για 1 εκατομμυριο Τούρκους ! ! !

Έκτακτη απόφαση στην Γερμανία !
Η Γερμανία ετοιμάζεται να ακυρώσει τις υπηκοότητες αυτών οι οποίοι μετά το 2000, χωρίς άδεια πήραν την τουρκική υπηκοότητα....

Ετοιμάζεται η ακύρωση της γερμανικής υπηκοότητας για τους τουρκικής καταγωγής πολίτες οι οποίοι δίχως άδεια από τη Γερμανία και μετά από το έτος 2000 πήραν την τουρκική υπηκοότητα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σοζτζου, η Διεύθυνση Ιθαγένειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ήδη έστειλε επιστολές σε αυτούς ανακοινώνοντας την απόφαση ακύρωσης. 

Η Γερμανία πήρε τις πληροφορίες περί υπηκοότητας από την Τουρκία. Στη Γερμανία σύμφωνα με τους νόμους για να πάρει κάποιος την υπηκοότητα πρέπει πρώτα να έχει χάσει την τουρκική υπηκοότητα.
Στο παρελθόν πολλά άτομα για να μπορέσουν να καταγραφούν ως Γερμανοί, εγκατέλειψαν την τουρκική υπηκοότητα. 

Και αφού έγιναν Γερμανοί και μετά, παρά τους γερμανικούς νόμους, κρυφά πήραν πάλι την τουρκική υπηκοότητα.

Και ενώ επί χρόνια για αυτήν τη γνωστή κατάσταση οι τούρκικες αρχές έκαναν τα στραβά μάτια, οι γερμανικές αρχές όταν ενημερώθηκαν, αμέσως επενέβησαν και ακυρώνουν τώρα τις υπηκοότητες αυτές. 

Και αυτοί που θα χάσουν την γερμανική υπηκοότητα για να την πάρουν πάλι, θα πρέπει ξανά να υποβάλουν αίτημα.






Κυριε Πρωθυπουργε...Ο βουλευτης σου κατεθεσε προταση για επεκταση χωρικων υδατων στα 12 μιλλια, θα τον διαγραψεις, ή θα συμφωνησεις;

Σου χαλασε την πιατσα...
Ταραζει τα βαλτωμενα νερα....
Ο βουλευτής, Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέθεσε την  πρόταση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια ως μόνη λύση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Στον Έβρο καταγράψαμε μια διαφορετικού τύπου επιτυχία, γιατί εγκαίρως και όλοι μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε μια προσπάθεια που έγινε από τη γειτονική χώρα μέσω της εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «η Τουρκία ακολουθεί σταθερά μια στρατηγική η οποία αντιπροσωπεύει τον αναθεωρητισμό του νεοθωμανισμου».

Ο Βουλευτής της ΝΔ εξήγησε πως «ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή παλεύει με το φάντασμα του Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή επιδιώκει να ακυρώσει 3 εμβληματικά στοιχεία της κληρονομίας του».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, το πρώτο είναι η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης με το σπάσιμο του μετώπου στο Ιράκ, τη Συρία και το Αιγαίο. «Το δεύτερο είναι ότι αμφισβητεί στη Συνθήκη του Μοντρέ» βάσει της οποίας τα στενά του Βοσπόρου αποτελούν διεθνή περάσματα και τρίτον είναι η Αγία Σοφία, η οποία «ερεθίζει την παγκόσμια Χριστιανοσύνη», αλλά με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν απομακρύνεται από το Διάταγμα του 1934 του Κεμάλ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Στυλιανίδης παρατήρησε πως «κάνει ένα λάθος», καθώς στο «σκληρό οθωμανικό πυρήνα υπάρχει πάντα η ανοχή στα άλλα δόγματα και τις θρησκείες». Για το λόγο αυτό, είναι «η απαρχή του τέλους αυτής της τακτικής» περιέγραψε ο Βουλευτής της ΝΔ και πρότεινε πως σε σχέση με την Αγιά Σοφιά «δεν πρέπει να διμεροποιησουμε το ζήτημα», αλλά αντίθετα να «ενισχύσουμε το θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και να είναι έτοιμη η ΕΕ έτοιμη να προχωρήσει σε κυρώσεις».

«Εγώ νομίζω ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι θυμικά φορτισμένη αλλά ρεαλιστικά δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση» απάντησε ο κ. Στυλιανίδης και αναφορικά με αιτιάσεις αλλαγής χρήσης του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, ενώ «εμείς πρέπει να απαντήσουμε ουσιαστικά και μετωπικά με έξυπνους τρόπους» συνέστησε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, «η έρευνα στο νερό είναι ελεύθερη, η έρευνα στο βυθό είναι αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα πρέπει να παρασύρει την Τουρκία στο πεδίο της διπλωματικής μάχης».

