Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ελλαδα και Κυπρο, θα εχουν στοχο, οι Τουρκικοι πυραυλοι S400

Αυτο δεν χρειαζεται να μας το πουνε....
Για εμας τους αγοραζουν....
Ειναι ηλιου φαεινοτερον !




Ποιους ακριβώς προσπαθεί να προειδοποιήσει σε Ελλάδα και Κύπρο ο γγ του ΝΑΤΟ σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις, με αφορμή την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραύλων S-400 μιλώντας για ουσιαστικό κίνδυνο «άλλων χωρών και όχι των ΗΠΑ;

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenburg φέρεται να «φωτογράφισε» Ελλάδα και Κύπρο, μιλώντας στο γνωστό THΙNK TANK Heritage Foundation (από τα  μεγαλύτερα του κόσμου), όταν δήλωσε «ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εκ μέρους της Τουρκίας ήταν «εθνική απόφαση» και δεν αποτελεί κυρίως κίνδυνο για τις ΗΠΑ άλλα για μέλη του ΝΑΤΟ».

Πρόκειται για χώρες προφανώς που συνορεύουν με την Τουρκία, όπως κυρίως η Ελλάδα, η οποία διαθέτει μεγάλα υδάτινα κυρίως αλλά και χερσαία σύνορα με την χώρα αυτή, αλλά και την  Κύπρο, και ας μην το δήλωσε ξεκάθαρα ο «γνωστός» μας από παλιά για τις φιλοτουρκικές διαθέσεις του γγ.

«Για το ΝΑΤΟ, αυτό που είναι σημαντικό είναι η ταχεία προσαρμογή, ώστε τα διαφορετικά συστήματα να μπορούν να διασυνδέονται. Εδώ έχουμε πρόβλημα που ελπίζω να λυθεί», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η σημασία που παίζει η Τουρκία σε ολόκληρη τη συμμαχία.

Εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών τονίζουν ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα προβεί σε εντυπωσιακές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, για να «υφαρπάξει» μέρος της.

Τι θα πράξει όμως τότε η συμμαχία η οποία πάντοτε ήταν παρούσα;   

Την ίδια στιγμή στην χώρα μας τα σενάρια με το άνοιγμα νέων αμερικανικών βάσεων δίνουν και παίρνουν, ενώ η συμμαχία «κρατά ανοικτές τις πόρτες» στην Τουρκία – όχι στον Ερντογάν – αναμένοντας πιθανόν εξελίξεις.

Υπάρχουν όμως πολλοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες κάνουν κουμάντο στο ΝΑΤΟ, δημιουργούν ένα κλίμα 9/11 στην περιοχή μας (δικαιολογημένο εν μέρει), ειδικά προς την χώρα μας, για να εγκαταστήσουν ανενόχλητες ένα σωρό στρατιωτικές βάσεις σε καίρια σημεία επί του ελληνικού Αρχιπελάγους, για τον έλεγχο της Α.Μεσογείου που κρύβει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Οι Τουρκικοί πύραυλοι S-400 όπως και να το δούμε αποτελούν μείζων ζήτημα με την εμβέλεια τους εφόσον παραληφθούν και τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι τουρκικοί πύραυλοι θα τοποθετηθούν κατά πάσα πιθανότητα, σε Έβρο (λόγω ισχυρών ελληνικών δυνάμεων), Άγκυρα (για ευνόητους λόγους), και πιθανόν κοντά στην Αττάλεια (κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου) έχοντας βέβαια μέσα στην εμβέλεια και την Κύπρο. 

Οι Τούρκοι έχοντας σκοπό να απεξαρτηθούν ενεργειακά θα διεκδικήσουν με σθένος, ακόμη και με διενέργεια πολεμικής σύρραξης αν χρειαστεί με την Ελλάδα, την  ύπαρξη Μεσογειακής  ΑΟΖ, στην θαλάσσια περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι νοτίως της Κρήτης με στόχο να λάβουν μερίδιο στην ενεργειακή «πίτα”.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων η χώρα του Τούρκου Σουλτάνου επιζητά να καταστεί αυτάρκης, πράγμα από δύσκολο έως απίθανο αυτήν την περίοδο.

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 λοιπόν, με εμβέλεια 400χλμ τους δίνουν τον απαραίτητο χώρο για να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτά τα μεγαλόπνοα νέο-οθωμανικά σχέδια τους στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Αυτό ήθελε πιθανότατα να δηλώσει ο γγ του ΝΑΤΟ, για αυτό το λόγο Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να οχυρωθούν και να εισέλθουν κάτω από την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, σύμφωνα φυσικά με τον ίδιο.

Στο άρθρο μας με τίτλο («Μακρύ σύνορο» για τις ΗΠΑ η Ελλάδα: Στρατηγικής σημασίας το νησί της Καρπάθου – Έρχονται οπλισμένα drones και ιπτάμενα τάνκερ στη Λάρισα), αναφέραμε ότι σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ μετατρέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα γεμίζοντας την με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μ.Ανατολής, λόγω της αναξιοπιστίας του Ερντογάν, που ετοιμάζει τα δικά του παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Νέο σύνορο των ΗΠΑ η Κάρπαθος, η οποία φέρεται να  έχει επιλεχθεί από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την δημιουργία αεροπορικής βάσης, στην οποία θα μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-22 RAPTOR.

Η πιθανή τοποθέτηση αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων παντός τύπου στην νήσο Κάρπαθο θα έχει εντός τους βεληνεκούς τα τουρκικά παράλια, ακόμα και τουρκικά αεροδρόμια και την Ατάλλεια, σε περίπτωση που «στραβώσει το παιχνίδι» με τον Σουλτάνο και τους S-400.

Άλλωστε οι ΗΠΑ φέρονται να αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και να ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.
πηγη 

Τεραστια Αμερικανικη προπαγανδα για ΝΑΙ στο δημοψηφισμα των Σκοπιων.....

Παιζουν τα ρεστα τους...
Βιαζονται...
Θελουν οπωσδηποτε τα Σκοπια προτεκτορατο τουςκι αυτο μπορει να γινει μονο οσο υπαρχει η κυβερνηση των Συριζανελ στην Ελλαδα....


Σε μια περίοδο που αξιωματούχοι της Δύσης επισκέπτονται διαδοχικά τα Σκόπια και εκφράζουν την στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, τα βαθύ κράτος που χειραγωγεί τις εξελίξεις στα Βαλκάνια εξαπολύει έναν ανελέητο προπαγανδιστικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των Αμερικανών Γουές Μίτσελ και Τζέιμς Μάτις, υφυπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αντίστοιχα, του Γερμανού ΥΠΕΞ, Μίκαελ Ροτ, και της Φ.Μογκερίνι, εκπροσώπου της ΕΕ, ένα δημοσίευμα που κάνει λόγο για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένα δημοσίευμα με πληροφορίες που δεν ευσταθούν και μοναδικός σκοπός του είναι ο εξοβελισμός της Ρωσίας από την περιοχή των Βαλκανίων. Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει ανέβει στο ”άρμα της Δύσης” και η πολιτική του ηγεσία προφανώς ευθυγραμμίζεται με τα δυτικά συμφέροντα.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από το προπαγανδιστικό δημοσίευμα, που εν τέλει αποδεικνύει την Δυτική επιρροή στις Βαλκανικές χώρες.

«Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι ήρθαν στη ‘Μακεδονία’ λίγο πριν από το δημοψήφισμα. Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στις αρχές ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί αξιωματούχοι από τη Ρωσία έχουν μετακινηθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες. Οι δραστηριότητες τους δεν είναι επίσημα γνωστές και άτυπα λέγεται ότι οι δραστηριότητες τους συνδέονται με θέσεις εναντίον του δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα.

Εμπιστευτικές πηγές λένε ότι οι άνθρωποι παρακολουθούνται από τις αρχές, αλλά δεν μοιράζονται λεπτομέρειες σε τι επάνω ασκούνται οι δραστηριότητές τους, τονίζεται ότι έχουν συναντήσεις με πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και ασχολούνται με προπαγάνδα και διάδοση της παραπληροφόρησης.

Εντούτοις, συνεχίζει το δημοσίευμα, επικρατεί σιγή από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, ενώ η υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν αναφέρει σχετικά για την πιθανή εντατικοποίηση των ρωσικών δραστηριοτήτων που απειλούν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητες τους βρίσκονται υπό έλεγχο.

«Στο πλαίσιο των έννομων αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία του δημοψηφίσματος να κυλήσει ομαλά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση:

«Απορρίπτουμε όλες τις εικασίες για σκόπιμη παρέμβαση της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’ ή για οποιαδήποτε κρυφή πολιτική ατζέντα.

Η Πρεσβεία λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τη διεθνή πρακτική των διακρατικών επικοινωνιών και των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ‘Μακεδονία’ είναι η διατήρηση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένα ‘μακεδονικό’ κόμμα, κοινωνικό-πολιτική οργάνωση, ούτε καν ορισμένα πρόσωπα δεν δικαιούνται να επικαλούνται το όνομα της Ρωσίας».

Στοιχεία, ωστόσο, των μυστικών υπηρεσιών, μιλούν για αριθμό ρεκόρ Ρώσων και Ουκρανών που έφθασαν στη Σκόπια, ήδη, από τον Ιούλιο. Μάλιστα αναφέρονται σε 5.400 Ρώσους και 6.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στα Σκόπια, χωρίς χρονοδιάγραμμα της παραμονής τους και αναφέρονται ως τουρίστες.

Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έρχεται σε επαφές με το λαό και ασκούν πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική δραστηριότητα. Συμμετέχουν σε σεμινάρια, ομιλίες καθώς και σε εμπόριο σε διάφορους τομείς.

Το δημοσίευμα βασισμένο σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για Ρώσους πράκτορες που ασκούν πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες στη χώρα.

Τα ανωτέρω ήρθαν να συνοδεύσουν την παρουσία των αξιωματούχων του Δυτικού μπλοκ στα Σκόπια και να προστεθούν στην βιασύνη για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέσω την επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της ΕΕ, στηρίζουν τα Σκόπια την ίδια στιγμή που εξαπολύονται αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

Η ‘Μακεδονία’ έχει μια ιστορική ευκαιρία να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά αν θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή εξαρτάται, αποκλειστικά, από τη βούληση των ‘Μακεδόνων’ πολιτών».

Με αυτήν τη φράση αυτή, ο Γουες Μίτσελ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης προτρέποντας τους πολίτες την 30η Σεπτεμβρίου να βγούνε από τα σπίτια τους και να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα, ψηφίζοντας είτε υπέρ είτε κατά.

Ο Μίτσελ ζήτησε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE να απαντήσει με σαφήνεια για το δημοψήφισμα.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι το VMRO-DPMNE υποστηρίζει τους στρατηγικούς στόχους για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θεωρεί τις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο εταίρο και σύμμαχό τους, αλλά χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ως απαράδεκτη.

Σημειώνεται ότι την ίδια στάση κράτησε και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στη χθεσινή συνάντησή του με την Φεντερίκα Μογκερίνι, στην οποία δήλωσε ότι «η πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για μια κακή συμφωνία».

Η σλαβική τηλεόραση Σίτελ, αναφέρει, επίσης, ότι κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με την κρατική πολιτική ηγεσία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Ματίς ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τα Σκόπια αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ματίς έρχεται πριν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, με το οποίο θα μπορούσε να τεθεί τέλος στη διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας και θα ανοίξει το δρόμο της βαλκανικής αυτής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε την Τρίτη ότι ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία ότι η Ρωσία ενδέχεται να προσπαθήσει να παρέμβει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο εάν αποβεί επιτυχές θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα πάω εκεί για να καταστήσω σαφές ότι στέκομαι δίπλα στον ‘μακεδονικό’ λαό», είπε ο Ματίς.

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ έρχεται αφού το ΝΑΤΟ κάλεσε επίσημα τη χώρα να συμμετάσχει στη μεγάλη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, σημειώνει η αλβανική ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μίτσκοσκι.

Η αντιρωσική προπαγάνδα στα Βαλκάνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία έχει ήδη δείξει τις άγριες διαθέσεις της και είναι έτοιμη να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες. Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια είχε επισημάνει πως «σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ είστε στο στόχαστρο», όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σκοπιανό. Ακριβώς έναν μήνα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στο γειτονικό κρατίδιο για την συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) εστιάζει στις πολιτικές ζυμώσεις στα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα «παραμένει άδηλο αν το δημοψήφισμα θα έχει επιτυχή έκβαση. Θεωρείται βέβαια πιθανό ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα απαντήσει καταφατικά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Αυτό που δεν είναι τόσο σίγουρο είναι αν θα προκύψει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής, ώστε να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

Επικαλούμενη τοπικά δημοσιεύματα, η Frankfurter Allgemeine υποστηρίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια είχε προειδοποιήσει πως «σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τη “Μακεδονία” ως “θεμιτό στόχο” εφόσον οι “Μακεδόνες” δώσουν θετική ψήφο στο δημοψήφισμα.

Το εάν ισχύει αυτό, ή όχι μένει να το απαντήσει η ρωσική πλευρά.

Με λίγα λόγια, ένας διπλωματικός «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να τα δίνουν όλα στα Σκόπια. Ο λόγος; Το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Ρωσίας στην Βαλκανική Χερσόνησο. Οι ΗΠΑ, όπως έχουμε επισημάνει, προσπαθούν να απομακρύνουν τους υπόλοιπους γεωστρατηγικούς παίκτες από τη διεκδίκηση των Βαλκανίων.

Οι μικρές βαλκανικές χώρες δεν είναι, προφανώς, αμυντικές υπερδυνάμεις. Όμως η περσινή ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ήταν μια κίνηση σε στόχο να φέρει τα Δυτικά Βαλκάνια ακόμα πιο κοντά στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. Αντίστοιχη κίνηση προς την πλευρά των Σκοπίων περνάει μέσα από την επίλυση του ονόματος. Από την αμερικανική πλευρά, επομένως, όσο πιο γρήγορα Αθήνα και Σκόπια συμφωνήσουν στο ζήτημα τόσο πιο γρήγορα η ΠΓΔΜ θα μπει σε ενταξιακή τροχιά για το ΝΑΤΟ απομακρυνόμενη από τη Ρωσία.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν δύο βασικούς στόχους στα Βαλκάνια: να διατηρήσουν τη σταθερότητα στο δυτικό μέρος της περιοχής και να ελαχιστοποιήσουν τη ρωσική επιρροή…
πηγη 

Συγκεντρωση για την Μακεδονια τωρα. Κιγκλιδώματα και ΜΑΤ προστατευουν τον Κουλη

Αν ειστε αγαπητοι ελατε χωρις ΜΑΤ και Πραιτωριανους.....



Συγκέντρωση για τη Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 83η ΔΕΘ.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μάλιστα παρέδωσαν και μία επιστολή στο γενικό γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταψηφίσει τη συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή, να δηλώσει δημόσια ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα την ακυρώσει καθώς και να καταδικάσει την αστυνομική βία που ασκείται στα συλλαλητήρια.

