Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Καταλαβαν οτι ο Ψιν@κης ειναι ικανος μονο για GAY PRIDE, και φευγουν τρεχοντας οι δημοτικοι του συμβουλοι...

Επρεπε να καει κοσμος για να καταλαβουν οτι την εξουσια την δινουμε 
στους αριστους και οχι στους............................
Τωρα παραιτουνται....
Το κακο εγινε ομως, ποιος θα πληρωσει για τις ανθρωπινες ζωες, 
που χαθηκαν απ την αδιαφορια και την ανικανοτητα τους; 




Τον καταγγέλλει για ανικανότητα και αδιαφορία - Νωρίτερα είχαν παραιτηθεί δύο αντιδήμαρχοι - Διαλύεται η διοίκησή του υπό το βάρος των ευθυνών της
Μετά την παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες των δύο Αντιδημάρχων του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρας Λαμπαρού και Βασίλη Τσουπράς, όπως έγινε γνωστό ανεξαρτητοποιείται και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Ψινάκη, Αναστασία Παππά.

Η κυρία Παππά σε δήλωση της αναφέρει πως η διοίκηση του Ηλία Ψινάκη διαλύεται υπό το βάρος των ευθυνών, ενώ μεταξύ άλλων ζητά και την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα.


Σύμφωνα με τον ιστότοπο irafina.gr, αναλυτικά η κυρία Παππά στην επιστολή της αναφέρει:

Η διοίκηση Ψινάκη διαλύεται υπό το βάρος των ευθυνών τους. Οι ώρες συνεχίζουν να είναι κρίσιμες όμως και κάποιος οφείλει να διαχειριστεί την καταστροφή.

Η πρότασή μου είναι η εξής:

1. Παραίτηση Δημάρχου.

2. Παραίτηση Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις κρίσιμες εκείνες ώρες την κατάσταση αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την Πολιτική Προστασία, γενικά.

3. Παραίτηση της Προέδρου της ΚΕΔΜΑ, για τον τρόπο που δεν συντονίζει τα όσα συμβαίνουν στην πρώην αμερικανική βάση και την απίστευτη και ανιδιοτελή προσφορά του κόσμου.

4. Παραίτηση όσων έχουν καταλάβει καίριες θέσεις ευθύνης και δη έμμισθες και με τον τρόπο άσκησης διοίκησής τους παρέδωσαν το Δήμο στο χάος.

5. Μετά την παραίτηση όλων των ανωτέρω και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, να πάρουν τη θέση τους οι επιλαχόντες, νέα πρόσωπα.

6. Μετά την εισδοχή νέων μελών, να διαχειριστούμε διαπαραταξιακά την κρίση αυτή, προκειμένου να βοηθήσουμε συντεταγμένα, οργανωμένα και με ενότητα, τους συμπολίτες και τον τόπο μας να ανακάμψουν.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται επιτέλους γνώση, ικανότητα και αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κα. Αναστασίας Παππά:

Προς:

1. κ. Ηλία Ψινάκη, Δήμαρχο Μαραθώνος, επί κεφαλής παράταξης «Πολίτες»
2. κ. Αιμίλιο Ρεΐσογλου, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνος
3. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μαραθώνος της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ»
4. κ.κ. Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Πριν τέσσερα χρόνια πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά θέλοντας να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ. Αντιμετώπισα την εκλογή μου, όχι μόνο ως τιμή, γιατί είναι μεγάλη τιμή να σε επιλέγουν οι συμπολίτες σου, αλλά κυρίως ως μία τεράστια ευθύνη που ήθελα όμως να επωμιστώ. Πίστευα ότι θα μπορούσα να εργαστώ για λογαριασμό όλων μας και να βοηθήσω στο να πάει ο Δήμος μας ένα βήμα πιο πέρα.

Παρά τις ηχηρές διαφωνίες μου με τον τρόπο που διοικούσε ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, παρά τα σκάνδαλα τα οποία είχα πάντοτε το θάρρος να καταγγέλλω, παρά το γεγονός ότι όσοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης μετέβαλαν την παράταξη από έναν πολιτικό φορέα διοίκησης σε ένα λούνα παρκ ανταλλαγής τίτλων, συνέχισα σε αυτό που θεωρούσα αξιοπρεπή στάση ευθύνης. Συνέχισα να δουλεύω πιστεύοντας ότι με άκοπη προσπάθεια κάτι θα μπορούσα να προσφέρω προς όφελος των συνδημοτών μου. Η ανικανότητα όμως αυτών που εκβιάζοντας, γλείφοντας και δημιουργώντας ίντριγκες και εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας του Δημάρχου κατέλαβαν καίριες θέσεις ευθύνης, νίκησε.

Απογυμνώθηκαν πλήρως με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον τόπο μας. Όπως είχε προβλέψει για άλλη εθνική μας τραγωδία ο ποιητής που δυστυχώς είναι πάλι επίκαιρος. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι η θέση μου ως Δημοτικής Συμβούλου με κάνει διαφορετική από οποιονδήποτε, αντίθετα με πολλούς «συναδέλφους» που αισθάνθηκαν ξαφνικά «Πλανητάρχες». Η φράση που άκουσα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο «Αυτός είναι πόλεμος, και είμαστε εμείς (οι πολίτες) και εσείς (η δημοτική αρχή)» με τσάκισε! Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα θεωρούμουν εχθρός για συμπολίτες, φίλους, δικούς μου ανθρώπους, λόγω ανικανότητας άλλων.

Ούτε στο χειρότερό μου εφιάλτη δε φανταζόμουν ότι τα πράγματα θα έφταναν σε τούτη την τραγική κατάληξη. Είχα και έχω βαθιά συναίσθηση ότι η πολιτική και η διοίκηση δεν είναι να κορδώνεσαι ότι κατέχεις ένα τίτλο και να παίρνεις το μισθό. Η διοίκηση είναι δουλειά. Δύσκολη δουλειά. Είναι άνθρωποι που σου εμπιστεύονται τη ζωή τους και την ευημερία τους.

Αυτή η εμπιστοσύνη προδόθηκε άγρια από το δήμαρχο και τους ανθρώπους που επέλεξε να τοποθετήσει στις καίριες θέσεις διοίκησης, ακριβώς γιατί δεν κατάλαβαν ότι διοίκηση δε σημαίνει δηλώσεις σε κανάλια και φωτογραφίες στα social media, αλλά σοβαρός σχεδιασμός εκ των προτέρων, τόσο για ομαλές συνθήκες, όσο και για ακραίες. Δεν έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Είμαι οργισμένη. Αδυνατώ να δεχθώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με πρώτον το δήμαρχο και τους αυλοκόλακές του θα συνεχίσουν να διοικούν την πόλη μου και ότι θα διαχειριστούν μία τέτοια κρίση τη στιγμή που απέτυχαν παταγωδώς να την εμποδίσουν ή να την απομειώσουν. Πάντα ήμουν το «μαύρο πρόβατο» της παράταξης, γιατί έβλεπα, έκρινα, μιλούσα. Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «παράταξη» βέβαια για μία παρέα που συναλλάζει τίτλους σαν τα πουκάμισα μην γνωρίζοντας τι να τους κάνει και μη γνωρίζοντας πώς να τους διαχειριστεί. Ο κατάλληλος όρος είναι τσίρκο. Δεν μπορώ στιγμή πλέον να θεωρούμαι έστω και τυπικά μέλος αυτού του τσίρκου λοιπόν, που έχει την ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε όλοι. Η ζωή μας, ο τόπος μας άλλαξε και όχι με τον τρόπο που υποσχεθήκαμε όταν αναλάβαμε καθήκοντα, με ευθύνη του δημάρχου και των συνεργατών του.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες τόσο για αυτό που συνέβη όσο και για αυτό που συμβαίνει τώρα. Έχει ευθύνη ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας για όσα τραγικά συνέβησαν τη Δευτέρα. Είναι υπόλογος στις οικογένειες που θρηνούν απώλειες. Έχει ευθύνη η πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ για το χάος που έχει δημιουργηθεί εκεί. Η απάντησή της, να αναθέσει το «συντονισμό» σε «ειδικό» η οποία βαρύνεται ήδη με έναν αποτυχημένο και πολυέξοδο ημιμαραθώνιο. Κι έχει την κύρια ευθύνη ο δήμαρχος για όλα! Προσωπικά, έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλους συναδέλφους – έγκριτους νομικούς, να αποδοθούν και οι νομικές ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Ευτυχώς, νέοι άνθρωποι της περιοχής μας και όχι μόνο δραστηριοποιήθηκαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες πέρα και έξω από το Δήμο και τον κρατικό μηχανισμό που δε λειτούργησε. Συνεννοήθηκαν, συντόνισαν τη δράση τους – στο βαθμό του εφικτού χωρίς κεντρικό σχέδιο – αυτοοργανώθηκαν και έχουν υποκαταστήσει τον ανύπαρκτο δήμο ακόμα και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του όπως η εκκαθάριση των καμένων περιοχών. Οι συμπολίτες μας κάνουν ότι μπορούν, οργανώνονται και δουλεύουν. Και οι πρωτοβουλίες τους φτάνουν μέχρι το σημείο που πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο για οτιδήποτε. Κι εκεί πέφτουν πάνω σε τοίχο. Οι άνθρωποι που «διοικούν» δε μπορούν να πάρουν την παραμικρή απόφαση, δε μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε δράση, αποτελούν μόνο εμπόδιο στη δράση. Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις που μου δίνουν οι εθελοντές, κουνώντας το κεφάλι, κάθε φορά που εμφανίζεται η ανάγκη να επικοινωνήσουν για κάποιο ζήτημα με κάποιον «υπεύθυνο» του δήμου.

Αλλά είναι και χαρακτηριστικά τα φοβισμένα πρόσωπα αυτών των ίδιων «δημοτικών αρχόντων» – αυλοκολάκων του Ψινάκη στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τρομαγμένα βλέμματα υπό το βάρος της ευθυνοφοβίας τους και την οργή του κόσμου.

Είναι αυτονόητο ότι δε μπορώ πια να είμαι μέρος αυτού του τσίρκου. Γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτούς που δε μπορούν να επωμιστούν ούτε τις ευθύνες τους και τους εθελοντές που πραγματικά προσφέρουν ανιδιοτελώς και κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Νομίζω η επιλογή είναι αυτονόητη, όπως ήταν πάντα για μένα.

Είμαι με αυτούς που παλεύουν, που προσπαθούν να «σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται», με αυτούς που γεννούν την ελπίδα μέσα από τις στάχτες. Είμαι με αυτούς που μετουσιώνουν τον πόνο και την αγωνία σε αγάπη και φροντίδα.

Είμαι με αυτούς που όλες αυτές τις μέρες μοιραστήκαμε πόνους, κόπους, αγωνίες, που μπορεί πριν να ήμασταν απλώς φίλοι, γνωστοί αλλά τώρα πια μας ενώνει κάτι πολύ βαθύτερο, κάτι που μόνο άνθρωποι που έχουν περάσει μέσα από τις ίδιες δοκιμασίες καταλαβαίνουν. Και είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε μαζί και αύριο, όπου χρειαστεί.

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω και τυπικά πλέον την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» του Ηλία Ψινάκη. Παραμένω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο μου και φυσικά να βρίσκομαι και να βοηθάω τούτες τις δύσκολες ώρες όπου χρειαστώ, στους Σταθμούς που έχουν δημιουργηθεί, στους δρόμους, οπουδήποτε οι συμπολίτες μου έχουν ανάγκη. Εκεί που είναι ο φυσικός μου χώρος, εκεί που είναι οι δικοί μου άνθρωποι, εκεί που μπορώ να ζω, να προσφέρω, να αναπνέω. Εκεί που ανήκω. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.

Μάτι – Νέος Βουτζάς, 28/07/2018

Αναστασία Γ. Παππά

Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Μαραθώνος
https://www.protothema.gr

Σερβοι: Ελληνες σας αγαπαμε, ειμαστε ευγνωμονες, δεν ξεχασαμε τι κανατε για μας, θελουμε να βοηθησουμε !

Τοτε....
Στους πολεμους στην Βσονια, που ημουν εκει ελεγαν....
Στον ουρανο εχουμε τον Θεο και στην γη τους Ελληνες ! ! !






H Senka Milsh γράφει για τη Σερβία που στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων τις δύσκολες αυτές στιγμές που θρηνούν δεκάδες θύματα από τις πυρκαγιές. «Οι Έλληνες μάς βοήθησαν αμέτρητες φορές», υπενθυμίζει.

Οι σερβικές αρχές όχι μόνο εξέφρασαν τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην Ελλάδα για την τραγωδία, αλλά και έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα που θρηνεί δεκάδες θύματα από τις πυρκαγιές. Αυτή είναι μια συνηθισμένη διπλωματική κίνηση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γείτονα χώρα. Ναι, στομυαλό των Σέρβων οι Έλληνες παραμένουν γείτονες, παρότι η Γιουγκοσλαβία κατέρρευσε και οι χώρες δεν έχουν πια κοινά σύνορα.

Οι Έλληνες μάς βοήθησαν αμέτρητες φορές. Οι Έλληνες δέχτηκαν τραυματίες, πεινασμένους ανθρώπους που μόλις που μπορούσαν να κρατηθούν όρθιοι μετά την «αλβανική φρίκη» (κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα σερβικά στρατεύματα υποχώρησαν μέσω της Αλβανίας, της οποίας ο πληθυσμός ήταν εξαιρετικά εχθρικός απέναντι στους Σέρβους). Οι σέρβοι στρατιώτες που ήταν στην Κέρκυρα έλαβαν φροντίδα και φαγητό. Οι Έλληνες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να κάνουν τους εξαντλημένους Σέρβους να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας μέχρι και σήμερα φυλάσσουν τα λείψανα των πεσόντων στρατιωτών σαν κάτι πολύτιμο.

Οι Έλληνες βοήθησαν επίσης τους Σέρβους τη δεκαετία του ’90, κατά τη διάρκεια των πολέμων στην Κροατία και τη Βοσνία, οι οποίοι ξεκίνησαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Συγκέντρωσαν< χρήματα και φαγητό και φιλοξένησαν παιδιά από περιοχές που κινδύνευαν. Το 1999, ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Μαρίνος Ριτσούδης αρνήθηκε να συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ενάντια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, δεν ήθελε να εμπλακεί σε εγκλήματα παρά τις πιθανές συνέπειες στην καριέρα του και στο βιογραφικό του.

Πολλοί Σέρβοι αισθάνονται την ανάγκη να συμμετέχουν και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στους Έλληνες. Το Facebook έχει πλημμυρίσει με ελληνικές σημαίες και το hashtag #PrayForGreece.

Ο Goran Opacic έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook στον Μαρίνο Ριτσούδη στο οποίο ανέφερε ότι μπορεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε όποια ελληνική οικογένεια έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και ο δεύτερος με τη σειρά του κοινοποίησε αυτό το μήνυμα στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας μια «χιονοστιβάδα» από προσφορές για βοήθεια.
https://www.triklopodia.gr

Δυστυχώς...Ο μικρός Δημήτρης βρίσκεται στον Παράδεισο μαζι με τις μικρες Σοφια και Βασιλική....

 Άλλο ένα δικό μας παιδί πήγε να παίξει στον Παράδεισο μαζί με τα μικρά κορίτσια....  

Φωτιά Αττική: Τραγικός ήταν ο επίλογος και στην υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου. Δυστυχώς, λίγες μόλις ώρες μετά τη ταυτοποίηση των σορών των δίδυμων κοριτσιών, το μεσημέρι του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε και η σορός του 13χρονου.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, το μελαχρινό αγοράκι, ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπολους, που οι δικοί του αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, δεν είναι στη ζωή. «Χάθηκε» κι αυτό μέσα στις φλόγες και είναι πια παρέα μαζί με τη Σοφία και τη Βασιλική στον Παράδεισο, από όπου δίνουν δύναμη στους συγγενείς τους να συνεχίζουν να ζουν και να τους θυμούνται.

Ο πατέρας του τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση του γιου του, καθώς όπως υποστήριζε, τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες που έδειχναν ένα αγοράκι να βρίσκεται στην παραλία και να περιμένει βοήθεια. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Ο άτυχος 13χρονος είναι ανάμεσα στα 88 θύματα της φονικής φωτιάς.


Με ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού που είχε εκδώσει Amber Alert για την εξαφάνισή του, αναφέρει:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των κοριτσιών και θα βρίσκεται κοντά τους σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούν».

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι, το απόγευμα της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική



newsbomb.gr

Επιτελους.... Αναλαμβανει ο Στρατος, αναγνωριζει την ανικανοτητα της η Κυβερνηση !

Αν αυτο ισχυε απ την αρχη, σημερα δεν θα θρηνουσαμε τοσα θυματα....
Υπο την πιεση των γεγονοτων οι πολιτικοι του αναθετουν την ευθυνη απο δω και περα....
Τον Θεον και τον Στρατιωτικον, το ιδιο ανταμοιβουνε, ευθυς ως παρελθει ο κινδυνος αμεσως λησμονουν ! Κολοκοτρωνης
Να το θυμαστε αυτο φιλοι μου, αν κατι παει στραβα,  την κεφαλη τους επι πινακι θα ζητησουν οι αχρηστοι πολιτικοι !






Ο Στρατός αναλαμβάνει δράση: Μικτές περιπολίες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού για όλο το καλοκαίρι σε…όλη τη χώρα!

Αργά και μεθοδικά, η Κυβέρνηση «ανακοινώνει» ουσιαστικά την ανικανότητα της και υπό τον φόβο επανάληψης της τραγωδίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μοιράζει εκτεταμένες αρμοδιότητες στον Στρατό ο οποίος πλέον θα περιπολεί σε αρκετές περιοχές αν όχι σε όλη την …χώρα!

Επιπλέον ο Α.Τσίπρας με την κίνηση αυτή ενισχύει το κυβερνητικό σενάριο περί εμπρησμών δείχνοντας πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «επίθεσης» ενώ θέλει να βάλει και άλλους στο κάδρο των ευθυνών στην περίπτωση επανάληψης του τραγικού φαινομένου των πυρκαγιών.

Ετσι μετά το κέτερινγκ σε πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, ο Στρατός θα περιπολεί και θα κατασκευάσει και αντιπλημμυρικά έργα. Στρατός για όλες τις δουλειές όταν το υπόλοιπο κράτος είναι ανύπαρκτο.

Πέντε δράσεις αποφασίστηκαν στο υπουργικό σύμβουλο, μετά απο τρεις ώρες συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη λίγο μετα την παραδοχή του πρωθυπουργού οτι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη χωρίς όμως να παραιτηθεί.

Οι υπουργοί εξήλθαν χωρίς δηλώσεις, πλην του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Ο πρωθυπουργός ήταν γενναίος, σαφής και αποτελεσματικός όπως πάντα. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα».

Μεταξύ των μέτρων είναι η συμβολή του στρατού, όπου για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στρατιωτικό πόρταλ αποφασίστηκε :

-Με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Γιώργου Σταθάκη

– Θα κατατεθεί εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων στο Μάτι, δηλαδή καταγραφή των προβληματικών περιοχών ούτως ώστε να είναι συγκεκριμένο το πού θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

-Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός στη λειτουργία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Οργανωτική δομή και σχέδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων

-Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

-Τάχιστη υλοποίηση των μέτρων που έχουν προαναγγελθεί για τη στήριξη των πυροπαθών. Συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία.

-Θα εκπονηθεί σχέδιο για την ενίσχυση του λογαριασμού για τη στήριξη των θυμάτων.

Επίσης, αποφασίστηκε «η τάχιστη υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ώστε να ωφεληθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να απαιτούνται δεκάδες δικαιολογητικά για τους δικαιούχους».

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει σαφές σχέδιο αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό που σύστησε η κυβέρνηση στην ΤτΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην εκπόνηση σχεδίου, ώστε μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν και στις οικιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή.

«Τίποτα δεν θα χτιστεί όπως ήταν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σύγκρουση» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα προστασίας από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε Ραφήνα-Μαραθώνα
Έργα αντιπλημμυρικής προστασία στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνα ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τα έργα ανέλαβε η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιούνται στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας και στο ρέμα που συνιστά όριο μεταξύ των δύο δήμων.

Οι εργασίες που γίνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνουν τη διευθέτηση, τον καθαρισμό και την κοπή δένδρων και θάμνων, με σκοπό την απρόσκοπτη διοχέτευση των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα.

Τα έργα εκτελούνται κατόπιν αιτήματος των εν λόγω δήμων και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής.
http://www.makeleio.gr





Ελεος... Με Ανθυποβρυχιακό Αμερικανικό αεροσκάφος, η κυβερνηση των γελοίων του Τσιπρ@, ψάχνει στα βουνά να βρει εμπρηστές !!!!!!

Γελάνε και τσιμέντα μαζί τους, νομίζουν ότι οι εμπρηστές κινούνται με υποβρύχια στα βουνά !!!!!!!!!
 Ανθυποβρυχιακό (!) αεροσκάφος P-8 Poseidon έστειλαν στα Γεράνεια Ορη οι Αμερικανοί, την Τρίτη 24/07 κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας  για «να καταγράψει κάθε ύποπτη κίνηση», υποθέτουμε των εμπρηστών!

Ετσι η «αμερικανική εναέρια αποστολή καταγραφής των εμπρηστών» που εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος «με UAV» εξελίχθηκε σε... ανθυποβρυχιακή αποστολή «του βουνού».

Αρχικά όπως είπε ο Δ.Τζανακόπουλος (στο 6'.38'' του βίντεο) κανόνισε να έρθει «ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» για να ανιχνεύσει τις «ύποπτες κινήσεις».

Εν τέλει το UAV δεν πέταξε ή τουλάχιστον δεν πέταξε μόνο του: Εφεραν... ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος για να βρει τους εμπρηστές!

Και μάλιστα όχι όποιο-κι-όποιο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος, αλλά ίσως το κορυφαίο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος του κόσμου το P-8 Poseidon, όπως ενημέρωσε την Τρίτη το μεσημέρι, άνθρωπο του pronews.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, αντιπλοίαρχος Β.Μπελετσιώτης λέγοντας «Στείλανε Papa-8 αλλά έχει προσγειωθεί ήδη» (ο κωδικός του P-8 Poseidon).

Σε ερώτηση αν επιχείρησαν και UAV MQ-Reaper η απάντηση του εκπροσώπου ήταν «Τι να πω, αυτά τα μπερδεύω αυτά» κι είχε δίκιο ο άνθρωπος: Τι να καταλάβει; Οτι έστελναν ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη στα Γεράνεια για να ανακαλύψουν τους «εμπρηστές»;

Εκτός και αν υπήρχαν πληροφορίες ότι οι εμπρηστές... κινούνται με υποβρύχια!

Οπως πληροφορηθήκαμε το ανθυποβρυχιακό P-8 Poseidon, το κορυφαίο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ και πιθανότατα του κόσμου, ήρθε από τη Σικελία για να κυνηγήσει εμπρηστές στα Γεράνεια.

Πέταξε για περισσότερο από μια ώρα πριν αποσυρθεί στη βάση της Σούδας.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία  ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Ναυτικού, κυνηγός ρωσικών ή κινεζικών υποβρυχίων, να χρησιμοποιείται για κυνηγήσει εμπρηστές. Φανταζόμαστε τα ειρωνικά σχόλια των Αμερικανών, όταν τους ζητήθηκε να στείλουν ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος στο... βουνό!

Και δείχνει την «τρικυμία εν κρανίω» που επικράτησε στο μυαλό των κυβερνητικών σχεδιασμών την ώρα της κρίσης...






pronews.gr

Αλλος ενας Αριστεροστροφος Φ@σιστας δηλωνει: Εγώ δεν θα παραιτούμουν ! Ζουρ@ρις λεγεται.......

Και οχι μονο αποποιουνται τις ευθυνες, αλλα βγανουν ο ενας μετα τον αλλο , οι απλυτοι και προκαλουν.....
Ο Αριστεροστροφος Φασισμος, η πρωτη φορα Αριστερα, δηλωνουν δια στοματος Ζουραρι οτι εχουν το αλαθητο...........





"Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις.
Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό Χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα "αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις" ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων. "Δεν γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δε μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση και θα κριθεί στις εκλογές", κατέληξε.
www.capital.gr

Μην χαιρεστε Προδοτες, οτι με την φωτια, ξεχασαμε την Μακεδονια ! ! !

Θρηνουμε για τον χαμο των συνανθρωπων μας, που χαθηκαν στις πυρκαγιες 
απ την αδιαφορια των εγκαθετων, που μας κυβερνουν.....
Στηριζουμε ολους τους πληγεντες απ τις φωτιες....
Αλλα δεν ξεχναμε την Μακεδονια μας, που προσπαθειτε να ξεπουλησετε....
ΟΧΙ ! 
Να ειστε σιγουροι οτι δεν ξεχασαμε.....
Συντομα θα μας δειτε παλι στους δρομους και οταν χρειαστει, γυρω απ την Βουλη ! ! !

ΣΗΜΕΡΑ: Κίνδυνος για Φωτιά στα παρακατω μερη...

Μακαρι να μην συμβει αλλο κακο...
 

Σήμερα, Σάββατο 28 Ιουλίου, υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.


Ο κίνδυνος, όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται να υπάρχει περισσότερο σε περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.







makeleio.gr

Μετα την φωτια, η Κυβερνηση, ολοκληρωνει την καταστροφη γκρεμιζοντας <ακαταλληλα> σπιτια....

Γκρεμιζουν τα <ακαταλληλα> σπιτια.....
Μηπως γκρεμιζουν αυτα που τους ενοχλουν;
Θα φανει οταν δουμε τι θα γινει σ αυτη την περιοχη....






Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την τραγωδία στο Μάτι και γενικότερα στην Ανατολική Αττική που ξεκίνησε η φωτιά και ξεκινούν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς.

Συνολικά θα γκρεμιστούν 662 σπίτια

Αλλα 181 σπίτια θα γκρεμιστούν σε Κινέτα και Κάλαμο

Τίποτα δεν θα ξανακτιστεί στην θέση τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα εκπονηθεί εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των «στρεβλώσεων »στην οικιστική δόμηση, προειδοποιώντας ότι έρχονται γκρεμίσματα αυθαιρέτων.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δεφούρου.

Το αίτημα θα γίνει άμεσα δεκτό και αυτά που η κυβέρνηση θα κρίνει ως αυθαίρετα θα ξεκινήσουν να κατεδαφίζονται άμεσα.
http://www.pronews.gr

Καηκαν Ελληνες, πανηγυριζουν Αλβ@νοι-Σκοπι@νοι. Οι Β@ρβαροι παραμενουν Βαρβ@ροι εστω κι αν τους ταισαμε....

Βαρβαρος παραμενει Βαρβαρος...
Δεν μπορει να αλλαξει....
Οι Αρχαιοι Ελληνες οταν εγραφαν ΠΑΣ ΜΗΝ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ, ειχαν απολυτο δικιο!




Άφθονο δηλητήριο για… «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» στην καταστροφική φωτιά της Αττικής από Αλβανούς και Σκοπιανούς.
Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική αποτέλεσαν αιτία για περίεργα δημοσιεύματα από τους Βαλκάνιους γείτονές μας σε σημείο που πολλοί εξ αυτών να χαίρονται με την καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας.
Αλβανική ιστοσελίδα, η οποία συχνά-πυκνά δημοσιεύει ιστορίες που αναφέρονται στα μέσα του 20ου αιώνα, σχετικά με τους Αλβανοτσάμηδες, κατηγορώντας, ως συνήθως, την Ελλάδα φιλοξενεί ένα δηλητηριώδες άρθρο, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, όπου ο συντάκτης του θεωρεί ότι είναι κατάρα για την Αλβανία να γειτνιάζει με την Ελλάδα…
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο: «Λυπάμαι για κάθε χαμένη ζωή στην Ελλάδα. Ο θάνατος είναι τρομερός και η θλίψη ίδια παντού. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη πρέπει να παραμείνει πάνω από τις εθνικές, φυλετικές ή ιδεολογικές διαφορές μας. Αλλά ακόμη και να πούμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, επειδή είναι γείτονές μας, είναι ανόητο.Για εμάς δεν ήταν καλοί γείτονες. Μας έχουν πάρει εδάφη, μας σκότωσαν, μας έδιωξαν, μας εκδιώξανε από τα σπίτια μας και ακόμη δεν δέχονται τα εγκλήματά τους. Φυσικά, μπορώ να διακρίνω τον απλό Έλληνα από την σοβινιστική πολιτική της χώρας του και δεν κατηγορώ όλους τους Έλληνες για αυτό. Για αυτό λέω, λέω ότι η αλληλεγγύη και η συμπάθεια που απευθύνονται από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν πρέπει να συγχέεται με τις συλλογικές αντιλήψεις των εθνο-πολιτικών μονάδων ως γειτόνων. Το ότι ιστορικά γειτονεύουμε με τους Έλληνες είναι μια κατάρα για εμάς.»
Την ίδια ώρα τα social media των Σκοπίων κατακλύζονται από αναρτήσεις ανθελλήνων οι οποίοι γράφουν «καλά α πάθουν οι Έλληνες», ανταγωνιζόμενοι και αυτοί τους Αλβανούς στο ποιος θα ρίξει περισσότερο δηλητήριο.
Μάλιστα η έκταση των ανθελληνικών σχολίων ήταν τέτοιο που προκάλεσε την επέμβαση της της Εισαγγελίας των Σκοπίων (μάλλον για τα μάτια του κόσμου) η οποία διέταξε έρευνα για ανθελληνικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, με αφορμή την τραγωδία στην Αττική.
Όπως αναφέρει το PlusInfo.mk : «Ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα κατά των Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα, εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Επίσης, θα εντοπισθούν εκείνοι που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα και σχόλια που ωθούν τη διάδοση της ρητορικής μίσους».
Αυτοί είναι οι γείτονες μας. Να τους… χαιρόμαστε
www.nikosxeiladakis.gr

Δυστυχώς...Τα δίδυμα αγγελούδια βρεθήκαν νεκρά στην αγκαλιά του πάππου και της γιαγιάς....

Η Θανατική λίστα δεν έχει τέλος.....
Τα αγγελούδια βρήκαν τραγικό θάνατο....
Δεν υπάρχουν λογία....Μονό θλίψη και ενα γιατί .....    
Τραγικό τέλος στο θρίλερ με τα 9χρονα αγγελούδια

Νεκρά είναι τελικά τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνταν μετά την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, αναγνωρίστηκαν και οι σοροί του παππού και της γιαγιάς τους.

Τα δύο κοριτσάκια μάλιστα ήταν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους που δεν τα άφησαν από κοντά τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαρισμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Φίλος της οικογένειας ανέβασε επίσης στο Facebook την τραγική είδηση:

«Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθήκαν αγκαλιά.Ουτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει»…

Το πρωί της Παρασκευής (27/07) οι γονείς τους βρέθηκαν στο νεκροτομείο της Αθήνας για να παραδώσουν στους ιατροδικαστές προσωπικά αντικείμενα της Σοφίας και της Βασιλικής, όπως κουκλάκια και ρούχα των δύο παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου είχε εκδοθεί Αmbert Alert.


Το θρίλερ της αναζήτησης

Από τις 6:20 το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) που τα δύο κορίτσια σταμάτησαν να δίνουν σημεία ζωής, ο πατέρας Γιάννης Φιλιππόπουλος ξεκίνησε έναν αγωνιώδη αγώνα δρόμου για να τα εντοπίσει και να βεβαιωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.


Ο απεγνωσμένος πατέρας αρχικά έψαξε σε νοσοκομεία, Πυροσβεστική και Αστυνομία. Πήγε ακόμα και στο νεκροτομείο, στο Γουδί, όπου έδωσε δείγμα DNA, όμως παντού έπαιρνε την απάντηση ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος των δίδυμων κοριτσιών. Ωστόσο σε κάποια πλάνα του Alpha από το λιμάνι της Ραφήνας - όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοιάρια και πλωτά σκάφη του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι - τόσο εκείνος όσο και η γυναίκα του υποστήριξαν πως αναγνώρισαν τις κόρες τους μέσα σε ένα γρι - γρι. Μάλιστα, δίπλα τους στέκονταν ένας άνδρας, χωρίς μπλούζα, και μία γυναίκα που ήταν μαζί με άλλα δύο κοριτσάκια, τα οποία κάθονταν μαζί με τις 9χρονες. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον καπετάνιο του σκάφους και τον επικεφαλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απευθύνουν έκκληση στον άνδρα με το μούσι, που εικονίζεται στο βίντεο, να εμφανιστεί στις Αρχές.


Το πρωί της Τετάρτης (25/7) ο άνθρωπος που έδειχναν τα πλάνα εντοπίστηκε και εξετάστηκε από την Αστυνομία, όμως με όσα είπε περιέπλεξε κι άλλο το μυστήριο. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, τα παιδιά δίπλα στα οποία στεκόταν την ώρα της διάσωσης είναι δικά του και τα άλλα δύο παιδιά είναι της κουμπάρας του. Μάλιστα, προσκόμισε και τα απαραίτητα έγγραφα.


Η αναζήτηση των δύο διδύμων τελείωσε με τον πλέον τραγικό τρόπο αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν και οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν μαζί με τους παππούδες τους που επίσης αγνοούνταν.




newsbomb.gr


Εσβηνε φωτιες, εσωζε ανθρωπους ο πυροσβεστης, αλλα δεν μπορεσε να σωσει το παιδι του....

Τι μπορει να πει καποιος, σ αυτον τον ανθρωπο τωρα;
Τ ακουτε εσεις που κολησατε στην καρεκλα ;


Ολοένα και περισσότερες είναι οι ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία με πρωταγωνιστή έναν πυροσβέστη-ήρωα που έχασε το 6 μηνών παιδί του, την ώρα που ο ίδιος είχε ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, σοκάρει!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος στον ΑΝΤ1, το μόλις 6 μηνών βρέφος, το μικρότερο θύμα της τραγωδίας, ήταν το παιδί ενός εκ των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο το μοιραίο βράδυ!

Την ίδια ώρα, ο πάτερ Δωρόθεος, μίλησε στο STAR και αποκάλυψε ένα περιστατικό που πραγματικά ραγίζει καρδιές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, χθες το πρωί τον επισκέφθηκε ένας συντετριμμένος πατέρας.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ακυρώσει τη βάπτιση του γιου του που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου. Το έξι μηνών αγοράκι πέθανε στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι τη Δευτέρα. Όπως είπε ο ιερέας, στη συνέχεια ο τραγικός πατέρας άναψε ένα κερί στη χάρη της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζε χθες και προσευχήθηκε για τη σύζυγό του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
https://eretikos.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Καιγονται ζωντανοι ανθρωποι, δεν νοιαζονται να τους σωσουν, αλλα σπευδουν να δωσουν αυξησεις στα κομματοσκυλα τους, τωρα που κανεις δεν το προσεχει....

Αυτοι μας κυβερνουν κυριοι....
Καιρος να ξυπνησουμε γιατι θα δουμε πολλα και χειροτερα ακομη...




Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης για τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε ανθρώπινες ζωές και μια ολόκληρη περιοχή της Αττικής είχε εξαφανιστεί από το χάρτη.

Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός φρόντισε να συμμετέχει συνειδητά στο εθνικό πένθος, όχι τόσο γιατί το κήρυξε ένας πανταχόθεν έκθετος Πρωθυπουργός, όσο στην ουσία του γιατί ο πόνος είναι βαθύς, νωπός κι ανείπωτος. Παραστάσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, σωστά.

Εμείς στη Δημοκρατική Ευθύνη φροντίσαμε, γιατί έτσι το νιώσαμε σωστό, να απέχουμε από κάθε διαφήμιση και προώθηση αρθρογραφίας, συνεντεύξεων ή άλλων δραστηριοτήτων μας.

Κι όμως, κάποιοι στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό δεν μπορούσαν να περιμένουν. Ούτε για «ξεκάρφωμα», που λένε.

Φρόντισαν να καταθέσουν τροπολογία που δίνει αυξήσεις της τάξης του 60% στους μισθούς των κομματικά διορισμένων διοικητών ΔΕΚΟ. Δεν κρατιούνται ούτε λεπτό.

Πέρα από την χυδαία πρόκληση αυτής της απόφασης έναντι ενός λαού που υφίσταται σειρά από περικοπές. Πόσος ακόμα κυνισμός; Πόση αναισθησία; Πόση έλλειψη αξιοπρέπειας και επαφής με την κοινωνία και την πραγματικότητα; Το ότι την απέσυραν «για να την επαναφέρουν με καλύτερη διατύπωση» δεν λέει πλέον τίποτα. Ή μάλλον λέει τα πάντα. Θα βρουν άλλη μία στιγμή στην οποία τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι αλλού στραμμένα (ελπίζουμε όχι πάλι για κακό αυτή τη φορά) και θα την ξανακαταθέσουν. Με καλύτερη ίσως διατύπωση. Αλλά με την ίδια ουσία. Αυξήσεις έως 60% στον κομματικό τους στρατό. Είναι ήδη έκθετοι.

Οι νοσηροί εγκέφαλοι αυτής της νέας πολιτικής αγυρτείας πέτυχαν νέα ρεκόρ ηθικής καταβαράθρωσης και πολιτικής ξεφτίλας.

Έλεος πια! Αυτός ο λαός, που για άλλη μια φορά έδειξε στα δύσκολα την ανθρωπιά και το φιλότιμό του, δεν αξίζει τέτοια χυδαία και προκλητική συμπεριφορά από τους κυβερνώντες του .

Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός φρόντισε να συμμετέχει συνειδητά στο εθνικό πένθος, όχι τόσο γιατί το κήρυξε ένας πανταχόθεν έκθετος Πρωθυπουργός, όσο στην ουσία του γιατί ο πόνος είναι βαθύς, νωπός κι ανείπωτος. Παραστάσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, σωστά.

Εμείς στη Δημοκρατική Ευθύνη φροντίσαμε, γιατί έτσι το νιώσαμε σωστό, να απέχουμε από κάθε διαφήμιση και προώθηση αρθρογραφίας, συνεντεύξεων ή άλλων δραστηριοτήτων μας.

Κι όμως, κάποιοι στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό δεν μπορούσαν να περιμένουν. Ούτε για «ξεκάρφωμα», που λένε.

Φρόντισαν να καταθέσουν τροπολογία που δίνει αυξήσεις της τάξης του 60% στους μισθούς των κομματικά διορισμένων διοικητών ΔΕΚΟ. Δεν κρατιούνται ούτε λεπτό.

Πέρα από την χυδαία πρόκληση αυτής της απόφασης έναντι ενός λαού που υφίσταται σειρά από περικοπές. Πόσος ακόμα κυνισμός; Πόση αναισθησία; Πόση έλλειψη αξιοπρέπειας και επαφής με την κοινωνία και την πραγματικότητα; Το ότι την απέσυραν «για να την επαναφέρουν με καλύτερη διατύπωση» δεν λέει πλέον τίποτα. Ή μάλλον λέει τα πάντα. Θα βρουν άλλη μία στιγμή στην οποία τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι αλλού στραμμένα (ελπίζουμε όχι πάλι για κακό αυτή τη φορά) και θα την ξανακαταθέσουν. Με καλύτερη ίσως διατύπωση. Αλλά με την ίδια ουσία. Αυξήσεις έως 60% στον κομματικό τους στρατό. Είναι ήδη έκθετοι.

Οι νοσηροί εγκέφαλοι αυτής της νέας πολιτικής αγυρτείας πέτυχαν νέα ρεκόρ ηθικής καταβαράθρωσης και πολιτικής ξεφτίλας.

Έλεος πια! Αυτός ο λαός, που για άλλη μια φορά έδειξε στα δύσκολα την ανθρωπιά και το φιλότιμό του, δεν αξίζει τέτοια χυδαία και προκλητική συμπεριφορά από τους κυβερνώντες του .

21 Jul, 2018
Την τροπολογία υπογράφουν:  Παναγιώτης Σκουρλέτης – Υπουργός Εσωτερικών

                                                     Γιάννης Δραγασάκης – Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

                                                     Κώστας Γαβρόγλου – Υπουργός Παιδείας

                                                     Έφη Αχτσιόγλου – Υπουργός Εργασίας

                                                     Νίκος Κοτζιάς – Υπουργός Εξωτερικών

                                                     Σταύρος Κοντονής – Υπουργός Δικαιοσύνης

                                                     Ευκλείδης Τσακαλώτος – Υπουργός Οικονομικών

                                                     Όλγα Γεροβασίλη – Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                                                     Λυδία Κονιόδρου – Υπουργός Πολιτισμού

                                                     Βαγγέλης Αποστόλου – Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

                                                    Έλενα Κουντουρά – Υπουργός Τουρισμού

                                                     Γιώργος Χουλιαράκης – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

                                                     Κατερίνα Παπανάτσιου – Υφυπουργός Οικονομικών

                                                    Τάσος Πετρόπουλος – Υφυπουργός Εργασίας



dimokratikiefthini.gr

Εφυγε από την ζωή 6 μηνών βρέφος ενω ο πατέρας του που ηταν πυροσβέστης πολεμούσε στις φλόγες για να σώσει τον κόσμο....

Τραγική ειρωνεία της τύχης...
Ο πατέρας του παιδιού πολεμούσε να σώσει κόσμο από τις φονικές φλόγες . ενώ το αγγελούδι του είχε φύγει για τον ουρανό.... 
Δεν έχουν τέλος οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με την τελευταία να είναι αυτή ενός βρέφους 6 μηνών.

Συγκεκριμένα, το 6 μηνών βρέφος που βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της φωτιά ήταν το παιδί ενός πυροσβέστη που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα στο Μάτι.

Το βρέφος μάλιστα πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του η οποία έτρεχε για να σωθεί στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος στον ΑΝΤ1, η μητέρα του βρέφους παλεύει στην Εντατική για να κρατηθεί στην ζωή, καθώς η ίδια λιποθύμησε στην θάλασσα από τις αναθυμιάσεις έχοντας το νεκρό βρέφος στην αγκαλιά της.

Η γιαγιά του βρέφους που ξεψύχησε μίλησε στην Guardian, αναφέροντας πως ο εγγονός της δεν είχε προλάβει να βαφτιστεί.

«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι» αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού.

Η φρικτή ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς του βρέφους ήταν συγγενείς με την τραγική οικογένεια, η οποία ξεκληρίστηκε στο Μάτι.

Πρόκειται για την οικογένεια που σόκαρε το Πανελλήνιο, καθώς η 13χρονη Εβίτα Φύτρου βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες, ενώ ο 11χρονος αδερφός της Αντρέας και ο πατέρας της Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκαν απανθρακωμένοι με αποτέλεσμα η μητέρα να είναι η μοναδική επιζήζασα της οικογένειας.



iefimerida.gr

Μας μισουν θανασιμα....Βριζουν την Αλβανιδα, οι Αλβανοι, γιατι εγραψε,...ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ας τους ποτισαμε...
Ας τους ταισαμε...
Ας τους περιθαλψαμε....
Αυτοι παραμενουν Αλβανοι και μας μισουν θανασιμα !




Μίσος απο Αλβανία για Ελλάδα: Μαζικές ύβρεις κατά πρώην «Μις Αλβανία» γιατι έγραψε «Προσεύχομαι για την Ελλάδα»

«Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να συγκλονίζεται από την τραγωδία της πυρκαγιάς που προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τα θύματα και έχουν επηρεασθεί και προσεύχονται για αυτά και η Βαλμπόνα Σελιμλάρι (Valbona Selimllari) έχει δημοσιεύσει ένα μήνυμα όσον αφορά αυτή την τραγωδία» όπως αναφέρει το αλβανικό balcan web

Πολύ μεγάλο μίσος για την Ελλάδα επέδειξαν πολλοί εκ των θαυμαστών της Βαλμπόνα η οποία δεν «ξέφυγε» και αυτή από το «στόλισμα»

Η ανάρτησή της 45χρονης - πρώην Μις Αλβανία 1991-  και νυν τηλεοπτικού συγγραφέως και διευθύντριας μάρκετινγκ, σημειώνει στην αγγλική «Προσεύχομαι για την Ελλάδα» [Pray for Greece].

Αυτή πυροδότησε πολλές αρνητικές αντιδράσεις από τους ‘ακολούθους της’ στο twitter oι οποίοι της επιτέθηκαν φραστικά.

Η Βαλμπόνα Σελιμλλάρι υπεραμύνθηκε τη στάση της στις επικρίσεις  των ακολούθων της σημειώνοντας ότι «τον θάνατο κανείς δεν τον θέλει.

Εκεί υπήρχαν παιδιά, μητέρες, πατέρες, αδελφές και αδέλφια, έτσι τους βλέπω τους ανθρώπους. Είναι λάθος να βλέπεις ότι όλα τα κακά προήλθαν από τους Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε ότι τα όντα είναι κακά και καλά ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και σε αυτήν τη ζωή  δυστυχώς χωρίζονται σε καλά και κακά», έγραψε η Βαλμπόνα στο σχόλιό της.

Φαίνεται όμως πως πολλοί συμπατριώτες της δεν συμφωνούν μαζί της και αδιαφορούν για τον θάνατο ακόμα και μικρών παιδιών.

Να μην εξετάσουμε και το ιστορικό ζήτημα, ποιος έχει κάνει κακό σε ποιον, ας επιτέθηκαν φραστικά.

Η Βαλμπόνα Σελιμλλάρι υπεραμύνθηκε τη στάση της στις επικρίσεις  των ακολούθων της σημειώνοντας ότι «τον θάνατο κανείς δεν τον θέλει.

Εκεί υπήρχαν παιδιά, μητέρες, πατέρες, αδελφές και αδέλφια, έτσι τους βλέπω τους ανθρώπους. Είναι λάθος να βλέπεις ότι όλα τα κακά προήλθαν από τους Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε ότι τα όντα είναι κακά και καλά ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και σε αυτήν τη ζωή  δυστυχώς χωρίζονται σε καλά και κακά», έγραψε η Βαλμπόνα στο σχόλιό της.

Φαίνεται όμως πως πολλοί συμπατριώτες της δεν συμφωνούν μαζί της και αδιαφορούν για τον θάνατο ακόμα και μικρών παιδιών.

Να μην εξετάσουμε και το ιστορικό ζήτημα, ποιος έχει κάνει κακό σε ποιον, ας μείνουμε στα απλά, στο θάνατο απλών ανθρώπων και αθώων παιδιών
.http://www.pronews.gr

Ηλθε με δικα του εξοδα απ την Χιο, να βοηθησει στην κατασβεση της Πυρκαγιας....Υπαρχουν ακομη λεβεντες Ελληνες ! ! !

Αυτοι οι Ελληνες δικαιουνται παρασημα....
Οχι εσεις, λεχριτες, προδοτες, που πουλησατε την Μακεδονια, καψατε τους Ελληνες στο Ματι και τους πνιξατε στην Μανδρα.....






Συ­γκλο­νί­ζει η ιστο­ρία του εθε­λο­ντή Πυ­ρο­σβέ­στη, Λε­ω­νί­δα Βοριά, ο οποί­ος με δικά του έξοδα, ξε­κί­νη­σε από τη Χίο τη Δευ­τέ­ρα, έφτα­σε στον Πει­ραιά , και από εκεί στη Ρα­φή­να, για να βοη­θή­σει και εκεί­νος στην κα­τά­σβε­ση της φο­νι­κής, όπως απο­δεί­χθη­κε, πυρ­κα­γιάς.

Την συ­γκι­νη­τι­κή αυτή ιστο­ρία, φα­νέ­ρω­σε στο irafina.​gr, ο πρό­ε­δρος των Ερ­γα­ζο­μέ­νων του Δήμου Ρα­φή­νας – Πι­κερ­μί­ου, Σταύ­ρος Τζι­βι­τζής, ο οποί­ος μας ανέ­φε­ρε:

Ο Λε­ω­νί­δας, δυο ημέ­ρες χωρίς στα­μα­τη­μό δίπλα και μαζί με τους εθε­λο­ντές και το προ­σω­πι­κό της Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Ρα­φή­νας – Πι­κερ­μί­ου, συμ­με­τεί­χε στην κα­τά­σβε­ση και σε όλες τις επι­χει­ρή­σεις του Τμή­μα­τος και στις  εθε­λο­ντι­κές ερ­γα­σί­ες που του ζη­τή­θη­καν.

Κοι­μή­θη­κε λίγες ώρες στο πα­γκά­κι έξω στο πυ­ρο­φυ­λά­κιο, και μας θύ­μι­σε,πως είναι η ανι­διο­τε­λή προ­σφο­ρά και το φι­λό­τι­μο.

Αυτός είναι ο Λε­ω­νί­δας Βο­ριάς από την Χίο. Αθλη­τής του ΜΜΑ (πα­γκρα­τιο) μέλος πο­λύ­τε­κνης οι­κο­γέ­νειας.

Ο Λε­ω­νί­δας για μας πλέον δεν είναι απλά ένας γνω­στός, αλλά είναι οι­κο­γέ­νεια.

Φεύ­γο­ντας απόψε θα μας λεί­ψει αλλά σύ­ντο­μα θα τον ξα­να­δού­με τον αδερ­φό μας. Είτε εδώ, είτε εκεί, είτε κάπου αλλού που θα χρεια­στεί η πραγ­μα­τι­κή εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά.

Τιμή μας που σε γνω­ρί­σα­με Λε­ω­νί­δα και που σε εί­χα­με δίπλα μας.

    Στην φωτό από αρι­στε­ρά προς τα δεξιά: Ο Διοι­κη­τής της Πυ­ρο­σβε­στι­κής Ν. Μά­κρης Δα­μια­νός Πα­πα­δό­που­λος, ο Απο­στό­λης Ασβε­στά­ρης, ο Λε­ω­νί­δας Βο­ριάς και ο Μάνος Τσα­λια­γκός
https://www.xiakoslaos.gr

Αισχος ρε, ΑΙΣΧΟΣ...Τα τροφιμα για τους πυροπληκτους ετοιμαζονται να τα δωσουν στους λ@θρο ! ! !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! 
Τα τρόφιμα που μαζεύεις για τους πυρόπληκτους θα τα δώσουν..και στους Πρόσφυγες!

Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει σάλο κάνει σήμερα . Στην εκπομπή του Θανάση Πάτρα στον Alpha 98.9 μίλησε η Γιάννα Τσούπρα Περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη πολιτικής προσταστίας της περιφέρειας Αττικής. Ακούστε τι είπε στο 1:30

«Συγκεντρώνουμε τρόφιμα από χτές το πρωί και θα δοθούν Είτε σε πληγέντες.. ΕΙΤΕ Σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!! είτε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.»

που σημαίνει ότι τα τρόφιμα που στέλνουν οι πολίτες για τους πυρόπληκτους θα καταλήξουν αλλού!

Ακούστε το Ηχητικό στο 1:30
https://hellas-now.com








Πατερας ψαχνει τον γιο του, που γλυτωσε απ την φωτια, εφτασε στην θαλασσα με την γιαγια του, αλλα εξαφανιστηκε....

Δραματική έκκληση από τον πατέρα του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου: Τον είδα σε μια θολή φωτογραφία- Ήταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, όποιος ξέρει ας μου πει κάτι


Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φωτιά στην Αττική. Ο πατέρας του, Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το παιδί που το απόγευμα της μοιραίας μέρας ήταν μαζί με τη γιαγιά του στην παραλία, στο Μάτι, όπου εκατοντάδες άνθρωποι αναζήτησαν διέξοδο από την πύρινη λαίλαπα που τους κυνηγούσε.



Έχουν περάσει πλέον πέντε μέρες άκαρπων ερευνών. Πέντε μέρες χωρίς μια επίσημη λίστα αγνοουμένων, με τους συγγενείς να προσπαθούν μόνοι τους να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Ελπίδες για τον 13χρονο Δημήτρη
Ο πατέρας του 13χρονου αγοριού αναγνώρισε τον γιο του μια θολή, όπως είπε στο newsit.gr, φωτογραφία που είδε στο internet. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα το παιδί φορούσε κόκκινη μπλούζα και η γιαγιά του ένα φόρεμα με μοβ και πράσινα χρώματα.

Με βάση την περιγραφή που έδωσε, άτομα με αυτά τα ρούχα εμφανίζονται και σε φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο χρήστης Νίκος Καλογερίκος. Φωτογραφίες από την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι είχαν φτάσει στην παραλία, στο Κόκκινο Λιμανάκι, και προσπαθούσαν να σωθούν.

Το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, ο 13χρονος Δημήτρης ήταν στην παραλία στο Μάτι με τη γιαγιά του, τον παππού του και τον θείο του. Όλοι τους μπήκαν στο αυτοκίνητο του τελευταίου για να μετακινηθούν προς τη θάλασσα και να σωθούν.

Αναστάσιος Αλεξόπουλος: Αν υπάρχει κάποιος που έχει δει οτιδήποτε…
Ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος περιέγραψε, μιλώντας στο newsit.gr, πως ακόμη δεν έχει κανένα νέο από τον γιο του, τους παππούδες του και τον θείο του παιδιού που ήταν όλοι μαζί το μοιραίο απόγευμα. «Κατέβηκαν να διαφύγουν από τις φωτιές από τη λεωφόρο Μαραθώνος 28. Έχω μια φωτογραφία, η οποία είναι θολή βέβαια από κάποιον που ήταν στην παραλία εκείνη τη μέρα της φωτιάς και μοιάζει να είναι το παιδί και η γιαγιά», λέει.

Δυστυχώς, κανείς από τους τέσσερις δεν είχε μαζί του κινητό και δεν επικοινώνησαν για να ξέρουν οι δικοί τους που είναι. «Πιστεύουμε ότι ίσως να ήταν κάποιοι εκεί στην παραλία στις 8 στο Κόκκινο Λιμάνι που να τους ήξεραν. Η γιαγιά φορούσε ένα φόρεμα με μοβ πράσινο και το παιδί μια κόκκινη μπλούζα», τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος.

Και φυσικά παρακαλεί όποιον ξέρει το παραμικρό, να επικοινωνήσει μαζί του. «Αν είναι κάποιος που έχει δει κάτι, μπορεί να πει κάτι σχετικό, αν ανέβηκαν σε καμία βάρκα, αν τους παρέλαβε ψαράδικο, αν πήγαν σε πολεμικό πλοίο, αν κολύμπησαν, αν μίλησαν με κάποιον, οποίος ξέρει κατι θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει. Δεν έχω επικοινωνήσει με κανέναν από την παραλία. Παρ’ ό,τι έχω κάνει μια προσπάθεια να κοινοποιήσω ορισμένα θέματα. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Ανησυχώ πάρα πολύ».