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε πως «πρέπει η Τουρκία να καταλάβει ότι οτιδήποτε κάνει, εμείς είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τα στα 12 μίλια (τα χωρικά μας ύδατα) και να καταθέσουμε συντεταγμένες για την ΑΟΖ. Θα πρέπει να ξέρει ότι θα είμαστε και έτοιμοι στρατιωτικά να υπερασπιστούμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό, «δεν είναι casus belli, είναι belli» τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «την ώρα που έρχεται αυτός να αμφισβητήσει την κυριαρχία de facto, εσύ θα το ασκήσεις de jure (τα κυριαρχικά δικαιώματα), με βάση διεθνές δίκαιο.

Αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλία, «πήραμε ένα θετικό προηγούμενο με μια ευρωπαϊκή χώρα, πήραμε τη μέση γραμμή, την αναγνώριση του άλλου κράτους ότι αν νησιά έχουν ΑΟΖ». Ως προς τη στάση της Αιγύπτου, αυτή «ξέρει ότι η στέρεη συμμαχία είναι με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, γιατί είναι ο δρόμος του East med», ενώ «με την Τρίπολη υπέγραψε ο Ερντογάν, όχι με τη Λιβύη» υπενθύμισε ο κ. Στυλιανίδης, αφού το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο δεν έχει κυρωθεί από το κοινοβούλιο της Λιβύης.

«Εγώ πιστεύω ότι όση ένταση και να έχουμε πάντα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης για την Τριμερή, εκτιμώντας πως «ο Τσαβούσογλου προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πάμε στο διάλογο -και στο διάλογο η ατζέντα είναι ανοιχτή- ενώ στην επιδιαιτησία υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα».

«Το σκέφτομαι ως πιθανό» απάντησε ο πρώην υπουργός και για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, καταλήγοντας ότι «με δεδομένο ότι καταστρέφεται ο τουρισμός, η λίρα κατρακυλά, απομονώνεται στην γειτονιά» ο Ερντογάν θα οδηγεί σε κινήσεις «εντυπωσιασμού».

Στους «καραμανλικούς» δεν άρεσε καθόλου η πρόσφατη εικόνα της κυβέρνησης που έδειξε πως έχει μυστικές συνομιλίες με την τουρκική πλευρά με διαμεσολαβητή το Βερολίνο μια παραδοσιακή φιλοτουρκική ευρωπαϊκή δύναμη.






Κυριε Εισαγγελεα, Αφγανοι παρενοχλουσαν ανηλικες, επαιξαν ξυλο με Αστυνομικο και...αυριο θα κυκλοφορουν παλι ελευθεροι;

Αυτη ειναι η καταντια της Ελλαδος σημερα...
Και για την καταντια αυτη ευθυνονται απαντες οι πολιτικαντηδες απ το 74 και μετα...

Σύμφωνα λοιπον, με το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, ήταν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα όταν δύο κοπέλες – ανήλικες Ρομά που πουλούσαν στυλούς, εισέβαλαν στη καφετέρια και ανέφεραν στους σερβιτόρους ότι τις παρενοχλούσαν δύο Αφγανοί, οι οποίοι λίγο αργότερα πήγαν και αυτοί στη καφετέρια.

Οι σερβιτόροι τους ζήτησαν να φύγουν, αλλά εκείνοι ενώ απομακρύνθηκαν για λίγο, επέστρεψαν φωνάζοντας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στη συνέχεια πήραν τον αναπτήρα από έναν πελάτη – αστυνομικό που έπινε τον καφέ του εκείνη την ώρα, και ο ένας μάλιστα φέρεται να τον έσπρωξε.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή και εκατέρωθεν αλληλοχτυπήματα ανάμεσα στους δύο Αφγανούς και τον αστυνομικό, ο οποίος κατέθεσε μήνυση και οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Χαλκίδας που μετέβησαν στη καφετέρια.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο Αφγανοί διαμένουν στο hot spot της Μαλακάσας.
Παράλληλα στη καφετέρια σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.









Ελληνικα αντιποινα για την Αγια Σοφια ! ! ! Ανακαινιζονται τα Τζαμια της Κομοτηνης....

Μητσοτακηδες...
Γραφουν ιδτορια....
Την νεωτερη καταστροφη της Ελλαδος...

