Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Γενίτσαρος Δήμαρχος Κων/λεως Ιμάμογλου: Η Αγία Σοφία στον μυαλό μου και στην ψυχή μου είναι τζαμί από το 1453

Το πρώτο σχόλιο του γενιτσαρου Ιμάμογλου για την Αγία Σοφία....
Ναι γενιτσαρος, μην απορειτε...
Αυτοι ειναι ακομη χειροτεροι κι απ τους Τουρκους...

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μιλώντας σχετικά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί δήλωσε πως ” Η Αγία Σοφία στον μυαλό μου και στην ψυχή μου από το 1453 είναι Τζαμί” και συνέχισε λέγοντας τα εξής: ” Ταυτόχρονα ο πολιτισμός της Κωνσταντινούπολης είναι μία αξία όλου του κόσμου. Εγώ σε όλες τις ομιλίες μου μιλάω για “Τζάμι Αγίας Σοφίας”. 

Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την Αγία Σοφία, ακόμη και αυτοί που φέρονταν σαν να ενδιαφέρονται πολύ, δεν ήταν ενήμεροι για το status του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Τα λεγόμενα συντηρητικά τηλεοπτικά κανάλια αναφέρουν πως ” Έγινε το πρώτο εζαν” και ότι ” Η πρώτη προσευχή θα γίνει στις 24 Ιουλίου. 

Κι όμως επί 30 χρόνια διαβάζεται πέντε φορές το εζάν στην Αγία Σοφία. Και εντός της, τελείται προσευχή στο μεστζίτ του Αμπντουλμετζίτ. Από το 1991 υπάρχει και πινακίδα. Για αυτό αν έχετε ευαισθησία είναι θλιβερό να λέτε πως “Έγινε το πρώτο εζαν” και ότι ” Η πρώτη προσευχή θα γίνει στις 24 Ιουλίου”.

Αντί να ερευνούμε για το αν η απόφαση για την Αγία Σοφία ήταν καλή ή κακή, αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το εξής: “Εντός μόνο έτους τι θα επιφέρει αυτή η απόφαση; Δεν είναι σωστό αυτό να το δηλώσω εδώ. Πάντως θα επιφέρει πράγματα. 

Το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ, να μην το ξεχνάμε. Αυτή τη στιγμή σε διάφορες χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε αυτοί που το υποστήριξαν, σκέφτονται το τι θα συμβεί σε εκείνα τα τζάμια; Για αυτό εγώ ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω φτάσει να απολέσω τον προσανατολισμό μου τόσο, ώστε να μπω σε αυτό το παιχνίδι. ….. 

Επιθυμώ να ρωτήσω το εξής. Τα ανά τον κόσμο ευρισκόμενα τζάμια μας, με αυτή την απόφαση τέθηκαν σε κίνδυνο ή όχι; Μήπως θα συμβεί τίποτε στα τζάμια όπου οι χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες αδερφοί μας, κάνουν ειρηνικά τις προσευχές τους;









Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.