Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΠΕΣΕ...........ΑΛΛΑ....ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.........<κατι μου θυμιζει..........>

O λαος των Σκοπιων αποφασισε...........αλλα τα παιχνιδια συνεχιζονται......!!!!!!



Στα Σκόπια ετοιμάζονται για εκλογές εάν αποτύχει η «προσχώρηση» βουλευτών του VMRO: «Κλείδωσε» η ημερομηνία


Ήδη στα Σκόπια ετοιμάζονται για εκλογές σε περίπτωση που η Δύση αποτύχει στο πρόγραμμα «προσχώρησης» βουλευτών της αντιπολίτευσης του VMRO ώστε να μπορέσει να περάσει ο Ζ.Ζάεφ από την Βουλή τις συνταγματικές αλλαγές που ορίζει η συμφωνία.

Επικρατέστερη ημερομηνία ακούγεται απο τα Σκόπια ότι θα είναι η 25η Νοεμβρίου και ο Ζ.Ζάεφ θα επιχειρήσει με την βοήθεια των ΜΜΕ να «φορτώσει» στο VMRO την ευθύνη για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οι οποίες θα είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα.

Θεωρεί μάλιστα πως θα κερδίσει μια ευρεία πλειοψηφία και με την βοήθεια των αλβανόφωνων θα μπορέσει να έχει τα απαιτούμενα 2/3 των βουλευτών για να περάσει τις αλλαγές που έχει υπογράψει στην Συμφωνία των Πρεσπών

Σημειώνεται πως ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από τον Ζ.Ζάεφ να προχωρήσει με αυτό το μικρό ποσοστό στην εφαρμογή της Συμφωνίας ζητώντας συνταγματικές αλλαγές από την Βουλή.

Όμως πως θα συμβεί αυτό; Από την στιγμή που ο Ζ.Ζάεφ είναι μειοψηφία και οι Αλβανόφωνοι που θα στηρίζουν δεν αρκούν για να λάβουν τον απαιτούμενο αριθμό των βουλευτών.

Του λείπουν 11 βουλευτές τους οποίους πιθανότατα να τους έβρισκε (εξαγόραζε) αν το αποτέλεσμα είχε ισχύ.

Τώρα το αποτέλεσμα δεν έχει καμία ισχύ καθώς με το ζόρι η συμμετοχή έφτασε το 36%, πολύ μακριά από το 50,01 που επιτάσσει το σκοπιανό σύνταγμα και ο συνολικός αριθμός των θετικών ψήφων, ήταν περί τις 535.000, πολύ κάτω από το όριο των 6000.000 θετικών ψήφων που ήθελαν οι δυτικοί διπλωμάτες για μια στοιχειώδη έστω νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος.

Πάντως έτσι ή αλλιώς πρώτα θα επιχειρήσει ο Ζ.Ζάεφ να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή των Σκοπίων και μετά αν δεν τα καταφέρει θα προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών καθώς η Δύση έχει έντονη αγωνία για ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα μετά από ένα τέτοιο ηχηρό «χαστούκι» .



ΗΠΑ και ΕΕ αποφάσισαν να πιέσουν άμεσα τον Ζ.Ζάεφ να προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας από την Βουλή. Μα θα πει κάποιος του λείπουν 11 βουλευτές. Όμως οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι διατεθeιμένοι να κάνουν «τα πάντα» για να βρεθούν οι 11 αυτοί βουλευτές.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι το δημοψήφισμα, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία είχαν διαθέσει κατά προσέγγιση 50 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ και άλλα 30 εκατομμύρια προς την Αλβανία για την θετική ψήφο των Αλβανών της ΠΓΔΜ.

Και ετοιμάζονται τώρα να ξοδέψουν για την εύρεση των 11 βουλευτών 100 εκατομμύρια δολάρια και ακόμα περισσότερα εάν χρειαστεί και όσο χρειαστεί.

Σε αυτό το σημείο οκ Ζάεφ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων την ενεργό συνδρομή των συμμάχων του ( ΗΠΑ Γερμανίας Βρετανίας)

Αντίστοιχα η Ρωσία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διέθεσε  20 εκατομμύρια στο VMRO για το ΟΧΙ -αλλά μόνον η Μόσχα λοιδορήθηκε διεθνώς...

Οι χρηματοδοτήσεις και οι εξαγορές των δυτικών είναι «φιλική συνεισφορά».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ έσπευσε αμέσως να ενημερώσει τους συμμάχους του στις ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά του δημοψηφίσματος.

Εξέφρασε όμως την βεβαιότητα του ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα περάσει από τη Βουλή. Στην ουσία όμως δεν είναι δική του βεβαιότητα, είναι Αμερικανών και Γερμανών και λοιπών Ευρωπαίων.

Έτσι, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος, ο Ζ.Ζάεφ έχει ξεκινήσει την έρευνα για 11 επιπλέον βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν την Συμφωνία παραλαβής της Μακεδονίας.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αλλάζει το χρονοδιάγραμμα: Φέρει άμεσα τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι 11 αυτοί βουλευτές και οι αλλαγές δεν περάσουν, ο Ζάεφ ενημέρωσε τους συνομιλητές τους και τη διεθνή κοινότητα ότι θα προχωρήσει άμεσα σε κάλπες.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θα συμβούν πολλά ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ γεγονότα. Πάντως η 25η Νοεμβρίου ως μέρα εκλογών, φαντάζει πιθανή...

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.