Mε την θλιβερή αφορμή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε ισλαμικό τέμενος, πράξη μεθοδευμένη από χρόνια και όχι μεμονωμένη από τη σύνολη πρακτική της ερντογανικής Τουρκίας, αξίζει να έχει κάποιος κατά νου τι συμβαίνει στην ελληνική Θράκη, σε σχέση με τα τζαμιά της μουσουλμανικής μειονότητας.

Όχι μόνο γιατί η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε μια σύνδεση της μοίρας των δύο μειονοτήτων (στην πράξη ποτέ και καμία αντιστοιχία δεν υπήρξε), αλλά και γιατί δείχνει μία πολιτισμική διαφορά που περνάει απαρατήρητη, ακόμα και στο εσωτερικό της Ελλάδος. Στο παρόν άρθρο θα περιοριστώ στην Κομοτηνή, που είναι πρωτεύουσα της Θράκης και κέντρο της παρουσίας και της δραστηριότητας των μειονοτικών πολιτών.

Στην πόλη υπάρχουν περί τα 20 τεμένη και μετζίτ (δηλαδή μικρά τζαμιά δίχως μιναρέ), άλλα παλαιότερα και άλλα νεότερα. Αξίζει να σημειωθεί πως για διπλάσιο αριθμό χριστιανών κατοίκων, η πόλη διαθέτει τους μισούς λατρευτικούς χώρους από τους οποίους μόνον ένας κρατάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας (πιθανόν και πολύ πιο πίσω). Ποια είναι λοιπόν σήμερα η κατάσταση των τζαμιών στην Κομοτηνή;

Πρακτικά στην πόλη δεν υπάρχει τέμενος που να μην έχει ανακαινιστεί, μερικώς ή εκ βάθρων, τα τελευταία χρόνια. Προηγήθηκε το Γενί τζαμί, έδρα του εκάστοτε νόμιμου μουφτή Κομοτηνής, το οποίο ίσως είναι και το παλαιότερο της πόλης και βρίσκεται στο παλαιό εμπορικό κέντρο της. Ανακαινίστηκε το 2008 εσωτερικά και εξωτερικά με έξοδα και φροντίδα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, που διενήργησε και σχετικό έρανο.

Είναι ο επίσημος, αρμόδιος φορέας που εποπτεύεται από την ελληνική Πολιτεία. Μάλιστα τις εργασίες καθυστέρησαν επί μακρόν οι καταγγελίες που γίνονταν από …μειονοτικούς κύκλους, προσκείμενους στον παράνομο μουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, καθότι έχαναν οι τελευταίοι επιχειρήματα κατά του ελληνικού κράτους που “καταπιέζει” τη μουσουλμανική μειονότητα.

Το δεύτερο σημαντικότερο τζαμί είναι το επίσης κεντρικό Εσκί τζαμί, που κατά ορισμένους είναι και το αρχαιότερο της πόλης (αρχές του 15ου αιώνα), ενώ εικάζεται πως προϋπήρξε ως χριστιανικός ναός του Αγίου Γεωργίου. Γι’ αυτό και κατά την διάρκειά της πρώτης Βουλγαροκρατίας (1913-1919) είχε μετατραπεί σε ναό. Ο κυρίως χώρος έχει συντηρηθεί και προ τριετίας ανακατασκευάστηκε ο περίτεχνος μιναρές του.

Απορίας άξιο είναι το γιατί η σημερινή μουφτεία εξακολουθεί να αφήνει τον χώρο περίπου …σελφ σέρβις, αρνούμενη να διορίσει ιμάμη για να λειτουργεί σε ένα τόσο εμβληματικό τζαμί που το εποφθαλμιά η άλλη πλευρά. Σημειωτέον, ότι το συγκεκριμένο τζαμί εθεωρείτο έδρα και περίπου ιδιοκτησία των κύκλων του τουρκικού προξενείου, μέχρι που ανέλαβε η νυν διοίκηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής υπό τον Σελήμ Ισά και επανήλθε η νομιμότητα.

Τα ελληνικά τεμένη ανακαινίζονται
Εκεί που έγινε θεαματικό έργο ήταν το τέμενος Ταμπακχανέ. Επίσης πολύ κεντρικό, ήταν αφημένο στον χρόνο λόγω της μικρής πλέον παρουσίας μουσουλμάνων στην γύρω περιοχή. Το 2017 ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή ανακαίνισή του και η ανάδειξή του. Εξ ολοκλήρου επίσης ανακατασκευάστηκε το 2015 (εντός ελαχίστων εβδομάδων!) και το Μαχμούτ Αγά τζαμί, πίσω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, μετά από φωτιά που προκλήθηκε εξ αιτίας βραχυκυκλώματος.

