Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ! ! ! Μόνο στις Πρεσβείες της Ουγγαρίας και όχι στα σύνορα, θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις ασύλου οι ¨καημενοι" λέει ο Ορμπάν ! ! !

Μηπως το ιδιο θα επρεπε να κανει και η Ελλαδα; 
Αν ξερουν οτι εδω ΔΕΝ, τοτε θα λιγοστεψουν οι ροες....
Το ζητημα ομως ειναι, αν αυτο το θελει η οχι το Καθεστως μας ...

Η Ουγγαρία λοιπον, θα καταργήσει τις μεθοριακές ζώνες διέλευσης όπου «αιτούντες» κρατούνται σε καταυλισμούς μέχρι οι αρχές να εξετάσουν τις αιτήσεις τους, αφού το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε πως η πρακτική αυτή είναι παράνομη, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκέργκελι Γκουλιάς.

Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε την περασμένη Πέμπτη πως τέσσερις «αιτούντες», που έχουν «εγκλωβισθεί» στη ζώνη διέλευσης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, βρίσκονται στην ουσία υπό κράτηση και πως ένα τοπικό δικαστήριο θα πρέπει να τους απελευθερώσει αμέσως.


«Η ουγγρική κυβέρνηση διαφωνεί με την απόφαση, τη θεωρούμε επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, όμως ως κράτος μέλος της ΕΕ θα συμμορφωθούμε με όλες τις αποφάσεις του δικαστηρίου», δήλωσε σε ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γκέργκελι Γκουλιάς.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέτασε την υπόθεση δύο Αφγανών και δύο Ιρανών που έφθασαν στην Ουγγαρία από τη Σερβία στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019 και ζήτησαν άσυλο ευρισκόμενοι στην ουγγρική ζώνη διέλευσης του Ρέζκε, στα σερβοουγγρικά σύνορα.

Ο Γκουλιάς δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη ζώνη διέλευσης θα τεθούν υπό κράτηση αλλού, ενώ άλλοι 280 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε μια εγκατάσταση για αιτούντες άσυλο.

Μόλις καταργηθούν οι ζώνες διέλευσης, οι αιτήσεις για άσυλο θα μπορούν πλέον να υποβάλλονται  μόνο στις ουγγρικές πρεσβείες και τα προξενεία, δήλωσε ο Γκιουλάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.









πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.