Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Αγαπητέ και πολυχρονεμένε μας Ταγίπ πασά, εκ μέρους του συλλόγου Σ.Ε.Κ.Ε.Τ.Π (Σύνδεσμος Ελλήνων Επισκεπτών Καταναλωτών Τούρκικων Προϊόντων)

Ανοικτή επιστολή προς κ.κ. πρόεδρο Τ.Δ.
Αγαπητέ και πολυχρονεμένε μας Ταγίπ πασά.....

εκ μέρους του συλλόγου Σ.Ε.Κ.Ε.Τ.Π (Σύνδεσμος Ελλήνων Επισκεπτών Καταναλωτών Τούρκικων Προϊόντων) θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, εν όψει των Χριστουγέννων, να μην προβείτε σε κάποια κίνηση στο Αιγαίο, η οποία θα επιφέρει θερμό επεισόδιο, διότι δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε απρόσκοπτα τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας στην Κεσσάνη, στην Αδριανούπολη, στην Κων/πολη, στο Ουζούν Κιοπρού, στο Κατσιβέλ μαχαλά και στο Καπαλού Τσαρσί.

Όχι πως έχετε άδικο, σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά θα θέλαμε για 15 μέρες να αποφύγετε την κλιμάκωση για να ξεχυθούμε χωρίς τύψεις και ενοχές στις υπέροχες αγορές της φιλήσυχης και ειρηνόφιλης χώρας σας. Ακόμα θυμόμαστε πόσο πολύ μας στοίχησε η υπόθεση Κούκλατζη-Μητρετώδη όταν για μερικές βδομάδες μας ανάγκασαν, ακραίοι και μισαλλόδοξοι κύκλοι, να μην εισερχόμαστε για αγορές στα γνώριμα μέρη σας.

Τότε αναγκαστήκαμε σχεδόν όλα να τα αγοράζουμε από ντόπιες επιχειρήσεις!!! Άκουσον άκουσον! Όλα από τον τόπο μας!!! Οι αγορές της Βουλγαρίας δεν κάλυψαν το κενό που δημιούργησε το άδικο μποϋκοτάζ προς τις τούρκικες αγορές.

Αξιότιμε κ. Ερντογάν, γνωρίζουμε πολύ καλά πως σας πνίγει το δίκαιο και γενικά είστε ένας αδικημένος λαός και μια αδικημένη κυβέρνηση όπου προσπαθούν να σας χρεώσουν άδικα τις γενοκτονίες των Αρμενίων/Ασσυρίων/Ελλήνων/Κούρδων/Αλεβιτών, το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης, την κατοχή της Κύπρου, την υποστήριξη στους αποκεφαλιστές τζιχαντιστές, την εισβολή στην Συρία, τις παραβιάσεις από αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο, τις εξαφανίσεις αντιφρονούντων , τις δολοφονίες δημοσιογράφων και πολιτικών που δεν συμφωνούν μαζί σας, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την διαχείριση της λαθρομετανάστευσης, την φίμωση, τα βασανιστήρια και λοιπές άδικες κατηγορίες αλλά εμείς, στον σύλλογό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλα είναι ψέμματα!!

 Ψέμματα και υπερβολές! Σκευωρία από μικροπρεπείς χώρες που δεν μπορούν να κατανοήσουν την μεγαλοσύνη του έθνους σας και την προσφορά σας στον παγκόσμιο πολιτισμό και στην εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης.

Πολυχρονεμένε μας πρόεδρε,
παρακαλούμε να εισακούσετε την κραυγή αγωνίας του συλλόγου μας, ο οποίος έχει σε όλην την Ελλάδα 558.000 ενεργά μέλη, και να μην μας αναγκάσετε χριστουγεννιάτικα να στραφούμε στις τοπικές ελληνικές αγορές.
Μετά τις γιορτές (δικαίως) βομβαρδίστε μας κιόλας.


Με τιμή:
Ο πρόεδρος: Πασχάλης Ξεπουλωπατρούδης
Ο Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Φιλοτομαρίδης
Η Γραμματέας: Σουλτάνα Δωσιλογοπούλου







πηγη 

Σαν μπεκατσα τουφεκισμενη επεσε το Τουρκικο drone, απο τους ανδρες του Στραταρχη Χαφταρ...

Δεν αστειευονται...
Ριχνουν οτι Τουρκικο πεταει....
Τα βλεπετε οι Μητσοτακηδες που φρικαρετε οταν ακουσετε τους Στρατιωτικους να μιλουν για υπερασπιση της Ελλαδος;

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ο οποίος τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό drone πάνω από την πόλη Ain Zara, η οποία βρίσκεται περίπου 11 χλμ έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Η κατάρριψη του drone έρχεται έπειτα από προηγούμενες ανακοινώσεις του LNA, στις οποίες ανέφερε ότι ο Εθνικός Στρατός σημειώνει επιτυχίες στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, θέτοντας υπό τον έλεγχό του αρκετές περιοχές στον δρόμο προς την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χαφτάρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης. Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.





πηγη 

ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ ! ! ! Αν το αφησετε να κανει ερευνες στην Κρητη, ειστε για κρεμασμα ολοι ....

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, η περίοδος χάριτος τελείωσε και ο Ελληνισμός έρχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση από συστάσεως του νεότερου ελληνικού κράτους.


Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Η προηγούμενη «απειλή» Ντονμέζ

Υπενθυμίζεται πως ο Ντονμέζ σε συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabbah, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η συμφωνία με την Λιβύη, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως » η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες, γεωτρήσεις ή άλλου είδους ενέργειες στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται μέσω της συμφωνίας με τη Λιβύη χωρίς άδεια από την Άγκυρα».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Υπουργός παρουσίασε τις εκτιμήσεις του σχετικά με τα κέρδη της Τουρκίας από το εν λόγω μνημόνιο συμφωνίας για τον προσδιορισμό και καθορισμό θαλάσσιων ζωνών που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και Λιβύης.

Σχετικά με αυτό ο Ντονμέζ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση που είναι αναγνωρισμένη από ολόκληρο τον κόσμο και αφού βρισκόμαστε απέναντι από τις ακτές με τη Λιβύη, το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και δεν έχει καμία σχέση με το NATO».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο «παραθυράκι» στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί η Ελλάδα για να προβάλλει αντιθέσεις, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία μεγιστοποίησε την επικράτειά της στην Ανατολική Μεσόγειο».








πηγη 

Ρε Μητσοτακηδες, γιατι επιτρεπετε να αλλοιωνεται η ελληνική κοινωνία; Αλλα λεγατε πριν παρετε την καρεκλα.....

Βροχή τα σύμφωνα συμβίωσης Ελληνίδων με Αφγανούς και Πακιστανούς......
ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΓ@ΔΟΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΣΥΝΤΟΜΑ....

Οι συμβολαιογράφοι Αθήνας εκτός από τις συνήθεις εργασίες που έχουν στο τέλος του έτους ( λόγω αντικειμενικών άξιων, τώρα και με το κτηματολόγιο), έχουν την εποχή αυτή επί πλέον και πολλά σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς.

Το χρήμα πέφτει πανταχόθεν σε αυτούς και αυτές, το συμφέρον επικρατεί στην καρκινογόνα κοινωνία και έρχονται απόγονοι επίσης συμφεροντολογικοί βασισμένοι στο κέρδος, που το βαφτίζουν συναίσθημα. Αν τις εκβιάζουν με τα παιδιά αργότερα, ότι θα τα πάρουν για τη χώρα τους, αν δεν τους δώσουν αυτές οικονομικά ανταλλάγματα μέσα στις σχέσεις συμφέροντος που εκμεταλλεύονται ακόμα και τα παιδιά τους.

Ο σκοπός της κυβέρνησης που τους μεταφέρει νύχτες στα χωριά μας, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις επιτυγχάνεται; Πολύ το συμφέρον από όλα τα πεδία, για αυτό και η επιμονή τους και οι δικολαβικές δηλώσεις τους αντίθετες με τις πράξεις τους. Δημιουργούν μια σάπια ελληνική κοινωνία που γυρίζει αιώνες πίσω αντίθετα από τη θέληση του ελληνικού λαού.

Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί γυρίζεις την ελληνική κοινωνία πίσω ηθικά, αξιακά, πολιτισμικά; Γιατί έλεγες άλλα περί αυτού, όταν ανέλαβες;







πηγη 

Τριπολη: Θα ελθουν οι Τουρκοι και με την βοηθεια τους θα σκοτωσουμε τους Ρωσους που πολεμουν στο πλευρο του Στραταρχη Χαφταρ....

Μ αυτο το πλευρο να κοιμουνται οι Φιλοτουρκοι Λιβυοι....
Περιμενουν βοηθεια απ τους Τουρκους....
Θα προλαβει ομως να φτασει; 
Και απο που;

Περιμενουν την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη. Ο Πρέσβης της παράνομης κυβέρνησης της Τρίπολης στην Άγκυρα και αρχιτέκτονας της συμφωνίας με την Τουρκία, ο οποίος ταυτόχρονα είναι στενός φίλος του Ερντογάν, δήλωσε πως η οι Τούρκοι θα στείλουν σύντομα βοήθεια στον GNA.

Δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η βοήθεια, αλλά όπως είναι λογικό αυτή θα είναι η αποστολή στρατιωτών και ναυτικών δυνάμεων. Το καθεστώς καταρρέει, όποτε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή.

Μάλιστα δεν ήταν τυχαίο που η στρατιωτική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης πήγε προς ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο .

Η Άγκυρα βιάζεται, όμως έχει δύο εμπόδια μπροστά της. Το Ελληνικό ΠΝ και το αντίστοιχο του LNA.

Αθήνα και Χαφτάρ συντονίζουν τις ενέργειές τους κατά της Άγκυρας, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του φιλέλληνα Α/ΓΕΝ, το ελληνικό ΠΝ έχει εντολή να χτυπήσει τουρκικά πολεμικά και ερευνητικά όταν αυτά εμφανιστούν ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη.






πηγη 

Ρε Μητσοτακηδες, σας εγραψαν κανονικα οι ΟΗΕδες και σεις κοροδευετε τον κοσμο με φανφαρες...

