Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι ήρωες του ’21 σε γκράφιτι δίπλα από τους Αγίους Αποστόλους.(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


“Ξαναχτύπησε” ο γνωστός καλλιτέχνης Skitsofrenis, κατά κόσμο Κώστας Λούζης , δημιουργώντας με σπρέι τις μορφές των αγωνιστών του 1821, σε τοίχο, δίπλα στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Χρειάστηκαν 8 ώρες δημιουργικής δουλειάς και ένα γερανοφόρο, για να αποτυπωθούν στο τοίχο οι μορφές των: Κολοκοτρώνη, Μαυρομιχάλη, Παπαφλέσσα, Νικηταρά, και Αναγνωσταρά (με το σπαθί).

 


 

 

 

 

 

 

 

Και τα τρία έργα του καλλιτέχνη εντάσσονται στο πρόγραμμα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, αναβίωσης των μορφών των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης , σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Και τα τρία σε τοίχους, και τα τρία εμφανή σε δημόσιο χώρο, αιχμαλωτίζουν το βλέμμα των περαστικών, και επιβεβαιώνουν το “άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας”,  εξαιτίας των ηρώων αυτών.


 

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.