Μικρότερης έκτασης βελτιωτικές παρεμβάσεις έγιναν και στα υπόλοιπα τεμένη, κυρίως με εράνους μεταξύ των μελών της μειονοτικής κοινωνίας, αλλά και με τα έσοδα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής. Έτσι συνέβη με το μικρό τέμενος Κεσίκμπας επί της οδού Εγνατίας, με το γραφικό Σεχρέκουστου επί της οδού Φιλιππουπόλεως κτλ.

Και κάτι τελευταίο που αξίζει να σημειωθεί: τα τεμένη αυτά ανακαινίζονται ή επιδιορθώνονται, ασχέτως αν ο επιτόπιος ιμάμης αποδέχεται τη νομιμότητα του επίσημου μουφτή και της διοίκησης της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ιμάμης στο τέμενος Σεχρέκουστου, Ορχάν Μπουλμπούλ, ο οποίος επιδοκίμαζε προ ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Και δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση. Άνθρωποι που επιλέγονται και χρηματοδοτούνται από το παραθεσμικό κύκλωμα του Σερήφ, δηλαδή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, αμφισβητώντας πρακτικά την νομιμότητα στην Πολιτεία όπου λειτουργούν, όχι μόνο δεν υφίστανται καμία ενόχληση αλλά απολαμβάνουν και τα ευεργετήματα από την λειτουργία των νομίμων θεσμών. 

Αυτή την κατάσταση που περιγράφεται ανωτέρω ορισμένοι τουρκόφρονες την χαρακτηρίζουν –με το αζημίωτο, φαντάζομαι– στα διεθνή φόρα σαν “θρησκευτική καταπίεση” από την Ελλάδα!










Μπουκοταζ στα μαγαζια Ελληνων ζητα η Αλβανεζα υπουργος Ορνελα Τσουτσι ! ! ! (ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΝΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ)

Τους περιθαλψαμε...
Τους ταισαμε...
Τους δινουμε επιντοματα απο το υστερημα των Ελληνων...
Και αυτο ειναι το "ευχαριστω" τους ....

Στην προκλητική και κυρίως προκατειλημμένη ερώτηση του δημοσιογράφου στα πλαίσια συνέντευξης της, χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟRA tv», για το τι θα πρέπει να κάνει ο επισκέπτης στο νότο της Αλβανίας (εννοεί την Βόρειο Ήπειρο δηλαδή  τις περιοχές Αργυροκάστρου, Αγ. Σαράντα, Χιμάρας όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα), όταν στα μαγαζιά τους απευθύνονται στην Ελληνική για την παραγγελία, η κα. Υφυπουργός το πήγε ακόμη πιο πέρα.

Να μποϊκοτάρουν τις υπηρεσίες που δεν τους προσφέρονται στην αλβανική γλώσσα!

Ενώ από μια σχετικά νέα στην ηλικία πολιτικό, με καταγωγή απ’ το Αργυρόκαστρο όπου γνωρίζει το δίγλωσσο χαρακτήρα της περιοχής, και κυρίως άνθρωπο που έχει εργαστεί στις περιοχές επαφής Αλβανίας και Ελλάδας, θα περίμενε κανείς να δώσει ένα μάθημα πολιτισμού στον παρεξηγημένο δημοσιογράφο και την κοινή γνώμη με την ευκαιρία.

Εκείνη προτίμησε να το πάει παραπέρα στην αντίθετη απ’ την ενδεικνυόμενη κατεύθυνση.

Τον γλωσσικό ρατσισμό και εν προκειμένω τον ανθελληνισμό της κας. Υφυπουργό τον καταδικάζουμε απερίφραστα. Της υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα της χρήσης της μητρικής Ελληνικής το έχουμε κατοχυρωμένο με αγώνες στο διάβα της ιστορίας και επί το πλείστον διασφαλισμένο απ’ τις συμβάσεις και τις πρακτικές της Ευρώπης στην οποία προσδοκά η Αλβανία να ενταχθεί.

Tην καλούμε να αναλογιστεί πόσο ευεργετική για αυτή τη ίδια, την περιοχή, και το σύνολο της Αλβανίας, υπήρξε η Ελληνική γλώσσα και κυρίως η παρεχόμενη σ’ αυτή παιδεία σε περιόδους που κάτω απ’ τους Οθωμανούς τον τόπο σκίαζε βαθύ σκοτάδι αμάθειας!

Λογικές τέτοιες όπως μας τις αποκάλυψε η αξιωματούχος της διοίκησης του κράτους δεν διευκολύνουν ούτε την ένταξη, ούτε τη χειραφέτηση της κοινωνίας και κατά συνέπεια την οικονομική πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.







