Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τουρκια: Παίρνει, F-35 και Patriot απο τους <Συμμαχους> μας Αμερικανους και S-400 απο το Ξανθο γενος...

Μια χαρά έκλεισε το deal.
Ο Ενας το παιζει <συμμαχος>...
Ο αλλος Σωτηρας μεσω προφητειων....
Και μεις με τις κυβερνησεις που επιλεγουμε περιμενουμε σωτηρια...
Κοιμηθητε ησυχοι...


Και S-400 – τους οποίους οι τεχνικοί της Αμερικής θα κάνουν φύλο και φτερό όταν αυτοί βρεθούν σε ΝΑΤΟικά Τουρκικά χέρια,

χωρίς να χρειάζεται να κατασκοπεύουν στην Ρωσία, Κριμαία, Αλγερία, στην Κίνα ή στη Λευκορωσία που τους έχουν ( μελλοντικά και η Ινδία, ίσως και η Αίγυπτος, Κατάρ κ.ά ) – και Patriot και F35 θα πάρει η Τουρκία !

Μια χαρά “λαγός” του Αμερικανού Προέδρου έγινε ο Τούρκος.

Φυσικά και θ’ ανταμειφθεί φυσικά και ξέρει τα όρια του, φυσικά και επιμελείται των συμφερόντων της γείτονος και του εαυτού του ( εμείς το λέμε πρόκληση, αυτός το λέει επιμέλεια.

Εμείς {όχι εγώ}, τον λέμε απρόβλεπτο, αν και είναι πλήρως προβλέψιμος , φυσικά και θα λάβει σε βάθος χρόνου μερίδιο στις διεκδικήσεις του και εμείς με τη “φωνή της λογικής ”

θα υπογράψουμε, ενώ τέλος η γείτονα, είτε με Erdoğanιστές είτε με Kemalιστές θα έχει καθιερωθεί ως ο βασικός παίκτης της ευρύτερης περιοχής, που τίποτα δεν θα γίνεται εάν δεν ερωτάται.

Μεταξύ Τουρκίας- Ελλάδας, πάντα η ζυγαριά των δυτικών συμφερόντων θα γέρνει υπέρ της Τουρκίας στο τέλος, διότι έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα εκεί.

Δημόσια έργα, προϊόντα χωρίς δασμούς, αυτοκινητοβιομηχανία, πυρηνικά εργοστάσια, αγωγοί, οπλικά συστήματα, γεωπολιτικός σύμμαχος, πρόσφυγες κλπ.

Τα περί νόμων, κυρώσεων της Δύσης και των ΗΠΑ κλπ, καθώς και τις δυτικότροπες ρηχές αναλύσεις περί “χαστουκιών”,τ’ ακούω βερεσέ , λόγω ιστορικής γνώσης, δασκάλων μου και εμπειρίας μου από το 1985.

* Το Κατάρ θέλει S400. Η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις μαζί του, ενώ από κοινού συμμετέχουν στην πλέον υγιή Τράπεζα στον κόσμο, την Ισλαμική Αναπτυξιακή. Μήπως αυτή είναι η χώρα που θα “παρκάρουν ” οι S-400 ;

Δημήτρης Σταθακόπουλος,
Δρ Παντείου Πανεπιστημίου ( Κοινωνιολογία της ιστορίας οθωμανικής περιόδου ) – Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω



πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.