Ντροπη σας ρε...
Αισχος...
Προσπαθειτε με φανφαρες και π@π@ριες να κοροιδεψετε τους Ελληνες...

Σε άνευ προηγουμένου φιάσκο κατέληξε η κυβερνητική προσπάθεια πονταρίσματος στο «Διεθνές Δίκαιο» και αποστολής στον ΟΗΕ με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες δύο επιστολών με τις οποίες ζητούσε από τον Οργανισμό να μην αναγνωρίσει την ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο ΟΗΕ όχι απλώς αποφάσισε να κρατήσει ουδέτερη στάση, επιβραβεύοντας τον επιτιθέμενο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία, αλλά πηγές του σημείωναν επιπλέον ότι «Η Ελλάδα αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης ως νόμιμης, άρα αναγνωρίζει και τις δικαιοπραξίες της με τρίτα μέρη. Δεν υπάρχει αναγνώριση a la cart της κυβέρνησης μιας χώρας»!

Εκτός αυτού υπάρχουν και χειρότερα: Ο ΟΗΕ ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι οι ανακηρύξεις των δύο ΑΟΖ μέσω των συμφωνιών Τουρκίας και Λιβύης, είναι απόλυτα έγκυρες βάσει του Κανονισμού του Οργανισμού, η συμφωνία παραλήφθηκε κανονικά και καταχωρήθηκε στα πρακτικά του ΟΗΕ ως «έγκυρη διμερής συμφωνία»!

Το επόμενο κακό είναι ότι ουδείς έχει «συγκινηθεί» στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τις ελληνικές επιστολές και το θέμα, αντίθετα με την ελληνική προσπάθεια δεν θα απασχολήσει το Συμβούλιο!

Τι έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη και ο γ.γ. του ΟΗΕ Α.Γκουριέρεζ όταν έλαβαν τις ελληνικές επιστολές; Ζήτησαν από τον αμυνόμενο (Ελλάδα) να έχει συνεχή διάλογο με τον επιτιθέμενο (Τουρκία)!

«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», (σ.σ. σοβαρά; Από πότε;) δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην σχετική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, αλλά αυτό θα μπορούσε να αφορά και τα συμφέροντα της Τουρκίας που θεωρεί ότι θίγεται με τον υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου...

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα». «Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ, κλείνοντας την συζήτηση και βάζοντας το «κερασάκι» σε, ένα ακόμα, φιάσκο της ελληνικής διπλωματίας...







πηγη 

Ενα Μπατσοπαιδο: Με καμία εκτίμηση κυρία βολευτού...Αλήθεια, πώς ανέχεστε να σας φρουρούν γουρούνια-δολοφόνοι;

Ευχομαι να το διαβασεις κυρια βολευτινα....
Και ευχομαι εσυ και τα παιδια σου να μην εχετε βοηθεια οταν την χρειαστειτε απ αυτους που εβριζες...
Διαβασε μωρη...

Είμαι γιος Αστυνομικού κυρία Βουλευτά. Για την ακρίβεια είμαι υπερήφανος γιος Αστυνομικού, όχι μόνον γιατί ο πατέρας μου είναι αυτός που είναι, αλλά και γιατί ήταν Αστυνομικός.

Σήμερα είμαι μαχόμενος Δικηγόρος. Και ένας λόγος που φοράω κοστούμι και γραβάτα, είναι γιατί ο πατέρας μου φορούσε την στολή (ο έτερος είναι η επίσης εργαζόμενη μητέρα μου).

Παράλληλα, στην οικογένεια μου, νιώθουμε τυχεροί. Διότι ο πατέρας μου πρόλαβε να πάρει σύνταξη. Σε αντίθεση με εκείνον τον συνάδελφο του, το ζευγάρι του, που πέθανε στα χέρια του σε εκείνη την ληστεία στην Καλλιθέα, πυροβολημένος. Και πόσους άλλους Έλληνες Αστυνομικούς, που έχασαν την ζωή τους κάνοντας το καθήκον τους, προδομένοι πολλές φορές από την αδιαφορία της φυσικής αλλά κυρίως της πολιτικής Ηγεσίας του Σώματος.

Η σύνταξη ωστόσο τον βρήκε σακατεμένο. Σωματικά, και ίσως ψυχικά. Βλέπετε κυρία Βουλευτά, τριάντα χρόνια στην μηχανή, χειμώνα καλοκαίρι, σε καταδιώξεις και πυροβολισμούς, δεν γίνεται να περάσουν δίχως να σου αφήσουν κάτι.
Προφανώς και είχα σαν παιδί παράπονα από τον πατέρα μου. Εξάλλου πολλές φορές δεν κάναμε μαζί Πρωτοχρονιά, Χριστούγεννα ή Πάσχα, αφού εκείνος, όπως και εργαζόμενοι σε άλλα επαγγέλματα είχε Υπηρεσία. Δεν μπορούσε πολλές φορές να έρθει στους αγώνες μου-όχι τους ταξικούς μην αγχώνεσθε, τους αθλητικούς- γιατί είχε Υπηρεσία. Δεν τον έζησα, όπως ενδεχομένως εσείς τον δικό σας.

Το βασικό μου όμως παράπονο, ήταν που έβλεπα την μάνα μου ταραγμένη κάθε φορά που έφευγε για δουλειά, που τον περίμενε να γυρίσει. Που σε κάθε ευκαιρία μπάχαλου, που οι όμοιοί σας ανέχονται και εσείς μάλλον επικροτείτε εάν κρίνω από τα σχόλια σας, οι Αστυνομικοί γίνονταν σάκοι του μποξ, στόχοι για βολές μολότοφ και αποδέκτες κάθε ψυχικής ανωμαλίας η οποία ταλανίζει ανθρώπους ανισσόροπους που θεωρούν πολιτική θέση την καταστροφή και το χάος. Και όταν μεγάλωσα λίγο, και άρχισα να καταλαβαίνω λίγο περισσότερα, και απείρως λιγότερα από όσα εσείς και οι όμοιοί σας, φοβόμουν εάν ο πατέρας μου θα είχε την ψυχραιμία, μετά από δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια υπηρεσίας, να μείνει παθητικός έναντι απειλών και προκλήσεων, για να μην τον σύρουν σιδηροδέσμιο στα Δικαστήρια, και γίνει βορά σε όσους σε εσάς μιλούν στον πληθυντικό.

Μου έμαθε όμως πολλά πράγματα. Με πίεζε να είμαι καλός μαθητής, για να έχω μία καλύτερη τύχη από εκείνον. Και προσπάθησε μαζί την μάνα μου να μου προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε σε επίπεδο μόρφωσης, όπως και πολλοί άλλοι γονείς Αστυνομικοί ή μη. Με έμαθε να προσπαθώ να κάνω ό,τι κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς χαϊδέματα στα αφτιά.

Κυρίως όμως με δίδαξε αξιοπρέπεια. Χωρίς να το ξέρει. Ήταν τότε που τον είχαν αποσπάσει ως φρουρά σε έναν επιχειρηματία, και η κυρία του κυρίου τού ζήτησε να κουβαλήσει τα ψώνια από το Σούπερ Μάρκετ στο εσωτερικό της έπαυλης. Τότε που της απάντησε ότι η Αστυνομία τον έστειλε εκεί για να τους προστατεύει και όχι ως υπηρέτρια, τους τα βρόντηξε και έφυγε.

Θα μου πείτε, κυρία Βουλευτά, τι παραπάνω έκανε ο πατέρας μου σε σχέση με όλους τους άλλους γονείς, για να νιώθω υπερήφανος. Ίσως τίποτα. Έκανε, ή προσπάθησε να κάνει όλα όσα κάνουν και οι υπόλοιποι ευσυνείδητοι πατεράδες. Όσοι τουλάχιστον το αισθάνονται ακόμα. Με μία διαφορά κυρία Βουλευτά. Είχε περάσει όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα. Είχε ζήσει στον κίνδυνο, είχε δει τον θάνατο, είχε υποστεί την πίεση, είχε φάει ξύλο, σφαίρες και μολότοφ, και ταυτόχρονα πάλεψε να μείνει ψύχραιμος. Και όσο να πεις, αυτό εύκολο δεν είναι. Σκεφτείτε την οργή που νιώθουν όλα αυτά τα παιδιά από τα Βόρεια, μετά από μία προσαγωγή.

Μόνο μία χάρη κυρία Βουλευτά. Μην αποκαλέσετε ξανά τους γονείς μας, εσείς και οι όμοιοί σας, «μπάτσους, γουρούνια δολοφόνους». Γιατί δεν είναι, και το αστειάκι πρέπει να τελειώσει. Γιατί, ξέρετε, τα «μπατσόπαιδα», ξέρουμε πολύ καλά πώς δουλεύουν οι Νόμοι και το Ποινικό Δίκαιο. Και θα μας βρείτε μπροστά σας.
Με καμία εκτίμηση

ΥΓ: Αλήθεια, πώς ανέχεστε να σας φρουρούν γουρούνια-δολοφόνοι; Ή μήπως τους έχετε και εσείς για τα ψώνια;







πηγη 

Άγιο Όρος: 28χρονος προσκυνητής έπεσε από το γκρεμό κρατώντας στην αγκαλιά του σφιχτά μία Εικόνα της Παναγίας.ΦΩΤΟ


Τραγικό τέλος για έναν προσκυνητή στο Άγιο Όρος.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του εικοσιοκτάχρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον περίβολο του Σπηλαίου του Αγίου Αθανασίου, στο Άγιον Όρος, ερευνούν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Τη σορό του άνδρα ρουμανικής καταγωγής εντόπισε χθες το μεσημέρι μοναχός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Το σημείο όπου έπεσε ο άτυχος 28χρονος.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι πιθανότατα προηγήθηκε πτώση από ύψος τουλάχιστον τριάντα μέτρων, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το athoszone.wordpress.com, ο άτυχος άνδρας έπεσε από το γκρεμό κρατώντας στην αγκαλιά του σφιχτά μία εικόνα της Παναγίας.