Η έκκληση του πατέρα
Από την πρώτη στιγμή, ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος, έχει ανεβάσει στην ειδική σελίδα για τους αγνοούμενους που έχει δημιουργηθεί (missingpeople.audax.gr) τη φωτογραφία του 13χρονου Δημήτρη.

Τη συνοδεύει με το εξής μήνυμα:

«Αναστάσιος Αλεξόπουλος

Παρακαλώ να κοινοποιήσετε την φωτογραφία του αγνοούμενου γιού μου ετών 13.

Το όνομά του είναι Δημήτρης Αρίστος Αλεξόπουλος

Αγνοείται από εχθές (σ.σ. Δευτέρα 23 Ιουλίου) στις 18.00 από το Μάτι όπου έφυγε με τους παπούδες του με το αμάξι του Θείου του.

(Αγνοούνται όλοι Νικόλας, Γιάννης και Παρασκευή Καλεγιαννακου)

Το τηλέφωνο μου είναι 6974496798».
https://www.pentapostagma.gr

Απο τις Πυρκαγιες του Αλεξη, στις Πυρκαγιες του Κουλη! Γιατι Θεε μου μας φορτωσες αυτους τους δυο;

 ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ…». 
ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ;


Αυτός είναι όρος που χρακτηρίζει πλέον την Ελλάδα έτσι όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί της καθώς δεν μπορεί καν να συντηρήσει τον εαυτό της. Απίστευτη κίνηση της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη που δείχνει μια τεράστια ανεπάρκεια ενός κράτους ζητιάνου.

Την ώρα που το κράτος πετάει εκατ σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, πεζοδρομήσεις, βγήκε να ζητιανέψει αναζητώντας φιλανθρωπικό ίδρυμα ή τον….Αγιο Βασίλη. Και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται….

Η ανεπάρκεια που δείχνει και ο Κ.Μητσοτάκης είναι χαρακτηριστική. Ο Κ.Μητσοτάκης πρότεινε δωρεά με λεφτά άλλων και συνήγορο τον..εαυτό του!

Αντε να βρουν και φιλανθρωπικό ίδρυμα για αγορά όπλων για τον Στρατό. Οι Τούρκοι θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση…

Και για όσους δεν γνωρίζουν το «Ιδρυμα Νιάρχος» ήδη έχει δώσει πάρα πολλά… Ας κόψουν από 300, Καρανίκες κτλ..

Η πρόταση για την πυρόσβεση από τον Κ.Μητσοτάκη -Τεράστια ξεφτίλα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επσκέφθηκε νωρίτερα, σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν στο Μάτι και αργότερα με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε πως τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στον πρωθυπουργό να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας.

«Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω της οποίας του ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επισκέφθηκα και σήμερα τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τη Ραφήνα. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Μίλησα με εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών μας. Θέλω και δημοσίως να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά, όπως και τους διασώστες που συνάντησα. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες για όσα έκαναν την ώρα της καταστροφής χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο ακόμη και της δικής τους ζωής.

Έλαβα τρεις ακόμα πρωτοβουλίες:

Το μεσημέρι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ με την οποία του ζητώ να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

Ζήτησα επίσης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή.

Τέλος, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς.

Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.

Θέλω και πάλι να συγχαρώ τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δείχνουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής τραγωδίας. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, η ανθρωπιά και το φιλότιμο των Ελλήνων απαλύνει τις πληγές της κοινωνίας μας και είναι μια αχτίδα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο».

Το Μαξίμου για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης, σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εάν συμφωνεί με πρόταση να συμβάλει με δωρεά το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην αναβάθμιση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση, υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί σε επικοινωνία με το Ίδρυμα η επιθυμία του να συμβάλει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές ανάγκες της πυρόσβεσης.
http://www.makeleio.gr

Ελεος! Αν@ρχο@πλυτοι στην θεσσαλονίκη επιτέθηκαν σε φορτηγό που μετέφερε βοήθεια σε Πυρόπληκτους Έλληνες ! Τραυματίες οδηγός και συνοδηγός...

Αν είναι δυνατόν  !!!!!!
Έλληνες να εμποδίζουν βοήθεια για Έλληνες που είναι τραυματισμένοι και έχουν ανάγκη από βοήθεια με τα το μεγαλο κακο που τους βρηκε τους ανθρωπους....
Και αντί να βοηθάνε κάνουν πόλεμο τα @΄λυτα;;;;;;;;;
Μονο Ντροπή τίποτα άλλο.......
Επίθεση σε βαν από «αγνώστους» με δίκυκλα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Πιο αναλυτικά, το βαν κινούνταν στην περιοχή των Μετεώρων περίπου στις 20.30 όταν έξι φασίστες τρόφιμοι των ιδρυμάτων της νέας τάξης, με καμένο εγκέφαλο από την πολλή νεοταξίτικη κατήχηση, επιβαίνοντες σε δίκυκλα το προσέγγισαν και επιτέθηκαν εναντίον των επιβαινόντων. Το βαν μετέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αθήνας.
Ακροδεξιοί έφαγαν ξανά ξύλο από ακροαριστερούς
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για βαν της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος».
Οι φασίστες διεθνιστές έστησαν ενέδρα στον οδηγό, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι η εν λόγω οργάνωση πραγματοποίησε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην πλατεία Μετεώρων.
Ο οδηγός του βαν και ο συνοδηγός τραυματίστηκαν, από χτυπήματα που δέχθηκαν από τους κοκκινόμαυρους ψυχοπαθείς Ναζί, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, αλλά ΦΥΣΙΚΑ θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς αυτά τα ανεγκέφαλα κτήνη προστατεύονται από υπέρτερες δυνάμεις, που κάποτε θα λογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα.






granazi1.blogspot.com - Makeleio.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Εφεδρος Ανθυπολοχαγος Καταδρομων αφηγειται πως εσωσε τους γονεις του και τους γειτονες, φορωντας τον Πρασινο Μπερε

Ένας έφεδρος καταδρομέας με βαθμό ανθυπολοχαγού, αφού γλίτωσε τους ηλικιωμένους γονείς του, έσωσε μικρούς και μεγάλους από βέβαιο θάνατο. Ο λόγος για τον Αντρέα Τριανταφυλλίδη, ιδιωτικό υπάλληλο σήμερα, ο οποίος όταν έπιασε φωτιά στο Μάτι, τα παράτησε όλα και έτρεξε στους δικούς του.




Παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους, το σπίτι του και τους φίλους του.
«Ενημερώθηκα από τους γονείς μου, 80 ετών περίπου, ότι υπάρχει φωτιά στον Βουτζά και ότι έβλεπαν καπνούς κάπου μακριά. Εφησυχάστηκα και συνέχισα τη δουλειά μου στη Κηφισιά. Ακριβώς μετά από δέκα λεπτά ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με παίρνει ο πατέρας μου πανικόβλητος πως η φωτιά είχε φτάσει κοντά τους. Ξεκίνησα κατευθείαν.
Πήρα την Αττική Οδό και έφτασα μέχρι το Πικέρμι, το οποίο ήταν κλειστά από την τροχαία. Εγώ όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στους γονείς μου, την περιουσία μου και τους φίλους μου. Πήγα στη Λούτσα και μετά στην παραλία Ραφήνας, όπου κατάλαβα ότι δεν μπορώ να την προσεγγίσω» λέει ο 45χρονος καταδρομέας.
Χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε το αυτοκίνητο του και ξεκίνησε πεζοπορία προς το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Όλα αυτά την στιγμή που η φωτιά έκαιγε τα πάντα και είχε φτάσει στη Ραφήνα.
«Αφήνω το αυτοκίνητο μου και όπως ήμουν ντυμένος από το γραφείο, παίρνω τον πυροσβεστήρα και ένα μπουκάλι νερό και ξεκινάω πεζοπορία να έρθω στο Μάτι να τους βρω. Από το δρόμο οι πυροσβέστες δεν με σταμάτησε κανείς, ήταν χάος, ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει το δρόμο στην είσοδο της Ραφήνας. Όταν έφτασα στο Κόκκινο Λιμανάκι που καιγόντουσαν τα σπίτια δεξιά και αριστερά, ήταν μια κόλαση. Άρχισα πια να προβληματίζομαι εάν η επιλογή που έκανα είναι ορθή.
Κρίνοντας ότι μπορώ, συνέχισα τη διαδρομή μου και όσο έμπαινα πιο μέσα ήταν χειρότερα. Υπήρχαν παντού αποκλεισμένα αυτοκίνητα καμένα. Στο κέντρο περίπου συναντάω έναν κύριο με μηχανάκι και πάμε μαζί. Στα 100 μέτρα σταματάμε γιατί είχε πέσει η κολόνα της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε πάλι πεζοί με τις κολόνες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Υπολογίζαμε χρονικά ποτέ να περάσουμε, γιατί οι κολόνες έπεφταν. Έτσι φτάσαμε μέχρι την Αργυρά Ακτή. Εκεί άρχισαν οι πιο συγκλονιστικές εικόνες, καθώς ήταν όλα τα αυτοκίνητα καμένα και κατεστραμμένα» λέει συγκλονισμένος στo protothema.gr ο Αντρέας, πατέρας δύο κοριτσιών.
Μετά από αυτήν την εικόνα στην Αργυρά Ακτή, ο 45χρονος άντρας ταράζεται και αρχίζει να τρέχει προς το σπίτι του χωρίς να λογαριάζει τι βλέπει μπροστά του και που πάει.
«Προχωράω τρέχοντας, ούτε έβλεπα πια μπροστά μου, προχωράω στο σπίτι μου, ήμουν από τους σκανδαλωδώς ευνοημένους που δεν πάθαμε ζημιά, μια αποθήκη μόνο, οπότε μπαίνω μέσα και οι γονείς μου καθόντουσαν στο σπίτι θεωρώντας ότι είναι πιο καλός ο αέρας.
Τους έβγαλα στην θάλασσα και αφού είδα ότι ήταν ασφαλείς τους είπα πρέπει να πάω να βοηθήσω, έχω οικογένεια και δεν μπορούσα να μην το κάνω. Πήγα στο σπίτι έβαλα την παραλλαγή μου των καταδρομών, φόρεσα για ηθικό τον μπερέ μου και κρατώντας ένα φακό και μερικά μπουκάλια νερό στην τσάντα ξεκίνησα» υπογράμμισε.
Ο έφεδρος καταδρομέας όταν βγήκε πάλι έξω από το σπίτι του σκέφτηκε μόνο την προσφορά με θάρρος και με ηθικό ακμαίο μιας και οι γονείς του ήταν καλά, ξεκίνησε τον αγώνα του από τον οποίο έσωσε πολλές ζωές.
«Έξω όταν βγήκα ενθάρρυνα τον κόσμο να πάει στην παραλία χωρίς να φοβάται και να αναπνεύσει χαμηλά να σκύβει για να αναπνεύσει. Πήγα και βρήκα μικρά παιδιά που είχαν καεί τα ποδαράκια τους και δεν μπορούσαν να περπατήσουν.
Μια μικρή την έβαλα στην πλάτη μου γιατί είχαν καεί οι πατούσες της και κρεμιόταν και κρατούσα από τα χέρια άλλα παιδιά. Τους πήγαινα σε ασφαλές σημεία που έκρινα εγώ γιατί δεν είχε έρθει κανείς να τους βοηθήσει, με έβλεπαν σαν κάποια Αρχή, όμως τους εξήγησα ότι είμαι ιδιώτης και πως έβαλα την παραλλαγή μου για την προστασία μου» είπε και συνέχισε:
«Κουβάλησα σχεδόν εφτά με οκτώ άτομα τα οποία μετέφερα σε παραλίες και ασφαλή σημεία, όταν περπατούσα φορτωμένος τουλάχιστον 300 και 400 μέτρα, βλέπαμε τον θάνατο και προσπαθούσα να ενθαρρύνω τους τραυματίες και τους σοκαρισμένους λέγοντας τους πως όλα καλά και όταν πήγαινα να πιώ μια γουλιά νερό γύριζα την πλάτη και έκλαιγα, δεν μπορείς να μην λυγίσεις με τέτοια συμφορά, με τόσους ανθρώπους να βρίσκονται αβοήθητοί και νεκροί».
https://www.pentapostagma.gr

Ροναλντινιο: Πονάω για την Ελλάδα μας και την Αθήνα μας. Κουράγιο Έλληνες αδελφοί μου, η σκέψη και οι προσευχές μου μαζί

Ηταν Μεγαλος ποδοσφαιριστης, παραμενει Μεγαλος και στην ψυχη...
Φιλελληνας και οχι Ανθελληνας...
Νασαι καλα παντα φιλε μας...




Στην πρώτη μισή ώρα η ανάρτηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 καρδιές - τα αντίστοιχα likes - και πάνω από 2.200 σχόλια
O Βραζιλιάνος πρώην άσος του ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο προστίθεται στη λίστα των διάσημων ανά τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη λύπη τους για την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική.

Ο "μάγος" της "στρογγυλής Θεάς" ανέβασε το απόγευμα της Πέμπτης στο λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία, στην οποία απαθανατίζεται να προσεύχεται μπροστά στην ελληνική σημαία και τον Παρθενώνα, συνοδεύοντάς την με το εξής μήνυμα γραμμένο στα ελληνικά:

"Πονάω για την Ελλάδα μας και την Αθήνα μας. Κουράγιο Έλληνες αδελφοί μου, η σκέψη και οι προσευχές μου μαζί", ενώ έβαλε hashtag #PrayForGreece και την ελληνική σημαία.

Στην πρώτη μισή ώρα η ανάρτηση του "Ρόνι" συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 καρδιές - τα αντίστοιχα likes στο facebook - και πάνω από 2.200 σχόλια, αρκετά εκ των οποίων από Έλληνες χρήστες του instagram. "Ευχαριστούμε Ρόνι. Σε αισθανόμαστε δικό μας και είσαι πάντα στην καρδιά μας", "ευχαριστούμε ψυχάρα Ροναλντίνιο", "μεγάλο μπράβο σε ένα θρυλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου" ήταν μερικά από τα σχόλια.

Ο Ροναλντίνιο έχει εκφράσει στο παρελθόν το θαυμασμό του για την Ελλάδα και την αγάπη του για τους Έλληνες. Εξάλλου έχει επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές, για καλοκαιρινές διακοπές, για να διασκεδάσει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ή στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών με χορηγούς.

Παρά το γεγονός ότι έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, παραμένει ένα από τα πιο hot ονόματα. Τον Ιούνιο του 2017 βρέθηκε στην Αθήνα και"τα έσπασε" στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Αντώνης Ρέμος, ενώ την επόμενη ημέρα αναχώρησε με κρουαζιερόπλοιο για τη Μύκονο από όπου παρακολούθησε εν πλω τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ως καλεσμένος γνωστής μπύρας.
https://www.protothema.gr

ΑΙΣΧΟΣ ......Καμμενος: Οι κατοικοι φταινε που καηκαν, οχι εμεις ! ! !

Στους κατοικους ριχνουν την ευθυνη οι ξευτιλισμενοι....
Αυτοι, θεωρουν εαυτον ΑΘΩΑ ΠΑΡΙΣΤΕΡΑ......
Ευχομαι την επομενη φορα ναναι οι δικες τους οικογενειες....







Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την στιγμή που έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος να επιτίθεται στους πυρόπληκτους, λίγα 24ωρα αφού έχασαν συγγενείς, φίλους και περιουσίες και να τους επιρρίπτει τις ευθύνες για την δικιά της αμέλεια και ανυπαρξία τη στιγμή της τραγωδίας.

Στην αυθαίρετη δόμηση που έκλεισε τους δρόμους διαφυγής απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την τραγωδία στο Μάτι, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι συνέβαλε σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές

Ο κ. Καμμένος, τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερς κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια, έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες»

Ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.
http://www.pronews.gr

Χριστέ μου!!! Πατέρας πήγε στην εκκλησία και ακύρωσε τη βάπτιση του γιου του που πέθανε στο Μάτι...


Πόση δύναμη μπορεί να έχει ένας πατέρας για να αντέξει ....
Εχασε το αγγελούδι του....
Καλό παράδεισο Ψυχούλα μου....
Άλλη μία τραγική ιστορία από την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι έγινε γνωστή από τον πάτερ Δωρόθεο, ο οποίος επρόκειτο να βαπτίσει ένα αγοράκι τον Σεπτέμβρη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Ο ιερέας του Ναού της Αγίας Παρασκευής στο Μάτι αποκάλυψε στο STAR πως την Πέμπτη το πρωί τον επισκέφτηκε ένας χαροκαμένος πατέρας, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το λίγων μηνών μωρό του πέθανε στη φωτιά κι έτσι δεν θα υπάρξει βάπτιση.

Η βάπτιση είχε προγραμματίσει για τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο πατέρας άναψε κι ένα κεράκι στη χάρη της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζει σήμερα και προσευχήθηκε για τη σύζυγό του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.







newsbomb.gr





Ετρεχα να σωθω κι εβλεπα την μανα μου να καιγεται......

Η φρικη δεν εχει τελειωμο....
Αλλος ενας , αλλη μια μαρτυρια για το τι συνεβει στην φωτια....



Δεν μπόρεσε να την σώσει και απομακρύνθηκε βλέποντάς την να καίγεται μέσα στο αυτοκίνητο!

Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι, σοκάρουν. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Alpha, η παρουσιάστρια Ελίζα Λυμπούση και η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου, προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μετά από μια ανατριχιαστική ιστορία που ήρθε στο φως.

Έτσι παγιδεύτηκαν οι 25 άνθρωποι στο οικόπεδο του θανάτου! «Ήμουν ο τελευταίος, πίσω μου άκουγα ουρλιαχτά»!

«Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 χρονών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται»! Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες…», είπε «παγωμένη» η Ελένη Λαζάρου.

«Είναι συγκλονιστικές πραγματικά όλες αυτές οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που αναζητούν τους συγγενείς τους και έρχονται στο φως…», σχολίασε η Ελίζα Λυμπούση με τη φωνή της να «σπάει» από τη συγκίνηση…
http://www.pronews.gr

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.