Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ξεpετε oτι το μαxnτικο F35 ειχε απopιφθεi; Και τωpα ο Koυλnς γλεiφει για vα τo παρει...

 



 Το F-35 είχε απορριφθεί από την Ελλάδα τρεις φορές στο παρελθόν αν και τις τρεις υπήρχαν προτάσεις ένταξης της χώρας μας στη συμπαραγωγή του. Η απόρριψη των προτάσεων είχε να κάνει όχι μόνο με το οικονομικό βάρος που καλούνταν να επωμιστεί η χώρα. Υπήρχαν ενστάσεις για την επιχειρησιακή του χρησιμότητα.. αλλά και για το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη με αρκετά προβλήματα.

Όπως γράφουν οι εγκυρότερες αμερικανικές ιστοσελίδες αμερικανικού περιεχομένου τα προβλήματα συνεχίζονται και το κόστος για την επίλυση τους έχει αρχίσει να προβληματίζει. Μόνο τις τελευταίες ημέρες δύο δημοσιεύματα της ιστοσελίδας defensenews.com επισημαίνουν πολύ μεγάλα θέματα στη συντήρηση-υποστήριξη του αεροσκάφους αλλά και στην ανάγκη αναβαθμίσεων του, για να συγκρατηθεί το κόστος.

To ένα δημοσίευμα είναι της 1ης Ιουνίου και το άλλο μία ημέρα πριν στις 31 Μαίου. Τα όσα αναφέρονται είναι σημαντικά.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το F-35 ως «προεκλογικό καλούδι» πολύ καιρό πριν την προκήρυξη των εκλογών! Όπως και με τα Rafale στα οποία «φόρεσε» τον κομματικό πυρσό του κόμματος η ΝΔ αντιμετωπίζει την υπόθεση του F-35 επιπόλαια και επικίνδυνα, «πουλώντας» στην κοινή γνώμη μια τελείως διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας.

Το άριστο επικοινωνιακό επιτελείο του κ.Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει κλίμα …αγωνίας για την απόφαση των Αμερικανών να εγκρίνουν την πώληση των F-35 στην Ελλάδα! Οι Αμερικανοί για ένα λόγο καθυστερούν την πώληση που θα βάλει πολλά ακόμη δις στο ταμείο της Lockheed Martin. Η Τουρκία είναι ο λόγος . Η Τουρκία που ήταν στο πρόγραμμα, η συμμετοχή της «πάγωσε» με την προμήθεια των ρωσικών S-400 και τώρα η Ουάσινγκτον αναμένει να διαπιστώσει τις προθέσεις Ερντογάν ,μετά από την επανεκλογή του. Οι Αμερικανοί θα «ισοφαρίσουν» την ανακοίνωση για F-35 στην Ελλάδα με την ικανοποίηση του αιτήματος Ερντογάν για αναβάθμιση και πώληση F-16.

Οι Αμερικανοί θα ήταν απολύτως ευχαριστημένοι να είχαν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35 και να πουλούσαν το αεροσκάφος και στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί θα είχαν ετοιμοπόλεμες μοίρες F-35 κατά της Ρωσίας. Προς το παρόν φαίνεται ότι μόνο την Ελλάδα θα εξοπλίσουν με F-35. Αν συμφωνήσουμε ότι η απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι …η Ρωσία, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη χώρα…

Για να μη λέμε ότι «δεν γνωρίζαμε τι μας φόρτωσαν» ή ότι «πιστέψαμε όσα μας έλεγε η κυβέρνηση» ....


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.