Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Πoλεμoς στnv γειτovια μας;

Η Σερβία απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στο Κόσοβο...


Ο Άλμπιν Κούρτι θέλει πόλεμο με κάθε κόστος

ΗΣερβία προειδοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ένοπλης επέμβασης στο Κόσοβο και κάλεσε τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που....σταθμεύουν στο βορρά να προστατεύσουν τη σερβική μειονότητα από την αλβανική πλειονότητα.

Οι Σέρβοι «εκτίθενται σε πογκρόμ» από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι, δήλωσε αργά την Παρασκευή ο αρχηγός του επιτελείου του σερβικού στρατού, στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, σε ομιλία του στη σερβική κρατική τηλεόραση. «Αυτή η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μοϊσίλοβιτς είπε ότι ζήτησε από τον διοικητή των διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στο Κοσσυφοπέδιο, να λάβει «επείγοντα μέτρα για την προστασία του σερβικού λαού».

Διαφορετικά, ο στρατός της Σερβίας είναι έτοιμος να ενεργήσει σύμφωνα με το σερβικό σύνταγμα και εάν λάβει εντολή από τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υπογράμμισε.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση το βόρειο Κόσοβο. «Η κλιμάκωση συνεχίζεται και γίνεται επικίνδυνη»  τόνισε. «Δεν θα το ανεχτούμε».

Ομιλία του στρατηγού Μοϊσίλοβιτς

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, μίλησε στον λαό σχετικά με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

- Ο σερβικός λαός εκτέθηκε σε ένα τρομερό πογκρόμ. Το μόνο τους λάθος είναι ότι φέρουν σερβικά ονόματα. Ο τρόμος που ασκεί ο Κούρτι δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί άλλο. Ενημέρωσα τον διοικητή της KFOR ότι παρακολουθούμε με αγωνία τα γεγονότα και ότι απαιτούμε επείγοντα προστατευτικά μέτρα.

  - Ο Σερβικός Στρατός σέβεται όλες τις διεθνείς του υποχρεώσεις, αλλά σήμερα είναι σαφές ότι η Διεθνής Κοινότητα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Ο στρατός, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, εάν λάβει εντολή από τον ανώτατο διοικητή, τον λαό, θα εκτελέσει όλα τα καθήκοντά του στο ακέραιο - είπε ο Μοϊσίλοβιτς.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.