Τα μέτρα γύρω από το Βελλίδειο είναι ιδιαίτερα αυστηρά ενώ έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην πλησιάσει στο συνεδριακό κέντρο κάνεις που να μην έχει πρόσκληση.
πηγη 

Λ@θροσυλλαλητηριο στην Αθηνα τωρα! Κρατος και νομοι δεν υπαρχουν;

Κανουν οτι θελουν....
Δεν τους ενοχλει κανεις....
Δεν υπαρχει κρατος; 
Δεν υπαρχουν νομοι ;



Το θράσος και η αχαριστία των λαθρο-ΜΚΟ και των παράνομων μεταναστών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Την ίδια ώρα που Ιταλία και τους αφήνει στη θάλασσα, η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και μπαινοβγαίνουν -πάντα με τη βοήθεια των ΜΚΟ- όποτε θέλουν στη χώρα.

Παρ' όλα αυτά αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν την ανυπαρξία του κράτους οργανώνοντας συλλαλητήριο κατά του «φασισμού» και της «ισλαμοφοβίας», τη στιγμή που πολλοί από αυτούς βρίσκονται παράνομα στη χώρα.


Τώρα φασίστας είναι όποιος θέλει να ελέγχοντα τα σύνορα, σε λίγα χρόνια θα είναι όποιος δεν θέλει να κλείνουν οι δρόμοι της πόλης 3 φορές την ημέρα για το προσκύνημα του Αλλάχ.

Γνωστό το έργο το έχουμε δει κι αλλού
πηγη 

Βομβες βρεχει γυρω απ τους Αμερικανους στην Συρια....

Δεν σταματαει τιποτα τους Συρους και τους Ρωσσους...
Φωναζουν οι Αμερικανοι...



Αιφνιδιαστική κλιμάκωση στην Συρία καθώς ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τζιχαντιστών δίπλα στη βάση Al-Tanf των ΗΠΑ με τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν τεθεί σε γενικό συναγερμό. Οπως είχε αναφέρει το pronews.gr, η Μόσχα είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να τα μαζέψουν και να φύγουν από το συριακό έδαφος.

Οι Αμερικανοί στο σημείο αυτό είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν έχουν διέξοδο διαφυγής πλέον. Μόνο με αεροπορική υποστήριξη μπορούν να σωθούν αν και οι δυνάμεις τους ενισχύθηκαν πριν λίγα 24ωρα.

Οι Αμερικανοί πριν λίγο "ένιωσαν" τις βόμβες του συριακού Στρατού να περνούν ξυστά ενώ φωνάζουν πως "δεν υπάρχουν τρομοκράτες στην περιοχή που βομβαρδίζουν οι Σύροι και Ρώσοι" . Αλλά ποιος τους πιστεύει;

Αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον θέσεων της τρομοκρατών που βρίσκονται κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση Al-Tanf της Συρίας, εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού στρατού συνεπικουρούμενες από την συριακή Αεροπορία. Μια κίνηση που είχε το "πράσινο φως" από την Μόσχα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν στρατηγικές θέσεις στους οικισμούς Κόμπτζέμπ και Ρασουανίγια.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Sputnik:

«ο συριακός στρατός πραγματοποιεί το τελικό χτύπημα στους τελευταίους θύλακες της οργάνωσης ISIS στην έρημο της κεντρικής Συρίας. Αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ της Χομς, του Ντέιρ εζ Ζορ και της Δαμασκού. Ο στρατός έχει καταφέρει να απελευθερώσει τεράστιες περιοχές, να καταστρέψει δεκάδες αντάρτες και καταφύγια που βρίσκονταν μέσα στους βράχους».

Η ίδια πηγή τόνισε ότι:

«η συριακή αεροπορία πρόσφερε αεροπορική κάλυψη στις μονάδες του πεζικού. Αυτό μας βοήθησε ώστε να πραγματοποιήσουμε μια επιτυχημένη επίθεση εναντίον θέσεων τρομοκρατών».

Ως εκ τούτου, μια εκτεταμένη επιχείρηση ολοκληρωτικής απομάκρυνσης ανταρτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, συμπληρώνει ο ίδιος.

Νωρίτερα στην περιοχή γύρω από την αμερικανική βάση στο Al-Tanf, οι ΗΠΑ, μαζί με συμμάχους τους είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

Μάλιστα, αξιωματούχος της αμερικανικής συμμαχίας είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει τρομοκρατικός θύλακας κοντά στην αμερικανική βάση χαρακτηρίζοντας «κακοήθη προπαγάνδα» τις περί του αντιθέτου απόψεις.

Oι Αμερικανοί ενίσχυσαν τις δυνάμεις πεζοναυτών στο Al-Tanf με αντιαρματικά FGM-148 Javelin.

Ο συνταγματάρχης Muhanad al Talaa, διοικητής της δύναμης Maghawir al Thawra ανέφερε πως οι Αμερικανοί ξεκίνησαν ασκήσεις διάρκειας 8 ημερών  με πραγματικά πυρά.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες Αμερικανοί αλλά και δυνάμεις των "ανταρτών".

Εκπρόσωπος των Αμερικανικών δυνάμεων ανέφερε πως οι "ασκήσεις ήταν επίδειξη δύναμης".

"Το Πεντάγωνο ειδοποίησε την Μόσχα να προσέχει, να αποτρέψει κλιμάκωση".
πηγη 

Κυριε Εισαγγελα οι @ναρχικοι που βεβηλωσαν το αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου ομολογουν! Γιατι δεν συνεληφθησαν ακομη;

Την ευθύνη για την βεβήλωση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η ομάδα «σουαρέ νουάρ” με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου έγραψαν πάνω στο άγαλμα την λέξη «σφαγεύς» κάτω από το Αλέξανδρος ο Μέγας.

«Υ.Γ. Όσο για εκείνους που επιδεικτικά αγνόησαν το παραπάνω πλαίσιο συζήτησης και στάθηκαν μονάχα στην «φθορά ενός πολιτιστικού μνημείου», θα απαντήσουμε με μια φράση του που μας θύμισε ένας σύντροφος, μετά το πέρας της δράσης”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ας είμαστε ειλικρινείς: Τι μάθαμε εμείς μέσα από την κυρίαρχη ελληνική ιστοριογραφία για τον Αλέξανδρο τον Γ’ (γνωστός στα πέριξ και ως ο «Μέγας»); Ο Αλέξανδρος λοιπόν «διέδωσε τα φώτα του ελληνικού πολιτισμού ως τα βάθη της Ασίας», «εκπολίτισε τους βαρβάρους» και «απελευθέρωσε τους Έλληνες». Αυτά τα όμορφα πάνω κάτω είναι και τα στοιχεία που μπορεί να αντλήσει κάποιος από τα σχολικά εγχειρίδια ή τους official σύγχρονους ιστορικούς.

Όποια και όποιος, όμως, ρίξει μια ματιά στις ίδιες τις αρχαίες πηγές, διαπιστώνει πως ο Αλέξανδρος ήταν παράλληλα υπεύθυνος για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες, μαζικές σφαγές αμάχων της αρχαιότητας. Πως δολοφονούσε άκριτα φίλους, συγγενείς και συμπολεμιστές, ζώντας μονίμως με τον φόβο της προδοσίας. Πως ήταν τόσο μεγαλομανής, που απαιτούσε να τον αντιμετωπίζουν σαν βασιλιά και υιό των θεών. Και πως κατέλυσε την αυτονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς των τότε πόλεων-κρατών, επιβάλλοντας μια απόλυτη μοναρχία.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη όλα τούτα τα ιστορικά παραδείγματα. Η ιστορία άλλωστε, δεν ήταν ποτέ «αντικειμενική» και η ανάγνωση της αποτελεί ζήτημα επιλογής: κάποιος θα επιλέξει να στρέψει το βλέμμα του προς την Πέλλα και να δει έναν «ευφυή στρατηλάτη», κάποιος άλλος προς την Περσέπολη και να αντικρίσει τον μεγαλύτερο σφαγέα της ανατολής.

