Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πως θα γινει η αποσυμφορηση των νησιων απο λ@θρο; Γεμιζοντας και την υπολοιπη Ελλδα με λ@θρο;

Γεμισαν πια τα νησια....
Δεν αντεχουν αλλο....
Η Τουρκια συνεχιζει να στελνει καθε μερα κι αλλους...
Δεν τηρει καμμια συμφωνια....
Κι ομως την ανεχονται...



Μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να υπόσχεται αποσυμφόρηση των νησιών από τους  λ@θρομετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα hotspot, η κατάσταση ωστόσο, ημέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Τα «φώτα» είναι στραμμένα στη Μόρια της Λέσβου, ωστόσο σε πολλά ακόμα Κέντρα Υποδοχής των νησιών του Βορείου Αιγαίου, οι  λ@θρομετανάστες είναι υπεράριθμοι των δυνατοτήτων των υποδομών και ζουν υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Στη Σάμο λειτουργεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, με προδιαγραφές να φιλοξενεί 648  λ@θρομετανάστες. Σήμερα εκεί ζουν στοιβαγμενοι, 4.000 άνθρωποι!

Οι εικόνες  είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης. Ο ένας ζει στην κυριολεξία, πάνω στον άλλον. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλους τους διαδρόμους εντός του hotspot, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ακόμα και η διαδρομή για την τουαλέτα. Αποτέλεσμα αρκετοί λ@θρομετανάστες να αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους σε αυτοσχέδιες τουαλέτες, δίπλα στις σκηνές.

Όπως καταγγέλλουν, άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους, έτσι ασφυκτικά γεμάτο που είναι το hotspot, σε περίπτωση φωτιάς, δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Ακόμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σκηνές έχουν στηθεί ακόμα και στις πλαγιές του βουνού, κάτι που μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα σε περίπτωση πλημμύρας η πυρκαγιας.
πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.