Ποσο γελοιοι ειναι....
Πρωτόγνωρης ισχύος ρωσικό σφυροκόπημα....
Ισοπεδώθηκαν Κίεβο-Λβιβ και άλλες 12 περιοχές....
Η μεγαλύτερη έως τώρα επίθεση της Μόσχας...
Κτυπήθηκε το σύστημα μεταφοράς ενέργειας σε γειτονικές χώρες....
10 εκατ. Ουκρανοί χωρίς ρεύμα
Στις μεγαλύτερες έως τώρα αεροπορικές επιδρομές προχώρησε χτες η Ρωσία εξαπολύοντας 100 πυραύλους κρουζ σε ένα πρωτόγνωρης ισχύος σφυροκόπημα που κράτησε τουλάχιστον δύο εφιαλτικές ώρες. Αυτή τη φορά η Μόσχα έπληξε και το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες.
«Περίπου εκατό πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, τη ρωσική περιοχή Ροστόφ και επίσης από τη Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ στην ουκρανική τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως “δεν καταγράφηκε η χρήση επιθετικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών».
Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, αυτή η επιδρομή ξεπερνά την πυραυλική επίθεση στις 10 Οκτωβρίου, κατά την οποία η Ρωσία είχε εξαπολύσει 84 πυραύλους.
Μετά το χθεσινό μπαράζ βομβαρδισμών σε στρατηγικές ενεργειακές υποδομές 12 πόλεων της Ουκρανίας, πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα.
Οι αρχές της περιοχής Lviv δήλωσαν ότι η πλήρης αποκατάσταση των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο.
“Το Λβιβ έχει μείνει κατά 80% χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό, υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή λόγω των εκρήξεων” τόνισε ο Δήμαρχος Andrey Sadovoy.
Η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής που επλήγησαν θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο τόνισαν οι αρχές της περιοχής Λβιβ.
«Χρειάζονται 8-12 μήνες για να επανέλθει πλήρως η λειτουργία των ενεργειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή μας στα προπολεμικά επίπεδα», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Μαξίμ Κοζίτσκι, επικεφαλής της Lviv OVA.
Ανέφερε ότι ο αντίκτυπος των χθεσινών βομβαρδισμών στην περιοχή ήταν χειρότερος από τον Οκτώβριο, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ξανά υποδομές ζωτικής σημασίας . Και οι τρεις στόχοι που κτυπήθηκαν, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
«Τώρα μόνο το 30% των συνδρομητών της περιοχής μπορεί να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο Kozitsky.