Παρότι δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ «φως» στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εικοσιοκτάχρονος βρισκόταν ως επισκέπτης στο Άγιον Όρος και διέμενε από τις 4 Δεκεμβρίου στη Ρουμανική Σκήτη του Τίμιου Προδρόμου που ανήκει στο Μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Αγίου Όρους στις Καρυές.


Πηγή 

Αναρχικοι και λ@θρομετ@ν@στες συμμαχησαν εναντιον της Ελλαδος...

Οι δήθεν αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, επειδή οι αρχές εκκένωσαν την κατάληψη κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από την ΑΣΟΕΕ.

Λίγο μετά, οι «αναρχικοί» ξεσηκώθηκαν και για να πάρουν εκδίκηση χτύπησαν την αστυνομία. 23χρονος φόρεσε χειροπέδες για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Εχθές το βράδυ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στην οδό Ζαΐμη και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οπότε: Οι λεγόμενοι αναρχικοί καταλαμβάνουν κτίρια παράνομα και όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της, υπάρχουν αντιδράσεις που συνήθως είναι «επιθετικού χαρακτήρα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σπάνια γίνονται συλλήψεις, ενώ οι αναρχικοί είναι λίγοι και συγκεκριμένοι.

Η ΕΛ.ΑΣ που έχει πολυάριθμα στελέχη που σίγουρα γνωρίζουν την ταυτότητα αυτών των ατόμων. Κάθε τρεις και λίγο, οι απλοί αστυνομικοί του μεροκάματου, δέχονται επιθέσεις και πολλές φορές καταλήγουν στο νοσοκομείο. Είναι ώρα λοιπόν οι ανώτεροι να δώσουν εντολή να «τελειώσει» το παραμύθι με το Παρακράτος των αναρχικών.

Αν οι λεγόμενοι αναρχικοί ξεφύγουν από τον έλεγχο και ενωθούν με τους μετανάστες, τι νομίζετε ότι θα συμβεί; Για όσους έχουν αμφιβολίες: Πολλές φορές οι αστυνομικοί βρίσκουν μετανάστες μέσα στις καταλήψεις. Να τονιστεί ότι οι αναρχικοί βρίσκουν καταφύγιο μέσα στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση θα ζητήσει την ύπαρξη κάρτας εισόδου για τους φοιτητές και ίσως φοιτητική αστυνομία. Αυτό κατάφεραν οι δήθεν αντιεξουσιαστές.

Ο πόλεμος των πόλεων έχει ξεκινήσει ήδη. Το θέμα είναι μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σημείωση: Γιατί νομίζετε ότι δίνουμε σημασία μόνο στα Εξάρχεια, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ανεξέλεγκτοι νεαροί μετανάστες σε ηλικία στράτευσης, οι οποίοι ήρθαν μόνοι στην Ελλάδα;Αποπροσανατολισμός.

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!








πηγη 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Στρατηγος Τζουμης: Να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο....(Τ ακουτε Μητσοτακηδες;)



Έχοντας υπηρετήσει στη Ρόδο το 1987 τότε που το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας αποφάσισε να στείλει και πάλι στο Αιγαίο για έρευνες το ερευνητικό σκάφος «HORA» γνωρίζει καλά τι σημαίνει κρίση σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως τα Δωδεκάνησα και η άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Τότε σημειώνει ότι η  Ελλάδα αποφάσισε να χτυπήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, εάν επιχειρούσε να διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

«Η Ελλάδα επέδειξε αποφασιστικότητα και μετέθεσε το δίλημμα της επιλογής «αναδίπλωση ή πόλεμος» στην Τουρκία. Η Άγκυρα αφού υπολόγισε το κόστος-όφελος, προτίμησε να τερματίσει τις ενέργειές της και να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος», τονίζει.

Όσο για τη σημερινή κατάσταση  εκτός από την οριοθέτηση των θαλασσιών ζωνών με την  Αίγυπτο, ο κ. Τζούμης τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απλά καταγγελτικοί για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας αλλά να καταστήσουμε σαφές στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. ότι οι ενέργειες αυτές  πλήττουν εκτός από τα συμφέροντα της χώρας μας και τα δικά τους.

«Τα βήματα προκλητικότητας που διαπιστώνουμε καθημερινά από την πλευρά της Τουρκίας είναι πρόδρομα σημάδια μιας κρίσης η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2016 και μετά δηλ. από το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ένταση που κλιμακώνεται καθημερινά κάποια στιγμή θα κορυφωθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που θα συμβεί αυτό», δηλώνει.

Η συνέντευξή του αναλυτικά:

Ποια είναι η τακτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος

Η Τουρκία ακολουθεί απέναντι στη χώρα μας μια τακτική «ελεγχόμενης κλιμάκωσης» μέσω επεισοδίων ποικίλης μορφής και έντασης, με σκοπό τη δημιουργία ενός καταλόγου διμερών διαφορών (γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα, FIR, χωρικά ύδατα, κλπ) και κατ’ επέκταση τη συνολική διαπραγμάτευση, υπό την απειλή χρήσης βίας. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται αδιάλειπτα και απαρέγκλιτα, ανεξάρτητα εσωτερικών πολιτικών διακυμάνσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια πρωτοφανή  ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της προκλητικότητας της Τουρκίας τόσο σε λεκτικό επίπεδο που εκδηλώνεται καθημερινά μέσω δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων, που μας απειλούν ή έχουν εδαφικές αξιώσεις απέναντι στη χώρα μας, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο με ενέργειες όπως η πρόσφατη «συμφωνία – μνημόνιο» με τη Λιβύη. Με της στρατηγική που εφαρμόζει η Τουρκία επιθυμεί να μας φέρει σε μια κατάσταση που θα πρέπει να επιλέξουμε μετά δύο «άσχημων» εξελίξεων, ενός πολέμου ή ενός συμβιβασμού που ενδεχομένως θα είναι επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Τελευταία όμως η ένταση έχει αυξηθεί δεν συμφωνείτε;

Τα βήματα προκλητικότητας που διαπιστώνουμε καθημερινά από την πλευρά της Τουρκίας είναι πρόδρομα σημάδια μιας κρίσης η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2016 και μετά δηλ. από το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ένταση που κλιμακώνεται καθημερινά κάποια στιγμή θα κορυφωθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που θα συμβεί αυτό, καθόσον η Τουρκία έχει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια κρίση όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.  Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με βεβαιότητα αν θα υπάρξει μια διπλωματική αντιπαράθεση που ενδεχομένως θα μας οδηγήσει σε ένα διεθνές δικαιοδοτικό δικαστήριο με συνυποσχετικό που θα υπογραφεί από τις δύο χώρες, το οποίο να επισημάνουμε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί ή θα λάβει μια μορφή στρατιωτικής αντιπαράθεσης που θα καταλήξει σε διαπραγματεύσεις και εθνικές υποχωρήσεις.

Τι σημαίνει η συμφωνία που έχουν υπογράψει η Λιβύη με την Τουρκία; 

Η Τουρκία έχει ήδη προχωρήσει σε μια «συμφωνία – μνημόνιο» για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είναι νόμιμη καθόσον η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει τη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο και τον πρόεδρο Σαράζ που υπέγραψε τη συμφωνία να ελέγχει ένα πολύ μικρό τμήμα της χώρας, εν τούτοις δημιουργεί πολιτικά τετελεσμένα. Η ανατροπή της συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με υπαναχώρηση της Λιβύης εάν ανατραπεί ο Σαράζ από τον έτερο πόλο εξουσίας που βρίσκονται σε εμφύλια διένεξη τον στρατάρχη Χάφταρ ή με προσφυγή σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. Η Τουρκία αποκλείεται να δεχθεί τη δεύτερη εκδοχή. Η χώρα μας λοιπόν απαιτείται να κινηθεί άμεσα σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη «ένσταση» στην τουρκική προσπάθεια επικάλυψης και υφαρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτό μπορεί να συμβεί με την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ή με την κατάθεση μονομερώς στον ΟΗΕ συντεταγμένων των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας στην Μεσόγειο. Εκτός από την οριοθέτηση των θαλασσιών ζωνών με την  Αίγυπτο πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απλά καταγγελτικοί για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας αλλά να καταστήσουμε σαφές στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. ότι οι ενέργειες αυτές πλήττουν εκτός από τα συμφέροντα της χώρας μας και τα δικά τους. Η συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος στη Ν.Α. Μεσόγειο θα εξυπηρετήσει το στόχο απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ το πάγωμα του υπόψη προγράμματος λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και μιας ενδεχόμενης αντιπαράθεσης θα συντελέσει αρνητικά σ΄ αυτό. 

Με προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορούσε να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε το δίκιο  μας;

  Το δικαστήριο της Χάγης μερικές φορές λαμβάνει αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη και πολιτική κριτήρια.  Συνεπώς η προσφυγή σε ένα Διεθνές Δικαστήριο δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθούμε απόλυτα. Παρά το γεγονός αυτό πρέπει να πούμε πως δεν είναι επιθυμητή μια πολεμική σύγκρουση.

Τι είναι αυτό που θέλει η  Τουρκία;

Αυτό που θέλει η Τουρκία είναι να μας οδηγήσει  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό αφού μας έχει φέρει σε αδιέξοδο.

Θα κληθούμε  δηλαδή να διαπραγματευθούμε για νησιά που μας ανήκουν όπως η Ρόδος η Κάρπαθος η Κάσος η  Κρήτη;

Η  Τουρκία έχει δείξει πως μέσα από την τακτική της ελεγχόμενης κλιμάκωσης που ακολουθεί  από το 1974 κάθε φορά δημιουργεί κρίση με την Ελλάδα και κάθε φορά διευρύνει τον κατάλογο των διμερών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες. Το 1976 δημιούργησε το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Το επανέλαβε το 1987 με την κρίση τότε με το Σισμίκ. Το 1996 έφερε στην επιφάνεια των ζήτημα των γκρίζων ζωνών  σύμφωνα με το οποίο ένας αριθμός νησιών δεν είναι ελληνικά αλλά ακαθορίστου κυριότητος . Η Τουρκία για τη Ρόδο Κρήτη Κάσο Κάρπαθο δεν αμφισβητεί την κυριότητα τους αλλά την επήρεια που έχουν στις θαλάσσιες ζώνες. Αν δηλαδή έχουν επήρεια στον καθορισμό ΑΟΖ ή όχι. Θα πρέπει να πούμε ότι δεν επιτρέπεται κανένας αιφνιδιασμός σε αυτά που λέει η Τουρκία  γιατί πάντα προαναγγείλει αυτά που θέλει.

