Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τεραστια Αμερικανικη προπαγανδα για ΝΑΙ στο δημοψηφισμα των Σκοπιων.....

Παιζουν τα ρεστα τους...
Βιαζονται...
Θελουν οπωσδηποτε τα Σκοπια προτεκτορατο τουςκι αυτο μπορει να γινει μονο οσο υπαρχει η κυβερνηση των Συριζανελ στην Ελλαδα....


Σε μια περίοδο που αξιωματούχοι της Δύσης επισκέπτονται διαδοχικά τα Σκόπια και εκφράζουν την στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, τα βαθύ κράτος που χειραγωγεί τις εξελίξεις στα Βαλκάνια εξαπολύει έναν ανελέητο προπαγανδιστικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των Αμερικανών Γουές Μίτσελ και Τζέιμς Μάτις, υφυπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αντίστοιχα, του Γερμανού ΥΠΕΞ, Μίκαελ Ροτ, και της Φ.Μογκερίνι, εκπροσώπου της ΕΕ, ένα δημοσίευμα που κάνει λόγο για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένα δημοσίευμα με πληροφορίες που δεν ευσταθούν και μοναδικός σκοπός του είναι ο εξοβελισμός της Ρωσίας από την περιοχή των Βαλκανίων. Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει ανέβει στο ”άρμα της Δύσης” και η πολιτική του ηγεσία προφανώς ευθυγραμμίζεται με τα δυτικά συμφέροντα.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από το προπαγανδιστικό δημοσίευμα, που εν τέλει αποδεικνύει την Δυτική επιρροή στις Βαλκανικές χώρες.

«Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι ήρθαν στη ‘Μακεδονία’ λίγο πριν από το δημοψήφισμα. Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στις αρχές ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί αξιωματούχοι από τη Ρωσία έχουν μετακινηθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες. Οι δραστηριότητες τους δεν είναι επίσημα γνωστές και άτυπα λέγεται ότι οι δραστηριότητες τους συνδέονται με θέσεις εναντίον του δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα.

Εμπιστευτικές πηγές λένε ότι οι άνθρωποι παρακολουθούνται από τις αρχές, αλλά δεν μοιράζονται λεπτομέρειες σε τι επάνω ασκούνται οι δραστηριότητές τους, τονίζεται ότι έχουν συναντήσεις με πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και ασχολούνται με προπαγάνδα και διάδοση της παραπληροφόρησης.

Εντούτοις, συνεχίζει το δημοσίευμα, επικρατεί σιγή από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, ενώ η υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν αναφέρει σχετικά για την πιθανή εντατικοποίηση των ρωσικών δραστηριοτήτων που απειλούν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητες τους βρίσκονται υπό έλεγχο.

«Στο πλαίσιο των έννομων αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία του δημοψηφίσματος να κυλήσει ομαλά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση:

«Απορρίπτουμε όλες τις εικασίες για σκόπιμη παρέμβαση της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’ ή για οποιαδήποτε κρυφή πολιτική ατζέντα.

Η Πρεσβεία λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τη διεθνή πρακτική των διακρατικών επικοινωνιών και των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ‘Μακεδονία’ είναι η διατήρηση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένα ‘μακεδονικό’ κόμμα, κοινωνικό-πολιτική οργάνωση, ούτε καν ορισμένα πρόσωπα δεν δικαιούνται να επικαλούνται το όνομα της Ρωσίας».

Στοιχεία, ωστόσο, των μυστικών υπηρεσιών, μιλούν για αριθμό ρεκόρ Ρώσων και Ουκρανών που έφθασαν στη Σκόπια, ήδη, από τον Ιούλιο. Μάλιστα αναφέρονται σε 5.400 Ρώσους και 6.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στα Σκόπια, χωρίς χρονοδιάγραμμα της παραμονής τους και αναφέρονται ως τουρίστες.

Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έρχεται σε επαφές με το λαό και ασκούν πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική δραστηριότητα. Συμμετέχουν σε σεμινάρια, ομιλίες καθώς και σε εμπόριο σε διάφορους τομείς.

Το δημοσίευμα βασισμένο σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για Ρώσους πράκτορες που ασκούν πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες στη χώρα.

Τα ανωτέρω ήρθαν να συνοδεύσουν την παρουσία των αξιωματούχων του Δυτικού μπλοκ στα Σκόπια και να προστεθούν στην βιασύνη για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέσω την επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της ΕΕ, στηρίζουν τα Σκόπια την ίδια στιγμή που εξαπολύονται αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

Η ‘Μακεδονία’ έχει μια ιστορική ευκαιρία να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά αν θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή εξαρτάται, αποκλειστικά, από τη βούληση των ‘Μακεδόνων’ πολιτών».

