Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Suddeutsche Zeitung: Τον Καπιτάνο Σαλβίνι, θα πρέπει όλοι στις Βρυξέλες, να πάρουν πολύ πιο σοβαρά...

Πανικος στην Ευρωπη μετα τα αποτελεσματα των Ευρωεκλογων...
Καπιτανο τον λενε οι Ιταλοι τον Ματεο...
Καλη αρχη...



Ένας στους τρεις Ιταλούς που πήγαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή ψήφισε τον Ματέο Σαλβίνι, οδηγώντας το κόμμα του σε έναν μεγάλο θρίαμβο, που εδραίωσε ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας.

Στην Ιταλία όλοι συμφωνούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι το πραγματικό αφεντικό. Οι οπαδοί του τον αποκαλούν «Καπιτάνο», αν και δεν είναι σαφές αν το εννοούν με ναυτικούς ή με ποδοσφαιρικούς όρους, αφού ως γνωστόν ο Σαλβίνι προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τους πρόσφυγες από την Αφρική να καταπλεύσουν στα ιταλικά λιμάνια, ενώ στο γήπεδο είναι φανατικός οπαδός της Μίλαν και είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με τους «Ροσονέρι».

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Σαλβίνι ήταν ο μεγάλος νικητής στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ο ένας στους τρεις Ιταλούς ψήφισε υπέρ του κόμματός του, της Λέγκα. Ο Σαλβίνι είναι σήμερα ο de facto πρωθυπουργός της Ιταλίας, το πραγματικό πολιτικό αφεντικό στην Ιταλία.

Ήταν και πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά τώρα θα πρέπει όλοι –και στις Βρυξέλλες –να τον πάρουν πολύ πιο σοβαρά. Διαφορετικά θα ενισχυθεί κι άλλο», γράφει η γερμανική Suddeutsche Zeitung.


πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.