Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σαλεμένος Σουλτάνος: Απειλεί τους πάντες στην ΑΟΖ της Κύπρου και δυστυχώς τον ανέχονται....

Κανείς δεν τολμά μέχρι στιγμής να σηκώσει το γάντι....
Ο Σαλεμένος το βλέπει και παίρνει θάρρος...
Τι θα γίνει τελικά;


Πλησιάζει άραγε η «τελική λύση» στο δράμα της Ανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο την αξιοποίηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων, εξαιτίας των τουρκικών αιτιάσεων, καθώς πιστεύει και δεν το κρύβει, πως όλα της ανήκουν, κατά παραβαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας;

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να αντιδράσει στην απόφαση του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου να προσκαλέσει τις ενεργειακές εταιρίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της αδειοδότησης του «οικοπέδου 7», δεν έχει προηγούμενο, καθώς οι απειλές στρέφονται εναντίον κάθε δυνητικού ενδιαφερομένου.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η “ελληνοκυπριακή” κυβέρνηση αποφάσισε να προσκαλέσει διεθνείς εταιρίες για το αποκαλούμενο οικόπεδο 7, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η απόφαση αυτή της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης είναι απόδειξη ότι τα ίσα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού εξακολουθούν αγνοούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Οι Τούρκοι φυσικά αποκαλούν «συνιδιοκτήτη» της Κύπρου τους Τουρκοκύπριους, ξεχνώντας ότι τα γεγονότα του 1974 άλλαξαν τα δεδομένα και οι Τουρκοκύπριοι ακολούθησαν ξεχωριστό δρόμο. Ξεχνούν επίσης βολικά, ότι ζητούν να τους δώσει σημασία μια χώρα την οποία ΔΕΝ αναγνωρίζουν!

Εάν οι Τούρκοι αποχωρήσουν από την Κύπρο και ακυρώσουν την αναγνώριση των Κατεχομένων, μια απόφαση-Βατερλό όπως εξελίσσεται, προφανώς θα αφαιρούσαν από την «ελληνοκυπριακή κοινότητα» τη δυνατότητα «μονομερών ενεργειών», όπως υποστηρίζουν. Θα άλλαζαν τα δεδομένα.

Ως «Ελληνοκυπριακή κοινότητα», αρέσκονται να αποκαλούν την αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα Κυπριακή Δημοκρατία, σε αντίθεση με τα Κατεχόμενα που καταδικάστηκαν από την Άγκυρα σε καθεστώς διεθνούς παρία, μετά το 1974. Και παρά την τρομακτική διπλωματική ήττα, οι Τούρκοι δεν συνετίζονται, διότι δεν ενδιαφέρονται για τους Τουρκοκύπριους, αλλά για να αρπάξουν τον πλούτο της και να ελέγξουν γεωστρατηγικά τη νήσο.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, ότι η απόφαση αυτή παραβιάζει τα δικαιώματά της χώρας μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε ερευνητική δραστηριότητα πρέπει να υπόκειται σε προηγούμενη τουρκική άδεια». Φυσικά, τις ανοησίες περί διεθνούς δικαίου δεν τολμά να τις θέσει στην κρίση αυτών που έχουν την ευθύνη ερμηνείας του.

Αντιθέτως, απαιτεί ολόκληρη η υφήλιος να αποδεχτεί τη βολική ερμηνεία των κανόνων του διεθνούς δικαίου που προτιμά η Τουρκία και τα θαλάσσια σύνορα τα οποία η ίδια αποφάσισε για τον εαυτό της, καταπατώντας τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εμπλεκομένων…

Το καλύτερο όμως ακολουθεί, καθώς η παρανοϊκή χώρα του Ερντογάν προχωρά σε ευθείες απειλές κατά πάντων, χωρών και εταιριών, επί της ουσίας προειδοποιώντας τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ότι θα βρουν μπροστά τους την τουρκική στρατιωτική ισχύ!

Αναφέρει λοιπόν καταληκτικά, ότι «η χώρα μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα ξένο κράτος, εταιρία, ή πλοίο να διεξαγάγει ερευνητικές δραστηριότητες για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, χωρίς άδεια»! Και δηλώνει πως η Τουρκία θα συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματά της!

Με απλά λόγια, δύο είναι οι δυνητικές ερμηνείες – προβλέψεις: Είτε Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία θα σταθούν στο ύψος των – γεωστρατηγικών – περιστάσεων και θα αρνηθούν να υποταχθούν στη βούληση της Άγκυρας, επιδιώκοντας το ξεκαθάρισμα του τοπίου, είτε θα επιχειρηθεί «διπλωματική προσέγγιση» (σ.σ. πιθανή τουλάχιστον σε πρώτη φάση), στην οποία θα ελεγχθούν τα όρια ενός εκάστου.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό ρόλο παίζουν και οι προσωπικότητες των ηγετών. Δηλαδή, άλλη είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά το περιφερειακό bullying της Τουρκία κατά πάντων από ένοικο του Λευκού Οίκου που λέγεται Ντόναλντ Τραμπ και άλλη εάν ο ένοικος λεγόταν Μπάρακ Ομπάμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι ότι οι τουρκικές ενέργειες στρέφονται ευθέως εναντίον των γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα σηκώσουν άραγε το «γάντι»;
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.