Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ! ! ! Ανασταση στις 9 το βραδυ, γιατι μετα βγαινει τσαρκα ο Κορωναιος....

Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που συνομίλησε στη Βουλή με τον Κουλη...



Πάσχα με ανοιχτές Εκκλησίες , υποχρεωτικά self test για ιερείς, ιεροψάλτες και νεωκόρους, Ανάσταση στις 9 το βράδυ και περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό, είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα. «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .

Η συμφωνία Εκκλησία Πολιτείας επιτεύχθηκε σε σημερινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Κουλη , ενώ αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των ναών θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων , η οποία θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ που θα προβλέπει και τον συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παραστούν στους ναούς.

Ο Κουλης είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς σχετικά είπε: «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.