Έχει προαναγγείλει και τις σημερινές αξιώσεις;

Η αξίωση για τα νησιά για τα οποία γίνεται λόγος ξεκίνησε πολύ πριν.  Τότε για πρώτη φορά η Τουρκία έστειλε σκάφος για να κάνει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελορίζου και της  Ρόδου. Είχε προηγηθεί μια συνέντευξη που έδωσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην εφημερίδα Καθημερινή. Είχε δηλώσει πως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχει διαφωνία σε ότι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Από τότε η Τουρκία κάθε χρόνο στέλνει συντεταγμένες στον ΟΗΕ με τις οποίες αμφισβητεί όλη την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης και φθάνει έως την Κύπρο. Δεν είναι κάτι το καινούργιο αυτό που κάνει. Εμείς κάθε φορά απαντάμε με μια ρηματική διακοίνωση απέναντι  στις διεκδικήσεις της Τουρκίας αλλά δεν έχουμε προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις που θα μπορούσε να είναι η κατάθεση συντεταγμένων από την ελληνική πλευρά σε ότι αφορά τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας είτε η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ή την Κύπρο.

Οι ενέργειες της Τουρκίας νόμιμες ή παράνομες διευρύνονται συνεχώς και δημιουργούν τετελεσμένα όπως το γκριζάρισμα περιοχών. Η τακτική αυτή προσφέρει στην Τουρκία την επιφανειακή «νομιμοποίηση» παρέμβασης στις περιοχές αυτές. Η Τουρκία δείχνει ότι έχει την πολιτική βούληση να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της ισχύ αδιαφορώντας για τις διεθνείς αντιδράσεις. Στη Συρία παράνομη ήταν η εισβολή αλλά την πραγματοποίησε, την οποία μάλιστα ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ.

Η θαλάσσια εισβολή που έχει κάνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ παράνομη είναι αλλά αυτό δεν την σταματά. Κάθε φορά που υπάρχει μια κατάσταση έντασης με την Τουρκία ορισμένα από τα  επιχειρήματα που ακούμε από την πλευρά μας είναι ότι αυτό συμβαίνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, ότι είναι φαιδρότητες οι ενέργειες αυτές και άλλα παρόμοια. Διαπιστώνουμε όμως ότι η εκτίμηση που κάνουμε δεν είναι σωστή, καθόσον η Τουρκία συνεχίζει στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει και προσπαθούμε αποσπασματικά να αντιμετωπίσουμε τον αναθεωρητισμό της. 

Έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν  έρευνες τον Ιανουάριο. Αυτό όμως τι τετελεσμένα δημιουργεί;

Αν η Τουρκία υλοποιήσει την εξαγγελία της και αποστείλει ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σημαίνει ουσιαστικά έμπρακτη αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Να επισημάνω ότι στο παρελθόν σε δυο περιπτώσεις σε ανάλογη έξοδο ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, φτάσαμε στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης. Στην πρώτη περίπτωση το 1976 το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «HORA» βγήκε στο Αιγαίο. 

Η Ελλάδα που παρακολουθούσε την κατάσταση, θέλοντας να αποφύγει με κάθε τρόπο τον πόλεμο, αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα με ειρηνικές διαδικασίες και προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία παρά το γεγονός ότι αρχικά συμφώνησε για την προσφυγή στη συνέχεια υπαναχώρησε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να κηρύξει εαυτόν αναρμόδιο. Υπήρξε έντονη διπλωματική δραστηριότητα για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας και η σύρραξη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Ακολούθησε το Πρωτόκολλο της Βέρνης το 1977, με το οποίο οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν να απέχουν από έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές, οι οποίες «θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για την υφαλοκρηπίδα».

Ουσιαστικά, από το πρωτόκολλο της Βέρνης και μετά, σταμάτησαν οι ενέργειες για έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν ενεργειακών κοιτασμάτων πέραν των εθνικών χωρικών υδάτων. Ωστόσο, η δέσμευση αυτή έγινε καθεστώς διαρκείας, αφού οι διαπραγματεύσεις είναι σε διαρκή εξέλιξη και το θέμα επίλυσης της υφαλοκρηπίδας παραμένει από τότε μετέωρο. Η επόμενη κρίση έλαβε χώρα δέκα χρόνια μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Βέρνης. Στις 26 Μαρτίου 1987, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας αποφάσισε να στείλει και πάλι στο Αιγαίο για έρευνες το ερευνητικό σκάφος «HORA».

Η Ελλάδα αποφάσισε να χτυπήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, εάν επιχειρούσε να διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Διατάχθηκε γενική επιστράτευση, ενώ παράλληλα έγινε ενημέρωση όλων των διεθνών οργανισμών και της διεθνούς κοινής γνώμης για την κρισιμότητα της κατάστασης. Η Ελλάδα επέδειξε αποφασιστικότητα και μετέθεσε το δίλημμα της επιλογής «αναδίπλωση ή πόλεμος» στην Τουρκία. Η Άγκυρα αφού υπολόγισε το κόστος-όφελος, προτίμησε να τερματίσει τις ενέργειές της και να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος.

Ποια είναι η στρατηγική τους για τις θαλάσσιες ζώνες;

Η Τουρκία εφαρμόζει μια μακρόπνοη αναθεωρητική στρατηγική αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες, στη Ν.Α. Μεσόγειο με σκοπό την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Το 2011, η Τουρκία κατέθεσε γραπτώς συντεταγμένες στην Ε.Ε. και στον ΟΗΕ, με τις οποίες προέβαλλε τις διεκδικήσεις της στην Ν.Α. Μεσόγειο με τις οποίες επιχειρεί να οικειοποιηθεί την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά του νησιού και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελλορίζου και ανατολικά της Κρήτης.
Τον Απρ. του 2012, η τουρκική κυβέρνηση παραχώρησε μονομερώς άδειες για έρευνες στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ, σε περιοχές που ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Ρόδου και του Καστελλορίζου. 
Τον Ιούλιο του 2012 η ελληνική πλευρά απέστειλε διάβημα προς την Τουρκία για τη χορήγηση των αδειών έρευνας σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ.

Το Μαρ. του 2013 η Τουρκία απάντησε με αντίστοιχη ρηματική διακοίνωση αμφισβητώντας το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Από το 2014 και μετέπειτα η Τουρκία επανέρχεται κατ΄ επανάληψη στο θέμα των διεκδικήσεων της στο χώρο της Ν.Α. Μεσογείου με λεκτικές απειλές, παράνομες δεσμεύσεις περιοχών, έρευνες και επιστολές που καταθέτει στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα με αντίστοιχα έγγραφα επισημαίνει ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας αναφορικά με τα θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Ν.Α. Μεσόγειο δεν γίνονται αποδεκτοί αφού χαρακτηρίζονται ως αβάσιμοι, στερούμενης οιασδήποτε νομικής βάσης.
Αυτό σημαίνει πως  ανάλογης αποφασιστικότητας θα πρέπει να είναι οι κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης  για να σταματήσει η Τουρκία;

Προτού φθάσεις να τραβήξεις τη σκανδάλη πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα άλλα όπλα που έχεις στη διάθεση σου. Αυτό είναι η διπλωματία . Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση σε διπλωματικό επίπεδο.  Το ένα είναι αν θα πάμε σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο . Αυτό θέτει σε αμφισβήτηση τη συμφωνία Λιβύης Τουρκίας . Παρά το γεγονός ότι είναι μνημόνιο χωρίς ισχύ έχει υπογραφεί από δύο κυβερνήσεις  . Για να ανατραπεί αυτό το κείμενο ή θα πρέπει να υπαναχωρήσει η Λιβύη είτε να πάμε σε διεθνές δικαστήριο. Άρα το πιο πρόσφορο είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Είναι  στη σωστή κατεύθυνση οι  ενέργειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της Τουρκίας;

Η στρατηγική που ακολουθεί επί σειρά ετών η Ελλάδα στην άκρως εχθρική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, βασίζεται σε αποσπασματική αντιμετώπιση και κατευναστικές συμπεριφορές που εκλαμβάνονται από την απέναντι πλευρά ως αδυναμία. Ο κατευνασμός μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο βραχυχρόνια κάτω από συγκεκριμένες ισορροπίες ισχύος και εφ΄ όσον είναι επιτυχής έχει το πλεονέκτημα αποφυγής του συγκρουσιακού στοιχείου, αλλά υπάρχει κίνδυνος να αποθρασύνει τον αντίπαλο, οδηγώντας σε διαδοχικές υποχωρήσεις, γεγονός που έχει συμβεί στην περίπτωσή μας.

Είμαστε κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο;

Τα βήματα προκλητικότητας που διαπιστώνουμε καθημερινά από την πλευρά της Τουρκίας είναι πρόδρομα σημάδια μιας κρίσης η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2016 και μετά δηλ. από το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ένταση που κλιμακώνεται καθημερινά κάποια στιγμή θα κορυφωθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που θα συμβεί αυτό, καθόσον η Τουρκία έχει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια κρίση όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.  Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με βεβαιότητα αν θα υπάρξει μια διπλωματική αντιπαράθεση που ενδεχομένως θα μας οδηγήσει σε ένα διεθνές δικαιοδοτικό δικαστήριο με συνυποσχετικό που θα υπογραφεί από τις δύο χώρες, το οποίο να επισημάνουμε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί ή θα λάβει μια μορφή στρατιωτικής αντιπαράθεσης που θα καταλήξει σε διαπραγματεύσεις και εθνικές υποχωρήσεις.







