Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δημαρχος Κωνσταντινουπολεως: Στον Πόντο μιλάνε Ρωμαίϊκα....Παρακρουση και ψυχολογικο περα δωθε για τον Ερτογκαν ! ! !


Διαβάσατε Έλληνες τι είπε ο Ιμάμογλου; 
Στον Πόντο μιλάνε Ρωμαίϊκα...
Και θα πει κι αλλα σε λιγο καιρο...
Ναστε σιγουροι...
Αν δεν τον φαει ο Σαλεμενος! ! !


«Από τη Μαύρη Θάλασσα είναι οικογένειες που μετανάστευσαν στην Ελλάδα επίσης.
Από παλιά μέχρι τώρα ασφαλώς παρακολουθώ από πολύ κοντά την παράδοση, τη μουσική. Το να εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη η ίδια κουλτούρα εκεί. Και μάλιστα είμαι από την Τραπεζούντα και υπάρχουν κάποια άτομα ενώσεων που έχουν δεσμούς με την Τραπεζούντα»

Την ευχή να μην γινόταν πόλεμος στην Κύπρο εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο – και επίσημα – νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος πρέπει να είναι να «διασφαλιστεί ειρήνη».

Ο κ. Ιμάμογλου τάχθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό με τον όρο «να προστατεύονται τα δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων», ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν θα επιδιώξει να γίνει Πρόεδρος της Τουρκίας απαντά: «Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι επιτυχημένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης».

«Δεν είναι καθόλου σωστό ο άνθρωπος να κάνει σχέδια καριέρας από πολιτικής άποψης. Γιατί αυτός δεν είναι ένας οδικός χάρτης που μπορείτε να τον σχεδιάσετε μόνοι σας. Επομένως πρώτα πρέπει να κάνω αυτό το καθήκον του δημάρχου για το οποίο αποφάσισε ο λαός. Αργότερα και πάλι ο λαός θα αποφασίσει.

Ένα τέτοιο στόχο δεν το βάζω σήμερα. Είναι αντίθετος με το πραγματικό πνεύμα της πολιτικής. Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι επιτυχημένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΚΥΠΕ ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο νέος επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης έχει δημιουργήσει και δεσμούς με την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της καταγωγής του από την Τραπεζούντα αλλά και επειδή διετέλεσε δήμαρχος του Μπεϊλίκτουζου (που εντάσσεται στο δήμο Κωνσταντινούπολης) από όπου είχαν μεταναστεύει Έλληνες κατά την περίοδο της ανταλλαγής του πληθυσμού.

«Στην Ελλάδα έκανα δύο ταξίδια, το ένα ως Δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζού. Ήρθαν οικογένειες που μετανάστευσαν από εδώ στο Μπεϊλίκντουζου στην Ελλάδα.
Στο Μπεϊλίκτουζου υπήρχε ένα χωριό με το όνομα Ανάσσα, φυσικά τώρα έγινε περιφέρεια μέσα στην πόλη. Οι άνθρωποι εκείνου του χωριού ήρθαν να το επισκεφθούν τα χώματα των προγόνων τους και εγώ ήμουν ο οικοδεσπότης.

Για μένα ήταν μια πνευματική συνάντηση. Τελικά όπως γνωρίζετε, υπάρχουν και από την Ελλάδα οικογένειες που μετανάστευσαν στην Τουρκία. Υπάρχουν οικογένειες που μετανάστευσαν από τη Θεσσαλονίκη εδώ. Εμείς του φέραμε μαζί αυτούς. Και ο (Οικουμενικός Πατριάρχης) Βαρθολομαίος συμμετείχε σε αυτή τη συνάντηση. Ήταν μια ωραία συνάντηση. Ευχάριστη.

Μετά τους έδωσα το λόγο μου και επισκέφθηκα τα Γιανιτσά, εκεί που είχαν μεταναστεύσει οι οικογένειες που βρίσκονταν εδώ. Με φιλοξένησε ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κι έτσι άρχισε ένας δεσμός μαζί τους.
Πέρα από αυτό, φυσικά πήγα και εκεί που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Και πάλι μαζί με την οικογένειά μου πήγα κοντά σε ένα μέρος στη Θεσσαλονίκη για διακοπές. Είμαστε γείτονες.

Στην πραγματικότητα όλα μεταξύ μας είναι ίδια. Η κουζίνα μας, η μουσική μας είναι πολύ κοντά, η κουλτούρα μας είναι κοντά. Δηλαδή αν πάτε δεν αισθάνεστε ξένοι.

Υπάρχουν δεσμοί. Δεσμοί που είναι ιστορικοί. Είναι πολύ αξιόλογοι για την ενδυνάμωση της φιλίας. Πιστεύω ότι τις σχέσεις που δημιουργήσαμε με αυτό τον τρόπο ο ελληνικός λαός τις ενστερνίστηκε και τις παρακολούθησε», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου