Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Μας εφτυσε και η Αιγυπτος ! ! ! Τα βρηκε με την Τουρκια και μοιραζουν την Ελληνικη ΑΟΖ...

Αυτα δεν τα λενε στα καναλια....

Εκει ακους μονο θριαμβολογιες για τους Κουληδες....



Το Κάιρο ομως ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της διαδικασίας για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Άγκυρα, κάτι που επιδίωκε το τελευταίο διάστημα μετ΄ επιτάσεως η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου «ξεκινά η διαδικασία για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία.»

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Ερντογάν, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών  Σεντάτ Ονάλ, ταξιδεύει στο Κάιρο για πολιτικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση του αλ-Σίσι το διήμερο 5 και 6 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σημειώνεται ότι «οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι στις διερευνητικές συνομιλίες, θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό πλαίσιο.

Φυσικά το μέγα θέμα που προκύπτει εδώ είναι η συμφωνία που επιδιώκει η Τουρκία με την Αίγυπτο στο θέμα της μεταξύ τους ΑΟΖ, προκειμένου να αποκόψει οριστικά την επαφή της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ με την αντίστοιχη κυπριακή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου η Αίγυπτος είχε  προκηρύξει τον  πρώτο διεθνή  γύρο  προσφορών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μεταξύ άλλων και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο  χάρτης της προκήρυξης αποτύπωνε πεδία στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ αυτών και ένα πεδίο το οποίο βρίσκεται ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και στο οποίο  ακολουθούνται τα νότια όρια της τουρκικής «υφαλοκρηπίδας», όπως αυτά κοινοποιήθηκαν με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις 13 Νοεμβρίου 2019, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή του παράνομου  τουρκολιβυκού συμφώνου.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θορυβημένος από αυτές τις εξελίξεις είχε πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στο Κάιρο: Ένα στις 8 Μαρτίου και ένα στις 18 Απριλίου, όπου ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι, τον είχε διαβεβαιώσει που δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία.

Αυτό τότε. Τώρα όμως φαίνεται πως η υπόθεση συμφωνία Αιγύπτου και Τουρκίας για την ΑΟΖ φαίνεται να είναι κοντά, αφήνοντας την Ελλάδα απλό παρατηρητή., χάνοντας την ΑΟΖ ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού καθώς είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να συνάψει συμφωνία οριοθέτησης με την Αίγυπτο αποδεχόμενη να μην γίνει καμία συζήτηση στις ζώνες που δημιουργούν το σημείο ένωσης με την κυπριακή ΑΟΖ λόγω του Καστελόριζου.





















πηγη 

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.