Κι εκείνοι που θαυμάζουν τον Αλέξανδρο άλλωστε, δεν έχουν κοινά κίνητρα. Κάποιοι, βλέπουν έναν «ελληνικό πολιτισμό» που περιβάλλεται από κινδύνους και εχθρούς και που έχει ανάγκη «εκπολιτιστές» σαν τον Αλέξανδρο για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του και να μοιράσουν «γενναιόδωρα» τα φώτα του. Κάποιοι άλλοι, πιο ειλικρινείς ίσως, θαυμάζουν στο πρόσωπο του Αλέξανδρου ακριβώς αυτή την φιλοδοξία και την σκληρότητα που τον έκανε κυρίαρχο του τότε κόσμου – καθώς και οι ίδιοι ίσως ζούνε με την ονείρωξη μιας «μεγάλης ελλάδας» που θα χτιστεί πάνω στα πτώματα των εχθρών της.

Ένας λαός κατασκευάζει τους ήρωες του, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα και το παρελθόν που θεωρεί πως του αξίζει. Έτσι άλλωστε δομείται η εθνική μας υπερηφάνεια: με χρυσές σελίδες, με ήρωες, με βολικούς μύθους. Και είναι αυτό το ένδοξο παρελθόν που θα νομιμοποιήσει στην θεσσαλονίκη του σήμερα το αίσθημα υπεροχής που οφείλουμε να νιώθουμε, ως έλληνες και ελληνίδες απόγονοι του Αλεξάνδρου απέναντι στους εκάστοτε «εχθρούς του έθνους». Και είναι αυτή η λατρεία προς έναν κατακτητή της αρχαιότητας, που φυσικοποιεί και νομιμοποιεί το μέγεθος της βίας που θα ασκήσουμε απέναντι τους.

Τα αγάλματα του Αλέξανδρου, κοιτάζουν πάντοτε προς την ανατολή – τότε προς τους Πέρσες, τώρα προς τους «προκλητικούς τούρκους», τους «φανατικούς μουσουλμάνους» ή τους «απολίτιστους μετανάστες». Κοιτάνε πάντοτε προς την ανατολή, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: εδώ, δεν είναι απλώς ένα «λίκνο πολιτισμού», εδώ είναι ένας τόπος σφαγέων. Εδώ, τους γόρδιους δεσμούς μας, τους λύνουμε με το ξίφος.

Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη λοιπόν, λίγες μόλις ημέρες πριν από ακόμη ένα «συλλαλητήριο για την μακεδονία», επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε μια μικρή αισθητική παρέμβαση στο άγαλμα του μεγαλέκου, δίνοντας του μια πιο ταιριαστή κατ’ εμάς ονομασία: «Αλέξανδρος ο μέγας σφαγεύς». Η κίνηση μας δεν έχει σκοπό την αποκατάσταση μιας κάποιας «ιστορικής αλήθειας», αλλά την υπενθύμιση σε όσες και όσους συμμετέχουν στις πατριωτικές αυτές μαζώξεις κάτω από τον ίσκιο του αγάλματος, πως το λαμπρό παρελθόν, βρίσκεται εδώ, προετοιμάζοντας ύπουλα τα εγκλήματα του μέλλοντος.

Υ.Γ. Όσο για εκείνους που επιδεικτικά αγνόησαν το παραπάνω πλαίσιο συζήτησης και στάθηκαν μονάχα στην «φθορά ενός πολιτιστικού μνημείου», θα απαντήσουμε με μια φράση του που μας θύμισε ένας σύντροφος, μετά το πέρας της δράσης.

«Η βεβήλωση του αβεβήλωτου είναι το πολιτικό καθήκον της γενιάς που έρχεται».

G. Agamben
Σουαρέ Νουάρ, Φθινόπωρο του 2018»
πηγη 

Εισβαλουν απο παντου, στην ανοχυρωτη Ελλαδα, οι λ@θρομετ@ν@στες...

Προκειται για εισβολη....
Εχθρικη εισβολη μουσουλμ@νων απο Ασια και Αφρικη.....



Ανοχύρωτη χώρα καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΟΗΕ αλλά και της ΕΛΑΣ αναφορικά με την συστηματική παραβίαση των συνόρων (χερσαίων ή θαλάσσιων) από τους παράνομους μετανάστες.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο Έβρός, το υποτιθέμενο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της ελληνο-τουρκικής μεθορίου, (για τους γνωστούς λόγους) έχει μετατραπεί σε κύρια πύλη εισόδου και η Εγνατία σε λεωφόρο λαθραίας διακίνησης μεταναστών.

Και αν στα θαλάσσια σύνορα, υπάρχει το δικαιολογητικό ότι δεν μπορούμε να τους απωθήσουμε, καθώς είναι αδύνατο να γίνουν απωθήσεις στη θάλασσα, στον Έβρο αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη πολιτική ανοικτών θυρών και πρόσκλησης αλλοδαπών.

Όλα τα άλλα είναι απλά «κροκοδείλια δάκρυα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής  Οργανισμός Μετανάστευσης περίπου 18.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά ξηράς από τον Ιανουάριο, εκ των οποίων οι  12.166 από τον Έβρο!

Ο αριθμός αυτός ουσιαστικά ισοδυναμεί με μια ολόκληρη μεραρχία kai χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα!

Συγκριτικά, από την ίδια διαδρομή  είχαν καταγραφεί  στη διάρκεια ολόκληρου του 2017 περίπου 5.550 αφίξεις διά ξηράς.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ με νεότερα στοιχεία αναφέρει ότι το πρώτο 5μηνο του 2018 πέρασαν «παράνομα» (σ.σ. βέβαια η λέξη  έχει χάσει κάθε έννοια και σημασία αφού δεν γίνεται καμία απέλαση ούτε υπάρχει καμία επίπτωση για τους… παρανομούντες) στην Ελλάδα 34.800 αλλοδαποί σε σχέση με τους 19.410 που είχαν περάσει το 2017.

Την πολιτική των ανοικτών συνόρων μάλιστα επιβεβαιώνει  με τον ιο αρμόδιο τρόπο ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής «πολιτικής» Δ.Βίτσας ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως από τη Μόρια στη Λέσβο έφυγαν 3.500 άτομα (τα οποία φυσικά δεν έφυγαν από τη χώρα αλλά από τη Λέσβο μόνο προς Αττική) ενώ ήρθαν 5.500.

«Οι μεταναστευτικές ροές τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με αυτούς του 2017, ήταν περίπου διπλάσιες. Αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. Στη Μόρια, έφυγαν περίπου 3.500 άνθρωποι κι ήρθαν από την απέναντι ακτή 5.500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια» δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Βεβαίως, εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούριες θέσεις στην ενδοχώρα, όπως και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά και πάλι εξαρτόμαστε από τις ροές.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες μέρες από τη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα κι ήρθαν 200.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm».
πηγη 

Αλλαγες συνορων στα Βαλκανια; Εχει καποιο συμφερον η Ελλαδα;

Πριν μιλησουμε για συμφεροντα της Ελλαδος, θαπρεπε να εχουμε ικανη κυβερνηση να τα διεκδικησει...
Εχουμε ομως; 
Εχουμε δυστυχως την ποιο ανικανη ολης της Ιστοριας μας !

Οι διαβουλεύσεις με σκοπό μία συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για εδαφικές διευθετήσεις, οι οποίες να προσδίδουν εθνική ομοιογένεια στην περιοχή, έχει προκαλέσει αντιφατικές αντιδράσεις. Αν και θα πρόκειται για αλλαγή συνόρων, η οποία θα προκύψει κατόπιν συμφωνίας των ενδιαφερομένων κρατών, είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι εάν, έστω και έτσι, σπάσει η αρχή του απαραβίαστου των συνόρων θα προκληθεί ντόμινο ή τουλάχιστον θα εγερθούν ζητήματα, τα οποία θα αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια.

