Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια δωρεάν ή άμεσα με 2.000 ευρώ....

Επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά αντί να χειρουργούνται στο πρωινό ωράριο δωρεάν μπαίνουν ως απογευματινά που εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο...



Σε μία ακόμη σοβαρή καταγγελία που αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων, προχωρά η Πενταμελής Επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, ασθενείς που έχουν χρήματα μπαίνουν στο χειρουργείο ακόμα κι αν δεν είναι σε καμιά λίστα του νοσοκομείου!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία των γιατρών, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς ο ασθενής να ήταν στην πρωινή λίστα του χειρουργείου. Στη διαμαρτυρία μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σωτηρία, η απάντηση του προϊσταμένου του ήταν «να ξεχάσετε εδώ τα συνδικαλιστικά» με ευθεία απειλή για μετακίνηση του σε άλλο τμήμα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο χειρουργός που πραγματοποίησε το χειρουργείο υποστήριξε ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα καθώς ο νόμος δεν υποχρεώνει ο ασθενής να προέρχεται από την πρωινή λίστα χειρουργείου αλλά επιτρέπει να χειρουργείται όποιος επιθυμεί επί πληρωμή.

Παράλληλα, η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Σωτηρία καταγγέλλει ότι «έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου το δίλημμα τίθεται εκβιαστικά στους ασθενείς: είτε θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα!».

«Επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά αντί να χειρουργούνται στο πρωινό ωράριο δωρεάν μπαίνουν ως απογευματινά που εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο!» τονίζεται ακόμη.



πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.