Σωστε την Ελλαδα απο τους...λοιμωξιολογους ! ! ! Δειτε τι ζητουν....

Αυτοι ειναι ποιο επικινδυνοι απ τον Κορωναιο...
Εχουν καβαλησει το καλαμι...
Διαβαστε τι λενε...

Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα καμπανάκια τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, όσο και για τα εγχώρια, τόνισε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς και κατέστησε σαφές για μία ακόμα φορά, ότι ο κίνδυνος, όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μας… περικυκλώνει.

Ο κ. Λαζανάς, που είναι μέλος της επιτροπής που εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες και τα beach bar, πρέπει να τελειώσει άμεσα, δίνοντας έτσι το στίγμα της επιτροπής, η οποία έχει εισηγηθεί ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους.

Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή και το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Η μάσκα είναι καλό μέτρο και ζητάμε να καθιερωθεί παντού. Αλλού ήταν αυστηρή η σύσταση για τη χρήση της, αλλού όχι τόσο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, στα πολυκαταστήματα, παντού.

Μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Βλέπουμε ότι δεν τηρείται η χρήση της μάσκας. Εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα» στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για τα πανηγύρια, ξεκαθάρισε ότι «κάθε μέτρο το εξετάζουμε εκείνη τη στιγμή. Θεωρήσαμε ότι βάσει στοιχείων, δεν υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος. Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέσα στο καλοκαίρι; Ηταν τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία, που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναυλίες, σινεμά κτλ».

Για τα φαινόμενα συνωστισμού στις παραλίες ήταν κάθετος: «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός. Βλέπετε τι γίνεται στα beach bar και στις παραλίες; Μπορεί να χρειαστεί να μπουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους».








ΗΠΑ: Ασπίδα προστασίας υπέρ της Αγκυρας ! ! ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προκατειλημμένη με την Τουρκία....

«Πλάτες» στην Τουρκία βάζουν οι ΗΠΑ με φόντο την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη μετά και τις δηλώσεις του αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ότι η χώρα του θα στηρίξει την ελεύθερη βούληση του λιβυκού λαού.

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ – Ερντογάν, η Ουάσινγκτον ύψωσε ασπίδα προστασίας υπέρ της Αγκυρας κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι προκατειλημμένη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους New York Times, ο αναπληρωτής υφυπουργός των ΗΠΑ αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Ντέιβιντ Σένκερ, υποστήριξε ότι η επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ειρήνη» για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη «δεν έχει σοβαρότητα», συμμεριζόμενος την κριτική της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε την επιχείρηση για την επιβολή της απόφασης του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ωστόσο η Άγκυρα παραβιάζει το εμπάργκο, με αποτέλεσμα επεισόδιο μεταξύ γαλλικού και τουρκικού πολεμικών πλοίων τον περασμένο μήνα.

«Οι μόνες παρεμβάσεις που κάνουν είναι σε τουρκικά στρατιωτικά υλικά. Κανείς δεν σταματάει τα ρωσικά αεροσκάφη, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Εμιράτων, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Αιγυπτίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο αμερικανός αξιωματούχος. 

«Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα…» 

«Θα μπορούσαν τουλάχιστον, εάν ήταν σοβαροί, να απευθύνουν μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων» πρόσθεσε ο Σένκερ. «Νομίζω ότι είναι λυπηρό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που μπορούν να κάνουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση εναντίον της Ομάδας Βάγκνερ, μιας ρωσικής μισθοφορικής μονάδας που κατηγορείται ότι υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

«Αλλά, αν δεν πρόκειται να αναλάβουν πιο ισχυρό ή πιο σοβαρό ρόλο, τότε αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη από την Ευρώπη επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ η οποία δήθεν θα έβαζε "φρένο" στην παράνομη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη. Το μοναδικό Ευρωπαϊκό πλοίο το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει μείνει στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους για να επιτηρεί και να ελέγχει τους θαλάσσιους δρόμους προς τις ακτές της Λιβύης είναι η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ".

Το μοναδικό δηλαδή πολεμικό πλοίο από το σύνολο των δεκάδων εκατοντάδων πλοίων που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο βρίσκεται στο Λιβυκό Πέλαγος για να διασώσει το κύρος της Ένωσης είναι η Ελληνική φρεγάτα.

Τη "σημαία" της ΕΙΡΗΝΗΣ και κατ’ επέκταση της Ευρώπης σηκώνει μόνη η Ελληνική φρεγάτα η οποία μάλιστα έχει επιδοθεί στον άχαρο ρόλο να ελέγχει μόνο "φιλικά" πλοία κυρίως Ελληνικών συμφερόντων τα οποία φυσικά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το "πάρτι" που κάνει η Άγκυρα και ο Ερντογάν στην περιοχή μεταφέροντας συνεχώς όπλα, πυρομαχικά και ενισχύσεις στις δυνάμεις του GNA και του προέδρου Σάρατζ.








Εχουν θεση στην Ελλαδα αυτοι; Ακουστε, φωναζουν....¨Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι¨ ! ! !

 
Ειναι αναμφισβητητα Ανθελληνες...
Ειναι εχθροι της Ελλαδος εντος της Ελλαδος που σιγουρα παιρνουν και επιντοματα αλληλεγγυης...
Και...
Σε το ακριβώς διαφέρουν αυτοί από τους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας ;

Το μίσος τους για την Ελλάδα είναι άσβεστο.  Οι απόψεις τους είναι αντεθνικές σε όλα και είναι και υπερήφανοι για αυτό.

Τελικά τα χρόνια μετά από το 1981 έβγαλαν πολλούς άθεους και τιποτένιους ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους έβγαλαν και τα ανάλογα αυτά παιδιά…

Άθεοι κι απάτριδες γονείς που βγάζουν τα ανάλογα τέκνα…

Η επανάσταση πρέπει να αρχίσει από την παιδεία.

Είχαν πάει στην πλατεία Βικτωρίας για να επιτεθούν στους Έλληνες που θέλουν να κρατήσουν τις περιοχές τους ελληνικές…









Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τζέφρι Πάιατ: Ταυτόσημες οι θέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ για τις θαλάσσιες ζώνες των νησιών (Ποιες ειναι ομως δεν μας λεει και για διαλογο μιλαει κι αυτος...)

Μιλαει για διαλογο...
Διαλογο για τι; 
Για να μοιρασουμε με τους Τουρκους τα της Ελλαδος;

Οι ΗΠΑ λοιπον, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα διπλωματικά τους εργαλεία στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ότι «έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, για τον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα ορισμένων ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία».

Μιλώντας στην ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με τίτλο “Ο Γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας, αλλά και ως
παράγοντας αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου” ο κ. Πάιατ δήλωσε συγκεκριμένα:

“Έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, για τον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα ορισμένων ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία, ιδίως σε ό,τι αφορά τον προκλητικό χαρακτήρα του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε με τη Λιβύη και επιθυμούμε όλα τα μέρη να επικεντρωθούν στον διάλογο και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να θέσουν έναν θετικό τόνο, καθώς και να αναγνωρίσουν βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου”, σημείωσε ο κ. Πάιατ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η θέση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου ταυτίζεται με αυτή των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αναφερόμενος στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Πάιατ επεσήμανε ότι αυτές βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, ενώ τόνισε πως η στρατηγική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ εδράζεται “στην αρχή ότι η Ελλάδα είναι πράγματι ένας πυλώνας σταθερότητας, ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ που μοιράζεται τις αξίες”.

“Μια ισχυρότερη και πιο ασφαλής Ελλάδα εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα της Αμερικής“, σημείωσε και ανέφερε ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Αμερική στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τον ελληνικό στρατό, ενώ επεσήμανε πως η Αμερικανική βιομηχανία στήριξε την Ελλάδα και κατά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

“Στην Ελλάδα βλέπουμε έναν σύμμαχο, με ισχυρή σύγκλιση συμφερόντων με τις ΗΠΑ, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενεργειακών πρότζεκτ στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε ως μοχλός σταθερότητας και συνεργασίας ή σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με χώρες, όπως η Βόρεια Μακεδονία για να προχωρήσει ως μέλος του ΝΑΤΟ και ελπίζουμε και ως μέλος της ΕΕ“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει τόσα πολλά στις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, “γεγονός που αποτελεί εκδήλωση της προσπάθειας της Ουάσινγκτον και της πρεσβείας μας να δει πιο συστηματικά την Ανατολική Μεσόγειο ως ένα ενοποιημένο στρατηγικά μέρος“.







Νέιθαν Ρότσιλντ: ο Μητσοτακης ειναι ενας ανοητος ! ! ! (Τον πηρανε χαμπαρι και τον κραζουν δημοσιως....)

Επομενο ηταν...
Η βλακεια του εχει ξεπερασει καθε οριο...

