Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Θεωρία Μαγιορκίνη: Πυρήνας της μετάδοσης είναι η Ελληνική Οικογένεια...(πάντα φταίνε οι άλλοι και όχι οι ειδικοί)



«Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας. Πέρασε από την ομάδα των 20-30ρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και συντηρείται εντός των νοικοκυριών», τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας, ώστε να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συνέχισε.

Σε ό, τι αφορά τα παιδιά, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, «η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» και συμπλήρωσε «η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων». «Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας σχετική βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία περίπου το 20% των φορέων στην Αγγλία είχαν επισκεφτεί κάποιο σούπερ μάρκετ τις τελευταίες πέντε μέρες, και ένα άλλο ποσοστό κάποιο σχολείο, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι δεν πρόκειται για επιστημονικά αποδεδειγμένη έρευνα.

«Καμία ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει για επιδημιολογικά cluster στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η βρετανική έρευνα
Νεότερα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE) έδειξαν ότι τα σουπερμάρκετ είναι ο πιο συχνός χώρος έκθεσης στον κορωνοϊό για όσους προσβάλλονται στην Αγγλία.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύοντας τις επαφές και τις κινήσεις των 128.808 πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στο διάστημα 9-15 Νοεμβρίου με βάση το πρόγραμμα ιχνηλάτησης, η PHE διαπίστωσε ότι το 18,3% των φορέων είχαν επισκεφθεί κάποιο σουπερμάρκετ.

Στις επόμενες θέσεις της λίστας των χώρων που είχαν βρεθεί οι επιβεβαιωμένοι φορείς είναι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12,7%), τα δημοτικά σχολεία (10,1%), τα νοσοκομεία (3,6%) και οι οίκοι ευγηρίας (2,8%).

Πιο κάτω στην ίδια ταξινόμηση βρίσκονται οι παιδικοί σταθμοί, τα μπαρ και οι παμπ, τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια, τα ιατρεία, τα γυμναστήρια και τέλος τα εστιατόρια και καφέ.

Την εν λόγω περίοδο, βέβαια, το λοκνταουν στην Αγγλία ήταν ήδη σε ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι τα σουπερ μάρκερ και τα σχολεία ήταν τα μόνα ανοιχτά, ενώ κλειστά παρέμεναν μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια.

 

Πηγή 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου