Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Απoφασiζει αλλαγn του εκλoγικoύ νόμoυ ο Mnτσoτάκnς και....τα μπovoυς τα παiρvει ο δευτερoς;

Ειναι ικανος να το κανει...

Προκειμενου να μην χασει την καρεκλα ο καρεκλοκενταυρος,ολα θα τα κανει...



Tσιπρας: Αν δεν αλλάξει τώρα, η χώρα τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται διαρκώς σε αστάθεια

«Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; 

Αλλάξτε τον. 

Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει.

 Γιατί δεύτερο κόμμα είστε…»

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κατεβάσει τον Κυριάκο στο «γήπεδό» του και ανέφερε μεταξύ των άλλων σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, πετώντας ουσιαστικά το (σχετικό) γάντι στον πρωθυπουργό. 

Η συγκεκριμένη αναφορά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκινήσει να συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο της αλλαγής του εκλογικού νόμου, που είναι αλήθεια ότι μονοπωλεί τις συζητήσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.

Από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε και ζήτησε δημοσίως την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι δεν τον φοβίζει μια τέτοια εξέλιξη, από τη στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός νομιμοποιείται να μεταβάλει θέση, επανεξετάζοντας τις εισηγήσεις που δέχεται (εδώ και καιρό) για την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. 

Με απλά λόγια, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας κατέθεσε το σχετικό αίτημα, εκλείπει ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης απέρριπτε με το άκουσμα και μόνο τις προτάσεις που δεχόταν ακόμη και από στενούς συνεργάτες του.




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.