Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Kατεριψαv Pωσικo μαxnτικo τσiριζαν oι τnλεπαπαγαλoι.....Oυκραvεζικο nταv oμως ! ! !

Bιαστηκαν να πανηγυρισουν...

Και μετα καταπιαν την γλωσσα τους...



Σκηνές χάους καταγράφονται στο «ουκρανικό μέτωπο». Πρόσφατα, οι ίδιοι οι Ουκρανοί κατέρριψαν δικό τους μαχητικό αεροσκάφος. Κάτι που δείχνει τα αυξανόμενα προβλήματα στις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά και την ελλιπή εκπαίδευση σε οπλισμό που στέλνει ως βοήθεια η Δύση

Κομφούζιο, συχνά με δραματικές συνέπειες για τις ουκρανικές δυνάμεις, καταγράφεται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενδεικτικά, προ ημερών, στις 5 Ιουνίου 2022, οι ίδιοι οι Ουκρανοί κατέρριψαν με αντιαεροπορικό ένα δικό τους μαχητικό αεροσκάφος, τύπου «Σουχόϊ 27» (Su-27P1M).

Τη μια ημέρα, εκείνη της κατάρριψης, στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού πολέμου, οι Ουκρανοί θριαμβολογούσαν και ανέβαζαν το βίντεο της κατάρριψης στα social media, υποστηρίζοντας ότι «έριξαν» ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή Ζαπαρόζιε, και μια ημέρα μετά το ίδιο το Κίεβο παραδέχτηκε ότι η κατάρριψη έγινε κατά λάθος (!) από… φίλια πυρά.

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού από φίλια πυρά. Χαρακτηριστικά ο εν αποστρατεία Ρώσος στρατιωτικός και νυν αναλυτής, Μιχαήλ Χονταριόνοκ, ο οποίος μάλιστα αρχικά είχε διαφωνήσει με την απόφαση της Μόσχας για εισβολή στην Ουκρανία, θεωρεί ότι «τουλάχιστον πέντε μαχητικά Su-27 χάθηκαν από τα δικά τους πυρά».

Εκτιμάται, επίσης, ότι σήμερα οι ουκρανικές ΕΔ έχουν μείνει χωρίς αντιαεροπορικά συστήματα μέσου και μεγάλου βεληνεκούς, διότι καταστράφηκαν. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει αεράμυνα. Αντίθετα, στα χέρια των Ουκρανών υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων, Stinger, που όμως στα χέρια ανεκπαίδευτων ή ελλιπώς εκπαιδευμένων, μπορεί να αποβούν μοιραία για τα ίδια τα εναπομείναντα μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει προσφέρει στην Ουκρανία 60 Stinger, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν προσφερθεί από τις ΗΠΑ και άλλες Δυτικές χώρες. 

Θεωρείται, πάντως, πολύ πιθανό ότι και το αεροσκάφος του οποίου η κατάρριψη έχει καταγραφεί σε βίντεο οφείλεται σε εκτόξευση Stinger από Ουκρανούς. Κάτι που δείχνει ανικανότητα αναγνώρισης φίλιου αεροσκάφους, αν και έφερε τα ουκρανικά εθνόσημα και χρώματα, αεροσκάφος, καθώς και απουσία επικοινωνίας με τον πιλότο (!).

Μάχες στην «Ολυμπία»

Στο μεταξύ, διευρύνονται ολοένα περισσότερο οι εκατόμβες νεκρών και μεγαλώνουν οι στρατιές αιχμαλώτων. Παρά τις προπαγανδιστικές φανφάρες της μιας και της άλλης πλευράς, καθημερινώς αυξάνονται οι νεκροί. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε στρατιωτικό επίπεδο φαίνεται να το έχει το Κίεβο.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνται, ενώ φαίνεται πως κατέχουν σημαντικό μέρος της πόλης Σεβεροντονιέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία. Σε κάποιο από τα βίντεο που έχει τραβηχτεί από την πόλη φαίνεται σε έναν τοίχο η επιγραφή «Ολυμπία» στα ελληνικά.

Ως γνωστόν, στην ευρύτερη περιοχή ζει μεγάλο ελληνικό στοιχείο. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου (24 Φεβρουαρίου 2022), η Αθήνα έχει σιωπήσει γύρω από την τύχη των ελληνικών πληθυσμών, ενώ δεν δίδεται κανένα στοιχείο γι’ αυτούς.



πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.