Ειναι ικανοι οι Κουληδες...
Ειναι ικανοι να γεμισουν την Ελλαδα με τους διωγμενους απ την Γερμανια και ισως αργοτερα και απο αλλες χωρες...
Ο Θεος να βαλει το χερι του...
Συνολικά, περίπου 790.000 Σύροι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία, όπου πλέον ζει η μεγαλύτερη συριακή κοινότητα στην Ευρώπη
Λαμβάνοντας την απόφαση αυτήν η Γερμανία διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ
Η Γερμανία θα επιτρέψει εκ νέου από τον Ιανουάριο του 2021 τις απελάσεις Σύρων που θεωρούνται «επικίνδυνοι» στη χώρα τους, παρά τις επικρίσεις ενώσεων στήριξης των μεταναστών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
«Όποιος διαπράττει σοβαρά εγκλήματα ή έχει τρομοκρατική δραστηριότητα με στόχο να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο κράτος και τους πολίτες μας πρέπει να φεύγει από τη χώρα» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χανς – Γκέοργκ Ένγκελκε, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.
«Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο επικίνδυνων ατόμων ή εγκληματιών» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να αφορά περίπου 90 ανθρώπους που θεωρείται ότι συνδέονται με ισλαμιστικά δίκτυα.
Ωστόσο, πρακτικά η απέλαση μεταναστών προς τη Συρία κινδυνεύει να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς το Βερολίνο δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό, ενώ το ίδιο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει παραδεχθεί ότι η κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα δεν είναι ακόμη πολύ σταθερή.
Η απόφαση αυτή, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των συντηρητικών κρατιδίων που ανήκουν στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σπάει ένα ταμπού στη Γερμανία, η οποία το 2015 είχε ανοίξει τις πόρτες της στους σύρους πρόσφυγες.
Λαμβάνοντας την απόφαση αυτήν η Γερμανία διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, και αυτό «δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι», σχολίασε ο Σοσιαλδημοκράτης Μπόρις Πιστόριους, υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας.
Συνολικά, περίπου 790.000 Σύροι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία, όπου πλέον ζει η μεγαλύτερη συριακή κοινότητα στην Ευρώπη.
Η Γερμανία είχε κηρύξει το 2012 μορατόριουμ στις απελάσεις προς τη Συρία εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.
Το ζήτημα των απελάσεων ήρθε ξανά στο επίκεντρο το Νοέμβριο του 2019 από τον συντηρητικό ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, μετά το φόνο με μαχαίρι ενός τουρίστα στη Δρέσδη από ένα σύρο πρόσφυγα που συνδεόταν με δίκτυα εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Οι συντηρητικοί κατάφεραν να επιβάλουν τις απόψεις τους παρά τις διαμαρτυρίες από τα αριστερά κόμματα, τα οποία κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Η απόφαση αυτή αποτελεί «ντροπή για το κράτος δικαίου και είναι εξαιρετικά ανεύθυνη», αντέδρασε η μη κυβερνητική οργάνωση Pro-Asyl, η οποία κατηγόρησε τους συντηρητικούς αξιωματούχους ότι θέλουν να πάρουν με το μέρος τους «τους ψηφοφόρους της Δεξιάς»