Ξεκινάει αύριο η περίοδος των “εορτασμών” των ομοφυλοφίλων και παρόλο που κατά βάση αναμένεται να διεξαχθή διαδικτυακά, θα υπάρξουν όπως λέει η σχετική ανακοίνωση και εκδηλώσεις στην πόλη. Για αυτές τις εκδηλώσεις δεν ισχύουν τα μέτρα; Μόνο για τις λιτανείες τον 15αυγουστο ίσχυαν;
Το Athens Pride Week ξεκινάει αύριο 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 11 Σεπτεμβρίου
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:
“Tο Athens Pride, παρα τις αντιξοότητες αυτής της χρονιάς, επαναπροσδιορίζει τη μορφή του και δηλώνει την παρουσία του και φέτος – χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία μαζική εκδήλωση – προκειμένου να συνεχισει να συμβάλλει στην ορατότητα, στην υποστήριξη και στην προβολή των διεκδικήσεων της ελληνικής LGBTQI+ κοινότητας.
Συγκεκριμένα η εβδομάδα του Athens Pride Week (4-11/9) θα περιλαμβάνει καθημερινό digital υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα social media. Ταυτόχρονα εκδηλώσεις του Athens Pride Week θα πραγματοποιηθούν μέσα στη πόλη τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Θα παρουσιαστούν ιστορίες LGBTQI+ πραγματικότητας, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances καθώς και η καμπάνια του Athens pride 2020 “Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τις LGBTQI+ οργανώσεις” με στόχο την ενδυνάμωση της LGBTQI+ κοινότητας.
Τέλος η κεντρική εκδήλωση του Athens pride 2020 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει μια ημερίδα σε συν-διοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο “LGBTQI+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα” καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Αν και φέτος δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, οι ιστορίες που μας στείλατε είναι αυτές οι οποίες διαμόρφωσαν το κεντρικό μας μήνυμα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε ΩΣ ΕΔΩ.
Ως εδώ με τον σχολικό εκφοβισμό. Ως εδώ με τις δολοφονίες, τις διακρίσεις και την απομόνωση. Ως εδώ με την αστυνομική βία. Ως εδώ με την κακοποίηση και τη βία στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα LGBTQI+ άτομα φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ και διεκδικούμε ορατότητα, ισότητα και σεβασμό”.