Μεθοδικά και έξυπνα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ταπεινώνει τους Τούρκους...
Εδώ και λίγες ημέρες, σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, αλλά και με πηγές μας από την Λιβύη, το ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου ”Groza-S” της Λευκορωσίας έκανε την εμφάνισή στα πεδία των μαχών.
Σκοπός του συστήματος είναι να ανιχνεύει και να εντοπίζει την κατεύθυνση των εχθρικών μη επανδρωμένων εναέριων οχήματα (UAV), να εντοπίζει τη θέση από την οποία ελέγχονται και να προβαίνει σε μπλοκάρισμα των συχνοτήτων του.
Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει ήδη φέρει αποτελέσματα τις τελευταίες ώρες, με τα τουρκικά UAV να πέφτουν συνεχώς, δίνοντας ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα στον στρατό του Χαφτάρ
Μεθοδικά και έξυπνα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ταπεινώνει τους Τούρκους. Εδώ και λίγες ημέρες, σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, αλλά και με πηγές μας από την Λιβύη, το ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου ”Groza-S” της Λευκορωσίας έκανε την εμφάνισή στα πεδία των μαχών.
Σκοπός του συστήματος είναι να ανιχνεύει και να εντοπίζει την κατεύθυνση των εχθρικών μη επανδρωμένων εναέριων οχήματα (UAV), να εντοπίζει τη θέση από την οποία ελέγχονται και να προβαίνει σε μπλοκάρισμα των συχνοτήτων του.
Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει ήδη φέρει αποτελέσματα τις τελευταίες ώρες, με τα τουρκικά UAV να πέφτουν συνεχώς, δίνοντας ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα στον στρατό του Χαφτάρ.
Είτε λοιπόν από ανικανότητα των Τούρκων χειριστών, είτε από προβληματική λειτουργία και κατασκευή, τα τουρκικά UAV δεν αποτελούν τον απόλυτο τρόμο που θέλει να μας παρουσιάσει η Τουρκία.
Η Ελλάδα, με μια παρτίδα ενός ικανού αριθμού drone και UAV διαφόρων τύπων, θα έκανε την διαφορά σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, καθώς έχουμε ήδη το πλεονέκτημα με την Ελληνική ΠΑ.
Το σύστημα έχει τις εξής δυνατότητες:
Μπλοκάρισμα των κυμάτων που έρχονται στο drone από το σταθμό ελέγχου, δηλαδή τυφλώνουν τις κεραίες λήψης στο drone.
Μπλοκάρισμα των κυμάτων που πηγαίνουν από το drone στο σταθμό.
Παρεμβολές στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης GPS, GLONASS, GALILEO, BeiDou που κατευθύνουν το drone σε ένα από τα στάδια του.
Τεχνολογία πλαστογράφησης, που σημαίνει αποστολή λανθασμένων δεδομένων στο drone, αναγκάζοντάς το να προσγειωθεί και να ελεγχθεί.
Η μονάδα λειτουργεί με τέσσερις χειριστές οι οποίοι εντοπίζουν τη συχνότητα επικοινωνίας σταθμού ελέγχου και αποστολής δεδομένων από το drone. Κατόπιν εισέρχεται το στάδιο των παρεμβολών.