Η περιοχή έχει από το παρελθόν της βγάλει κακό όνομα. Παραπέμπει σε εθνοτικές συγκρούσεις, εθνικούς ανταγωνισμούς και αστάθεια. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. Από τους Βαλκανικούς Πολέμους στις αρχές του 20ου αιώνος και τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, η οποία οριστικοποίησε τα σύνορα, έως τη δεκαετία του 1990, στη Βαλκανική επικράτησε σταθερότητα.

Το συνοριακό καθεστώς άντεξε δύο παγκοσμίους πολέμους και βεβαίως το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου για μεγάλο διάστημα πάγωσε, ή τουλάχιστον έθεσε σε δεύτερη μοίρα, τις όποιες εθνικές αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς.

Η μείζονος σημασίας γεωπολιτική αλλαγή στη δεκαετία του 1990 ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία τις προηγούμενες δεκαετίες δέσποζε στον ηπειρωτικό κορμό της Χερσονήσου του Αίμου. Η διάλυση προέκυψε ως παράγωγο της κατάρρευσης των καθεστώτων του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, αλλά και ως αποτέλεσμα της επιδίωξης των Δυτικών να θέσουν υπό τον γεωπολιτικό έλεγχό τους τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και βεβαίως των Βαλκανίων.

Η προσπάθεια του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, μέσα από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, να οικοδομήσει τη Μεγάλη Σερβία τον έφερε σε αντίθεση με τη Δύση και πλησίον της Ρωσίας. Παρότι γονατισμένη και σχεδόν εξαρτημένη από τη Δύση, η Ρωσία του Μπόρις Γέλτσιν αντιμετωπιζόταν και από τους Αμερικανούς και από τους Ευρωπαίους ως δυνητικός γεωπολιτικός αντίπαλος.

Αυτός ήταν ο λόγος, που το ΝΑΤΟ έφτιαξε με τη συνθήκη του Ντέιτον το εγγενώς ασταθές κράτος της Βοσνίας-Ερζογοβίνης και βομβάρδισε τη Σερβία για να επιτύχει την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Επιδίωξη της ισορροπίας
Έτσι, ενώ στην πρώτη φάση στη Γιουγκοσλαβία συγκρούσθηκαν οι Σέρβοι, οι Κροάτες και οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας, στη δεύτερη φάση συγκρούσθηκαν Σέρβοι με Αλβανούς. Η απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου πυροδότησε περαιτέρω τον αλβανικό εθνικισμό, όπως φάνηκε καθαρά όταν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ επιχείρησαν το 2001 να επαναλάβουν το εγχείρημα του Κοσσυφοπεδίου, με σκοπό προοπτικά να συμπεριληφθούν όλοι οι αλβανικοί πληθυσμοί σε ένα κράτος, στη Μεγάλη Αλβανία.

Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ η Δύση έβαλε φρένο στον αλβανικό εθνικισμό-μεγαλοϊδεατισμό. Όπως δεν ήθελε τη μεγάλη σερβική κοινότητα της Βοσνίας να ενσωματωθεί στη Σερβία, έτσι και απέτρεψε την απόσχιση των αλβανικών περιοχών από την ΠΓΔΜ. Φαίνεται, ωστόσο, πως δεν έχει αντίρρηση να πραγματοποιηθούν μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας εδαφικές διευθετήσεις και κάποια ανταλλαγή πληθυσμών, προκειμένου να επιλυθεί η σημερινή εκκρεμότητα και να οριστικοποιηθεί ένα συνοριακό καθεστώς αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Οι ΗΠΑ του προέδρου Τραμπ ευνοούν τα εθνικά κράτη και κατ’ επέκτασιν κατά το δυνατόν την εθνική ομοιογένεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως επιδιώκουν μία ισορροπία μεταξύ του σερβικού και του αλβανικού στοιχείου. Ελπίζουν πως μία τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει την απεξάρτηση της Σερβίας από τη ρωσική επιρροή και την προσέλκυσή της στις δυτικές δομές
πηγη 

Ρομπα, εκανε η Ιταλιδα, τον Τσιπρ@ στην Ευρωβουλη !

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ! ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ TSIPRAS!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ
Πατηστε για να το δειτε ΕΔΩ

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Laura Agea αποδόμησε μέσα σε 4 λεπτά στην κυριολεξία τον tsipra μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη ομιλίας και δείτε το βίντεο με την παρέμβασή της. Η παρέμβαση της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος «Movimento 5 stelle.» Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμέσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρέπει ποτέ πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της
χώρας σας. Της Ελλάδας!

Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να «παίζουν» με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας. Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακούς προγράμματος.

Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους.
Το 95% των216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες.
Παντα οι ίδιοι! Το ίδιο συνέβει και με τις ιδιωτικοποιήσεις.

μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λειτανεια των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια.

Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω. Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι «το ζητούν οι πολίτες».
Ιςως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.

Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη «ζήτησε» και εσεις «πράξατε». Για την ακρίβεια «διέταξε» και εσεις «εφαρμόσατε». Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια «άλλη» Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη.

Μέσα σ’αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηςη ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων. Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Σκέφτητε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεςα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς. Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα. Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ’ονοματι αυτού του θεσμού (του κινήματος 5 αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβει με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!
πηγη 

Ματέο Σαλβίνι: Εσεις στο Λουξεμβούργο μπορείτε να έχετε ανάγκη Αφρικανούς....

ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.......
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ....
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟ !


«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά...

Εσεις στο Λουξεμβούργο (σσ ο πρωθυπουργός είναι gay) μπορείτε να έχετε ανάγκη για αφρικανούς(!) , στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά. Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε» είπε ο Μ.Σαλβίνι απευθυνόμενος ουσιαστικά προς τον ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Θερμό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στον Ιταλό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις επιθέσεις και πιέσεις που δέχεται η χώρα του για την μετανάστευση και την ασφάλεια. Μετά τον Π.Μοσκοβισί, ισοπέδωσε και το Λουξεμβούργο.

Ουσιαστικά οι Βρυξέλλες τον κατηγορούν γιατί συστάθηκε Υπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Οικογένεια στην Ιταλία, γιατί "σφράγισε" τα σύνορα της χώρας του ακολουθώντας πατριωτική πολιτική.

Ο Μ.Σαλβίνι απευθύνθηκε προς το Λουξεμβούργο και την ηγεσία του, γνωστή για τις ομοφυλοφυλικές τάσεις.

Οι αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης, προκαλώντας οργισμένη απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που ένοιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό του.

Ο Σαλβίνι μίλησε κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που διεξάγεται στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», πρόσθεσε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση για να συνεχίσει το "σφυροκόπημα΄".

"Εσεις στο Λουξεμβούργο (σσ ο πρωθυπουργός είναι gay) μπορείτε να έχετε ανάγκη για αφρικανούς , εμείς στην Ιταλία θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά.

"Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε".

Τα σχόλιά του βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο προφίλ του στο Facebook.Αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (μετάφραση: «πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε») για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά.

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!» (μετάφραση: «Λοιπόν σκατά!»)

Η συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος μερικοί ευρωπαίοι και αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα. Ο Σαλβίνι πρόκειται επίσης να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ακροδεξιό αυστριακό αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στις 4:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:45 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, έλαβε χώρα ανοιχτή σύγκρουση Μοσκοβισί-Σαλβίνι.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον Γάλλο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί για τα περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη, λέγοντάς του ότι «Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους».

Επιτέθηκε και στην Γαλλία αναφέροντας πως «έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες».

