Διαβαστε φιλοι μου...
Μυαλο και κριση εχετε...
Διαβαστε και τα συμπερασματα δικα σας...
Για την επιμονή για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, για την τέταρτη δόση και το κλίμα πανικού που δημιουργούν οι ειδικοί στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Δημήτρης Γάκης, χειρουργός και πρώην διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.
“Είναι ήπιος ο ιός, κάνει μία καταρροή, έναν πονόλαιμο, σε άλλους κάνει πιο ψηλό πυρετό. Αλλά δεν πλήττει καθόλου το κατώτατο αναπνευστικό και φυσικά, αυτό θα μας δώσει μια πολύ καλύτερη συλλογική άμυνα απέναντι στο Νοέμβριο” τόνισε, σημειώνοντας ότι “ξεκάθαρα, για πρώτη φορά, οι Αμερικανοί που μας βομβάρδισαν με τα ψέματά τους, παραδέχτηκαν το ξεθώριασμα του εμβολίου, ότι χάνει τη δραστικότητά του στους τρεις μήνες”.
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε την έκφραση “Επιχείρηση Ελευθερία”. Και δεν είναι ελευθερία, είναι σκλαβιά, στο τέταρτο και στο πέμπτο και στο έκτο, μετά δεν ξέρω πότε θα πάρουμε ενδεικτικό αποφοιτήσεως από το εμβόλιο αυτό”, είπε ο κ. Γάκης.
Ερωτηθείς για την ευλογιά των πιθήκων και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα που κήρυξε ο ΠΟΥ απάντησε “βλέπουμε με πολλή προσοχή αυτή τη νέα προσπάθεια όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, υπάρχουν πολλά μελανά σημεία…”.
Δεν θα υπάρχει νέο, πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.
«Δεν θα υπάρχει καινούργιο εμβόλιο ούτε 1η Σεπτεμβρίου, ούτε 1η Οκτωβρίου. Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα. Η λογική λοιπόν ‘’να βγει το καλό, το καινούργιο’’, δεν βοηθάει σε κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η επόμενη γενιά των εμβολίων
Ο ίδιος εξήγησε πως «πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά, και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα.
Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση, ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορωνοϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές.
Και συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια».