Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

” δεῖ σε πάλιν προφητεῦσαι ἐπὶ λαοῖς καὶ ἔθνεσι “

Το όπλο της Ρωμιοσύνης είναι το "φιλότιμο"...

 

Χαίρεται
Η  λέξη “φιλότιμο”  δεν υπάρχει στις άλλες γλώσσες ,ακόμα και εμείς οι Έλληνες ,δεν μπορούμε να την επεξηγήσουμε .
Το “μυστικό” μας .
Αυτή η μικρή λέξη ,είναι η περιγραφή μας ,είναι το μυστικό ,το δώρο του Θεού ..που μας κρατά  “ζωντανούς” σε όλες τις προσπάθειες εξολόθρευσης μας .Ελλάδα η χώρα με “φιλότιμο”
Και όμως αυτή είναι η διαφορά μας από τον υπόλοιπο πλανήτη  ,που μας κάνει “δασκάλους “ της γης .
“Φιλώ” σημαίνει αγαπώ ,’τίμιος” σημαίνει καθαρός χωρίς δόλο  
Αγαπώ χωρίς δόλο
Ο Έλληνας όσο και να προσπαθήσει η “δύση” να μας διαφθείρει  και μας έχει διαφθείρει ,έχει ένα συστατικό ,ξέρει να αγαπάει σωστά  χωρίς δόλο και όχι με εμπάθεια και διεφθαρμένα
Έχει “ρίζα”  μέσα του  τίμιας ,καθαρής , φιλίας  και στα δύσκολα ,στην πείνα ,στον σεισμό ,στον πόλεμο   ,στις κακουχίες  ,ανθίζει και το δείχνει
Αυτά ,που λέει ο Α.Παύλος στον ‘ ύμνο της αγάπης ” είναι η περιγραφή της άδολης αγάπης για τον πλησίον ,είναι η περιγραφή της λέξης “φιλότιμο”
Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
Στα δύσκολα που έρχονται , θα αναδειχθεί ο “φιλότιμος” Ρωμιός
Είναι η αγάπη για τον πλησίον που δεν ζητεί τα εαυτής ,φιλοξενούμε και μοιραζόμαστε το ψωμί μας με τον οδοιπόρο.
Δεν κρατάμε κακία ,στα δύσκολα ,για παράδειγμα σε έναν σεισμό ,θα τρέξει να βοηθήσει τον γείτονα και ας μην λέγανε “καλημέρα” .
Στην δύσκολη στιγμή της απώλειας  ενός συγγενικού προσώπου ,θα τα ξεχάσει όλα και θα τρέξει να κλάψει με τον “αδελφό” του .
Στην αδικία  ενάντια στον αδύνατο θα φωνάξει ,θα διαμαρτυρηθεί .
Όταν πέσεις στον δρόμο και θέλεις βοήθεια ,δεν θα σε προσπεράσει .
Ο Χριστός έχει “φιλότιμο” …
Ο πιο “φιλότιμος” άνθρωπος που περπάτησε στην γή ήταν ο Χριστός , υπέταξε  ολοκληρωτικά το “θέλημα’ του  στον Θεό και ενώθηκε μαζί του ,που αγάπησε ,αγαπά και θα αγαπά τους ανθρώπους ,χωρίς δόλο ,με την αληθινή αγάπη και όχι την κίβδηλη ,την γεμάτη πάθη και εξαρτήσεις .
όμως  ο πιο “φιλότιμος ”   λαός   που  υπάρχει στην γή ,ήταν ,είναι και θα είναι οι Ρωμιοί  .
 
Το όπλο της Ρωμιοσύνης είναι το “φιλότιμο” για αυτό…
 
Αποκ. 10,11        καὶ λέγουσί μοι· δεῖ σε πάλιν προφητεῦσαι ἐπὶ λαοῖς καὶ ἔθνεσι καὶ γλώσσαις καὶ βασιλεῦσι πολλοῖς.
Αποκ. 10,11               Και μου είπαν τότε ο ισχυρός άγγελος και οι άλλοι επτά· “τώρα που κατενόησες πλέον την προφητείαν, πρέπει να την αναγγείλης πάλιν στους λαούς και εις τα έθνη και εις τας γλώσσας της οικουμένης και εις πολλούς βασιλείς”.
Καλή Φώτιση και αρχή μετάνοιας

 

 

Πηγή 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.