Μια δήλωση απολύτως αληθινή καθώς για το σημερινό χάλι στην Λιβύη που στην ουσία έχει τριχοτομηθεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ.

Πάντως η σύγκρουση Βρυξελλών-Ρώμης μαίνεται για τα καλά. Χτες όπως είχε ήδη αναφέρει το pronews.gr, έλαβε χώρα "θυελλώδης" αντιπαράθεση μεταξύ του Πιερ Μοσκοβισί και της Ιταλικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Οικονομικού Επίτροπου.

«Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των "ευρωγραφειοκρατών"».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι Ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Νωρίτερα, ο Π.Μοσκοβισί σε μια εκτός ορίων παρέμβαση, δήλωσε από το Παρίσι ότι «υπάρχει ένα κλίμα που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του ’30» και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι». Τόνισε, παράλληλα, ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

Ο γκέι σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στην αναμνηστική φωτό με τις πρώτες κυρίες του ΝΑΤΟ

Πρώτο θέμα στα διεθνή σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντ είχε γίνει η αναμνηστική φωτογραφία με τις πρώτες κυρίες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων βρισκόταν κι ένας άνδρας (ως πρώτος κύριος), ο σύζυγος του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Γκοτιέ Ντεστενάι, σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, συμμετείχε τότε στην κοινή φωτογραφία συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών του NATΟ, μαζί – μεταξύ άλλων – με τη Μελάνια Τραμπ, την Μπριζίτ Μακρόν και την Εμινέ Ερντογάν.

Ο Βέλγος αρχιτέκτονας, ο οποίος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον κ. Μπετέλ το 2015, φωτογραφήθηκε με συζύγους ορισμένων εκ των ηγετών των 28 χωρών – μελών της Συμμαχίας στο Βασιλικό Κάστρο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντεστενάι στάθηκε πίσω από την Μελάνια Τραμπ και μία όχι και τόσο ευχαριστημένη Εμινέ Ερντογάν.

Πάντως η φωτογραφία αυτή πραγματικά έμεινε στην ιστορία.
ΠΗΓΗ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πουτιν: Καταριψτε τα Τουρκικα αεροσκαφη....Τελος με τα Ανατολιτικα παζαρια !

Καιρος ηταν....
Πολυ τους ανεχτηκε....
Τωρα ας ψαξουν τρυπα να κρυφτουν !


Ο Πούτιν έδωσε εντολή να καταρριφθούν τουρκικά αεροσκάφη αν πετάξουν κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα όπως και να χτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι σε περίπτωση επίθεσης.

Η Ρωσία έστειλε στη Συρία 60 αεροπλάνα Sukhoi S-35 και MiG-35 που φέρουν πολύ επικίνδυνους καταστροφικούς πυραύλους στη στρατιωτική της βάση στην Hmeimim. Την ίδια στιγμή το Ιράν ανακοίνωσε ότι αν της ζητηθεί θα επιτεθεί στον αμερικανικό στρατό στην επαρχία της Hasaka μαζί με συριακό στρατό και Hezbollah. Η Ρωσία έχει επίσης επανδρώσει το συριακό έδαφος με τα συστήματα πυραύλων S 400 και SPA 600 αλλά και τα S300.

Aναλυτές συμπεραίνουν ότι αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν ότι η μάχη του Ιντλίμπ θα διεξαχθεί. Ένα σύνθετο σύστημα αεράμυνας αναπτύχθηκε στη Hmeimim . Η πιο απομακρυσμένη περιφέρεια προστατεύεται με S-400. Το δεύτερο επίπεδο αποτελείται από τα ναυτικά συστήματα Fort S-300 που είναι εγκατεστημένα στα πυραυλοκίνητα Marshal Oustinov και Variag, τα οποία αντικαθίστανται εκ περιτροπής στην περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και από τους … τύπου Buk. M2E. Στην τρίτη γραμμή βρίσκονται τα αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας S-125 Petchora-2M και, τέλος, στην τέταρτη θέση, τα ρωσικά αντιπυραυλικά όπλα Pantsir-S1 που προστατεύουν το αεροδρόμιο και τις θέσεις των S-400. Επιπλέον, ανά πάσα στιγμή, τα πληρώματα των Su-30SM και Su-35 είναι έτοιμα να ενταχθούν στην άμυνα κατά μιας αεροπορικής επιδρομής…..

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump απειλεί να καταφέρει δυνατά χτυπήματα στη Συρία αλλά και κατ΄επέκταση απειλούνται ρωσικές και ιρανικές εγκαταστάσεις. Η Ρωσία δήλωσε ότι ο Trump δεν γνωρίζει τους κανόνες του πολέμου και ότι ένας πόλεμος στην αρχή είναι εύκολος αλλά στο τέλος κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει.

Αμερικανικά μίντια επικαλούμενα την Washington, αναφέρουν ότι ο Donald Trump μελετά το ενδεχόμενο ενός βομβαρδισμού κατά ρωσικών και ιρανικών δυνάμεων στη Συρία αν ο Bachar al-Assad χρησιμοποιούσε χημικά στο Idleb.

Η αιχμή δόρατος των ΗΠΑ αμερικανικών χτυπημάτων στην περιοχή είναι οι croisière Tomahawk θαλάσσης αέρος και ότι οι σύριοι στρατιωτικοί μπορεί να μην είναι ο στόχος…

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutin ακύρωσε τα ραντεβού του στο Sotchi συσκέφθηκε με τους αρχηγούς του στρατού του και τους είπε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τη Συρία σε περίπτωση επίθεσης της Ευρώπης υπό την διεύθυνση της Γερμανίας εναντίον της ή αν οι ΗΠΑ αποτολμήσουν κάτι παρόμοιο. Ο ρωσικός στρατός σε αυτήν την περίπτωση θα καταρρίψει αμερικανικούς εναέριους στόχους και πυραύλους κρουζ. Ενώ τα Sukhoi S-35 είναι ικανά να βυθίσουν ακόμη και τ΄αμερικάνικα αεροπλανοφόρα.

Ο Πούτιν ζήτησε από το Ισραήλ να μην πλησιάζουν τ΄αεροπλάνα του πάνω πάνω από τις συριακές περιοχές ενώ τα ρωσικά MiG 35 αεροσκάφη είναι ικανά να βυθίσουν ολόκληρα αμερικανικά θωρηκτά επειδή μεταφέρουν έξι βόμβες με εκρηκτικά βάρους 2 τόνους η καθεμιά. Ο Πούτιν δεν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία κι έχει δώσει εντολή να καταρριφθούν τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, αν προσεγγίσουν τα συρο-τουρκικά σύνορα. Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του Vladimir Putin έστειλε 8 θανατηφόρα υποβρύχια στα ανοιχτά της Συρίας.
πηγη 

Αιμα και αμμος εγινε η Τουρκικη Φαλαγγα με τον κλεμμενο Συριακο χρυσο απ τα αεροπλανα του Βλαδιμηρου.....

Εκαψε Τουρκικη φαλαγγα η αεροπορια του Βλαδιμηρου, που μετεφερε κλεμμενο χρυσο απ την Συρια στην Τουρκια.....

