Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Προεδρος Πακις; Εεεεε οχι και να εκλεγεται ο Προεδρος Δημοκρατιας απ τον λαο, πως θα ξαναβγω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΩ......
ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΡΕΥΜΑΤΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ!

Μάθημα… δημοκρατίας (όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος…) παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος των Τσιπροκαμμένων Πάκης Παυλόπουλος, με εισαγωγική ομιλία του στο συνέδριο, με θέμα: «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Εις ότι αφορά το θέμα της εκλογής του προέδρου από τον «κυρίαρχο» ελληνικό λαό, ή του διορισμού του από συγκυριακές κομματικές πλειοψηφίες (όπως έγινε στην περίπτωσή του – και των υπολοίπων που πέρασαν

απ’ αυτή τη θέση), ο πρόεδρος Πάκης ήταν… κάθετος και εξέφρασε την άποψη «να μην υιοθετηθεί η ιδέα της απευθείας από το λαό εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε, ενδεχομένως, σε μια συνταγματικώς προβληματική στροφή του πολιτεύματος προς την κατεύθυνση της Προεδρικής Δημοκρατίας».
Ονειρευόμενος προφανώς επανεκλογή του από τα γνωστά κυκλώματα και γνωρίζοντας, ότι σε περίπτωση εκλογής προέδρου θα «φάει μαύρο» που θα το θυμάται για όλη του τη ζωή!

Εξίσου… δημοκρατική είναι και η άποψη του προέδρου Πάκη, για τα δημοψηφίσματα, στα οποία καταφεύγουν τα πραγματικά δημοκρατικά κράτη κι όχι οι ελεεινές και τρισάθλιες Μπανανίες, τύπου Τσιπροκαμμενοπαυλοπουλιστάν. Καμαρώστε έναν μεγάλο… δημοκράτη:

«Η λήψη αποφάσεων, υπό όρους άμεσης δημοκρατίας -π.χ. δημοψηφίσματος- ειδικώς ως προς ιδιαιτέρως κρίσιμα τεχνικά και εξειδικευμένα ζητήματα, εγκυμονεί συγκεκριμένους κινδύνους για τους κρατικούς θεσμούς και το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτεί ρεύματα υφέρποντος λαϊκισμού».

(ΥΓ) 1: Άραγε, τι θέλει να πει ο… δημοκράταρος όταν μιλάει για «ιδιαιτέρως εξειδικευμένα ζητήματα»; Πως ο ελληνικός λαός είναι ΑΝΩΡΙΜΟΣ να αποφασίζει για τέτοια, γιατί απαιτούν… ειδίκευση;

(ΥΓ) 2: Πρόεδρε Πάκη, μήπως και οι εκλογές «εγκυμονούν συγκεκριμένους κινδύνους…» και πρέπει κι αυτές να απαγορευθούν; Τουλάχιστον μέχρι την επανεκλογή σου στην προεδρία από την υπάρχουσα τσιπροκαμμενική πλειοψηφία;
πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.