πηγη 

Θήβα: Πατέρας και Γιος νεκροί έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών-ΒΙΝΤΕΟ



Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας, όταν πατέρας και γιος, έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τραγική κατάληξη είχε συμπλοκή στις Θεσπιές Βοιωτίας. Δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες. Οι λόγοι της συμπλοκής παραμένουν ακόμη άγνωστοι. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πατέρας και γιος, έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων σεκιούριτι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός πατέρα και του υιού του, καθώς και τον τραυματισμό του ανιψιού του.


























Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας έχει σημάνει συναγερμός και στην περιοχή σπεύδει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ


Πηγή 

Σηκω απ τον ταφο σου Βουλγαροκτονε....Ο Βουλγαρος Πρωθυπουργος κανει πλατες στην Τουρκια ! ! !

Τα έχουν κάνει ΜΑΝΤΑΡΑ....
Κόψτε το λαιμό σας Μητσοτακηδες....
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δίνει πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα και στηρίζει τον παλιο του συμμαχο την Τουρκία....

Με κυνισμό, σχεδόν σαν να ομιλεί ως εκπρόσωπος της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών ασκώντας κριτική στην απόφαση λεκτικής καταδίκης που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες -δηλαδή και ο ίδιος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός- για την απειλητική προς την Ελλάδα συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

«Ολοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ» δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ προσερχόμενος για τη δεύτερη ημέρα των εργασιών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (για τους πρόσφυγες) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

Και συνέχισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός: «Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί».

Το παραλήρημα του Μπόικο Μπορίσοφ συνεχίστηκε με τον ισχυρισμό ότι μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από τους Ευρωπαίους!

«Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους» ήταν η φράση του Μπόικο Μπορίσοφ που κατέληξε: «Επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή»…

Διαβάστε τις επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην αγγλική:

«All leaders spoke much, much softer about Turkey last night. Everyone’s noting that the agreement (on migrants) should continue, everyone’s noting that it has a very important geoststrategic place. Nobody’s talking about arms exports sanctions anymore, quite
the opposite — when there are sanctions, Turkey turns to Russia to arm itself, it doesn’t stop.»

«I told my Greek colleagues to find tools to help themselves on their own. Because we support them in all ways but Turkey is now playing a very important role in the region».





πηγη 

Τσιγγάνοι, Τουρκόγυφτοι, Πακιστανοί και Αλβανοί με BMW και Mercedes παίρνουν επιντόματα τα λεφτά σου Έλληνα...

Την ώρα που σε χιλιάδες Έλληνες άνεργους και πραγματικά φτωχούς, το σύστημα στο κοινωνικό μέρισμα τους «πετάει» έξω είτε από λάθος του συστήματος, είτε από ελλειπή στοιχεία, εκατοντάδες Τσιγγάνοι Τουρκόγυφτοι Πακιστανοί και Αλβανοί με BMW και Mercedes παρκάρουν έξω από λογιστικά γραφεία, δίνουν το 20αρικο και βγάζουν τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά της κυβέρνησης.
Τσιγγάνοι Τουρκόγυφτοι Πακιστανοί και Αλβανοί με BMW και Mercedes : Οι συνήθεις «ύποπτοι»

Και αν σας φαίνεται ως ρατσιστικό παραλήρημα το συγκεκριμένο άρθρο, θέλω να σας τονίσω ότι πλανάστε. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το χρώμα, αλλά ούτε και η ράτσα του καθενός. Με ενδιαφέρει μόνο το γεγονός ότι Τσιγγάνοι Τουρκόγυφτοι Πακιστανοί και Αλβανοί «σκάνε» μύτη έξω από τα λογιστικά γραφεία, σχηματίζουν ατελείωτες ουρές και απέξω έχουν παρκαρισμένα τα «ακριβά» τους αυτοκίνητα. Μόνο σε αυτό στέκομαι και πουθενά αλλού.

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες ουδέποτε τα είδα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Άρα, η κοινή λογική λέει το εξής. Μπαίνουν σε μια Mercedes 5 – 6 Αλβανοί, περνάνε τα σύνορα και κάνουν την αίτηση σε ελληνικό έδαφος.
Αυτοί, κάποτε -προ κρίσης- έκαναν περιουσίες εδώ, έχτισαν βίλες στη χώρα τους και τώρα φαίνονται άνεργοι και χωρίς εισοδήματα στην Ελλάδα. Κάποιοι «τσάκαλοι» λογιστές, με την ανάλογη μίζα τους κρατούν «ενήμερους» και άνεργους στην Ελλάδα για να έρχονται κάθε χρόνο και να τσιμπάνε επιδόματα που πολλές φορές ξεπερνούν τις 3 χιλιάδες ευρώ/ετησίως.

Όχι ότι στο παιχνίδι δεν έχουν μπει και άλλες εθνικότητες, όπως Πακιστανοί κ.α. Απλά αυτοί δεν προκαλούν. Δεν πάνε στα γραφεία με BMW και Mercedes, αλλά με ποδήλατα. Άρα, έχουν άλλοθι. Ίσως και να τους είναι χρήσιμο το κοινωνικό μέρισμα…
Για τους Ρομά (ή τσιγγάνους στη λαϊκή γλώσσα) Τουρκόγυφτουςι Πακιστανούς ας μην μιλήσουμε. Όπου επίδομα, αυτοί πρώτοι.

Εκατοντάδες εικονικές γεννήσεις κοριτσιών Ρομά που απλά δεν υπάρχουν. Ένα μωρό μπορεί να δηλωθεί και 10 φορές. Γι αυτά παίρνουν επίδομα.
Εκατοντάδες εικονικές εγγραφές παιδιών Ρομά σε σχολεία κάθε χρόνο. Πάνε έναν – δυο μήνες και μετά εξαφανίζονται. Απλά, για να πάρουν επίδομα.

Και σε κάθε εξαγγελία επιδόματος είτε έκτακτο είτε προνιακό, οι Ρομά πρώτοι. Όλοι άλλωστε είναι άνεργοι. Ποιος έχει δει Ρομά να εργάζεται σε επιχείρηση και ποιος επιχειρηματίας θα πάρει έναν Ρομά για εργασία; Και για ποιον λόγο να τον πάρει;
Για να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του;
Άρα, η μπίζνα των λογιστικών που έχουν απέξω από τη Παρασκευή το βράδυ μόνιμα καμιά 100αριά Τσιγγάνοι Τουρκόγυφτοι Πακιστανοί και Αλβανοί «άνεργοι» που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα και δεν τα βγάζουν πέρα αποφέρει «μαύρα» χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε «κεφάλι» παίρνουν από 20 ευρώ.
Συμβουλή προς το «οργανωμένο» κράτος:

Διασταυρώστε όλα τα οχήματα με αλβανικές πινακίδες που μπήκαν από την περασμένη Παρασκευή στην Ελλάδα, αλλά και τους επιβαίνοντες.
Στείλτε από τις κατά τόπους ΔΟΥ υπαλλήλους στα λογιστικά γραφεία που κάνουν αυτή τη μπίζνα. Ακόμα και απέναντι από ΔΟΥ των Δυτικών προαστίων γίνεται «πάρτι» Ρομά και Αλβανών.
Βγάλτε μικτά με Αστυνομικούς και τσιμπήστε το κάθε παραβατικό στοιχείο που βρίσκεται έξω από λογιστικό γραφείο.

Μαρτυρία Έλληνα για «βαρώνο» κόκας
Περίμενε στην ουρά ανάμεσα από αλλοδαπούς για να βγάλει τίμια το κοινωνικό μέρισμα που θα του δώσει μια ανάσα τις ημέρες των εορτών. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κατάμαυρο Cayenne με φιμέ τζάμια. Κατεβαίνει ο γνωστός στις Αρχές αλλά και την περιοχή έμπορας και μπαίνει στο γραφείο για να κάνει… αίτηση για κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το κοινωνικό μέρισμα του τσιγγάνου εγκρίθηκε.

Εσύ που έχεις 2-3 παιδιά και το «σύστημα» σε πέταξε έξω για 300 ευρώ παραπάνω που δήλωσες το 2017, κάτσε χωρίς πετρέλαιο τα Χριστούγεννα. Ο Τσιγγάνοι Τουρκόγυφτοι Πακιστανοί και οι Αλβανοί έχουν προτεραιότητα. Θέλουν να βάλουν καινούργια λάστιχα στο όχημά τους.…










πηγη 

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝΣΟΝ(BREXIT) ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ....

ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΤΖΟΝΣΟΝ! 
ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΒΡΕΤΑΝΟ ΤΡΑΜΠ» 
ΠΑΝΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ BREXIT...
Και στην Ελλαδα κοντευει να γινει ποινικο αδικημα η αναφορα του GREXIT....

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πριν από λίγο πως πράγματι, η κυβέρνηση των Συντηρητικών φαίνεται πως εξασφάλισε νέα, ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Πέμπτη.

«Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (…) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον, αφού ενημερώθηκε πως κέρδισε — όπως αναμενόταν από τους περισσότερους — τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Όξμπριτζ.

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας».

«Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα», πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών

Δεν θα ήταν υπερβολή πάντως να πούμε πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο Βρετανός «Ν.Τραμπ»: «Great Britain First (ή England μια που η Αγγλία είναι η βασική κυρίαρχη κυβερνώσα χώρα στον περίεργο κρατικό σχηματισμό που ονομάζεται Ηνωμένο Βασίλειο)»

O ίδιος ο Ν.Τραμπ πάντως δεν έκρυψε την χαρά του και την επιδοκιμασία του για το αποτέλεσμα

Με την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

● Προβλέπεται για τους Συντηρητικούς 362 έδρες, για τους Εργατικούς 199, για τους Φιλελεύθερους 13, για το SNP 52 και 1 για τους Πράσινους

● Και ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Κόρμπιν διατηρούν τις έδρες τους, αλλά οι τύχες τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

● Οι Συντηρητικοί πέτυχαν μεγάλες νίκες σε παραδοσιακά οχυρά των Εργατικών.

● Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα ηγηθεί του κόμματος του σε άλλη εκλογική αναμέτρηση, αν και άφησε να εννοηθεί ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί στο άμεσο μέλλον.

● Την έδρα της έχασε και η ηγέτης των Φιλελευθέρων, Τζο Σουίνσον, η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος.







πηγη 

Ο Στραταρχης Χαφταρ στέλνει πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κρήτη-Λιβύη και σβηνει τα Οθωμανικα ονειρα του Σαλεμενου Σουλτανου...

Ευτυχως ο Θεος της Ελλαδος, εβαλε παλι το χερι του...
Αν περιμεναμε, να μας σωσει το Καθεστως των Μητσοτακηδων, ημασταν χαμενοι απο χερι....

O LNA λοιπόν, στέλνει πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κρήτη-Λιβύη για να «μπλοκάρει» τους Τούρκους.....
Στα χέρια του Χαφτάρ στρατόπεδα της Τρίπολης...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Μετά το πολεμικό διάγγελμα Χαφτάρ, ο LNA ξεκίνησε την τελική αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Ήδη ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχει καταλάβει την περιοχή AlTawghaar και προελαύνει προς τις περιοχές Salah Al-Deen και  Al-Kraimiyah. Επίσης η Αστυνομική Ακαδημία της Τρίπολης και το στρατόπεδο Hamza έπεσαν στα χέρια του Χαφτάρ.

Μάλιστα πριν λίγες ώρες, ο  LNA πήρε απόφαση να κλείσει τον εναέριο χώρο στη Λιβύη, καθώς η κυβέρνηση της Τρίπολης ψάχνει τρόπο να φύγει από την χώρα, μάλιστα αρκετά στελέχη της στέλνουν αιτήματα για βοήθεια προς την Άγκυρα, καθώς βλέπουν να έρχεται το τέλος τους.

Επίσης σε μία σημαντική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, φαίνεται πως LNA και Ελλάδα παρασκηνιακά πλέον συνεργάζονται και αυτό είναι θετικό.

Ο Διοικητής του ΠΝ Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ανακοίνωσε πως μαζί με την Ελλάδα, θα στείλουν πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη, για να εμποδιστεί η κάθοδος τουρκικών πλοίων. 

Οι Τούρκοι απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς ο Χαφτάρ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, με ΜΜΕ της χώρας να ζητούν από τον Ερντογάν να στείλει.....






πηγη 

Τι Ισχύει σε περίπτωση Επιστράτευσης «γενική» ή «μερική».Ποιες ηλικίες καλούνται;


Η επιστράτευση μπορεί να είναι «γενική» ή «μερική» όπου η δεύτερη αφορά συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας καθώς και ειδικές κατηγορίες ή ειδικότητες εφέδρων, (αξιωματικών, στρατιωτών).

Με δεδομένη την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και το ενδεχόμενο οι τουρκικές προκλήσεις να οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια πολεμική σύγκρουση, καλό θα είναι οι επιστρατεύσιμοι να «επικαιροποιήσουν» τις γνώσεις τους όσον αφορά τις διαδικασίες επιστράτευσης και μετακίνησης τους…

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ

Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου), επιστρατεύονται όλες οι σειρές (ΕΣΣΟ) που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι ειδικοδυναμίτες (ΟΥΚ, πεζοναύτες, ΛΟΚ κλπ).

Αναλυτικά :

α) Κατάσταση ειδικής (συγκεκριμένες ειδικότητες) ή μερικής (συγκεκριμένες περιοχές) επιστράτευσης (πορτοκαλί συναγερμός):

Καλούνται με Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως (τα οποία επιδίδονται από την αστυνομία όλο το 24ώρο) οι υπόχρεοι να παρουσιαστούν στις μονάδες που αναγράφουν πάνω τα ΦΑΠ μέσα στο χρονικό διάστημα που αναγράφεται. Στις περιοχές πρώτης γραμμής το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως ΑΜΕΣΑ και όχι πέραν των 2-4 ωρών (τελευταία μερική επιστράτευση έγινε στο ανατολικό αιγαίο τον Γενάρη του 1996 και όριζε χρονικό διάστημα 2 ωρών).

Στις υπόλοιπες περιοχές το χρονικό περιθώριο αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση. Οι μετακινήσεις προς τη μονάδα και πίσω (μετά τη λήξη) είναι δωρεάν και γίνονται με ειδικά κουπόνια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ΦΑΠ.

Εφόσον υπάρχει αντικειμενική αδυναμία μετάβαση στο χρονικό περιθώριο που τίθεται (γιατί πχ βρίσκεσαι σε ταξίδι ή δεν υπάρχουν συγκοινωνιακά μέσα κλπ) τότε ΑΜΕΣΑ μεταβαίνεις στο Στρατόπεδο Προώθησης Εφέδρων (υπάρχουν πολλά σε κάθε νομό), το οποίο αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την υποχρέωση είτε να σε προωθήσει στη μονάδα σου ή να σε εντάξει σε άλλη μονάδα σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν δύο φάσεις επιστράτευσης. Στην πρώτη φάση καλούνται όσοι είναι κάτω των 41 ετών και στην δεύτερη οι μεταξύ 41 και 45 ετών. Οι μεγαλύτεροι των 45 ετών απαλλάσσονται προσωρινά της ειδικής και μερικής επιστράτευσης.

Πρακτικά όμως όσοι έχουν πράσινα φύλλα πορεία είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι. Όσοι έχουν λευκά ανήκουν στη Β΄ Φάση!

Υπάρχουν άτομα που έχουν λευκά φύλλα πορεία σε ηλικία μικρότερη των 41 ετών, αυτοί δεν έχουν κρίσιμη ειδικότητα γι΄αυτό και δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Έστω υπόψη ότι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν και άλλα χρώματα φύλλων πορείας. Στην περίπτωση αυτή ήδη γνωρίζουν τι να πράξουν και αν το έχουν ξεχάσει πρέπει να απευθυνθούν στις στρατολογικές υπηρεσίες, γιατί συνήθως αυτοί έχουν απόρρητες οδηγίες.

Όλοι οι έφεδροι (όσοι δλδ έχουν ολοκληρώσει τη θητεία μας) έχουμε λάβει Ειδικό Φύλλο Πορείας. Πάνω στο ΕΦΠ αναγράφονται ειδικοί κωδικοί, για τους οποίους έχετε ενημερωθεί από την μονάδα σας και δεν γράφω περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί έχουν υπαχθεί σε καθεστώς απορρήτων. Όσοι δεν θυμάστε που αντιστοιχούν οι κωδικοί μπορείτε να μεταβείτε στην στρατολογική υπηρεσία της περιοχής σας.

Οι κάτοχοι λευκών ΕΦΠ μεταβαίνουν ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ, αλλά όπως είπαμε εντάσσονται στη β΄φάση, οπότε θεωρητικά θα τους έρθει στο σπίτι ειδοποίηση. Καλόν είναι να έχετε δηλώσει την στρατολογική σας υπηρεσία για τις μεταβολές των διευθύνσεων κατοικίας, γιατί την κρίσιμη ώρα θα σπαταλώνται κρίσιμες δυνάμεις για να σας ψάχνουν ενώ εσείς ίσως ήδη έχετε μεταβεί στις μονάδες σας.
β) Κατάσταση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟΣ
Στην κατάσταση αυτή όσον αφορά τις ηλικίες ισχύουν ότι και παραπάνω. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν ΟΛΟΙ οι ικανοί να κρατάνε όπλο.

γ)Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:

Το ΦΑΠ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.

Το Ειδικό Φύλλο Πορείας.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ως έφεδρος θα κληθείς στα όπλα, σε περίπτωση Επιστράτευσης, με κάποιο από τους εξής τρόπους:
Με προκηρύξεις που τοιχοκολλούνται σε πολυσύχναστα, μέρη πόλεων ή χωριών, ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κοινού (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδες), με βάση τα συνθηματικά που είναι γραμμένα πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας που θα σου δοθεί κατά την απόλυσή σου και θα αντικαταστάται από καιρό σε καιρό

Με ΦΑΠ που θα σου επιδοθεί από Αστυνομικό Όργανο και ενδεχόμενα από Στρατιωτική Αρχή
Ο έφεδρος θα πρέπει να αναχωρήσει για την Μονάδα που γράφεται στο Ειδικό Φύλλο Πορείας ή ΦΑΠ αμέσως, για να παρουσιασθεί έγκαιρα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο σε συνδυασμό με τα αποκόμματα εισιτηρίων που είναι στο Ειδικό Φύλλο Πορείας του. Οδηγίες για την συμπλήρωση και χρησιμοποίηση των εισιτηρίων του ΕΦΠ υπάρχουν στο πίσω μέρος των εισιτηρίων.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεται να μετακινηθεί προς τη Μονάδα του γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιασθεί στο ΣΠΕ που αναγράφεται στις «οδηγίες για την κίνησή σου» που βρίσκονται στο εμπρός μέρος του ΕΦΠ ή του ΦΑΠ, προκειμένου από εκεί να προωθηθεί στη Μονάδα του.

Εάν βρίσκεται μακριά από το ΣΠΕ θα πρέπει να παρουσιασθεί στο πλησιέστερο Φρουραρχείο ή Αστυνομική αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί κατά την κίνησή του.

