Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΑΦΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΛΕΜΕΝΟΣ!!! Μενει εκτος παιχνιδιου υστερα απο την ενεργο εμπλοκη των ΗΠΑ στα Ενεργειακα!!!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!..Συμφωνα με τα Ισραηλινα ΜΜΕ οι ΗΠΑ επιθυμουν να παρουν μερος στις συζητησεις στην τριμερη Ελλαδα Κυπρο Ισραηλ ..και θα ληφθουν οι αποφασεις για το μελλον της περιοχης!!Οι Αμερικανοι και οι Ισραηλινοι δεν θελουν με κανενα τροπο την συμμετοχη της Τουρκιας σε αυτους τους συσχετισμους....οποτε πετανε οριστικα την Τουρκια εκτος ενεργειακου παιχνιδιου!!!Αυτο εχει προκαλεσει φοβερο εκνευρισμο στους τουρκους!!!Μαλιστα θα διεξαχθει και μια μεγαλης κλιμακας στρατιωτικη ασκηση.....οπου αυτο θα ειναι και ενα μηνυμα προς την Τουρκια...... στρατιωτικης ισχυος απο τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ στέλνει τον Πομπέο στην Α. Μεσόγειο: «Ομπρέλα» ΗΠΑ στην τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ – Έρχεται άσκηση-«μαμούθ» κατά της Τουρκίας.

Συνεργασίες που αλλάζουν άρδην το παιχνίδι στην Α. Μεσόγειο λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα πήραν το πράσινο φως από τις ΗΠΑ και προχωρούν σε κίνησεις που θα εγκλωβίσουν στην ουσία την Τουρκία από το ενεργειακό παιχνίδι.

 Οι εξελίξεις τρέχουν και σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ που έχουν πληροφορίες εκ των έσω, οι ΗΠΑ θέλουν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εκεί όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής. Δεν είναι γνωστό εάν θα συμμετέχουν οι ΗΠΑ στην συνάντηση της 20ης Δεκεμβρίου, ή σε επόμενες, όμως το ενδιαφέρον είναι πλέον επίσημο.

Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί δεν θέλουν επουδενί την Τουρκία σε αυτούς τους συσχετισμούς και έτσι με κοινή απόφαση των Μ. Νετανιάχου και Ν. Τραμπ, στέλνουν την Τουρκία στον πάτο των γεωπολιτικών τους σχεδιασμών.

Η Τουρκία βρίσκεται σε εκνευρισμό, καθώς επιβεβαιώνεται πλήρως η εμπλοκή των ΗΠΑ στα ενεργειακά.

Έτσι λοιπόν, ο Πομπέο μετά από εντολή του Ν. τραμπ, έχει έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με όλες τις πλευρές και θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην επικείμενη, ή σε επόμενες συναντήσεις που θα αλλάξουν άρδην τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην Α. Μεσόγειο.

Μάλιστα, υπάρχει ενδιαφέρον στο να διεξαχθεί και μία μεγάλη άσκηση, όπου στο σενάριο θα υπάρχει η προστασία του East-Med από εχθρούς. Δηλαδή άσκηση-μήνυμα κατά της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοί επιβεβαιωμένα πλέον ενδιαφέρονται ζεστά για την τριμερή με Ισραήλ και πυλώνα εμπλοκής την ασφάλεια. Γεγονός που εκτινάσσει τη σημαντικότητα της εξέλιξης.

Ετσι λοιπόν προχωρούν οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο, καθώς οι ΗΠΑ και ο Ν. Τραμπ, πήραν τις αποφάσεις τους.

Μάλιστα, πριν λίγες, όπως αποκάλυψε ο Ν. Αναστασιάδης, ενδιαφέρον για συμμετοχή στην τριμερή συμμαχία Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ επέδειξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.