Σφοδρή επίθεση λοιπον, της οικογένειας Ρότσιλντ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το Kassiopi Project, στην Κέρκυρα, με μέλος της οικογένειας να επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ανόητο» αφού θεωρεί πως το ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί στην Κέρκυρα στα πλαίσια του Kassiopi Project θα καταστρέψει την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζίτης Νέιθαν Ρότσιλντ, o οποίος είναι γιος του Λόρδου Τζέικομπ Ροτσιλντ και ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη της οικογένειας, η οποία κατέχει εδώ και αιώνες την ιστορική της έπαυλη, πλησίον της έκτασης που -πιθανόν- να κατασκευαστεί το ξενοδοχείο,  χαρακτήρισε με tweet του «ανόητο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ περιέγραψε ως «φιάσκο» την επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στην Β.Α. Κέρκυρα.

Αφορμή για αυτά τα tweet αυτά, αποτέλεσε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στην Κέρκυρα για την επίσημη «έναρξη» των εργασιών του Kassiopi Project και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα. Βέβαια, όπως και στο Ελληνικό τα «έργα» ήταν κάποιες κατεδαφίσεις.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν δήλωσε στα «εγκαίνια» πως «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος!», θέλοντας να δικαιολογήσει την κατασκευή του ξενοδοχείου.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει σήμερα στην Κέρκυρα και θα επισκεφθεί τον Ερημίτη. Ο Ερημίτης από περιβαλλοντική άποψη είναι μια απόλυτη καταστροφή, πηγαίνει την Κέρκυρα πίσω στην μαζική ανάπτυξη της δεκαετίας του 1970 και προσθέτει μηδέν στην τοπική οικονομία. Ο Μητσοτάκης είναι ανόητος που υπερασπίζεται αυτό το έργο», έγραψε ο Νέιθαν Ρότσιλντ.

Λίγο αργότερα, ο Νέιθαν Ρότσιλντ, ανάρτησε και φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της επένδυσης, κάνοντας λόγο για χιλιάδες κατοίκους που περίμεναν τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του στην εκδήλωση των «εγκαινίων», την οποία χαρακτήρισε «ιδιωτικό πάρτι επίδειξης».

«Εξαιρετικές σκηνές από την Κέρκυρα σήμερα το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο φιάσκο ανάπτυξης του Ερημίτη. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έφτασε στο ιδιωτικό του πάρτι επίδειξης μόνο για να συναντηθεί με χιλιάδες ντόπιους που προσπαθούν να σώσουν αυτήν την παρθένα ακτογραμμή από την καταστροφή», είπε ο τραπεζίτης. 

Η οικογένεια Ρότσιλντ που είναι ίσως η ισχυρότερη οικογένεια τραπεζιτών στον κόσμο, χωρίς κανείς να ξέρει την πραγματική της περιουσία, έχει ιστορικούς δεσμούς με την Κέρκυρα καθώς στα Βόρειο- Ανατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν έπαυλη, στην οποία μάλιστα έχουν φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων διάσημες προσωπικότητες.

Μετά το φιάσκο με το Ελληνικό, άλλο ένα έργο δεν πάει όπως θα περίμενε η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει δει κανένα από τα έργα-σφραγίδα που είχε υποσχεθεί να προχωρούν.

Αυτή είναι η δεύτερη «επίθεση» των Ρότσιλντ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς την επομένη των εκλογών, η γαλλική εφημερίδα Liberation η οποία ανήκει στην οικογένεια τον είχε χαρακτηρίσει σε άρθρο της ως «petit Koulis», δηλαδή ο «μικρός Κούλης».









Η Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδος για τη διασφάλιση της συνέχισης ενός εμβληματικού προγράμματος υποδοχής αιτούντων άσυλο...

Το Καθεστως των Μητσοτακηδων συνεχιζει την καταστροφη της Ελλαδος...
Γιατι;
Διαβαστε και θα καταλαβετε, αν καταλαβετε....
Διωχνουν τους Ελληνες με καθε τροπο και φερνουν στην θεση τους καθε ειδους εισβολεα...

Από δεξιά: Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο Αντιπρόσωπος της Υ.Α. στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης στην Αθήνα. © UNHCR/Socrates Βaltagiannis

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2020 – Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα μια Συμφωνία Χρηματοδότησης για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο ESTIA II. Η Συμφωνία επιβεβαιώνει τη μετάβαση μέσα στο 2020 του σκέλους της στέγασης του προγράμματος ESTIA από την Υ.Α., η οποία το διαχειρίζεται επί του παρόντος, προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Αφετηρία θα είναι η μεταβίβαση της διαχείρισης 12.000 θέσεων στέγασης – σχεδόν το ήμισυ όλου του προγράμματος – την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάληψη της διαχείρισης του προγράμματος στέγασης ESTIA εντός του έτους», ανάφερε ο Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Εκτιμούμε επίσης τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η ομαλή συνέχιση του προγράμματος στέγασης ESTIA για τους ανθρώπους που είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα και φιλοξενούνται σήμερα σε διαμερίσματα και κτίρια σε 21 πόλεις σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.