Κατά την αναχώρησή για τη Μονάδα θα πρέπει να πάρεις μαζί σου:

Την Αστυνομική ταυτότητα

Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης

Το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ)

Το ΦΑΠ (εφόσον κλήθηκες μ’ αυτό)

Το δίπλωμα οδηγού αυτ/του ή μηχανήματος (εφόσον έχεις)

Ένα μικρό σακίδιο με τα ατομικά είδη

Ξηρή τροφή, για δυο (2) μέρες

Βασικές Οδηγίες

Να τηρείς σε καλή κατάσταση το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ) μέσα σε ζελατίνα και να το έχεις οάντετε μαζί σου, γιατί είναι δυνατόν να κηρυχθεί Επιστράτευση αιφνιδιαστικά. Όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να έχεις μαζί σου το Ειδικό Φύλλο Πορείας. Όταν κληθείς για κατάταξη:

Να μελετήσεις προσεκτικά τις οδηγίες για τον Έφεδρο που βρίσκονται γραμμένες στο πίσω μέρος του Ειδικού Φύλλου Πορείας και να συμμορφωθείς προς αυτές

Να κινηθείς αμέσως και με τον ταχύτερο τρόπο προς τη Μονάδα σου, χρησιμοποιώντας αντί εισιτήριο τα αποκόμματα τοι Ειδικού Φύλλου Πορείας. Αν πρόκειται για άσκηση ή μετεκπαίδευση να πάρεις κατάσταση επιβίβασης από το Φρουραρχείο του τόπου σου και να μη χρησιμοποιήσεις τα αποκόμματα

Αν υπάρχει έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων ή είσαι μακριά από τη Μονάδα που θα παρουσιαστείς, να πας στο Φρουραρχειο ή στην Αστυνομική Αρχή του τόπου για να σε διευκολύνουν. Σε περίπτωση που πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας έχουν γραφεί οδηγίες να παρουσιαστείς σε Στρατόπεδο πρoώθησης Εφέδρων ή σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης Εφέδρων, να κατευθυνθείς προς αυτά που θα αναλάβουν την προώθησή σου


Πηγή 

Καιρός: Ερχεται ο «Ετεοκλής» με Ισχυρές Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ποσό θα κρατήσει η κακοκαιρία...


Νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Ετεοκλής», αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας  από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή 13/12 με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

Ποιος ήταν ο Ετεοκλής
Στην ελληνική μυθολογία ο Ετεοκλής, σύμφωνα με την wikipedia, ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα.

Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από το θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δυο γιους του, Ετεοκλή και Πολυνείκη, που συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ κάθε χρόνο. Μετά τον πρώτο χρόνο, ο Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας).

Και τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν στη μάχη.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή

Ο καιρός στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μάλιστα, στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο στα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πηγή 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ευρωπαικες Κυρωσεις στην Τουρκια: Εκταμίευση της δεύτερης δόσης για τη χρηματική ενίσχυση για το λ@θρομετ@ν@στευτικο...

Η Τουρκια στελνει τους λ@θρο στην Ελλαδα....
Η ΕΕ την χρηματοδοτει....
Και το Καθεστως των Μητσοτακηδων, πανηγυριζει οτι ασφαλιστηκαν τα συνορα μας...

Δρομολογήθηκε η εκταμίευση της δεύτερης δόσης για τη χρηματική ενίσχυση της Άγκυρας από την Ε.Ε. σχετικά με τη βοήθεια στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε τα ταμεία της και δρομολόγησε πλήρως την αποστολή της δεύτερης δόσης, από το σύνολο των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν σε βοήθεια προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση των 3,6 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της.

Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu,η Τουρκία έχει λάβει 2,7 δις ευρώ από την ΕΕ, όπως προβλέπει η συμφωνία του 2016 για τον περιορισμό της ροής των προσφύγων στην Ευρώπη.

Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020, ενώ το πλήρες ποσό θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι το 2025, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την ΕΕ για την μη εκπλήρωση της υπόσχεσής της να βοηθήσει την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν απείλησε δημόσια ότι θα ανοίξει τα σύνορα της χώρα του και θα επιτρέψει τους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν την Ευρώπη











πηγή: echedoros-a.gr

Κυρα Ντορα, ποια νομιζεις οτι εισαι συ, που θα κανεις υποδειξεις στον Ναυαρχο;

Ελεος ρε...
Η Ντορα κανει υποδειξεις στον Ναυαρχο...
Και το Καθεστως των Μητσοτακηδων συνεχιζει το εργο του Τσιπρα....
Διαβαστε...

Προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής απόπειρας «στραγγαλισμού» της Ελλάδας με την αποστέρηση ζωτικών οικονομικών πόρων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκφράζουν πολιτικοί παρατηρητές εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο προβληματισμός έγκειται στο αν υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην ρίζα του προβλήματος, δηλαδή την δημιουργία συνθηκών αποτροπής της Τουρκίας με την έναρξη ενός ταχύρυθμου προγράμματος επανεξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως την εμφύσηση μαχητικού πνεύματος στα στελέχη που έχουν βαρεθεί να τρώνε «σφαλιάρες», αλλά και στην προσπάθεια σύναψης δεσμευτικών στρατιωτικών (όχι απλά «πολιτικών» ή «στρατηγικών») συμμαχιών με τρίτες χώρες που έχουν τα ίδια συμφέροντα με την Ελλάδα κατά της Τουρκίας.

Και οι χώρες αυτές είναι στην παρούσα φάση μόνο το Ισραήλ και εν μέρει η Γαλλία. Η Αίγυπτος δεν είναι η περίπτωση χώρας που θα πολεμήσει στο πλευρό της Ελλάδας κατά της Τουρκίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Το «βαθύ» αιγυπτιακό κράτος, πέραν της κυβέρνησης αλ Σίσι, παραμένει αντι-ισραηλινό και φιλότουρκο.

Εν πάση περιπτώσει καμία τέτοια κίνηση δεν καταγράφεται από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέρα από τις αερολογίες περί «στήριξης», «αλληλεγγύης» και «καταδίκης» της Τουρκίας (όταν συμβαίνει κι αυτό γιατί π.χ. ο καθ'ύλην αρμόδιος οργανισμός, ο ΟΗΕ μας έριξε «χαστούκι»).

Αυτό που υπάρχει είναι μια καθαρή και σαφής πρόθεση «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία των υποθαλάσσιων οικονομικών πόρων, οι οποίοι όμως... ανήκουν στην Ελλάδα!

Ακόμα και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ μίλησε απόψε για ύπαρξη υφαλοκρηπίδας όλως ανεξαιρέτως των ελληνικών νησιών, όταν ο Ν.Δένδιας έχει προχωρήσει σε έναν επικίνδυνο διαχωρισμό «μικρών και μεγάλων νησιών»!

Το ζήτημα είναι ότι η ίδια η αδελφή του Ελληνα πρωθυπουργού, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φυσικά «περνάει» προς τα έξω το κλίμα που επικρατεί μέσα στην οικογένεια για το θέμα, έλαβε τις τελευταίες ημέρες θέσεις οι οποίες πέρασαν «στα ψιλά», αλλά είναι απόλυτα χαρακτηριστικές του κλίματος στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ως προς τον τελικό σκοπό της «συνεκμετάλλευσης» (όπου «συνεκμετάλλευση» είναι η παραχώρηση οικονομικών δικαιωμάτων επί περιοχών ελληνικής κυριαρχίας).

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Χανίων και αδελφή του πρωθυπουργού, δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις»:

«Ο μεγάλος πόλεμος είναι η επιτυχία να μην κανείς πόλεμο. Οσοι λένε ότι είμαστε μόνοι μας διπλωματικά και επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, να μας πουν την άλλη πρόταση. Τι θέλουν, να βγάλουμε τον Στόλο και να πυροβολούμε; Θα είναι καλό όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι αναλυτές να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν για εξωτερική πολιτική. Περιμένω να υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης».

Αρα, ότι πράξουμε, πρέπει να το πράξουμε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πάνω απ'όλα «να μην βγάλουμε τον Στόλο στο Αιγαίο» και, προς Θεού, «να μην πυροβολήσουμε».

Και η παρατήρηση γίνεται με επιθετικό τρόπο και φυσικά απαντά στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη ο οποίος ήταν σαφής στην δική του τοποθέτηση: «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε κι όσες φάμε».

Από την μία πλευρά λοιπόν είναι η αδελφή του πρωθυπουργού που λέει «Τι θέλουν, να βγάλουμε τον Στόλο και να πυροβολούμε;»  και από την άλλη τον Αρχηγό του Ναυτικού (μέχρι τον άλλο μήνα που θα το αποστρατεύσουν) που λέει «Θα πάμε μπροστά και θα ρίξουμε».

Ποιος λέτε ότι θα επικρατήσει;

Δεν περιορίζεται μόνο εκεί η ψυχολογική προετοιμασία για την «συνεκμετάλλευση»: Υπάρχουν και οι «βοήθειες», όπως ο φιλομητσοτακικός εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος μετά την αρθρογραφία του υπέρ της λύσης του δημογραφικού προβλήματος με «μπόλιασμα» των Ελλήνων από τους «μετανάστες», μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, τοποθετήθηκε ευθαρσώς υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η συνεκμετάλλευση είναι ο δρόμος της λογικής» και «Θεωρώ ότι η λέξη συνεκμετάλλευση είναι αρκετά δαιμονοποιημένη».

Επιπλέον βοήθειες, φυσικά έρχονται και από άλλες πλευρές του πολιτικού συστήματος, όπως από την Φώφη Γεννηματά που δήλωσε προ τριημέρου ότι «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία».

Ο Κ.Μητσοτάκης γοητευμένος από την «επίλυση» του Σκοπιανού από τον Α.Τσίπρα, φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τον ξεπεράσει με την «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών»








πηγη 

Οι Γερμανοι βλεπουν παρανομες επαναπροωθησεις λ@θρομετ@ν@στων και δεν βλεπουν την παρανομη εισβολη στην Ελλαδα....

Οι νυν και αει συμμαχοι των Τουρκων οι Γερμανοι....
Τους στηριζουν ακομη και σ αυτο....
Και περιμενουν αλληλεγγυη καποια ζωα απ αυτους!
Διαβαστε...

Το δημοσίευμα του Spiegel που βλέπει το φως σε μια κρίσιμη περίοδο στα ελληνοτουρκικά, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι πραγματοποιεί παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα με την Τουρκία. Λέει ακόμα ότι έχει στην κατοχή του 11 βίντεο τα οποία ελέγχθηκαν από ειδικούς και δείχνουν για πρώτη φορά παράνομες επαναπροωθήσεις από την πλευρά της Ελλάδας στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράγεται μαζικά από τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία μιλούν για σκάνδαλο και κατηγορούν την Ελλάδα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Με άλλα λόγια βούτυρο στο ψωμί τους!

Αναφέρει επίσης ότι έξι πρώην και νυν αστυνομικοί και στρατιωτικοί – χωρίς να ξεκαθαρίζει ποια είναι η εθνικότητά τους – υποστηρίζουν ότι παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο από την Ελλάδα γίνονται συστηματικά.

Τα βίντεο αυτά, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, προήλθαν από κάμερα παρακολούθησης που είναι στην τουρκική πλευρά του Έβρου και δείχνει άνδρες με full face με στολές παραλλαγής αλλά χωρίς διακριτικά ή εθνόσημα. Μεταφέρουν ομάδες ανθρώπων από την ελληνική πλευρά στην τουρκική με μικρό φουσκωτό.

Ωστόσο, στις εικόνες αυτές δεν μπορεί κανείς να δει πως οι μασκοφόροι περνούν το μέσο του ποταμού, που είναι και το σύνορο ανάμεσα στις δυο χώρες.

Οι άνθρωποι που ακούγονται στο βίντεο μιλούν διαφορετικές γλώσσες ανάμεσά τους και παστούν διάλεκτος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Οι συντάκτες του άρθρου εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για μετανάστες που θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη.

Στα βίντεο περιλαμβάνεται και υλικό από κάμερα κινητού τηλεφώνου μάλλον από Τούρκο συνοριακό φρουρό. Ο άνδρας τρέχει στις ακτές του Έβρου γύρω του υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι και οι συντάκτες πάλι εικάζουν ότι μάλλον πρόκειται για μετανάστες που μόλις έχουν αποβιβαστεί.

Στην απέναντι όχθη φαίνονται μασκοφόροι οι οποίοι βγάζουν μια φουσκωτή βάρκα από το νερό. Ο συνοριοφύλακας φωνάζει «όχι απέλαση». Μιλάει επίσης στα τουρκικά για ελληνικές δυνάμεις και λέει ότι είναι κοντά στην συνοριακή πόλη Σερέμ της Ανδριανούπολης.

Το Spiegel έστειλε τα βίντεο στο Forensic Architecture collective του Πανεπιστημίου του Goldsmith στο Λονδίνο για ανάλυση. Σύμφωνα με τα metadata των αρχείων όλα τραβήχτηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου του 2019 και εξηγούν ότι παρά το γεγονός ότι πάνω τους γράφουν 2018, αυτό είναι λάθος και μόνο η ημέρα και ο μήνας είναι σωστά!

Με τα πολλά, το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι όλα τα βίντεο τραβήχτηκαν την ίδια ημέρα όπως προκύπτει από την ανάλυση των ειδικών και από το ίδιο σημείο.

Ωστόσο, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους μασκοφόρους αλλά έχουν ενδείξεις ότι είναι Έλληνες ή δρουν για λογαριασμό των ελληνικών αρχών! Πως; Από ένα λευκό φορτηγάκι το οποίο ξέρουν – άγνωστο πως – ότι το χρησιμοποιούν οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

Για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς τους οι συντάκτες του άρθρου του Spiegel αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά του Έβρου είναι στρατιωτικοποιημένη περιοχή στην οποία επιτρέπεται η είσοδος σε ελάχιστους. Και αν τα βίντεο είναι σκηνοθετημένα για να απαξιωθεί η ελληνική πλευρά και να κατηγορηθεί αυτό θα ήταν ένα πραγματικό επίτευγμα, λένε χαρακτηριστικά.

Κι αυτό, σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό γιατί είναι απίθανο να κάνεις μια τέτοια πολύωρη επιχείρηση σε μια αυστηρά επιτηρούμενη περιοχή και μάλιστα στο φως της ημέρας χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι ελληνικές αρχές.

Πηγαίνουν και ένα βήμα παραπέρα στο άρθρο. Καταλήγουν ότι οι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά που οδηγούν λευκά φορτηγάκια και χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες θα μπορούσαν όντως να είναι Έλληνες αστυνομικοί.

Το Spiegel μάλιστα, επικαλείται την μαρτυρία της Eva Cossé, που είναι εργαζόμενη στο Human Rights Watch και τον Μάϊο του 2018, που είχε επισκεφθεί αστυνομικά τμήματα στον Έβρο είχε δει κοντά τους παρκαρισμένα τέτοια λευκά φορτηγάκια…

Σύμφωνα επίσης με αστυνομικό την μαρτυρία του οποίου επικαλούνται, οι μασκοφόροι είναι μέλη περιπολιών που συλλαμβάνουν όσους επιχειρούν παράνομα να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο.

Το Spiegel ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ για το περιστατικό ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι σε γνώση του κάτι τέτοιο. Λένε επίσης ότι αρνήθηκε να δει τα βίντεο.

Το άρθρο αφού εξηγεί γιατί είναι παράνομες οι επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αναφέρει ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Ελλάδα ότι εμπλέκεται σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στον Έβρο και μάλιστα σημειώνει ότι και αυτό το θέμα έχει μεγαλώσει την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Στην κατάληξη του άρθρου το οποίο φαίνεται να έχει καταδικάσει ήδη την Ελλάδα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θεωρεί τις κατηγορίες αυτές υποκριτικές την στιγμή που η Τουρκία μεταφέρει χιλιάδες πρόσφυγες στην Συρία με την βία.

Το περιοδικό επικαλούμενο έγγραφα από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα ΜΟΝΟ με την τουρκική πλευρά αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο του 2018 περίπου 60.000 μετανάστες έχουν απελαθεί παράνομα από την Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο.

Το άρθρο κλείνει καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει ήδη δηλώσει σε άλλο γερμανικό μέσο ότι δεν έχει πληροφόρηση για παράνομες επαναπροωθήσεις από την χώρα μας και τέτοιες πρακτικές να επανεξετάσει την στάση του…

πηγή: DerSpiegel

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΤΟ «ΒΑΤΡΑΧΙ» ΠΟΥ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ. ΒΙΝΤΕΟ


Άρθρο Παρέμβαση από το «βατράχι» Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Το παζλ των εξελίξεων στην ανατολική μεσόγειο θα βάλει στο παιχνίδι των εξελίξεων αναπόφευκτα μια σειρά κρατών που για τους δικούς τους λόγους θα θέλουν να δείξουν την παρουσία τους εκεί, βλέπουμε Λιβύη, Ρωσία(Tatneft), Γαλλία (total), Ιταλία (Eni), Αμερική (exon), Τουρκία, Αίγυπτος, Κύπρος κ τέλος η Ελλάδα που σαν απλός παρατηρητής βλέπει να παίζουν σκάκι όλοι στην σκακιέρα της, χωρίς να κάνει μια κίνηση!

Θεωρώ την εξωτερική πολιτική γραμμή που κρατάει η νέα κυβέρνηση (δεν μιλάω για τους προηγούμενους που ήταν περάστε κόσμε βλέπε μακεδονικό) χωρίς σχέδιο με παρακάλια κ διαβήματα κάτι που έχουν αντιληφθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι κ φυσικά αφού λείπει η θέληση για την επιβολή με κάθε μέσον των κυριαρχικών κ αυτονοήτων δικαιωμάτων μας, μου φαντάζει σαν ένα στημένο παιχνίδι που δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε στο να συρθεί η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την μοιρασιά του Αιγαίου!

Αυτό σε συνάρτηση κ με το λαθρομεταναστευτικό θα σημάνει την άλωση της Πατρίδας μας! Απορώ πως υπάρχει Έλληνας σε όποιο επίπεδο εξουσίας που να μην το βλέπει!
Εύχομαι κ ευελπιστώ στην αντίδραση της τελευταίας στιγμής με έμπρακτη στρατιωτική παρουσία κ επιβολή αν χρειαστεί για τα αυτονόητα δικαιώματα μας!

Στους Έλληνες δεν χωράει στην ψυχή τους άλλη ταπείνωση! Ας αναλογιστούμε το μέγεθος της ιστορίας κ των κατορθωμάτων που άφησαν οι πρόγονοι μας κ ας πράξουμε το ελάχιστο καθήκον προς αυτούς κ για τις μελλοντικές γενιές!

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης
«Στις 17 Απριλίου του 1996 είχα υπηρεσία σε σκάφος του λιμενικού με αποστολή να περιφρουρήσουμε τα Ίμια. Κοντά στις 15:00 το πρωί είχαμε συναγερμό και κατάσταση εμπλοκής».Με αυτά τα λόγια περιγράφει, ο Κώστας Χατζηδάκης, απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, την εμπειρία του ως ο άνθρωπος που επιφορτίστηκε με το χρέος να πάρει την ελληνική σημαία πάνω από τη βραχονησίδα εκείνη τη μέρα.

Και συνέχισε: «Δόθηκε σήμα σε μένα και έναν συνάδελφο που βρισκόμασταν σε ένα φουσκωτάκι να δώσουμε στίγμα τι συμβαίνει στο νησί. Όταν δώσαμε το σήμα μας ανατέθηκε να πάρουμε ό,τι υπήρχε πάνω στο νησί έτσι ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων». Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε τη διαδικασία που έφερε εις πέρας την αποστολή του, αναφέροντας πως έφτασε στο νησί «μισοκολυμπώντας» καθώς και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες εκείνη την ώρα στην περιοχή και πάνω έκαναν πτήσεις τουρκικά F-16.

Όταν ο βατραχάνθρωπος ανέβηκε στο νησί εμποδίστηκε, όπως αναφέρει, από όλα τα τουρκικά πολεμικά μέσα που ήταν εκεί. «Η ακταιωρός προσπάθησε να διεμβολίσει το φουσκωτάκι, ενώ το ελικόπτερο είχε ανοιχτή την πόρτα με τον πολυβολητή να με απειλεί».

Ενδιαφέρον έχει και η μαρτυρία του για το τι ακολούθησε μετά το επεισόδιο στα Ίμια όταν βρέθηκε ενώπιον του διοικητή του και κάποιον ανδρών με πολιτικά και του ζητήθηκε να καταστρέψει τη σημαία. «Εγώ δεν το έκανα και την κράτησα στο σπίτι μου» σχολίασε σχετικά ο απόστρατος αξιωματικός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ


Πηγή 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.