Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Αθωωθηκε, αλλα τον ξαναδικαζουν γι αυτη την φωτο, τον Τουρκοκυπριο δημοσιογραφο...

Προφανως δεν ικανοποιηθηκε ο Σαλεμενος Σουλτανος...
Και ο Εισαγγελεας καταφερε να ξανανοιξει το θεμα...


....με το φωτογραφικό κολάζ – καρικατούρα με το αρχαίο ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Ταγίπ Ερντογάν ξανανοίγει για την εφημερίδα «Αφρίκα» και τους Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, στο «ανώτατο δικαστήριο» όπου κατέθεσε προσφυγή ο «εισαγγελέας».

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα», χθες έγινε η πρώτη ακρόαση της έφεσης που κατέθεσε ο «εισαγγελέας» επί τις απόφασης του «επαρχιακού δικαστηρίου» Λευκωσίας, το οποίο τον περασμένο Μάιο είχε αθωώσει τους Λεβέντ και Οσμάν από τις κατηγορίες για προσβολή αρχηγού κράτους στην αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην «πρέσβης», Ντεριά Κανμπάι.

Η διαδικασία στο «ανώτατο» αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την «Αφρίκα» σε μια σπάνια πρακτική στα νομικά ιστορικά, ενώ η αρχική υπόθεση αφορούσε και τους δύο δημοσιογράφους, αρθρογράφους, στο «εφετείο» του «ανωτάτου» ο «εισαγγελέας» κατέθεσε δύο χωριστούς φακέλους – αγωγές για τους Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.
Τον διευθυντή της Αφρίκα και τον αρθρογράφο θα εκπροσωπούν στην διαδικασία ενώπιον του «ανωτάτου» και πάλι οι Τατζιάν Ρεϊνάρ και Μινέ Ατλί.

Είχαν αθωωθεί στις 16 Μαΐου 2019

Η υπόθεση στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας εξεταζόταν για περισσότερο από ένα χρόνο. Η καρικατούρα – φωτομοντάζ είχε δημοσιευθεί στην «Αφρίκα» αρχές Δεκεμβρίου του 2017. Ο «δικαστής» του «επαρχιακού δικαστηρίου» Λευκωσίας, στις 16 Μαΐου του 2019 ανέγνωσε για μιάμιση ώρα την απόφαση που έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε η προσβολή ενάντια σε αρχηγό ξένου κράτους, ούτε και υπάρχει μαρτυρία ότι εξαιτίας της καρικατούρας χάλασαν οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Στην απόφαση γινόταν αναφορά στο ότι πρόκειται για σάτιρα μέσω της ελευθερίας της έκφρασης και περιλήφθηκαν παραδείγματα από αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την υπόθεση και την απόφαση παρακολουθούσαν τ/κ, ε/κ αλλά και ξένα ΜΜΕ, ενώ είχε τεθεί και από Κύπριους Ευρωβουλευτές στο ΕΚ. Ο Σενέρ Λεβέντ είχε χαρακτηρίσει τον Μάιο την αθωωτική απόφαση του «δικαστηρίου» ως ιστορική.





πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.