Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Γαβρόγλου: ''Αστεία τα νούμερα αυτών που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ! ! !




«Η εκπαίδευση είναι αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά. Αναφερόμενος στην  πρωτοφανή ενέργεια της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) που καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του υπ. Παιδείας επικαλούμενη αποφάσεις του ΣτΕ, ο υπουργός τόνισε  ότι οι απόψεις που υποστηρίζουν εκφράζει η ΠΕΘ και όσοι προσπάθησαν από την αρχή να υπονομεύσουν το νέο σύγχρονο πνεύμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών δεν εκφράζουν τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε τις απόψεις τον γονέων.


 04 Οκτωβρίου 2018 11:41:57
Όπως είπε «στο κάλεσμα που είχε γίνει πέρυσι για απόσυρση των βιβλίων, ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε». Ο κ. Γαβρόγλου εμμέσως πλην σαφώς καταλόγισε στην κίνηση της ΠΕΘ πολιτική σκοπιμότητα, αφού όπως είπε «δεν βλέπει ούτε εκπαιδευτικό, ούτε θρησκευτικό λόγο που να εξηγεί αυτή την ενέργεια».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά και θα ολοκληρωθούν σε βάθος τριετίας. «Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια γίνονται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2019, θα πραγματοποιηθούν 4.500 χιλιάδες προσλήψεις και η εγγραφή του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό είναι η απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση ήταν προεκλογική παροχολογία.

Σχολιάζοντας την υπόθεση με τον επίορκο καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ήδη ζήτησε την άμεση παύση από τα καθήκοντα του.



Πηγή



Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.