Απέτρεψαν την μεταφορά του κλεμμενου θησαυρού.....
Ελικόπτερα τον μετέφεραν στη βάση Hmeimim για να δοθεί στις συριακές αρχές…

Ρωσικά αεροπλάνα σε μια μεγάλη τους στρατιωτική επιχείρηση ακυρώνουν την μεταφορά 22 τόνων χρυσού και 3 δις δολαρίων που τρομοκράτες είχαν υφαρπάξει κατά τη διάρκεια του 7ετή πολέμου στη Συρία. Χθες νωρίς το πρωί φορτηγά , θωρακισμένα οχήματα συνοδεία στρατιωτικών τουρκικών οχημάτων ξεκίνησαν την μεταφορά του  »θησαυρού » αυτού που ανήκει στο συριακό λαό με προορισμό την Τουρκία από το Ιντλίμπ.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν εκ των προτέρων αυτή την κολοσσιαία επιχείρηση για να βγάλουν έξω από τη Συρία το θησαυρό και άρχισαν δύο Sukhoi 35 να βομβαρδίζουν όλους τους δρόμους στην για να αποκλείσουν όλους τους δρόμους διαφυγής για τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια 8 Sukhoi 35 αναμείχθηκαν στην επιχείρηση προς ολοκλήρωσή της καθώς πολλά 4 επί 4 οχήματα επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το αρχικό κομβόι και να μετεπιβιβάσουν τα χρήματα.

Η τουρκική αεροπορία δεν αντέδρασε καθόλου ούτε παραβίασε το συριακό εναέριο χώρο κι αφού η ρωσική αεροπορία ολοκλήρωσε με χειρουργικά χτυπήματα την επιχείρηση  30 ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κι άρχισαν να μεταφέρουν το χρυσό και τα δολάρια . 13 ώρες είχε διάρκεια αυτή η  » εκκένωση » του θησαυρού από τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονταν συνεχώς. Μεταφέρθηκε όλο το πολύτιμο αυτό υλικό στη βάση . Θα μεταφερθεί χρυσός και δις δολάρια  με ρωσικά ελικόπτερα στη Δαμασκό για να παραδοθούν στην Κεντρική Τράπεζα Συρίας προς τόνωση της οικονομίας της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
πηγη 

Χανουμε τα νησια μας, τα γεμιζουν με λ@θρο, μην ξεχνατε....ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ !

Μια και δεν εχουν τα κοτσια να παρουν τα νησια μας με τον τσαμπουκα, προσπαθουν με υπουλα και καταχθονια σχεδια......


Θέλουν να μετατρέψουν την Λέσβο & τα νησιά του Α.Αιγαίου σε στρατόπεδα παράνομων μεταναστών

Μία τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρη η νήσος Λέσβος από «κέντρα φιλοξενίας» προσφύγων και παράνομων μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με την δημοσιοποίηση μιας έκθεσης 19 ΜΚΟ των οποίων ο ρόλος είναι γνωστός, σε ότι αφορά το τι κάνουν στο Α.Αιγαίο όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την εξάρθρωση του δικτύου της ERCI.

Πριν λίγες ώρες δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω των AJ+ και Al Jazeera  βίντεο το οποίο αντί να παρουσιάζει την τραγωδία των κατοίκων της Λέσβου και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου  από την αναγκαστική «φιλοξενία» δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών με κουλτούρα και τρόπο ζωής που λίγο διαφέρει από περιοχές όπου είχε επικρατήσει το ISIS στην Συρία και το Ιράκ, ζητούν την επέκταση των καταυλισμών και την υποδοχή επιπλέον αριθμού τους εκ των οποίων πολλοί θα είναι από την Γερμανία.

Φυσικά αν γίνει αυτό είναι θέμα χρόνου αν όχι να δημιουργηθεί δημογραφική πλειοψηφία σε οποιαδήποτε περίπτωση να καταστούν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα δέχεται ότι της ζητήσει η Γερμανία η οποία θέλει την Ελλάδα να γίνει «αποθήκη» ψυχών ώστε να μην έρχονται οι αλλοδαποί στο έδαφός της.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ξένοι αφήνουν να αιωρείται, η διαρροή πως ακυρωθεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων επειδή ξαφνικά δέχονται ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο.

Πριν δεν ήταν, τώρα είναι.

Και εννοείται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο ότι της πουν για το μεταναστευτικό αλλά το έπραξε και στο Σκοπιανό και σε σειρά πολλών άλλων ζωτικών για την χώρα θεμάτων.

πηγη

Βγαινει στο Αιγαιο ο Ελληνικος Στολος, αλλα του επιτρεπουν, οι κοτες που μας κυβερνουν να κανει το καθηκον του;

Οταν βγαινεις στο Αιγαιο πρεπει να κανεις το καθηκον σου....
Αν βγαινεις μονο για το θεαθηναι καλυτερα μην βγαινεις....



Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα λόγω ανακοινώσεων και τουρκικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα, με τις οποίες προαναγγέλλονται τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ίσως και  τις επόμενες εβδομάδες, για αυτόν τον λόγο το πολεμικό ναυτικό θα υλοποιήσει τουλάχιστον τρεις ασκήσεις στο Αιγαίο παραμένοντας έτσι σε συνεχή επιφυλακή .

Το τουρκικό πλοίο MTA Oruc Reis σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Dyalog ευρίσκεται σε πορεία προς την Κύπρο, αφού ολοκλήρωσε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ως γνωστό, το τουρκικό γεωτρύπανο με το όνομα  «Πορθητής» βρίσκεται εδώ και καιρό κοντά στην Αττάλεια, συνοδεία 10 τουρκικών πολεμικών πλοίων και δύο υποβρυχίων.

Και τα δύο πλοία αναμένεται να μετακινηθούν σε κυπριακά ύδατα μέχρι το τέλος του μήνα για να ξεκινήσουν τις εξερευνήσεις και τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Οι κινήσεις αυτές αξιολογούνται από τους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου  και κυβέρνησης ως «άκρως επικίνδυνες” και για αυτό αποφασίστηκαν ορισμένες «κινήσεις» στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι  ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, στην οποία θα έχουμε εκ νέου ανάπτυξη του ελληνικού στόλου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ελληνικός Στόλος θα κατοικοεδρεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αιγαίο, έτοιμος για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί .

Οι χερσαίες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ευρίσκονται και αυτές συνεχή επαγρύπνηση, ενώ αναφέρονται  πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο και στα μικρονήσια, με ενίσχυση των περιπόλων και φυλακίων.

Τα ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονται έτσι και αλλιώς σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα λόγω των τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες αυξάνονται τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά .

Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.
πηγη 

Ερχονται μεγαλα γλεντια, αν τελικα βρεθει η Ελλαδα με F16 Viper και η Τουρκια χωρις τα F35

Δεν μπορω να πω, οτι τα καταφεραν οι Πολιτικοι μας.....
Μαλλον ο Θεος, ο Θεος της Ελλαδος, εβαλε παλι το χερι του.....
Και μετα απο αυτο, θα συνεχισει την πολιτικη της κοτας η Κυβερνηση μας ;


Η αναβάθμιση F-16, την άλλη Δευτέρα, αρχίζει επίσημα το πρόγραμμα για τα 84 Viper
Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η φάση υλοποίησης του προγράμματος της αναβάθμισης 85 ελληνικών μαχητικών F-16 στην έκδοση «Block 70/72 «Viper»», όπως προέκυψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του αντιπροέδρου Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Lockheed Martin και εκπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα, Ντένη Πλέσσα. «Τη Δευτέρα γίνεται η πρώτη συνάντηση-«κλειδί» με την εταιρεία» ανάφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα ΜΜΕ των δραστηριοτήτων της εταιρίας Lockheed Martin στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, στην οποία συμμετέχει ο αμερικανικός κολοσσός «με ιδιαίτερη χαρά», όπως τονίστηκε.

Το γεγονός αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Πλέσσας, σηματοδοτεί και την έναρξη της φάσης πλήρους, πλέον, υλοποίησης του προγράμματος που αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, όπως έδειξε στην παρουσίαση του υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, με τα απάρτια (σ.σ. καθένα από τα τμήματα που αποτελούν ένα μηχάνημα) των συγκεκριμένων μαχητικών θα είναι δυνατός ο εκσυγχρονισμός αριθμού έτερων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε αεροσκάφη υψηλότερων ικανοτήτων.

