Και καθε μερα το ποσοστο μεγαλωνει...
Αποτελεσμα αυτου να προσπαθουν τρομοκρατωντας τους πολιτες να τους πεισουν να εμβολιαστουν...
Η Πιεση αυτη ομως φερνει αντιθετα αποτελεσματα...
Δείτε πως αποκαλεί άρθρο του "Economist" τους πολίτες που σήμερα δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού....
Το διεθνούς κύρους περιοδικό με τη μεγάλη διεθνή επιρροή επισημαίνει ότι, σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα της Ipsos Mori, σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (46%) -ένα μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο Ευρωπαίο- δηλώνουν ότι θα αρνηθούν να εμβολιασθούν, το ίδιο και πάνω από το 40% των Πολωνών και Ούγγρων.
Όπως τονίζει ο Economist, «η Ευρώπη υπήρξε πάντα μια δημοκρατία των γραμμάτων. Δυστυχώς μερικές φορές έχει υπάρξει και μια δημοκρατία των παλαβών».
Τον 18ο και 19ο αιώνα οι αντιδράσεις ήσαν κυρίως θρησκευτικές (π.χ. η αρρώστια είναι θέλημα Θεού, συνεπώς τα εμβόλια παρεμβαίνουν στη θεϊκή τάξη), ενώ σήμερα είναι περισσότερο πολιτικές, καθώς υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στην αντίσταση στα εμβόλια και στη ψήφο στα λαϊκιστικά κόμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, το οποίο έφθασε έως τη συμμετοχή του στην εξουσία με καμπάνια, μεταξύ άλλων, ενάντια στα εμβόλια.
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων είναι ο φόβος και η δυσπιστία απέναντι στις ελίτ, στους ειδικούς και γενικότερα στους υφιστάμενους θεσμούς. Όπως οι λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς έχουν στο στόχαστρο τον «’Ανθρωπο του Νταβός», έτσι και οι αντιεμβολιασές φρίττουν για μια άλλη σκιώδη παγκόσμια ελίτ, τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Κάπως έτσι, επισημαίνει το περιοδικό, «η Ευρώπη γίνεται ολοένα περισσότερο μια παρανοϊκή ήπειρος, όπου τα μυαλά των ανθρώπων γεμίζουν με οράματα εχθρών, κατά κύριο λόγο φανταστικών». Εκ των πραγμάτων, οι κυβερνήσεις νιώθουν ότι πρέπει να κινηθούν προσεκτικά. Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν, «τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την εμπιστοσύνη, όσον αφορά τα εμβόλια».