Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΑ ΣΚΑΡlΑ ΕΠΕNΔΥΣΗ ΜlΣΟΥ ΔlΣ ΓlΑ ΠΛΩTΑ ΦΩTOΒΟΛΤΑΪKΆ ΣΤHN ΘΕΣΣΑΛlΑ...



Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γαλλικής εταιρείας Akuo Energy θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 400 MW, όχι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκότοπους αλλά σε αποστραγγιστικά κανάλια και σε λιμνοδεξαμενές, με πλωτά φωτοβολταϊκά όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και το πρόγραμμα ξεκινά με τον ΤΟΕΒ Πηνειού και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας


Η ΑΚUO, κατέθεσε στη ΡΑΕ, στον κύκλο Φεβρουαρίου, αιτήσεις ειδικού έργου για φωτοβολταϊκούς σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να αναπτυχθούν σε λιμνοδεξαμενές και σε υδάτινα κανάλια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα σχέδια που προβλέπουν την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε λιμνοδεξαμενές είναι συνολικής ισχύος 200 MW. Τα πλωτά φωτοβολταϊκά αφορούν 10 ταμιευτήρες νερού. Ορισμένοι εξ αυτών είναι ο ταμιευτήρες Καλαμακιού, Γλαύκης, Πλατύκαμπου, Καστρίου, Ελευθέριου και ο ταμιευτήρας Δήμητρας.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ!


Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.