Με αυτήν τη φράση αυτή, ο Γουες Μίτσελ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης προτρέποντας τους πολίτες την 30η Σεπτεμβρίου να βγούνε από τα σπίτια τους και να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα, ψηφίζοντας είτε υπέρ είτε κατά.

Ο Μίτσελ ζήτησε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE να απαντήσει με σαφήνεια για το δημοψήφισμα.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι το VMRO-DPMNE υποστηρίζει τους στρατηγικούς στόχους για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θεωρεί τις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο εταίρο και σύμμαχό τους, αλλά χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ως απαράδεκτη.

Σημειώνεται ότι την ίδια στάση κράτησε και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στη χθεσινή συνάντησή του με την Φεντερίκα Μογκερίνι, στην οποία δήλωσε ότι «η πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για μια κακή συμφωνία».

Η σλαβική τηλεόραση Σίτελ, αναφέρει, επίσης, ότι κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με την κρατική πολιτική ηγεσία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Ματίς ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τα Σκόπια αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ματίς έρχεται πριν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, με το οποίο θα μπορούσε να τεθεί τέλος στη διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας και θα ανοίξει το δρόμο της βαλκανικής αυτής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε την Τρίτη ότι ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία ότι η Ρωσία ενδέχεται να προσπαθήσει να παρέμβει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο εάν αποβεί επιτυχές θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα πάω εκεί για να καταστήσω σαφές ότι στέκομαι δίπλα στον ‘μακεδονικό’ λαό», είπε ο Ματίς.

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ έρχεται αφού το ΝΑΤΟ κάλεσε επίσημα τη χώρα να συμμετάσχει στη μεγάλη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, σημειώνει η αλβανική ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μίτσκοσκι.

Η αντιρωσική προπαγάνδα στα Βαλκάνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία έχει ήδη δείξει τις άγριες διαθέσεις της και είναι έτοιμη να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες. Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια είχε επισημάνει πως «σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ είστε στο στόχαστρο», όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σκοπιανό. Ακριβώς έναν μήνα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στο γειτονικό κρατίδιο για την συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) εστιάζει στις πολιτικές ζυμώσεις στα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα «παραμένει άδηλο αν το δημοψήφισμα θα έχει επιτυχή έκβαση. Θεωρείται βέβαια πιθανό ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα απαντήσει καταφατικά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Αυτό που δεν είναι τόσο σίγουρο είναι αν θα προκύψει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής, ώστε να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

Επικαλούμενη τοπικά δημοσιεύματα, η Frankfurter Allgemeine υποστηρίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια είχε προειδοποιήσει πως «σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τη “Μακεδονία” ως “θεμιτό στόχο” εφόσον οι “Μακεδόνες” δώσουν θετική ψήφο στο δημοψήφισμα.

Το εάν ισχύει αυτό, ή όχι μένει να το απαντήσει η ρωσική πλευρά.

Με λίγα λόγια, ένας διπλωματικός «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να τα δίνουν όλα στα Σκόπια. Ο λόγος; Το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Ρωσίας στην Βαλκανική Χερσόνησο. Οι ΗΠΑ, όπως έχουμε επισημάνει, προσπαθούν να απομακρύνουν τους υπόλοιπους γεωστρατηγικούς παίκτες από τη διεκδίκηση των Βαλκανίων.

Οι μικρές βαλκανικές χώρες δεν είναι, προφανώς, αμυντικές υπερδυνάμεις. Όμως η περσινή ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ήταν μια κίνηση σε στόχο να φέρει τα Δυτικά Βαλκάνια ακόμα πιο κοντά στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. Αντίστοιχη κίνηση προς την πλευρά των Σκοπίων περνάει μέσα από την επίλυση του ονόματος. Από την αμερικανική πλευρά, επομένως, όσο πιο γρήγορα Αθήνα και Σκόπια συμφωνήσουν στο ζήτημα τόσο πιο γρήγορα η ΠΓΔΜ θα μπει σε ενταξιακή τροχιά για το ΝΑΤΟ απομακρυνόμενη από τη Ρωσία.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν δύο βασικούς στόχους στα Βαλκάνια: να διατηρήσουν τη σταθερότητα στο δυτικό μέρος της περιοχής και να ελαχιστοποιήσουν τη ρωσική επιρροή…
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου