Στο επίκεντρο δημόσιας συζήτησης βρίσκονται ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που αφορούν την παραγωγή εντομοπρωτεΐνης για ανθρώπινη και ζωική κατανάλωση.
Τα έντομα που χρησιμοποιούνται έχουν λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο εγείρονται ερωτήματα για τη δημόσια συναίνεση, τη διατροφική κουλτούρα και τις επιπτώσεις στην παραδοσιακή κτηνοτροφία.
Η συζήτηση ξεπερνά τα όρια της ακαδημαϊκής έρευνας και αγγίζει ζητήματα κοινωνικής επιλογής και πολιτικής κατεύθυνσης.