«Τεράστιο μέρος της αναβάθμισης θα γίνει στην Ελλάδα» τόνισε ο κ.Πλέσσας που σημείωσε πως τα πρώτα δύο χρόνια θα αναλωθούν στο μηχανολογικό κομμάτι (σ.σ engineering) και την ανάπτυξη του πρωτοτύπου και την πιστοποίηση των συστημάτων. Η εγκατάσταση των συστημάτων στα ελληνικά μαχητικά εξήγησε δε πως θα γίνεται «στον τρίτο χρόνο του προγράμματος» ενώ από τον 4ο χρόνο «θα είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία τους ιπταμένους», σε μια εκπαίδευση που χαρακτήρισε ως «γρήγορη και σύντομη αφού οι ικανότητες των Ελλήνων Ιπταμένων είναι αξιοζήλευτες».

Ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο εκσυγχρονισμό και σε κάθε του τεχνική πτυχή και τόνισε πως ήταν «ένα πρόγραμμα που η αεροπορία ήθελε εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα άργησε» και σημείωσε πως με την ολοκλήρωση της μετατροπής των 85 μαχητικών σε Viper «θα αποκτήσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ένα εντελώς καινούργιο αεροσκάφος αφού το μόνο που κρατάμε (σ.σ από τα στοιχεία του νυν αεροσκάφους) είναι το κέλυφος».

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη που θα αποκομίσει η χώρα σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin, «η Ελλάδα και η πολεμική βιομηχανία της βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένες». Σημαντικό πάντως τμήμα της παρουσίασης αφορούσε και τις απαντήσεις στην ευρύτερη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις δυνατότητες που θα διαθέτουν τα εκσυγχρονισμένα ελληνικά μαχητικά στο πλαίσιο των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή και κύρια σε σχέση με το μαχητικό 5ης Γενιάς F-35 που έχει παραγγελθεί από την γειτονική χώρα της Τουρκίας.

Επί του θέματος, αν και εξήγησε στους δημοσιογράφους πως «είναι πολύ δύσκολο να ποσοτικοποιήσει κάποιος μια διαφορά μεταξύ δύο οπλικών συστημάτων, πόσο μάλλον μεταξύ δύο αεροσκαφών τέτοιας τεχνολογίας», ο κ. Πλέσσας τόνισε πως για τη δημιουργία της έκδοσης που θα διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «υπάρχει sharing τεχνολογίας ανάμεσα στα F-16, και τα πέμπτης γενιάς F-22 και F-35», ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για «παρεμβάσεις που θα γίνουν στα ελληνικά F-16, ώστε να μειώσουν το ίχνος τους», αν και το όποιο F-16, διευκρίνισε, «δεν είναι αεροσκάφος στελθ (stealth) όπως το F-35».

Σημείωσε όμως πως σε ό,τι αφορά ένα καίριας σημασίας σήμερα τεχνικό στοιχείο ενός μαχητικού αεροσκάφους, το ραντάρ, τα νέα ραντάρ των μαχητικών που θα παραδοθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία -συγκεκριμένα το μοντέλο ψηφιακής σάρωσης APG83- «είναι κατά 95% κοινά σε software και 75% σε hardware με εκείνα του F-35 (…) της ίδιας τεχνολογίας και από την ίδια εταιρία» και πως «τα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 θα μπορούν να πετούν και να είναι διαλειτουργικά με τα F-35».

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από την εμπορική πορεία των εν λόγω μαχητικών ο κ.Πλέσσας είπε απολογιστικά πως συνολικά από τη δημιουργία του F-16 πουλήθηκαν 4604 τεμάχια σε 27 χώρες και σε 139 εκδόσεις με 3000 να είναι operational (σ.σ επιχειρησιακά) και 400 της έκδοσης F-16V (Viper) να είναι στο πλαίσιο των παραδόσεων συνολικά, ενώ το Μπαχρέιν είναι και ο πρώτος πελάτης για νέας παραγωγής αεροσκάφη.

Μέρος των Αυστραλιανών C-130 από ελληνικά χέρια

Πέρα από την ανακατασκευή των μαχητικών, ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και εκπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλάδα, έδωσε έμφαση στην παρουσίαση της εταιρίας στην 83η ΔΕΘ και στο υποκατασκευαστικό έργο που έχει αναλάβει η ελληνική βιομηχανία γενικότερα σε όλα τα χρόνια των πωλήσεων προϊόντων αεροναυπηγικής. Στο πλαίσιο αυτό περιέγραψε ένα από διασημότερα αεροσκάφη που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρία, το γνωστό μεταγωγικό αεροσκάφος «Ήρακλής» στην τελευταία του έκδοση, την «J». Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Lockheed Martin τόνισε πως είναι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) που έχει αναλάβει σημαντικό κατασκευαστικό έργο με μεγάλα τμήματα της ατράκτου του αεροσκάφους να κατασκευάζονται στην Ελλάδα για πελάτες από όλο τον κόσμο: «το 70% των αεροσκαφών C-130J που παραδόθηκαν πρόσφατα στην Αυστραλία κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική συνεργασία της εταιρίας με την Ελλάδα μέσα από προγράμματα που έχουν υπογραφεί, ο κ. Πλέσσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εν εξελίξει πρόγραμμα εκσυχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. «Θα έχουμε το πιο σύγχρονο P-3 από τις 17 χώρες που το χρησιμοποιούν», χώρες που θα χρησιμοποιούν τέτοια αεροσκάφη μέχρι το 2025 έως και το 2040 τόνισε, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι «πρώτη φορά που ελληνικά χέρια έχουν υλοποιήσει τέτοιο πρόγραμμα» μετά την ολοκλήρωση του οποίου τα ελληνικά Orion «θα έχουν τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για όλους τους ρόλους που έχει το αεροσκάφος για άλλες 15.000 ώρες πτήσεις».

Ο «παράγοντας» F-35 και η επιβεβαίωση για το πρώτο βάπτισμα πυρός

Ο κ. Πλέσσας παρουσίασε και άλλα προγράμματα που έχει στον τομέα της αεροναυτικής ο αμερικανικός κολοσσός όπως το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-50, που διεκδικεί και αυτές τις ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να κερδίσει μεγάλο συμβόλαιο από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μαχητικό αεροσκάφος F-35, τις δυνατότητες και την εξέλιξή του. Το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος, που προορίζεται να αντικαταστήσει πολλούς τύπους στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και άρχισε να παραδίδεται εδώ και ένα διάστημα σε διεθνείς πελάτες, χαρακτήρισε ο κ. Πλέσσας ως «το μοναδικό μαχητικό 5ης γενιάς που εξάγεται στο εξωτερικό».

Ισχυρίστηκε δε πως πρόκειται «χάρη στις stealth (σ.σ απόκρυψη από ραντάρ), sensor suite (σύνολο αισθητήρων) και electronic attack (ηλεκτρονικής επίθεσης, network enabled (δικτυοκεντρική λειτουργία) ιδιότητες, χάρη στην αυτονομία, την ευελιξία και το sensor fusion (συγχώνευση της πληροφορίας των αισθητήρων), όπλων» για ένα μαχητικό αεροσκάφος «που έχει game changing ικανότητες». Ερωτηθείς για το κόστος που έχει χαρακτηριστεί ως υψηλό ο κ. Πλέσσας ισχυρίστηκε πως πλέον «ο στόχος είναι κάθε μαχητικό να κοστίζει 80 εκατομμύρια δολάρια το 2020» ενώ αποκάλυψε, κάτι για το οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν εκτιμήσεις αλλά όχι επιβεβαίωση, πως «έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε αερομαχία από γειτονική με την Ελλάδα χώρα» κάτι που πρακτικά μπορεί να σημαίνει μόνο την Ιταλία ή το Ισραήλ.
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.