Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Μiα αλnθιvn lστoρiα απo τoν Mαυρoσκoυφn για τnv αδικiα σε εvαv Hρωα ! ! !

ΠΡΙΝ 2 ΧΡΌΝΙΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟ 1974.



Η αφορμή να επικοινωνήσει μαζί μου δεν ήταν μόνο η πολύχρονη ενασχόληση μου με την Ιστορική Ερευνα πάνω στο 1974, αλλά το γεγονός ότι όταν της έκανα δεκτό το αίτημα φιλίας της στο ΦΒ, ένα εικόνισμα του Αγίου Θεράποντα εκ Κυπρου που είχε στον πάγκο της κουζίνας της, έβγαλε μια περίεργη λάμψη ...την οποία και φωτογράφισε! Το θεώρησε σημαδιακό και ετσι επικοινώνησε μαζί μου.

Αυτή η κοπέλα μου εξήγησε ότι παρά το ότι η απόφαση ήταν ξεκάθαρη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν τους επέτρεπε να μπουν στο Κυλικείο και να το λειτουργήσουν... κατά παράβαση των Νόμων αλλά και της ηθικής...

Μου εξήγησε επίσης ότι προσέφυγαν στο ΣτΕ το οποίο δικαίωσε τον βετεράνο ΑΛΛΑ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. συνέχισε κατά παράβαση των Νόμων να μην εφαρμόζει την ...Απόφαση του ΣτΕ, απόρροια πολύχρονου δικαστικού αγώνα.

Απευθύνθηκε λοιπόν σε μένα να βοηθήσω να γίνει γνωστή η ιστορία του Γολγοθά του πατέρα της.

Ξεκινήσαμε με τον Sergios Sempros με ενημερωτικές εκπομπές στην Διαδικτυακή Τηλεόραση και τον Panagiotis Flotsios με τις σελίδες του στο ΦΒ και τον Panagiotis Liakos με άρθρα του στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά και μόνος μου με βίντεο στην σελίδα μου στο ΦΒ, να κάνουμε γνωστή αυτην την ιστορια στο ευρύ κοινό, έχοντας την βοήθεια και ενός πολιτικού που ανέφερε το θέμα στην Ελληνική Βουλή του Κώστας Μπούμπας.

Η τοπική κοινωνία δεν βοήθησε διότι γνωριζε την εμπλοκή βαρύγδουπου ονόματος της Πολιτικής της πόλης τους και του νομού γενικώτερα, όπως κάποιοι έλεγαν με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο βετεράνος και η οικογένεια του και να εγκαταλείψουν το θέμα....

Το πείσμα της κόρης του ανάπηρου βετεράνου κατά βάσιν και η δημοσιότητα που δώσαμε από κοινού κάποιοι άνθρωποι στην υπόθεση θεωρώ με την βοήθεια του Αγίου Θεράποντα όπως πιστεύει η Μαρία (η κόρη) από ότι φαίνεται έφεραν αποτέλεσμα. 

ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟ 1974 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΛΟΧΟΥ Τ/Φ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ.

ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...

Οταν βρεθώ στις Σέρρες θα περάσω να πιούμε αυτά τα τσίπουρα που μου υποσχέθηκες... αναγνωρίζοντας από πλευράς της οικογένειάς σου, ότι εβαλα και εγω ενα λιθαράκι σε αυτην την κατάληξη!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ....

Κώστας Μαυροσκούφης 

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.