Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Αρχηγε του Στρατου, γιατι ακομη οι Ελληνικοι πυραυλοι S300, βρισκονται σε αποθηκες στην Κρητη και οχι στο Αιγαιο;

Εχω γραψει επανειλημενως γι αυτο...
Εχω θεσει την ιδια ερωτηση πολλες φορες...
Απαντηση δεν πηρα...
Ξαναρωτω λοιπον...
Γιατι ρε Αρχηγε;
Γιατι, αφου εχουμε κριση και αφου κινδυνευουμε απο τους Τουρκικους S400, δεν αναπτυσουμε τους πυραυλους μας σε νησι του Αιγαιου;
Τι περιμενουμε;
Να αποκτησει η Τουρκια τους S400 και να βομβαρδισει ανενοχλητη τις αποθηκες που φυλασσονται οι Ελληνικοι S300;
Υπ οψιν , οτι οι S300 μπορουν να αναχαιτισουν τους S400...
Διαβαστε τι εχουμε και δεν το χρησιμοποιουμε...


Ευρισκόμενα στην Κρήτη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, μετά την κυπριακή «κρίση των S300» και όντας ιδιοκτησία της Ελλάδας και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το 2007, ο «ξάδελφος» των S400 διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες που αναδείχτηκαν στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκός Αετός 13», τον Δεκέμβριο του 2013.

Τότε, η βολή, την οποίαν παρακολούθησαν στρατιωτικοί απεσταλμένοι από 22 χώρες, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, δείχνοντας ότι, παρά την πάροδο του χρόνου, οι S300 της Κρήτης βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km. Από την Κρήτη, καλύπτουν το ίδιο το νησί αλλά και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και την ανατολική δίοδο προς την Κύπρο.

Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβακία αποτελούν τις μοναδικές χώρες της ΕΕ που έχουν στην κατοχή τους το αντιαεροπορικό σύστημα S300.




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.