Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Mετα τους νεκρoυς που αvαστnθnκαν στην Oυκραviα, αναστnθnκε και το καταδρoμικo Moskva...Koψτε τις παπαpιες oτι το βυθiσατε επιτελoυς !!!

Για μια ακόμη φορά η Δύση σέρβιρε το σενάριο Ζελένσκι ότι βυθίζεται καταποντίζεται κλπ. Τώρα ως και το Πεντάγωνο λέει πως το πλοίο είναι αξιόπλοο και φθάνει Σεβαστούπολη. Το μόνο που ναυάγησε για μια ακόμη φορά ήταν η προπαγάνδα....



Επικοινωνιακός πόλεμος, πόλεμος πληροφοριών γύρω από ένα ρωσικό πλοίο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.

Το καταδρομικό «Moskva», ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, υπέστη σοβαρές ζημιές από έκρηξη που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν ατυχηματικής μορφής, σε αντίθεση με το Κίεβο.

Η έκρηξη ενός αποθέματος πυρομαχικών προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Μόσχας. Το πλοίο ανέφεραν οι ρωσικές κρατικές υπηρεσίες, «υπέστη σοβαρές ζημιές». Σύμφωνα με τη Μόσχα, η έκρηξη προκλήθηκε από ατυχηματικής μορφής πυρκαγιά. «Λόγω πυρκαγιάς, πυρομαχικά εξερράγησαν στο καταδρομικό Moskva. Το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίσει πού σημειώθηκε η έκρηξη. Τα ρωσικά πρακτορεία ανέφεραν επίσης ότι το πλήρωμα του Moskva έχει εκκενωθεί πλήρως και ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση της πυρκαγιάς. «Το καταδρομικό Moskva διατηρεί την άνωση του» και θα ρυμουλκηθεί, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

TASS:Το καταδρομικό «Moskva» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της έκρηξης πυρομαχικών που προκλήθηκε από πυρκαγιά το πλήρωμα εκκενώθηκε. Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

RIA Novosti: Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι το ρωσικό καταδρομικό «Moskva» πλέει και φθάνει Σεβαστούπολη. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι το πυραυλικό καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά, πλέει και κινείται προς τα ανατολικά. Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το καταδρομικό παραμένει σε πλεύση.

. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του πρακτορείου, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο δεν υπάρχει ανοιχτό ρήγμα, δεν έχει υποστεί ζημιά ο κύριος πυραυλικός οπλισμός και λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

“Γνωρίζουμε ότι το πλοίο διαθέτει ικανότητα πλοήγησης. Νομίζουμε ότι κατευθύνεται ανατολικά”, δήλωσε ο Kirby εκπρόσωπος Πενταγώνου στο MSNBC. “Γνωρίζουμε ότι έγινε έκρηξη στο πλοίο. Με βάση τις εικόνες που έχουμε δει, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς την προκάλεσε”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Kirby, σύμφωνα με μια εκδοχή, το πλοίο θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο, αλλά ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει λόγω έλλειψης διαθέσιμων στοιχείων. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, απλώς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες», είπε ο Kirby.

Η έκδοση του Κιέβου, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική. Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν προηγουμένως ότι το Moskva φλέγεται μετά από χτύπημα από πυραύλους. «Οι πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», δήλωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού (Νότια), Maxime Marchenko. Στο πλοίο επέβαιναν «510 μέλη του πληρώματος» σύμφωνα με αναφορές.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1983 ως Slava, το καταδρομικό μετονομάστηκε το 1996 σε Moskva. Εξοπλισμένο με δεκαέξι εκτοξευτές πυραύλων P-1000 Vulcan καθώς και μια ποικιλία αντιυποβρυχιακών και αντιαεροπορικών όπλων. Το δεύτερο εξάμηνο του 2015, το καταδρομικό ηγήθηκε της μόνιμης ειδικής ομάδας του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου κάλυψε τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία με τα συστήματα αεράμυνας του. Στις 22 Ιουλίου 2016, στο καταδρομικό Moskva απονεμήθηκε το παράσημο του Nakhimov.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το καταδρομικό Moskva έφτασε μόνο του στη Σεβαστούπολη χωρίς βοήθεια από δεύτερο μέρος. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε (πιθανώς από δορυφορικές εικόνες) ότι το καταδρομικό Moskva φθάνει μόνο του στη Σεβαστούπολη. Επιβεβαίωσαν ωστόσο 1 έκρηξη που έγινε στο πλοίο (όχι 2 όπως ισχυρίστηκαν οι Ουκρανοί). Η έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών είναι πολύ πιθανό.




πηγη 

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.