H Ύπατη Αρμοστεία είναι σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους προκειμένου να αναλάβουν το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα στέγασης ESTIA, το οποίο συντονίζει η Υ.Α. από τα τέλη του 2015, μετά από αίτημα της κυβέρνησης, σε συνεργασία με Δήμους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κατά τη χρονική εκείνη περίοδο, η Υ.Α. ανέλαβε την κάλυψη της επείγουσας ανάγκης στέγασης χιλιάδων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, με τον απώτερο στόχο όμως της ανάληψης αυτής της ευθύνης από το ελληνικό κράτος, σύμφωνα και με τις υποχρεώσεις του ως κράτους μέλους της Ε.Ε.

«Η δυνατότητα υποδοχής της Ελλάδας θα πρέπει να ενισχυθεί και το πρόγραμμα ESTIA, που έχει βοηθήσει σχεδόν 70.000 ευάλωτους ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια με τη διαμονή τους σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες σε διαμερίσματα, θα πρέπει να διατηρηθεί, ως ο προτιμητέος τύπος στέγασης όταν δεν επικρατούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο κ. Leclerc. «Η διαφύλαξη της βιωσιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας αυτού του εμβληματικού προγράμματος θα πρέπει να αποτελεί κοινό μας στόχο, καθώς έχει αποδείξει ότι οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα μπορούν να ζήσουν μαζί».

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά επίσης τη συνεχή συνεισφορά της Ε.Ε. για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των πόρων για την ομαλή συνέχιση και μετάβαση του ESTIA, ενός βασικού πυλώνα του συστήματος υποδοχής αιτούντων άσυλο της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει την Υ.Α., την Ε.Ε. και τους εταίρους υλοποίησης του προγράμματος ESTIA, ότι σκοπεύει να αναλάβει – μέσω των υπαρχόντων ή νέων εταίρων – όλα τα συμβόλαια της Υ.Α. για τα υπάρχοντα διαμερίσματα, στο πλαίσιο ενός συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος μετάβασης. Η έγκαιρη και προβλέψιμη διαδικασία ανάληψης της διαχείρισης των διαμερισμάτων θα διασφαλίσει την ομαλή και οικονομικά συμφέρουσα μετάβαση. H Υ.Α. πιστεύει ότι οι ελληνικές αρχές θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους, ενώ δουλεύει με τους εταίρους της προκειμένου να διατηρηθεί η διαχείριση όλων των διαμερισμάτων στη βάση αυτών των διαβεβαιώσεων.

«Σε μια εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή δυναμικότητα υποδοχής, και με την πανδημία του COVID-19 να συνεχίζεται, η χώρα δεν αντέχει να διακινδυνεύσει να χάσει θέσεις στέγασης και να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χιλιάδες ευάλωτοι αιτούντες άσυλο να βρεθούν χωρίς διαμονή και υποστηρικτικές υπηρεσίες,» πρόσθεσε ο κ. Leclerc.

Η Υ.Α. λαμβάνει επίσης υπόψη την πρόσφατη αναθεώρηση από την κυβέρνηση κάποιων όρων και προδιαγραφών για την υλοποίηση του ESTIA II.  Κάποιες από αυτές τις τροποποιήσεις πράγματι στοχεύουν στη διευκόλυνση της έγκαιρης μετάβασης χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις στέγασης. Η Ύπατη Αρμοστεία όμως ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η σημαντική μείωση της χρηματοδότησης του νέου προγράμματος τόσο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και στη δυνατότητα των εταίρων να ανταποκριθούν και να εκπληρώσουν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Το πρόγραμμα ESTIA έχει συγκεντρώσει με μοναδικό τρόπο την αποδοχή και την εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας, με θετικά και απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τους αιτούντες άσυλο. Έχει δείξει στην πράξη ότι η αρμονική συνύπαρξη και η διάδραση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων είναι εφικτή και ωφελεί την κοινωνική συνοχή. Έχει επίσης καταφέρει να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική αποδοτικότητα και την ποιότητα, λειτουργώντας παράλληλα ως αρχική γέφυρα με τη διαδικασία ένταξης. Η Υ.Α. ελπίζει ότι αυτό το πρότυπο πρόγραμμα θα συνεχίσει με επιτυχία και θα διατηρηθεί ως ένα βασικό τμήμα του συστήματος υποδοχής της Ελλάδας.










πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.